📚 نه نکته مهم #اقتصادی در بیانات و اقدام رهبری در روز درختکاری
۱- کاشت درخت میوه بجای درخت های بدون میوه؛ اقدامی که در شش سال اخیر از سوی رهبری تکرار شده است.
۲- حرکت دینی و انقلابی دانستن کاشت درخت و کار بسیار مهم دانستن نگهداشت و حفظ درختان.
۳- گیاه زنده را آسایش بخش روح و نگهدارنده جسم انسان و منبع رزق خدادادی و همه جانبه دانستن برای تک تک بشر.
۴- بیان ضرر تخریب محیط زیست و تخریب جنگلها برای ساخت و ساز جز در موارد اضطراری.
۵- از جمله اساسیترین مسائل دانستن محیط زیست و توجه دادن به حفظ دو ثروت عظیم و ذخیره حیاتی ملت ها (آب و خاک) و پرهیز از برخورد اسرافگونه با آنها
۶- توجه دادن به «حفاظت از حیات وحش» و نیز احکام شرعی شکار در اسلام.
۷- موظف دانستن سازمان محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی به جلوگیری از تبدیل زمین های کشاورزی و حتی بایستگی توسعه زمین های کشاورزی
۸- تاکید بر بایستگی توسعه انرژی های پاک و انرژی های غیر فسیلی (هستهای، بادی و خورشیدی)
۹- توجه دادن تک تک مردم به کاشت و نگهداشت درختان و جلوگیری از محو درختان و باغ های اطراف و درون شهرها.
#اقتصاد_کشاورزی
#اقتصاد_محیط_زیست
#اصول_کلان
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
🔰 عربستان در پی #درونزایی صنایع نظامی!
🔹رئیس اجرایی صنایع نظامی سعودی: در تلاشیم تا بتوانیم پهپاد بسازیم. تا سال ۲۰۳۰ بیشتر از نصفِ صنایع نظامی ما بومی خواهد شد.
پ.ن: تا هشت سال دیگر، تازه می خواهند نصف صنایع نظامیشان را بومی کنند. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران با بودجه نظامی حدود یک پنجم عربستان، سال ها است بسیار بیشتر از این اندازه را به خجستگی رهنمودهای ولی امر و خون شهدا و تلاش جوانان به دست آورده است.
#اقتصاد_مقاومتی
#ما_میتوانیم
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجت الاسلام علیرضا میرجلیلی و واقعهای بسیار گیرا و جذاب
کرامتی در دانشگاه مرکزی پایتخت اکوادور درباره امام سجاد (ع)
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
مجتبی شیخی
📚 جنگ خانمانسوز و وظیفهی بایسته ⚠️ جنگ، جنگ است؛ سخت و نرم ندارد؛ #خانمانسوز است و دودمان براندا
📚 جنگ ما سخت تر از جنگ شهدا
🔹 ما اهل جهادیم و از جنگ نمیهراسیم. با دست تُهی؛ اما با مغز و دلی پر، میجنگیم، باکی نیست؛ گاه می زنیم وگاه ما را می زنند؛ البته درد داستان این است که دوستان، ما را می زنند، نه دشمنان. چه بخوریم و چه بزنیم، وقتی خدا تماشای مان می کند، ما بُرده ایم.
🔸 #جنگ_نرم را میگویم؛ سختش را که شهدامان بُردند. ما هم به مهر خدا و فرماندهی رهبرمان، پرچم نرم انقلاب را #سلیمانی خواهیم کرد.
👈 راستی شهدا!
میدانستید جنگ ما از جنگ شما دشوارتر است؟! از این رو که در جنگِ شما، خودیها باند دشمن را میزدند؛ اما در جنگ ما، خودیها باند برای دشمن پهن میکنند؛ ولی این دوستان هم جلودار رزم ما نیستند و ما هستیم. این هم باکی نیست. ما اهل جهادیم و از جنگ با دشمن نمی هراسیم.
✍ دکتر رفیعی
#جنگ_نرم
#سلیمانی_فضای_مجازی
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #فیلم_نوشت | روایتی از سنگینترین جنگهای نرم تاریخ کشور ما که امروز در زمینه اغوای خواص در جریان است.
#جنگ_نرم_سخت
#اغوای_خواص
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 حوادث غیر عادی آسمانی و نماز آیات؟
🔹 هر حادثه غیر عادی آسمانی مانند بادهای سیاه و سرخ و صاعقه، اگر باعث ترس و وحشت #بیشتر_مردم شود، برای آن نماز آیات واجب است و گرنه نماز آیات واجب نیست. (رساله نماز و روزه امام خامنه ای)
#احکام
#نماز_آیات
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 سه مساله درباره #نماز_آیات:
مسأله ۶۶۲) اگر چیزهایی که نماز آیات برای آنها واجب است بیش از یک بار اتفاق بیفتد، برای هر کدام از آنها یک نماز آیات واجب است.
مسأله ۶۶۸) هنگامی که زلزله، رعد و برق و مانند آن، (که مدت زمان وقوعش کم است) اتفاق می افتد، بنابر احتیاط مکلف باید #فوراً نماز آیات بخواند و اگر تأخیر بیاندازد، باید آن را تا آخر عمر بدون قصد اداء و قضا (قصد ما فی الذمه) به جا آورد.
مسأله ۶۷۲) اگر از سایر حوادث (به جز خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی) در وقت آن مطلع شود و نماز آیات را هر چند بر اثر فراموشی نخواند، باید نماز آیات را بخواند و اگر در وقت آن مطلع نشده و پس از حادثه فهمیده باشد، احتیاط واجب آن است که آن را بخواند.
منبع: رساله نماز و روزه امام خامنه ای
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 نگاه دوبخشی رهبری به فضای مجازی؛ جداسازی اولویت حاکمیتی و اولویت مردمی
⏹ درآمد: بیم تحریف مواضع رهبری
آیا سخنان ۱۹ اسفند رهبری درباره فضای مجازی، به معنای دستکشیدن ایشان از «حیاتی بودن» و «سلب سلطه دشمن» از آن است؟ اینک به اصل سخن رهبری بنگریم:
⏹ فرمایش امام خامنهای:
امام خامنهای: «در جنگهای سخت با سلاحهای قدیمی دیگر نمیشود جنگید. امروز با شمشیر و با نیزه و با این چیزها، نمیشود به جنگِ توپ و موشک و مانند اینها رفت. در جهاد تبیین هم همین جور است؛ با شیوههای قدیمی [نمیشود کار کرد]. البتّه بعضی از شیوههای قدیمی جایگزین ندارد، مثل منبر، مثل مدّاحی؛ ... اینها همچنان اثرگذار است و هیچ چیز دیگری جای اینها را نمیگیرد، لکن از لحاظ #ابزارهای گوناگون #بایستی بِهروز حرکت کرد. البتّه ما امروز در این زمینه سلاحهای سختافزاریمان خوب است؛ یعنی بخش فضای مجازی و امثال اینها بالاخره فعّالند و کار میکنند و اگر چه فضای مجازی مشکلاتی دارد ــ که انشاءالله جناب آقای رئیسی و دوستانشان #باید همّت کنند و #هر_چه_زودتر #باید این مشکلات برطرف بشود ــ لکن به هر حال #در_دسترس است؛ کارهایی که #بایستی انجام بگیرد، از لحاظ سختافزاری #در_دسترس است؛ مهم بخش نرمافزاری قضیّه است. سلاح تبیین یک بخش نرمافزاری مهمّی دارد؛ در اینجا بایستی نوآوری صورت بگیرد، بایستی سخن نو گفته بشود و شیوهی نو در بیان ذکر بشود.»
⏹ بررسی: «کار مهم کارگزاران» و «کار مهم کاربران»
امام خامنهای در این سخن، مساله فضای مجازی را در دو بخش حاکمیتی و مردمی نگریستهاند:
▫ آ. وظایف حاکمیتی (کارگزاران) با ۷ تاکید:
۴ بار «باید»، ۲ بار آماده و «در دسترس بودن» و ۱ بار «هرچه زودتر انجام شدن».
▫ ب. وظایف مردمی (کاربران) با ۳ تاکید:
۲ بار «باید» و ۱ بار «مهم بودن»
از سویی، روشن است که تاکیدات پیشین رهبری درباره ضرورت سلب سلطه دشمن در اختیارداری فضای مجازی و ... سر جایش هست و باز هم رهبری بر آنند که توصیههای پیشین و اشکالات کنونی باید #خیلی_زود انجام شود.
ولی برای مردم که در جایگاه «کاربر» هستند، مهم این است که از وضعیت موجود با اشکالاتی که دارد، بِروزتر و بهتر بهره ببرند؛ نه این که حاکمیت هم به جای کار حیاتی خودش (قوت در فضای مجازی، حیاتی است) برود سراغ محتواسازی و اصل را رها کند. و گویا دستور حذف بودجه سنگین و حکومتیسازی بخش مردمی نیز بیپیوند با این نکته نباشد.
⏹ هشدار: فروگذاری غمانگیز دفتر حفظونشر
شوربختانه کانال دفتر حفظ و نشر آثار رهبری در عکسنوشتها و خلاصههای تولیدی خود تنها به بخش کاربری (محتوا) پرداخته و بخش کارگزاری و حکومتی و اصلاح ابزارهای مدیریتی را رها کرده است و تلختر این که شبیه این رویکرد بارها رخ داده است.
✍ دکتر مجتبی شیخی، دانشآموخته حوزه علمیه قم
📚 سه نکته در نقد طرح مجلس برای واردات خودرو
۱- امام خامنهای در سال ۹۹ درباره واردات گوشی لوکس آمریکایی واکنش نشان داده و فرمودند: 👇
«این واردات بیرویّه چیز خیلی خطرناک و مهمّی است. گاهی اوقات این واردات، واردات لوکس است؛ یعنی هیچ نیازی به آن نیست. شنیدم که برای واردات یک نوع گوشی لوکس آمریکایی در سال ۹۸ حدود نیم میلیارد دلار -این جور گزارش شد به ما- مصرف شده! البتّه بخش خصوصی این کار را میکند، منتها بایستی دولت جلوی این را بگیرد». (۲ شهریور ۹۹)
اگر قرار است بیشتر خودروهای وارداتی لوکس و اشرافی باشند و برای نیاز بدنه مردم نباشند (که گویا چنین است)، امام خامنهای در سال ۹۹ درباره واردات گوشی لوکس به دلیل اشرافی و لوکس بودن آن واکنش نشان دادند. آیا #گوشی_لوکس_آمریکایی ارز بیشتری مصرف میکند و بیشتر شایسته ملامت و مذمت است یا #خودرو_لوکس_وارداتی؟ همچنین چرا ارز کشور برای اشرافیگری برخی به کار رود تا ایشان در خیابانها جلوهگری نموده و قرتی بازی و مسخره بازی درآورند.
۲- در حالیکه امام خامنهای واردات نیم میلیارد دلار گوشی لوکس و اشرافی را تقبیح میکنند و دستور به جلوگیری از آن از سوی دولت آن زمان میدهند، برپایه آمار وزیر صنعت در پی آنند که ۱ تا ۲ میلیارد دلار (۲ تا ۴ درصد ارز به دست آمده از صادرات در کشور)، در راه واردات خودرو (که گویا بیشتر یا همه آن لوکس است) #مصرف شود. آیا با این همه کالایی که در کشور برای واردات نیاز است، ۲ تا ۴ درصد، پول کمی است؟! همه اینها در حالی است که نزدیک ۵ هزار گونه کالای وارداتی در کشور وجود دارد. حتی اگر ارز برای چنین وارداتی بس باشد، مگر باید همه ارز کشور برای واردات به کار رود. بایسته است که ذخیره ارزی کشور هر چه کمتر در راه چیزهای کم نیاز و کم فایده مصرف شود.
۳- اگر هر خودرو وارداتی برابر ۳۰ هزار دلار ارز ببرد، با دومیلیارد دلار میتوان تنها ۷۰ هزار خودرو سواری وارد کرد که این شمار، پوشش کمبود تقاضا را نیز نمیدهد، بنابراین بهانه جایگزینی #کمبود_تقاضا نیز بهانه نادرستی است. یعنی دو میلیارد دلار ارز فقط برای ۷۰ هزار نفر به کار رود و در نتیجه یکی از سه کالای اول وارداتی کشور، خودرو شود.
#اقتصاد_مقاومتی
#کالاهای_غیرضرور
#واردات_اشرافی
✍ مجتبی شیخی، دکترای علوم اقتصادی
📚 افزایش امید به بهبود وضعیت اقتصادی با اصلاح برخی رویکردها در دولت سیزدهم
مقایسه دو نظرسنجی نشان میدهد که خوشبختانه شاخص «امید به بهبود وضعیت #اقتصادی» نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
امیدواریم دولت با تغییر در سایر رویکردهای اشتباه، امید مردم را بیش از پیش بیافزاید.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
هدایت شده از فزا
❌ خط خطی کردن خط فارسی در خبرگزاری فارس!
🔺نگرانی رهبری ار خطخطی خط فارسی: «اسم #فارسی را با خط #لاتین می نویسند! خب چرا؟! چه کسی میخواهد از این استفاده کند؟ آنکه زبانش فارسی است یا آنکه زبانش خارجی است؟» ۱۹ آذر ۹۲
📘 اصل ۱۵ قانون اساسی: «زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و #متون_رسمی و کتب درسی باید با این زبان و #خط باشد»
🌑 از خبرگزاری فرمند و انقلابی فارس خواهش می کنیم که خط انگلیسی را #تبلیغ مفتی نکنند!
🌏 فزا: فارسی زبان انقلاب
📚 نامگذاری اقتصادی ۱۴ سال گذشته از سوی امام خامنهای
بررسی نامگذاریهای ۱۴ سال گذشته نشان میدهد که نام دستکم ۱۳ سال، ارتباط مستقیم با #اقتصاد_مقاومتی دارد. شعار سال ۹۴ (همدلی و همزبانی) نیز هرچند در نگاه اول با اقتصاد مقاومتی ارتباط ندارد اما نتیجه اجرای معیار مردمی بودن، همدلی و همزبانی مردم با مسئولین است.
اقتصاد مقاومتی شعاری است که هنوز تا عمل مسئولین، فاصله زیادی دارد.
به نگاه شما امسال را امام خامنهای چه خواهند نامید؟
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 بازهم شعار اقتصادی: سال "تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین"
📹 فیلم کامل پیام نوروزی امام خامنهای به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۱
👈 متن کامل پیام
📚 معرفی شاخص ترکیبی و کلان دانشبنیانی به مناسبت شعار سال
🔹 با مهر و عنایت خدای دانا و توانا و با همفکری اساتید گرانقدر، شاخص ترکیبی و کلان دانشبنیانی که از سه بخش (ورودی، واسطه مدیریتی و خروجی) تشکیل یافته است را به گونهای ابتکاری تولید نمودهایم.
برای آگاهی بیشتر از این شاخص به متن پیدیاف مقاله از طریق یکی از روش های زیر اقدام نمایید:
۱- وبگاه مجله مطالعات اقتصاد اسلامی
۲- وبگاه مگیران
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 شعر شعار سال «تولید دانشبنیان، اشتغالآفرین»
۱. آقا تو بگو محال، می گویم چشم
یک جمله شعار سال، می گویم چشم
شد امر تو، تولیدی دانش بنیان؟
افزایش اشتغال؟ می گویم چشم
۲. فرمود پیمبر که به اعلی برسد
این قوم به دانشِ ثریا برسد
تولید کن و شغل فراهم کن، تا
آوازه ات امسال به آقا برسد
۳. رمز عملیات: شعار هرسال
آن هم کف میدان و نه در خواب و خیال
تولید کنید خوب و دانش بنیان
برنامه اشتغالزا نیست محال
۴. در قرن جدید، می درخشد ایران
با قدرت مردمی و نور ایمان
هنگامه اشتغال زایی، ما و
تولید همیشگی دانش بنیان
۵. تولید که بر اساس دانش باشد
بیکاری مان که رو به کاهش باشد
آن وقت تمام قرن خورشیدی بعد
ایران جوان منشأ تابش باشد.
✍ شاعر: سید جواد امامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امام خامنهای: افزایش درآمد نفتی نبايد به افزایش #واردات بینجامد
🔹ما باید از درآمدهای نفتی برای زیرساختها و کارهای اساسی کشور استفاده کنیم، بنیانها را محکم کنیم تا اقتصاد ریشهدار شود.
🛑 قابل توجه مسئولینی که در پی به کاربردن دو میلیارد دلار ارز کشور برای واردات خودرو آن هم از نوع غالبا لوکس و اشرافی هستند.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایتی از تلاش ۲۰۰ روزه دولت رئیسی در #اقتصاد
۱- آغاز طرح جهش ملی مسکن
۲- آغاز به کار جدی درگاه ملی مجوزهای کسب و کار و دادن تسهیلات بدون ضامن
۳- کاهش نرخ تورم نقطهای و سالانه
۴- جایگزینی درآمدهای پایدار بجای استقراض از بانک مرکزی و فروش اوراق قرضه و درنتیجه کاهش رشد نقدینگی و تورم
۵- افزایش ۱۹۲ درصدی درآمدهای مالیاتی و افزایش ۶۷۰ درصدی درآمدهای نفتی
۶- باز پرداخت ۲۱ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت سابق به بانک مرکزی
۷- تقویت دیپلماسی فعال اقتصادی بویژه با کشورهای همسایه و عضویت در سازمان همکاری شانگهای، قرارداد سوآپ گازی ترکمنستان و آذربایجان از طریق ایران، امضای ۱۴ سند همکاری میان ایران و قطر و افزایش همکاریهای اقتصادی با روسیه
۸- ایجاد سامانه جامع تجارت به عنوان کلید حل بسیاری از مشکلات تامین کالا از ثبت سفارش تا توزیع آن و نیز برای جلوگیری از قاچاق گسترده
۹- کاهش رشد نقدینگی به کمترین میزان خود در ۲۷ ماه گذشته
۱۰- افزایش رشد اقتصادی در نه ماهه اول سال به ۴.۱ درصد
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی