🌙 ماه تمام شد، ما تمام نشویم 🌙
#پرسش_و_پاسخ
❓چرا برخی افراد چنین حالتی دارند که پس از اتمام ماه مبارک رمضان یا سپری شدن شب های قدر، احساس میکنند باری که بر شانه هایشان بوده، برداشته شده و خوشحال هستند؛ با وجود آنکه ائمه اطهار علیهم السّلام در ادعیه وداع ماه مبارک، از فراق این ماه ناراحت و غمگین اند؟!
🔰 اولین علت داشتن چنین احساسی، عدم استفاده یا استفاده ضعیف از این ماه با عظمت است. به دلیل اینکه #انس با ماه مبارک و آداب آن ایجاد نشده، لذا شرایط و اعمال آن برای برخی همراه با فشار است.
📌 اگر انسان با ماه مبارک مأنوس شده بود، لذت می بُرد. چون هنگامی که انسان میخواهد چیز لذیذی را از دست بدهد، ناراحت خواهد شد.
🔆 شخصی را فرض کنید که بر سفره ای با غذاهای متنوع وارد میشود. آیا امکان دارد ناراحت بشود که حال از کدام غذا بخورم؟! -نه؛ چرا سر سفره غذا این حالت را پیدا نمیکنیم؟
🔺 شب های قدر و ماه مبارک رمضان، چنین حالتی دارند.
📝 علت دیگر آن است که ما گاهی #جاهلانه عمل میکنیم. یعنی عملی را که مطلوب نفس ما نیست یا فراتر از ظرفیت ماست، را با اجبار و فشار انجام میدهیم. لذا چنین احساسی در ما ایجاد میشود.
#نکته_های_ناب
🔹حاج آقا سید مجتبی موسوی درچه ای
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
🔰#خلاصه_سخنرانی | مروری بر بیانات حاج آقاسیدمجتبی موسوی درچهای، در روز بیست و هشتم ماه مبارک ۱۴۰۲.۱.۳۰
🏷 انواع حُزن و آثار آن
✏️غم و غصه دو نوع داریم. یک نوع آن دنیایی است و یک نوع آن آخرتی. حزن و غم دنیایی مانع رشد دینی میشود و دلیل آن این است که انسان در مسیر دینی نیست.
➖أَلَا إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ
ﺑﺪﺍﻧﻴﺪ ﻛﻪ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﺧﺪﺍ ﻧﻪ ﺗﺮﺳﻲ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﻏﻠﺒﻪ ﻣﻲﻛﻨﺪ ﻭ ﻧﻪ ﻏﺼﻪ ﻣﻲﺧﻮﺭﻧﺪ.
📒آیت الله مصباح (ره) میفرمایند در کتب لغت نوشتهاند حزن مربوط به ناراحتی و مشکلات گذشته است و خوف مربوط به مسائل آینده است.
🔍در هر کاری، یک نگاه مؤمنانه وجود دارد و یک نگاه کافرانه. فکر کافر و غم و غصهاش این است که من میخواستم به فلان پول یا ریاست برسم ولی فلان شخص مانع شد. یعنی کافر همه چیز را از طریق اسباب میبیند. وسایل دنیا را اصل میبیند و کاری با خدا ندارد.
🗯اما مؤمن این گونه فکر میکند که خدا از من یک چیز میخواهد. آن هم اینکه تو وظیفهات را انجام بده. بقیهاش که میشود یا نمیشود به تو مربوط نیست.
❓شخص از امام صادق (علیه السّلام) سؤال میکند وظیفه من راجع به شغلم چیست؟
حضرت فرمودند: اجناسی که در مغازه داری را جلوی درب بگذار تا مردم ببینند. دیگر اینکه کسی میخرد یا نه، زیاد میخرد یا کم، همهاش را میخرد یا بعضی از آنها را مربوط به رازق است.
☝️این دید مومن است.
مؤمن تکیه به خدا دارد و میداند که برنامهریز کس دیگری است.
❌لذا غم و حزن و خوف که برای کافر شکننده است و او را از پا در میآورد، اولین قدمش جنگ با اطرافیان است. دومین قدمش ضعف اعصاب و جنون و در نهایت ممکن است به خودکشی و مرگ ختم شود.
🤔مؤمن چکار میکند؟
روایت دارد حضرت امام زین العابدین(علیه السّلام) هروقت میخواستند کاری انجام بدهند مانند حج یا خرید و فروش یا ازدواج، نماز استخاره میخواندند.
📿نماز استخاره دو رکعت با کیفیت مخصوصی است که بعد از آن دعایی به این مضمون دارد :
خدایا! اگر در این کار خیر دنیا و آخرت، حال و آینده هست؛ وسایلش را بی دردسر فراهم کن. ولی اگر این کار خطر دنیایی یا دینی الآن یا آینده دارد، یک سنگ بزرگ جلوی پای من قرار بده که نتوانم آن را انجام بدهم.
📍نتیجهاش این می شود اگر مانعی پیدا شد، میگویم : خدایا شکر، الحمدلله وخوشحالم. اگر هم شد می گویم : الحمدلله که اسبابش را فراهم کردی.
📝حاصل اینکه : ما یک وظیفه داریم و آن هم اینکه اسباب عالم را دست خدا بدانیم نه دست خود اسباب. در کارهای زندگی تکیه به اسباب نکنیم. وظیفه را انجام بدهیم و در تمام کارها مشورت کنیم. در مشورت را باز کنیم که خدا به ما عقل بدهد. و بدانیم که مشورت نکردن مسیر ابلیس است.
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
1402.01.30.01.mp3
40.57M
﷽🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی درچهای (حفظه الله)
💠موضوع : انواع حُزن و آثار آن
📆تاریخ : ١۴٠٢/٠١/۳۰
🔸مکان: مسجد حضرت سیدالشهدا علیه السلام(مصلی)
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
1402.01.31.01.mp3
50.67M
﷽🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی درچهای (حفظه الله)
💠موضوع : پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآله) علم را چه چیزی میدانند؟
📆تاریخ : ١۴٠٢/٠١/۳۱
🔸مکان: مسجد حضرت سیدالشهدا علیه السلام(مصلی)
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
🔰#خلاصه_سخنرانی | مروری بر بیانات حاج آقاسیدمجتبی موسوی درچهای، در روز بیست ونهم ماه مبارک ۱۴۰۲.۱.۳۱
🏷 پیامبر اکرم(صلّیاللهعلیهوآله) علم را چه چیزی میدانند؟
✍يَا أَبَاذَرٍّ مَنْ أُوتِيَ مِنَ اَلْعِلْمِ مَا لاَ يَعْمَلُ بِهِ لَحَقِيقٌ أَنْ يَكُونَ أُوتِيَ عِلْماً لاَ يَنْفَعُهُ اَللَّهُ بِهِ
🔺کسی که علمی به او داده شود و این علم او را به تقوا و خدا ترسی و گریه بر خطاها وا ندارد، علم نیست. با این فرمایش پيامبر(صلّیاللهعلیهوآله) تکلیف بسیاری از علوم مشخص میشود.
✏️علم، دو نوع داریم. علمی که نفع دارد و علمی که نفع ندارد. حال ممکن است ضرر هم داشته باشد، ممکن است ضرر نداشته باشد. علم مفید چیست؟
📌جامعه هر چه میخواهد بگوید، پیامبر اسلام(صلّیاللهعلیهوآله) چه فرمودند؟ منفعت را چگونه معنا میکنند؟ به فرمایش پیامبر اکرم(صلّیاللهعليهوآله) آن علمی که انسان را به کنترل اعضا و جوارح و خداترسی وادار کند، آن علم مفید است. علمی که پس از مرگ ملائک عذاب بالای سرم بیایند، چه فایدهای دارد؟
💧کسی که دلش صاف شد، هنگام ارتباط با خدا اشک میریزد. کسانی که با خدا ارتباط ندارند، کاری به این مسائل ندارد. یکی را وسط میگذارند و به او میخندند.
اما انبیاء میخواهند انسان تربیت کنند که در هر حرکت و سکونی رضای خدا را ملاک قرار دهد. علم باید در انسان تقوا ایجاد کند که اگر خطایی مرتکب شد، توبه کند.
🚀همه این صنایعی که الآن هست، یک روزی نبود. چه ضرری داشت؟ اگر علم انسان را بهشتی نکند چه فایدهای دارد؟ اینجا که قرار نیست بمانیم. قرار است امتحان شويم و بریم.
ابوذر اینها را شنید که ابوذر شد.
📱به عنوان مثال تا به امروز با این موبایل چند میلیارد دختر و پسر از خدا جدا شدند؟ از پدر و مادر جدا شدند؟ هرزه و ولگرد شدند؟
آن وقت خیلی خندهدار است که بعضی میگویند امام زمان (عج) با این وسایل کار میکنند! یک پیچ و مهره را قطع میکنند و سخنرانی حضرت تعطیل میشود؟! حضرت با معجزه پیش میروند.
🔸لِأَنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ نَعَتَ اَلْعُلَمَاءَ
پیامبر(صلّیاللهعلیهوآله) میفرمایند خدا علما را در قرآن مدح کرده است. چگونه؟ فَقَالَ إِنَّ اَلَّذِينَ أُوتُوا اَلْعِلْمَ مِنْ قَبْلِهِ إِذٰا يُتْلىٰ عَلَيْهِمْ يَخِرُّونَ لِلْأَذْقٰانِ سُجَّداً
نشانه عالم این است که در برابر آیات قرآن خشوع و خضوع دارد. به خاک میافتد.
🔹علامه طباطبایی(ره) میفرمایند از هر هزار کار عالم یکی دست ماست. نهصد و نود و نه تایش دست ما نیست. یک نانی که میخوریم از موقعی که کشاورز گندم میکارد تا موقعی که نان دست ما میرسد، کدامش دست ماست؟ فقط این قسمت که در مغاره بروم و نان بخرم. تازه اگر مانعی نباشد مثلاً معده مشکل نداشته باشم.
👆همه اشیاء عالَم همینطور است. ما فکر میکنیم خودمان کار میکنیم!
🔆وعده خدا حق است و روزی تمام این اسباب را میبرد. عالِم حقیقی وقتی آیات قرآن را میشنود به خاک میافتد و اشک میریزد و خضوعش بیشتر میشود. حساب کنید چند عالِم داریم؟
چرا؟ با عیاشی و ولگردی بهشت به دست نمیآید. اجتماع خراب، ولگردی را میخواهد و کاری با خدا و قیامت ندارد.
🔸يَا أَبَاذَرٍّ مَنِ اِسْتَطَاعَ أَنْ يُبْكِيَ قَلْبَهُ فَلْيُبْكِ
#اشک خیلی قیمت دارد. اشک ارتباط را با خدا قویتر میکند. اگر انسان خطا کرد، خود را به اشک وادار کند. البته نه زوری، بلکه از روی خشوع. کسانی که مادرشان فوت شده یا جوان از دست دادهاند، باید به آنها گریه کردن یاد دهند؟!
دلش میسوزد و اشک میریزد. هر چه هم بگویند گریه نکن نمیتواند.
👈میفرمایند کسی که میتواند گریه کند، بکند. نه برای مادیات. کسانی که در دعا اشک میریزند، کسی آنها را کتک میزند؟ این گریه انسان را نجات میدهد. گاهی یک قطره اشک آتشهای جهنم را خاموش میکند.
➖وَ مَنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَلْيُشْعِرْ قَلْبَهُ اَلْحُزْنَ وَ لْيَتَبَاكَ
کسی که گریهاش نمیآید، دلش را محزون کند و خودش را شبیه گریه کنها قرار بدهد تا ارتباطش وصل بشود.
⚠️إِنَّ اَلْقَلْبَ اَلْقَاسِيَ بَعِيدٌ مِنَ اَللَّهِ وَ لَكِنْ لاَ تَشْعُرُونَ.
شما نمیدانید که اگر اشک نیاید نشانه قساوت قلب است. این نشانه دوری از خداست و کسی که اینطور باشد لحظه به لحظه هم از خدا دور میشود.
لذا در موقع ورود به حرمها دارد که تلاش کن اشک بریزی که نشانه اجازه ورود است.
🚨اصل در امور دینی #تواضع است و قساوت قلب تواضع را از بین میبرد. تواضع که رفت، انسان زیر بار احدی نمیرود. گاهی میتواند بگوید و گاهی نمیتواند و در دلش نگه میدارد. لذا باید تلاش کنیم که ترس از خدا و پرهیز از گناه در دل بیاد. اگر آن پرهیز نباشد، ترس از خدا نمیآید.
🔹يَا أَبَاذَرٍّ يَقُولُ اَللَّهُ (عَزَّ وَ جَلَّ): لاَ أَجْمَعُ عَلَى عَبْدِي خَوْفَيْنِ، وَ لاَ أَجْمَعُ لَهُ أَمْنَيْنِ، فَإِذَا أَمِنَنِي أَخَفْتُهُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ، وَ إِذَا خَافَنِي أَمِنْتُهُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ
❌خدا دو تا ترس با هم به بنده نمیدهد. یا ترس در دنیا و امنیت در آخرت و یا امنیت در دنیا و ترس در آخرت است. اگر اینجا ترسید و کنترل شد، آنجا ترسی ندارد. به محض مردن روح و ریحان و راحتی و خوشی. اگر اینجا وِل بود و نترسید، آنجا ترس دارد.
🔸يَا أَبَاذَرٍّ إِنَّ اَلْعَبْدَ لَتُعْرَضُ عَلَيْهِ ذُنُوبُهُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ فَيَقُولُ: أَمَّا إِنِّي قَدْ كُنْتُ مِنْكَ مُشْفِقاً، فَيَغْفِرُ لَهُ
🔺روز قیامت گناه کار را برای بردن به سمت جهنم میآورند. میگوید من هنگام انجام گناه یک مقدار ترس داشتم. برا همین هم خیلی از کارهای خلاف را ترک کردم. خطاب میشود پس وارد بهشت شو. کرم خدا کم نیست.
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
💠جلسه سخنرانی حاج آقا سیدمجتبی موسوی درچهای(حفظه الله)
🔷موضوع: رفاقت
🔸سهشنبه: ۱۴۰٢/٢/۵
⏰ حوالی ساعت ١۶:٣٠
🔻مکان: مسجد حضرت سیدالشهدا علیه السلام (مصلی)
🔻آدرس: خیابان شهید بهشتی، کوی مصلی، مسجد حضرت سیدالشهدا (علیهالسلام)
#جلسه_رفاقت
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
🌱 داستان یک سیب 🌱
🍎به یاد دارم در یک نوبت که به حج مشرف شده بودم، در روز آخر در هتل با میوه از ما پذیرایی کردند. یک سیب بود که آن موقع میل به خوردن آن نداشتم و آن را در ساک دستیام گذاشتم.
✈️سوار ماشین شدیم تا به فرودگاه جده برویم. در آنجا هم مشغول تحویل ساک و کارهای مربوط به پرواز بودم. در هواپیما هم آن سیب را نخوردم تا به فرودگاه اصفهان رسیدیم. از آنجا سوار ماشین شدم و به منزلمان در درچه آمدم.
🔑در حالی که هیچ کس هنوز اطلاع از برگشتم نداشت وقتی داشتم کلید را از جیبم درمیآورم تا وارد خانه شوم، یکی از همسایهها مرا دید و گفت میخواهم به دیدنت بیایم و با من وارد خانه شد!
📍آن موقع بنده مجرد بودم و حدود یک ماه خانه نبودم. لذا چیزی هم برای پذیرایی در خانه نداشتم.
یک مرتبه به ذهنم رسید آن سیب که در هتل مکه به ما دادند، مناسب است. سیب را در بشقابی گذاشتم و برای آن مهمان آوردم.
⁉️در فکرم آمد که این سیب از کدام کشور وارد عربستان شده؟ چگونه به دست من رسید؟ چگونه این همه راه تا ایران و درچه طی کرد؟ و در آخر #رزق این مهمان بود! و خدا همه این مسائل را از اول میدانست.
همه اشیاء عالَم همینطور است. ما فکر میکنیم خودمان کارهای هستیم ولی اختیار همه عالَم در دست خداست.
#خاطره
🌿حاجآقا سید مجتبی موسوی درچهای
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
1402.02.05.01.mp3
39.85M
﷽🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی درچهای (حفظه الله)
💠موضوع : حفظ رفاقت قدیمی
📆تاریخ : ١۴٠٢/۲/۵
🔸مکان: مسجد حضرت سیدالشهدا علیه السلام(مصلی)
#جلسه_رفاقت
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
🔰#خلاصه_سخنرانی | مروری بر بیانات حاج آقاسیدمجتبی موسوی درچهای، در جلسه رفاقت روز ۱۴۰۲/۲/۵
🏷 حفظ رفاقت قدیمی
📌عقلای عالَم به خصوص متدینین #رفاقت را حفظ میکنند. به زودی رفاقت را به هم نمیزنند.
در روایت دارد که رفاقت از خویشاوندى بالاتر است. رفیق یعنی کسی که در خوشی و ناخوشی با انسان هماهنگ و همراه باشد. اگر رفیق از اقوام هم باشد که نور علی نور. ولی اگر از اقوام نباشد روایت میگوید رفیق بالاتر است.
📝مَوَدَّةُ سَنَةٍ رَحِمٌ مَاسَّةٌ، مَنْ قَطَعَهَا قَطَعَهُ اَللَّهُ.
در روایت دیگری دارد عِشْرِينَ سَنَةً.
یک سال رفاقت واقعی و دینی، باعث رحم اصلی مانند خواهر و برادر میشود. کسی که این ارتباط را با بهانههای بیجا قطع کند، خود را از خدا جدا کرده است؛ چون این رفاقت دینی است.
🔸لاَ يَفْتَرِقُ رَجُلاَنِ عَلَى اَلْهِجْرَانِ إِلاَّ اِسْتَوْجَبَ أَحَدُهُمَا اَلْبَرَاءَةَ وَ اَللَّعْنَةَ وَ رُبَّمَا اِسْتَحَقَّ كِلاَهُمَا فَقَالَ لَهُ مُعَتِّبٌ جَعَلَنِيَ اَللَّهُ فِدَاكَ هَذَا اَلظَّالِمُ فَمَا بَالُ اَلْمَظْلُومِ قَالَ لِأَنَّهُ لاَ يَدْعُو أَخَاهُ إِلَى صِلَتِهِ وَ لاَ يَتَغَامَسُ لَهُ عَنْ كَلاَمِهِ سَمِعْتُ أَبِي يَقُولُ إِذَا تَنَازَعَ اِثْنَانِ فَعَازَّ أَحَدُهُمَا اَلْآخَرَ فَلْيَرْجِعِ اَلْمَظْلُومُ إِلَى صَاحِبِهِ حَتَّى يَقُولَ لِصَاحِبِهِ أَيْ أَخِي أَنَا اَلظَّالِمُ حَتَّى يَقْطَعَ اَلْهِجْرَانَ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ صَاحِبِهِ فَإِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى حَكَمٌ عَدْلٌ يَأْخُذُ لِلْمَظْلُومِ مِنَ اَلظَّالِمِ.
🔺این حدیث یادگاری آیت الله حائری شیرازی (ره) است. حدود سال۴۳ با چند نفر از رفقا خدمت ایشان رسیدیم و ایشان این روایت را برای ما نقل کردند.
♨️مُفَضَّل از اصحاب خاص امام باقر و امام صادق(علیهماالسّلام) است. جایگاه او شبیه جایگاه سلمان و ابوذر نزد پيامبر اکرم(صلّیاللهعلیهوآله) است. لذا سؤالات و احادیثش مهم است.
🗣مفضل نقل میکند امام باقر (علیهالسّلام) فرمودند : وقتی دو نفر با هم قهر میکنند، من هر دو را لعن میکنم. مفضل سوال میکند گناه مظلوم چیست؟ فرمودند : این رفاقت آنقدر از نظر خدا مهم است که اگر مظلوم به ظالم به دروغ بگوید من به تو ظلم کردم تا رفاقت پا برجا بماند، ارزش دارد.
👆گاهی قطع ارتباط به دلیل مسائل دینی و اعتقادی است که بحثش جداست. اما اگر یک مسأله پیش پا افتاده باشد بحث اینجاست.
✍اگرچه قانونِ لِکُلِّ جَدید لِذَّة در همه چیز جاری است. خانه جدید، لباس جدید، شغل جدید، غذای جدید و حتی فرزند جدید برای انسان لذت دیگری دارد. اما این قانون راجع به رفیق، صادق نیست. انسان متدین عاقل باید به رفقای قدیم بیشتر اهمیت دهد؛ چون رفیق به این زودیها گیر نمیآید.
❤️از بین رفقایی که انسان دارد به کدام اهمیت بیشتر دهد؟ رفقای قدیمی. چرا؟ دلیل زیاد دارد. یکی اینکه درست است رفیق جدید گرم میگیرد اما آن رفیق قدیمی امتحاناتش را پس داده است. در بین رفقا هر چه قدیمیتر، پر ارزشتر.
➖اِنَّ اللهَ تَعالی یُحِبُّ حِفظَ الوُدِّ القَدِیمِ.
➖اِنَّ اللهَ عَزَّوَجَل یُحِبُّ المُلازَمَةَ عَلَی الاِخاءِ القَدِیمَةِ، فَداوِمُوا عَلَیهَا.
🚨البته نه اینکه رفیق جدید را بی محلی کنیم. گاهی رفیقای قدیمی را میبینم و چند ساعت با آنها به صحبت مینشینیم. انگار نه انگار چند سال است که همدیگر را ندیدهایم. چون میدانم در دلش چه میگذرد و او هم همین طور.
🔹حضرت داود (علیه السّلام) به فرزندش سلیمان نبی (علیه السّلام) فرمود :
يَا بُنَيَّ لاَ تَسْتَبْدِلَنَّ بِأَخٍ قَدِيمٍ أَخاً مُسْتَفَاداً مَا اِسْتَقَامَ لَكَ وَ لاَ تَسْتَقِلَّنَّ أَنْ يَكُونَ لَكَ عَدُوٌّ وَاحِدٌ وَ لاَ تَسْتَكْثِرَنَّ أَنْ يَكُونَ لَكَ أَلْفُ صَدِيقٍ.
⛔️فرزندم! رفیق قدیمی را تا زمانی که با تو بر سر دوستى است با دوست تازه عوض مكن،يك دشمن را كم مگير و هزار دوست را بسيار مشمار.
اینکه بگوییم دو تا رفیق دارم، کافی است؛ نه طبق دین است، نه طبق عقل.
آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است
با دوستان مروت، با دشمنان مدارا
❌اگر هم انسان با کسی دشمن شد، نباید همه راهها را ببندد تا اگر او یک روزی خواست برگردد راهی داشته باشد.
➖سفارش حضرت سلیمان(علیه السّلام) به فرزندش: یا بُنَیّ عَلَیکَ بِالحَبِیبِ الاَوَّل. بر تو باد به رفیق قدیمی
➖قال امیرالمؤمنین (علیه السّلام) اِخْتَرْ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ جَدِيدَهُ وَ مِنَ اَلْإِخْوَانِ أَقْدَمَهُمْ. از هر چیزی جدید آن را اختیار کن بجز رفیق.
➖إِذَا طَالَتِ اَلصُّحْبَةُ تَأَكَّدَتِ اَلْحُرْمَةُ. هر چه رفاقت طولانیتر شود، احترام بیشتر میشود.
➖مَوَدَّةُ یَوم صِلَة و مَوَدَّةُ شَهر قِرابَة و مَوَدَّةُ سَنَة رَحِم ثَابِت مَنْ قَطَعَهَا قَطَعَهُ اَللَّهُ.
#جلسه_رفاقت
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir