6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠
استغاثه🔸 … امام صادق (سلام الله علیه) برای عیادت یک بیماری حرکت کردند و من دیدم که این بیمار از این پهلو به آن پهلو می غلطد و می گوید #آه... . #آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی https://eitaa.com/mr13_72
📌میتوان آرامش قلب امام زمان بود
جَعْفَرُ بْنُ مَعْرُوفٍ، قَالَ حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ، عَنْ جَعْفَرِ بْنِ بَشِيرٍ، عَنْ حُسَيْنِ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ، عَنْ أَبِيهِ أَبِي حَمْزَةَ، قَالَ: وَ اللَّهِ إِنِّي لَعَلَى ظَهْرِ بَعِيرِي بِالْبَقِيعِ إِذْ جَاءَنِي رَسُولٌ فَقَالَ أَجِبْ يَا أَبَا حَمْزَةَ! فَجِئْتُ وَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام جَالِسٌ، فَقَالَ إِنِّي لَأَسْتَرِيحُ إِذَا رَأَيْتُك ...
... حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام ابوحمزه را طلبید، چون وارد شد حضرت به او فرمودند: إِنِّي لَأَسْتَرِيحُ إِذَا رَأَيْتُك؛ من #آرامش و آسایش مییابم وقتی که تو را #میبینم.
📚منتهی الآمال؛ ج۲؛ ص۳۱۰
📚رجال الكشي؛ ص۳۳
https://eitaa.com/mr13_72
📌 عقیقه ای خاص
از جمله سنّت های موکّد در ولادتِ فرزندان #عقیقه می باشد که در روز هفتم ولادت انجام می گیرد.
واژه «عقيقه» در فرهنگ اسلامي، به معنای کشتن گوسفند، گاو يا شتر و... پس از ولادت کودک است و اين کار از ديدگاه اسلام کاری #پسنديده می باشد.
طبق حدیث امام صادق عليه السلام هر کودکی در #گرو #عقيقه ای است که پس از ولادت او برای #سلامتی او داده می شود.(۱)
یکی از #اختصاصات #امام_زمان علیه السلام در بین اهل بیت علیهم السلام #عقیقه #خاص برای آن حضرت می باشد، به طوری که امام عسکری علیه السلام #سیصد گوسفند برای آن حضرت عقیقه کردند.(۲)
شاید #علّت_تکرار، این باشد که یک عدد عقیقه، برای یک انسانی است که عُمر #معمولی (بین ٦٠ تا ٧٠ سال مثلاً) میکند، ولی در مورد حضرت مهدی(عج) که خداوند عمر #طولانی بین هزار و صدها سال برای او #تقدیر نموده، اقتضای عقیقه بیشتری دارد.
از طرفی هم چون #ولادت حضرت #مخفیانه بوده است حضرت با این عمل میخواستند به #شیعیان خویش خبر ولادت #آخرین_منجی را داده باشند.
📚 ۱) الكافي (ط - الإسلامية)؛ ج۶، ص ۲۴ كُلُّ مَوْلُودٍ مُرْتَهَنٌ بِالْعَقِيقَةِ
۲) اکمالالدین شیخ صدوق، ج ٢، ص ١٠٦. فانّ الامام العسکری علیه السلام عَقَّ عَنِ الامامِ المهدی علیه السلام بثلاثمأة عقیقة
https://eitaa.com/mr13_72
📌 استدلال آیت الله محمد باقر صدر بر وجود امام زمان علیه السلام:
ایشان برای #اصل_وجود حضرت دو دلیل #نقلی و #عقلی ارائه داده می نویسند:
۱) دلیل نقلی:
در منابع #عامه ۴۰۰ حدیث در باب حضرت مهدی علیه السلام وجود دارد که با #ضمیمه کردن به روایات #شیعه بیش از #شش هزار روايت می شود. #کمتر موضوعی در مسائل اسلامی وجود دارد که در حول آن این مقدار روايت وارد شده باشد.
۲) دلیل عقلی:
چطور #وجود حضرت #افسانه است حال آنکه حضرت حدود ۷۰ سال در دوران غیبت #صغری بین مردم #زندگی کرده است؟
آیا می شود #دروغی ۷۰ سال ادامه داشته باشد؟
آیا #امکان دارد #نوّاب اربعه حضرت به گونه ای #نقش بازی کرده باشند که هیچ کس به #حقیقت پی نبرد؟ ( در ارتباط با حضرت، کرامات، پاسخ توقیعات و دست خط و نوع جواب و ... ) (۱)
👈 لذا باید بگوییم که امام مهدی علیه السلام #افسانه و اسطوره نیست بلکه #واقعیتی موجود است و به تعبیر آیت الله جوادی #موعود_موجود است.
نکته جالب اینکه #حسن_بن_محبوب (م۲۳۴) یعنی ۲۰ سال #قبل از ولادت امام زمان علیه السلام کتابی در باب حضرت نگاشته است که نشان میدهد تا چه حد این مسأله #قطعی و #مسلّم بوده است.
📚۱) رهبری بر فراز قرون. ص۹۵_۱۰۵
https://eitaa.com/mr13_72
⛔️ امام عصر عجّل الله تعالی فرجه از دوستانش غافل نیست...
آیا حضرت صاحب علیه السلام که از دست #دشمن ها در پشت پرده #غیبت است، از #دوستانش هم #غافل است که هر چه بر سرشان آمد، آمد؟!
این #خیال ها از #ضعف ایمان است. آیا می شود که حضرت حجت عجّل الله تعالی فرجه الشریف جهت #حقانیت مذهب را #تقویت و تایید نکند؟
خدا می داند آن حضرت تا به حال چه کرده و چه می کند!!!
چقدر #فرق است بین کسی که او را [ عَيْنُ اَللَّهِ اَلنَّاظِرَةُ ]، و این #مجلس ما را در #محضر او میداند، و #یقین دارد که حدود و اندازه همه کلمات و ... نزد آن حضرت از #واضحات است، و کسی که چنین #فکر نمی کند!!!
📚 حضرت حجّت عجّل الله تعالی فرجه. ص۱۴۵
https://eitaa.com/mr13_72
📌 اینگونه بر گناهان خود گریه کنیم
👈 يا داودُ، نُح عَلى خَطيئَتِكَ كَالمَرأَةِ الثَّكلى عَلى وَلَدِها.
اى داود! براى #گناهانت، #نوحه و زارى كن آنچنان كه #مادر #فرزند_مُرده بر پسرش #نوحه و زارى مىكند»
📚عده الداعی ( آیین بندگی و نیایش). ص۶۳
https://eitaa.com/mr13_72
📌 #انتخاب به خاطر #ریاست_طلبی ممنوع
دو نفر از بستگان #ابوموسی اشعری از #یمن نزد #پیامبر اکرم(ص) آمده و #مسلمان شدند؛ سپس از ایشان درخواست کردند تا در یمن مسئولیتی به آنان بدهد.
پیامبر اکرم(ص) در پاسخ به آنان فرمود:
همانا #خائنترین شما، کسی است که #شیفته مسئولیت است. ما از کسانی که شیفته مسئولیت هستند، [در اداره جامعه اسلامی] از آنان استفاده نمی کنیم.
📚ابن حنبل، مسند، ج۴، ص۳۹۳؛ ص۴۱۱؛
📚نسائی، السنن الکبرا، ج۲، ص۴۶۳؛ ج۵، ص۲۲۷
📚بخاری، التاریخ الکبیر، ص۱۸۴
https://eitaa.com/mr13_72
6.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مؤمن انقلابی، به «تکلیف» میاندیشد و همهچیز را به «نتیجه»، گره نمیزند. تکلیف، اصالت دارد و نتیجه، فرع است. امروز مکلفیم در حرکت تکاملی انقلاب، جهش تاریخی ایجاد کنیم و این امر، محتاج «خانهتکانی مدیریتی» است. نباید تا همیشه از هراس «منحرفان»، به «متوسطان» رضایت داد.
#انتخابات
#تکلیف
https://eitaa.com/mr13_72
⚠️⚠️ مسافرت در ماه مبارک رمضان تقدّم روزه حتی بر سفر زیارتی
🔰 عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْفَضْلِ الْبَغْدَادِيِّ قَالَ: كَتَبْتُ إلَى أَبِي الْحَسَنِ الْعَسْكَرِيِّ علیه السلام: جُعِلْتُ فِدَاكَ، يَدْخُلُ شَهْرُ رَمَضَانَ عَلَى الرَّجُلِ، فَيَقَعُ بِقَلْبِهِ زِيَارَةُ الْحُسَيْنِ وَ زِيَارَةُ أَبِيكَ علیهماالسلام بِبَغْدَادَ، فَيُقِيمُ بِمَنْزِلِهِ حَتَّى يَخْرُجَ عَنْهُ شَهْرُ رَمَضَانَ ثُمَّ يَزُورُهُمْ أَوْ يَخْرُجُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ وَ يُفْطِرُ؟ فَكَتَبَ: لِشَهْرِ رَمَضَانَ مِنَ الْفَضْلِ وَ الْأَجْرِ مَا لَيْسَ لِغَيْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ، فَإذَا دَخَلَ فَهُوَ الْمَأْثُورُ.(۱)
👈 محمد بن فضل می گوید: به حضرت عسکری علیه السلام نامه ای نوشتم و این سؤال را مطرح کردم: فدایت شوم، ماه #رمضان می رسد. فردی به #قلبش خطور می کند که به #زیارت حسین بن علی علیه السلام و #زیارت پدر شما در بغداد برود. این فرد در منزلش #بماند تا ماه #رمضان به #پایان برسد و سپس به زیارت ایشان برود، یا اینکه #روزه را #خورده و به زیارت برود؟
حضرت عسکری علیه السلام در پاسخ مرقوم نمودند: ماه رمضان، #فضل و اجری دارد که برای ماه های دیگر این فضل و اجر #منظور نشده است. پس اگر ماه رمضان آمد، #مقدَّم داشته شود.
🔰 عَنْ دَاوُدَ الصَّرْمِيِّ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ زِيَارَةِ الْحُسَيْنِ وَ زِيَارَةِ آبَائِهِ علیهم السلام فِي شَهْرِ رَمَضَانَ نُسَافِرُ وَ نَزُورُهُ؟ فَقَالَ: لِرَمَضَانَ مِنَ الْفَضْلِ وَ عِظَمِ الْأَجْرِ مَالَيْسَ لِغَيْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ، فَإذَا دَخَلَ فَهُوَ الْمَأْثُورُ وَ الصِّيَامُ فِيهِ أَفْضَلُ مِنْ قَضَائِهِ وَ إذَا حَضَرَ رَمَضَانُ فَهُوَ مَأْثُورٌ يَنْبَغِي أَنْ يَكُونَ مَأْثُور.(۲)
👈 داوود صرمی می گوید: از حضرت هادی علیه السلام درباره #زیارت حسین بن علی علیه السلام و زیارت پدران حضرت هادی علیه السلام در #ماه_رمضان سؤال کردم که آیا #مسافرت کرده و به زیارت ایشان برویم؟ حضرت فرمود:
ماه رمضان، #برتری و اجر عظیمی دارد که برای ماه های دیگر این اجر و برتری #نیست. پس وقتی ماه رمضان آمد، #مقدَّم داشته می شود، و #روزه در آن ماه #برتر از #قضای روزه آن می باشد. لذا #شایسته است که ماه رمضان، #مقدَّم داشته شود.
📚
۱) وسائل الشيعة، ج14، ص573 به نقل از تهذیب
۲) بحارالأنوار، ج96، ص 325-326 به نقل از سرائر/ وسائلالشيعة، ج14، ص573 به نقل از تهذیب
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
https://eitaa.com/mr13_72
🟡بزرگترین دوستدار درخت و محیط زیست
✍ احمدحسین شریفی
🔻شاید بتوان گفت بزرگترین فعال محیط زیست در تاریخ اسلام، امیرمؤمنان بوده است.
بر اساس برخی از نقلهای تاریخی #امیرمؤمنان (ع) 100 هزار هسته خرما را کاشت در حالی که خودش حتی یک خرما از نخلهای آن را تناول نکرد. همگی را وقف فقرا و مستمندان میکرد.
🔻بر اساس نقلی دیگر، امیرمؤمنان(ع) در اطراف مدینه چاهها، قناتها، چشمهسارها و باغهای فراوانی را احیا، احداث و وقف کرد.
#درخت
#محیط_زیست
https://eitaa.com/mr13_72
📌 اسلام دینِ با گذشت
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند: بُعِثْتُ عَلَی الشَّریعَةِ السَّمْحَةِ السَّهْلَةِ (۱)
خدا مرا بر #شریعت و دینی مبعوث کرده است که با #سماحت (باگذشت) و #آسان است.
دین اسلام سماحت دارد. به یک انسان میگویند «سماحة» یعنی انسان #با_گذشت، ولی «دین با گذشت است» یعنی چه؟
مگر دین هم میتواند با گذشت باشد؟ دین هم با گذشت است ولی #اصولی دارد. چطور؟
دینی که به شما میگوید #وضو بگیر، همین دین به شما میگوید اگر #زخم یا بیماریی در بدن تو هست و #خوف_ضرر داری، بیم ضرر داری- نمیگوید یقین به ضرر داری- #تیمم کن، وضو نگیر.
این معنیاش سماحت این دین است؛
👈 یعنی یک دینِ یک دنده لجوج بیگذشت نیست، در جایش گذشت دارد.
یا میگوید #روزه واجب است. واقعاً اگر انسان #بدون عذر روزهای را بخورد #گناه مرتکب شده است. ولی همین دین میبینیم در جای خودش گذشت زیادی نشان میدهد:
«یریدُ اللهُ بِکمُ الْیسْرَ وَ لا یریدُ بِکمُ الْعُسْرَ». در مورد روزه است؛ #مسافر هستی، در مسافرت روزه گرفتن برای تو #سخت است، روزه نگیر، بعد قضایش را بگیر: «یریدُ اللهُ بِکمُ الْیسْرَ». مریض هستی: «وَ مَنْ کانَ مَریضاً اوْ عَلی سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ ایامٍ اخَرَ یریدُ اللهُ بِکمُ الْیسْرَ وَ لا یریدُ بِکمُ الْعُسْرَ» (۲)، یعنی دینی است با سماحت و با گذشت. حتی وقتی #خوف_ضرر داری (لازم نیست صددرصد یقین داشته باشی) (۳)
📚 ۱) کافی، ج۵. ص۴۹۴ چنین آمده است: «لَمْ یرْسِلْنِی اللهُ بِالرَّهْبانِیةِ وَ لکنْ بَعَثَنی بِالْحَنیفِیةِ السَّهْلَةِ السَّمْحَةِ».
۲) بقره. ۱۸۵
۳) سیری در سیره نبوی. ص۱۸۹
https://eitaa.com/mr13_72
📌 مراقب باش در این ماه مهمان هستی
🔸 الامام عليّ عليه السلام: أيُّهَا الصّائِمُ، تَدَبَّر أمرَكَ؛ فَإِنَّكَ في شَهرِكَ هذا ضَيفُ رَبِّكَ، انظُر كَيفَ تَكونُ في لَيلِكَ و نَهارِكَ؟ و كَيفَ تَحفَظُ جَوارِحَكَ عَن مَعاصي رَبِّكَ؟ انظُر ألّا تَكونَ بِاللَّيلِ نائِما و بِالنَّهارِ غافِلًا؛ فَيَنقَضِيَ شَهرُكَ و قَد بَقِيَ عَلَيكَ وِزرُكَ؛ فَتَكونَ عِندَ استيفاءِ الصّائِمينَ اجورَهُم مِنَ الخاسِرينَ، و عِندَ فَوزِهِم بِكَرامَةِ مَليكِهِم مِنَ المَحرومينَ، و عِندَ سَعادَتِهِم بِمُجاوَرَةِ رَبِّهِم مِنَ المَطرودينَ.
👈 اى روزهدار! در كار خود #بينديش، كه تو در اين ماه، #ميهمان پروردگار خويش هستى!
بنگر كه در شب و روزت #چگونهاى و چگونه #اعضاى خود را از #نافرمانى پروردگارت #نگه مىدارى!
بنگر! مبادا در #شب، #خواب باشى و در #روز، #غافل.
پس، اين ماه #بگذرد و [بار] #گناهت بر #دوشَت مانده باشد
و آنگاه كه روزهداران #پاداشهاى خود را مىگيرند، از #زيانكاران باشى
و آنگاه كه آنان از #كرامت مولايشان نصيب مىبرند، از #محرومان باشى
و آنگاه كه آنان از #سعادت همسايگى با پروردگارشان برخوردار مىگردند، تو از #راندهشدگان باشى!
📚 فضائل الأشهر الثلاثه. ص۱۰۸
https://eitaa.com/mr13_72