❣امام صادق علیه السلام میفرماید :
از سعادت مرد این است که خود شخصاً سرپرست و مدیر زندگانی زن و فرزندانش باشد.
📚 من لایحضره الفقیه جلد ۳ صفحه ۲۷۸
@moshaveremava
❣امام صادق علیه السلام:
مرد در [اداره] خانه و خانواده اش به سه خصلت نیاز دارد که باید آنها را به کار بَرَد، اگرچه این ویژگیها در طبیعت (درون) او نباشد:
خوش رفتاری
گشاده دستیِ سنجیده
غیرت برای ناموس داری
📚 تحف العقول ص ۳۲۲
@moshaveremava
#پرسش_پاسخ
❓❓❓دخترم 15 سال دارد و یک سالی است که اصرار بر خریدن تلفن همراه هوشمند دارد. از طرفی شنیدهایم که استفاده نوجوان از تلفن همراه، مخاطراتی دارد که نمیتوان از آن جلوگیری کرد. در این شرایط چه کنیم؟
👈پاسخ توسط کارشناس ماوا:
زمانی که فناوری بدون فرهنگ استفاده صحیح در اختیار نوجوان قرار میگیرد، مشکلات زیادی دامنگیر او و خانوادهاش خواهد شد. از این رو نگرانی شما بجاست. به همین دلیل به چند قانون زیر توجه فرمایید.
۱) اصل در خریدن تلفن همراه، تاخیر در خرید است. یعنی تا زمانی که فرزندتان تمایلی به داشتن این وسیله ندارد، اصراری برای تهیه آن نداشته باشید.
۲) حداقل سن خرید که میتوان انتظار مدیریت اولیه بهتری را داشت، تمام کردن کلاس نهم است که نوجوان آمادگی بیشتری نسبت به کودک برای استفاده از این وسیله دارد.
۳) قبل از خرید، نوجوان را از آسیبهای تلفن همراه مثل اتلاف وقت، از دست دادن تمرکز، بیهودهگرایی در فضای اجتماعی و نیز آسیبهای ارتباطی آگاه کنید.
۴) قوانین درست استفاده از این ابزار را یادش دهد. مثلا به عنوان یک دختر مسلمان، احکام استفاده از موبایل را به او بیاموزید و نحوه پرهیز از مخاطرات آن را یادآوری کنید.
۵) قانونهای شخصی بگذارید. مثلا در صورت گذاشتن رمز بر روی گوشی، حتما شما را از آن با خبر کند.
۶) دنیای واقعی او را پر رنگ کنید. نوجوانی که به اندازه کافی فعالیت حقیقی برای انجام دادن دارد، در فضای مجازی متوقف نخواهد شد.
۷) دسترسی به امکانات کامل گوشی را به تدریج وارد دنیای او نمایید. به عنوان مثال ضرورتی ندارد در ابتدای خرید، وارد دنیای اینترنت و شبکههای اجتماعی شود.
۸) محدودیتهای منطقی وضع کنید. مثلا شبها تا چه ساعتی امکان استفاده از تلفن همراه را داشته باشد یا هزینهای که برای شارژ او کنار گذاشتهاید را اعلام کنید.
۹) لذتهای دیگر نوجوان را تقویت کنید. یادگیری مهارتهای مورد علاقه در کنار داشتن رفاقتهای سالم و سازنده، بخشی از این لذتها را تشکیل میدهد. سفر را از یاد نبرید و خریدهای دوستداشتنی نوجوان را با برنامه، تبدیل به کاری شورانگیز نمایید.
۱۰) همه این قانونهای درست زمانی موثر است که نوجوان شما را همراه و در کنار خود بداند نه یک نگهبان! به نوجوانتان بگویید که شما مانند یک باغبان هستید و قصد دارید از رویش علفهای هرز در ذهن و روان نوجوان خود جلوگیری نمایید. در کنار این مراقبت، صمیمیت خودتان را افزایش داده و هیچ گاه از گفتگو و ابراز محبت به نوجوان خود کم نگذارید.
✅مرکز مشاوره ماوا✅
@moshaveremava
کودکان اگر عزت نفس داشته باشند خلاقیت دارند
یکی از راههای افزایش عزت نفس وقت گذاشتن برای کودک، بازی با کودک، کتاب خواندن و نوازش آن از روشهای پرورش عزت نفس و خلاقیت است.
@moshaveremava
🏴 فرارسیدن ماه محرم و ایام عزاداری حضرت اباعبدالله(ع) و شهدای کربلا تسلیتباد.
@moshaveremava
💢اگر این روضهها نبود!
♦️ما اصلاً دین خود را از کجا یاد گرفتیم؟! اگر این روضهها و #امام_حسین (ع) و ... نبود ما اصلاً دین اسلام را از کجا یاد میگرفتیم؟! امام (ره) هم از روز اول گفت اين مراسم محرم و صفر را حفظ کنيد.
ما ساختهی اینها هستیم.
۹۷/۰۳/۳۱
✅مرکز مشاوره ماوا✅
@moshaveremava
May 11
🏴چند سؤال عاشورایی
▪️چرا امام(ع) علیاصغر شش ماهه را وسط میدان جنگ بلند کرد؟ احتمال کشته شدن بچه در آن میان، زیاد نبود؟
محمد حسین رجبی دوانی: این ماجرا دو وجه دارد؛ اول اینکه امام تنها، وقتی برای خداحافظی به خیمه آمد، رباب و زینب (س) به حضرت گفتند که طفل دارد از تشنگی تلف میشود، به شما رحم نشده، شاید نوزادی که عطش دارد را سیراب کنند. امام هم بچه را برد و روی دست بلند کرد و از آنها خواست سیرابش کنند. دوم اینکه امام در واقع میخواست عواطف آنها را تحریک کند و از جهنم نجاتشان دهد. در آن میان اگر حتی یک نفر هم منقلب میشد و کمی آب برای او میآورد، امام در هدایتش موفق شده بود. حتی زمانی که خود امام هم در آستانه شهادت بود، از سپاهیان دشمن پرسید کسی جرعه آبی به من نمیدهد. امام در آن زمان واقعاً آب نمیخواست و اصلاً اگر برایش میآوردند...
🌐مشاهده کامل مطلب:
http://mava.iki.ac.ir/articles
◾️مرکز مشاوره مأوا◾️
@moshaveremava
👌تربیت فرزند به شیوه بهجت عرفا
🛑با شیطونی بچه طوری برخورد کنید که دوست دارید خدا با شما برخورد کند.
@moshaveremava
▪️پرسش و پاسخ دینی▪️
❓چرا قمهزنی بدعت است؟
👈آیا #قمهزنی از مصادیق عزاداری است؟ در این گزارش ۷ دلیل بر رد این موضوع ارائه میشود.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، پس از حادثه غمبار عاشورا و توجه مردم به عمق مصیبت و سفارش امامان معصوم(ع) بر سوگواری و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا کربلا به ویژه سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع)، برپایی مجالس عزا در بین شیعیان رایج شد و به تدریج گسترش یافت و همراه با فرهنگهای مختلف شیوههای مراسم تغییر کرد، ولی به هر حال مشخصه اصلی آنکه سوگواری است حفظ شد.
از آنجا که امروز عزاداری در تداوم و ترویج مکتب تشیع و نظام اسلامی نقش فراوانی دارد، بایستی با پالایش سنتها و نمادهای عزاداری، خط سرخ شهادتطلبی، مبارزه و فداکاری را تداوم بخشید. این پالایش باید در اشعار، تاریخنگاری، برداشتها و اجرای سنتها صورت گیرد تا از رخ دادن بدعتها پیشگیری شود. با نظارت دقیق بر هیأتها و دستههای عزاداری، تعزیهخوانی و پیشگیری از رفتارهای ناسازگار با موازین شرعی و اعتقادی و اعمالی به دور از عقلانیت مانند قمه زدن، قفل و تیغ زدن بر بدن، قلاده بستن، سینه خیز رفتن به سوی حرم اهل بیت(ع) و دیگر رفتارهای وهنآمیز، میتوان این شیوهها را مهار کرد.(1)
مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم با نقد قمهزنی که از یکی از بدعتهای ایجاد شده در سنت عزاداری است، این گونه مینویسد:
🌐مشاهده کامل مطلب:
http://mava.iki.ac.ir/articles
◼️مرکز مشاوره مأوا◾️
@moshaveremava
🖤اولین روز است که بی گهواره می گردی علی
🖤یک شبه مادر برای خود شدی مردی علی
🖤آخرین باری که بستم بند این قنداق را
🖤بر دلم افتاد که دیگر برنمی گردی علی
#خانواده_حسینی
◾️مرکز مشاوره مأوا◾️
@moshaveremava
▪️ایام تاسوعا و عاشورای حسینی بر عاشقان اباعبدالله الحسین(علیه السلام) تسلیت باد.
▪️مرکز مشاوره ماوا▪️
@moshaveremava
🔹الفِ احترام
ابراهیم اخوی؛ روانشناس
لطفا چند دقیقه روی این داستان واقعی که این روزها زیاد تکرار میشود، تامل کنید:
"سامان از مدرسه برگشته و حسابی ناراحت است. مادر دلیل ناراحتیاش را پرس و جو میکند و بعد از کلی کلنجار متوجه میشود که مشکلی در ارتباطش با معلم به وجود آمده است. معلم سامان امروز به او گفت: تو نباید این قدر توی کلاس حرف بزنی و حواس بقیه رو پرت کنی. اگر همین طور ادامه بدی، مجبورم میکنی ازت بخوام با پدر و مادرت بیای مدرسه!"
واکنش والدین سامان به این مسئله چه میتواند باشد؟
🌐مشاهده کامل مطلب:
http://mava.iki.ac.ir/articles
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
مقام معظم رهبری :
در محیط اسلامی، زن و شوهر باهماند و متعلق به هم و در مقابل همدیگر و فرزندان مسئولاند؛ در مقابل محیط خانه هم مسئولاند. ببینید از نظر اسلام خانواده این قدر مهم است.(1376/6/18)
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
✅مزایای کمک کردن فرزندان در خانه:
کودکان بخش مهم و یا دست کم نیمی از آشفتگیهای منزل را موجب میشوند و از آنجا که سرانجام روزی از خانواده جدا خواهند شد، لازم است بدانند چگونه باید نظافت و آشپزی کنند.
❇️ کمک در کارهای خانه، کودکان را با تجربه، منظم و مرتب میکند و برای مراحل دیگر زندگی آماده میسازد.
❎ با کمک کردن در منزل هنگامی که کودک بزرگ شود، عادت خوبی در او بوجود خواهد آمد.
✳️ مهارت یافتن کودکان در کارها، خودباوری آنان را افزایش داده، موجب اعتمادبهنفس آنها میشود.
✅ کودکان مستقل، میتوانند به خوبی دورههای بحران را پشتسر گذاشته، رو به جلو پیش روند.
✍️حجت الاسلام دکتر مجید همتی
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
⭕️راهکارهای تغذیهای برای تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان
🔸شهاب اولیایی، متخصص تغذیه:
🔹توصیه میشود همه دانش آموزان نسبت به مصرف صبحانه توجه ویژه داشته باشند.
🔹همچنین لازم است دانش آموزان برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود از میوه و سبزیجات استفاده کنند.
🔹منابع غذایی حاوی ویتامین c حتما مورد استفاده قرار بگیرد.
🔹ویتامین D یکی از موارد بسیار مهم است که میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود که میتوان با مصرف زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات پاستوریزه و ماهی میزان این ویتامین را در بدن افزایش داد.
@moshaveremava
چگونه می توان رفتارهای نامناسب کودکان در مهمانی را کاهش داد؟
☘️ بچه ها با آداب اجتماعی به دنیا نمی آیند. آن ها باید در این زمینه آموزش ببینند. بعضی بچه ها آنقدر در فضای غیرمعمول یک مهمانی غرق می شوند که تمام آنچه را که در مورد آداب یاد گرفته اند، فراموش می کنند.
☘️ از روش " پیشگیرانه" استفاده کنید. اگر شما را به مهمانی دعوت کرده اند، قبل از رفتن کمی وقت بگذارید و رفتارهایی را که از فرزندتان توقع دارید با او مرور کنید. می توانید فهرستی از قوانین مهمانی تهیه کنید و قبل از ترک خانه با او مرور کنید.
☘️ اگر فرزند کوچکی دارید، چند بار در خانه در مورد مهمانی نقش بازی کنید. با برگزاری مهمانی " نمایشی" می توانید آدابی را که از فرزندتان توقع دارید، با او تمرین کنید. این آداب را برجسته کنید تا کودک آن ها را کاملا واضح درک کند.
@moshaveremava
هدایت شده از پرسمان روانشناختی و مشاوره اسلامی
من رسول گرامی اسلام (ع) را دوست دارم.
I Love Mohammad
همگی بیایید کمپین من محمد را دوست دارم را شروع کنیم تا محبت خود به رحمه للعالمین را به جهانیان نشان بدهیم و به همه بفهمانیم ما پیرو رهبر معظم انقلاب هستیم و با این کار به فرمان ایشون لبیک می گوییم و البته حتما هشتک انگلیسی زیر را به کار بریم تا تبدیل به یک ترند بشه تا دشمنان اسلام بدانند که با چه موجی از محبین رسول گرامی خدا مواجه هستند.
#I_love_mohammad
#J'aime_le_prophète_Muhammad
#من_محمد_را_دوست_دارم
#أنا_احبک_یا_رسول_الله
#شارلی_ابدو
#فرانسه
@mahkam_reza
#پرسش_پاسخ
❓❓❓من بادخترم خیلی توی موضوعات مختلف صحبت میکنم. هفت سالشه... ازکوچکی سر به هوا بوده. اصلا حواسش نیست ودائم به فکر بازی است. منم متأسفانه این برچسبای غلط رو زیاد استفاده کردم. مخصوصا امسال که کلاس اولی هم بوده. دوست دارم درست رفتارکنم. آیا الان تلاشم ثمره بخش هست؟ یعنی باخودش درمیون بذارم... عذرخواهی کنم... براش بگم که اینهایی که میگفتم نیستی؟؟یانه....
👈پاسخ توسط کارشناس مأوا:
تلقینهای مثبت جدید به همراه تلاش برای تکریم کودک میتواند شکلگیری شخصیت او را به سمت تعالی عوض کند. نگران نباشید و نیازی به عذرخواهی از کودک نیست. رفتارهای ثابت و معتدلی در پیش بگیرید که ترکیبی از جدیت، صمیمیت و تکریم کودک تان باشد.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
🧗🏻♂️ *حواسجمعی!*
😇 همه باید دست به دست هم بدهیم
🌟 #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر یعنی در قبال هم مسئولیم
@moshaveremava
#پرسش_پاسخ
❓❓❓پسر سه سال و نیمه دارم که بسیار به من وابسته است و گاهی اوقات هم پرخاشگری میکند و به پزشک هم مراجعه کردیم و تشخیص دادن که بیش فعالی داره. میخواستم کمکم کنید تا وابستگیش کم بشه.
👈پاسخ توسط کارشناس مأوا:
1.برای کاهش وابستگی حتما تدریجی عمل کنید نه ضربتی.
2. تجربههای کوتاه دور ماندن از خودتان را ایجاد کنید. مثلا نیم ساعت منزل مادربزرگ ماندن.
3. زمانی که غرق دنیای کودکانه خود است، صدایش نکنید و بگذارید تنهایی درونی را تجربه کند.
4. مراقب تهدیدهای نگران کننده خود باشید مثل اینکه اگر اذیتم کنی، از این خونه میرم.
5. با قصهگویی دنیای ذهنی امنتری برایش ایجاد کنید.
6. از بازگویی خاطرات و اتفاق های نگران کننده مانند تصادف پرهیز کنید.
7. مراقب وابستگی خودتان باشید.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava