سید عباس موسوی مطلق
🔸مقتطفات من خطاب السيد هاشم الحيدري في مهرجان #ذوبوا_في_الإمام:
⁃ فرعون اعتمد على السحرة لهزيمة النبي موسى (ع)، فبدأت المنازلة وانتصر موسى (ع) بإذن الله، السحرة آمنوا برب موسى وهارون (ع)، فغضب فرعون وهددهم: {لأقطعنَّ أيديكم وأرجلكم من خلاف ثم لأصلِّبنَّكم أجمعين}، هذا هو جهاد التبيين.
⁃ الإمام الخميني يقول: على جميع المسلمين أن ينصروا دين الله، ولهذا الإمام كان ناصراً للإسلام وليس للوطن.
⁃ {قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُم بِوَاحِدَةٍ ۖ أَن تَقُومُوا لِلَّه}.
⁃ يقال: أكثر كلمة استخدمها الإمام الخميني (قدس سره) كانت كلمة (الإسلام).
⁃ القرآن يطالبنا بمواجهة الظالمين في كل حال، وإن لم نستطع فلنهاجر.
⁃ الإمام الخميني (قدس سره) هُجّر وسفّروه، ومع ذلك لم يجلس ولم يسكت، أعطى درس الولاية في النجف الأشرف، وحرض الشباب ضد الطواغيت.
⁃ كان يقول: والله لو أعلم أني أُسفّر من مطار إلى مطار ومن ميناء إلى ميناء لن أترك دين الله.
⁃ الوطن يُعز بالإسلام، فمن يحب العراق اليوم يجب أن يطلب له أفضل نظرية وهي نظرية الإسلام.
⁃ الإمام الخميني (قدس سره) أخذ إيران إلى الإسلام، لأنّه كان يؤمن ويعتقد أن الأمل كائنٌ في الإسلام.
⁃ استمر إيمانه متوكلاً على الله، مع نصرة الناس له.
⁃ الإمام امتلك الشجاعة والبصيرة والقدرة.
⁃ الامام كجده لم يترك الأمر، أسقط الشاه وقال: "أنا أؤسس الدولة"، وعندما عاد من المطار، أول مكانٍ ذهب إليه كان جنة الزهراء روضة الشهداء.
⁃ الإمام الخميني (قدس سره) اعتمد على الإسلام وحققه كجده رسول (ص).
🔸🔶🔹🔷🔹🔶🔸
@moosavi_motlagh
سید عباس موسوی مطلق
سید حسن نصرالله:
امام [خمینی] زمانی آمد که خداوند(سبحانه و تعالی) خواست بار دیگر رحمتش را برانگیزد و نور هدایتش را برافروزد؛ در زمانهای که ارزشهایی متفاوت با ارزشها، فرهنگ، تمدن و تاریخ ما در حال فراگیر شدن در میان ملتها و امتمان و جهان بود.
همچون اندیشه و فرهنگ فروگذاشتن یاری حق به بهانههای مختلف و بیاساس با پوشش دین، واقعبینی و حکمت.
همچون اندیشه و فرهنگ شانه خالی کردن از مسئولیتهای عظیم و انقباض در مسئولیتپذیری و عقبنشینی از مسئولیتی عظیم در سطح بشر به مسئولیتی بزرگ در سطح امت و سپس عقب کشیدن از آرمان امت به سوی آرمان میهن و سپس عقبنشینی از آرمان کشور به آرمان یک گروه، فرقه، مذهب، حزب، گروه، مجموعه، رهبر یا… و سپس عقب کشیدن از گروه و غرق شدن در خویش و زندگی شخصی.
فرهنگ شانهخالی کردن از مسئولیتهای عظیم.
فرهنگ تسلیم در برابر قدرتهای مسلط مادی.
فرهنگ نا امیدی از تحقق هرگونه پیروزی و موفقیت.
زمانهی نشر فرهنگ مادیگرایی که همهی ارزشهای روحانی و دینی را از معادلات حذف میکند؛ ارزشهایی همچون توکل به خداوند و اطمینان به او و یاری مجاهدان و مستضعفان ِانقلابی خواهان حقوق قانونی خود، توسط او.
فرهنگ تسلیم در برابر تبعیت از یکی از دو بلوک آن زمان یعنی شرق و غرب. این که بگوییم کاری از دست ما ساخته نیست. یا باید با بلوک غرب باشیم و یا با بلوک شرق. در هر صورت هر جا که باشیم باید تابع باشیم و برای تحقق خردهمنافع میهن و امتمان در چهارچوب پروژههای دیگران حرکت کنیم.
فرهنگ ناتوانی از تحقق استقلال.
فرهنگ عدم اعتماد به نفس، عدم اعتماد به مردم، عدم اعتماد به امت در همهی زمینهها و در نتیجه این که همیشه باید از دیگران تقلید و تبعیت و تجربههایشان را نشخوار کنیم و برای نجات خودمان از دیگران کمک بخواهیم.
فرهنگی که معیارهای درست تعیین دشمن و دوست و تعیین نبرد صحیح در آن گم میشد؛ همان چیزی که امروز آن را اولویتبندی مینامیم.
بحران هویت و احساس ضدیت هویت ملی و هویت نژادی و ضدیت هویت ملی و هویت دینی و ایمانی.
و…
امام(رضوان الله تعالی علیه) آمد تا منظومهی ارزشی متفاوت و کاملا متناقضی را با آنچه رایج بود ارائه دهد و زنده و تثبیت کند.
@moosavi_motlagh
سید عباس موسوی مطلق
بخشی از مقالۀ استاد موسوی مطلق با عنوان ویژگیهای انسان کامل را از منظر حضرت امام خمینی بمناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)
بسیاری از بزرگان، صفات انسان کامل را در آیینه قرآن، نهج البلاغه، زیارات، ادعیه و روایات ائمه معصومین علیهمالسلام تبیین نمودهاند البته این بحث مثل بسیاری از مباحث علمی دیگر مورد مناقشه علماء بوده است و بعضی از فقها ضمن غلو خواندن صفات انسان کامل، این بحث را انحرافی دانستهاند، درحالی که بسیاری از علمای دیگر همان ویژگیها و صفات انسان کامل را قبول کردهاند، منجمله از فقیه عارف مرحوم حضرت آیتالله بهجت(قدس سره الشریف) در این باره سوال شد و ایشان فرمودند: «از مسلمات و اصول صحیحه شیعه میباشد».
در این نوشتار برآنیم تا بعضی از صفات و ویژگیهای انسان کامل را از منظر حضرت امام خمینی(قدس سره الشریف) به نحو اختصار بیان کنیم:
انسان کامل مظهر اسم اعظم الله
«... به حکم القضاء السابق الالهی و العنایه الرحمانیه، وجود خلیفه جامعه لجمیع الصفات الربوبیه و حقائق الاسماء الالهیه واجب، لیکون مظهراً لاسم «الله» الاعظم.» «پس ضرورتاً به حکم قضای سابق الهی و عنایت رحمانی وجود خلیفه ای که جامع جمیع صفات ربوبی و حقایق اسمای الهی باشد، واجب است تا این خلیفه مظهر اسم اعظم الله شود.»
انسان کامل، کاملترین مظهر خداوند
«...و اکمل الاسماء هو الاسم الجامع لکلّ الکمالات و مظهره الانسان الکامل المستجمع لجمیع الصفات الاسماء الالهیه و المظهر لجمیع تجلیاته. ففی الاسماء الالهیه اسم الله اکمل و فی المظاهر الانسان الکامل اکمل.» «و کاملترین اسم ها اسم جامع همه کمالات است و مظهر آن انسان کامل است که جامع همه صفات و اسماء الهی بوده و مظهر همه تجلیات آن اسم جامع میباشد. بنابراین، در میان اسماء الهی، اسم الله کاملترین آنهاست و در میان مظاهر انسان کامل، کاملترین مظهر است.»
مثل اعلای خداوند
«اعلم ان الانسان الکامل هو المثل الله الاعلی و آیته الکبری و کتابه المستبین و النباء العظیم و هو مخلوق علی صورته و منشاء بیدی قدرته و خلیفه الله علی خلیقته و مفتاح باب معرفته، من عرّفه فقد عرّف الله؛ و هو بکلّ صفتٍ من صفاته و تجلّ من تجلیاته، آیه من آیات الله، و من الامثال العلیا لمعرفه بارئه معرفه تامّه.» «بدان که انسان کامل است که مثال اعلای خدا و آیت کبرای او و کتاب مستبین حق و نباء عظیم بوده و بر صورت حق آفریده شده است و بر دو دست قدرت او وجود یافته و خلیفه خداوند بر مخلوقاتش و کلید باب معرفت حق میباشد، هر که او را بشناسد، خدا را شناخته است؛ او با هر صفتی از صفات و تجلی از تجلیاتش آیتی از آیات خداوند است و از زمره نمونه های بلند مرتبه و گرانقدر برای شناخت کامل خالقش میباشد.»
@moosavi_motlagh