✅ داستان کوتاه (شماره 238)
🌷 ادامه قصه طالوت (بخش دوم)
🔻 خلاصه اینکه پذیرفتند؛ اما وقتی طالوت همراه با آن لشکریانِ کمتعداد به راه افتادند و از شهر فاصله گرفتند، او در بین لشکریانش اعلام کرد: «خدا قبل از جنگ، اطاعتپذیری شما را با ممنوع کردنِ نوشیدن از یک نهر آب، امتحان می کند. هر کس از آن نهر آب بنوشد، از سپاهیان من نیست و هر کس از آن نخورَد، قطعاً جزء لشکر من خواهد بود؛ به استثناء کسی که با دستش فقط یک مشت از آن بخورد. این مقدار، اشکالی ندارد.»
نتیجه این شد که به جز عدّه کمی، همگی از آن آب خوردند و در امتحان اطاعتپذیری رد شدند. تازه وقتی که طالوت و همین لشکریان معدودِ مطیعش از آن نهر گذشتند، از عِدّه و عُدّه لشکر دشمنشان جالوت که باخبر شدند، آنها که آن یک مشت آب را خورده بودند، گفتند: «ما که امروز توان مقابله با جالوت و سپاهیانش را نداریم.»
اما در بین آنها کسانی که اصلاً از نهر آب ننوشیده بودند و به دیدار خدا در دادگاه قیامت اعتقاد راسخ داشتند، گفتند: «چه بسا به اذن خدا یک گروه کمتعداد بر یک گروه پرشمار پیروز شدهاند. خدا هم که با اهل مقاومت است و پشتیبان آنها.»
همین مؤمنان مطیع، وقتی با جالوت، فرمانده سپاه کفر و لشکریانش روبرو شدند، با خدا این گونه مناجات کردند: «مولای ما! قدرت صبر و مقاومت به ما بده و ما را در اطاعت از دستورات خودت ثابتقدم کن و بر جبهه کفر، پیروزمان گردان!»
سپاه طالوت در نتیجهی همین اطاعت و مقاومت بر اجرای دستورات خدا، به اذن الهی لشکریان جالوت را شکست داد و سربازی به نام داود، جالوت را کشت. خدا هم پس از آن، فرماندهی و دانش احکام و دستورات خود را به داود داد و علم آنچه را که می خواست، به او آموخت. واقعاً اگر خدا جنگ با دشمن را واجب نمی کرد و به این وسیله، جلو بعضی از انسانها را به وسیله بعضی دیگر نمی گرفت، تمام زمین را فساد می گرفت؛ اما خدا به همه جهانیان لطف و احسان دارد و به همین دلیل جنگ با دشمن کافر را واجب کرده.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ کلید مهمانی معنوی ماه رمضان چیست؟
🌺 امام خامنه ای:
همه ى برادران و خواهران نمازگزار را به رعايت #تقواى الهى توصيه مى كنم. ماه رمضان و ماه ضيافت الهى است. مفتاح اين ميهمانى بابركت، #تقوا و #پرهيزكارى است. (07/ 12/ 1371)
✍️ شرح: تقوا و پرهیزکاری یعنی انجام #واجبات شرعی و قانونی، و ترک #محرمات شرعی و قانونی
پند 11
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✍️ نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش سوم)
📩 پدر بزرگوار ما رسول خدا (ص) فرمود: مداومت بر انجام #واجبات و ترک #حرامها اگر چه اندك، نزد خدا مورد پسندتر و برای خود شخص سودمندتر از کوشش در بدعتها و پيروى كردن از خواسته های #حرام نفس است.
آگاه باشيد كه بطور مسلم پيروى كردن از خواسته های #حرام نفسانى و متابعت از بدعتها بدون راهنمائى خدا، گمراهى است و هر گمراهى، بدعت است، و عاقبت هر بدعتى جهنم است.
هیچ کس به خيرى از جانب خدا نمی رسد جز به وسيلۀ پيروى از خدا در انجام #واجبات و ترک #حرامها و صبر بر انجام آن دستورات و خوشنود بودن از خدا و دستورات #واجب و #حرام او. زيرا صبر بر انجام #واجبات و صبر بر ترک #حرامها و خوشنودى از خدا و دستورات #واجب و #حرام او قسمتى از تبعیت از خدا است.
📖 قدْ قَالَ أَبُونَا رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ اَلْمُدَاوَمَةُ عَلَى اَلْعَمَلِ فِي اِتِّبَاعِ اَلْآثَارِ وَ اَلسُّنَنِ وَ إِنْ قَلَّ أَرْضَى لِلَّهِ وَ أَنْفَعُ عِنْدَهُ فِي اَلْعَاقِبَةِ مِنَ اَلاِجْتِهَادِ فِي اَلْبِدَعِ وَ اِتِّبَاعِ اَلْأَهْوَاءِ أَلاَ إِنَّ اِتِّبَاعَ اَلْأَهْوَاءِ وَ اِتِّبَاعَ اَلْبِدَعِ بِغَيْرِ هُدًى مِنَ اَللَّهِ ضَلاَلٌ وَ كُلُّ ضَلاَلَةٍ بِدْعَةٌ وَ كُلُّ بِدْعَةٍ فِي اَلنَّارِ وَ لَنْ يُنَالَ شَيْءٌ مِنَ اَلْخَيْرِ عِنْدَ اَللَّهِ إِلاَّ بِطَاعَتِهِ وَ اَلصَّبْرِ وَ اَلرِّضَا لِأَنَّ اَلصَّبْرَ وَ اَلرِّضَا مِنْ طَاعَةِ اَللَّهِ.
📚 منبع: الکافی، ج 8 ص 2
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 40)
س: چرا تفکر در ذات خدا ممنوع است؟
ج: معنی تفکر در ذات خدا چیست؟
س: دلیلش چیست؟ چرا ممنوع است؟
ج: شما آن را تفسیر کن تا ببینیم چرا ممنوع است. تفکر در ذات خدا یعنی چه؟ انسان چیزی را که نمی فهمد که سؤال نمی کند. فهم شما از تفکر در ذات چیست؟ چه می فهمی؟ شما که سؤال می کنی، اگر خوب بفهمی، پاسخش در کنار آن هست.
ما هر چه را می خواهیم بفهمیم، باید آن را به آسیاب ذهن بیاوریم. تا نیاید که نمی شود. چیزی که در ذهن نیست، ما نمی فهمیم. اگر بخواهیم بفهمیم، باید آن را به ذهن وارد کنیم و آن را در اینجا ببینیم و بشناسیم.
ذات خدا را نمی شود به اینجا آورد. می شود؟ وقتی نیاید، نمی فهمی.
بنابراین درک ذات خدا از این طریق برای ما امکان ندارد. اما عقل می پذیرد که همه ی مخلوقات، آفریده ی خدا هستند. او باید این مقدار علم، این مقدار قدرت و این مقدار خوبی داشته باشد تا بتواند این همه مخلوقات را با این خوبیها خلق کند. عقل این را می فهمد. اما اینکه خود او چیست؟ عقل نمی فهمد.
باید او را به این آزمایشگاه بیاوری و او هم به اینجا نمی آید. او بی نهایت عظیم است و این هم بی نهایت کوچک؛ لذا این نمی تواند او را فهم کند. بنابراین نمی شود. اگر هم بخواهیم، نمی شود.
این که گفته اند: «ممنوع!» یعنی چیزی دستگیرت نمی شود؛ نرو! نه اینکه جایز نیست. نه اینکه می توانی بروی، اما نباید بروی. نه! نمی توانی. نمی شود فکر کنی. آنچه در ذهن شما آمده، پدیده ی ذهنی شماست و مخلوق فکر شماست. او نیست. او به اینجا نمی-آید. او به این مربوط نمی شود.
بنابراین ما نمی¬توانیم. نه اینکه میتوانیم و گفته اند: «نرو!» نمی توانیم. گفته اند: «در صفات خدا، در خوبی های خدا و عظمت های خدا فکر کنید.» در این ها می شود فکر کرد و آثار آن را می بینیم. نتیجه ی خوبی هم دارد؛ اما در ذات او چون چیزی جز خستگی و ایجاد شبهه به دست ما نمی آید، گفته اند: «به طرف آن نروید!» معلوم شد؟!
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کسی آدم حسابی است؟
🌷 امام خمینی:(46)
ماه مبارك رمضان است و درهاي رحمت خداي تبارك و تعالي به روي همه گناهكاران باز است و شما تا دير نشده است در اين ماه رمضان خودتان را #اصلاح كنيد. ما همه بايد خودمان را #اصلاح كنيم؛ ما هيچ كداممان يك آدم حسابي نيستيم. پناه به خدا بايد ببريم و خودمان را #اصلاح كنيم و با اين جرياني كه خروشان و درياي مواج آدمهاي متعهد است ما با آنها خودمان را در همان جريان بگذاريم.
✍️ شرح : آدم حسابی کسی است که خود را #اصلاح کند و تنها راه #اصلاح این است که انسان، #گناه نکند.
📚 صحيفه امام، ج15، ص: 31
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ در قیامت از #متقین چگونه پذیرایی می شود؟
🌹 جواب خدای #متقین:
در قیامت، به غیر از #متقین، همه کسانی که در دنیا با هم دوست بوده اند، با هم دشمن می شوند. آن گاه به #متقین می گوییم: «اى بندگان من! امروز نه غمی خواهید داشت و نه ترسی. #متقین همان کسانی هستند که به آيات ما ايمان آورده و #تسليم دستورات ما بودند. شما با همسرانتان شادمانه وارد بهشت شويد.»
برای پذیرایی از #متقین سيني هايى از طلا و جامهايى ار شراب بهشتی در برابر آنان مىگردانند و در آنجا آنچه دلشان بخواهد و چشمشان خوشش آيد، هست.
آن گاه به #متقین می گوییم: ای #متقین! شما در این بهشت تا همیشه خواهید بود. اين همان بهشتى است كه به عنوان مزد #تقوایتان به ارث برده اید. در این بهشت براى شما ميوه هاى فراوان خواهد بود كه از آن مىخوريد.
✍️ شرح: #متقین کسانی هستند که #واجبات را انجام می دهند و #گناهان را ترک می کنند
📖 الْأَخِلاَّءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلاَّ الْمُتَّقينَ * يا عِبادِ لا خَوْفٌ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ وَ لا أَنْتُمْ تَحْزَنُونَ * الَّذينَ آمَنُوا بِآياتِنا وَ كانُوا مُسْلِمينَ * ادْخُلُوا الْجَنَّةَ أَنْتُمْ وَ أَزْواجُكُمْ تُحْبَرُونَ * يُطافُ عَلَيْهِمْ بِصِحافٍ مِنْ ذَهَبٍ وَ أَكْوابٍ وَ فيها ما تَشْتَهيهِ الْأَنْفُسُ وَ تَلَذُّ الْأَعْيُنُ وَ أَنْتُمْ فيها خالِدُونَ * وَ تِلْكَ الْجَنَّةُ الَّتي أُورِثْتُمُوها بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ * لَكُمْ فيها فاكِهَةٌ كَثيرَةٌ مِنْها تَأْكُلُونَ (زخرف، 67 تا 73)
آیه شماره 292
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ بزرگترين محصول ماه رمضان چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
بزرگترين محصول ماه رمضان ، #تقواست. آنچه را به دست آورده ايد، حفظ كنيد و براى سالهاى آينده و إن شاء اللّه تا آخر عمر، افزايش دهيد. (01/ 12/ 1374)
✍️ شرح: تقوا یعنی التزام عملی به انجام #واجبات و ترک #محرّمات. این، بزرگترین محصول ماه رمضان است.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✍️ نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش چهارم)
📩 اى شیعیان که مورد رحمت خدا و برتر از ديگرانید! روز به روز و ساعت به ساعت مواظب حقوق خدا (که همان انجام #واجبات و ترک #حرامها است،) باشید! زيرا هر كس با انجام #واجبات و ترک #حرامها در پرداخت حقوق خدا شتاب كند، خدا در شتاب به چند برابر كردن خيرات برای او در دنيا و آخرت تواناتر است.
و هر كس ادای حقوق #واجب و #حرام خدا را به تأخير اندازد، خدا از او تواناتر است كه روزىِ او را به تأخير اندازد. و خدا روزیِ هر كس را حبس کند، خود او نمی تواند به خودش روزى بدهد؛ پس با انجام #واجبات و ترک #حرامها حق خدا را در مقابل آنچه روزى شما كرده، بپردازيد تا خدا باقيماندۀ روزی شما را بر شما گوارا سازد و به وعده ای كه داده كه آن را چند برابر كند، وفا كند. چند برابری كه مقدار و حقيقت افزایشش را كسى جز پروردگار جهانيان نمی داند.
📖 و إِيَّاكُمْ أَيَّتُهَا اَلْعِصَابَةُ اَلْمَرْحُومَةُ اَلْمُفَضَّلَةُ عَلَى مَنْ سِوَاهَا وَ حَبْسَ حُقُوقِ اَللَّهِ قِبَلَكُمْ يَوْماً بَعْدَ يَوْمٍ وَ سَاعَةً بَعْدَ سَاعَةٍ فَإِنَّهُ مَنْ عَجَّلَ حُقُوقَ اَللَّهِ قِبَلَهُ كَانَ اَللَّهُ أَقْدَرَ عَلَى اَلتَّعْجِيلِ لَهُ إِلَى مُضَاعَفَةِ اَلْخَيْرِ فِي اَلْعَاجِلِ وَ اَلْآجِلِ وَ إِنَّهُ مَنْ أَخَّرَ حُقُوقَ اَللَّهِ قِبَلَهُ كَانَ اَللَّهُ أَقْدَرَ عَلَى تَأْخِيرِ رِزْقِهِ وَ مَنْ حَبَسَ اَللَّهُ رِزْقَهُ لَمْ يَقْدِرْ أَنْ يَرْزُقَ نَفْسَهُ فَأَدُّوا إِلَى اَللَّهِ حَقَّ مَا رَزَقَكُمْ يُطَيِّبِ اَللَّهُ لَكُمْ بَقِيَّتَهُ وَ يُنْجِزْ لَكُمْ مَا وَعَدَكُمْ مِنْ مُضَاعَفَتِهِ لَكُمُ اَلْأَضْعَافَ اَلْكَثِيرَةَ اَلَّتِي لاَ يَعْلَمُ عَدَدَهَا وَ لاَ كُنْهَ فَضْلِهَا إِلاَّ اَللَّهُ رَبُّ اَلْعَالَمِينَ.
📚 منبع: الکافی، ج 8 ص 2
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 239)
🌷 قصه هابیل و قابیل
🔸 بر اساس آیات 27 تا 34 سوره مائده
🔻 محمد! قصه واقعی دو پسر آدم، هابیل و قابیل را برای یهودیان بیان کن! همان هنگام که پدرشان از طرف خدا مأمور شد پسر کوچکترش هابیل را به عنوان وصیّ خود تعیین کند؛ اما قابیل عصبانی شد. لذا آدم پیشنهاد داد هر کدامشان کار خیری انجام دهند؛ تا کار هر کدام بهتر بود، وصی پدر شود.
پس هابیل بهترین گوسفندش را تقدیم کرد و قابیل، یک محصول زراعی پَست را. در نتیجه از هابیل پذیرفته شد و از قابیل، نه. به همین دلیل هابیل وصی آدم شد. اینجا بود که قابیل با خشم و حسادت، هابیل را تهدید کرد: «شک نکن تو را می کشم!»
و هابیل پاسخ داد:
«خدا فقط اعمال متّقین را قبول می کند. قطعاً اگر به قصد کشتن من حتی دستت را به سمت من دراز کنی، من دستم را به قصد کشتنت بلند هم نمی کنم؛ چون خدا این کار را حرام کرده و من از نافرمانی او که مولای همه اهل جهان است، می ترسم. قصد من از اینکه حتی دستم را به سمت تو بلند نمی کنم، این است که تو در آخرت، هم با بار گناه کشتن من و هم با بار گناهان قبلیات زنده شوی و در نتیجه اهل جهنم گردی. مجازات ظالمان همین است.»
سرانجام، نفْس قابیل، کشتن برادر را برای عقل او کاری ساده جلوه داد و عقلش را رامِ خود کرد. در نتیجه او هابیل را کشت. به همین دلیل او از زیانکارانی شد که سرمایه عمرشان بر باد رفته.
پس از آن خدا کلاغی را که زمین را برای مخفی کردن چیزی می کَنَد، فرستاد تا به قابیل نشان دهد جسد برادرش را چگونه مخفی کند. قابیل که عمل کلاغ را دید، با خودش گفت:
«وای به حال من! آیا من نمی توانم مثل این کلاغ باشم و جسد برادرم را مخفی کنم؟ من از کلاغ عاجزترم؟»
او برادرش را دفن کرد؛ اما به خاطر اینکه پدرش از او اظهار تنفّر کرد و او را به خاطر بیتقواییاش وصی خود نکرد، از این کارش پشیمان شد.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ از نظر امام خمینی، مهمترین کار زندگی چیست؟(45)
🌷 از همه بالاتر اين است كه انسان خودش را #اصلاح كند در ماه رمضان، ما محتاج به #اصلاح هستيم، محتاج به #تهذيب_نفس هستيم، تا آن دم آخر ما محتاجيم. پيغمبرها هم محتاجند. انبياي بزرگ هم محتاجند، منتها آنها احتياج خودشان را فهميده اند و دنبالش عمل كرده اند و ما از باب اينكه حجاب داريم نتوانستيم بفهميم و به #تكاليف خودمان عمل نكرديم.
✍️ شرح: تنها راه اصلاح و تهذیب نفس، انجام #واجبات ، و ترک #حرامها است.
📚 صحيفه امام، ج18، ص: 480
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ توصیه خدا به عاقلان چیست؟
🌺 کلام خدا:
1️⃣ ای عاقلان! #باتقوا شوید تا در معرض خوشبختی قرار گیرید.
2️⃣ ای عاقلان! #باتقوا شوید و توشه بردارید که بهترین توشه (برای سفر آخرت) #تقواست.
3️⃣ خدا برای اهل گناه عذاب شدیدی آماده کرده است. پس ای عاقلانی که ایمان آورده اید! #باتقوا شوید!
✍️ شرح: #تقوا یعنی اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا.
📖 آیات:
1️⃣ فاتَّقُوا اللَّهَ يا أُولِي الْأَلْبابِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (مائده، 100)
2️⃣ و تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوى وَ اتَّقُونِ يا أُولِي الْأَلْبابِ (بقره، 197)
3️⃣ أعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ عَذاباً شَديداً فَاتَّقُوا اللَّهَ يا أُولِي الْأَلْبابِ الَّذينَ آمَنُوا (طلاق، 10)
آیه شماره 293
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ فرق آدمِ #باتقوا با آدم بى تقوا چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
فرق آدمِ #باتقوا با آدم بى تقوا اين است كه آدم بى تقوا خودش را در مقابل #گناه، رها مى كند؛ مثل اينكه شما يك برگ را در روى موجى و جريان آبى بيندازيد، اين جريان اين برگ را مى برد، هيچ مقاومتى در مقابل جريان ندارد. آدم #باتقوا مثل آن كسى است كه اگر هم در يك جريان تندى افتاده است، شنا مى كند، نمى گذارد، خود را جمع و جور مى كند، خود را اداره مى كند؛ نمى گذارد كه او را آب ببرد. به فرض هم كه يك قدم عقب رفت، يكجا هم پايش لغزيد، مراقب خودش است.
فرق است بين جسد مرده يى كه روى آب افتاده است، يا بى هوشى كه روى آب افتاده و آب دارد او را مى برد، با يك نفر كه دارد تلاش مى كند؛ برفرض كه آب، يك مقدار هم او را عقب ببرد. #گناهى كه براى #متقى پيش مى آيد، اين گونه است. آن كسى كه اين رعايت را نكند، در معرض آن خطر است. (1377/7/26)
پند 147
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen