اگر فرزند خوانده، دختر باشد
اگر فرزندی که به سرپرستی گرفته می شود دختر باشد ، با مادر خوانده به لحاظ محرمیت مشکلی ندارد . اما با ورود به سن تکلیف، به پدرخوانده خود نامحرم می شود که باید برای محرمیت، یکی از راه های زیر انجام شود :
1. همسرش یا همان مادر خوانده به کودک شیر دهد که در این شرایط، پدر سرپرست، پدر رضاعی آن دختر خواهد شد و به او محرم می شود.
2. مادر مرد سرپرست به کودک شیر بدهد. که در این صورت مرد سرپررست، برادر رضاعی آن دختر خواهد شد.
3. خواهر یا خواهرزاده مرد سرپرست به او شیر دهد تا در این صورت، او، دایی رضاعی دختر شود.
4. همسر برادر یا یکی از برادرزاده های پدر خوانده به نوزاد شییر دهد تا مرد، عموی رضاعی دختر شود.
البته تمام این موارد در صورتی امکان پذیر است که کودک در دوران شیرخوارگی باشد . مثلا اگر دو سال کودک تمام شده باشد و روش رضاعی امکان پذیر نباشد.
"راهی برای محرمیت نیست مگر آنکه بچه اگر پسر باشد بعد از بلوغ شرعی با ازدواج محرم شوند. (در صورتی که در منزل پدر خوانده، فرزندی از خودشان موجود باشد.) و قبل از بلوغ، اگر ولّی ندارد راهی برای محرم شدن با عقد نیست.(استفتائات امام خمینی رحمه الله علیه ، ج3 ، ص236 و 237)"
https://namnak.com/%D8
305.3K
📣📣📣📣📣📣📣
عزیزان مداح گوش کنید خیلی تو مجالس دعا وزیارت وغیره را طولانی نکنید بگذاریم واجبات اموزش داده بشه متاسفانه واجبات در اکثر جاها غزیب شده مردم مسائل مبتلا به را بلد نیستن
"همچنین از امام صادق(علیهالسلام) روایت شده که رسول اکرم(صلى الله عليه و آله) فرمودند: «من از مسلمانی که هفتهای یک روز را برای آشنایی با امر دینش و پرسش از (معارف و احكام) دینش اختصاص نمیدهد، منزجر و بیزارم».[۴]"
ht
اهمیت یادگیری واجبات دین
در حدیث نقل شده است كه امام صادق(علیهالسلام) فرمودند: «فرا گرفتن یک حدیث درباره حلال و حرام از شخصی راستگو، برای تو بهتر از دنیا و زر و سیمهای آن است».[۱]
و نیز روایت شده مردی به امام صادق(علیهالسلام) عرض كرد: فرزندی دارم كه دوست دارد مسائل حلال و حرام را از شما بپرسد و از مطالبی كه اهمیت ندارد و به دردش نمیخورد، پرسش نمیكند. حضرت صادق(علیهالسلام) فرمودند: «آیا بهتر از حلال و حرام سؤالی هست كه مردم بپرسند؟»[۲] و در حدیث دیگر نقل شده است كه حضرت صادق(علیهالسلام) فرمودند: «در دین خدا دانا و فقیه شوید و مانند اعراب زمان جاهلیت نباشید (كه از احکام خدا و معارف دینی بیخبر بودند)، سپس حضرتش(علیهالسلام) فرمودند:کسی که در دین خدا دانا و بصیر نگردد، خداوند متعال در روز قیامت هرگز به او نظر لطف نمیافکند و بر پاکیزگی اعمالش مهر تأیید نمیگذارد».[۳]
"«… خداوند روز قیامت از كسی كه به تكلیف خود عمل نكرده میپرسد: آیا تكلیف خود را میدانستی؟ اگر بگوید میدانستم، به او خطاب میشود چرا به آنچه میدانستی عمل نكردی؟ و اگر بگوید نمیدانستم به او خطاب میشود چرا یاد نگرفتی تا عمل كنی؟… »[۱۲]"
ـ✨🌼✨🌼
ـ🌼✨🌼 ﷽
ـ✨🌼
ـ🌼 #مسافت_شرعی
❓مقدار مسافت شرعی که نماز شکسته است، چقدره؟ این هشت فرسخ که میگن رفتوبرگشت باید حداقل هشت فرسخ باشه، چند کیلومتر میشه؟
📚 آیات عظام امام و فاضل: مقدار مسافت شرعی 45 کیلومتره که باید مسیر رفتش حداقل 22کیلومترونیم باشه.
📚 آیات عظام رهبری و جوادی: مقدار مسافت شرعی 41 کیلومتره که باید مسیر رفتش حداقل بیستکیلومترونیم باشه.
📚 آیات عظام بهجت و سبحانی: مقدار مسافت شرعی 45 کیلومتره و همین که مجموع رفتوبرگشت حداقل 45 کیلومتر باشه، کافیه؛ یعنی لازم نیست که حتماً مسیر رفت 22کیلومترونیم باشه.
📚 آیتالله زنجانی: مقدار مسافت شرعی چهل کیلومتره و همین که مجموع رفتوبرگشت حداقل چهل کیلومتر باشه، کفایت میکنه؛ یعنی لازم نیست که حتماً مسیر رفت بیست کیلومتر باشه.
📚 آیات عظام سیستانی و تبریزی: مقدار مسافت شرعی 44 کیلومتره و همین که مجموع رفتوبرگشت حداقل 44 کیلومتر باشه، کافیه؛ یعنی لازم نیست که حتماً مسیر رفت 22 کیلومتر باشه.
📚 آیتالله وحید: مقدار مسافت شرعی 44 کیلومتره؛ یعنی باید مجموع رفتوبرگشت حداقل 44 کیلومتر باشه و نباید هر یک از مسیر رفتن یا برگشتن، کمتر از 22 کیلومتر باشه.
📚 آیات عظام مظاهری و مکارم: مقدار مسافت شرعی 43 کیلومتره؛ یعنی باید مجموع رفتوبرگشت از 43 کیلومتر کمتر نباشه؛ ولی لازم نیست که هر یک از رفتن یا برگشتن، حداقل 21کیلومترونیم باشه.
📚 آیات عظام صافی و نوری: مقدار مسافت شرعی 45 کیلومتره؛ یعنی باید مجموع رفتوبرگشت حداقل 45 کیلومتر باشه و نباید هر یک از رفتن یا برگشتن، کمتر از 22کیلومترونیم باشه.
🔺 توضیحالمسائل 16مرجع، نماز مسافر، شرط اول؛ بهجت، استفتائات، ج2، س2979؛ رهبری، أجوبةالاستفتائات، س640؛ امام، تحریرالوسیله، ج1، فصل فی صلوة المسافر، احدها المسافه، م1.
⬅️ احکام
" در قصد اقامت، چه زمانی قصد محقق می شود؟ زمانی که به مقصد رسید و قصد کرد ده روز بماند قصد محقق شده است حتی اگر بیاد آورد که قبلا می خواسته بین این ده روز به جای دیگری برود؟
قصد اقامت از لحظه ورود است و با خواندن یک نماز چهار رکعتی تثبیت می شود."
مکارم