🔘رفع تهدید و تحریم با رویکرد نگاه به شرق
🌺یادداشت سیاسی روزنامه جوان مورخ چهارشنبه ۱۱ خردادماه ۱۴۰۱ بقلم سید عبداله متولیان
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار امامعلی رحمان رئیسجمهور تاجیکستان با اشاره به اشتراکات عمیق تاریخی، دینی، فرهنگی و زبانیِ ایران و تاجیکستان، دو کشور را همچون خویشاوند و برادر خوانده و فرمودند: «ظرفیتهای گسترش همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف بسیار فراتر از سطح کنونی است و باید با توجه به سیاست دولت ایران مبنی بر تقویت روابط با همسایگان، روابط دو کشور دچار تحول اساسی شود». این نگاه رهبری در حوزه سیاست خارجی اختصاص به تاجیکستان نداشته بلکه تقویت روابط ایران با تاجیکستان تابعی از رویکرد نگاه به شرق در حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. رهبر فرزانه انقلاب در این باره در ۲۹ بهمن ماه سال ۱۳۹۶ در جمع مردم آذربایجان شرقی نیز فرموده بودند: «در سیاست خارجی، ترجیح شرق بر غرب، ترجیح همسایه بر دور، ترجیح ملّتها و کشورهایی که با ما وجه مشترکی دارند بر دیگران، یکی از اولویّتهای امروز ما است.»
از نظر رهبر انقلاب، نگاه به شرق یک رویکرد منطقی، واقع بینانه و ضروری است که به دنبال استفاده از فرصتهای ارتباطی با کشورهای مختلف است. در بیانات ایشان، گزاره "ترجیح همسایه بر دور، ترجیح ملّتها و کشورهایی که با ما وجه مشترکی دارند" دلالت بر ضرورت توجه ایران به کشورهای همسایه و حوزه آسیا دارد. ایشان در دیدار اعضای مجمع جهانی اهل بیت علیهمالسلام و اتحادیهی رادیو و تلویزیونهای اسلامی در تاریخ ۲۶ مرداد ۹٤، با توجه به اهمیت آسیا، کار با این قاره را "مجاهدت" دانسته و می گویند: «آسیا یک قاره بزرگی است، ما در غرب آسیا قرار داریم. این منطقه منطقهی بسیار حساسی است؛ منطقهای است از لحاظ راهبردی مهم، از لحاظ نظامی مهم، از لحاظ منابع زیرزمینی مهم، از لحاظ ارتباط بین سه قارّه (آسیا و اروپا و آفریقا) مهم. منطقهی مهمّی است. روی این منطقه برنامه دارند، نقشه دارند؛ باید این نقشهها را ببینیم چیست و با این (نقشه آنان) مقابله کنیم؛ این شد مجاهدت.»
رهبر انقلاب در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر در تاریخ ۲۵مهرماه ۱۳۹۷، حتی ارتباط علمی با کشورهای پیشرفته آسیایی را در قالب رویکرد نگاه به شرق، بر همکاری با غرب ارجح دانسته و تصریح می کنند: «عمدتاً نگاه باید طرف شرق باشد؛ نگاه طرف غرب و اروپا و مانند اینها برای ما جز معطّل کردن، جز دردسر، جز منّت کشیدن و کوچک شدن هیچ اثری ندارد. باید نگاهمان طرف شرق باشد؛ کشورهایی هستند که میتوانند به ما کمک کنند، میتوانیم با چهرهی برابر با آنها مواجه بشویم، ما به آنها کمک کنیم، آنها هم به ما کمک کنند، تبادل علمی با آنها داشته باشیم.»
حقیقت این است که ما در طول دهههای گذشته نه تنها هیچ خیری از تلاش دولتهای غربگرا در کشور (بویژه در ۸سال اخیر) برای گسترش روابط با کشورهای اروپایی و غرب نداشته ایم بلکه در مقاطع مختلف غرب از ظرفیت نسبی در روابط خود با جمهوری اسلامی برای تحت فشار قرار دادن ایران و امتیاز گیری بیشتر استفاده کرده و همواره شمشیر داموکلس را بر سر ایران گرفته و با زبان تهدید ضمن به خطر انداختن منافع ملی ایران در پی محدود سازی قدرت ایران بوده و تضعیف هرچه بیشتر جمهوری اسلامی ایران را هدف گرفته است. بر این اساس جمهوری اسلامی به دلایل متعدد منطقی و عقلانی رویکرد ترجیح نگاه به شرق بر نگاه به غرب بویژه پس از دولت غربگرای روحانی را در دستور کار خود قرار داده است.
رویکرد نگاه به شرق که امروز به دلایل منطقی از جمله سیاستهای استکباری و تحریمی و رفتار خصومت آمیز آمریکا و اروپا نسبت به ایران، در اولویت برنامه های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، به دنبال ارتباط سالم و تأمین امنیت و استقلال همه جانبه کشور و تضمین منافع ملی و عدم پذیرش زورگویی و سلطه با قدرت های شرقی و همسایگان است. در این رویکرد، اصل زیربنایی و بنیادین نه شرقی، نه غربی، محفوظ و غیرقابل تغییر است و افزایش روابط با همسایگان و کشورهای شرق، با هدف تامین منافع ملی و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و همچنین تقویت جبهه چندجانبه گرایی در جهان، دنبال می شود.
حضرت امام خامنهای حداقل ۶ دلیل: «دستیابی به بازارهای بزرگ آسیا»، «توازن تجاری مناسب»، «منافع مشترک بالا»، «اثرگذاری کمتر دشمنان بر حوزه شرق»، «توان تکنولوژیکی و فناورانه بالای شرق» و «وجود پولها و ارزهای متفاوت و گسترده» را در توجیه و اثبات ارجحیت این رویکرد بر میشمارند. در باره دستیابی به بازارهای بزرگ آسیا گفته میشود در رویکرد نگاه به شرق جمهوری اسلامی با یک بازار بزرگ هفت هزار میلیارد دلاری مواجه است که حداقل ۱۶درصد نیاز این بازار (بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلار) در جمهوری اسلامی قابل تأمین است که به دلیل نگاه غلط دولتهای غربگرا، سهم جمهوری اسلامی از این بازار
اختصاصی ۱۰۰۰ میلیارد دلاری، متأسفانه حدود ٤۰ میلیارد دلار است. علاوه بر آن بازار کشورهای همسایه به دلیل مرزهای مشترک و پیوندهای فرهنگی، دینی، زبانی و... یکی از مطمئن ترین راهها برای بی اثر کردن تحریمها به شمار میرود. همچنین نکته ای که از نگاه دقیق مقام معظم رهبری در گسترش روابط با تاجیکستان (و سایر کشورهای همسایه) پوشیده نمانده است موضوع تأمین امنیت منطقهای از طریق گسترش روابط و مناسبات نظامی بویژه ظرفیت تولید پهپاد بهعنوان یکی از مطمئن ترین راههای تأمین امنیت است.
☫پژوهشکده مطالعات راهبردی عمار بصیر:
👇👇👇
🆔 @motevallian
🌺آدرس اینترنتی مقاله:👇
http://www.Javann.ir/004Znh
4_5916010321423633649.mp3
4.8M
بسم الله الرحمن الرحیم
🌍 سلسله مباحث تخصصی سیاسی
▪️موضوع :حقوق بشر آمریکایی چیست و چگونه بوجود آمد ؟
👤جناب آقای دکتر متولیان
(کارشناس عالی بررسیهای استراتژیک و امنیت ملی)
.
▪️اجرا : مهدی محمد
یکشنبه 1401/4/12
🌐کانال بین المللی طلایه داران بدون مرز
🔗 https://t.me/talayedaran14
4_5918262121237318371.mp3
6.69M
بسم الله الرحمن الرحیم
🌍 سلسله مباحث تخصصی سیاسی
▪️موضوع : بررسی نقطه هدف سخنان فائزه هاشمی رفسنجانی و اصلاحطلبان در دو هفته اخیر
👤جناب آقای دکتر متولیان
(کارشناس عالی بررسیهای استراتژیک و امنیت ملی)
🔘مروری بر ابعاد سیاسی و اجتماعی غدیر
🌺یادداشت سیاسی روزنامه جوان مورخ چهارشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۱ بقلم سید عبداله متولیان
غدیر نقطه آغازین و نقطه عطف مردمسالاری دینی است. اینکه عظمت غدیر در روایات از اعیادی نظیر قربان و فطر بالاتر و گرامیتر شمرده شده به دلیل ابعاد برجسته سیاسی آن و نقشی است که مشخصاً در نحوه اداره جامعه اسلامی و تنظیم روابط مردم و حاکم اسلامی دارد. آثار و برکات غدیر در حکومت اسلامی و مسلمانان فراوان است که در زیر به برخی از آنها اشاره میشود:
۱- غدیر برای انتخاب مدیران تراز اداره جامعه اسلامی معیار و شاخص معرفی میکند. پیامبر گرامی اسلام صلواتالله علیه و آله در دانشگاه غدیر به ما میآموزد که برای اداره کشور (نه فقط برای رهبری جامعه اسلامی بلکه برای تمام جایگاههای مدیریتی) باید از افراد شایسته، مؤمن و متقی، کارآمد، خوشسابقه، خداترس، شجاع، دشمن شناس، زاهد و پرهیزگار، امتحان پس داده و مردمی استفاده شود.
۲- اگر شخصیتی همانند شهید مدرس میگوید «دیانت ما عین سیاست ما و سیاست ما عین دیانت ماست»، و اگر حضرت امام خمینی سلامالله علیه بهعنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نیز بر سخن شهید مدرس تأکید میکند، برگرفته از منطق غدیر است. در منطق غدیر، اسلام نه برای اعمال و عبادات فردی و نه برای پستوها و اندرونی خانهها، بلکه برای حیات سیاسی و اجتماعی و اداره زندگی مردم آمده است. منطق غدیر خط بطلان بر سکولاریزم و انزوای دینی و تبعید دین به اندرونی خانهها کشیده است.
۳- غدیر به ما میآموزد که همه دین و کمال دین در انتخاب امام و پیشوای جامعه است. آن طور که خداوند سبحان در آیه ۶۷ سوره مائده میفرماید: «ای پیغمبر، آنچه از خدا بر تو نازل شد (به خلق) برسان که اگر نرسانی تبلیغ رسالت و اداء وظیفه نکردهای، و خدا تو را از (شر) مردمان محفوظ خواهد داشت، (و دل قوی دار که) خدا کافران را (به هیچ راه موفقیتی) راهنمایی نخواهد کرد.» عصاره دین اسلام در ابلاغ امامت و تشکیل حکومت اسلامی است.
٤- غدیر به امت اسلامی میآموزد که ولایت و امامت اساس دین و بالاترین و والاترین ارزش دینی است و در دفاع از ولایت و امامت و دفاع از این رکن اصلی، ترس جایی ندارد و باید شجاعانه از آن دفاع شود. کوتاهی و سهل انگاری در دفاع از ولایت نزد خداوند سبحان پذیرفتنی نیست.
۵- منطق امام خمینی ره در دفاع از ولایت فقیه: «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به این کشور آسیبی نرسد» از غدیر نشأت میگیرد و به عبارت روشن تر، ولایت فقیه میوه و ثمره شجره طیبه غدیر است. اگر مسلمانان بر عهد و پیمان خود در دفاع از ولایت امیرالمؤمنین پایبند بودند قطعاً در طول تاریخ این حجم از خسارات و آسیبها متوجه اسلام و مسلمین نمیشد و جهان اسلام مورد طمع و غارت نامسلمانان و سلطه گران غربی نمیشد.
۶- غدیر دفاع از ولایت و امامت جامعه اسلامی را اساس دین معرفی کرده و به ما میآموزد که دفاع از اساس دین هزینه دارد اما: ۱- این هزینه، واجب و ضروری است. ۲- تکلیف فردی و اجتماعی و در عین حال واجب عینی (و نه کفایی) است. ۳- نوع هزینه برای دفاع از ولایت و حاکم اسلامی هزینه فایده است. ٤- اقدام در مسیر دفاع از ولایت موجب رضایت حقتعالی است. ۵- دفاع از ولایت هم نصرت الهی را در پی دارد. ۶- دفاع از ولایت در دل مدافعان و مجاهدان سکینه و آرامش ایجاد میکند. ۷- دفاع از ولایت موجب ترس و عقب نشینی دشمن میشود.
۷- غدیر میآموزد که سر برتافتن و پراکنده شدن از حمایت از ولایت، جامعه اسلامی را به بلای تشتت و پراکندگی مبتلا ساخته و در جنگ ۷۲ ملت، جامعه اسلامی مورد طمع و غارت سوداگران و جنگ افروزان قرار خواهد گرفت
۸- بر اساس آیه سوم سوره مائده: «اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی» نزول برکات الهی و اتمام نعمات خداوندی و رضایت پروردگار میوه شجره طیبه تمکین از الگوی غدیر در انتخاب رهبران جامعه اسلامی است.
۹- طبق آیه سوم سوره مائده: «الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ» غدیر به ما میآموزد که تبعیت از پیشوا و امام معرفی شده از سوی پروردگار، سبب ناامیدی کافران و دشمنان خواهد شد.
۱۰- غدیر پرچم وحدت و یک پارچگی امت اسلامی در اقصی نقاط جهان اسلام است و بزرگداشت غدیر، بزرگداشت اسلام و فراخوان جهان اسلام به وحدت حول محور ولایت است.
آنچه که امروز در جامعه اسلامی از آن تحت عنوان «مردمسالاری دینی» یاد میشود، به الگوهای متداول غرب نظیر دموکراسی ارتباطی نداشته و الگوی مستقلی است که اسلام عزیز در غدیر خم ما را به تبعیت از آن فراخوانده و در حقیقت مردمسالاری دینی نیز محصول گلستان غدیر است.
☫پژوهشکده مطالعات راهبردی عمار بصیر:
👇👇👇
🆔 @motevallian
🌺آدرس اینترنتی مقاله:👇
http://www.Javann.ir/004bIY
✊️اعتراف بایدن به ایرانی در تراز قدرتهای جهانی
🌺یادداشت سیاسی روزنامه جوان مورخ سهشنبه ٤ مردادماه ۱٤۰۱ به قلم سید عبداله متولیان
قرن ۲۱ میلادی عملاً با رؤیاپردازی و خیز بلند آمریکایی ها برای تحقق نظم نوین جهانی و ایجاد نظام تک قطبی آمریکایی شروع و پس از حمله تروریستی مشکوک و مهندسی شده به ساختمان تجارت جهانی با حمله به کشور افغانستان به بهانه مبارزه با تروریزم و با هدف ظاهری تجزیه کشورهای آسیای غربی و هدف پنهانی نابودی انقلاب اسلامی، محو جمهوری اسلامی، درهم کوبیدن محور مقاومت و تثبیت و تأمین امنیت رژیم تروریستی صهیونیستی آغاز شد اما خیلی زودتر از آنچه تصور میشد آثار شکست رؤیاهای وهم آلود و خیالبافی دونکیشوت های آمریکا، آشکار و آنان را در باتلاق منطقه گرفتار کرد. «لشگرکشیهای پیدرپی به افغانستان، عراق، سوریه»، «دمیدن در کوره اختلافات مرزی کشورهای منطقه»، «ایجاد و تقویت ائتلاف وهابیون علیه محور مقاومت»، «راه اندازی جنگهای نیابتی»، «ایجاد، سازماندهی و تجهیز هفت هزار میلیارد دلاری داعش»، «تلاش برای منزوی سازی ایران در منطقه و جهان» و... همگی اگر چه موجب وارد آمدن خسارات فراوان به کشورهای منطقه شد اما آمریکا را در باتلاق منطقه بیشتر فروبرده و آثار فروپاشی هژمون آمریکا را بیشتر هویدا میکرد.
شکست و فروپاشی داعش با مدیریت و فرماندهی شهید سلیمانی و شکست سنگین ائتلاف غربی، عبری، وهابی به رهبری آمریکا در سوریه، یکی از مهمترین قرائن آشکار فروپاشی هژمون آمریکا و غرب از یکسو و ظهور قدرت جمهوری اسلامی ایران از سوی دیگر محسوب میگردد. آمریکاییها که پس از فروپاشی شوروی سرمست از باده غرور و غرق در رؤیای قرن جدید و نظم جدید آمریکایی بوده و در اندیشه محو و نابودی انقلاب اسلامی، با قشون کشی جنون آمیز و تجهیز و تقویت گروهکهای تروریستی، موجب پاشیدن بذر ناامنی و تبدیل منطقه به بشکه باروت شده بودند، پس از به شهادت رساندن شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس، به یکباره با آتشفشان اراده مردم ایران و اولتیماتوم ناشی از اقتدار جمهوری اسلامی برای خروج از منطقه غرب آسیا مواجه شدند. حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد (که برای اولین بار در جهان علیه مواضع آمریکا صورت گرفت) نقطه آغازین فروپاشی هژمون آمریکا و ظهور ایران در تراز قدرتهای جهانی به شمار میرود.
اینک (پس از یک دوره هفتادساله سلطه آمریکا بر منطقه) بیش از یکسال است که با اقتدار ایران: «هیچ ناو آمریکایی در منطقه خلیج فارس حضور نیافته است»، «کشتی ائتلاف غربی عبری وهابی علیه یمن به گل نشسته»، «رژیم صهیونیستی در برابر محور مقاومت حتی در داخل سرزمینهای اشغالی زمین گیر شده و نظاره گر زوال تدریجی خویش است»، «با زدن گلوبال هاوک، امنیت آمریکا در فراتر از جو ایران مخدوش شده»، «آمریکا با هر توجیهی مجبور به فرار از افغانستان شده»، «تمام نقشههای شیطانی آمریکایی برای بازگشت به برجام و تشدید فشار به ایران، به نفع جمهوری اسلامی در حال خنثی شدن است»، «ایران دماغ نظام سلطه را در دزدی دریایی و توقیف کشتی ایران به خاک مالیده»، «ایران در حال ایجاد خط تولید پهپادهای پیشرفته در تاجیکستان است»، «ایران با فروش و آموزش پهپادهای پیشرفته به روسیه بهعنوان دومین قدرت نظامی جهان اقتدار نظامی خود را به رخ غرب سلطهگر میکشد» و... خلاصه اینکه روز به روز از قدرت غرب در منطقه کاسته و به همان میزان بر قدرت و اقتدار ایران در منطقه افزوده شده است.
جنگ روسیه علیه ناتو در اوکراین، غرب بویژه اروپا را با بزرگترین مشکل انرژی و غذا در سده اخیر مواجه ساخته و نیاز شدید اروپا به نفت و گاز و... عملاً چاقوی تحریم علیه ایران کند و بی اثر کرده و ایران با اطلاع و اشراف کامل به نیاز غرب به انرژی، مقتدرانه به شکستن شیشه عمر دیو استعمارگر غربی از طریق دور زدن تحریمها و کم کردن فشار اقتصادی و تحمیل اراده خود به غرب در پای میز مذاکره مشغول است. در چنین شرایطی اروپا و آمریکا تنها به بمباران تبلیغاتی برای خالی کردن دل مردم ایران و تأثیرگذاری بر ادراک و اندیشه مردم ایران برای به زانو درآوردن جمهوری اسلامی دل بسته است و در شرایطی که جهان شاهد هماهنگی کامل و تمام عیار قوای کشوری و لشگری ایران است آرزویی است که غرب به گور خواهد برد.
ایران بر خلاف انتظار و فشار سنگین غرب در حال تنظیم چشم انداز و روابط بلند مدت راهبردی با کشورهای مورد علاقه است و به توسعه و تحکیم روابط اقتصادی با کشورهای جهان بویژه کشورهای منطقه، خاصه کشورهای همسایه پرداخته و در مسیر روابط بدون دلار حرکت میکند. تحرکات اقتصادی ایران با کشورهای مستقل، عضویت در سازمان شانگهای، تلاش برای عضویت در سازمان قدرتهای نوظهور (بریکس)، تلاش برای شکل گیری جیهشت (G8) جدید و...چشم انداز روشنی از عبور ایران از گردنه فشار غرب را فراروی افکار عمومی ترسیم نموده و چراغ امید و اعتماد را
در دل ملت خوب ایران پرفروغ کرده است و به همان میزان غرب را به وحشت انداخته است. اینک با اطمینان میتوان گفت در آینده ای نزدیک گزینه تحریم نیز از روی میز غرب در حال پر زدن است و تقریباً هیچ گزینه ای جز گزینه التماس (التماس پنهانی همراه با قمپز ظاهری) بر روی میز سردمداران لجوج و متوهم آمریکا و اروپا نیست
عمق راهبردی و اقتدار نظامی و دفاعی ایران، جهان را در نظم جدید جهانی با ظهور یک ابرقدرت نوظهور مواجه ساخته و این حقیقتی است که آمریکاییها هم ناچار زبان به اعتراف آن گشوده اند. بایدن (که به نماد پیری و ناکارآمدی و افول هژمون آمریکایی تبدیل شده است) در جریان سفر اخیرش به عربستان در اجلاس جده و در جمع سران خودفروخته کشورهای عرب منطقه رسماً و علناً جمهوری اسلامی را در کنار روسیه و چین بهعنوان ابرقدرتهایی نام برد که در حال دیکته کردن قدرت و اراده خود بر آمریکا برای خروج از منطقه غرب آسیا هستند. وی در این اجلاس در سخنانی متزلزل و همراه با شک و تردید آشکار تلاش کرد به دولتهای عرب حاضر در اجلاس امید ماندن در منطقه را بدهد. وی گفت: «بگذارید به روشنی بگویم که ایالات متحده همچنان به عنوان یک شریک فعال در خاورمیانه باقی خواهد ماند. ما قرار نیست خارج شویم و یک خلاء ایجاد کنیم که توسط چین، روسیه یا ایران پر شود». سخنان بایدن در این اجلاس با تردید جدی ائتلاف غربی عبری وهابی مواجه شده و بیش از آنکه موجب آرامش و اطمینان دولتهای وایسته شود، تصویری روشن از ظهور ابرقدرت ایران در نقش آفرینی در کنار قدرتهای نوظهور برای رهایی از استعمار دلار و حل مشکلات خود از طریق تعمیق و تحکیم روابط بین خود را به جهان مخابره کرد.
☫پژوهشکده مطالعات راهبردی عمار بصیر:
👇👇👇
🆔 @motevallian
🌺آدرس اینترنتی مقاله:👇
http://www.Javann.ir/004bi5
⛔️نقطه هدف غرب از عملیات روانی در مذاکرات
🌺یادداشت سیاسی روزنامه جوان مورخ چهارشنبه ۲۶ مردادماه ۱٤۰۱ بقلم سید عبداله متولیان
در سالهای گذشته در میدان مذاکرات هسته ای، این ایران بود که در تصمیم گیری در باره پیشنهادات غرب باید بین بد و بدتر یکی را انتخاب میکرد (که البته گاهی تحت پروپاگاندا و عملیات روانی سنگین و مرعوب کننده غرب، متأسفانه بدتر را انتخاب کرده است)، اما اینک شرایط بکلی فرق کرده و این طرف غربی است که باید بین بد و بدتر یکی را انتخاب کند. غرب از یک طرف رفع تحریمها را موجب قدرتمندتر شدن ایران و شکست برنامه کنترل ایران میداند، از این رو به هیچ وجه مایل به برداشتن کوچکترین قدمی در مسیر برداشتن تحریمها نیست و از سوی دیگر با پیامدهای ناگوار جنگ روسیه علیه ناتو در اوکراین دست و پنجه نرم میکند و با بحران سنگین مستقیم سوخت و انرژی و غیر مستقیم مواد غذایی مواجه بوده و به برداشتن تحریمها و موانع موجود از مسیر تجارت ایران به شدت نیازمند است. اما آمریکا و اروپا به جای تصمیم گیری عاقلانه تحت تأثیر گذشته استکباری و با تکیه بر اخبار بی پایه و اساس شبکه نفوذیها و اپوزیسیون خارج نشین ایرانی (که برای دوشیدن ارباب با ارائه اخبار دروغین برای ارباب دم تکان میدهند) دل بسته و با برآورد غلط و اشتباه محاسباتی در پی پروپاگاندا، عملیات روانی و تشدید فشار تبلیغاتی بر روی مردم ایران به منظور دوقطبی سازی مردم و بی ثبات سازی افکار عمومی داخلی ایران، تغییر میدان بازی و منصرف کردن طرف ایرانی از ایستادگی و مطالبه حقوق ناچیز موجود در برجام و انجام تعهدات بر زمین مانده طرف غربی بوده اند.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم در ایران، غرب (آمریکا و اروپا) در چارچوب استراتژی مرعوب سازی تا کنون به طور میانگین در هر ماه بیش از ۲ اولتیماتوم (۲۴ اولتیماتوم) داده و همزمان با دادن آدرس غلط به افکار عمومی مردم ایران (با هدف ایجاد دوگانه معیشت/سپاه) که القای این موضوع که تنها مورد باقیمانده مربوط به پافشاری ایران به حذف نام سپاه از فهرست نیروهای تروریستی است، از اسفند ماه سال گذشته جنگ ۴ ماهه ارادهها را با استفاده از فشارهای ترکیبی مشتمل بر: «جنگ پروپاگاندا»، «انجام عملیات سایبری»، «استفاده از رژیم صهیونیستی برای ترور و خرابکاری»، «بازی تشدید اعمال تحریمها»، «تلاش برای راه اندازی و اثربخشی جنگ ارزی و سعی در مداخله ارزی و بیثباتسازی بازار ارز»، «توقیف محموله نفتی ایران در سواحل یونان»، «فشار دیپلماتیک از طریق قطعنامه آژانس و شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی» و... آغاز کرده و در این مدت سعی کرده با اثربخشی فشار سنگین و فشرده جنگ ترکیبی، ایران را از ایستادگی بر سر مطالبات به حق و قانونی خود منصرف کند.
نگاهی به اوضاع و شرایط کنونی بینالمللی و مشکلات فراروی غرب، برخلاف تبلیغات و عملیات روانی سنگینی که با هدف مقصر معرفی کردن ایران در به بن بست کشاندن مذاکرات به راه انداخته اند، پرده از بی انگیزگی آنان برای رسیدن به توافق بر میدارد: خواسته ایران کاملاً روشن است؛ ایران در پی تأمین منافع ناچیز خود در برجام (که به مدت ۷ سال است که توسط غرب بر زمین مانده) و قابل راستی آزمایی همراه با تضامین مطمئن، معتبر و خدشه ناپذیر همزمان با بسته شدن پرونده پیامدی (ابعاد احتمالی نظامی برنامه هستهای: PMD) است. در این حال قابل پیشبینی است که بایدن با افت شدید محبوبیت مواجه شده و به دلیل نیاز حزب دموکرات به مدیریت افکار عمومی در انتخابات پیش رو، محبوبیت رو به افول خود را فدای توافق هستهای نکند و از طرف دیگر آمریکا حاضر نشود با بستن پرونده PMD امکان بهانه جویی و تشدید فشار را از ایران بردارد و ماهیت مداخله جویانه خود را به مکانیزم گسترده و بی انتهای «پرونده باز» یا Open Source گره بزند و این همان چیزی است که اخیراً آقای رابرت مالی بستن آن را قویاً تکذیب کرده است. علاوه بر دو مورد مذکور، جنگ ترکیبی آمریکا در چهار ماه گذشته همراه به اعمال تحریمهای جدید، نشانگر عزم جدی آمریکا در ممانعت از دادن امتیازات حداقلی به ایران بوده و به رغم وجود مشکلات فراروی غرب و نیاز شدید آنان به توافق با ایران، متأسفانه آمریکاییها صرفاً به دستیابی به راههایی برای تغییر میدان بازی و به تله انداختن ایران میاندیشند.
دل بستن به پیش نویس مورد نظر اتحادیه اروپا نیز ناشی از سهل اندیشی، اعتماد غلط، ناپختگی و اصطلاحاً نوشتن یادگاری بر روی قالب یخ است. مروری بر مذاکرات سنوات گذشته ایران با مسئولان پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا (از خاویر سولانا تا خانم موگرینی) نشان میدهد که در هر مرحله از توافق با مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا، سنگاندازی، بهانهجویی، کارشکنی و مداخلات انگلستان و آمریکا مانع از امضای توافق در دقیقه ۹۰ شده است. در مذاکرات صورت پذیرفته با آقای بورل نیز حتی اگر تسامحاً
اتحادیه اروپا را در توافق اولیه صادق و مستقل از آمریکا بدانیم (که بر اساس تجربه گذشته در رفتار و عملکرد اتحادیه اروپا هیچگاه صداقت و استقلال مشاهده نشده و همواره در هماهنگی کامل آشکار و پنهان با آمریکا بوده اند)، باز هم تجربه به ما میآموزد که به چشم انداز فعلی دل خوش نکرده و احتمال داده شود که در آخرین لحظات باز هم آمریکا و انگلیس در توافق و احیای برجام کارشکنی کنند.
تجربه مذاکرات تا رسیدن به برجام در گذشته و مذاکرات پسابرجام از زمان دولت دوازدهم تا امروز نشان میدهد که طرف غربی (آمریکا و اروپا) در میدان مذاکره: ۱- به هیچ وجه قابل اعتماد نیستند. ۲- صرفاً در پی امتیازگیری بدون امتیاز دادن هستند. ۳- در صورت لزوم نظام بینالملل را به سخره گرفته و به هیچیک از موازین بینالمللی پایبند نیستند. ٤- به هیچ وجه در پی حل مسئله نبوده و راه حل آنها منحصر در واداشتن کشور به تسلیم و چشم پوشی از حقوق خود در برابر هیچ است. ۵- تعهدات آنها صرفاً برای اخذ امضای طرف مقابل بوده و نسبت به اجرای تعهدات خود هیچ تضمینی ارائه نمیدهند. ۶- فقط زبان قدرت، ایستادگی و مقاومت را میفهمند و در صورت قبول سازش با غرب، دائما بر مطالبات خود میافزایند. ۷- امضای یک توافقنامه بهانه ای است برای تجدید تحریمها به بهانه ای به منظور استمرار مذاکره برای واداشتن طرف مقابل به عقب نشینی های پی در پی و اخخد امتیازات بیشتر و شکل گرفتن دومینوی سقوط. ۸- نگاه مستکبرانه، مداخله جویانه و یک طرفه دارند. ۹- آنچه که میگیرند حق طلقی شده و آنچه که قرار میگذارند بدهند نه حق بلکه یک امتیاز تلقی میشود. ۱۰- غرض از مذاکره نه حل مسئله بر اساس احترام متقابل مبتنی بر استقلال و تأمین امنیت و منافع بلکه هدف، به زانو درآوردن کشور مقابل است.
در این میان آنچه که مایه تعجب و نگرانی مردم است انتظارات القایی نابجای افراطیون و تندروهای اصلاحطلب و مسببان و بانیان وضع موجود است که منافع خود (بازگشت به صحنه قدرت) را بر منافع ملی و امید، اعتماد و آرامش مردم توجیح داده و برای ناامیدسازی مردم از دولت مستقر، در قامت شبکه همکار غرب و در کنار اپوزیسیون خارج نشین با هدف واداشتن دستگاه دیپلماسی و نظام به اقدام عجولانه و شتابزده بر محور نادیده گرفتن امنیت، استقلال و منافع ملی، وارد میدان پروپاگاندا و عملیات روانی شده و برای گره خوردن زلف امور مملکت بر مذاکرات تلاش میکنند. به رغم تلاش های مذکور برای ایجاد خطای محاسباتی در برآوردهای ایران، تأکید میگردد که شرایط موجود جهانی تا این اندازه به نفع جمهوری اسلامی و به ضرر طرف غربی نبوده است و دولت محترم و دستگاه دیپلماسی با برآورد صحیح از فرصتها و قوتهای موجود و تیزبینی نسبت به ضعفها و تهدبدها احتمالی در دو سوی میز مذاکرات، با تکیه بر اولویت حفظ منافع و اراده ملی، و به دور از هیاهو و جنجال تبلیغاتی و عوامفریبانه غرب به مدیریت میدان مذاکرات پرداخته و یقین بداند شرایط موجود به نفع ما بوده و اگر طرف غربی مسیر عقلانیت را دنبال نماید چاره ای جز بازگشت به مسیر احترام به حقوق ملت ایران و تأمین منافع ناچیز ایران در برجام ندارد و در صورت عدم بهره برداری از شرایط موجود در آینده نه چندان دور با همت مؤمنانه و انقلابی جوانان این مرز و بوم همانگونه که تهدیدهای غرب بکلی خنثی و بی اثر شد، تحریمها نیز بلااثر و خنثی خواهند شد.
☫پژوهشکده مطالعات راهبردی عمار بصیر:
👇👇👇
🆔 @motevallian
🌺آدرس اینترنتی مقاله:👇
http://www.Javann.ir/004cT9
🔴 پشت پرده فتنۀ شهریور 1401 :
1️⃣ تسلیم کردن نظام در موضوع جمعآوری گشت ارشاد
2️⃣ تقویت موضع مخالفان قانون حجاب در داخل نظام
3️⃣ به حاشیه بردن رکوردشکنی جهانی در اربعین امسال
4️⃣ کلید زدن شورشهای تجزیهطلبانه در کردستان
5️⃣ مشغول کردن نظام به داخل و به سرانجام رساندن پروژۀ تجزیه ارمنستان
6️⃣ انتقام از نظام بابت پیوستن به شانگهای و تضعیف منافع اقتصادی غرب در ایران
7️⃣ انتقام از شش ماه حماسۀ سلام فرمانده و جلوههای وحدتبخش آن بین مردم
8️⃣ تضعیف وجهه آیت الله رئیسی در سازمان ملل
9️⃣ تضعیف موقعیت محور مقاومت در تنشهای اخیر با اسرائیل در مدیترانه
🔟 تضعیف موضع ایران در مذاکرات
این توئیت را ۲۵ روز پیش (اول سپتامبر) نوشتم و فتنه این روزها را پیش بینی کردم
🔘فتنه ای در راه است:
قرائن و شواهد نشان میدهد که اژدهای هفت سر مسببان وضع موجود، با سوءاستفاده از: حلم و بردباری نظام و یا کم توجهی و کم کاری نهادهای مربوطه، در مسیر خط تحریف و جنگ روایتگری؛ جعل حقیقت، تطهیر خود و طلبکاری از نظام، جابجایی جلاد و شهید و مطالبه محاکمه نظام را در دستور کار خود قرار داده اند.
اخبار رسیده گویای این حقیقت است که مسببان وضع موجود برای فریب ملت و بازگشت به عرصه حاکمیت در انتخابات ۱٤۰۲ و ۱٤۰٤ فتنه ای بزرگ را طراحی کرده اند که خط تحریف و جنگ روایتگری زیربنا و ریل گذاری برای به حرکت درآمدن قطار فتنه بعدی است.
⭕️در این باره بیشتر خواهم نوشت
#محاکمه_بانیان_وضع_موجود
11.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گلایه مجری برنامه منوتو از ایرانیهای معترض به جمهوری اسلامیِ مقیم لندن، که امروز تجمع داشتن.....
چرا آبروی مارو جلوی پلیس لندن میبرید؟
کلاَ ۲۵ نفر از ۳۰ فرقه درب و داغون برای مبارزه با جمهوری اسلامی دور هم جمع شده بودند بعد مثل سگ پاچه همدیگه رو می گرفتند
این جماعت میخوان جمهوری اسلامی را براندازی کنند
و چه ابله و فندق مغزند جماعتی که در ایران به این سگ های زنجیر پاره کرده دل بسته اند