✅ ایمان چگونه کامل می شود و چگونه ناقص؟
🌹 امام صادق (ع) فرموده:
هر کس در حالی به ملاقات خدا برود که اعضای بدن خود را از ارتکاب #حرام حفظ نموده و هر یک از اعضای بدنش #واجبات مخصوص به خود را انجام داده، با ایمان کامل به ملاقات خدا رفته و از اهل بهشت است.
و هر کس در انجام #واجبی از #واجبات مخصوص هر یک از اعضای بدن خیانت کند یا از فرمان خدا پا را فراتر گذارد، با ایمان ناقص به ملاقات خدا رفته است.
✍️ شرح : طبق این حدیث، راه کامل کردن ایمان، انجام تمامی #واجبات و ترک تمامی #حرامها است.
📖 منْ لَقِيَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ حَافِظاً لِجَوَارِحِهِ مُوفِياً كُلُّ جَارِحَةٍ مِنْ جَوَارِحِهِ مَا فَرَضَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَيْهَا لَقِيَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ مُسْتَكْمِلاً لِإِيمَانِهِ وَ هُوَ مِنْ أَهْلِ اَلْجَنَّةِ وَ مَنْ خَانَ فِي شَيْءٍ مِنْهَا أَوْ تَعَدَّى مَا أَمَرَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِيهَا لَقِيَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ نَاقِصَ اَلْإِيمَانِ.
📚 منبع: الکافي , جلد۲ , صفحه۳۳
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
📚 یک دقیقه مطالعه
❤️ بهترین و بدترین دوستان در زندگی اجتماعی چه کسانی هستند؟
📖 از رسول گرامی اسلام (ص) پرسیدند: «از دوستان و رفقا کدام یک با فضیلت و بهترند که انسان با آنها دوستی و رفاقت کند؟»
فرمودند: دو دسته از رفقا؛ دستهی اول کسانی که اگر به یاد خدا بودی، به تو کمک کنند که ادامه دهی و عوامل قطع پیدا نشود و اگر خدا را فراموش کردی، به یادت آورند. با اینها معاشرت کن. این رفقا از همه بهترند. اگر انسان به یاد خدا و در راه خدا و در خط خدا بود، کمک کنند.
بعضی از رفقا به انسان کمک نمیکنند؛ بلکه انسان را از راه خدا برمیگردانند. به جای اینکه به مسجد دعوت کنند، به جای اینکه به نماز دعوت کنند و به جای اینکه به #تقوا دعوت کنند، انسان را جای دیگر میبرند. فرمودند: این نه! کسانی که اهل خدا و اهل #بندگی خدا هستند و هر وقت از خدا غافل شدی، تو را به یاد خدا بیندازند و هر وقت در یاد خدا بودی، تو را تقویت کنند و به تو کمک کنند که بیشتر و بهتر ادامه دهی، اینها خیلی خوب است.
از ایشان پرسیدند: «کدامیک از دوستان بدتر از همه هستند؟»
فرمودند: «کسانی که #وظائف دینی خود را بلدند، اما عمل نمیکنند.» این از همه بدتر است؛ چون بلد است و عمل نمیکند و مردم را به عمل نکردن به #دستورات خدا دعوت میکند. با این انسان نباید معاشرت کرد؛ چون روی انسان اثر میگذارد و آن حالی که او دارد، به ما منتقل میشود. لذا پروردگار متعال در قرآن کریم فرموده است: «باید با اهل #تقوا رفاقت کنید؛» چرا؟ چون در روز قیامت کسانی که با اهل #تقوا معاشرت و رفاقت نکردهاند، پشیمان میشوند. آنها با هم دشمن میشوند: «الْأخِلاَّءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلاَّ الْمُتَّقينَ»: در روز قیامت دوستها و رفقا با هم دشمن میشوند، مگر کسانی که اهل #تقوا هستند. آنها در سایهی #تقوا از رفاقت با اهل #تقوا خوشحالند و میگویند: «او مرا به مسجد بُرد. او آن را به من یاد داد و به من کمک کرد.»
اما کسانی که با غیر اهل #تقوا یعنی با اهل فسق و انحراف عقیده و انحراف عمل و اخلاق معاشرت کردهاند و اینها را کم کم از خط #بندگی و یاد خدا منحرف کرده و به جای دیگر بردهاند، آنجا با هم دشمن میشوند و میگویند: «تو به من گفتی به فلان مجلس برویم که فلان کس در آن سخنرانی میکند. تو به من گفتی فلان کتاب را بخوان و من هم خواندم و بیچاره شدم.»
اینها در اثر رفاقت با رفقای #بیتقوا برای انسان پیش میآید؛ لذا برای اینکه درهای ضلالت و گمراهی و انحراف بسته شود، فرمودند: «با اهل #تقوا رفاقت کنید؛ چون اهل #تقوا از این کارها نمیکنند.» هر کس به اهل #تقوا ضمیمه شود، او را به تقوا و خط #بندگی خدا دعوت میکنند. بنابراین با اینها معاشرت کنید و الّا در روز قیامت پشیمان میشوید و پشیمانی فردا فایده ندارد.»
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
آدرس کانال:
🆔@mottagheen
✅ تکلیف ما در مقابل قرآن و شرط بهره مندی از برکت و فوائد آن چیست؟
🌹 خدای #متقین فرموده:
این قرآن كتابى با برکت و با فائده دائمی است كه ما آن را نازل كرده ايم؛ پس، از دستورات آن #تبعیت كنيد و اهل #تقوا شويد تا مورد رحمت خدا قرار گيريد.
✍️ شرح:
1. تکلیف ما در مقابل قرآن، #تبعیت از دستورات آن است.
2. بهره مندی از برکت و فائده قرآن، دو شرط دارد: #تبعیت از دستورات قرآن و #تقوا. این هر دو با انجام #واجبات و ترک #حرامها محقق می شود.
📖 و هذا كِتابٌ أَنْزَلْناهُ مُبارَكٌ فَاتَّبِعُوهُ وَ اتَّقُوا لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ (انعام، 155)
آیه شماره 20
📱 آدرس کانال:
@mottagheen
✅ ملاک برتری انسانها بر یکدیگر چیست؟
در جامعهاى كه شخصپرستيها و شخصيتپرستيها، نفعپرستيها و لذتپرستيها و هر نوع پرستش محكوم مىشود و فقط انسانها دعوت مىشوند به پرستش خدا، در آن صورت همه روابط بين انسانها، چه اقتصادى و يا غير اقتصادى در داخل چنين جامعهاى و در رابطه اين جامعه با خارج تغيير مىكند و ضوابط عوض مىشود، همه امتيازات لغو مىشود. فقط #تقوا و پاكى ملاك برترى است. زمامدار با پايين ترين فرد جامعه برابر است. ضوابط و معيارهاى متعالى الهى و انسانى، مبناى پيمانها و يا قطع روابط است.
📚 صحيفه امام، ج5، ص: 81
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی
📱 آدرس کانال:
@mottagheen
🗝 کلید ورود به بهشت چیست؟
✅ امام صادق (ع) فرموده:
هر كس #واجبات خدا را بر پا کند و از #حرامهاى خدا اجتناب كند و ولایت اهل بيت (ع) را به خوبی بپذیرد و از دشمنان خدا اظهار بيزارى کند، مىتواند از هر يك از درهاى هشتگانه بهشت كه بخواهد، داخل شود.
🔑 منْ أَقَامَ فَرَائِضَ اَللَّهِ وَ اِجْتَنَبَ مَحَارِمَ اَللَّهِ وَ أَحْسَنَ اَلْوَلاَيَةَ لِأَهْلِ بَيْتِي وَ تَبَرَّأَ مِنْ أَعْدَاءِ اَللَّهِ فَلْيَدْخُلْ مِنْ أَيِّ أَبْوَابِ اَلْجَنَّةِ اَلثَّمَانِيَةِ شَاءَ.
📚 منبع: وسائل الشیعة, ج ۱۵ ص ۲۵۸
🆔@mottagheen
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش پانزدهم)
151. قتل انسانها به ناحق.
152. خودکشی کردن.
153. خراشیدن صورت و بدن و لطمه زدن به خود در مرگ دیگران.
154. خودداری کردن از شهادت دادن برای اثبات حق یا نفی باطل.
155. شکار کردن حیوانات برای تفریح و خوشگذرانی.
156. کالبد شکافی کردن بدن مسلمان (جز در موارد ضروری).
157. کوچک شمردن گناه.
158. تخلی یا دستشویی کردن رو به قبله یا پشت به قبله.
159. تراشیدن ریش.
160. وسواس.
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 آدرس کانال:
@mottagheen
🌹 بهترین مردم چه کسی است؟
✅ امام سجاد (ع) فرموده:
هر کس به آنچه خدا #واجب کرده، عمل کند، از بهترین مردم است.
✍️ بدون شرح
📖 قالَ عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَيْهِ : مَنْ عَمِلَ بِمَا اِفْتَرَضَ اَللَّهُ عَلَيْهِ فَهُوَ مِنْ خَيْرِ اَلنَّاسِ .
📚 منبع: الکافي , جلد۲ , صفحه۸۱
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
❤️ با چه کسانی رفت و آمد کنیم و به چه کسانی نه؟
📖 زیادند افرادی که در اثر معاشرت با افراد #فاسق و #فاجر و از نظر عقیده منحرف، فاسد شدند و البته خودشان، مسئول و گناهکارند؛ چون خدا فرمود: «با کسی که فکرش منحرف است، معاشرت نکن!» اما آنها به این حرف ترتیب اثر ندادند و معاشرت کردند. ناگهان دیدیم که اوضاع خراب شد و نظر او با یکی از مبانی بزرگ اسلام چپ شد. کم کم دیگر تقلید نکرد. کم کم دیگر چپ و راست میگفت و شیطان جلو او پیچید و او را از راه مستقیمِ #تقوا منحرف کرد.
بنابراین {پیامبر اکرم} فرمودند: «باید با اهل #تقوا معاشرت کنی نه با هر کسی.» در انسانها هم کمونیست هست، هم کافر، هم ضد دین و هم ضد انقلاب. همهی اینها انسانند. نمیشود با اینها معاشرت کرد. فقط با کسی که اهل #تقواست و برای فرمان خدا احترام قائل است و #واجب را انجام میدهد و #حرام او را ترک میکند. اگر کسی از این انسان متأثر شود، خوب است؛ چون به طرف او #تقوا میآید نه #فسق و فجور.
اما دیگران که آزادند و کاری با دین ندارند و گرفتار افکار غربی یا شرقی هستند و حرفهای دیگر میزنند، باید دیواری بسیار زخیم بین ما و آنها کشیده شود و به هیچ وجه با آنها معاشرت نکنیم. نه آنها را ببینیم و نه حرفشان را بشنویم؛ چون اثر میگذارد؛ مخصوصاً نوع جوانهایی که با مسائل دینی آشنا نیستند و تحصیلات دینی ندارند و از کتاب و عترت آگاهی ندارند، در اثر جهل و بیاطلاعی، بعضی از حرفها را باور میکنند و همین باور باعث میشود که عقیدهی آنها متزلزل شود. آن وقت فردا پیشمان میشوند و میگویند: «ای کاش با فلانی معاشرت نمیکردم. او مرا به آن مجلس دعوت کرد و گفت فلان کتاب را بخوان. در نتیجه امروز گرفتار عذاب دردناک جهنم شدهام.»
لذا پیغمبر اکرم (ص) فرمودند: بدترین انسانها اینها هستند که بلدند چه باید بکنند و #وظیفهی اسلامیشان چیست، اما عمل نمیکنند.»
خیلی از منحرفین امروز بلدند و میدانند که اسلام چه گفته و عمداً مردم را گمراه میکنند. آنها جاهل محض نیستند. خیلی باید مراقب بود. هر کتابی را نمیشود مطالعه کرد. به هر مجلسی نمیشود رفت. اول باید اطمینان پیدا کنی که گویندهی این مجلس، اهل کتاب و عترت است؟ آیا عقائد او طبق اسلام است؟ اگر انسان تحقیقنکرده برود، هم خودش ممکن است گمراه شود و هم دیگران که به هوای او میروند، مسئولش او باشد.
یکی از اصحاب حضرت رضا صلوات الله و سلامه علیه یک دایی داشت که بعضی از عقائدش انحرافی بود. حضرت رضا (ع) به این صحابی و یار خود فرمودند: «یا برو پیش داییات و اینجا نیا، یا اگر اینجا میآیی دیگر آنجا نرو!»
عرض کرد: «دایی من است؛ جزء ارحام است.»
فرمود: «او فکر و عقیدهای دارد که اگر تو نزد او بروی و اینجا هم بیایی، مردم خیال میکنند اینجا هم دارای همان فکر و عقیده است. بنابراین یا آنجا نرو و اینجا بیا، یا اگر آنجا میروی، دیگر اینجا نیا.»
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که در زمان جنگ با دشمن، از امدادهای غیبی الهی بهره مند شویم؟
🌹 خدای #متقین فرموده:
يقيناً خدا در جنگ بدر به شما در حالی که ناتوان بوديد، امداد رساند؛ {این نتیجه #تقوای شما بود.} پس با #تقوا شوید تا شکر نعمتهای او را به جا آورده باشید. * ای پیامبر! در زمان جنگ به مؤمنان مىگفتى: «آيا این برای شما کافی نيست كه پروردگارتان با سه هزار فرشته ی فرودآمده، به شما امداد برساند؟» *
آرى، اگر اهل #مقاومت و #تقوا باشيد، و دشمنان با همين جوش و خروش به شما حمله کنند، در همان لحظه پروردگارتان با پنج هزار فرشته ی نشاندار به شما امداد خواهد رساند.
✍️ شرح: مقاومت و #تقوا در زمان جنگ یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در هنگام نبرد و #اطاعت از دستورات فرمانده حکومت اسلامی. مقاومت و #تقوا دو شرط بهره مندی از امداد غیبی خدا در هنگام جنگ است.
📖 و لَقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ بِبَدْرٍ وَ أَنْتُمْ أَذِلَّةٌ فَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ * إِذْ تَقُولُ لِلْمُؤْمِنينَ أَ لَنْ يَكْفِيَكُمْ أَنْ يُمِدَّكُمْ رَبُّكُمْ بِثَلاثَةِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِكَةِ مُنْزَلينَ * بَلى إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا وَ يَأْتُوكُمْ مِنْ فَوْرِهِمْ هذا يُمْدِدْكُمْ رَبُّكُمْ بِخَمْسَةِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِكَةِ مُسَوِّمينَ (آل عمران، 123 تا 125)
آیه شماره 21
📱 آدرس کانال:
@mottagheen
🌺بهترین عمل برای نزدیک شدن به خدا چیست؟
✅ محمد بن فضیل می گوید: از امام باقر (ع) پرسیدم: بهترین عملی که بندگان خدا با آن به خدا نزدیک می شوند، چیست؟
امام باقر (ع) فرمود: بهترین عملی که بندگان خدا با آن به خدا نزدیک می شوند، #اطاعت از خدا و #اطاعت از رسول خدا و #اطاعت از اولی الامر است.
✍️ شرح: #اطاعت از خدا و رسول و اولی الامر یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی. اولی الامر یعنی امام معصوم و ولی فقیه.
📖 عنْ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْفُضَيْلِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ أَفْضَلِ مَا يَتَقَرَّبُ بِهِ اَلْعِبَادُ إِلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ قَالَ أَفْضَلُ مَا يَتَقَرَّبُ بِهِ اَلْعِبَادُ إِلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ طَاعَةُ اَللَّهِ وَ طَاعَةُ رَسُولِهِ وَ طَاعَةُ أُولِي اَلْأَمْرِ.
📚 منبع: الکافي , جلد۱ , صفحه۱۸۷
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🚫 سرّ نجاست کافر چیست؟
📖 سرّ اینکه اسلام گفته کفار نجس هستند، همین است که خدا میخواهد بین کافر و مسلمان دیواری بکشد تا در اثر معاشرت و نشست و برخاست و ازدواج و رفاقت، آن #عقیدهی باطل و فاسد به اسلام و مسلمانها منتقل نشود و الّا کفار ممکن است روزی ده بار به حمام بروند. بدن آنها کثیف نیست. نجاست آنها نجاست سیاسی است؛ مثل نجاست شراب است. شراب کثیف نیست خیلی هم صاف است؛ اما نجس است؛ چرا؟
اگر انسان بگوید نجس نیست، وارد زندگی میشود و مردم آلوده میشوند. خدا فرمود «نجس است» تا اصلاً در محیط زندگی مسلمان وجود نداشته باشد. فرمود: «مالیت هم ندارد و اگر هزار بطری شراب کسی را هم در جوی آب خالی کنی، بدهکار نیستی.»
این قدر خطرناک است. خدا فرموده: «کفار هم نجسند. نه میتوانی از آنها زن بگیری و نه به آنها دختر بدهی. اگر غذا پخت، نمیتوانی بخوری. نجس است.»
این برای آن است که در اثر اختلاط و امتزاج، #عقائد فاسد و باطل آنها و شرابخواری آنها به مسلمانها سرایت نکند. آنها هیچ ندارند. کوفت میخورند. عرق میخورند. هر چه باشد، میخورند. گوشت سگ میخورند. همه چیز آنها این طور است.
خدا فرموده اینها نجسند تا #عقائدشان به مسلمانها سرایت نکند. برای این است. نه اینکه بعضی از جاها خیال میکنند که آنها کثیفند؛ نه کثیف نیستند. ممکن است یک مسلمان کثیف باشد و هر ماه یک بار هم به حمام نرود. این پاک است؛ چون #عقائد مغز او و #باورهای او پاک است؛ ولی ممکن است یک نفر هر روز به حمام برود و نجس باشد، چون #عقائدش نجس است. اگر با او معاشرت کنی، گرفتار میشوی.
بنابراین در محیط اسلام نمیشود کسی علیه اسلام چیزی بنویسد و حرفی بزند. حکم آن در اسلام مشخص است. امام این را فرمود.
اینجا محیط اسلامی است. هر کس میخواهد حرفی بزند، باید مردم را به اسلام و متون عملی اسلام دعوت کند که حافظ صلاح و سعادت دنیا و آخرت است. اگر قلم دارد، باید در این بُعد قلم بزند و مردم را به #عقائد اسلامی دعوت کند و #عقائد آنها را تقویت کند و مردم را به اخلاق اسلامی و انجام واجب و ترک حرام دعوت کند. اگر بخواهی از آنجا به اینجا منتقل کنی و اینجا را هم رنگ آنجا بزنی، این همان خیانت بسیار بزرگی است که در سایه آن، ناگهان میبینید هزاران جوان، منحرف و بیدین شدند و شصت ـ هفتاد سال زندگی میکنند و در طول این شصت ـ هفتاد سال، چه کارهایی که نمیکنند.
اینها دستورات اسلام برای حفظ و بقاء اسلام در جامعه است و الّا اگر دروازه را باز کنیم و هر کس هر چه میخواهد بگوید، فردا دیگر خبری از اسلام نخواهد بود. امیدواریم خدای متعال همهی ما مخصوصاً نسل جوان را از انحراف در #عقیده و انحراف در رفتار و عمل محافظت کند؛ ان شاء الله.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
آدرس کانال:
🆔@mottagheen
هدایت شده از علی
✅ سه دستور اصلی نوح (ع) به مردمش چه بود؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
ما نوح را به سوى قومش فرستاديم كه: «پيش از آنكه عذابى دردناك به قومت برسد، به آنان هشدار بده!» *
نوح پیام خدا را این طور به قومش گفت: «اى قوم من! من هشدار دهندهاى آشكار برای شما هستم * تا #عبد خدا شويد و اهل #تقوای الهی شوید و از من #اطاعت کنید * تا خدا برخى از گناهانتان را ببخشد و اجل شما را تا وقتى معيّن به تأخير اندازد.»
✍️ شرح: سه دستور اصلی نوح (ع) به قومش عبارت بود از: #تقوا ، #عبد خدا شدن و #اطاعت.
هر سه دستور با انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی محقق می شود.
📖 إنَّا أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى قَوْمِهِ أَنْ أَنْذِرْ قَوْمَكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ * قالَ يا قَوْمِ إِنِّي لَكُمْ نَذيرٌ مُبينٌ * أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اتَّقُوهُ وَ أَطيعُونِ * يَغْفِرْ لَكُمْ مِنْ ذُنُوبِكُمْ وَ يُؤَخِّرْكُمْ إِلى أَجَلٍ مُسَمًّى إِنَّ أَجَلَ اللَّهِ إِذا جاءَ لا يُؤَخَّرُ لَوْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (نوح، 1 تا 4)
📱 آدرس کانال:
@mottagheen