r47033a2906.pdf
510.7K
🔺مقاله پژوهشی/ PDF
● حضرت ابوطالب (ع) از نگاه برخی مستشرقان
✍ به قلم: محمد رضا فخر روحانی | فصلنامه مطالعات قرآن و حدیث سفینه
💥چکیده
این گفتار به نقد و بررسی و تحلیل مطالب یازده تن از خاورشناسان، از سدۀ هیجدهم میلادی تا کنون در مورد ابوطالب بن عبدالمطلب میپردازد. ادوارد گیبون، تامس کارلایل، هنری لامنس و دوایت دونالدسون، از جملۀ این خاورشناساناند. نویسنده در تحلیل خود، علتهایی میآورد که چرا برخی از خاورشناسان به ایمان حضرت ابوطالب اشاره نکردهاند، از جمله: اشتباههای تاریخی و اعتماد مطلق بر منابع اهل تسنن.
#سیر_مطالعات_تاریخی
#سیر_مطالعاتی
#نقد_خاورشناسان
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
💥 ۵۳ سال قبل
🔺 دکتر مهدی محقق، دکتر عبدالله فریار، دکتر سید حسین نصر و پروفسور فضل الله رضا در مراسم افتتاح موسسه مطالعات اسلامی / سال ۱۳۴۷
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
▪️▫️▪️
💥 خطابه و خطبا در تاریخ معاصر ایران 2⃣
✔️ با خطبای بزرگ دوران معاصر آشنا شوید
🔹 استاد ابوالحسنی (منذر) 🔻
▪️دكتر مهدى محقق، استاد و پژوهشگر معاصر، كه خود در دامن واعظ و خطيبى توانا و برجسته (مرحوم حاج شيخ عباسعلى محقق واعظ خراسانى) پرورش يافته است، در باره اهميت وعظ و خطابه در تاريخ اسلام، سخنانى شنيدنى دارد و در ادامه : سخن را به معرفى برخى از وعاظ برجسته تهران در دهههاى پيشين مىكشاند و سياههاى بلند ـ هرچند نه كامل ـ از نام آنان به دست مىدهد. ایشان مینویسد:
▪️«در زمان ما، گذشته از منبريانى كه اهل تهران بودند، برخى از اهل منبر شهرهاى ديگر پس از آنكه به اوج كمال خود مىرسيدند، براى دائم يا موقّت، راهى تهران مىشدند و اين تعبير در ميان آنان شايع بود كه تهران شهرى است كه هر متاعى در آنجا مشترى خود را دارد و مورد استقبال قرار مىگيرد. از اين روى، منبريان زمان ما در تهران برخى بومى و برخى ديگر از شهرستانها آمده بودند. از ميان آنان تا آنجا كه حافظهام يارى مىكند و خود، مستمع سخن آنان بودهام، مىتوانم از افراد زير نام ببرم: حاج ميرزا عبدالله سُبّوحى تهرانى، شيخ فضل الله مَلِك، شيخ محمد تقى فلسفى، شيخ على اكبر [ تُرك] تبريزى، حاج ميرزا على هستهاى، حاج شيخ مهدى واعظ خراسانى، شيخ على اكبر مدقق، حاج سيد يحيى يزدى، شيخ غلامرضا طبسى، شمسالدين پورداد تهرانى، سلطان الواعظين شيرازى، اعتماد زاده تهرانى، نظام رشتى، سيد محمد باقر سبزوارى، سيد مصطفى سرابى، شيخ محمد تقى اشراقى، كمالى سبزوارى، شيخ حسين وحيدى (= حضرت آيت الله وحيد خراسانى)، شيخ حسينعلى راشد».
▪️به گفته دكتر محقق: «هر يك از اينان مميِّزه خاصّ خود را داشتند. برخى از آنان همچون حاج شيخ مهدى واعظ و حاج شيخ عباسعلى محقق، تسلط زايدالوصفى به اخبار و احاديث داشتند. برخى ديگر همچون سيد محمد باقر سبزوارى و حاج سيد يحيى يزدى از لحن و آهنگى دلنشين برخوردار بودند و آن را با روشى خاص كه آن را " تكيه به صوت" مىناميدند ادا مىكردند. شيخ غلامرضا طبسى و شمسالدين پورداد از جوانى و گرمىِ صوت و آهنگ و خوش سيمايى برخوردار بودند كه مورد قبول خاص و
عام قرار مىگرفتند. ... ادامه دارد...
📝(مقدمه مقاله بر ستیغ سخن(1) در مجله تاریخ معاصر ایران به قلم حضرت استاد ابوالحسنی)
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
🔻 تصاویری از خطبای بزرگ معاصر مربوط به متن بالا
💥خطیب پیشکسوت، مرحوم حاج سيد يحيى يزدى
🗯 کانال اسرار تاریخ
🔰 @monzer_ir
⚫️ خطیب بزرگی که از یاران شیخ فضل الله بود
💥آشنایی با میرزا علی هستهای
یکی از سخنوران بزرگ معاصر، آیت الله میرزا علی هستهای اصفهانی (۱۲۵۰ - ۱۳۴۷ ش) است که از عالمان بزرگ اصفهان به شمار میرفت.
وی در سن 50 سالگي به خاطر ذوق و علاقه وافري كه به تبليغ وگويندگي داشت، با اينكه واجد مقام اجتهاد بود و اجازات كم نظيري از سوي بزرگاني، همانند: آيت الله شيخ فضل الله نوري و آيت الله سيد محمد كاظم يزدي، به تبليغ روي آورد و به مدت 45 سال تمام به خطابه و منبر پرداخت.
او از نزدیکان و شاگردان برجسته شیخ فضل الله نوری بشمار میآمد و در نهضت مشروطه همراه او بود.
ایشان موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد ولی وقتی به جلسات درس شیخ شهید (فضل الله نوری) رفت، استاد و جلسه درسی او را، سرآمد همه اعلام کرد
💥سرآغاز ارتباط با شیخ فضل الله
او میگوید وقتی به درس شیخ میرفتم، هنگامیکه ایشان «بحث ترتب» اصول را تدریس میفرمود، بنده از انتهای مجلس اشکالی کردم. شیخ جوابی فرمود. بنده بر جواب او اشکال نمودم و این امر تا چند مرتبه تکرار شد. شیخ پرسید: تو میرزا علی اصفهانی نیستی! عرض کردم: بله. فرمود: بعد از درس نروید! پس از درس، به محضرش شرفیاب شدم. فرمود: چه وقت است آمدهای. عرض کردم: چند روزی بیش نیست. فرمود: کجا منزل کردی. گفتم: در یک کاروان سرا. هنگامیکه محل اقامتم را دانست، همان خادم را فرستاد تا از کاروان سرا اثاث مختصر مرا بیاورد و اتاقی هم در منزلش در اختیارم گذارد».
او از مريدان و فدائيان واقعي شيخ گرديد و به علت داشتن خط خوش، گاه مكاتبات و ملاقاتهاي افراد با شيخ را با دقت و نظم خاصي ثبت مي كرد.
💥وداع با شیخ شهید و خطر اعدام
بنا به گفته ایشان، شیخ فضل الله در روزهای پایان عمر شاگردان خود را مرخص کرد و گفت: بعد از من شما را گرفتار مي كنند، دستگير مي كنند و همه شما را در زير شكنجه ها تلف مي نمايند . ميرزا علي آقا تو بايد بروي اصفهان، پدرت تلگراف كرده است.
آن گاه با اصرار شيخ شهيد و با چشماني اشكبار به ناچار با وي وداع و خداحافظي كرده، با لباس مبدل به دليجان و اصفهان رفتم و در اصفهان وارد منزل پدري شده، در آنجا مخفي شدم . دو روز بعد خبر شهادت شيخ به اصفهان رسيد و آن گاه با لباس مبدل به عراق رفتم و در كاروانسرايي در سامرا ماموران انگليسي مرا دستگير و بدون محاكمه در بغداد زنداني كردند.
سپس او را به سفارت ایران در بغداد تحویل دادند. آن ها هم ایشان را بدون بازپرسی و محاکمه به سردابی تاریک که چهل پله داشت، منتقل و وی را به زنجیر کشیدند. ایشان تا آستانه اعدام نیز پیش رفت ولی به طرزی شگفت نجات یافت.
🗯 کانال اسرار تاریخ
🔰 @monzer_ir
💥آیت الله حاج شیخ مهدی واعظ خراسانی (ره) ؛ مشهور به محدث کبیر، استاد بزرگ خطابه در تاریخ معاصر
شیخ محمد واعظ زاده خراسانی (موسس دانشگاه مذاهب اسلامی)، فرزند وی از همسر دوم ایشان است.
🔹 کانال اسرار تاریخ:
✅ @monzer_ir
🔺یک نگاره تاریخی از پیامبر اکرم (ص) و ام المومنین حضرت خدیجه (س)
💥در حال گرفتن اولین وضو در کتاب سیره النبی - که در قرن یازدهم قمری به دستور سلطان مراد سوم حاکم عثمانی و توسط سید سلیمان تهیه شده است -
🔹 کانال اسرار تاریخ:
✅ @monzer_ir
🔺تصویر قدیمی از بارگاه حضرت خدیجه (س) و فرزندش جناب قاسم ؛ قبل و بعد از تخریب به دست وهابیون
🆔 کانال اسرار تاریخ:
🔰 @monzer_ir
● استقبال مفتی بزرگ وهابیت از تخریب قبر حضرت خدیجه (س)!!
👈 بن باز، مفتی تندرو وهابیت در کتاب خویش مینویسد: «وهابیون، هر آنچه به صورت گنبد بر روی قبر [حضرت] خدیجه [س] و غیره بنا گردیده بود را تخریب کردند و تمام گنبدها را از بین بردند و [با چنین کارهایی] دعوت به توحید و دین خدا را آشکار کردند»!
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
📡 پخش زنده
✔️ شنبه در برنامه "ضیافت" شبکه قرآن🔻
👈 ناگفتههایی از زندگی حضرت آیت الله حاج شیخ فضل الله نوری (ره)
💥 با حضور #محمدصادق_ابوالحسنی
🕒 ساعت ۱۹ - روز یازدهم ماه رمضان
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻حجتالاسلام ابوالحسنی، پژوهشگر تاریخ شیعه:
⁉️ شیخ فضلالله؛ سیاستمدار یا فقیه؟! / خطر شیخ ابراهیم زنجانی ها همیشه وجود دارد
◻️ عظمت علمی شیخ فضل الله نوری را یکی از نکات مغفول مانده زندگی شیخ شهید است.
آن شخصیتی که بین مدادالعلما و دماء الشهدا جمع کرد و قلمدان حقیقت را از خون سرخ قلب خود سیراب کرد، شیخ فضل الله نوری است.
◻️ محدث نوری از شیخ فضل الله به عنوان "مقتدای فقیهان برجسته" یاد میکند که "کوه علم است"؛
◻️ شهید مدرس از شیخ به عنوان "اعلم علمای وقت یاد" می کند.
◻️ علامه امینی نیز ایشان را "شیخ الاسلام و المسلمین و بزرگترین رهبر دینی در پایتخت" میخواند.
◻️ شهید مطهری در قضاوت تاریخی خود در مورد شیخ فضل الله، ایشان را "مجتهد مسَلَم العداله و عادل مسَلَم الاجتهاد" مینامد.
◻️ حضرت امام خمینی(ره) در مورد ایشان میفرماید "شیخ، مجاهد مجتهد دارای مقامات عالیه است".
◻️شیخ فضل الله در زمان تحریر رساله "درر التنظیم" فقط ۲۰ سال داشته است.
◻️ شیخ فضل الله به دو تن از دانشمندان وقت، یکی مرحوم نجم الدوله و دیگری علامه محمد قزوینی می سپارد که جراید مهم اروپایی را برای ایشان ترجمه کنند.
شیخ فضل الله؛ جریان شناس و دشمن شناس زمانه خودش بود.
◻️ میرزای شیرازی میگفت شیخ فضل الله نفس من است؛ خود من است؛ لذا انگلیسیها و استعمارگران در جریان مشروطه فهمیدند چشم بیدار مرجعیت شیخ فضل الله است و تلاش کردند تا بین شیخ فضل الله و برخی علمای نجف شکاف بیندازند.
◻️ شیخ فضل الله نوری را یک روحانی محاکمه کرد، خطر شیخ ابراهیم زنجانی ها در تاریخ است. اینکه روحانی نماهایی در لباس روحانیت، قصد به حاشیه راندن روحانیت اصیل را دارند.
◻️ شیخ فضل الله کانون مبارزه خودش را شیخ ابراهیم زنجانیها و تقی زاده ای قرار داد که معتقد بود باید از فرق سر تا نوک پا غرب زده شویم.
◻️ دلیل مخالفت و عدم همراهی عده ای از علما با شیخ فضل الله👇
hawzahnews.com/news/955190
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه