✅ شرط استجابت دعاها چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای محمد! وقتی بندگانم درباره من از تو می پرسند، من که خودم به آنها نزدیکم. هر گاه کسی مرا صدا بزند و چیزی بخواهد، پاسخ می دهم.
بنابراین آنها هم باید با اطاعت از دستورات #واجب و #حرامم دعوت مرا اجابت کنند و فرماندهی مرا بپذیرند تا از این طریق، خودشان در معرض رشد و هدایت قرار گیرند.»
📖 و إِذا سَأَلَكَ عِبادي عَنِّي فَإِنِّي قَريبٌ أُجيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ فَلْيَسْتَجيبُوا لي وَ لْيُؤْمِنُوا بي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ (بقره، 186)
آیه شماره 354
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🔹 رمضان، ماه صلوات
🌺 يکي از اعمال و کارهايی که پيغمبر بزرگوار اسلام به مسلمانان تعليم دادند، مسأله #صلوات فرستادن بر محمد و آل او بود. اين برنامه های انسان ساز را که ضامن سعادت همه ی انسان هاست، آنها آورده اند.
همه ی اين برنامه ها به برکت خاتم انبيا و حضرات معصومين ع است؛ لذا حق شناسی اقتضا می کند که ما از آنها #تجليل کنيم و آنها را #تعظيم کنيم. هر وقت اسم پيامبر آمد، بايد #صلوات بفرستيم؛ اگر اسمش را در کتاب نوشتيم، بايد #صلوات بفرستيم. اين حق شناسی و نمک شناسی است. اما اگر نکرديم، نمک خوردهايم و نمکدان را شکستهايم.
آنها فرموده اند: «يکي از عبادت های همه ی ماهها به خصوص اين ماه، زياد صلوات فرستادن بر خاتم انبيا و حضرات معصومين است».
آنها فرمودهاند: «اگر در اين ماه کسی بر من و آلِ من #صلوات فرستاد، خداي متعال در روز قيامت ميزان اعمالش را سنگين میکند».
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ ماه رمضان، ماه رسیدن به چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
ماه رمضان را كه ماه رسيدن به #تقوا و ماهى است كه روزه ى آن وسيله اى است براى اينكه انسان به وادى #تقوا قدم بگذارد، قدر بدانيم و هرچه ممكن است خودمان را به مرحله اى از ديانت كه نامش #تقواست، نزديك كنيم. (29/ 11/ 1372)
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام #واجبات شرعی و قانونی، و ترک #حرامهای شرعی و قانونی
پند 20
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (157)
🌷 دست امام زمان (ع) شفاست
اسماعیل بن عیسی هرقلی می گوید: هنگامی که در قریه هرقل (در عراق) زنـدگی می کردم، در ایام جوانی، زخمی به اندازه یک مشت انسان در ران چپم پیـدا شـد که در بهـار می ترکیـد و خون و چرك از آن می رفت و درد آن مرا از کارهـایم باز می داشت. روزي به حله آمدم و به خانه سـید بن طاووس، عالم #باتقوای شیعه رفتم و از نـاراحتی خود نزد او درد دل کردم و گفتم: می خواهم در شـهر، آن را معالجه کنم.
سید، پزشکان حله را حاضر نمود و محل درد را معاینه کردند و گفتند: این زخم در بالاي رگ اکحـل قرار گرفتـه و معـالجه اش خطرنـاك اسـت. زیرا این جراحت را بایـد از ریشه بریـد. در این صورت رگ بریده می شود و او می میرد.
سید به من فرمود: می خواهم به بغداد بروم. تو هم بیا! شاید پزشکان متخصصی باشند و معالجه ات کنند.
وارد بغداد شدیم. سید در آنجا نیز پزشکان را خواست و محل زخم را دیدند. آنها نیز همان پاسخ پزشکان حله را داده بودند، لذا خیلی ناراحت شدم. گفتم حالا که به بغداد آمده ام، براي زیارت به سامرا می روم و از آنجا به وطن بازمی گردم. سـید این فکر را پسـندید و من اثاث خود را نزد سید گذاشتم و حرکت کردم.
وارد سامرا شـدم. قبور امامان را زیارت کردم. آنگاه به سـرداب مقدّس امام زمان رفتم و پاسـی از شب را در سـرداب گذراندم و مناجات کردم و از خـدا و امامـان یاري طلبیـدم. تا روز پنـج شـنبه در سامراء مانـدم ، سـپس کنار دجله رفتم، و غسل کردم و لباس پاکیزه پوشیدم و ظرف آبی را که همراه داشتم پر کردم و بیرون آمدم که به زیارتگاه برگشته و یک بار دیگر نیز زیارت کنم.
در آن حـال دیـدم چهـار نفر سواره از دروازه شـهر سـامرا بیرون می آینـد. چون در اطراف زیارتگـاه عـده اي از بزرگان عشایر زندگی می کردند، گمان کردم سواران از آنها هستند. وقتی به هم رسـیدیم، دیدم دو نفرشان جوان هسـتند. یکی از آنها تازه موي صورتش روییده است، و هر چهار نفر شمشـیري حمایل دارند. دیگري پیرمردي بود که نیزه در دست داشت، و نفر بعدي نقاب به صورت زده و قبایی روي شمشیر پوشـیده و گـوشه آن را از بغـل گذرانـده بود.
پیرمرد نیزه دار در طرف راست من ایسـتاد، و آن دو جوان هم در طرف چپ ایستادند، و شخص قباپوش هم در وسط راه من قرار گرفت. به من سلام کردند. پاسخ دادم. شخص قباپوش به من گفت: تو فردا می خواهی نزد خویشانت بروي؟
گفتم: آري.
گفت: بیا جلو، زخمی که تو را اذیت می کند، ببینم.
من مایل نبودم که آنها با من تماس داشته باشند و با خود فکر می کردم اینها از عشایرند و از نجاست پرهیز ندارند و من هم تازه از آب بیرون آمده ام و لباسم هنوز تر است. با این حال نزد وي رفتم و او دستم را گرفت و به سوي خود کشید. خم شد و دستش را روي زخم گذاشت. آن را چنان فشار داد که دردم گرفت، سپس برگشت روي اسب قرار گرفت. آنگاه پیرمردِ نیزه به دست گفت: اسماعیل راحت شدي؟
من تعجب کردم که از کجا اسم مرا می داند. گفتم: من و شما ان شاء الله راحت و رستگار هستیم .
پیر مرد گفت: این آقا، امام زمان است.
من دویدم و رکابش را بوسیدم. امام حرکت کرد. من در کنارش می رفتم و التماس می کردم.
امام فرمود: برگرد!
عرض کردم: هرگز از شما جدا نمی شوم.
فرمود: صلاح تو در این است که برگردي.
و من سخنم را تکرار کردم: برنمی گردم.
پیر مرد گفت: اسماعیل! حیا نمی کنی که امام دو بار به تو گفت برگرد و گوش نمی کنی؟
این سخن در من اثر کرد، ناچار ایستادم.
امام چند قدم رفت. آنگاه متوجه من شد و فرمود: چون به بغداد رسیدي، حتماً منتصر، خلیفه عباسی تو را می طلبد و چیزي به تو می دهد ولی از او قبول مکن و به فرزندم سید بن طاووس بگو: نامه اي به علی بن عوض بنویسد و تو را سفارش کند و من به او می گویم هر چه خواستی به شما بدهد.
سپس همه حرکت کردنـد و رفتنـد و من همچنان ایسـتاده به آنها نگاه می کردم تا از نظرم دور شدنـد، و من از جدایی آن حضرت بسیار تأسف خوردم. ساعتی همانجا نشستم. به حرم مطهر رفتم. خدّام حرم که مرا دیدند، گفتند: حالت دگرگون است. درد داری؟
گفتم: نه.
گفتند: کسی با تو نزاع کرده؟
گفتم: نه. من از آنچه شـما می گویید، اطلاعی ندارم. ولی آیا سوارانی را که از اینجا گذشـتند، دیدید؟
گفتند: ایشان از بزرگان محل بودند.
گفتم: از بزرگان نبودند. یکی از اینها امام زمان (ع) بود.
گفتند: آن پیرمرد یا آن مرد قباپوش؟
گفتم: همان قباپوش.
گفتند: زخمی که داشتی به او نشان دادي؟
گفتم: خود او بـا دست، آن را فشـار داد و مرا به درد آورد.
پس از آن رانم را بـاز کردم دیـدم از آن زخم اثري نیست. ران دیگرم را نیز باز کردم اثري از زخم ندیدم.
خدّام وقتی متوجه قضیه شدند به سوي من هجوم آوردند و لباسم را براي تبرك پاره پاره کردند ...
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 166
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✍️ نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش دوم)
📩 ای شیعیان! مبادا شيفتۀ چيزى شويد كه خداوند بر شما #حرام كرده است؛ زيرا هر كس با انجام #حرام، پردۀ حرمت خدا را در اين دنيا بدرد، خداوند ميان او و بهشت و نعمتها و خوشى ها و مقام دائمى بهشت كه براى اهلش مقرر شده، براى هميشه جدائى می افكند.
و بدانيد كه بد بهرهاي است آن بهرهاى كه كسى در ترك #واجبات خدا و انجام #حرامها به دست آورد و خوشيهاى فانى دنيا را به وسيلۀ انجام #حرام بر نعمت بهشت جاودان و خوشيها و مقام والای بهشتيان ترجیح دهد. واى بر #گناهکاران كه چه بهره بد و بازگشت زيان آور و حال بدى در روز قيامت نزد پروردگارشان دارند.
پناه ببريد به خدا از اينكه پناه دادنش به شما مانند پناه دادنش به اهل #گناه باشد (كه در دنيا به خودشان واگذارشان کند و در آخرت دچار عذاب و كيفرشان گرداند). پناه ببرید به خدا از اینکه شما را گرفتار چیزی کند که #گنهکاران را به آن گرفتار ساخته. ما و شما هیچ توانی جز آنچه خدا به ما دهد، نداریم. پس اى گروه نجات يافته! با انجام واجبات و ترک حرامها #تقوا پیشه کنید.
📖 و إِيَّاكُمْ أَنْ تَشْرَهَ أَنْفُسُكُمْ إِلَى شَيْءٍ مِمَّا حَرَّمَ اَللَّهُ عَلَيْكُمْ فَإِنَّهُ مَنِ اِنْتَهَكَ مَا حَرَّمَ اَللَّهُ عَلَيْهِ هَاهُنَا فِي اَلدُّنْيَا حَالَ اَللَّهُ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اَلْجَنَّةِ وَ نَعِيمِهَا وَ لَذَّتِهَا وَ كَرَامَتِهَا اَلْقَائِمَةِ اَلدَّائِمَةِ لِأَهْلِ اَلْجَنَّةِ أَبَدَ اَلْآبِدِينَ وَ اِعْلَمُوا أَنَّهُ بِئْسَ اَلْحَظُّ اَلْخَطَرُ لِمَنْ خَاطَرَ اَللَّهَ بِتَرْكِ طَاعَةِ اَللَّهِ وَ رُكُوبِ مَعْصِيَتِهِ فَاخْتَارَ أَنْ يَنْتَهِكَ مَحَارِمَ اَللَّهِ فِي لَذَّاتِ دُنْيَا مُنْقَطِعَةٍ زَائِلَةٍ عَنْ أَهْلِهَا عَلَى خُلُودِ نَعِيمٍ فِي اَلْجَنَّةِ وَ لَذَّاتِهَا وَ كَرَامَةِ أَهْلِهَا وَيْلٌ لِأُولَئِكَ مَا أَخْيَبَ حَظَّهُمْ وَ أَخْسَرَ كَرَّتَهُمْ وَ أَسْوَأَ حَالَهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ اِسْتَجِيرُوا اَللَّهَ أَنْ يُجِيرَكُمْ فِي مِثَالِهِمْ أَبَداً وَ أَنْ يَبْتَلِيَكُمْ بِمَا اِبْتَلاَهُمْ بِهِ وَ لاَ قُوَّةَ لَنَا وَ لَكُمْ إِلاَّ بِهِ فَاتَّقُوا اَللَّهَ أَيَّتُهَا اَلْعِصَابَةُ اَلنَّاجِيَةُ.
📚 منبع: الکافی، ج 8 ص 2
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ از نظر امام خمینی ماه رمضان ماه چیست؟
🌷 امام خمینی:
من خوف اين را دارم كه در اين ماه مبارك رمضان كه ماه #تهذيب_نفس است و همه را خدا به ضيافت خودش دعوت كرده است، ما با صاحب خانه كارى بكنيم كه عنايتش از ما برگردد. (9 خرداد 1363)
✍️ شرح: تنها راه تهذیب نفس، انجام #واجبات شرعی و قانونی، و ترک #حرامهای شرعی و قانونی است.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مؤمنان واقعی چگونه به خدا عرض ارادت می کنند؟
🌺 کلام خدای #متقین:
پيامبر خدا به آنچه از جانب پروردگارش بر او نازل شد، ايمان آورد. همه مؤمنان هم به خدا و فرشتگان خدا و كتابهای خدا و پیامبران خدا ايمان دارند و می گویند:
«ما ميان هيچ يك از پیامبران خدا فرقی نمى گذاريم. خدایا! دستورات تو را شنيديم و قطعاً از آن #اطاعت می کنيم. از تو آمرزش گناهانمان را خواستاريم. عاقبتِ کار همه به سوى توست.»
✍️ شرح: #اطاعت از خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
📖 آمَنَ الرَّسُولُ بِما أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَ الْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَ مَلائِكَتِهِ وَ كُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ لا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ وَ قالُوا سَمِعْنا وَ أَطَعْنا غُفْرانَكَ رَبَّنا وَ إِلَيْكَ الْمَصيرُ (بقره 285)
آیه شماره 290
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه عاملی موجب می شود که بعضی مسلمانها به جایی برسند که حتی قرآن را هم دروغ بدانند؟ راه جلوگیری از این انحراف چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
گاهی اوقات #گناه ما و خطای ما و کج روی ما موجب می شود که پناه بر خدا به تکذیب ما انزل الله مبتلا بشویم؛ ثُمَّ کانَ عاقِبَةَ الَّذینَ اَسآءُوا السّوأَی ٰ اَن کَذَّبوا بِآیاتِ الله. راه علاج هم مراقبت است؛ باید مراقبت کنیم؛ باید نظارت کنیم بر خودمان، بر مجموعه مان، انگیزه مان را افزایش بدهیم، کارمان را متراکم تر کنیم، پُرکاری، پرهیز از لغزشگاه ها، خلاصه در یک جمله #تقوا؛ #تقوا #تقوا ، که در ماه رمضان [به عنوان] فلسفه و غایت روزه شناخته شده، به همین معنا است . #تقوا یعنی مراقبت از خویش؛ دائم باید مراقب خودمان باشیم. البتّه خطاب این حرفها در درجه ی اوّل به خود بنده است؛ همه مان مسئولیم. (25/3/1395)
✍️ شرح: تقوا و مراقبه یعنی انجام #واجبات شرعی و قانونی، و ترک #حرامهای شرعی و قانونی
پند 224
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ علم بدون تزکیه چه عوارضی دارد؟
🌷 امام خمینی:
شما ديديد كه در اين مدتى كه دانشگاههاى ما دست نااهلها بود، تعليمات، تعليماتى بود كه جوان وقتى از آنجا با اين تعليمات بيرون مى آمد غربزده بود.
علم وقتى كه در يك نفْس غير سالم واقع شد مثل بارانى مى ماند كه ببارد در جايى كه عفونت بار است، عفونتش را زياد مى كند. همين باران رحمت كه در يك جا بوى عطر را بلند مى كند، در يك جا بوى كثافت را بلند مى كند.
آن عالِمى كه #تزكيه نشده است، خطرش از جاهل بسيار زيادتر است. جاهل اگر فاسد هم باشد، خودش فاسد است. اما عالِم اگر فاسد باشد، عالَم را فاسد مى كند. كشور را به فساد مى كشد.
#تزكيه قبل از تعليم و تعلم است؛ يُزَكِّيهِمْ. پيغمبر آمده است اينها را #تزكيه بكند. پرورش بدهد. نفوس را مهيا كند و بعد يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ. بعد تعليم كتاب و حكمت بكند، كه اگر كتاب و حكمت با پرورش توأم نباشد و با #تزكيه توأم نباشد، موجودى كه از او بيرون مى آيد همين موجوداتى مى شود كه در مجلس سنا و در مجلس شوراى قبل از انقلاب بود.
✍️ شرح: تنها راه اصلاح و تهذیب نفس، انجام #واجبات ، و ترک #حرامها است. بدون این برنامه، تمامی علوم، مضر است.
📚 صحيفه امام، ج12، ص: 494
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (158)
🌷 نقاط مثبت را ببینیم
🔹 حضـرت عیسـی (ع) همراه یارانش از محلی می گذشـتند، سگ مرده ای را دیدنـد که در گوشه اي افتاده و بوي گند و زننده اش همه جا را پر کرده بود. یاران حضرت گفتند: چقدر این سگ بد بو است!
حضرت عیسی (ع) براي آنکه به آنها یاد بدهد که در کنار عیبها خوبیها را نیز ببینند فرمود: چقدر دندانهاي این سگ، سفید است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 213
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ امر به معروف و نهی از منکر، چرا و چگونه؟ (37)
🌷 امام باقر عليه السلام :
در آخر الزمان مردمى می آيند كه عدّه اى رياكار و مدّعىِ قرآن شناسى و عبادت از آنها پيروي می كنند و ناپخته و سبك مغزند. آنان امر به معروف و نهى از منكر را فقط زمانى واجب مى دانند كه آسیبى به آنها نرسد و براى خودشان عذرها و بهانه ها مى تراشند.
✍️ شرح: امر به معروف یعنی امر به #واجبات، نهی از منکر یعنی نهی از #حرامها
📖 يكون في آخِرِ الزَّمانِ قَومٌ يُتبَعُ فيهِم قَومٌ مُراؤونَ يَتَقَرَّأونَ و يَتَنَسَّكونَ حُدَثاءُ سُفَهاءُ ۴ ، لا يُوجِبونَ أمرا بِمَعروفٍ و لا نَهيا عَن مُنكَرٍ إلاّ إذا أمِنوا الضَّرَرَ ، يَطلُبونَ لأِنفُسِهِمُ الرُّخَصَ و المَعاذيرَ .
📚 میزان الحکمه، ح ۱۲۸۸۲
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چکیده دعوت تمام پیامبران چیست؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
خدا فرشتگان را همراه با فرشته ای به نام روح، تحت فرمان خودش بر بعضی از بندگانی که خودش شایسته می داند، با این مأموریت نازل می کند که:
«به انسانها هشدار دهید که در جهان هستی، هیچ فرمانده ای غیر از من نیست؛ پس باید فقط از دستورات #واجب و #حرام من اطاعت کنید.»
📖 ينَزِّلُ الْمَلائِكَةَ بِالرُّوحِ مِنْ أَمْرِهِ عَلى مَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ أَنْ أَنْذِرُوا أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ أَنَا فَاتَّقُونِ (نحل، 2)
آیه شماره 291
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ تکلیف مبلغان در ماه رمضان چیست؟
🌺 امام خامنه ای:
خلاصه ى عرايض من به برادران عزيز اين است كه با بيان معارف حقه ى الهيه براى مردم و انذار آن ها، اين ماه رمضان را آباد كنيد. مردم را به #تقوا و به #عمل و به #خداترسى سوق دهيد. قيامت و عذاب الهى را براى مردم بيان بكنيد. رواياتى كه در اين باب هست، براى مردم بخوانيد. دلهاى مردم را با خدا آشنا و مأنوس كنيد. (22/ 12/ 1369)
✍️ شرح: تقوا، عمل و خداترسی یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
پند 10
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ برای ورود به ماه رمضان چه کنیم؟
🌷 امام خمینی:
در اين چند روزى كه به ماه مبارك رمضان مانده به فكر باشيد؛ خود را #اصلاح كرده توجه به حق تعالى پيدا نماييد؛ از كردار و رفتار ناشايسته خود #استغفار كنيد؛ اگر خداى نخواسته #گناهى مرتكب شده ايد، قبل از ورود به ماه مبارك رمضان #توبه نماييد؛ زبان را به مناجات حق تعالى عادت دهيد.
مبادا در ماه مبارك رمضان از شما #غيبتى، #تهمتى، و خلاصه #گناهى، سربزند، و در محضر ربوبى با نعم الهى و در مهمانسراى بارى تعالى آلوده به #معاصى باشيد.
📚 جهاد اكبر، ص: 39
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 238)
🌷 قصه طالوت (بخش اول)
🔹 بر اساس آیات 246 تا 251 سوره بقره
🔻 بعد از مرگ موسی، سرانِ یهود به پیامبر جدیدشان گفتند: «برای ما فرماندهی منصوب کن تا تحت فرمان او در راه خدا با دشمن بجنگیم!»
پیامبرشان در جوابشان پرسید: «اگر فرمان جنگ به شما داده شود، آیا احتمال نمی دهید که از دستور فرمانده نافرمانی کنید و با دشمن نجنگید؟»
گفتند: «وقتی توسط دشمن از شهر و دیارمان اخراج و آواره شدهایم و از فرزندانمان جدا افتادهایم، چرا با او نجنگیم؟»
اما هنگامی که فرمان جنگ برای آنها صادر شد، جز عدّه کمی، همگی از دستور فرمانده سرپیچی کردند. خدا خودش کسانی را که با نافرمانی از دستورات واجب و حرامش در حقش ظلم می کنند، خوب می شناسد.
پیغمبرشان همچنین به آنها گفت: «طالوت را قطعاً خود خدا به عنوان فرمانده شما منصوب کرده؛ پس چرا از دستورش نافرمانی می کنید؟»
سران یهود، متکبّرانه پاسخ دادند: «چطور فرماندهی ما در دست او باشد، در حالی که خود ما به خاطر سابقه حکومت اجدادمان بر یهودیان، برای فرماندهی، لایقتر از او هستیم؟ ثانیاً از طرف خدا ثروت چندانی هم به او داده نشده.»
پیامبرشان تأکید کرد: «اوّلاً قطعاً خود خدا طالوت را بر شما برگزیده؛ ثانیاً به او بیشتر از شما تسلّط بر احکام شرعیِ فرماندهی و قدرت جسمی داده؛ ثالثاً خدا فرماندهی در روی زمینِ خودش را به هر کسی که خودش بخواهد، می دهد؛ رابعاً اینکه خودتان را ثروتمند و او را فقیر می بینید، این خداست که گشایشدهنده روزی است و آگاه از همه چیز؛ و حالا همان خدا او را برای فرماندهی تعیین کرده. پس نافرمانی شما از او منطقی نیست.»
پیغمبرشان ادامه داد: «علاوه بر آن دلایل، نشانه منصوب شدن طالوت از طرف خدا این است که صندوقی به دست شما می رسد که با دیدنش عقلتان قانع و دلتان آرام می شود؛ چون بعضی از یادگارهای خاندان موسی و خاندان هارون در آن است و علاوه بر این، فرشتگان آن را حمل می کنند. شما اگر واقعاً مؤمن باشید، نشانه حقانیت فرماندهی طالوت و منصوب شدنش از طرف خدا قطعاً در این صندوق هست.»
🔻 ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 238)
🌷 ادامه قصه طالوت (بخش دوم)
🔻 خلاصه اینکه پذیرفتند؛ اما وقتی طالوت همراه با آن لشکریانِ کمتعداد به راه افتادند و از شهر فاصله گرفتند، او در بین لشکریانش اعلام کرد: «خدا قبل از جنگ، اطاعتپذیری شما را با ممنوع کردنِ نوشیدن از یک نهر آب، امتحان می کند. هر کس از آن نهر آب بنوشد، از سپاهیان من نیست و هر کس از آن نخورَد، قطعاً جزء لشکر من خواهد بود؛ به استثناء کسی که با دستش فقط یک مشت از آن بخورد. این مقدار، اشکالی ندارد.»
نتیجه این شد که به جز عدّه کمی، همگی از آن آب خوردند و در امتحان اطاعتپذیری رد شدند. تازه وقتی که طالوت و همین لشکریان معدودِ مطیعش از آن نهر گذشتند، از عِدّه و عُدّه لشکر دشمنشان جالوت که باخبر شدند، آنها که آن یک مشت آب را خورده بودند، گفتند: «ما که امروز توان مقابله با جالوت و سپاهیانش را نداریم.»
اما در بین آنها کسانی که اصلاً از نهر آب ننوشیده بودند و به دیدار خدا در دادگاه قیامت اعتقاد راسخ داشتند، گفتند: «چه بسا به اذن خدا یک گروه کمتعداد بر یک گروه پرشمار پیروز شدهاند. خدا هم که با اهل مقاومت است و پشتیبان آنها.»
همین مؤمنان مطیع، وقتی با جالوت، فرمانده سپاه کفر و لشکریانش روبرو شدند، با خدا این گونه مناجات کردند: «مولای ما! قدرت صبر و مقاومت به ما بده و ما را در اطاعت از دستورات خودت ثابتقدم کن و بر جبهه کفر، پیروزمان گردان!»
سپاه طالوت در نتیجهی همین اطاعت و مقاومت بر اجرای دستورات خدا، به اذن الهی لشکریان جالوت را شکست داد و سربازی به نام داود، جالوت را کشت. خدا هم پس از آن، فرماندهی و دانش احکام و دستورات خود را به داود داد و علم آنچه را که می خواست، به او آموخت. واقعاً اگر خدا جنگ با دشمن را واجب نمی کرد و به این وسیله، جلو بعضی از انسانها را به وسیله بعضی دیگر نمی گرفت، تمام زمین را فساد می گرفت؛ اما خدا به همه جهانیان لطف و احسان دارد و به همین دلیل جنگ با دشمن کافر را واجب کرده.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ کلید مهمانی معنوی ماه رمضان چیست؟
🌺 امام خامنه ای:
همه ى برادران و خواهران نمازگزار را به رعايت #تقواى الهى توصيه مى كنم. ماه رمضان و ماه ضيافت الهى است. مفتاح اين ميهمانى بابركت، #تقوا و #پرهيزكارى است. (07/ 12/ 1371)
✍️ شرح: تقوا و پرهیزکاری یعنی انجام #واجبات شرعی و قانونی، و ترک #محرمات شرعی و قانونی
پند 11
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✍️ نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش سوم)
📩 پدر بزرگوار ما رسول خدا (ص) فرمود: مداومت بر انجام #واجبات و ترک #حرامها اگر چه اندك، نزد خدا مورد پسندتر و برای خود شخص سودمندتر از کوشش در بدعتها و پيروى كردن از خواسته های #حرام نفس است.
آگاه باشيد كه بطور مسلم پيروى كردن از خواسته های #حرام نفسانى و متابعت از بدعتها بدون راهنمائى خدا، گمراهى است و هر گمراهى، بدعت است، و عاقبت هر بدعتى جهنم است.
هیچ کس به خيرى از جانب خدا نمی رسد جز به وسيلۀ پيروى از خدا در انجام #واجبات و ترک #حرامها و صبر بر انجام آن دستورات و خوشنود بودن از خدا و دستورات #واجب و #حرام او. زيرا صبر بر انجام #واجبات و صبر بر ترک #حرامها و خوشنودى از خدا و دستورات #واجب و #حرام او قسمتى از تبعیت از خدا است.
📖 قدْ قَالَ أَبُونَا رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ اَلْمُدَاوَمَةُ عَلَى اَلْعَمَلِ فِي اِتِّبَاعِ اَلْآثَارِ وَ اَلسُّنَنِ وَ إِنْ قَلَّ أَرْضَى لِلَّهِ وَ أَنْفَعُ عِنْدَهُ فِي اَلْعَاقِبَةِ مِنَ اَلاِجْتِهَادِ فِي اَلْبِدَعِ وَ اِتِّبَاعِ اَلْأَهْوَاءِ أَلاَ إِنَّ اِتِّبَاعَ اَلْأَهْوَاءِ وَ اِتِّبَاعَ اَلْبِدَعِ بِغَيْرِ هُدًى مِنَ اَللَّهِ ضَلاَلٌ وَ كُلُّ ضَلاَلَةٍ بِدْعَةٌ وَ كُلُّ بِدْعَةٍ فِي اَلنَّارِ وَ لَنْ يُنَالَ شَيْءٌ مِنَ اَلْخَيْرِ عِنْدَ اَللَّهِ إِلاَّ بِطَاعَتِهِ وَ اَلصَّبْرِ وَ اَلرِّضَا لِأَنَّ اَلصَّبْرَ وَ اَلرِّضَا مِنْ طَاعَةِ اَللَّهِ.
📚 منبع: الکافی، ج 8 ص 2
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 40)
س: چرا تفکر در ذات خدا ممنوع است؟
ج: معنی تفکر در ذات خدا چیست؟
س: دلیلش چیست؟ چرا ممنوع است؟
ج: شما آن را تفسیر کن تا ببینیم چرا ممنوع است. تفکر در ذات خدا یعنی چه؟ انسان چیزی را که نمی فهمد که سؤال نمی کند. فهم شما از تفکر در ذات چیست؟ چه می فهمی؟ شما که سؤال می کنی، اگر خوب بفهمی، پاسخش در کنار آن هست.
ما هر چه را می خواهیم بفهمیم، باید آن را به آسیاب ذهن بیاوریم. تا نیاید که نمی شود. چیزی که در ذهن نیست، ما نمی فهمیم. اگر بخواهیم بفهمیم، باید آن را به ذهن وارد کنیم و آن را در اینجا ببینیم و بشناسیم.
ذات خدا را نمی شود به اینجا آورد. می شود؟ وقتی نیاید، نمی فهمی.
بنابراین درک ذات خدا از این طریق برای ما امکان ندارد. اما عقل می پذیرد که همه ی مخلوقات، آفریده ی خدا هستند. او باید این مقدار علم، این مقدار قدرت و این مقدار خوبی داشته باشد تا بتواند این همه مخلوقات را با این خوبیها خلق کند. عقل این را می فهمد. اما اینکه خود او چیست؟ عقل نمی فهمد.
باید او را به این آزمایشگاه بیاوری و او هم به اینجا نمی آید. او بی نهایت عظیم است و این هم بی نهایت کوچک؛ لذا این نمی تواند او را فهم کند. بنابراین نمی شود. اگر هم بخواهیم، نمی شود.
این که گفته اند: «ممنوع!» یعنی چیزی دستگیرت نمی شود؛ نرو! نه اینکه جایز نیست. نه اینکه می توانی بروی، اما نباید بروی. نه! نمی توانی. نمی شود فکر کنی. آنچه در ذهن شما آمده، پدیده ی ذهنی شماست و مخلوق فکر شماست. او نیست. او به اینجا نمی-آید. او به این مربوط نمی شود.
بنابراین ما نمی¬توانیم. نه اینکه میتوانیم و گفته اند: «نرو!» نمی توانیم. گفته اند: «در صفات خدا، در خوبی های خدا و عظمت های خدا فکر کنید.» در این ها می شود فکر کرد و آثار آن را می بینیم. نتیجه ی خوبی هم دارد؛ اما در ذات او چون چیزی جز خستگی و ایجاد شبهه به دست ما نمی آید، گفته اند: «به طرف آن نروید!» معلوم شد؟!
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کسی آدم حسابی است؟
🌷 امام خمینی:
ماه مبارك رمضان است و درهاي رحمت خداي تبارك و تعالي به روي همه گناهكاران باز است و شما تا دير نشده است در اين ماه رمضان خودتان را #اصلاح كنيد. ما همه بايد خودمان را #اصلاح كنيم؛ ما هيچ كداممان يك آدم حسابي نيستيم. پناه به خدا بايد ببريم و خودمان را #اصلاح كنيم و با اين جرياني كه خروشان و درياي مواج آدمهاي متعهد است ما با آنها خودمان را در همان جريان بگذاريم.
✍️ شرح : آدم حسابی کسی است که خود را #اصلاح کند و تنها راه #اصلاح این است که انسان، #گناه نکند.
📚 صحيفه امام، ج15، ص: 31
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ در قیامت از #متقین چگونه پذیرایی می شود؟
🌹 جواب خدای #متقین:
در قیامت، به غیر از #متقین، همه کسانی که در دنیا با هم دوست بوده اند، با هم دشمن می شوند. آن گاه به #متقین می گوییم: «اى بندگان من! امروز نه غمی خواهید داشت و نه ترسی. #متقین همان کسانی هستند که به آيات ما ايمان آورده و #تسليم دستورات ما بودند. شما با همسرانتان شادمانه وارد بهشت شويد.»
برای پذیرایی از #متقین سيني هايى از طلا و جامهايى ار شراب بهشتی در برابر آنان مىگردانند و در آنجا آنچه دلشان بخواهد و چشمشان خوشش آيد، هست.
آن گاه به #متقین می گوییم: ای #متقین! شما در این بهشت تا همیشه خواهید بود. اين همان بهشتى است كه به عنوان مزد #تقوایتان به ارث برده اید. در این بهشت براى شما ميوه هاى فراوان خواهد بود كه از آن مىخوريد.
✍️ شرح: #متقین کسانی هستند که #واجبات را انجام می دهند و #گناهان را ترک می کنند
📖 الْأَخِلاَّءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلاَّ الْمُتَّقينَ * يا عِبادِ لا خَوْفٌ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ وَ لا أَنْتُمْ تَحْزَنُونَ * الَّذينَ آمَنُوا بِآياتِنا وَ كانُوا مُسْلِمينَ * ادْخُلُوا الْجَنَّةَ أَنْتُمْ وَ أَزْواجُكُمْ تُحْبَرُونَ * يُطافُ عَلَيْهِمْ بِصِحافٍ مِنْ ذَهَبٍ وَ أَكْوابٍ وَ فيها ما تَشْتَهيهِ الْأَنْفُسُ وَ تَلَذُّ الْأَعْيُنُ وَ أَنْتُمْ فيها خالِدُونَ * وَ تِلْكَ الْجَنَّةُ الَّتي أُورِثْتُمُوها بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ * لَكُمْ فيها فاكِهَةٌ كَثيرَةٌ مِنْها تَأْكُلُونَ (زخرف، 67 تا 73)
آیه شماره 292
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ بزرگترين محصول ماه رمضان چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
بزرگترين محصول ماه رمضان ، #تقواست. آنچه را به دست آورده ايد، حفظ كنيد و براى سالهاى آينده و إن شاء اللّه تا آخر عمر، افزايش دهيد. (01/ 12/ 1374)
✍️ شرح: تقوا یعنی التزام عملی به انجام #واجبات و ترک #محرّمات. این، بزرگترین محصول ماه رمضان است.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✍️ نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش چهارم)
📩 اى شیعیان که مورد رحمت خدا و برتر از ديگرانید! روز به روز و ساعت به ساعت مواظب حقوق خدا (که همان انجام #واجبات و ترک #حرامها است،) باشید! زيرا هر كس با انجام #واجبات و ترک #حرامها در پرداخت حقوق خدا شتاب كند، خدا در شتاب به چند برابر كردن خيرات برای او در دنيا و آخرت تواناتر است.
و هر كس ادای حقوق #واجب و #حرام خدا را به تأخير اندازد، خدا از او تواناتر است كه روزىِ او را به تأخير اندازد. و خدا روزیِ هر كس را حبس کند، خود او نمی تواند به خودش روزى بدهد؛ پس با انجام #واجبات و ترک #حرامها حق خدا را در مقابل آنچه روزى شما كرده، بپردازيد تا خدا باقيماندۀ روزی شما را بر شما گوارا سازد و به وعده ای كه داده كه آن را چند برابر كند، وفا كند. چند برابری كه مقدار و حقيقت افزایشش را كسى جز پروردگار جهانيان نمی داند.
📖 و إِيَّاكُمْ أَيَّتُهَا اَلْعِصَابَةُ اَلْمَرْحُومَةُ اَلْمُفَضَّلَةُ عَلَى مَنْ سِوَاهَا وَ حَبْسَ حُقُوقِ اَللَّهِ قِبَلَكُمْ يَوْماً بَعْدَ يَوْمٍ وَ سَاعَةً بَعْدَ سَاعَةٍ فَإِنَّهُ مَنْ عَجَّلَ حُقُوقَ اَللَّهِ قِبَلَهُ كَانَ اَللَّهُ أَقْدَرَ عَلَى اَلتَّعْجِيلِ لَهُ إِلَى مُضَاعَفَةِ اَلْخَيْرِ فِي اَلْعَاجِلِ وَ اَلْآجِلِ وَ إِنَّهُ مَنْ أَخَّرَ حُقُوقَ اَللَّهِ قِبَلَهُ كَانَ اَللَّهُ أَقْدَرَ عَلَى تَأْخِيرِ رِزْقِهِ وَ مَنْ حَبَسَ اَللَّهُ رِزْقَهُ لَمْ يَقْدِرْ أَنْ يَرْزُقَ نَفْسَهُ فَأَدُّوا إِلَى اَللَّهِ حَقَّ مَا رَزَقَكُمْ يُطَيِّبِ اَللَّهُ لَكُمْ بَقِيَّتَهُ وَ يُنْجِزْ لَكُمْ مَا وَعَدَكُمْ مِنْ مُضَاعَفَتِهِ لَكُمُ اَلْأَضْعَافَ اَلْكَثِيرَةَ اَلَّتِي لاَ يَعْلَمُ عَدَدَهَا وَ لاَ كُنْهَ فَضْلِهَا إِلاَّ اَللَّهُ رَبُّ اَلْعَالَمِينَ.
📚 منبع: الکافی، ج 8 ص 2
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 239)
🌷 قصه هابیل و قابیل
🔸 بر اساس آیات 27 تا 34 سوره مائده
🔻 محمد! قصه واقعی دو پسر آدم، هابیل و قابیل را برای یهودیان بیان کن! همان هنگام که پدرشان از طرف خدا مأمور شد پسر کوچکترش هابیل را به عنوان وصیّ خود تعیین کند؛ اما قابیل عصبانی شد. لذا آدم پیشنهاد داد هر کدامشان کار خیری انجام دهند؛ تا کار هر کدام بهتر بود، وصی پدر شود.
پس هابیل بهترین گوسفندش را تقدیم کرد و قابیل، یک محصول زراعی پَست را. در نتیجه از هابیل پذیرفته شد و از قابیل، نه. به همین دلیل هابیل وصی آدم شد. اینجا بود که قابیل با خشم و حسادت، هابیل را تهدید کرد: «شک نکن تو را می کشم!»
و هابیل پاسخ داد:
«خدا فقط اعمال متّقین را قبول می کند. قطعاً اگر به قصد کشتن من حتی دستت را به سمت من دراز کنی، من دستم را به قصد کشتنت بلند هم نمی کنم؛ چون خدا این کار را حرام کرده و من از نافرمانی او که مولای همه اهل جهان است، می ترسم. قصد من از اینکه حتی دستم را به سمت تو بلند نمی کنم، این است که تو در آخرت، هم با بار گناه کشتن من و هم با بار گناهان قبلیات زنده شوی و در نتیجه اهل جهنم گردی. مجازات ظالمان همین است.»
سرانجام، نفْس قابیل، کشتن برادر را برای عقل او کاری ساده جلوه داد و عقلش را رامِ خود کرد. در نتیجه او هابیل را کشت. به همین دلیل او از زیانکارانی شد که سرمایه عمرشان بر باد رفته.
پس از آن خدا کلاغی را که زمین را برای مخفی کردن چیزی می کَنَد، فرستاد تا به قابیل نشان دهد جسد برادرش را چگونه مخفی کند. قابیل که عمل کلاغ را دید، با خودش گفت:
«وای به حال من! آیا من نمی توانم مثل این کلاغ باشم و جسد برادرم را مخفی کنم؟ من از کلاغ عاجزترم؟»
او برادرش را دفن کرد؛ اما به خاطر اینکه پدرش از او اظهار تنفّر کرد و او را به خاطر بیتقواییاش وصی خود نکرد، از این کارش پشیمان شد.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ از نظر امام خمینی، مهمترین کار زندگی چیست؟
🌷 از همه بالاتر اين است كه انسان خودش را #اصلاح كند در ماه رمضان، ما محتاج به #اصلاح هستيم، محتاج به #تهذيب_نفس هستيم، تا آن دم آخر ما محتاجيم. پيغمبرها هم محتاجند. انبياي بزرگ هم محتاجند، منتها آنها احتياج خودشان را فهميده اند و دنبالش عمل كرده اند و ما از باب اينكه حجاب داريم نتوانستيم بفهميم و به #تكاليف خودمان عمل نكرديم.
✍️ شرح: تنها راه اصلاح و تهذیب نفس، انجام #واجبات ، و ترک #حرامها است.
📚 صحيفه امام، ج18، ص: 480
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ توصیه خدا به عاقلان چیست؟
🌺 کلام خدا:
1️⃣ ای عاقلان! #باتقوا شوید تا در معرض خوشبختی قرار گیرید.
2️⃣ ای عاقلان! #باتقوا شوید و توشه بردارید که بهترین توشه (برای سفر آخرت) #تقواست.
3️⃣ خدا برای اهل گناه عذاب شدیدی آماده کرده است. پس ای عاقلانی که ایمان آورده اید! #باتقوا شوید!
✍️ شرح: #تقوا یعنی اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا.
📖 آیات:
1️⃣ فاتَّقُوا اللَّهَ يا أُولِي الْأَلْبابِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (مائده، 100)
2️⃣ و تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوى وَ اتَّقُونِ يا أُولِي الْأَلْبابِ (بقره، 197)
3️⃣ أعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ عَذاباً شَديداً فَاتَّقُوا اللَّهَ يا أُولِي الْأَلْبابِ الَّذينَ آمَنُوا (طلاق، 10)
آیه شماره 293
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ فرق آدمِ #باتقوا با آدم بى تقوا چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
فرق آدمِ #باتقوا با آدم بى تقوا اين است كه آدم بى تقوا خودش را در مقابل #گناه، رها مى كند؛ مثل اينكه شما يك برگ را در روى موجى و جريان آبى بيندازيد، اين جريان اين برگ را مى برد، هيچ مقاومتى در مقابل جريان ندارد. آدم #باتقوا مثل آن كسى است كه اگر هم در يك جريان تندى افتاده است، شنا مى كند، نمى گذارد، خود را جمع و جور مى كند، خود را اداره مى كند؛ نمى گذارد كه او را آب ببرد. به فرض هم كه يك قدم عقب رفت، يكجا هم پايش لغزيد، مراقب خودش است.
فرق است بين جسد مرده يى كه روى آب افتاده است، يا بى هوشى كه روى آب افتاده و آب دارد او را مى برد، با يك نفر كه دارد تلاش مى كند؛ برفرض كه آب، يك مقدار هم او را عقب ببرد. #گناهى كه براى #متقى پيش مى آيد، اين گونه است. آن كسى كه اين رعايت را نكند، در معرض آن خطر است. (1377/7/26)
پند 147
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 41)
س: از امیرالمؤمنین (ع) نقل شده: «هیچ عبادتی هم سنگ تفکر در صنع خدای بزرگ نیست.» آیا این حدیث درست است؟
ج: اگر انسان همین جور از روی عادت کار کند، چیزی نمی فهمد؛ اما اگر مقداری فکر کند، این فکر او را به جاهای باریک و بلندی می رساند. از این جهت دعوت شده که درباره ی مخلوفات و مصنوعات خدا فکر کنید. این ها کجا بوده اند و بعد به کجا می روند؟ خاصیت این ها چیست؟ خوب است انسان به این ها فکر کند. عمل بدون فکر فایده ندارد. اگر انسان تا آخر عمر هم نماز بخواند، به درد نمی خورد. باید عمل با توجه و تفکر باشد. انسان در تفکر چیزهایی می فهمد که در ادامه ی عمل نمی فهمد.
س: پس برای همین است که فرموده اند: «یک ساعت تفکر بهتر از...»؟
ج: بله؛ اثر آن زیاد است.
س: برای ما تفکر در چه چیزی لازم است؟
ج: فکر در مردن و در تحولات و تغیّرات زندگی مردم. این ها خوب است.
س: توجه به نعمت هایی که خداوند به انسان افاضه کرده، چطور؟
ج: خوب است. در نتیجه حالت ممنونیت در انسان بیشتر می شود.
س: آیا با این تفکر، تقوای انسان بیشتر می شود؟
ج: بله؛ ممنون خدا می شود و وقتی ممنون شد، به هدف خودش بیشتر می پردازد.
س: از چه راهی؟
ج: فقط از راه تقوا و عبادت با اخلاص.
س: با تفکر در آیات قرآن هم می شود؟
ج: نه؛ مصداق آن با این درست می شود. قرآن هم مردم را به همین راه هدایت کرده است؛ و الّا با تفسیر نوشتن و این ها درست نمی شود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (159)
🌷 داود و حزقیل
روزي حضرت داود (ع) از شهر بیرون آمد و به سوي کوهی حرکت نمود. در آن حال مشغول خواندن زبور بود. وقتی که زبور را می خواند، کوه و دشت و پرندگان و چرندگان با او هم آواز می شدند!
داود به کوه رسـید. در بالاي کوه یکی از پیـامبران به نـام حزقیـل سـاکن بود، او از هم آهنگی سـنگ ها و کوه ها و حیوانات متوجه شد شخصی که می آید داودِ پیامبر است. داود از حزقیل اجازه خواست نزدش برود، او اجازه نداد.
داود سخت گریست. خداوند به حزقیل وحی کرد به داود اجازه ملاقات بده و او را سرزنش مکن.
حزقیل برخاست و دست داود را گرفت و بالاي کوه برد. داود (ع) گفت: اي حزقیل! آیا لحظه اي شده فکر گناه کنی؟
حزقیل گفت: نه.
داود پرسید: هیچ دچار عجب و خودبینی شده اي؟
حزقیل گفت: نه!
داود پرسید: هرگز دل به دنیا داده اي و از شهوت و لذتش خواسته اي؟
گفت: آري! گاهی چنین شده ام.
پرسید: آنگاه که اندیشه ي دنیا به دلت راه یافت چه کردي؟
گفت: وقتی چنین شدم به این دره رفتم و عبرت گرفتم.
حضـرت داود خود به آن دره رفت. در آنجـا تختی از آهن بود و جمجمه ي پوسـیده و اسـتخوان هـاي از میان رفته و لوحی از آهن که نوشته اي در آن بود. داود آن لوح را خواند. نوشته شده بود:
من ازوي پسـر مسـلم هسـتم. هزار سال سـلطنت کردم. هزار شـهر ساختم. هزار دختر گرفتم. ولی در آخر، بستر من خاك شد و بالینم از سنگ و همنشین هایم کرمها و مار. هر کس از وضع من با خبر شد، فریب دنیا را نخورَد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 206
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📩 نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش پنجم)
✍️ بدانيد که اسلام، همان #تسلیمِ خدا شدن است و #تسلیم خدا شدن، همان اسلام است. پس هر کس #تسلیم خدا شد، قطعاً اسلام آورده است و هر کس #تسلیم خدا نشد، اسلام نیاورده است.
📖 و اِعْلَمُوا أَنَّ اَلْإِسْلاَمَ هُوَ اَلتَّسْلِيمُ وَ اَلتَّسْلِيمَ هُوَ اَلْإِسْلاَمُ فَمَنْ سَلَّمَ فَقَدْ أَسْلَمَ وَ مَنْ لَمْ يُسَلِّمْ فَلاَ إِسْلاَمَ لَهُ.
📣 شرح: #تسلیم خدا شدن، یعنی #تسلیم دستورات خدا شدن و دستورات خدا همان #واجبات و #حرامها است. پس اسلام آوردن، یعنی پذیرش انجام واجبات و ترک حرامها.
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۲
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen