eitaa logo
کانال قران و احکام خیرین
71 دنبال‌کننده
2.6هزار عکس
1.9هزار ویدیو
15 فایل
اموزش احکام ومعارف دین
مشاهده در ایتا
دانلود
در منطقه ای مرسوم است که مردم بر سر قبر می روند و با سنگ کوچک یا انگشت بر سنگ قبر می زنند و فاتحه می خوانند، آیا این بدعت است یا سنت؟ پاسخ اجمالی در روایات برای زیارت کردن قبر، آدابی ذکر شده است که در پاسخ تفصیلی تعدادی از آنها بیان می شود. اما علاوه بر موارد مذکور در روایات، در میان عرف نیز سنت هایی وجود دارد. یکی از این سنت ها زدن سنگ به قبر است که گاه با این دلیل همراه است که مرده صدایمان را بشنود. در کتاب های حدیثی، روایتی در تأیید این کار وجود ندارند. البته، در میان مردم به غیر از این سنت، سنت های دیگری نیز وجود دارد که بر آنها دلیل شرعی وجود ندارد، اما نبود دلیل شرعی به این معنا نیست که آنها را به صورت کلی رها کنیم؛ زیرا گاه، سنت هایی وجود دارد با این که منبعی شرعی ندارند، اما سنت حسنه ای هستند و عقل نیز آنها را تأیید می کند. علاوه بر این، انجام آنها احترامی برای مرده بوده که نه تنها بد نیست، بلکه باید در ترویج آن تلاش کرد و به یقین مورد پسند خداوند است.
حکم اپیلاسیون سؤال:حکم اپیلاسیون عورت زن توسط خانم دیگر ی که این کار شغل اوست چیست؟ جواب: نگاه به عورت دیگری، خواه برای زائل کردن مو باشد یا چیز دیگر جایز نیست، ولی زایل کردن موهای زیر بغل و مانند آن، به وسیله ی هم جنس مانعی ندارد.
سؤال👇 سلام وقت بخیر ایا در هنگام استحاضه میتوان سوره وایه سجده دار خواند با تشکر مرجع رهبری پاسخ👇 سلام علیکم اشکالی ندارد.
💠 زمان پرداخت کفاره ی روزه سؤال: کفاره و فدیه مربوط به هر ماه رمضان را، چه زمانی باید پرداخت؟ ✍🏻 پاسخ: کفاره تأخیر و کفاره بیماری که تا ماه رمضان بعد نتواند قضای روزه را بگیرد، پس از رسیدن ماه رمضان بعد پرداخت می شود، اما پرداخت کفاره افطار عمدی یا فدیه ای که زن باردار یا زن شیرده باید بپردازد، قبل از رسیدن ماه رمضان بعد، اشکال ندارد. 🔺 احکام روزه مطابق با فتاوای مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای با تبلیغ کانال «پاسخگو» در ثواب نشر معارف الهی شریک شوید.
📣📣📣📣📣📣📣📣📣 با نزدیک شدن به ماه رمضان وافزایش سوالات احکام مربوط به روزه داری واستحاضه وحیض حتما از دوستان دعوت کنید تشریف بیارن گروه ما تا در خدمتشون باشیم لینگ گروه فقط برای بانوان بفرستین سوالات فقط در گروه پرسیده بشه از امدن به پی وی جدا خوداری کنید از تماسهای غیر ضروری بپرهیزید چون به شماره های ناشناس معمولا ۹۰ درصد جواب نمیدهم حتما سوالات در گروه را مطالعه بفرمایید وتکراری نپرسید از فرستادن پیام غیر ضروری در ماه مبارک رمضان داخل گروه بپرهیزید چون سوالات احکام گم میشه واموزش تجوید قران داریم انشاالله حتما مرجع تقلید ومشخص کنید موقع طرح سوال 🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🙏🙏🙏🙏 https://eitaa.com/joinchat/3746758851C32ee1bea75 گروه قران واحکام خیرین با نشر کانال در ثواب معارف الهی شریک باشید
حَق‌ُّالناس یا حقوق عباد به حقوق مردم برعهده انسان اشاره دارد. حق الناس در مقابل حق‌الله است که به حقوق خدا بر ذمه بندگان می‌پردازد. حق‌الناس به حقوق مالی اختصاص ندارد و جان و آبروی افراد را نیز دربرمی‌گیرد. حق‌الناس را به دو قسم محض مانند جان و مال مردم و غیر محض مانند سرقت و قذف که دو جنبه حق‌الناس و حق‌الله را همزمان دارد، تقسیم کرده‌اند. امام سجاد(ع) در رساله حقوق، بیش از پنجاه حق و تکلیف که برعهده انسان را ذکر کرده است. در احادیث، بودن حق الناس بر ذمه انسان را باعث مستجاب نشدن دعا دانسته‌اند. حق‌الناس با توبه و شهادت در راه خدا بخشیده نمی‌شود بلکه باید جبران شود یا صاحب‌حق آن را ببخشد. در احکام قضایی دین اسلام، میان حق‌الناس و حق‌الله تفاوت‌هایی وجود دارد؛ مثلا اجرای حکم در حق‌الناس به درخواست صاحب‌حق نیاز دارد؛ ولی در حق‌الله مشروط به مطالبه کسی نیست و اینکه حق‌الناس مبتنی بر دقت و احتیاط‌ است؛ ولی حق‌الله مبتنی بر آسان‌گیری و تخفیف.
ندانستن تعداد نماز و روزه قضا شده سؤال: کسی که تعداد روزهایی که روزه نگرفته و مقدار نمازهایی را که نخوانده نمی داند، وظیفه اش چیست؟ کسی هم که نمی داند روزه اش را بر اثر عذر شرعی افطار کرده و یا عمداً آن را خورده است، چه حکمی دارد؟ جواب: جایز است که به قضای آن مقدار از نماز و روزه هایش که یقین به فوت آن‌ها دارد، اکتفا نماید، و در صورت شک در افطار عمدی کفّاره واجب نیست.
🔸پرسش:آیا کاشت ناخن مصنوعی که سطح ناخن را می پوشاند و قابل رشد است مانع وضو است؟ آیا زینت محسوب می شود؟ ⚡️جواب:کاشت ناخن مانع رسیدن آب به عضو می شود و وضو و غسل با آن باطل است. به نظر آیت الله مکارم کاشت ناخن در صورت ضرورت( یعنی ناخن نداره) اشکال ندارد. در هر صورت اگر کسی ناخن مصنوعی بکارد، در صورت امکان می بایست برای وضو و غسل ناخن مصنوعی را بردارد، اما اگر برداشتن آن ممکن نباشد یا موجب حرج و سختی غیر قابل تحمل باشد، به صورت جبیره ای وضو و غسل را انجام دهد،(یعنی روی ناخن مصنوعی دست تر بکشد) وضو و غسل صحیح است. چنین ناخنی در مورد سؤال پیش گفته زینت محسوب نمی شود. 🌸رساله آیت الله مکارم
333.mp3
3.94M
🔶 مینِ مَنیّت 🔷 تا کسی از خودش فرار نکند، عاشق خدا نمی‌شود
من من کردن ها ومنیتها به میزانی که از خودت بیرون بیایی، رشد کردی و انسانی و منیت را می توانی از بین ببری. در دنیایی که مدام و مدام روی «من» و «منیت‌ ها» تبلیغ میشود، معناهای درونی کمرنگ میشود و رشد روحی اتفاق نمی‌افتد.  منظور این نیست برای ساخت زندگیمان تلاش نکنیم،اصلا، اما مدام زور زدن برای بالارفتن از نردبان، ما را خسته و افسرده میکند لذت واقعی و رشد روحی در عفو و بخشش و انسانیت و بیرون آمدن از خود است. اتفاقا وقتی می بخشی، به کائنات این پیام را مخابره میکنی که تو ثروتمندی، و باز هم ثروت برایت می‌بارد! البته با یک نیت خالص اگر از من من کردن‌ها (منیت) کم کنیم هم خیلی لذت بیشتری می بریم هم رشد بالاتر وقتی معناهای درونی کمرنگ می شود وقتی یک آدم از درون پوچ و خالی می شود، تمام تلاشش را روی دیزاین و خوشگل کردنِ بیرونی می گذارد! این همه آرایش و جراحی‌های زیبایی، این همه چشم و هم‌چشمی، این همه خشم و عصبانیت، نشان می دهد حالمان خوب نیست چرا؟ چون رشد نکرده‌ایم! بدنهای بزرگ‌ شده‌ایم در روح‌های کوچک و بچه اما بیاییم برای هم دعا کنیم و تلاش کنیم برای رشد. خیلی خودخواهی اگر فقط برای خودت دعا میکنی!! یا برای خودت و خانوادت!! بقیه چی پس؟! آدمها، حیوانات، گیاهان و… تاجایی که میشه از منیت خودتان کم کنید و تکبر را از زندگی تان بیرون ببرید تا یک زندگی خوبی را تجربه کنید. 
حسرت موسی(ع) 🍃🍁🍂🍃🍁🍂 🍁🍂🍃🍁 🍂🍃🍁 🍃 🍃🌺«حضرت موسی(ع) شخصی را در کنار عرش خدا در مقام عالی مشاهده کرد. حسرت برد که او نیز در چنان مقامی قرار گیرد. [پس] به خدا عرض کرد: «خدایا! چه چیز باعث شده که این شخص دارای چنین مقام ارجمندی گشته است؟ 🍃🌺خداوند به موسی(ع) وحی کرد: او در دنیا حسود نبود و نسبت به مردم حسد نمی ورزید. به این خاطر در کنار عرش الهی قرار گرفته است» 📚داستان ها و پندها، ج 6، الکُنی و الالقاب، ج 2؛ ص 335 🍂🍁🍃🍂🍃🍁 👳