✅ داستان کوتاه (165)
🌷 اثر #اطاعت از خدا
در زمان حکومت منصور دوانیقی من (ابوحازم) و ابراهیم پسر ادهم وارد کوفه شدیم. امام صادق (ع) نیز از مدینه به کوفه آمده بود. وقتی که ایشان خواست از کوفه به مدینه بازگردد، علماي کوفه ایشان را بدرقه کردند.
سفیان ثوري و ابراهیم پسر ادهم از جمله بدرقه کنندگان بودند و بدرقه کنندگان کمی از امام جلوتر رفته بودند. ناگهان در بین راه با شیر درنده اي برخورد نمودند. ابراهیم بن ادهم گفت: بایستید تا امام صادق (ع) بیاید و ببینیم با این شیر چه رفتاري می کند.
هنگامی که امام (ع) رسید، جریان شیر را به ایشان گفتند. امام نزدیک شیر رفته و گوش شیر را گرفت و از راه کنار زد. آن گاه فرمود: اگر مردم از فرمان خدا #اطاعت کنند، می توانند بارهاي خود را با این شیرها حمل کنند.
🌷 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 105
✍️ نکته: #اطاعت از خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (166)
کافری از امام صادق (ع) پرسيد: چرا ميان فرزندان آدم، انسانهای شريف و انسانهای پست بوجود آمده؟
امام (ع) فرمود: شريف، کسی است که #مطیع دستورات واجب و حرام خداست و انسان پست، کسی است که اهل #گناه است.
پرسيد: مگر انسانها برتر و پایین تر ندارند؟
امام (ع) فرمود: ملاك برتری انسانها بر یکدیگر، #تقوا است.
پرسيد: آیا شما قائليد كه تمام اولاد آدم در ريشه برابرند و جز با #تقوا بر هم فضيلتى ندارند؟
امام (ع) فرمود: آرى، من معتقدم كه اصل خلقت انسان از خاك است، و حضرت آدم پدر و حوّا مادر است. خالق همه، پروردگار يكتاست و همه انسانها بنده او هستند.
بى شكّ خداوند از ميان بنى آدم گروهى را برگزيد و ولادتشان را پاك و بدنشان را طاهر نمود، و آنان را در صلب مردان و رحم زنان حفظ كرد، و تمام انبياء را از ميان همين افراد متولد کرد. پس اين گروه پاكترين شاخه های نسل حضرت آدم هستند. اين پاکی براى آن نبود که كارى کرده بودند و مستحقّ آن شده بودند. بلكه خداوند در همان عالم دريافته بود كه اين پیامبران از او #اطاعت نموده و بندگی او را مىكنند و به او شرك نمىورزند.
پیامبران سپس در پرتو #اطاعت از خدا به كرامت و منزلت بالایی نزد خدا رسيدند، و آنها در شرافت و برتری و حسب و دیگران یکسانند.
بدان که هر كس #تقوا را رعایت نمايد، خدا او را گرامى می دارد، و هر كس از دستورات خدا #اطاعت كند، محبوب او می شود، و خداوند محبوب خود را با آتش عذاب نمی كند.
زندیق پرسيد: چرا خدا تمام خلق را #مطيع و موحّد نيافريد با اينكه بر اين كار قادر و توانا بود؟
امام (ع) فرمود: در اين صورت ثواب و پاداش معنايى نداشت، زيرا اگر کار انسانها فقط #اطاعت بود، بهشت و جهنّمى در کار نبود. خداوند انسان را آفريد و او را امر به #اطاعت از خود نمود و از #گناه نهی کرد، و با ارسال پیامبران، احتجاج کرد و با كتابهاى آسمانى، حجّت را بر آنان تمام كرد تا دو گروه #مطيع و #گناهکار شوند. #مطيعان به خاطر #اطاعت از خدا پاداش بگیرند و #گناهکاران به خاطر #نافرمانی از خدا عذاب شوند.
