امام كاظم عليه السلام فرمودند:
لَيْسَ مِنّا مَنْ لَمْ يُحاسِبْ نَفْسَهُ فى كُلِّ يَوْمٍ، فـَاِنْ عَمِلَ حَسَناً إسْتـَزادَ اللّه َ وَ اِنْ عَمِلَ سَيِّئاً اِسْتَغْفَرَاللّه َ وَ تابَ اِلَيْهِ.
هر كسی كه هر روز از خودش حسابرسى نكند، از ما نيست. پس اگر كار نيك انجام داده باشد، از خداوند بخواهد كه آن را افزون كند، و اگر کار بد كرده باشد، از خدا آمرزش بطلبد و به سوى او توبه كند.
وسائل الشيعه، ج 11، ص 377
@moshavere_jz
امام صادق علیه السلام فرمودند:
حُسْنُ الظَّنِّ بِاللّهِ أَنْ لاَ تَرْجُوَ إِلاَّ اللّهَ، وَلاَ تَخَافَ إِلاَّ ذَنْبَکَ،
حسن ظن به خدا این است که، به غیر خدا امیدوار نباشی و جز از گناهت نترسی.
اصول کافی، ج۳، ص۱۸۴، ح۴
@moshavere_jz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸✨#صبح شد #زندگی در میزند
⚪️✨#مهربانے ، #شوق ، #شادی
🌸✨پشت در #منتظر است
⚪️✨بازڪن #پنجره را ڪه #خداوند
🌸✨زشوق من و تو میخندد
⚪️✨#زندگی کوچه سبزیست،
🌸✨میان #دل و #دشت،
⚪️✨که در آن #عشق است و #گذشت!
🌸✨زندگی #مزرعه خوبیهاست،
⚪️✨زندگی راه رسیدن به خداست ..
🌸✨سلام همراهان مهربانم
⚪️✨صبحتون پراز آواز خوش زندگی و پر از عشق و آرامش... 🌱♥️🌷🏝️
https://eitaa.com/moshavere_jz
رهبر معظم انقلاب اسلامی
دربارۀ سه نقطه کلیدی در یک فقره کوتاه مناجات شریف شعبانیه فرمودند:
«إِلَهی هَب لی قَلباً یُدنیهِ مِنکَ شَوقُهُ و لِساناً یُرفَعُ إِلَیکَ صِدقُهُ و نَظَراً یُقَرِّبُهُ مِنکَ حَقُّهُ.»
[خدای من] به من عطـا کن دلی که شـوق، او را به تـو نزدیک کند.
آلودگی ما به مادیات و گناه این شـوق را در دل میمیراند، اُنس ما با قـرآن، دعـا، نوافـل و درست بهجا آوردن فرائـض این شـوق را در دل برمیانگیزد.
زبانِ صادق، سخن باصداقت حرفی که در آن شائبهای از مادّیت و خودخواهی و هواپرستی نباشد، این سخنی است که بهسمت خدا بالا میرود.
نگاهِ حقیقتآمیز؛ نگاهِ حقانی به مسائل، نه نگاهِ جانبدارانه، هوسگرانه و کاسبکارانه.
مسائل را با نگاه طرفداری از حق، دنباله حق بودن، با این نظر نگاه کنیم.، آنوقت این نگاه به خدا نزدیک میشود.
(94/03/06)
#مناجات_شعبانیه
#الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج
┄┄┅═✧❁✧═┅┄┄
@moshavere_jz
❇ نشانه اولیای الهی
🔅حدّثنا الحسین بن أحمد بن إدریس رحمه الله قال: حدّثنا أبی، عن أحمد بن محمّد بن خالد، عن محمّد بن علیّ الکوفی، عن محمّد بن سنان، عن عیسی النهریری (النهزیزی)، عن أبی عبداللَّه الصادق عن آبآئه علیهم السلام قال: قال رسول اللَّه صلی الله علیه وآله: مَنْ عَرَفَ اللَّهَ وَعَظَّمَهُ، مَنَعَ فاهُ مِنَ الکَلامِ وَبَطْنَهُ مِنَ الطَّعامِ وَعَنا نَفْسَهُ بِالصِّیامِ وَالقِیامِ.
قالُوا: بِآبآئِنا وَأُمَّهاتِنا یا رَسُولَ اللَّهِ! هؤُلآءِ أَوْلِیآءُ اللَّهِ؟
قالَ صلی الله علیه وآله: إِنّ أَوْلِیآءَ اللَّهِ سَکَتُوا فَکانَ سُکُوتُهُمْ فِکْراً، وَتَکَلَّمُوا فَکانَ کَلامُهُمْ ذِکْراً، وَنَظَرُوا فَکانَ نَظَرُهُمْ عِبْرَةً، وَنَطَقُوا فَکانَ نُطْقُهُمْ حِکْمَةً، وَمَشَوْا فَکانَ مَشْیُهُمْ بَیْنَ النّاسِ بَرَکَةً.
لَوْلَا الْآجالُ الَّتِی قَدْ کُتِبَتْ عَلَیْهِمْ لَمْ تَسْتَقِرَّ أَرْواحُهُمْ فِی أَجْسادِهِمْ خَوْفاً مِنَ الْعَذابِ وَشَوْقاً إِلَی الثَّوابِ. [۱]
🔅پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله فرمود:
هرکه خدا را بشناسد و او را بزرگ بدارد، دهان خود را از کلام اضافی میبندد و شکم خود را از طعام نگه میدارد و خود را برای روزه و نماز به رنج میافکند.
گفتند: پدر و مادرمان به فدایت یا رسول اللَّه! آیا اینان اولیای خدایند؟
رسول خداصلی الله علیه وآله فرمود: اولیای خدا هرگاه سکوت کنند سکوتشان فکر و اندیشه است و چون سخن گویند سخن شان ذکر خدا باشد؛ و هر گاه نگاه کنند، نگاه آنها عبرت است و گفتارشان علم و حکمت باشد و رفتار و روش آنها میان مردم باعث برکت است.
اگر اجل برایشان معیّن نشده بود، از ترس عذاب آتش و شوق ثواب الهی در پوست خود نمی گنجیدند.
----------
[۱]: امالی شیخ صدوق، مجلس ۵۰، حدیث ۷.
ـــــــــــــــــــــــ
🆔 @moshavere_jz
♾ کانال رسمی مرکز مشاوره جامعه الزهرا
💌هشت توصیه امام هشتم برای روزهای آخر شعبان
▫️اباصلت میگوید:
در آخرین جمعه شعبان خدمت امام رضا علیهالسلام رسیدم. فرمودند :
ای اباصلت، بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است،
پس در روزهای باقیمانده کوتاهیهای روزهای گذشته را جبران بکن و باید به آنچه برایت مهم است اقدام کنی:
⏪ ۱. زیاد دعا کن.
⏪ ۲. زیاد استغفار کن.
⏪ ۳. زیاد قرآن تلاوت کن.
⏪ ۴. از گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی.
⏪ ۵. هر امانتی که گردنت هست ادا کن.
⏪ ۶. تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن.
⏪ ۷. هر گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و تقوای خدا پیشه کن و در آشکار و پنهان بر خدا توکل کن...
⏪ ۸. و در روزهای باقیمانده این ماه بسیار بگو:
✨اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ...
خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز...
📚عیون اخبار الرضا علیه السلام ج۲ ص۵۱.
📚بحارالانوار ج ۹۴ ص۷۳.
التماس دعای فرج
#ماه_شعبان
@moshavere_jz
💖 چطوری برای شوهرم جذاب باشم؟
🔻 خانمهایی که به شدت #استقلال خودشون را به رخ شوهرشان میکشند مثلاً میگویند من خودم پول دارم، من خودم این را میخَرم من خودم این کار را انجام میدهم تو نمیخواهد انجام بدهی... یا خانمهای شاغلی که خودشان #پول دارند نباید پولشان را به رخ شوهرشان بکشند.
♨️ چون آقایان دوست دارند #اقتدار داشته باشند، دوست دارند امنیت برای همسرشان بیاورند.
دوست دارند حمایتگر باشند، ولی زمانی که شما پولت را به رخ میکشی در واقع او را از آن اقتدار و #احساس_امنیت و اینهایی که خودش میخواهد به #خانواده وارد کند، دور میکنید.
🔸️ ممکن است که از نظر شرعی گفته شود #زن هیچ وظیفهای ندارد. که ما وارد آن نمیشویم ولی به لحاظ اخلاقی چی؟
به لحاظ تعهد و به خاطر یک زندگی مشترک چی؟
🏝️🌷♥️🌱🎋🎄🥀
@moshavere_jz
اگر برای کودک مشکلی پیش آمد، با دقّت به حرفهایش گوش کرده و با واکنشهای صحیح با او همدلی کنید. سپس با یکدیگر درباره راهحل آن صحبت کرده و از خود کودک سوال کنید که چه راهی به حلّ موضوع کمک میکند
🍀
به آینده امیدوار باشید
در برابر شیطنتهای فرزندتان، اگر موجب خسارت مالی و جانی نیست، صبور باشید چراکه به فرمایش امام کاظم(علیهالسلام) سزاوار است فرزند در کودکی شلوغ و پرتحرک باشد تا در بزرگی صبور و بردبار شود و جز این روانیست.
(مسند امام کاظم(علیهالسلام)، ج ۱، ص
🍀https://eitaa.com/moshavere_jz
#تربیت_فرزند
#آموزش_صبر
سن مناسب برای آموزش صبر به کودکان 👇👇👇👇
١۴ ماه اول زندگی کودک زمانی است که باید به کودک حس اطمینان و امنیت داد.بنابراین در این زمان خواستههای او را بلافاصله پس از درخواست و حداکثر با تأخیر چندثانیهای برآورده کنید. از بعد از این زمان تا دوسالگی علیرغم اینکه نباید در برآورده کردن خواستههای کودک کوتاهی کرد، اما گاه گاهی میتوان در چند ثانیه تا یک دقیقه آنها را منتظر گذاشت
🍀
دو تا پنج سالگی
بعد از پایان دوسالگی والدین باید در هنگام درخواست کودک، برآورده کردن خواسته او را کمی به تعویق انداخته و از او بخواهند صبر کند. مثلاً؛ اول دستمو بشورم بعد بهت آب بدم. اول به بابا زنگ بزنم بعد بهت بستنی بدم. بذار چاییمو بخورم بعد توپتو میدم.بذار لیوانمو بذارم سرجاش بعد دستتو میشورم و …
گام به گام ۲۰ ثانیه شروع میکنیم و این زمان را بالا و بالاتر میبریم تا بچهها به مرور بتوانند مثلاً یک روز صبر کنند. مثلاً به بچه سه ساله میگیم: “امروز پارک نمیریم، فردا میریم.” یا به بچه ۵ ساله میگیم: “آخر هفته میتونیم خانه مادربزرگ بریم.” تا وقتی بچه۱۲ سالش شد میگیم: ” تو یک سال باید صبر کنی تا برایت دوچرخه بخریم.
🍀
یک نکته
اگر فرزند شما ۱۲ سال، یا ۷ سال، یا ۴ سالش است و شما فرایند آموزش و تقویت صبر را آغاز نکردهاید، اشکال ندارد. از همان پله ابتدایی شروع کنید. یعنی از همان ۱۵- ۲۰ ثانیه آغاز کرده و گام به گام و پله پله زمانش را اضافه کنید.
بعد از پایان دوسالگی والدین باید در هنگام درخواست کودک، برآورده کردن خواسته او را کمی به تعویق انداخته و از او بخواهند صبر کند
🍀
راهکارهایی برای صبور شدن فرزندان :👇👇👇
🍀
خرما بخورید
در روایات بیان شده اگر مادر ماه آخر بارداری و نیز اولین چیزی که بعد از زایمان میخورد خرما باشد، فرزندش صبور خواهد شد.
(مکارم الأخلاق، ج ۱ ، ص ۳۶۵ ، حدیث ۱۲۰۲. بحارالأنوار، ج ۶۶ ، ص ۱۴۱ ، حدیث )
🍀
خودتان صبور باشید
رفتار پدر و مادر در مسیر تربیت فرزند بسیار مهم است چراکه کودک در یادگیری مسائل زندگی از آنها الگوبرداری میکند. مهمترین گام در آموزش صبر به کودکان این است که والدین خود صبور بوده و از برخورد منفی با کودک خودداری کنند. وقتی با خراب شدن وسیله ای در خانه یا پیش آمدن مشکلی والدین لب به اعتراض باز کرده و کم طاقتی خود را ابراز می کنند، قطعاً کودک به جای صبر، اعتراض و غُرغُر کردن را یاد میگیرد.
اگر کودک گریه میکند، پا میکوبد و عصبی است خونسردی خودتان را حفظ کرده و از جیغ و دادزدن خودداری کنید. شما باید خواسته او را تأمین کنید اما این اجابت نباید بلافاصله بعد از گریههای او باشد و آن را به تعویق بیاندازید.
اگر فرزند شما ۱۲ سال، یا ۷ سال، یا ۴ سالش است و شما فرایند آموزش و تقویت صبر را آغاز نکردهاید، اشکال ندارد. از همان پله ابتدایی شروع کنید. یعنی از همان ۱۵- ۲۰ ثانیه آغاز کرده و گام به گام و پله پله زمانش را اضافه کنید
🍀
بگذارید خودش کارهایش را انجام دهد
به تناسب سن و توان کودک وظایفی مثل «تمیز کردن اتاق خودش» یا «جمع کردن اسباب بازیها» برای او مشخص کنید و در این مسیر صبور بوده و خودتان به انجام آنها اقدام نکنید. باید کودک عادت کند که برخی از کارها لذّتبخش نیستند و سختی دارند. لذا برای او در انجام کارها و وظایفش زمان تعیین کرده و در انتها او را تحسین کنید
🍀
در مواجهه کودک با مشکلات نترسید
اگر کودکتان زمین افتاد یا دستش بُرید، خونسردی خود را حفظ کنید. به آرامی کارهای لازم را انجام داده و اجازه دهید کودک کمی درد را تحمل کند چراکه به گفته بزرگان “هیچ چیز به اندازه رنج و سختی، روح انسان را بزرگ نمیکند
🍀
بگذارید کمی انتظار بکشد
کودک هرچیزی را خواست، بلافاصله به او ندهید! اجازه بدهید فرزند احساس ناخوشایند انتظار را تجربه کرده و شرایط را مدیریت کند.
اگر کودک در مدت زمانی که باید صبر کند تا به خواستهاش برسد بیقراری و گریه و .. کرد به رفتارهایش کاملاً بیتوجه باشید و سعی کنید با آرامش و خونسردی صبر را به او آموزش داده و الگوی مناسبی برای او باشید.
یکی از مشکلاتی که والدین در نوجوانی با فرزندانشان مواجه میشوند این است که وقتی به هر دلیلی نمیتوانند خواسته فرزندرا برآورده کنند با خشم، پرخاش و حتی رفتارهای تهدیدآمیز نوجوان مواجه میشوند که متأسفانه منشأ این ناهنجاری ها در این است که پدر و مادر اجازه ندادهاند این نوجوان در کودکی با “درد” و واقعیاتی در کودکی مواجه شده و آن را تجربه کند. مثلاً اسباببازی دوستشو میخواهد اما دوستش بهش نمیده. دلش چیپس میخواد ولی دیروز خورده و …
🍀
به حرفهایش گوش کنید