⚫️ فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی بر شما تسلیت باد.
◾️مرکز مشاوره ماوا◾️
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
🔴بخش دوم) آسیبهای مردانه 1⃣شرکت انفرادی بخشی از مسئولیت مردان در زندگی به سبک امام حسین(ع)، زمینه
2⃣همراهی نکردن با خانواده
🔆برخی از مردان، حضور همسر و فرزندان را در محافل حسینی لازم نمیدانند یا آن را در حد شرکت در مراسم اختصاصی بانوان کافی میدانند.
🔆گاهی هم مسئولیت این حضور را بر دوش خانواده میاندازند و خود گامی برای آن برنمیدارند. غافل از اینکه همراهی با همسر و فرزندان برای حضور در محفل عزاداری، ارزشمندی بیشتری برای این حضور در وجودشان شعلهور میگردد.
🔆افزون بر این، وقتی پدر خانواده مسئولیت این حضور را میپذیرد، آرامش و سهولت بیشتری برای رفتن و برگشتن شکل خواهد گرفت.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
2⃣همراهی نکردن با خانواده 🔆برخی از مردان، حضور همسر و فرزندان را در محافل حسینی لازم نمیدانند یا آ
3⃣اکتفا به کمترین
◾️برخی از مردان به بهانه خستگی و ترافیک، ترجیح میدهند حضور ذهنی و مجازی را جایگزین حضور واقعی نمایند.
◾️ مشاهده سوگواری از تلویزیون و در شرایطی که زمینه برای همنوایی واقعی امکان پذیر نیست، به هیچ وجه نمیتواند جایگزین در مجالسی باشد که محل حضور فرشتگان است و همراهی با عاشقانی را در پی دارد که سالها پیرغلامی این مکتب را نمودهاند.
✅هر یک از ما با حضور خود، سربازی از لشکر حسینی خواهیم بود که پرچمداری این نهضت را بر دوش گرفتهایم.
4⃣مردان در حاشیه؛ مردان حاشیهساز
◾️به حاشیه رفتن مردان در مشارکت حسینی، هزینه نکردن برای این گونه مراسم، همراهی نکردن با همسر برای برگزاری مراسم در منزل، ناهماهنگی فکری با خانم و فرزندان درباره حضورشان در مراسم سوگواری و نذری دادن، اجازه ندادن به خانواده برای مشارکت در برگزاری محافل محل، ایجاد تنش در مسیر رفت و برگشت محافل، بروز رفتارهای نامناسب و نیز بدگویی از نوع برنامهها، سخنران و دیگر حاشیههای موجود در تکایا و حسینیهها را میتوان از آسیبهای مردانه برشمرد.
◾️به عنوان نمونه، پدری که خواب و تماشای برنامه تلویزیونی و مسابقه ورزشی را بر حضور در این گونه مجالس ارزشمند ترجیح میدهند، هر چند که به زبان فرزندان را ترغیب به شرکت نماید، نمیتواند نسلی حسینی پرورش داده و انتظار فراتر از رفتارهای خود را داشته باشد.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
2⃣همراهی نکردن با خانواده 🔆برخی از مردان، حضور همسر و فرزندان را در محافل حسینی لازم نمیدانند یا آ
🔴بخش سوم) آسیبهای زنانه
1⃣دور شدن از تکالیف اصلی
هدف از نهضت حسینی، تربیت انسانهایی خدامحور و شایسته است که برای تحقق آن نیاز به زیستن در سایه حکومتی الهی است. قیام سالارشهیدان، نهضتی توحیدی و تکلیفمحور بوده است. این بزرگترین آموزهای است که لازم است هر یک از ما در روزهای زندگی به آن توجه کافی داشته باشیم. بر اساس این قانون روشن، تکلیفمحوری در خانمها و ارادتمندان امام حسین(ع)، زینب کبری و یاران حضرت، روح حاکم خواهد بود و کم گذاشتن در انجام تکالیف همسرانه و مادرانه، نوعی خطا تلقی میگردد. خانمهایی که ماههای محرم و صفر، به نام همراهی با خاندان حسینی، دست از آراستگی شخصی بر میدارند، در واقع مسیری خلاف همراهی را پیمودهاند. همچنین همسرانی که نسبت به وظایف اختصاصی همسری خود کوتاهیها و به دنبال آن پیامدهایی را ایجاد میکنند، زندگی معنوی واقعی را در پیش نگرفتهاند.
2⃣مدیریت نکردن میل حضور
مادرانی که تلاش دارند در تمام برنامههای محله حضور فعال و دائمی داشته باشند و فرزندان خود را از اول تا پایان مجالس وادار به سکوت و سکون میکنند، دلزدگی از حضور در مراسم را در وجود فرزندان خود ایجاد مینمایند. همچنین حضور در محافلی که روشهای نامناسبی برای عزاداری دارند مثل جایی که خانمهای شرکتکننده با لطمه و ضجههای آنچنانی موجی از هراس را در وجود خردسال جاری میکنند، شایسته نیست. در کنار این آسیب لازم است مراقب باشیم و شناخت مناسبی از سخنران و ذاکران مجالس داشته باشیم. برخی از خادمان محافل حسینی مواظبت لازم را در بیان نداشته و با بازگویی روضههای مکشوف، به جای علاقه وحشت را در وجود کودکان نهادینه میکنند.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
👈 کارگاه آشنایی با اهمیت دوره کودکی (ویژه بانوان) توسط جناب آقای دکتر محمد صادق آقاجانی(سرگروه کودک
📣📣📣 قابل توجه سروران گرامی:
مهلت ثبت نام کارگاه #آشنایی با اهمیت دوره کودکی توسط جناب آقای دکتر محمدصادق #آقاجانی تا 98/7/2 تمدید شد.
@moshaveremava
🔹حدیث روان شناختی هفته:
امام علی (علیه السلام):
در شگفتم از کسی که #گمشده خود را می جوید، در حالی که «خود» را #گم کرده و در پی یافتن آن نیست!
(غررالحکم*چاپ دانشگاه* ج 4، ص 340)
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
🔴بخش سوم) آسیبهای زنانه 1⃣دور شدن از تکالیف اصلی هدف از نهضت حسینی، تربیت انسانهایی خدامحور و شا
3⃣تنهای تنها
♦️برخی از مادران به هر قیمتی حاضرند خود را به مجالس برسانند و برای این کار ممکن است هزینههای گزافی مانند تنها گذاشتن فرزندان در منزل را هم بپردازند. آن گروه از مادران که به بهانه حضور در مراسم، فرزندان خود را با فناوریهای روز تنها میگذارند، خطایی پرخطر مرتکب شدهاند؛ زیرا در تمام غیبت مادرانه، ممکن است زمینههایی برای انحراف فرزندان و تخلف آنها در فضای مجازی به وجود آید که گاهی جبران ناپذیر است. آشنا شدن کودکان و نوجوانان با شبهاتی درباره توسل، مشاهده صحنههای نامناسب جنسی در ساعتهای تنهایی، انجام رفتارهای پرخطر و مانند آن، از آسیبهای تنها گذاشتن فرزندان خواهد بود. در چنین شرایط چه بسا اگر مادر صرفا برای انجام تکلیف تربیتی خود در کنار فرزندان بماند و احساسات فردی خود نسبت به اهل بیت(ع) را با مطالعه، مشاهده برنامههای معنوی و مانند آن دنبال کند، اثرگذاری بیشتری نسبت به حضور با پیامدهای پیشگفته خواهد داشت.
4⃣تحمیلها و تنشها
♦️بر اساس قانون تکلیفمحوری، تحمیل کردن بر شوهر در مسائلی چون برگزاری مراسم در منزل، نذری دادن، حضور اجباری در مجلس دلخواه خانم، سیاهپوش کردن منزل، دست کشیدن از پخت و پز و زندگی روزمره نیز به فهرست اشتباهات زنانه در روزهای محرم و صفر افزوده میشود. هر نوع تحمیلی که به دنبال آن تنش در روابط همسران یا والدین با فرزندان ایجاد شود، زمینه رشد احساسات مذهبی را در آنان کاهش داده و جذابیتهای دیگر جایگزین خواهد شد. در مقابل سختگیریهای شوهر یا فرزندان نسبت به فعالیتهای مذهبی در ایام محرم، تدبیر و گفتگوی سازنده میتواند جایگزین مناسبی برای تحمیل و مشاجره باشد. زمانی که مسئلهای بیش از اندازه برای یک نفر در خانواده مهم جلوه داده میشود، برای دیگران از اهمیت آن کاسته میشود، هر چند که آنها هم میل به حضور و بهرهمندی داشته باشند.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
👈 کارگاه مهارت های زندگی ویژه کودکان پسر 9 تا 12 سال توسط جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر مجید همتی
14.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈توضیحات جناب آقای دکتر #همتی در مورد اهمیت و ضرورت #عزت_نفس کودکان
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
May 11