📚 الاحتجاج , جلد۲ , صفحه۳۳۶
✍️ شرح: #تقوا و #اطاعت از خدا همان انجام #واجبات و ترک #گناهان است. این عامل برتری پیامبران است.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (167)
🌺 عقاید صحیح
خدمت امام صادق (ع) رسیدم. حضرت در منزل برادرش بود. به ایشان گفتم: فدایت شوم! آیا عقاید دینی ام را که پیرو آن هستم، براي شما بیان کنم؟
امام فرمود: بله. بیان کن!
گفتم: دین من به این قرار است؛
1️⃣ شهادت می دهم به این که خدایی جز خداي یگانه و بی شریک نیست.
2️⃣ شهادت می دهم به این که محمد بنده و فرستاده اوست.
3️⃣ شهادت می دهم که روز قیامت در پیش است و شکی در وقوع آن نیست و خداوند مردگان را زنده خواهد کرد.
4️⃣ شهادت می دهم که اقامه نماز و دادن زکات و روزه گرفتن در ماه رمضان و حج خانه خدا واجب است.
5️⃣ شهادت می دهم به امامت علی (ع) پس از پیامبر اکرم (ص) و امامت حسن (ع) و حسین (ع) و زین العابدین (ع) و محمد باقر (ع) و امامت شما بعد از او و این که شما امامان من هستید. و بر همین روش زندگی می کنم تا بمیرم و بر این اساس خدا را پرستش می کنم.
امام (ع) فرمود: اي عمرو بن حُرَیث! به خدا سوگند دین من و دین پدرانم همین است. اما:
1️⃣ #باتقوا باش
2️⃣ زبانت را جز از سخن خیر نگه دار! و نگو «من به اراده خودم هدایت شده ام،» بلکه خداوند تو را هدایت کرده است.
3️⃣ خدا را در مقابل نعمت هایی که به تو داده، شکرگزار باش!
3️⃣ از کسانی نباش که وقتی حاضر است، سرزنشش می کنند و چون غایب شود، پشت سرش غیبت می نمایند.
5️⃣ مردم را بر دوش خود سوار نکن و بر خودت مسلط نکن. زیرا اگر مردم را بر خود مسلط کنی و بر دوشت سوار نمایی، ممکن است استخوان شانه ات بشکند و درمانده شوی و از زندگی بیفتی.
📚 داستانهای بحارالانوار
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (168)
🔹 #گناه گوش
شخصی در محضر امام صادق (ع) عرض کرد: پدر و مادرم فدایت باد! همسایگان من کنیزانی دارند که در خانه شان می خوانند و می نوازند. من گاهی که به دستشویی می روم، برای اینکه خوانندگی و نوازندگی آنان را بیشتر بشنوم، نشستن خود را طولانی تر می کنم.
حضرت فرمود: این کار را نکن! نشستن خود را طول مده و از شنیدن خوانندگی و نوازندگی بپرهیز!
آن مرد گفت: به خدا سوگند! من به خاطر شنیدن آواز آنان به آنجا نمی روم، بلکه گاهی که به آن محل می روم صدایشان بی اختیار به گوشم می رسد.
امام صادق (ع) فرمود: مگر نشنیده ای که خداوند می فرماید: «ان السمع و البصر و الفوائد کل اولئک کان عنه مسئولا»: گوش و چشم و دلها همه مسؤولند.
آن مرد گفت: آری! به خدا سوگند! گویا تاکنون این آیه را نه از قرآن و نه از عرب و نه از عجم نشنیده بودم. از حالا این کار را ترک می کنم و از خداوند در خواست دارم که مرا ببخشد و از من درگذرد.
امام صادق (ع) به او فرمود: برخیز غسل توبه کن و تا می توانی نماز بخوان! چون به #معصیت بدی عادت کرده ای که اگر در این حال بمیری، در بدترین حالت از دنیا رفته ای و مسؤولیت بزرگی خواهی داشت. اینک به پیشگاه خداوند توبه کن و از درگاه او بخواه تا توبه ات را از #گناهان زشتی که مرتکب شده ای بپذیرد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 3 ص 111
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آخرین جمله فرعون در هنگام غرق شدن چه بود؟
🌺 جواب خدای #متقین:
ما یاران موسی را از دريا عبور داديم و فرعون و لشكريانش كه آنها را ظالمانه دنبال مى كردند، غرق كرديم. فرعون در لحظه غرق شدن، فریاد زد: الان ايمان آوردم به اینکه هیچ فرماندهی در عالم نيست جز کسی که یاران موسی او را اله می دانند. من #تسلیمم.
اما ما به او گفتیم: آیا اكنون [كه آخرین لحظه عمر توست، ايمان مى آورى،] در حالى كه پيش از اين #نافرمانی کردی و از مفسدان فی الارض بودى؟ * امروز بدن بى جان تو را نجات مى دهیم تا براى آيندگانت نشانه اى {از شدت عذاب ما و عاقبت #گنهکاران] باشى. يقيناً بسيارى از مردم از نشانه هاى ما بى خبرند.
✍️ شرح: #تسلیم خدا بودن یعنی پذیرش فرماندهی خدا در زندگی و التزام به انجام دستورات #واجب و #حرامش. اما این #تسلیم شدن باید در طول زندگی باشد نه فقط در لحظه مردن.
📖 و جاوَزْنا بِبَني إِسْرائيلَ الْبَحْرَ فَأَتْبَعَهُمْ فِرْعَوْنُ وَ جُنُودُهُ بَغْياً وَ عَدْواً حَتَّى إِذا أَدْرَكَهُ الْغَرَقُ قالَ آمَنْتُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ الَّذي آمَنَتْ بِهِ بَنُوا إِسْرائيلَ وَ أَنَا مِنَ الْمُسْلِمينَ * آلْآنَ وَ قَدْ عَصَيْتَ قَبْلُ وَ كُنْتَ مِنَ الْمُفْسِدينَ * فَالْيَوْمَ نُنَجِّيكَ بِبَدَنِكَ لِتَكُونَ لِمَنْ خَلْفَكَ آيَةً وَ إِنَّ كَثيراً مِنَ النَّاسِ عَنْ آياتِنا لَغافِلُونَ (یونس، 90 تا 92)
آیه شماره 130
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه(169)
🌷 چرا من از مرگ بدم می آید؟
شخصی محضر پیامبر اکرم (ص) گرامی رسید و عرض کرد: چرا من از مرگ بدم می آید؟
رسول خدا (ص) فرمود: آیا ثروتی داري؟
عرض کرد: آري.
فرمود: آیا آن را برای آخرتت فرستاده اي؟
عرض کرد: خیر.
فرمود: خب به همین جهت است که مرگ را دوست نداري.
✍️ شرح: وقتی قرار است کسی همه علاقهمندی ها و داشتههایش را که یک عمر برای به دست آوردنش زحمت کشیده، بگذارد و برود، طبیعی است که از مرگ بدش بیاید. اما استمرار #تقوا این علاقه را متعادل می کند. در نتیجه در حالی که دنیا را دارد و از آن استفاده می کند، به آن وابستگی هم ندارد. پس تنها راه حل استفاده عاقلانه از دنیا قرار دادن آن در قالب #تقواست و استفاده از آن با معیار #تقواست. #تقوا در اینجا یعنی استفاده از مادیات دنیا و همزمان رعایت #واجبات و #محرمات آن.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 52
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مصادیق تقوای جمعی و تقوای فردی چیست؟
🌷امام خامنه ای:
یک ملت باید درست حواسش را جمع کند، بداند پا کجا می گذارد - #تقوای جمعی یعنی همین - بداند چه کار می خواهد بکند، مراقب باشد که از کجا ضربه متوجه او می شود.
در عمل فردی هم اگر ما #تقوا داشته باشیم، اعمال خودمان را مراقبت خواهیم کرد، خودمان را مراقبت خواهیم کرد؛ جائی که پای انسان می لغزد، انسان پا نمی گذارد؛ جائی که خوف سقوط هست، انسان مراقبت می کند. این چیزی است که لازم است. (19/10/1391)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 244
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 تنها دستورالعمل صحیح تربیت
تربیت راههایی دارد، همانطور که وقتی باغبان میخواهد درختی را پیوند بزند، راه مخصوص دارد. از هر راهی که نمیشود پیوند زد. انسان با دستور العملهایی که خدا داده، تربیت میشود. مثلاً گفته: «نماز بخوان!» اگر انسان نماز بخواند، نماز او را تربیت میکند. یا گفته: «روزه بگیر!» اگر درست روزه بگیرد، انسان را تربیت میکند و میسازد.
خدا با این #واجبات، آدم را میسازد. همچنین با #محرماتی که گفته نباید انجام بدهیم، مشکلات زندگی را حل میکند و جنبههای منفی زندگی را از محیط زندگی دور میکند. این دو دستورالعمل، آدم را انسان تربیت میکند.
آن وقت اگر میلیونها تومان هم در اختیار این انسان تربیتشده بگذاری، اگر حق نداشته باشد دست بزند، دست نمیزند. اما اگر به انسان فعلی بدهی، میخورد و اختلاس میکند و نمیشود به او اطمینان کرد.
همینطور میبینیم که دارند میخورند. کارهای دیگر هم همین طور.
بنابراین بُعد دوم انسان همان تربیت او است و وسائل تربیت هم برنامهای است که خود خدا صلاح دیده و میداند آدم را درست میکند.
تمام کسانی که ظالم و آدمکش و مالمردمخورند، نماز و روزه و این کارها را انجام نمیدهند. یکی از آثار ترک این دستورات، بیتربیتی و ضعف ایمان است که به این صورتها ظاهر میشود.
شما ببینید کسانی که مسجدیاند، نمیروند آدم بکشند؛ معتاد نمیشوند، به این راحتی مال مردم را نمیخورند. اینها به خاطر همان نماز، روزه و عبادتهایی است که خدا دستور داده و اینها انجام میدهند.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ اساس سبک زندگی ارائه شده توسط هارون (ع) در زمان غیبت کوتاه موسی (ع) چه بود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هارون پيش از آنکه موسی از غیبت چهل روزه برگردد، به مردم گفته بود: اى مردم! شما با مجسمه گوساله سامری امتحان می شوید. ارباب و فرمانده شما فقط خداى رحمان است و من پیامبر او هستم. پس از من #تبعیت كنيد و #مطيع فرمانم باشيد!
✍️ شرح: #تبعیت از هارون (ع) و #اطاعت از فرمان او یعنی انجام دستورات #واجب و #حرام رهبر جامعه اسلامی در دوره غیبت. این، سبک زندگی هارون (ع) برای قومش در زمان غیبت موسی (ع) بود.
📖 و لَقَدْ قالَ لَهُمْ هارُونُ مِنْ قَبْلُ يا قَوْمِ إِنَّما فُتِنْتُمْ بِهِ وَ إِنَّ رَبَّكُمُ الرَّحْمنُ فَاتَّبِعُوني وَ أَطيعُوا أَمْري (طه، 90)
آیه شماره 131
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (170)
🌷 سه نوع مرگ
جمعی محضـر امـام علی (ع) رسـیدند و گفتنـد: یـا امیرالمـؤمنین! مرگ را برایمـان توضـیح بـده.
حضرت فرمود: مطلب را از انسانی آگاه پرسیديد.
سپس فرمود: مرگ سه گونه است :
1️⃣ یا مژده به نعمتهاي دائمی بهشت است.
2️⃣ یا وعده عذاب ابدي است.
3️⃣ یا مایه حزن و ترس است که شخص نمی داند آینده اش چه می شود و از کدام گروه است؟
سپس توضیح داد و فرمود:
1️⃣ آنان که #مطیع دستورات #واجب و #حرام ما بوده و به آن عمل می کنند، مرگ برایشان مژده ای است به نعمتهاي دائمی بهشت.
2️⃣ کسانی که از لحاظ عقیده و عمل با ما دشمنند،، مرگ برایشان وعده عذاب ابدي است.
3️⃣ گروه سوم شیعیان گنهکارند که نمی دانند سرنوشتشان پس از مرگ چه خواهد شد. خبرهاي وحشتناکی از آینده شان به آنها می رسد. ولی آنان مانند کافران همیشه محکوم به آتش نیستند. ما شفاعتشان می کنیم و نجات می یابند.
آنگاه فرمود: پس در #اطاعت از ما خوب عمل کنید و از دستورات #واجب و #حرام خداوند #اطاعت کنید و عذاب الهی را کوچـک نشـمارید. زیرا مـا نمی توانیم برخی از #گنهکـاران را شـفاعت کنیم، مگر پس از آنکه سـیصد هزار سال در آتش جهنم بسوزند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 71
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ اصلِ حرکت یک انسان به سمت کمال و تعالی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
همه ی برادران و خواهران عزیز نمازگزار و خود را دعوت و توصیه میکنم به حفظ #تقوای الهی؛ این اصلِ حرکت یک انسان به سمت کمال و تعالی است. اگر به توفیق الهی بتوانیم در عمل فردی، در عمل جمعی، در کار سیاسی، در کار اجتماعی، رعایت #تقوای الهی را بکنیم، همه خیرات و همه الطاف الهی شامل حال ما خواهد شد. (14/11/1390)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 245
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 عناصر سیاست الهی
وقتی خدا آدم و حوا را خلق کرد، هنوز جامعه تشکیل نشده بود. به تدریج و با گذشت زمان انسانها زیاد شدند و تشخیص داده شد که حالا باید در آنها چیزی پیاده شود تا تجاوز به مرزها، به هم ریختگی، خونریزیها، ظلمها، ستمها و حقکشیها پیش نیاید؛ چون آدم است دیگر.
خدا سیاستگذاری کرد؛ برای اینکه اگر خدا انسان را رها میکرد، یکی دنبال بت میرفت، یکی دنبال ستاره و یکی میرفت دنبال هر چیزی که دم دست بود و آن را میپرستید. این تفرقه باعث میشود که نتوانند آن کارها را انجام دهند.
اولین سیاست خدا دو عنصر داشت:
خدا اول گفت: «#ایمان به خدا». همه را در یک نقطه جمع کرد. بعد گفت: «عمل به #فرمان خدا». خدا از آن زمان تا این زمان دو فرمان داده است: اول اینکه باید ایمان بیاوری و باور کنی که من هستم و دوم اینکه به حرفهایم عمل کنی. پس خدا دو حرف زد.
بعد از ایمان به خدا یک سری کارها را #واجب کرد که برای تقویت ایمان باید انجام دهی و یک سری کارها را #حرام کرد که نباید انجام دهی؛ چون فسادانگیز است؛ ظلمخیز است؛ حقکش است. همهی اینها را تحریم کرد. اگر این سیاست آن وقت پیاده میشد و ادامه داشت تا سیاستهای ادیان بعدی و تا حالا پیاده میشد، بسیاری از مشکلات انسان پیش نمیآمد.
در آن زمان جامعه کم بود. خیلی از چیزها هنوز کشف نشده بود و #گناهان اختراع نشده بود. تشخیص مردم کم و ضعیف بود. علم نبود. همه طبیعی بودند؛ لذا #گناهان جدیدی را که اکنون پیش آمده است، بلد نبودند انجام دهند. خدا همان #گناهانی را که جامعه داشت، تحریم کرد. به تدریج تجربهی انسان زیاد شد و علمش اضافه شد و به کارهای خطرناک دسترسی پیدا کرد.
در ادیان بعدی، آنها را هم تحریم کرد؛ لذا #واجبات به تدریج زیاد شد و #محرمات هم به تدریج توسعه پیدا کرد و متناسب با کشف پارهای از کارها این هم توسعه پیدا کرد؛ اما اصولش همان دو تاست؛ اول اینکه انسان باور کند که خدا هست و دنبال بت و ستاره نرود. دوم اینکه به حرف او گوش بدهد. او هم دو حرف بیشتر نزده است: انجام #واجب و ترک #حرام. این سیاست الهی است.
اگر انسان از اول تا به حال همین را پیاده میکرد، چقدر مشکلات پیش نمیآمد. چقدر خونها ریخته نمیشد. چقدر تجاوز به نوامیس انجام نمیگرفت. چقدر بیت المال هدر نمیرفت. تمام اینها با همین دو کلمهی انجام #واجب و ترک #حرام درست میشد.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen