✅ یک دقیقه مطالعه
📖 سند آزادی از عذاب جهنّم
آنچه مهم است و ایجاد خطر میکند و دنیا را جنگل میکند، ترک #واجب و انجام #حرام است؛ لذا باید روی این تمرین کنیم. بدون تمرین فراهم نمیشود. نفس امّاره به راحتی زیر بار نمیرود. باید ریاضت را به او تحمیل کرد. اینکه خدا گفته: «باید روزه بگیری و باید پنج وقت نماز بخوانی»، اینها همه ریاضت اسلامی است.
چلّهنشینی نداریم. تا آخر عمر ریاضت اسلامی این است. کار بد نکن! این ریاضت همیشه هست. دست به مال مردم نزن! به ناموس مردم تجاوز نکن! خونی را که ریختنش حرام است، نریز! تمام اینها ریاضت است. خیلیها دلشان میخواست از این کارها بکنند؛ اما پیغمبر آمد و نهی کرد؛ چون خدا گفته نکن.
برای اینکه فشار زیاد نباشد و نفس امّاره از زیر بار فرار کند، خدا گفته: «حلالها عیبی ندارد؛ اما #حرامها را به هیچ وجه اجازه نده!»
وقتی با ترک #حرام بر نفس امّاره مسلط شدیم، آن وقت انسان میتواند کارهای دیگری را هم که عقل و نقل میگوید خوب نیست و مردم هم نمیپسندند، کم کم ترک کند؛ اما الآن بار سنگین میشود و لازم نیست. فقط انجام #واجب و ترک #حرام.
این سند آزادی انسان از عذاب الهی در روز قیامت است. پروندهای که اینجا تشکیل شده، اگر شهادت دهد که این انسان، #واجبات را انجام داده و #محرمات را ترک کرده و بقیه را آزاد بوده، این سند، انسان را به بهشت میبرد. خود خدا فرمود: «اُعِدَّتْ لِلْمُتَّقينَ»: بهشت در روز قیامت برای انسانهای #باتقوا آماده میشود؛ یعنی کسانی که #واجب را انجام دادند و #حرام را ترک، هر چند کارهای دیگر را انجام داده باشند؛ چون #حرام نیست و عیبی ندارد ...
این موضوع یکباره درست نمیشود. نفس امّاره بر ما مسلط است و به ما اجازه نمیدهد که یکباره همه را کنار بگذاریم؛ نمیشود؛ اما اگر تمرین شروع شد، آرام آرام انسان درست میشود. انسان به وسیلهی تمرین از مقام ضعف به مقام قوت میرسد. شروع کنیم ان شاء الله #حرام را ترک کنیم و #واجبات را انجام دهیم، در نتیجه انسان کم کم میبیند که به عکس شد و برای او عادی شد. دیگر انجام #واجب برای او کلفت و مشقت و ناراحتی ندارد، یا ترک #حرام برای او ناراحتی و مشقت ندارد. غرض این است که به اینجا برسیم که انسان دیگر راحت حرکت را شروع کند ...
📚 منبع: آثار بندگی (آیت الله خوشوقت)
📱 آدرس کانال:
https://eitaa.com/mottagheen
🌺 سبک زندگی حضرت صالح (ع) چه بوده؟
✅ خدای #متقین فرموده:
قوم ثمود، پیامبران را دروغگو می دانستند. زمانی که برادرشان صالح به آنها گفت:
آیا اهل #تقوا نمی شوید؟ من پیام آوری امین از طرف خدا برای شما هستم. پس #باتقوا شوید و از من #اطاعت کنید.
📖 كذَّبَتْ ثَمُودُ الْمُرْسَلينَ * إِذْ قالَ لَهُمْ أَخُوهُمْ صالِحٌ أَ لا تَتَّقُونَ * إِنِّي لَكُمْ رَسُولٌ أَمينٌ * فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطيعُونِ (شعراء، 141 تا 144)
✍️ شرح: طبق این آیات، سبک زندگی حضرت صالح (ع) #تقوا بوده است. #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی.
آیه شماره 14
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📩 نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش هفتم)
✍️ بدانيد كه از هيچ كس براى شما در برابر خدا كارى ساخته نيست؛ نه از فرشته مقرب، نه از پيامبر و نه از پایينتر از آنها؛ پس هر كس می خواهد شفاعت شفاعتكنندگان در نزد خدا به سودش باشد، بايد از خدا بخواهد که از او راضى شود و بدانيد كه هیچ کس جز با #اطاعت از خدا و #اطاعت از پيامبرش و #اطاعت از خاندان معصوم پیامبر به رضاىت خدا نمی رسد. #نافرمانى از دستورات آنها #نافرمانى از خداست.
📣 شرح: کسانی که #واجبات را انجام نمی دهند و #حرامها را ترک نمی کنند، اهل اطاعت از خدا و 14 معصوم نیستند و خدا از آنها راضی نیست؛ پس شفاعت شامل حالشان نمی شود. رضایت خدا و در نتیجه مشمول شفاعت شدن، فقط با انجام #واجبات و ترک #حرامها به دست می آید.
📖 و اِعْلَمُوا أَنَّهُ لَيْسَ يُغْنِي عَنْكُمْ مِنَ اَللَّهِ أَحَدٌ مِنْ خَلْقِهِ شَيْئاً لاَ مَلَكٌ مُقَرَّبٌ وَ لاَ نَبِيٌّ مُرْسَلٌ وَ لاَ مَنْ دُونَ ذَلِكَ فَمَنْ سَرَّهُ أَنْ تَنْفَعَهُ شَفَاعَةُ اَلشَّافِعِينَ عِنْدَ اَللَّهِ فَلْيَطْلُبْ إِلَى اَللَّهِ أَنْ يَرْضَى عَنْهُ وَ اِعْلَمُوا أَنَّ أَحَداً مِنْ خَلْقِ اَللَّهِ لَمْ يُصِبْ رِضَا اَللَّهِ إِلاَّ بِطَاعَتِهِ وَ طَاعَةِ رَسُولِهِ وَ طَاعَةِ وُلاَةِ أَمْرِهِ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ مَعْصِيَتُهُمْ مِنْ مَعْصِيَةِ اَللَّهِ
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۲
📱 آدرس کانال:
https://eitaa.com/mottagheen
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش سیزدهم)
131. سجده کردن برای غیر خدا.
132. ریا کردن در عبادت.
133. شرک ورزیدن به خدای متعال.
134. عبادت کردن غیر خداوند متعال.
135. ناامید شدن از مغفرت الهی.
136. تفکر در ذات خداوند متعال.
137. غلوّ در مورد حضرات معصومین (س).
138. شکستن نماز واجب بدون عذر.
139. شستن صورت و دستها در مرتبه ی سوم به هنگام وضو.
140. شرکت نکردن در نماز جماعت از روی بی اعتنایی.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
🌺 سبک زندگی حضرت لوط (ع) چه بوده؟
✅ خدای #متقین فرموده:
قوم لوط، پیامبران را دروغگو می دانستند. زمانی که برادرشان لوط به آنها گفت:
آیا اهل #تقوا نمی شوید؟ من پیام آوری امین از طرف خدا برای شما هستم. پس #باتقوا شوید و از من #اطاعت کنید.
📖 كذَّبَتْ قَوْمُ لُوطٍ الْمُرْسَلينَ * إِذْ قالَ لَهُمْ أَخُوهُمْ لُوطٌ أَ لا تَتَّقُونَ * إِنِّي لَكُمْ رَسُولٌ أَمينٌ * فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطيعُونِ (شعراء، 160 تا 163)
✍️ شرح: طبق این آیات، سبک زندگی حضرت لوط (ع) #تقوا و #اطاعت بوده است. #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی.
آیه شماره 15
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📩 نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش هشتم)
✍️ بدانيد که جز اين نيست كه خدا به انجام #واجبات، امر کرده و از #گناهان نهى فرموده تا انسانها در #واجبات، از خدا #اطاعت کنند و از انجام #حرامها خوددارى كنند؛ پس هر كس از دستورات #واجب و #حرامِ او پيروى كند، از او اطاعت كرده و به تمام خيراتى كه نزد خداست، می رسد و هر كس از #گناهانی که خدا نهى فرموده، خوددارى نكند، از او نافرمانى كرده است و اگر بر همين حالِ نافرمانى بميرد، خداوند او را با صورت به آتش جهنم می اندازد.
بدانيد كه ميان خدا و همه بندگانش ارتباطى جز #اطاعت وجود ندارد؛ چه فرشته مقرب باشد، چه پيامبر و چه پائينتر، پس اگر براستى می خواهید از مؤمنان حقيقى باشيد، در #اطاعت از دستورات #واجب و #حرام بكوشيد.
📖 و اِعْلَمُوا أَنَّهُ إِنَّمَا أَمَرَ وَ نَهَى لِيُطَاعَ فِيمَا أَمَرَ بِهِ وَ لِيُنْتَهَى عَمَّا نَهَى عَنْهُ فَمَنِ اِتَّبَعَ أَمْرَهُ فَقَدْ أَطَاعَهُ وَ قَدْ أَدْرَكَ كُلَّ شَيْءٍ مِنَ اَلْخَيْرِ عِنْدَهُ وَ مَنْ لَمْ يَنْتَهِ عَمَّا نَهَى اَللَّهُ عَنْهُ فَقَدْ عَصَاهُ فَإِنْ مَاتَ عَلَى مَعْصِيَتِهِ أَكَبَّهُ اَللَّهُ عَلَى وَجْهِهِ فِي اَلنَّارِ وَ اِعْلَمُوا أَنَّهُ لَيْسَ بَيْنَ اَللَّهِ وَ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِهِ مَلَكٌ مُقَرَّبٌ وَ لاَ نَبِيٌّ مُرْسَلٌ وَ لاَ مَنْ دُونَ ذَلِكَ مِنْ خَلْقِهِ كُلِّهِمْ إِلاَّ طَاعَتُهُمْ لَهُ فَاجْتَهِدُوا فِي طَاعَةِ اَللَّهِ إِنْ سَرَّكُمْ أَنْ تَكُونُوا مُؤْمِنِينَ حَقّاً حَقّاً.
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۲
📱 آدرس کانال:
https://eitaa.com/mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🔸 آیا با ترس از خدا تربیت حاصل می شود؟
📖 امیرالمؤمنین علیه الصلاة و السلام فرمودند: «اتَّقُوا مَعَاصِيَ اللَّهِ فِي الْخَلَوَاتِ»: در خلوت هم #گناه نکنید؛ «فَإِنَّ الشَّاهِدَ هُوَ الْحَاكِم»: آن کسی که الآن در خلوت میبیند که #گناه میکنی، فردا خودش شهادت میدهد و میگوید: «من خودم دیدم.» قاضی میتواند به علم خودش عمل کند. میگوید: «من دیدم که پشت پرده، دور از چشم همه #گناه کردی؛ چرا؟»
بنابراین نه در جلوت در ملأ عام باید گناه کنیم و نه در خلوت. این حق خداست که از ما خواسته #گناه را در خلوت و جلوت ترک کنیم و الّا با آن بعداً با ما رفتار میکند؛ با وعدهی عذاب و تهدید.
اگر انسان از آن موقعیت پروردگار متعال نترسد، نفس امّاره همچنان گناه میکند؛ اما در خیلی از نفوس، ترس مؤثر است. وقتی باور کند که خدا در قرآن کریم گفته: «اگر #معصیت کردی تو را عذاب میکنم»، با این وعدهی راست، انسان کمی دست و پای خود را جمع میکند؛ اما اگر نترسد، روز به روز متناسب با گستردگی قدرتش گناه را هم گسترش میدهد؛ بنابراین باید ترسید.
این حرف، لغو و غلط است و حرف کسی است که با تربیت الهی و اسلامی آشنا نیست که میگویند: «با پر و بال ترس نمیشود رفت.» خُب اگر بخواهیم پر و بال ترس را کنار بگذاریم، با پر و بال امیدِ صرف، نفس امّاره، انسان را بیشتر گمراه میکند؛ لذا باید هم به وعدههای پروردگار متعال امیدوار بود که انسان را تحریک کند تا به طرف #اطاعت فرمان و انجام #واجبات برود و هم از مخالفت آن ترسید تا باعث شود معصیت و #گناه نکنیم؛ ان شاء الله.
📚 منبع: آثار بندگی (آیت الله خوشوقت)
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌹 چه کنیم که در زمره پیامبران و شهدا باشیم؟
✅ خدای #متقین فرموده:
كسانى كه از خدا و پيامبر #اطاعت می كنند، در زمره پيامبران، صدّیقین، شهدا و صالحان خواهند بود كه خدا به آنها نعمت هدایت داده است. آنان خوب رفقایی هستند.
📖 و مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِكَ مَعَ الَّذينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّدِّيقينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحينَ وَ حَسُنَ أُولئِكَ رَفيقاً (نساء، 69)
✍️ شرح: هر کس می خواهد در زمره پیامبران و شهدا و صدّیقین و صالحان باشد، راهش #اطاعت از خدا و رسول خداست که همان انجام #واجبات و ترک #حرامها است. راه محشور شدن با آنها در قیامت هم همین است.
آیه شماره 16
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🗝 کلید ورود به بهشت چیست؟
✅ امام صادق (ع) فرموده:
هر كس #واجبات خدا را بر پا کند و از #حرامهاى خدا اجتناب كند و ولایت اهل بيت (ع) را به خوبی بپذیرد و از دشمنان خدا اظهار بيزارى کند، مىتواند از هر يك از درهاى هشتگانه بهشت كه بخواهد، داخل شود.
🔑 منْ أَقَامَ فَرَائِضَ اَللَّهِ وَ اِجْتَنَبَ مَحَارِمَ اَللَّهِ وَ أَحْسَنَ اَلْوَلاَيَةَ لِأَهْلِ بَيْتِي وَ تَبَرَّأَ مِنْ أَعْدَاءِ اَللَّهِ فَلْيَدْخُلْ مِنْ أَيِّ أَبْوَابِ اَلْجَنَّةِ اَلثَّمَانِيَةِ شَاءَ.
📚 منبع: وسائل الشیعة, ج ۱۵ ص ۲۵۸
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین: @mottagheen
📩 نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش نهم)
🌺 چه کنیم خدا ما را دوست داشته باشد؟
✍️ هر كس دوست دارد بداند آیا خدا او را دوست دارد، بايد از خدا و از ما #اطاعت كند. آيا نشنيدهاند کلام خدا را كه به پيامبرش (ص) می فرمايد: «ای پیامبر! به انسانها بگو: اگر خدا را دوست داريد، از من #اطاعت کنید تا خدا شما را دوست بدارد و گناهان شما را بيامرزد»؟
به خدا سوگند هر بنده ای از خدا #اطاعت کند، خداوند #اطاعت از ما اهل بیت را برای او در زمره #اطاعت از خودش قرار می دهد.
به خدا قسم هر بنده ای از ما #اطاعت كند، قطعاً خدا دوستش دارد.
به خدا قسم هر بنده ای #اطاعت از ما را رها کند، ما را به خشم آورده است.
به خدا قسم هر كس ما را به خشم آورد، قطعاً از خدا #نافرمانى كرده است و هر كس در حال #نافرمانى از دستورات خدا بميرد، خداوند او را خوار خواهد کرد و با صورت در آتش جهنم خواهد انداخت.
📣 شرح: اطاعت از خدا و اطاعت از اهل بیت، همان انجام #واجبات و ترک #حرامها است.
📖 و مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَعْلَمَ أَنَّ اَللَّهَ يُحِبُّهُ فَلْيَعْمَلْ بِطَاعَةِ اَللَّهِ وَ لْيَتَّبِعْنَا أَ لَمْ يَسْمَعْ قَوْلَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لِنَبِيِّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ «قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اَللّٰهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اَللّٰهُ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ».
وَ اَللَّهِ لاَ يُطِيعُ اَللَّهَ عَبْدٌ أَبَداً إِلاَّ أَدْخَلَ اَللَّهُ عَلَيْهِ فِي طَاعَتِهِ اِتِّبَاعَنَا وَ لاَ وَ اَللَّهِ لاَ يَتَّبِعُنَا عَبْدٌ أَبَداً إِلاَّ أَحَبَّهُ اَللَّهُ وَ لاَ وَ اَللَّهِ لاَ يَدَعُ أَحَدٌ اِتِّبَاعَنَا أَبَداً إِلاَّ أَبْغَضَنَا وَ لاَ وَ اَللَّهِ لاَ يُبْغِضُنَا أَحَدٌ أَبَداً إِلاَّ عَصَى اَللَّهَ وَ مَنْ مَاتَ عَاصِياً لِلَّهِ أَخْزَاهُ اَللَّهُ وَ أَكَبَّهُ عَلَى وَجْهِهِ فِي اَلنَّار.
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۲
🆔@mottagheen
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش چهاردهم)
141. ساختن مجسمه و بت و صلیب.
142. زینت کردن مساجد به طلا.
143. خواندن سوره هایی که سجده واجب دارد توسط جُنُب و حائض (سوره های نجم، سجده، فصلت، علق).
144. دست زدن به نام خداوند متعال به هر زبانی بدون طهارت و همچنین دست زدن به آیات قرآن کریم و اسامی حضرات معصومین (علیهم السلام).
145. جایز نیست که نمازگزار بعد از شروع سوره «توحید» و یا «کافرون» آنها را رها کند و سوره دیگری بخواند.
146. کوچک شمردن نماز و حج.
147. نواختن آهنگهای حرام و گوش دادن به آن.
148. غنا؛ خواندن و شنیدن آوازهای مناسب مجالس گناه.
149. کمک به گناهکار در انجام گناه.
150. شرکت کردن در هر بازی و مسابقهای که در آن شرط بندی کرده باشند.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 آدرس کانال:
https://eitaa.com/mottagheen
🌺 سبک زندگی حضرت شعیب (ع) چه بوده؟
✅ خدای #متقین فرموده:
اصحاب أیکه پیامبران را دروغگو می دانستند. زمانی که برادرشان شعیب به آنها گفت:
«آیا اهل #تقوا نمی شوید؟ من پیام آوری امین از طرف خدا برای شما هستم. پس #باتقوا شوید و از من #اطاعت کنید.»
📖 كذَّبَ أَصْحابُ الْأَيْكَةِ الْمُرْسَلينَ * إِذْ قالَ لَهُمْ شُعَيْبٌ أَ لا تَتَّقُونَ * إِنِّي لَكُمْ رَسُولٌ أَمينٌ * فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطيعُونِ (شعراء، 176 تا 179)
✍️ شرح: طبق این آیات، سبک زندگی حضرت شعیب (ع) #تقوا و #اطاعت بوده است. #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی.
آیه شماره 17
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🔰 یک دقیقه مطالعه
📖 اگر #تقوا نباشد، انسان سر پیری هم گمراه میشود و برمیگردد. نفس امّاره، پیر و جوان سرش نمیشود. نفس امّاره در جوانی چیزهایی میخواهد و در پیری چیزهای دیگر. در هر دو سن نباید به او تحویل داد و الّا انسان بیچاره و بدبخت میشود. بودهاند افرادی که سر پیری گمراه شدند. سر پیری از حوزه بیرون رفتند. سر پیری از اسلام خارج شدند. همهی اینها امکان دارد ...
خدا فرمود: «يا أيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّه»: اگر مرا قبول دارید، به حرفم گوش بدهید. من دو حرف دارم: #واجبات را انجام بده و #محرمات را ترک. بقیهی آن آزاد. ...
بنابراین تا دیر نشده باید تمرین شروع شود. صبح که از خواب بلند میشویم، اول وقت نماز و همچنین سایر #واجبات و ترک #محرمات. چون هر روز تکرار پیدا میکند و استمرار دارد، تمرین است. با تمرین، انسان فردا قویتر از روز گذشته میشود تا کم کم به جایی میرسد که به راحتی میتواند همهی #واجبات را انجام دهد و همهی #محرمات را ترک کند.
آن وقت او خوب به درد تبلیغ دین و هدایت مردم میخورد. خدا از وجود چنین انسانی یک چراغ روشن میسازد که هر جا باشد، وجود او برای مردم خیر و برکت مادی و معنوی است، همان گونه که عیسی مسیح (ع) روز اول به عنوان معجزه فرمود: «وَ جَعَلَني مُبارَكاً»: من طوری خلق شدهام که هر جا باشم، وجودم خیر و برکت است. هم خیر و برکت مادی و هم خیر و برکت معنوی.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
🆔@mottagheen
🌹 عابدترین مردم کیست؟
✅ امام سجاد (ع) فرموده:
کسی که به آنچه خدا #واجب کرده، عمل کند، از عابدترین مردم است.
📖 منْ عَمِلَ بِمَا اِفْتَرَضَ اَللَّهُ عَلَيْهِ فَهُوَ مِنْ أَعْبَدِ اَلنَّاسِ .
📚 منبع: الکافي , جلد۲ , صفحه۸۴
@mottagheen
✅ بهشت برای چه کسانی آماده خواهد شد؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
از خدا و رسول #اطاعت کنيد تا در معرض رحمت او قرار گيريد * و براى رسیدن به آمرزش خدا و بهشتى كه پهنايش به قدر آسمانها و زمين است و براى #متقین آماده خواهد شد، بشتابيد.
✍️ شرح: #متقین کسانی هستند که #واجبات را انجام می دهند و #حرامها را ترک می کنند.
📖 و اَطيعوا اللَّهَ وَ الرَّسولَ لَعَلَّكُم تُرحَمون (*) وَ سارِعوا إلَى مَغفِرةٍ مِن رَبّكُم و جَنَّةٍ عَرضُها السَّماواتُ و الاَرضُ اُعِدَّت لِلمُتَّقين. (آلعمران 132 و 133)
آیه شماره 18
آدرس کانال:
🆔@mottagheen
✅ چه چیزی ایمان را در انسان تثبیت می کند؟
🌹 ابان بن سوید می گوید: از امام صادق (ع) پرسیدم: چه چیزی ایمان را در بنده تثبیت می کند؟
ایشان فرمود: آنچه ایمان را تثبیت می کند، #ورع است و آنچه او را از ایمان خارج می کند، طمع است.
✍️ شرح: #ورع یعنی دوری از #گناه.
📖 عنْ أَبَانِ بْنِ سُوَيْدٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قُلْتُ لَهُ مَا اَلَّذِي يُثْبِتُ اَلْإِيمَانَ فِي اَلْعَبْدِ قَالَ اَلَّذِي يُثْبِتُهُ فِيهِ اَلْوَرَعُ وَ اَلَّذِي يُخْرِجُهُ مِنْهُ اَلطَّمَعُ .
📚 منبع: وسائل الشیعه، جلد۲۰ , صفحه۳۵۸
آدرس کانال:
🆔@mottagheen
🔰 درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 اله یعنی چه؟ هوی پرستی چیست؟ راه مبارزه با هوی پرستی کدام است؟
📖 خدای متعال راضی نیست که نفس امّاره به سوء در روی زمین خدایی کند و فرمان در دست او باشد و هر فرمانی هم که صادر کرد، انسان بگوید: «چشم!» خدا این را دوست ندارد؛ چون یک خدا بیشتر نداریم؛ لذا در روایت آمده که امام صادق علیه السلام فرمودند: «هویپرستی، مبغوضترین معبود است.»
بتپرستی از هویپرستی سبکتر است؛ چون هویپرستی همیشه هست؛ نسبت به همه چیز هست؛ در هر مکانی هست. اما بت در همه جا نیست؛ اما هوای نفس، همه جا هست و همه جا را خراب میکند.
منظور از «اله» یعنی #مُطاع. اگر انسان به حرف او گوش بدهد، مبغوضترین موجودی است که انسان به حرفش گوش داده و خطر ایجاد میشود. هویپرستی #حرام است؛ لذا باید شروع کرد کم کم از هویپرستی #حرام جدا شویم؛ ان شاء الله. اگر نشویم، خطر پیش میآید و آبروی ما میرود؛ سلامت ما به خطر میافتد؛ گمراه میشویم؛ نمیتوانیم خدمت کنیم و برای زندگی خودمان لنگ میمانیم.
همهی اینها جزء عذابهایی است که بر انجام #حرام مترتب میشود. بنابراین تا دیر نشده، باید بسم الله را بگوییم ... #واجب را انجام دهیم و #حرام را ترک و از هویپرستیهای #حرام اجتناب کنیم تا کم کم به جای اینکه نفس امّاره را با #اطاعت فرمان او تقویت کنیم، با #مخالفت او تضعیفش کنیم؛ ان شاء الله؛ تا به جایی برسد که دیگر جرأت دعوت به #حرام نداشته باشد و جرأت دعوت به ترک #واجب نداشته باشد. تا آنجا باید برویم که عبد خدا شویم؛ همان گونه که عیسی مسیح فرمود: «إِنّى عَبْدُ الله»: یعنی بندهی خدا؛ نه بندهی هوی؛ نه بندهی شیاطین؛ بلکه بندهی خدا.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
🆔@mottagheen
✅ سبک زندگی حضرت عیسی (ع) چه بوده؟
🌹 خدای #متقین فرموده:
وقتی عيسى دلايل آشكار آورد، به مردم گفت: «من براى شما حكمت آورده ام تا بعضى از آنچه را در آن اختلاف دارید، برايتان تبیین کنم. پس اهل #تقوا شوید و از من #اطاعت کنید. چون در حقيقت خداست كه ارباب من و ارباب شماست. پس از او #اطاعت کنید. اين است صراط مستقیم.
✍️ شرح: طبق این آیات، سبک زندگی عیسی (ع) #تقوا و #اطاعت از خداست. و صراط مستقیم، همان #اطاعت از خداست. و #اطاعت از خدا همان انجام #واجبات و ترک #حرامها است.
📖 و لَمَّا جاءَ عيسى بِالْبَيِّناتِ قالَ قَدْ جِئْتُكُمْ بِالْحِكْمَةِ وَ لِأُبَيِّنَ لَكُمْ بَعْضَ الَّذي تَخْتَلِفُونَ فيهِ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطيعُونِ * إِنَّ اللَّهَ هُوَ رَبِّي وَ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ هذا صِراطٌ مُسْتَقيمٌ (زخرف، 63 و 64)
آیه شماره 19
آدرس کانال:
🆔@mottagheen
✅ ایمان چگونه کامل می شود و چگونه ناقص؟
🌹 امام صادق (ع) فرموده:
هر کس در حالی به ملاقات خدا برود که اعضای بدن خود را از ارتکاب #حرام حفظ نموده و هر یک از اعضای بدنش #واجبات مخصوص به خود را انجام داده، با ایمان کامل به ملاقات خدا رفته و از اهل بهشت است.
و هر کس در انجام #واجبی از #واجبات مخصوص هر یک از اعضای بدن خیانت کند یا از فرمان خدا پا را فراتر گذارد، با ایمان ناقص به ملاقات خدا رفته است.
✍️ شرح : طبق این حدیث، راه کامل کردن ایمان، انجام تمامی #واجبات و ترک تمامی #حرامها است.
📖 منْ لَقِيَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ حَافِظاً لِجَوَارِحِهِ مُوفِياً كُلُّ جَارِحَةٍ مِنْ جَوَارِحِهِ مَا فَرَضَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَيْهَا لَقِيَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ مُسْتَكْمِلاً لِإِيمَانِهِ وَ هُوَ مِنْ أَهْلِ اَلْجَنَّةِ وَ مَنْ خَانَ فِي شَيْءٍ مِنْهَا أَوْ تَعَدَّى مَا أَمَرَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِيهَا لَقِيَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ نَاقِصَ اَلْإِيمَانِ.
📚 منبع: الکافي , جلد۲ , صفحه۳۳
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
📚 یک دقیقه مطالعه
❤️ بهترین و بدترین دوستان در زندگی اجتماعی چه کسانی هستند؟
📖 از رسول گرامی اسلام (ص) پرسیدند: «از دوستان و رفقا کدام یک با فضیلت و بهترند که انسان با آنها دوستی و رفاقت کند؟»
فرمودند: دو دسته از رفقا؛ دستهی اول کسانی که اگر به یاد خدا بودی، به تو کمک کنند که ادامه دهی و عوامل قطع پیدا نشود و اگر خدا را فراموش کردی، به یادت آورند. با اینها معاشرت کن. این رفقا از همه بهترند. اگر انسان به یاد خدا و در راه خدا و در خط خدا بود، کمک کنند.
بعضی از رفقا به انسان کمک نمیکنند؛ بلکه انسان را از راه خدا برمیگردانند. به جای اینکه به مسجد دعوت کنند، به جای اینکه به نماز دعوت کنند و به جای اینکه به #تقوا دعوت کنند، انسان را جای دیگر میبرند. فرمودند: این نه! کسانی که اهل خدا و اهل #بندگی خدا هستند و هر وقت از خدا غافل شدی، تو را به یاد خدا بیندازند و هر وقت در یاد خدا بودی، تو را تقویت کنند و به تو کمک کنند که بیشتر و بهتر ادامه دهی، اینها خیلی خوب است.
از ایشان پرسیدند: «کدامیک از دوستان بدتر از همه هستند؟»
فرمودند: «کسانی که #وظائف دینی خود را بلدند، اما عمل نمیکنند.» این از همه بدتر است؛ چون بلد است و عمل نمیکند و مردم را به عمل نکردن به #دستورات خدا دعوت میکند. با این انسان نباید معاشرت کرد؛ چون روی انسان اثر میگذارد و آن حالی که او دارد، به ما منتقل میشود. لذا پروردگار متعال در قرآن کریم فرموده است: «باید با اهل #تقوا رفاقت کنید؛» چرا؟ چون در روز قیامت کسانی که با اهل #تقوا معاشرت و رفاقت نکردهاند، پشیمان میشوند. آنها با هم دشمن میشوند: «الْأخِلاَّءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلاَّ الْمُتَّقينَ»: در روز قیامت دوستها و رفقا با هم دشمن میشوند، مگر کسانی که اهل #تقوا هستند. آنها در سایهی #تقوا از رفاقت با اهل #تقوا خوشحالند و میگویند: «او مرا به مسجد بُرد. او آن را به من یاد داد و به من کمک کرد.»
اما کسانی که با غیر اهل #تقوا یعنی با اهل فسق و انحراف عقیده و انحراف عمل و اخلاق معاشرت کردهاند و اینها را کم کم از خط #بندگی و یاد خدا منحرف کرده و به جای دیگر بردهاند، آنجا با هم دشمن میشوند و میگویند: «تو به من گفتی به فلان مجلس برویم که فلان کس در آن سخنرانی میکند. تو به من گفتی فلان کتاب را بخوان و من هم خواندم و بیچاره شدم.»
اینها در اثر رفاقت با رفقای #بیتقوا برای انسان پیش میآید؛ لذا برای اینکه درهای ضلالت و گمراهی و انحراف بسته شود، فرمودند: «با اهل #تقوا رفاقت کنید؛ چون اهل #تقوا از این کارها نمیکنند.» هر کس به اهل #تقوا ضمیمه شود، او را به تقوا و خط #بندگی خدا دعوت میکنند. بنابراین با اینها معاشرت کنید و الّا در روز قیامت پشیمان میشوید و پشیمانی فردا فایده ندارد.»
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
آدرس کانال:
🆔@mottagheen
✅ تکلیف ما در مقابل قرآن و شرط بهره مندی از برکت و فوائد آن چیست؟
🌹 خدای #متقین فرموده:
این قرآن كتابى با برکت و با فائده دائمی است كه ما آن را نازل كرده ايم؛ پس، از دستورات آن #تبعیت كنيد و اهل #تقوا شويد تا مورد رحمت خدا قرار گيريد.
✍️ شرح:
1. تکلیف ما در مقابل قرآن، #تبعیت از دستورات آن است.
2. بهره مندی از برکت و فائده قرآن، دو شرط دارد: #تبعیت از دستورات قرآن و #تقوا. این هر دو با انجام #واجبات و ترک #حرامها محقق می شود.
📖 و هذا كِتابٌ أَنْزَلْناهُ مُبارَكٌ فَاتَّبِعُوهُ وَ اتَّقُوا لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ (انعام، 155)
آیه شماره 20
📱 آدرس کانال:
@mottagheen
✅ ملاک برتری انسانها بر یکدیگر چیست؟
در جامعهاى كه شخصپرستيها و شخصيتپرستيها، نفعپرستيها و لذتپرستيها و هر نوع پرستش محكوم مىشود و فقط انسانها دعوت مىشوند به پرستش خدا، در آن صورت همه روابط بين انسانها، چه اقتصادى و يا غير اقتصادى در داخل چنين جامعهاى و در رابطه اين جامعه با خارج تغيير مىكند و ضوابط عوض مىشود، همه امتيازات لغو مىشود. فقط #تقوا و پاكى ملاك برترى است. زمامدار با پايين ترين فرد جامعه برابر است. ضوابط و معيارهاى متعالى الهى و انسانى، مبناى پيمانها و يا قطع روابط است.
📚 صحيفه امام، ج5، ص: 81
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی
📱 آدرس کانال:
@mottagheen
🗝 کلید ورود به بهشت چیست؟
✅ امام صادق (ع) فرموده:
هر كس #واجبات خدا را بر پا کند و از #حرامهاى خدا اجتناب كند و ولایت اهل بيت (ع) را به خوبی بپذیرد و از دشمنان خدا اظهار بيزارى کند، مىتواند از هر يك از درهاى هشتگانه بهشت كه بخواهد، داخل شود.
🔑 منْ أَقَامَ فَرَائِضَ اَللَّهِ وَ اِجْتَنَبَ مَحَارِمَ اَللَّهِ وَ أَحْسَنَ اَلْوَلاَيَةَ لِأَهْلِ بَيْتِي وَ تَبَرَّأَ مِنْ أَعْدَاءِ اَللَّهِ فَلْيَدْخُلْ مِنْ أَيِّ أَبْوَابِ اَلْجَنَّةِ اَلثَّمَانِيَةِ شَاءَ.
📚 منبع: وسائل الشیعة, ج ۱۵ ص ۲۵۸
🆔@mottagheen
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش پانزدهم)
151. قتل انسانها به ناحق.
152. خودکشی کردن.
153. خراشیدن صورت و بدن و لطمه زدن به خود در مرگ دیگران.
154. خودداری کردن از شهادت دادن برای اثبات حق یا نفی باطل.
155. شکار کردن حیوانات برای تفریح و خوشگذرانی.
156. کالبد شکافی کردن بدن مسلمان (جز در موارد ضروری).
157. کوچک شمردن گناه.
158. تخلی یا دستشویی کردن رو به قبله یا پشت به قبله.
159. تراشیدن ریش.
160. وسواس.
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 آدرس کانال:
@mottagheen
🌹 بهترین مردم چه کسی است؟
✅ امام سجاد (ع) فرموده:
هر کس به آنچه خدا #واجب کرده، عمل کند، از بهترین مردم است.
✍️ بدون شرح
📖 قالَ عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَيْهِ : مَنْ عَمِلَ بِمَا اِفْتَرَضَ اَللَّهُ عَلَيْهِ فَهُوَ مِنْ خَيْرِ اَلنَّاسِ .
📚 منبع: الکافي , جلد۲ , صفحه۸۱
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen