🌺بهترین عمل برای نزدیک شدن به خدا چیست؟
✅ محمد بن فضیل می گوید: از امام باقر (ع) پرسیدم: بهترین عملی که بندگان خدا با آن به خدا نزدیک می شوند، چیست؟
امام باقر (ع) فرمود: بهترین عملی که بندگان خدا با آن به خدا نزدیک می شوند، #اطاعت از خدا و #اطاعت از رسول خدا و #اطاعت از اولی الامر است.
✍️ شرح: #اطاعت از خدا و رسول و اولی الامر یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی. اولی الامر یعنی امام معصوم و ولی فقیه.
📖 عنْ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْفُضَيْلِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ أَفْضَلِ مَا يَتَقَرَّبُ بِهِ اَلْعِبَادُ إِلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ قَالَ أَفْضَلُ مَا يَتَقَرَّبُ بِهِ اَلْعِبَادُ إِلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ طَاعَةُ اَللَّهِ وَ طَاعَةُ رَسُولِهِ وَ طَاعَةُ أُولِي اَلْأَمْرِ.
📚 منبع: الکافي , جلد۱ , صفحه۱۸۷
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ سه دستور اصلی نوح (ع) به مردمش چه بود؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
ما نوح را به سوى قومش فرستاديم كه: «پيش از آنكه عذابى دردناك به قومت برسد، به آنان هشدار بده!» *
نوح پیام خدا را این طور به قومش گفت: «اى قوم من! من هشدار دهندهاى آشكار برای شما هستم * تا #عبد خدا شويد و اهل #تقوای الهی شوید و از من #اطاعت کنید * تا خدا برخى از گناهانتان را ببخشد و اجل شما را تا وقتى معيّن به تأخير اندازد.»
✍️ شرح: سه دستور اصلی نوح (ع) به قومش عبارت بود از: #تقوا ، #عبد خدا شدن و #اطاعت.
هر سه دستور با انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی محقق می شود.
📖 إنَّا أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى قَوْمِهِ أَنْ أَنْذِرْ قَوْمَكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ * قالَ يا قَوْمِ إِنِّي لَكُمْ نَذيرٌ مُبينٌ * أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اتَّقُوهُ وَ أَطيعُونِ * يَغْفِرْ لَكُمْ مِنْ ذُنُوبِكُمْ وَ يُؤَخِّرْكُمْ إِلى أَجَلٍ مُسَمًّى إِنَّ أَجَلَ اللَّهِ إِذا جاءَ لا يُؤَخَّرُ لَوْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (نوح، 1 تا 4)
آیه شماره 22
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسشهایی از آیت الله خوشوقت
⚖️ دولت اسلامی
🔸🔸 س1: امروز پذیرفتن #مسئولیت در جمهوری اسلامی چطور است؟
🔹🔹ج: خیلیها دارند دنبالش میدوند؛ اما مسألهای ندارد. باید به گونهای پذیرفت که انسان بتواند از عهدهاش برآید. دل انسان میخواهد برود و در آن نوک بنشیند؛ اما نشستن در آن نوک، شرایط و لوازمی میخواهد. نوعاً انسان میبیند کسانی دلشان میخواهد که به نوکِ نوک بروند، که اسباب و لوازم در نوک نشستن را ندارند؛ لذا وقتی در آن بالا مینشینند، اوضاع به هم میخورد. این نباید برود.
🔹🔹مرحوم امام(ره) فرمودند: «کسی که نمیتواند در یک پستی کار کند و درست خدمت کند، حرام است که قبول کند». باید آنمقداری را که میتواند خدمت کند، حیازت کند. دل انسان، بالاتر میخواهد اما نمیتواند خدمت کند. چشمش که به پول میافتد، شیطان میآید و اذیتش میکند و ناگهان میگویند: «اختلاس کرده است».
🔸🔸س2: پس در مسئولیتهای پایین مشغول به کار باشد؟
🔹🔹ج: پایین اینطور نیست. در مسئولیت پایین، پول زیر دست شما نیست. مسئولیت پایین راحت است. جایی که اگر امضا کند، همه میگویند: «بله، چشم!» آنجا خطرناک است؛ لذا انسان نباید مدام بالا برود. اگر مدام بالا برود، باید اسبابش را هم فراهم کند. به قول حافظ:
تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف مگر اسباب بزرگی همه آماده کنی
🔹🔹یکی از اسباب بزرگی، #ایمان و #تقوا است. امام رفت و در آن نوک نشست و هیچطوری هم نشد. اگر پنجاه سال هم آن بالا مینشست، مشکلی پیش نمیآمد؛ چون ایمان و تقوایش را داشت. هدفش این نبود که پول جمع کند. هدفش این نبود که به رفاه و شکم و لباس و اینها بزند. هدف را دنبال میکرد؛
🔹🔹اما بعضی هدف خاص دارند و میخواهند خانهی خوب و ماشین مدل بالا داشته باشند؛ میخواهند سرمایهی تا آخر عمرشان را جمع کنند. اینها نمیگذارد. تا به پول رسید، نفس او میگوید: «حالا که به پست رسیدی، چه میگویی؟ بسم الله درو کن!» از جیبش رفعِ استحقاق میکند!
🔸🔸س3: پس تا وقتی که تقوا نداریم، هر پُستی را نپذیریم؟
🔹🔹ج: به هر حال خطرناک است؛ بلکه همیشه کمی از آنهم پایینتر بنشیند که کمکم عادت کند و یاد بگیرد؛ و الّا اگر از اول بخواهد به آن بالا بِپَرد، طور دیگر میشود. اول به طرفِی میرود و میافتد به باند بازی و حقهبازی و خطش عوض میشود و از #راه_عبودیت پروردگار متعال برمیگردد و خدمت به اسلام و مسلمین یادش میرود. آنوقت مشکلات پیش میآید؛
🔹🔹و الّا شرط اساسی اجرای حکومت اسلامی، عقیده به اسلام و عمل به دستور اسلام است؛ چون هر #فاسق و فاجری که نمیتواند بیاید حکومت اسلامی را پیاده کند. شرط اولش این است که مسلمان باشد و اهل #ایمان و #تقوا باشد تا بتواند دستور اسلام را با آن قدرتی که خدا در اختیارش قرار داده، پیاده کند. اما اگر من اسلام را قبول ندارم، یا قبول دارم ولی عمل نمیکنم، دنیاپرست هستم، پولپرست هستم، مقامپرست هستم، وقتی پول به دست من بیاید، چه میکنم؟ اینجوری میشود...
🔻🔻 اساس بندگی/ج2/ص352-353
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ دستورالعمل روزهای آخر ماه شعبان:
در آخرین جمعه ماه شعبان خدمت امام رضا (ع) رسیدم. ایشان به من فرمود: ای اباصلت! بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است؛ پس در روزهای باقیمانده کوتاهی روزهای گذشته را جبران کن و:
1️⃣ کارهای لغو و بی فایده را ترک کن
2️⃣ زیاد دعا کن
3️⃣ زیاد از #گناهانت استغفار کن
4️⃣ زیاد قرآن تلاوت کن
5️⃣ از #گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی
6️⃣ هر امانتی از #حقـالناس که به گردنت هست، ادا کن
7️⃣ تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن
8️⃣ هر #گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و #تقوا پیشه کن و در آشکار و پنهان بر خدا توکل کن. هر کس بر خدا توکل کند خدا برای او بس است. چون خدا کار او را به سرانجام می رساند. خدا برای همه چیز انداره ای قرار داده است.
9️⃣ و در روزهای باقیمانده ماه شعبان بسیار بگو:
« اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ »
🔹 خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز!
📖 عنْ عَبْدِ اَلسَّلاَمِ بْنِ صَالِحٍ اَلْهَرَوِيِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي اَلْحَسَنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى اَلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ ، فِي آخِرِ جُمُعَةٍ مِنْ شَعْبَانَ فَقَالَ لِي يَا أَبَا اَلصَّلْتِ ، إِنَّ شَعْبَانَ قَدْ مَضَى أَكْثَرُهُ وَ هَذَا آخِرُ جُمُعَةٍ مِنْهُ فَتَدَارَكْ فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ تَقْصِيرَكَ فِيمَا مَضَى مِنْهُ وَ عَلَيْكَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى مَا يَعْنِيكَ وَ تَرْكِ مَا لاَ يَعْنِيكَ وَ أَكْثِرْ مِنَ اَلدُّعَاءِ وَ اَلاِسْتِغْفَارِ وَ تِلاَوَةِ اَلْقُرْآنِ ، وَ تُبْ إِلَى اَللَّهِ مِنْ ذُنُوبِكَ لِيُقْبِلَ شَهْرُ اَللَّهِ عَلَيْكَ وَ أَنْتَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لاَ تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِي عُنُقِكَ إِلاَّ أَدَّيْتَهَا وَ لاَ فِي قَلْبِكَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلاَّ نَزَعْتَهُ وَ لاَ ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَكِبُهُ إِلاَّ أَقْلَعْتَ عَنْهُ وَ اِتَّقِ اَللَّهَ وَ تَوَكَّلْ عَلَيْهِ فِي سَرَائِرِكَ وَ عَلاَنِيَتِكَ وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اَللّٰهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اَللّٰهَ بٰالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اَللّٰهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً ، وَ أَكْثِرْ مِنْ أَنْ تَقُولَ فِيمَا بَقِيَ مِنْ هَذَا اَلشَّهْرِ اَللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِيمَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ ، فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ ، فَإِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يُعْتِقُ فِي هَذَا اَلشَّهْرِ رِقَاباً مِنَ اَلنَّارِ لِحُرْمَةِ شَهْرِ رَمَضَانَ .
📚 وسائل الشیعة , جلد۱۰ , صفحه۳۰۱
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ تفاوت تقوای عمومی و تقوای فردی چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
#تقواى عمومى #تقواى ملت غير از تقواى خصوصى يكايك افراد است. #تقواى عمومى، يعنى همين كه وقتى امام اشاره مىكردند، ناگهان همهى جامعه به حركت در مىآمد. اين ملت را #باتقوا مىگوييم. معنايش اين نيست كه حالا اگر يكايك افراد را در ميزان پرهيزگارى و #تقوا بگذاريم، آنها را يك پرهيزكار كامل ببينيم. نه، اكثراً سرخالى و كسرى دارند. مجموعه، يك مجموعهى مؤمن و #متقى است كه البته براى يك ملت، خيلى هم افتخار است اما يكايك ما بايد به فكر خودمان باشيم. (29/ 06/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 180
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
داستان کوتاه (107)
✅ ارزش انسانها به چیست؟
مردی روستایی پیوسته خدمت امام صادق (ع) رفت و آمد می کرد. مدتی گذشت و امام (ع) او را ندید و از حال او جویا شد.
شخصی که در محضر امام (ع) بود، خواست از آن مرد روستایی عیب جویی کند و به این وسیله از ارزش او نزد امام صادق (ع) کم کند. لذا گفت: آقا آن مرد، روستایی و بی سواد است. چندان آدم مهمی نیست.
امام (ع) به او فرمود: شخصیت انسان به عقل اوست و شرافتش در دین او و بزرگواری اش در #تقواي او. ارزش آدمی بسته به این سه صفت است. زیرا همه انسانها از لحاظ نسل، یکسانند و همه از نسل آدم هستند. مزایاي مادي ارزش آفرین نیست.
آن مرد از فرمایش امام صادق (ع) شرمنده شد و دیگر چیزي نگفت.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 104
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که خدا معلّم ما شود؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
اهل #تقوا شوید. در این صورت خدا معلّم شما خواهد شد. خدا نسبت بر همه چیز اشراف علمی دارد.
✍️ #تقوا؛ یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی.
📖 و اتَّقُوا اللَّهَ وَ يُعَلِّمُكُمُ اللَّهُ وَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَليمٌ (بقره، 282)
آیه شماره 23
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📜 برنامه انسان ساز
📌 #واجبات را انجام دهیم و #محرمات را ترک کنیم بهترین برنامه سازنده ی انسان است، نیاز نیست انسان برنامه تهیه کند که چکار بکنم تا اصلاح بشوم. سعی کن از خواب که بلند می شوی، اولین بار #گناه نکن. آدم وقتی بیدار می شود با دیگران سر و کار ندارد، با خانواده اش سر و کار دارد. همانجا باید گناه نکنیم، نباید سر خانواده خودمان داد بزنیم، نباید آن کاری را که خودش نمی خواهد انجام بدهد به او تحمیل کنیم، حرام است. همانجا باید مراعات کنید. نفس درست می شود؛
📌 اگر آنجا بخواهی طبق میل دلت حرکت کنی، داد بزنی، اهانت کنی خطر پیش می آید. اگر آدم وارد منزل شد دید خانواده کارش سنگین است؛ هم دارد غذا می پزد، هم دارد بچه گریه می کند، خُب، باید آستین را بالا بزند و او را کمک کند. اگر انسان #وظیفه مرد و زن را در زندگی مشترک بداند آنوقت می فهمد که نباید کار اضافه از او توقع داشته باشد؛ خدا اینطور خواسته است، همان کاری که خودش می کند کافی است. حتی شیر دادن مادر به بچه هم #واجب نیست، آن شیر اول را احتیاطا بدهد بعد بچه را دست پدر می دهد و می گوید دایه بگیر و ماهی اینقدر یا به خودم یا به دیگری بده، حق دارد. همین که نه ماه زحمت کشیده این بچه را بزرگ کرده، تحمل کرده، برای او کافی است.
📌 اگر ما در #بندگی بیفتیم کارهای زندگی مادی ما هم تنظیم می شود، اختلافات در خانواده ها کم پیدا می شود.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
داستان کوتاه (108)
☑️سه مصیبت فرزندان آدم
شخصی به محضر امام سجاد (ع) رسید و از وضع زندگیش شکایت نمود. امام (ع) به او فرمود: بیچاره فرزند آدم که هر روز گرفتار سه مصیبت است و از هیچ کدام پند و عبرت نمی گیرد که اگر عبرت بگیرد دنیا و مشکلات آن برایش آسان می شود.
مصیبت اول اینکه، هر روز از عمرش کاسته می شود. اگر در مالش ضرر کند، غمگین می شود، با اینکه مال ممکن است بار دیگر برگردد. ولی عمر قابل برگشت نیست.
مصیبت دوم اینکه هر روز، روزي خود را می خورد. اگر حلال باشد باید حساب آن را پس بدهد و اگر #حرام باشد، باید به خاطر آن مجازات شود.
امام (ع) سپس فرمود: سومی مهمتر از این است.
به ایشان گفته شد: آن چیست؟
امام (ع) فرمود: انسان هر روزی را که به پایان می رساند، یک روز به آخرت نزدیک می شود. اما نمی داند به سوي بهشت می رود یا به طرف جهنم.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 80
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ عواقب گناهان
🌹 امام صادق (ع):
⛔️ از گناهانی که نعمتها را تغییر مى دهد، فتنه و شورش علیه حکومت اسلامی است.
⛔️ از گناهانی که پشیمانى مى آورد، قتل است.
⛔️ از گناهانی که گرفتارى ایجاد مى کند، ظلم است.
⛔️ از گناهانی که باعث پرده دری و آبروریزی می شود، شرابخوارى است.
⛔️ از گناهانی که جلو روزى را مى گیرد، زناست.
⛔️ از گناهانی که مرگ را جلو می اندازد، قهر کردن با خویشاوندان نسبی است.
⛔️ از گناهانی که مانع استجابت دعا مى شود و زندگى را تیره و تار مى کند، نافرمانى از پدر و مادر است.
📖 الذُّنُوبُ اَلَّتِي تُغَيِّرُ اَلنِّعَمَ اَلْبَغْيُ وَ اَلذُّنُوبُ اَلَّتِي تُورِثُ اَلنَّدَمَ اَلْقَتْلُ وَ اَلَّتِي تُنْزِلُ اَلنِّقَمَ اَلظُّلْمُ وَ اَلَّتِي تَهْتِكُ اَلسِّتْرَ شُرْبُ اَلْخَمْرِ وَ اَلَّتِي تَحْبِسُ اَلرِّزْقَ اَلزِّنَا وَ اَلَّتِي تُعَجِّلُ اَلْفَنَاءَ قَطِيعَةُ اَلرَّحِمِ وَ اَلَّتِي تَرُدُّ اَلدُّعَاءَ وَ تُظْلِمُ اَلْهَوَاءَ عُقُوقُ اَلْوَالِدَيْنِ .
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۴۴۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ کدام گناه کوچک است؟
🌹 امام خامنه ای:
يك #گناه هم، يك #گناه است؛ نبايد #گناه را كوچك دانست. در روايات، باب «استحقار الذّنوب» داريم كه حقير شمردن #گناهان را مذمّت كرده اند. علت اينكه خداى متعال مى فرمايد: «مى آمرزيم»، اين است كه بازگشت به خدا، خيلى مهم است؛ نه اينكه #گناه، كم و كوچك است. #گناه، عمل بسيار خطرناكى است؛ منتها بازگشت و توجّه به خدا و ذكر او، اين قدر اهميت دارد كه اگر كسى اين را صادقانه و درست و حقيقى انجام دهد، آن وقت آن بيمارى صعب العلاج، از بين مى رود. (28/ 10/ 1375)
پند 181
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم خدا ما را دوست داشته باشد؟
🌹 خدای #متقین فرموده:
آری، هر کس به عهد بندگی خدا وفا کند و #تقوا داشته باشد، جزء #متقین می شود و خدا #متقین را دوست دارد.
✍️ شرح:
1. عهد بین انسان و خدا عهد #بندگی است. #بندگی یعنی #اطاعت انسان از خدا مثل #اطاعت یک بنده از مولایش.
2. #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها.
3. هر کس می خواهد خدا دوستش داشته باشد، باید مثل یک بنده از دستورات #واجب و #حرام خدا #اطاعت کند.
📖 بلى مَنْ أَوْفى بِعَهْدِهِ وَ اتَّقى فَإِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقينَ (آل عمران، 76)
آیه شماره 24
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen