هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️ حضرت ولیعصر ( عجلاللهتعالیفرجه ) :
سعی کنید اعمالتان طوری باشد که شما را به ما نزدیک کند و از گناهانی که موجب نارضایتی ما میشود، بترسید و دوری کنید.
#نجوای_دل
💠 @samtekhoda3
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 تحصیل شرایط ظهور
🔹 جهان بشریت وقتی به ثمر می رسد و میوه شاداب می دهد كه انسان كاملی به عنوان #مهدی_موجود_موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور كند كه وارث همه انبیا و اولیای الهی است. برای چنین ظهوری و ظهور چنین ذخیره ای چندین شرط لازم است كه قسمت مهم آنها #شرایط_تحصیلی است نه حصولی؛ یعنی امت اسلامی باید آن شرایط فرهنگی را تحصیل كند، نباید منتظر بود كه آن شرایط خود به خود حاصل بشود تا وجود مبارك ولی عصر (ارواحنا فداه) ظهور كند. #معنای_انتظار تحصیل شرایط حضور و ظهور اوست. امتی منتظر مهدی موجود موعود (سلام الله علیه) است كه شرایط ظهورش را فراهم كند، وگرنه منتظر نخواهد بود!
🔹 اولین شرط #رشد_فرهنگی امت اسلامی است؛ زیرا امام كه معارف الهی را عرضه میكند، وقتی جامعه از #رشد_فرهنگی والایی برخوردار باشد بهتر می فهمد و بهتر دفاع می كند، نه خود گرفتار جهل و تجاهل خواهد شد، نه اجازه می دهد دیگران از جهل و تجاهل عوام یا عوام زده سوء استفاده كنند، این اولین وظیفه است.
🔹 دومین وظیفه شهامت و شجاعت در اجرای منویات پیامبر گرامی اسلام (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) است كه در حقیقت احكام و حكم الهی است. این دو اصل را به عنوان بهترین شرایط انتظار و تحصیل چنین شرایط اسلام برای ما مقرر كرده است.
🔹 از وجود مبارك امام باقر (سلام الله علیه) رسیده است وقتی ولی عصر (ارواحنا فداه) ظهور می كند كه ذات اقدس الهی لطفی نسبت به امت انسانی و اسلامی داشته باشد و دست مرحمت الهی بر بالای سر امت اسلامی كشیده بشود كه عقل اینها و اندیشه اینها كامل باشد؛[1] اینها اندیشوران فرزانه خواهند بود و خردمندان متبحر و حكیم و آنچه كه در جامعه اسلامی می گذرد و حكومت می كند فرهنگی دینی است، با این رشد مردم شرایط علمی ظهور حضرت را فراهم كردند. طبق این روایتی كه از امام باقر (سلام الله علیه) رسیده است تا مردم عاقل نشدند معارف دین ر ا درست نشناختند و معنای امامت را درست ارزیابی نكردند، توفیق انتظار ولی عصر (ارواحنا فداه) نصیب آنها نخواهد شد. دومین شرط كه مربوط به مدیریت و مدبریت و شهامت و شجاعت در اجرای احكام الهی است بیانی است كه باز از وجود مبارك امام باقر (سلام الله علیه) رسیده است كه یاران راستین ولی عصر و اصحاب آن حضرت «أَجْرَأَ مِنَ اللَّیثِ أَمْضَى مِنَ السِّنَانِ»؛[2] یعنی از شیر شجاع تر و از نیزه تیزتر هستند؛ نمونه این گونه از شهامت ها را در دفاع مقدس هشت ساله مردم ایران اسلامی نشان دادند. زن و مرد بزرگسال و میانسال و نوسال نشان دادند كه برای حفظ دین میتوان از شیر با شجاعت تر بود و از نیزه تیزتر بود و هر گونه خطری را با جان خرید. پس اگر از نظر رشد فرهنگی به آن نصاب راه یافتند و از نظر شهامت و شجاعت به این نصاب بار یافتند، آن گاه #شرایط_ظهور را تحصیل كرده اند.
[1]. الكافی (ط ـ الإسلامیة)، ج1، ص25؛ «إِذَا قَامَ قَائِمُنَا وَضَعَ اللَّهُ یَدَهُ عَلَى رُءُوسِ الْعِبَادِ فَجَمَعَ بِهَا عُقُولَهُمْ وَ کَمَلَتْ بِهِ أَحْلَامُهُم».
[2]. الاختصاص، ص26.
#انتظار
#رشد_فرهنگی
#شهامت_و_شجاعت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به بیست و ششمین سال و سمینار فرهنگی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا
تاریخ: 1375/09/30
🆔 @a_javadiamoli_doross
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 مردان الهی كسانی هستند كه بایر را #دایر می كنند، مردان غیر الهی دایر را #بایر می كنند!
🔸 خدای سبحان به ما فرمود وقتی شما درختی را می کارید یا در مزرعه کشاورزی می کنید باید توجه داشته باشید که کار بشر #حرث است و نه #زرع؛ یعنی بشر وقتی این دانه ها را به مزرعه می برد و زیر خاک پنهان می کند، در واقع یک جمادی را از جایی به جای دیگر منتقل می کند، اما آن که زارع است یعنی مرده را #جان می دهد و زنده می کند، تنها خداست.
#روز_درختکاری
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
21.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ: شگفتی ثواب نماز شب
👤 #حجت_الاسلام_لقمانی
💠 @samtekhoda3
[Forwarded from معاونت فرهنگی تربیتی مجتمع قرآن و حدیث]
[ Photo ]
📣🌺📣🌺📣🌺📣🌺📣🌺📣
قابل توجه طلاب محترم مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث
با آرزوی قبولی عبادات در ایام و لیالی بافضیلت ماه رجب المرجب؛ به اطلاع می رساند:
❇️ دروس اخلاق مجتمع،به صورت 👈مدرسه ای و آنلاین👉 امروز
🕚ساعت 11 برگزار می شود.
🌐لینک درس اخلاق مدرسه عالی علوم حدیث:
vc.miu.ac.ir/mquran3
🌐لینک درس اخلاق مدرسه عالی تفسیر:
vc.miu.ac.ir/mquran2
🌐لینک درس اخلاق مدرسه عالی قرآن و علوم:
https://vc.miu.ac.ir/mquran1
🛑 معاونت فرهنگی تربیتی 🛑
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 قرآن و امام
🔹 مرحوم کاشف الغطای بزرگ کتاب معروف کشف الغطاء را دارد که مرحوم صاحب جواهر می گوید من فقیهی به حدّت ذهن کاشف الغطاء ندیدم،[1] با اینکه صاحب جواهر سلطان فقه است. من یادم نیست که صاحب جواهر در جواهر از یک فقیهی به این عظمت و جلال و شکوه تعریف کرده باشد. مرحوم کاشف الغطای بزرگ در کتاب القرآن کشف الغطاء، یعنی جلد سوم از این مجلّدات چهارگانه آن جا این بحث را مبسوطاً دارد که آیا #اهل_بیت أفضل از #قرآن هستند یا قرآن؟ در آن جا میفرماید که قرآن أفضل از امام نیست و امام هم أفضل از قرآن کریم نیست و اگر یکی #ثقل_اکبر معرفی شد، برای آن است دیگری برای حفظ آن تا مرز #شهادت هم تلاش و کوشش می کند.
🔹 در مقام ظاهر اهل بیت (علیهم السلام) موظف هستند، #آثار_الهی را گرامی بدارند، این نشانه مفضول بودنِ اینها و فاضل بودن آنها و أفضل بودن آنها نیست؛ لذا مرحوم کاشف الغطاء دارد که وجود مبارک پیامبر و همچنین عترت (علیهم السلام) کعبه را تقدیس می کردند، حجر أسود را می بوسیدند، حِجر را گرامی می داشتند، أرکان را گرامی می داشتند و برای حرم ذات أقدس الهی حرمت ویژه قائل بودند، این معنایش این نیست که کعبه از اینها أفضل است یا حِجر و حَجر از اینها أفضل است، یا أرکان از اینها أفضل است، اینها موظف هستند به دستور الهی آن #شعائر_دین را إحیا کنند و گرامی بشمارند؛ ولی مسلماً قرآن از امام أفضل نیست؛ چه اینکه امام هم از قرآن أفضل نیست. آنچه که در قرآن کریم است، امام می داند، آنچه امام انجام می دهد، در قرآن کریم هست.
[1]. جواهر الكلام فی شرح شرائع الإسلام، ج13، ص 105؛ «و أستاذی المحقق النحریر الذی لم یكن فی زمانه أقوی منه حدسا و تنبها الشیخ جعفر».
#سالروز_وفات_آیت_الله_العظمی_شیخ_جعفر_كاشف_الغطاء
#حفظ_شعائر_دین
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به مراسم رونمایی از موسوعه مرحوم کاشف الغطاء
تاریخ: 1396/10/27
🆔 @a_javadiamoli_doross
هدایت شده از KHAMENEI.IR
23.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فیلم کامل بیانات رهبر انقلاب پس از کاشت نهال در روز درختکاری. ۹۹/۱۲/۱۵
📥 دریافت نسخه با کیفیت از آپارات:
https://www.aparat.com/v/Z5yOi
هدایت شده از مَحـــرَمــــانه (secret_ir)
#شهیدمحمدابراهیم_همت🌷
🔅لقب: سردار خیبر
سِمَت: فرمانده لشگر ۲۷محمدرسول الله(ص)
🔅متولد: ۱۲ فروردین ۱۳۳۴ شهرضا(اصفهان)
🔅تاریخ شهادت: ۱۷{یا۲۴} اسفند ۱۳۶۲ جزیره مجنون؛ عملیات خیبر
🔅شغل: معلم و از فرماندهان ارشد سپاه
🔅همت پس از انقلاب با دو برادرش و چند تن از دوستان سپاه شهرضا را بنیان نهادند و از سال ۵۸ به مدت دو سال در کردستان،و در سال ۱۳۶۱ مدت کوتاهی را در جبهه جنگ لبنان و اسرائیل گذراند، سپس به ایران بازگشت و در جبهههای جنوب در عملیاتهایی، چون فتحالمبین، بیتالمقدس، رمضان، والفجرمقدماتی و خیبر مسئولیتهایی را عهدهدار بود.
🔅کیفیت شهادت:
یک ساعت قبل از شهادت، حاج همت از حاج قاسم سلیمانی(فرمانده لشگر۴۱ثارالله) میخواهد که یک گردان از نیروهایش را به او بدهد و برای حرکت به سمت خط، همراه با #سیدحمیدمیرافضلی با یک موتور راهی میشوند، و یک موتور هم از پی آنان(مهدی شفازند/راوی شهادت)
به چهارراهی میرسند که معروف به چهارراه مرگ بوده و با شلیک شدن یک گلوله توپ یا تانک دشمن و بر اثر موج انفجار، حاج همت از ناحیه صورت ودست و سید حمید از ناحیه صورت و پهلو... 😔
شفازند: ديدم همت و سيدحميد، هر دو يک نقطه مشترک دارند و آنهم چشمهاي زيبايشان است. خدا هميشه گفته هر کي را دوست داشته باشد، بهترين چيزش را ميگيرد و چه چيزي بهتر از چشمهاي آنها؟»😭
🔅قسمتی از وصیتنامه:
سختیها را تحمــل کنید...
ان شـاء اللّه این انقلاب با نهایت اقتـدار و تـوان به انقـلاب جهـانی امامزمـان(عج) اتصال پیـدا می کند و تحقـق این آرزو، چنـدان دور نیست...🌺
🌷شادی ارواح طیبه شهدا صلوات🌷
اللهمـ عجل لولیڪالفرج
هدایت شده از مَحـــرَمــــانه (secret_ir)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سردار سلیمانی: شهید همت سوار بر موتور -نه سوار بر بنز ضدگلوله- به صورت ناشناس به شهادت رسید و تا ساعتها کسی نمیدانست او همت است...
♦️امروز سالگرد شهادت محمدابراهیم همت فرمانده لشکر ۲۷ محمدرسول الله(ص) هست
🕊شادی روحشان صلوات🌷
هدایت شده از دفتر آیت الله العظمی مظاهری
15 BAGHAREH-Ayeh 3.mp3
3.32M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ پانزدهم: آیه ۳ سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
هدایت شده از اداره کل فرهنگی المصطفی
گرامی می داریم ۱۷ اسفند ماه سالروز شهادت غریبانه ی سردار سرافراز سپاه اسلام معّلم شهید حاج ابراهیم همّت رضوان الله علیه را به همین مناسبت فرازهایی از وصیت نامه آن شهید عزیز و محبوب تقدیم حضور می شود.
بسم الله الرحمن الرحیم
"هر شب ستارهای را به زمین میکشند و باز این آسمان غمزده غرق ستاره است"
"جهل حاکم بر یک جامعه انسانها را به تباهی میکشد و حکومتهای طاغوت مکملهای این جهلاند و شاید قرنها طول بکشد که انسانی از سلاله پاکان زائیده شود و بتواند رهبری یک جامعه سر درگُم و سر در لاک خود فرو برده را، در دست گیرد و امام[خمینی] تبلور ادامهدهندگان راه امامت و شهامت و شهادت است"
"مادرجان، به خاطر داری که من برای یک اطلاعیه امام حاضر بودم بمیرم؟"
"زندگی را دوستدارم، ولی نه آنقدر که آلودهاش شوم و خویشتن را گم و فراموش کنم علیوار زیستن و علیوار شهید شدن، حسینوار زیستن و حسینوار شهید شدن را دوست میدارم شهادت در قاموس اسلام کاریترین ضربات را بر پیکر ظلم، جور، شرک و الحاد میزند و خواهد زد".
به روح مطهرش و ارواح طیبه همه شهیدان اسلام ناب محمدی صلوات بر محمد و آل محمد.
دارندگان خط تلفن همراه اول می توانند 3 گیگ اینترنت داخلی رایگان،
هدیه به مناسبت مبعث پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم
با شماره گیری #۶۷*۱۰۰* دریافت کنند.
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 ایستادگی
🔹 اگر اصل نزول دین برای آن است كه مردم در پیشگاه #قسط_و_عدل با ایستادگی برخورد كنند: ﴿لِیقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ﴾[1]، اگر دین برای این آمده است كه مردم قسط و عدل را #احیاء كنند و خود قائم به قسط و عدل باشند یعنی #ایستادگی كنند و اگر خدای سبحان به رسولش دستور داد كه به مردم بگو: ﴿قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَی وَفُرَادَی﴾[2] یعنی برای خدا #قیام كنید [و] #ایستادگی داشته باشید؛ معلوم می شود آن اقامهٴ نمازی كه در بسیاری از موارد ذكر شده است این است كه هم خود یك #انسان_ایستاده باشید ـ ایستادگی داشته باشید ـ و هم نمازی بخوانید كه این نماز بتواند در برابر فحشا و منكر ایستادگی داشته باشد. مگر نه آن است كه ﴿إِنَّ الصَّلاَةَ تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنكَرِ﴾[3]؟ مگر نه آن است كه بسیاری از گناهان را ـ بر اساس قرآن كریم ـ نماز منع می كند؟ این كدام #نماز است كه ﴿تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنكَرِ﴾ است؟ نماز جلوی گناه و بدی را میگیرد؛ نمازگزار یقیناً معصیت نمی كند، این كدام #نماز است؟ نمازِ ایستاده است یا نماز منحرف و مُعوَج و نماز ضعیف و فرسوده؟ اگر #نماز ایستاده باشد جلوی فحشا را می گیرد و به ما هم دستور دادند كه نماز را ایستادگی ببخشید و نماز را ایستاده كنید؛ یعنی این نمازِ خوابیده را بلندش كنید كه بایستد، چون اگر بخواهد مبارزه كند باید بایستد.
🔹 این ایستادگی برای آن است كه انسان حالات مختلفی دارد: گاهی در اضطجاع و به پهلو خوابیده است؛ گاهی در استلقاء[4] است، گاهی در حال ركوع است، گاهی در حال قعود است، گاهی در حال سجود است و گاهی در حال قیام است، نیرومندترین حال برای انسان در بین این حالات یادشده حالت قیام است. انسان در حالت ایستاده از همه حالاتش نیرومندتر است. آن ایستادگی را كه حاوی معنای قدرت و توان است از این «قیام» گرفتند، وگرنه منظور ایستادنِ در برابر نشستن نیست، منظور ایستادگی است. چون قویترین حال برای انسان در طی این حالات همان حالت ایستادن اوست، از این حالت آن «قدرت و نیرو» اخذ شده است [و] گفتند: «نماز را ایستاده كنید» كه نماز بایستد، چون ما نمی خواهیم شما فقط یك ذكری داشته باشید به نام یك عبادت صوری و دیگر هیچ! [بلكه] می خواهیم كاری بكنید كه با این كار جلوی فحشا گرفته بشود! اگر نماز ایستاده نباشد، قدرت نهی از فحشا را ندارد، اگر ﴿إِنَّ الصَّلاَةَ تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنكَرِ﴾،[5] نماز خوابیده آن قدرت را ندارد، نماز بهپهلوآرمیده آن حالت را ندارد، نماز ایستاده است كه می تواند جلوی فحشا را بگیرد؛ لذا گفتهاند: «شما نماز را اقامه كنید، این نماز را بلند كنید»؛ نه یعنی بایستد [بلكه یعنی] به آن ایستادگی بدهید.
🔹 انسان وقتی می تواند به نمازش ایستادگی بدهد كه خودش ایستاده باشد، تا #ایمان_به_غیب نداشته باشد و #اهل_تقوا نباشد توان آن را ندارد كه زیر بازوی نماز را بگیرد و نماز را بلند كند، [نمیتواند] نماز را ایستادگی ببخشد؛ لذا سعی قرآن كریم بر این است كه به مردم #ایستادگی بیاموزاند؛ وقتی كلِّ دین را مطرح می كند، می گوید دین برای آن است كه ﴿لِیقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ﴾[6] و مظاهرِ مهمّ دین را هم كه مطرح می كند، آنها را به عنوان قیام معرّفی می كند؛ می فرماید فلان ركنِ دینی برای آن است كه مردم #اهل_قیام باشند.
[1] . سوره حدید، آیه 25.
[2] . سوره سبأ، آیه 46.
[3] . سوره عنكبوت، آیه 45.
[4] . لغت نامه دهخدا: بهپشتخوابیدن.
[5] . سوره عنكبوت، آیه 45.
[6] . سوره حدید، آیه 25.
#قسط_و_عدل
#ایمان_به_غیب
#اهل_تقوا
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه بقره ـ جلسه 10
تاریخ: 1363
🆔 @a_javadiamoli_doross
هدایت شده از رضایی
#نقد_و_بررسی_کتاب_تفسیر_معاصرانه_قرآن_کریم
#حجت_الاسلام_و_المسلمین_دکتر_محمد_علی_رضایی_اصفهانی
حجتالاسلام و المسلمین دکتر رضایی اصفهانی: ⬅️ 💢 🔰
✍️ بر قرآن پژوهان لازم است که به نقد و بررسی کتاب «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» بپردازند تا از آثار سوء آن در اذهان جوانان جلوگیری کنند. ♨️
✍️از جمله کارهایی که میتوان در مورد این کتاب انجام داد: 🔰 👇
۱ـ برگزاری نشستهای علمی در نقد آن در ابعاد مختلف؛
۲ـ نگاشتن مقالات علمی در نقد آن و نشر آنها از جمله در این رابطه مجله قرآنپژوهی خاورشناسان از مقالات استقبال میکند.
۳ـ مصاحبه صاحبنظران قرآنی کشور و بیان مشکلات این کتاب و آگاهیبخشی به جامعه.
۴ـ احساس مسئولیت بیشتر مسئولان وزارت ارشاد در نامگذاریهای حساس مثل تفسیر قرآن (همانطور که در مورد ترجمه قرآن نیز حساسیت خوبی دارند) و جلوگیری از تغییر نام کتابهای اصلی در ترجمه فارسی. ♻️♻️♻️
🎙 ⬅️ متن گفتوگو با این مفسر و مترجم قرآن را در صفحات مجازی این خبرگزاریها بخوانید؛ 👇
🆔 https://iqna.ir/fa/news/3958000
🆔 https://www.hawzahnews.com/news/948030/
هدایت شده از رضایی
👆 🔖 📖 👆
#نقد_و_بررسی_کتاب_تفسیر_معاصرانه_قرآن_کریم
#حجت_الاسلام_و_المسلمین_دکتر_محمد_علی_رضایی_اصفهانی
💢 ⬅️ بر قرآن پژوهان لازم است که به نقد و بررسی کتاب «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» بپردازند تا از آثار سوء آن در اذهان جوانان جلوگیری کنند. ♨️
🎙در گفت و گو با خبرگزاری حوزه وخبرگزاری قرآنی ایکنا بررسی شد: 👇
🖌 ارزیابی اجمالی «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» در «بررسی، تحلیل و نقد جریان قرآنپژوهی مستشرقان معاصر» ✅
♻️ عناوین گفتگو: 🔰
💹 معرفی و ارزیابی جایگاه کتاب «تفسیر معاصرانه قرآن» در جریان قرآنپژوهی مستشرقان؛
❇️ وظایف جامعه قرآنی و قرآنپژوهان و مسئولان در برابر این اثر جدید قرآنی؛
✳️ نقاط ضعف و قوت، آسیبها و اشکالات این تفسیر؛
❇️ از ورود ایرانیان به قرآنپژوهی مستشرقان تا کمرنگی عقاید شیعه در این تفسیر؛
✍️ «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» عنوان ترجمه کتابی با عنوان «مطالعه قرآن» است که از سال ۱۳۹۰ زیر نظر سیدحسین نصر نگارش شده است؛ جلد اول کتاب با عنوان «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» در سال ۱۳۹۹ش در تهران به زبان فارسی توسط انتشارات سوفیا نشر یافته است. 🔷
🔸حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی رضایی اصفهانی، استاد تمام و مدیر مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص) العالمیة و سردبیر مجله «قرآنپژوهی خاورشناسان» در گفتوگو با خبرگزاری حوزه و خبرگزاری ایکنا به ارزیابی اجمالی اثر پرداخته است.🔺
🎙 ⬅️ متن گفتوگو با این مفسر و مترجم قرآن را در صفحات مجازی این خبرگزاریها بخوانید؛ 👇
🆔 https://iqna.ir/fa/news/3958000
🆔 https://www.hawzahnews.com/news/948030/
📙📚