فى تفسيرِ البَسْملَةِ: اللّه ُ هُو الّذى يَتألَّهُ إلَيهِ عِندَ الحَوائجِ والشَّدائدِ كُلُّ مَخْلوقٍ عِندَ انْقِطاعِ الرَّجاءِ مِن كُلِّ مَن هُوَ دُونَهُ،وتَقَطُّعِ الأسْبابِ مِن جَميعِ مَن سِواهُ .
امام عسكري عليه السلام ـ در تفسير «بسم اللّه الرحمن الرحيم» ـ : اللّه هموست كه هر مخلوقي درهنگام نيازها وگرفتاريها وقتي اميدش ازهمه ، جز او ، قطع مي شود ورشته هر سببي ، جز او ، بريده مي گردد ، به او روي مي آورد .
«منتخب ميزان الحكمة» صفحه ۱۸۰
💐 میلاد مسعود امام حسن عسکری فرخنده و شادباش.
#احادیث_توحیدی
#امام_حسن_عسکری
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
📚معرفی کتب استاد سید محمد موسوی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
#آیین_و_اندیشه
بخشی از مقدمه :
هدف ما در این کتاب به توفیق الهی همان مقصود سالکان مکتب تفکیک است، یعنی تلاش در جهت شناخت معارف اهل بیت و تفکیک بین سره و ناسره، که به نظر این حقیر بیشتر در حکمت متعالیه و عرفان اسلامی متجلی شده است تا سایر مکاتب، اگرچه حقیقیت معارف آل محمد (صلي الله علیهم) برتر و والاتر از آن است که در ساحت یک مکتب فکری بگنجد.
موضوع این کتاب بررسی و نقد نظرات مکتب تفکیک است و نه نقد چند شخصیت علمی، بلکه در عین احترام به همه بزرگان اهتمام و وجهه نظر ما به افکار و آثار آن هاست.
توهین به بزرگان و گذشتگان موجب کسب وجاهت و عظمت برای هیچ کس نمیشود بلکه صرفا حقارت ذاتی و بی ریشگی و سبک سری توهین کننده را به نمایش میگذارد همچنانکه نقد اندیشه هیچ بزرگی موجب استخفاف او نخواهد بود.
#مکتوبات
#استاد_موسوی
ایتا تلگرام
📚معرفی کتب استاد سید محمد موسوی به مناسبت هفته کتاب:
✅مقدمه: این بنده از ابتدای تعلم حکمت علاقه ی خاصی به #حکمة_الاشراق داشتم و هنگام مطالعه اسفار مکرر به تعلیقات مرحوم آخوند بر شرح حکمة الإشراق مراجعه میکردم. همواره آرزو مند بودم که این تعلیقات ارزشمند به صورت منقح و چشم نواز به چاپ برسد تا خواننده در مطالعه کتاب و حواشی زحمت بصری زائد الوصف نداشته باشد. سال ۱۳۸۰ تصمیم گرفتم این مهم را خود عهده دار شوم و اکنون خدا را شاکرم که پس از حدود ۷سال عمده کار تمام شد.
📔حکمة الاشراق دو شرح مهم دارد که اولین آن توسط حکیم بزرگ شمس الدین محمد شهرزوری و دیگری توسط قطب الدین شیرازی به انجام رسیده است.
طبع حجری شرح قطب الدین بر حکمة الاشراق به انضمام تعلیقات صدر المتأهلين در سال ۱۳۱۵ قمری با تصحیح مرحوم شیخ اسدالله یزدی (از مدرسین حکمت مدفون در کوهسنگی) به نفقه مرحوم سید ابراهیم طباطبائی تاجر و به خط مرحوم محمد درجزینی به چاپ رسید.
📖تنها چاپ جدید از این کتاب و بدون تعلیقات، به اهتمام آقای دکتر مهدی محقق صورت گرفته که زحمات ایشان مشکور است. توجه به این نکته ضروری می نماید که تصحیح جناب دکتر محقق با چاپ سنگی و نسخه خطی تفاوت هایی دارد قسمت عمده این اختلافات حاصل حذف، جابهجایی یا احیانا تغییر برخی فقرات شرح است که ظاهرا مصحح محترم به انگیزه پرهیز از تکرار عبارات این کار را کرده اند.
📜واضح است که این موارد جز اختلاف نسخ به حساب نمیآید بنابراین اشاره ای به آنها نشده و ما جهت حفظ امانت تمام شرح را همانگونه که در چاپ سنگی و نسخ خطی است آوردیم.
#مکتوبات
#حکمة_الاشراق
#استاد_موسوی
ایتا تلگرام
🗂 پرونده ویژه علامه طباطبایی(ره) در کانال
📆به مناسبت ۲۴ آبان سالگرد رحلت علامه طباطبایی(ره)
🎙 تدریس کتاب بدایة الحکمه
🎙 تدریس کتاب نهایة الحكمة
🖋 مبانی تفسیری علامه طباطبایی
📖 بررسی آثار علامه طباطبایی
🔍 بزرگداشت علامه طباطبایی
💡 حکمت آموزی در بیان علامه طباطبایی
ایتا تلگرام
📚معرفی کتب استاد سید محمد موسوی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
#اسرارالآیات
🖋بخشی از مقدمه:
بسم الله الرحمن الرحیم
از جمله مسائل اساسی مورد تاکید در حکمت متعالیه این است که میان دین و عقل تخالفی نیست و حکیم عالیقدر صدرالمتالهین (قدس الله سره) در اکثر کتابهایش بر این مطلب تاکید دارد و در مواضعی پس از ذکر ادله عقلی بر مدعا به شواهد نقلی آن تمسک میکند.
یکی از آثاری که صدرا به خصوص برای اثبات این امر تالیف فرموده کتاب شریف اسرارالآیات است که عمده مطالب آن شامل مباحث اثبات باری تعالی و معرفت صفات الهی و نحوه صدور کثرت و تحقیق نبوت و خلافت الهیه و برخی مباحث نفس و معاد است.
در غالب مسائل پس از اشاره کوتاهی به دلایل عقلی و احیانا اقوال مختلف، به تطبیق با آن آیات و روایات میپردازدو از این جهت یکی از ارزشمند آخوند است.
استاد الاساتید مرحوم مولی علی نوری (رحمة الله عليه) بر این کتاب به طور مفصل و در چندین مقطع زمانی حاشیه نوشته است و کار صدرا در تطبیق حکمت متعالیه با آیات و احادیث را تکمیل فرموده است این تعلیقات اگر مفصل ترین اثر آخوند نوری نباشد مسلما از طولانی ترین آنها است...
#اسرارالآیات
#مکتوبات
#استاد_موسوی
ایتا تلگرام
📣 همایش استانی روز جهانی فلسفه
👤 سخنرانان:
🔶حجت الاسلام سید محمد موسوی بایگی
🔸دانشیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🔷حجت الاسلام سید احمد غفاری
🔹استادیار گروه عرفان موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🔶دکتر علیرضا کهنسال
🔸دانشیار دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی
🔷دکتر محمد مهدی کمالی
🔹استاد یار پژوهشگاه علوم اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
📆 سه شنبه اول آذر ماه ۱۴۰۱
⏰ ساعت ۹ تا ۱۱ صبح
🕌 مکان: حرم مطهر رضوی، صحن امام حسن مجتبی علیه السلام، سالن احتماعات ساختمان شماره ۲ دانشگاه علوم اسلامی رضوی
ایتا تلگرام
استاد سید محمد موسوی
📣 همایش استانی روز جهانی فلسفه 👤 سخنرانان: 🔶حجت الاسلام سید محمد موسوی بایگی 🔸دانشیار دانشگاه علوم
روز جهانی فلسفه.mp3
6.84M
📣دومین پیشنشست هشتمین همایش حکیم سبزواری، طراحی و آسیبشناسی برنامه درسی و متون آموزشی
👤 دکتر سید محمد موسوی بایگی؛ دانشیار گروه فلسفه و کلام دانشگاه علوم اسلامی رضوی.
(ویژگیهای برجسته و کاستیهای شرح منظومه ملا هادی سبزواری به عنوان متن آموزشی فلسفه اسلامی)
👤دکتر احد فرامرز قراملکی؛ رییس بنیاد پژوهشهای اسلامی و استاد دانشگاه تهران.
👤دکتر محمد رضا ارشادی نیا؛ دانشیار گروه فلسفه اسلامی دانشگاه حکیم سبزواری.
👤دکتر محمد مهدی کمالی، استادیار پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی.
📆 پنجشنبه: 17 آذرماه 1401
🕒 ساعت 9-11
🕌مکان برگزاری حضوری: بنیاد پژوهشهای اسلامی، سالن شیخ طوسی.
🌐پیوند برگزاری مجازی: https://meeting5.hsu.ac.ir/b/7pj-qal-6vg-jsc
ایتا تلگرام
May 11
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلهِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علَی الجوهرةِ القُدسیَّة فی تعیُّنِ الإنسیّة، صورهِ النَّفسِ الکُلیّةِ، جوادِ العالمِ العَقلیّةِ، بِضعَةِ الحَقیقةِ النَّبویّة، مطلع الأنوارِ العلویّة، عینِ عیونِ الأسرارِ الفاطمیّة، النّاجیة المُنجیّةِ لِمُحبّیها عن النّار، ثمرة شَجَره الیقین ، سیدة نساء العالمین، المعروفة بالقَدْر ، المجهولةِ بِالْقَبرِ ، قُرّة عین الرَّسولِ، الزَّهراءِ البتول، علیها الصّلوة و السّلام.
ایتا تلگرام