🔺 طرح جدید دیوارنگاره میدان انقلاب در پاسداشت مقام آیت الله شیخ فضل الله نوری (ره)
👈 جدیدترین طرح دیوارنگاره میدان انقلاب تهران همزمان با ایام شهادت شیخ فضل الله نوری و انقلاب مشروطه با شعار "آزادیخواه مخالف انحراف" اکران شد.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🛑 یپرم ارمنی و نفوذ بهائیان به نظمیه:
👈 اکثر اعضای نظمیه بهائی شدند و حقوق نظمیه نیز از جیب مشربفروشان تامین میشد!
💥#محمدصادق_ابوالحسنی🔻
1⃣ نظمیه ایران؛ جولانگاه بهائیان!
▫️ دکتر الکساندر آقایان یکی از نزدیکترین یاران و همکاران یپرم است که از سوی وی به ریاست اداره مالیه شهربانی منصوب شده بود. اسماعیل رائین، از یادداشتهای خصوصی او نقل میکند که: «ما در انتخاب اعضا [نظمیه] کوشش داشتیم که حتی المقدور اشخاص جوان و بدون سابقه خدمات دولتی را پیدا کنیم که معتقد به انقلاب بوده و درستکار باشند. ولی یفرم کسی را نمیشناخت و اعضا را معاونش احمدعلی خان افشار معرفی میکرد و او بهائی بود. به طوری که اکثریت اعضای شهربانی از بهائیها انتخاب شدند…».
📚 (منبع: یپرم خان سردار، اسماعیل رائین، ص ۲۵۷ و ۲۷۷ و نیز حاشیه تصویر دکتر آقایان در اواخر همان کتاب).
2⃣ افسران پلیس پای سفره مشروبات الکلی!
▪️طبق اعتراف طرفداران یپرم: "یفرم خان که میل داشت نظم و انضباط کاملی در تشکیلات نظمیه حکمفرما باشد، به فکر تامین حقوق و احتیاجات افراد پلیس افتاد و روزی که در هیئت دولت بود، به وزیر دارایی وقت پیشنهاد کرد که اجازه داده شود به مشروبات الکی باندرول بزنند و درآمد باندرول هرچه باشد به حقوق و مستمری افسران و افراد پلیس اختصاص یابد. چون این کار خرجی نداشت صدراعظم و وزیر مالیه بلافاصله با پیشنهاد یفرم موافقت کردند و باندرولی که امروز [زمان پهلوی] روی بطریهای مشروبات الکی به چشم میخورد از آن زمان معمول شد و بدین ترتیب یفرمخان در اولین ماههای ریاست نظمیه خود توانست که یکی از مشکلات بزرگ تشکیلات نظمیه را برطرف سازد" !
📚 (منبع: یپرم خان سردار، اسماعیل رائین، صص 266-267، به نقل از: تاریخ دو هزار و پانصد ساله پلیس ایران، د. امینی، صص32-36)
▪️درباره باندرول مشروبات الکلی، اشعار فکاهی زیادی در آن زمان ساخته شد و این یکی که خالی از لطف و کنایه هم نیست به مرحوم حاج صدرالسلطنه نسبت داده شده است:
به یفرم بگو ارتجاعی منم /قصیده، غزل، هم رباعی منم / عُرُق را اگر باندرول میزند / به پهلوی روس انتفاعی منم / الف همزه از رغم تو عین شد / مسلمان، ازلی، بهائی منم»
3⃣ پدرم مرحوم استاد علی ابوالحسنی میفرمود: "یپرم، موجب شد که پیشنهاد و تصویب مالیات بر مشروبات الکلی به مصرف این مایع عقل سوز در کشور اسلامی رسمیت بخشد اما باید گفت: نظمیه ای که اکثر اعضای آن بهائی بودند، بُعدی نداشت که حقوق ماهانه افراد آن نیز از جیب باده فروشان تامین گردد. به قول شاعر لطیف طبع ایرانی:
🔹گر آبِ چاهِ نصرانی نه پاک است
🔹جهودِ مُرده می شویی، چه باک است! "
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
5.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 افترای عجیب به شیخ فضل الله نوری (ره)
💥+ پاسخ آن: دفاع محکم آیت الله حاج آقا مرتضی تهرانی از شیخ شهید (ره)
1⃣ چندی قبل یکی از طلاب پیش من آمد و گفت: در یکی از مراکز تخصصی قضا در حوزه درس میخوانم و آنجا فردی منحرف را به عنوان استاد تاریخ معاصر ایران دعوت کردهاند که به طور مکرّر به حضرات آقایان: شیخ فضل الله نوری، شیخ عبدالکریم حائری و فقهای بزرگ، اتهامات ناروا میزند. او حرفهای کسروی را تحویل ما میدهد و طلبهها نیز از این اتهامزنیها ناراحتند. از جمله به تازگی میگفت: حاج شیخ فضل الله فتوای قتل جد آیت الله حاج آقا مرتضی تهرانی (یعنی پدر مرحوم میرزا عبدالعلی تهرانی) را در مشروطه داد و متاسفانه همین، مستمسکی شد که هواداران محمدعلیشاه با اعمال خشونت، او را ترور کردند. این مسئله خانواده مرحوم تهرانی را غصبناک کرد
2⃣ در پاسخ به آن طلبه دغدغهمند گفتم: این اتهامات از نظر تاریخی نادرست است. اصلاً حاج میرزا عبدالعلی تهرانی از ارادتمندان شهید حاج شیخ فضلالله نوری بود و از آن شهید فراوان یاد میکرد. اما برای بیپایه بودن اتهام فوق، کافی است دفاع و حمایت خاندان ایشان از شیخ شهید را دریابید. به عنوان نمونه، فیلمی از سخنرانی مرحوم حاج آقا مرتضی تهرانی را به شما تقدیم میکنم. ببینید چگونه از سربدار مشروطه دفاع میکند. اتفاقا در این فیلم ماجرای اعدام شیخ شهید و ترور سید عبدالله بهبهانی را میگوید. ضمنا یک مصاحبه تاریخی نیز از استاد منذر با حاج آقا مرتضی تهرانی رضوان الله علیهما موجود است که بسیار شنیدنی است و هر وقت مجال بود منتشر خواهم کرد.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
🔺 نشسته در وسط: عالم بزرگوار، مرحوم حاج میرزا عبدالعلی تهرانی، پدر آیات حاج شیخ مرتضی تهرانی و شیخ مجتبی تهرانی (ره)
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
❌ یک اشتباه
👈 این عکس #محدث_نوری نیست!
1⃣ یکی از محققین عزیز از ما پرسیدند که آیا این عالمی که کنار شیخ فضل الله نوری ره نشسته، محدث نوری، "دایی شیخ و صاحب مستدرک الوسائل" (ره) است؟!
2⃣ پاسخ دادیم که خیر؛ علیرغم اینکه ویکی پدیا و ویکی فقه و رهنامه پژوهش و دانشنامه اسلامی و شفقنا و سایت الشیعه و... به طور فراگیر چنین منتشر کردند ولی طبق منابع معتبر، محدّث نوری اصلاً در آن زمان در ایران نبوده است تا با شیخ عکسی داشته باشد. خوشبختانه شرح حال خودنوشتی از محدث نوری بر جای مانده که ایشان در بخش خاتمۀ کتاب «مستدرک الوسائل» آورده و در آن تصریح میکند: آخرین سفر من به ایران، به سال 1297 قمری بود، تا اینکه در سال 1299 به حج مشرف شدم و سپس به سامراء بازگشتم و تا سال 1314 ق در آنجا ماندم. آن گاه به قصد اینکه تا آخر عمر در نجف اقامت کنم، ساکن این شهر شدم. (ر.ک: «حدیث مُحَدِّث...»، یحیی اصفهانی، رهنامه پژوهش، ش 21 و 22، پاییز و تابستان 1394، ص 114 - 115).
3⃣ ایشان در 1284 و 1297 ق به ایران بازگشته و بعد دوباره به عراق رفته. نظر به اینکه نهضت تحریم تنباکو، در سالهای 1308 – 1309 قمری در ایران رخ داد و محدث در سامرا بود و بعد نیز تا آخر عمر در عتبات بود و دیداری با شیخ نداشته که تصویر آن موجود باشد، پس ایشان در مقطع نهضت تنباکو تا دوران مشروطه ایران نبوده و این عکس ایشان نیست؛ مخصوصا به قرینه میزان سنّ شیخ فضل الله و آن فرد مورد بحث و حضور میرزا مهدی (پسری که پای دار شیخ کف میزد) در عکس فوق. این عکس مربوط به بعد از نهضت تحریم بوده و شاید چندی قبل از مشروطه باشد
اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🔺افزون بر این، روانشاد محدث نوری، ۷ سال قبل از شهادت شیخ فضل الله نوری (ره) چشم از جهان فروبست. در حالیکه از عکس و شمایل شیخ فضل الله (ره) بر میآید که تصویر شیخ مربوط به همین هفت - هشت سال آخر عمر شیخ باشد؛ یعنی بعد از ارتحال محدث نوری یا حداکثر اواخر عمر محدّث نوری که در نجف میزیست. باز از این جهت، انتساب عکس عالمی که کنار شیخ نشسته، به مرحوم محدث، قابل تشکیک است.