#انگیزشی
❤️🔥اجازه نده آتش درونت ذره ذره در مردابِ ناامیدکنندهٔ زمزمههایی که به تو میگویند «هنوز نه» یا «اصلاً ممکن نیست» خاموش شود.
💛دنیایی را که آرزویش را داری،...
آن دنیا وجود دارد... .واقعی است...
ممکن است. مال تو است....
https://eitaa.com/joinchat/4110418075Ca39cd07397
🛑 تست های انحراف کننده ذهن در آزمون ها چيست :
يعني سؤالهايي که يک يا دو گزينهي آنها حواس شما را از جواب درست پرت ميکنن. ما فکر ميکنيم که اونها گزينهي درست هستند، در حالي که جايي اشتباه کرديم و نتونستيم راهحل درست و جواب درست را پيدا کنيم. در واقع طراحان سؤال عمداً سؤال دامدار طرح ميکنن .
حالا چجوری توی این دام و تله های آموزشی نیفتیم؟ خب اول بررسی کنیم که چرا اصلا توی دام آموزشی میفتیم و اون کار هارو نکنیم :
1⃣ سؤال را نصفه ميخونيم. مثلاً چهنگامي که شروع به خوندن صورت سؤال ميکنيم و هنوز سؤال تمام نشده با خوشحالي پاسخ را علامت ميزنيم؛ چون فکر ميکنيم سؤال را بلد هستيم و بارها آن را ديديم و تکرار کرديم.در حالي که ممکنه در پايان سؤال يک کلمه باشه که چون به اون نرسيديم اشتباه پاسخ ميديم، کلماتی مثل :نیست،است،بجز و ...
2⃣ صورت سؤال را بدون توجه به کلمات ميخونيم يا سرسري ميخونيم.در صورت سؤال کلمههاي مهمي وجود دارد که کمک ميکند تا راحتتر جواب را پيدا کنيم اما اگر بيدقتي کنيم و آنها را نبينيم ممکنه كه در دام بيفتيم.
3⃣ مفاهيم درسي را خوب ياد نگرفتهايم. اگر درسي را درست نخونيم و مفهوم کتاب درسي را خوب ياد نگيريم نميتونيم يک سؤال را درست حل کنيم؛ پس اگر مفاهيم را خوب بلد نباشيم يک گزينه رو شانسي انتخاب ميکنيم و در دام ميافتيم.
4⃣ سؤالها را نصفه و حفظي حل ميکنيم. بعضي وقتها پيش مياد که از بس عجله ميکنيم سؤالها را حفظي حل ميکنيم و فکر ميکنيم که همه را بلد هستيم. مثلاً چون مساحت مستطيل را بلديم آن را در ذهنمان حل ميکنيم و روي کاغذ نمينويسيم و آن وقت است که راهحل سؤال را اشتباه ميريم يا آن را نصفه و نيمه حل ميکنيم و در دام ميافتيم.
✅ براي اينکه در دام آموزشي نيفتيم:
1⃣ هنگام درس خواندن حواسمان را جمع کنيم تا درسها را خوب ياد بگيريم.
2⃣ صورت سؤالها را کامل و با دقت بخوانيم. به فعلهاي مثبت و منفي که در صورت سؤال به کار رفته توجه کنيم؛ مثل نيست يا است، وجود ندارد، نميشود و ...
https://eitaa.com/joinchat/4110418075Ca39cd07397
🚫 دلایل نتیجه نگرفتن دانش آموز کنکوری
❗️اگر می خواهید بدانید دلایل عدم نتیجه گیری یک داوطلب کنکور چیست موارد زیر را با الگوهای رفتاری زندگی خود مقایسه کنید:
⚠️ نوسان در ساعات مطالعه روزانه
⚠️مشغولیت با گوشی موبایل
⚠️اولویت مطالعه تشریحی برای آزمونها
⚠️بررسی نکردن نقاط ضعف تستها و آزمون
⚠️بدون برنامه ریزی حرفه ای پیش رفتن
⚠️ارتباط زیاد با دوستان
⚠️نداشتن مدیریت زمان وسرعت عمل
⚠️تظاهر به درس خواندن
⚠️حفظ کردن مطالب
⚠️عدم تمرکز حواس
⚠️یادنگرفتن مطالب سرکلاس درسی
⚠️رفع نکردن اشکالات درسی
⚠️خود را جای طراح سوال قرار ندادن
⚠️نداشتن خلاصه نویسی های درست
⚠️عدم تسلط به متن کتاب درسی
⚠️نداشتن برنامه مرور منظم بخصوص تست ها
♨️ حالا شرایط خود را با موارد بالا چک کرده و ببینید چندعنوان تاکنون شامل شما میشود.
https://eitaa.com/joinchat/4110418075Ca39cd07397
#مشاوره
🌀 روش مرور درس برای خداحافظی با فراموشی
🔹 بلافاصله بعد از مطالعه یک مبحث با دیدن تیتر ها و فرمول ها اونو واسه خودت توضیح بده و مرور کن
🔹آخر هفته ها چند پارت مطالعاتی برای مرور مباحث مطالعه شده در هفته و زدن تست های نشانه دار اختصاص بده
🔹 طبق برنامه راهبردی آزمونها در آزمون های پوششی و مروری (دو ماه یک بار) مباحث رو مرور کن و ازشون تست بزن
🔹 قبل از مطالعه یه مبحث جدید مباحث قبلی رو مرور کن و تست های نشانه دار بزن
🔹هر شب یه پارت مطالعاتی برای مرور سریع و زدن مجدد تست های نشانه دار مباحث رو بزار
https://eitaa.com/joinchat/4110418075Ca39cd07397
بهترین روش خواندن قرابت های معنایی
مبحث قرابت معنایی یکی از مباحث تست خیز درس ادبیات است که به صورت مکرر در کنکورهای سال های اخیر ۹ تست را به خود اختصاص داده است. به دلیل بی اطلاعی از روش مطالعه ی این مبحث برخی داوطلبان درصد پایینی از این مبحث می گیرند.
⏯قرابت معنایی از جمله مباحثی است که نیاز به تجزیه و تحلیل دارد و باید ارتباط اجزا را با یکدیگر دریافت و سپس موقعیت یک جزء یا کلمه را در آن مجموعه مشخص کرد.
برای این که در این مبحث به تسلط برسید به نکات زیر توجه کنید:🤔👇🏻✍
۱٫ هنگام مطالعه ي اشعار و متون به معناي ظاهري و معنوي اشعار توجه کنيد و با نگاهي تحليلي، مفهوم بيت را دریابید. باید بتوانيد متون و اشعاري که با هم قرابت معناي دارند مشخص کنید.
👌🏼۲٫ با بررسی تست های قرابت معنایی مشاهده شده است که يک بيت از کتاب و گزينه ها خارج از کتاب درسي طرح می شود. بيت هاي خارج از کتاب درسي را نیز مطالعه کنید.
👊۳٫ گاهی يک مصراع در صورت سؤال است و با ساير گزينه ها تناسب دارد یا تناسب ندارد. برای این که این موارد را تشخیص دهید، حتماً از کتاب درسی یا کتاب های آموزشی کانون که به صورت کامل هر بیت و مصراع را توضیح داده*اند استفاده کنید تا با شناخت کاملی بتوانید مطالب را یاد بگیرید.👍🏻🌹
🦋💢۴٫ گاه سؤالاتي طرح می شوند که برای پاسخ گویی به آن ها به مطالعه ي دقيق متن کتاب درسي نیاز دارید. پس هیچ گاه کتاب درسی را از برنامه ی مطالعاتی تان خارج نکنید.
توصیه ی مشاوره ای:
مبحث قرابت معنایی یکی از مباحثی است که باید آن را در بلندمدت یاد بگیرید و نیاز به هدف گذاری بلندمدت دارد. توصیه می کنم عجول نباشید و برای یادگیری این مبحث حوصله به خرج دهید.
👨💻👨💻توصیههایی برای قرابت معنایی – ادبیات کنکور
۱. درست خواندن واژهها در قرابت معنایی
بسیاری از واژهها از نظر نوشتاری یکسان هستند اما تلفظ و معنای متفاوتی دارند. گاهی به گمان خودمان میتوانیم یک بیت را بخوانیم اما هر چه بیشتر بخوانیم، کمتر میفهمیم! پس نکند یک واژه را باید به شیوهی دیگری تلفظ کنیم؟
🙆♂۲. توجه به کاربردهای «ی» در قرابت معنایی
ی گاهی «ی» نشانهی نکره است. معمولاً میتوان «ی» نکره را با «یک»، «آن»، «هر» و «هیچ» جایگزین کرد.
مثال: سحری خداوندگارش فرمود که: تاسها برگیر که به حمام رویم. (مولوی)
سحری: یک سحر،
ی گاهی «ی» جزئی از واژه است نه «ی» نکره
مثال: هنگام تنگدستی در عیش کوش و مستی / کاین کیمیای هستی قارون کند گدا را
ی گاهی «ی» نکره، مخفف فعل «هستی» است.
مثال: چو تویی قضایگردان به دعای مستمندان / که ز جان ما بگردان ره آفت قضا را تویی: تو هستی
✨ ۳. هنگام خواندن بیتها و شعرها باید این سؤال بیشتر از همهی سؤالها در ذهن شما مطرح شود: «این کلمه را به همراه کلمهی بعدی بخوانم یا اینکه بعد از آن مکث کنم؟» به عبارت دیگر «باید بین این دو کلمه کسره بیاید یا درنگ؟»
🌈۴. گاهی میان دو واژه، نه میشود کسره آورد نه مکث کرد؛ زیرا هیچ یک از این دو حالت خواندن را به جای معنیداری نمیرساند. در این موارد احتمالاً با یک واژهی مرکب روبهرو هستید؛ یعنی باید آن دو واژه را سرهم و به شکل یک واژه بخوانید.
https://eitaa.com/joinchat/4110418075Ca39cd07397