المدرسة، جلسه 28.mp3
4.03M
«المدرسة القرآنیة» جلسه بیست و هشتم
به مناسبت ماه مبارک رمضان، مباحث مهم کتاب «المدرسة القرآنیة» از علامه شهید سیدمحمدباقر صدر (ره) بهصورت درسگفتار در طول این ماه توسط حجتالاسلام دکتر محمدیفرد به فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی تقدیم میشود.
کتاب «المدرسة القرآنیة»، اثر علامه شهید سیدمحمدباقر صدر (ره) است، که با عنوان «پژوهشهای قرآنی» نیز به چاپ رسیده است. این کتاب، بهرغم حجم مختصرش، از هنگامی که به چاپ رسید، ایده «نظریه پردازی قرآنی» را وارد ادبیات علوم قرآنی کرد و توسط اندیشمندان جهان اسلام، مورد استقبال قرار گرفت. توجه به این کتاب، از کلیدهای ورود به تولید «علوم انسانی دینی» است و شیفتگان قرآن و مباحث علم دینی، قطعا بی نیاز از آن نیستند.
#شهید_صدر
#علم_دینی
https://eitaa.com/allamehsadr
هدایت شده از علی نصیری
از کنار گناهان کریمانه بگذریم.
عَنْ أَبِي أَيُّوبَ الْخَرَّازِ قَالَ: نَزَلْنَا بِالْمَدِينَةِ فَأَتَيْنَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع فَقَالَ لَنَا أَيْنَ نَزَلْتُمْ فَقُلْنَا عَلَى فُلَانٍ صَاحِبِ الْقِيَانِ فَقَالَ كُونُوا كِرَاماً فَوَ اللَّهِ مَا عَلِمْنَا مَا أَرَادَ بِهِ وَ ظَنَنَّا أَنَّهُ يَقُولُ تَفَضَّلُوا عَلَيْهِ فَعُدْنَا إِلَيْهِ فَقُلْنَا لَا نَدْرِي مَا أَرَدْتَ بِقَوْلِكَ كُونُوا كِرَاماً فَقَالَ أَ مَا سَمِعْتُمُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ وَ إِذا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا كِراماً.
سند این روایت صحیح است.
ابو ایوب خراز می گوید: در مدینه فرود آمدیم و به محضر امام صادق (ع) رسیدیم.
امام به ما فرمود: کجا فرود آمدید؟
گفتیم: نزد فلانی که دارای کنیزان آوازه خوانان است.
امام فرمود: کریم و بزرگوار باشید.
به خدا قسم ما درنیافتیم که مراد امام از این جمله چیست و گمان کردیم که فرموده است به میزبان خود مهربانی کنید.
برای جویا شدن مراد امام نزد ایشان برگشتیم و گفتیم: ما درنیافتیم که مراد شما از جمله «کونوا کراما» چیست؟
امام صادق (ع) فرمود: آیا این سخن خداوند متعال را نشنیدید: «وَ إِذا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا كِراماً؛ و چون بر ناپسندى بگذرند به شتاب از آن دورى مى جويند.»
متن:
نَزَلْنَا بِالْمَدِينَةِ فَأَتَيْنَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع فَقَالَ لَنَا أَيْنَ نَزَلْتُمْ؛ امام به علم لدنی می داند که آنان کجا فرود آمدند، اما با این حال از سر بزرگواری از خود آنان پرسید که کجا فرود آمدید.
پرسش پیوسته اهل بیت (ع) از چند و چون کار، زندگی و فعالیت اصحاب حکایت از اهتمام فراوان آنان به تربیت و تهذیب دوستان و یاران خود دارد.
فَقُلْنَا عَلَى فُلَانٍ صَاحِبِ الْقِيَانِ؛ نزد فلانی بودیم که کنیزکان آوازه خوان دارد. از توصیفی که آنان برای میزبان خود ذکر کردند، آشکار می شود که در مجلس رقص و آواز صاحب خانه حضور یافتند.
فَقَالَ كُونُوا كِرَاماً؛ در برابر گناهان کریمانه و از سر بزرگواری بگذرید.
فَوَ اللَّهِ مَا عَلِمْنَا مَا أَرَادَ بِهِ وَ ظَنَنَّا أَنَّهُ يَقُولُ تَفَضَّلُوا عَلَيْهِ؛ پیام و توصیه امام خود حکایت از بزرگواری امام دارد که این چنین مهربانانه و مودبانه مخاطبان خود را نصیحت فرمود که آنان به خوبی درنیافتند که مراد امام چیست.
فَعُدْنَا إِلَيْهِ فَقُلْنَا لَا نَدْرِي مَا أَرَدْتَ بِقَوْلِكَ كُونُوا كِرَاماً؛ این که بازگشتند و پرسیدند که مقصود امام چیست، کار شایسه ای کردند. این امر نشان می دهد که جویای دانستن و هدایت یابی بودند.
فَقَالَ أَ مَا سَمِعْتُمُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ وَ إِذا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا كِراماً؛ پیام این آیه آن است که از مؤمن سزاوار است که از کنار کارهای لغو تا چه رسد به گناه، کریمانه بگذرد.
مجالس لهو و لعب اگر هیچ گناهی به همراه نداشته باشند، کار لغو و بیهوده خواهند بود.
پیام آیه شریفه و منش امام صادق (ع) که مبتنی بر منش قرآن است، یک نکته اساسی است:
خداوند کریم، بزرگوار و بلکه کریم ترین موجود هستی است «اقرأ و ربک الاکرم» او از بندگان مؤمن خود خواسته تا خود را به صفات الهی که یکی از آنها کرامت نفس است، متصف کنند.
کریم بودن و کرامت نفس مؤمن مقتضی آن است که از کنار گناهان کریمانه بگذرد و دامن خود را به هیچ آفت و آسیبی نیالاید.
می بینید در این دعوت خداوند به ترک گناه هیچ سخنی از عذاب، عقوبت، پیامدهای دنیوی و اخروی گناهان و تعابیری عتاب آمیز از این دست نیست.
آیا سخن کریمانه کریمی چون خداوند مقتضی آن نیست که از گناهان کریمانه درگذریم؟!
eitaa.com/alinasirigilani
https://chat.whatsapp.com/BIu6bPkQKynDtXb8OBxaAh
t.me/alinasirigilani
موسسه و مرکز تخصصی تفسیر تمهید
از کنار گناهان کریمانه بگذریم. عَنْ أَبِي أَيُّوبَ الْخَرَّازِ قَالَ: نَزَلْنَا بِالْمَدِينَةِ فَأَت
کانال استاد حجت الاسلام دکتر علی نصیری
علاقه مندان به مباحث ایشان بپیوندند
#نکتهـناب #روشـشناختی
🌹نکته ناب روش شناختی در ذیل سوره توحید
🌸 در ویراست جدید جلد اول تفسیر همگام با وحی استاد بهجت پور
👇👇
🌷از مجموعه آیات و سور گذشته معلوم میشود که قرآن در مطرح ساختن مسألهی توحید، روش ویژهای را تعقیب نموده است.
این روش بر پایهی نگاه قرآن، به تربیت توحیدی استوار است.
سخن گفتن قرآن از خدا تنها برای این نیست که مردم به معرفت الله برسند، بلکه قرآن از خدا سخن گفته تا مردم بر پایهی معرفت، بندگی کنند و سراسر زندگی خود را متناسب با این اندیشه، سامان دهند: «صِبْغَةَ اللَّهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً وَ نَحْنُ لَهُ عابِدُونَ؛ رنگ (و نگار) خداوند را (بگزينيد) و خوشرنگ (و نگار)تر از خداوند كيست؟ و ما پرستندگان اوييم.» (بقره 87/ 138)
ازاینرو طرح مسألهی معرفت در لابهلای آیات و مناسبتهایی که واکنشهای بندگی باید بروز کند، مطرح میشود، و چنانکه در سیر نزول مشاهده کردید، مباحث توحید ذات و صفات را متأخر از مباحث توحید افعالی و توحید عملی قرار گرفته تا مخاطبان، رابطهی خود با جهان غیب را از نقطهای آغاز کنند که واکنشهای رفتاری مانند تسلیم، تقوا، عبادت، خشیت و امثال آن را بهدنبال داشته باشد.
سپس چنان که مشاهده میکنید بهتدریج و از سورهی کافرون تاکنون، تصویر ذات و صفات باری تعالی، روشنتر و شفافتر، و پیرایههای احتمالی دراینباره، دفع میشود.
در آغاز نزول و از سورهی علق، بر صفتهای آفریدگاری و ربوبیت تکوینی توجه شده، و آن دو، بهعنوان پایهی ارتباط مردم با جهان معنا و درک ربوبیت تشریعی قلمداد میشوند. قرآن با ثابت کردن اضطرار انسان به پروردگار و فقر دربرابر او، مردم را به تسلیم شدن و ترک سرکشی از فرامین ربوبی فرا میخواند: (ن. ک: به ترتیب سورههای: علق، قلم، مزمل و مدثر/ نزول 1 تا 4). پس از آن، به بیان ارتباط صحیح و شایستهی انسان با پروردگار پرداخته است: (مانند سورهی حمد/ نزول 5).
در گامی دیگر، نقش این رابطه را در پذیرش قرآن، بهعنوان کلام الهی تبیین میشود؛ قرآنی که انسان را به استقامت شخصیت میرساند: (ر. ک: تکویر/ نزول 7). و نقش همراه بودن ذکر پروردگار با نماز، که یک بال رستگاری انسان را رقم میزند، بیان میشود: (ر. ک: اعلی/ نزول 8).
سپس این نقشها در سورههای بعد، به نقشهای مختلف پروردگار و دست غیب در معادلهی میان انسان، دیگران، جهان هستی و پروردگار تبیین شده، و بالأخره با ایجاد این زمینهها و ذکر اینکه او همنوع دیگر معبودها و پروردگارهای ادعایی نیست، مخاطب را برای بحث از ذات و صفات پروردگارآماده نمود؛
بنابراین قرآن به تربیت توحیدی توجه کرده، و این تربیت را پایهی اصلاح انسان قرار داده و اولین واکنش قابل انتظار را بندگی و پرستش دانسته تا در سایهی آن، بهتدریج چشم انسان به جهان معنا بازتر شود و رفتار وی در ابعاد مختلف زندگی بر این اساس تنظیم شود. «ولله الحمد»
https://eitaa.com/mtamhid
دانلود جلسه 23 و نهایی تفسیر سوره دخان استاد بهجت پور در ماه مبارک رمضان
بحث شیرین و مهم جری و تطبیق سوره دخان
http://www.whc.ir/modules/system/assets/uploads/pub_relation/ramezan99/23.mp4
- نهایی- تفسیر .pdf
1.45M
متن تفسیر سوره دخان استاد بهجت پور https://eitaa.com/mtamhid
23 سوره دخان استاد بهجت پور جلسه 23.mp3
10.61M
صوت جلسه 23 سوره دخان در ماه مبارک رمضان استاد بهجت پور
51.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تفسیر سوره دخان استاد بهجت پور جلسه 23 (پایانی) جری و تطبیق سوره دخان
هدایت شده از (حریم عفاف) سیر فرهنگ سازی پاکدامنی در قرآن
جلسه 31.mp3
14.32M
[ فایل صوتی : جلسه 31.mp3 ]
📙برگزاری سی و یکمین جلسه از کارگاه مجازی مهندسی فرهنگی پاکدامنی در قرآن کریم (طرح عبادالرحمان ) ✅با حضور استاد صافی از اساتید موسسه تمهید قم .
⏰ مدت زمان فایل:39:46
⏹#جلسه_سی و یکم
🔶 موضوع: خلاصه تحلیل فرایندی گام چهارم از فرهنگسازی پاکدامنی در قرآن کریم و نتیجه گیری کلی از چهار گام و ارائه چند پیشنهاد به دلسوزان فرهنگی 🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹 🔰با ما همراه باشید👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1743650864Ce6d50007d8
هدایت شده از (حریم عفاف) سیر فرهنگ سازی پاکدامنی در قرآن
روش فرهنگسازی پاکدامنی در قرآن 31.docx
21.1K
📙برگزاری سی و یکمین جلسه از کارگاه مجازی مهندسی فرهنگی پاکدامنی در قرآن کریم (طرح عبادالرحمان ) ✅با حضور استاد صافی از اساتید موسسه تمهید قم .
خلاصه نگاشت استاد از بحث به صورت فایل ورد برای عکس نوشته و ...
⏹#جلسه_سی و یکم
🔶 موضوع: خلاصه تحلیل فرایندی گام چهارم از فرهنگسازی پاکدامنی در قرآن کریم و نتیجه گیری کلی از چهار گام و ارائه چند پیشنهاد به دلسوزان فرهنگی 🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹 🔰با ما همراه باشید👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1743650864Ce6d50007d8
به اطلاع می رساند چاپ چهارم کتاب تفسیر تنزیلی مبانی, اصول, قواعد و فواید استاد بهجت پور به حمدالله امور چاپش تمام شد و به بازار نشر ارائه گردید. این کتاب در چاپ جدید با مبلغ 43000 تومان به بازار نشر عرضه گردیده است. عزیزانی که پیگیری چاپ این کتاب را می کردند، تعداد محدودی کتاب با تخفیف (به مبلغ 36500 تومان) تهیه شده است. جهت تهیه یا ارسال با دفتر موسسه تماس بگیرید. @mtamhid1
به اطلاع برسانم به حمدالله کتاب روش فرهنگ سازی پاکدامنی استاد بهجت پور از سری کتب تفسیر موضوعی تنزیلی هم به چاپخانه رفته و ان شاء الله تا اواخر خرداد به بازار نشر عرضه خواهد شد. این کتاب با همکاری نشر هاجر به چاپ می رسد. @MTAMHID
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢آنچه در طول تاریخ بر «بهشت بقیع» گذشته است
♦️چه شخصیتهایی قبل از تخریب در «قبرستان بقیع» صاحب مقبره بودند؟
بررسی_و_ارزیابی_«تفسیر_تنزیلی؛_مبانی،_اصول،_قواعد_و_فواید».pdf
621.3K
مقاله ای در بررسی و ارزیابی کتاب تفسیر تنزیلی، مبانی ، اصول، قواعد و فواید استاد بهجت پور. مطالعه آن را برای کسانی که علاقه دارند محتوای کتاب را به صورت خلاصه بدانند، پیشنهاد می کنیم. موسسه تمهید
مؤسسه تخصصی در زمینه تفسیر تنزیلی
ایتا: @mtamhid
ادمین: @mtamhid1
تلفن موسسه: 02532920244
همراه: 09199700163
ایمیل: m.tamhid@chmail.ir
سایت مباحث علمی: hamgambavahy.ir
سایت موسسه: tamhid.net
آدرس: قم، زنبیل آباد،خ اباالفضل،خ دانش ک 6 پ 29
680315.pdf
1.03M
✴️مسابقه بزرگ کتابخوانی وصیتنامه حضرت امام خمینی(ره)
🎁۵ هدیه ۱۰۰ هزار تومانی به ۵ نفر برتر
⏰مهلت شرکت در مسابقه تا 16 خرداد
✅فایل pdf وصیتنامه امام راحل را مطالعه نموده و به سوالات در لینک زیر پاسخ بدهید.👇
https://farhangi.digisurvey.net/50d2v
معاونت فرهنگی سپاه استان تهران
https://eitaa.com/farhangi_tehran
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 یادتان هست می گفتیم تاوان داغ حاج قاسم که هنوز دلمان را می سوزاند عین الاسد نیست.
یادتان هست می گفتیم تاوان خون حاج قاسم حتی رفتن آمریکا از منطقه هم نیست.
تاوان خون حاج قاسم نابودی پیکره ی ظلم و ستم فرعونیان عالم به رهبری آمریکاست.
می گویید نه مجددا وعدهی امام خامنه ای را ببینید.
✍"محمدصالحی"
🌎نهضت جهانی مقاومت🌍
http://eitaa.com/joinchat/1357578243Cf32533097a
📺 سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب در سی و یکمین سالروز رحلت امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد
🔻حضرت آیتالله خامنهای، ۱۴ خردادماه بمناسبت سی و یکمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی رحمهالله، در یک سخنرانی زندهی تلویزیونی با ملت ایران سخن خواهند گفت.
📱بیانات رهبر انقلاب ساعت ۱۱ روز چهارشنبه، از سایت، اینستاگرام، توئیتر KHAMENEI.IR و شبکههای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بصورت زنده پخش خواهد شد.
🔻مراسم سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی که هرسال با سخنرانی حضرت آیتالله خامنهای در حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار میشد، با توجه به دستورالعملهای بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر عدم برگزاری تجمعات، امسال در حرم مطهر برگزار نمیشود.
💻 @khamenei_ir
دوستان عزیز. استاد عابدینی حفظه الله در راستای رزمایش مواسات که حضرت آقا فرمودند، اومدن ۱۵ جلسه، تفسیر آیات انفاق رو گفتند که بسیار شنیدنی و جالب اند. تأکید میکنم: بسیار شنیدنی و جالب. هم خودتون استفاده کنید هم اگر منبری یا جلسه ای (مجازی یا حقیقی) داشتید ، خیلی موضوع خوب و به روزی هست و میتونید ازشون استفاده کنید.
تقدیم به خدمت شما با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد:
بدون لینک گذاشتم که به راحتی بتوانید به دوستان و گروه ها ارسال نمایید.
نکته:
ترتیب فایلها را دقت بفرمایید
سعی شود از فایل ورد روزانه برای گروه های دوستان و خانواده یکی دو حدیث فرستاده شود که یادمان نرود باید مواسات کنیم