فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آخرین کلیپ انتخاباتی اردوغان
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔹ستاره ۸ لبه طلایی که در این کلیپ به دست اردوغان نصب می شود «نماد پیروزیهای دولت عثمانی در جنگهای تاریخی» است. رجب طیب در طی چند سال گذشته موفقیت و شکست خود را به تاریخ ترکیه پیوند داده است و اکنون نیز با رقیب هراسی، سعی در حذف سکولاریسم در سپهر آینده آناتولی دارد.
🔸فاتیح اربکان (فرزند ارشد نجم الدین اربکان رهبر معنوی حزب عدالت و توسعه) و حامی مهم اردوغان وعده تغییر برنامه آموزش و پرورش را داده است. وی خطرناک بودن آموزش های سکولار را هشدار و گفت: نظام آموزشی در ترکیه آینده باید با اولویت جهان آخرت و معنویت کودکان را تربیت کند.
🔹رسانه ها هم باید مطابق فرهنگ و ارزش های مردم فعالیت کرده و نشریاتی که نظم اخلاقی جامعه را مختل می کنند اصلاح شوند.
🔸اردوغان دیشب گفت: ما طرفدار LGBT (همجنسگرایان) نیستیم و با آن مخالف ایم، حزب جمهوریت خلق و حزب خوب و حزب دموکرات خلق طرفدار LGBT هستند.
🔹 ما به عنوان ائتلاف جمهوریت مخالف LGBT هستیم، برای ما خانواده مقدس است، خانواده قوی ملتی قدرتمند را رقم میزند.
🏷 #اسلام_سیاسی #ترکیه #حزب_عدالت_و_توسعه
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
🔺شش وجه تمایز انتخابات نفس گیر ترکیه
✍به قلم: صابر گل عنبری
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
💠 بالاخره پس فردا، حساسترین انتخابات ترکیه برگزار میشود. اما آنچه انتخابات پیش رو را متمایزتر از قبل و واجد لقب «تاریخیترین» انتخابات ترکیه میسازد؛
🔹نخست رقابت تنگاتنگ و بیسابقه دو اردوگاه رقیب است که پیشبینی نتیجه را به امر بسیار دشواری تبدیل کرده است.
🔸دوم این که رقابت کنونی حول محور حذف و یا ماندن اردوغان و حزبش پس از دو دهه حکمرانی شکل گرفته که انتخابات را به نوعی «همهپرسی» تبدیل کرده است. تحقق هر کدام از این دو احتمال پیشگفته، آثار و پیامدهای خاص خود را در داخل و خارج ترکیه بر جای خواهد گذاشت؛ تا جایی که جبهه مخالف اردوغان از تغییر نظام سیاسی و جهتگیریهای آن در سیاست خارجی، در صورت پیروزی قلیچدار اوغلو سخن میگوید. البته تحقق این پیروزی نیز به معنای آن نیست که آنچه را مخالفان اردوغان وعده دادهاند، اجرایی خواهد شد. فعلا هدف مشترک آنها با وجود تناقضات فکری و سیاسی ایدئولوژیک حذف اردوغان است که در صورت تحقق آن احتمالا این تناقضات به اشکالی خود را نشان خواهد داد که اجرایی شدن وعدهها را تحت الشعاع قرار دهد. کما این که پیروزی اردوغان نیز در چنین انتخاباتی به دلایل مختلف میتواند انگیزه او و حزبش را برای پیگیری سیاستهای داخلی و خارجی خود مضاعف کند و از این رو، احتمالا شاهد سیاستورزی متفاوتتر او در آینده در صورت پیروزی باشیم. البته این مهم در صورتی است که در کنار پیروزی شخص اردوغان، ائتلاف حاکم اکثریت پارلمانی را نیز حفظ کند؛ اما اگر این اکثریت را از دست دهد - که احتمال آن وجود دارد- شاهد تقسیم قدرت میان دو اردوگاه خواهیم بود و همین میتواند دوره پرتنشی از منازعه را به پشتوانه نهادهای قدرت رقم بزند.
🔹سوم این که این انتخابات مهم در یکصدمین سالگرد تاسیس جمهوری ترکیه برگزار میشود و همین خود معنی و مفهوم سمبلیک خاصی به آن و تحولات احتمالی مترتب بر نتایج بخشیده است.
🔸چهارم این که انتخابات تعیین کننده کنونی در حالی برگزار میشود که ارتش ترکیه دیگر "فعال ما یشاء" نیست و در گوشه رینگ سیاست و قدرت قرار دارد و آخرین مداخله سخت آن برای بازگشت به دوران ما قبلِ به قدرت رسیدن عدالت و توسعه در سال 2016 به شکست انجامید. البته کوتاه کردن دست ارتش از سیاست ورزی و قدرت در ترکیه دستاورد کمی نیست و چه مخالف اردوغان باشیم چه موافق او، پویایی امروزه سپهر سیاست در ترکیه با همه محدودیتها و گرایش به نوعی استبداد فردی، محصول همین دستاورد اوست که طی این دو دهه قواعد بازی را به نفع نیروهای سیاسی و مدنی تغییر داده و آثار آن در آینده نمایانتر نیز میشود؛ از جمله در جهت حل و فصل و گشایش در مسائل بغرنجی چون مساله کردی در ترکیه که تبدیل شدن کردها به یک وزنه سیاسی مهم این روند را تسریع میکند.
🔸پنجمین عامل تمایز انتخابات، تبدیل شدن کردها به یک بازیگر تعیین کننده است؛ تا جایی که اردوگاه آتاتورکی رقیب اردوغان که پان ترکها در آن حضوری قوی دارند، به ناچار برای پایان دادن به حکمرانی اردوغان و آک پارتی به اتحاد با حزب دموکراتیک خلقها به عنوان مهمترین حزب کردی روی آورده که به آن به عنوان شاخه سیاسی "پ.ک.ک" نگریسته میشود.
اهمیت بازیگر کردی در انتخابات شهرداریها در آنکارا و استانبول در 2019 نمود یافت؛ وقتی که "هدپ" در توافقی نانوشته با قلیچدار اوغلو و برای عدم تشتت آرای مخالفان نامزد معرفی نکرد و موجب پیروزی نامزدهای حزب جمهوریخواه خلق در این دو شهر شد. در این دوره نیز بر خلاف گذشته، حزب دموکراتیک خلقها از معرفی نامزد برای ریاست جمهوری خودداری و از نامزدی اوغلو حمایت کرد.
🔸ششمین عامل متمایز بودن این انتخابات، برگزاری آن در شرایط منطقهای و بینالمللی بسیار حساس و موقعیت تاثیرگذار ترکیه در این وضعیت گذار است. از این رو، انتخابات فرارو بیش از گذشته مورد توجه شرق و غرب و بازیگران خاورمیانه قرار گرفته است. در منطقه به نظر میرسد که بلوکها و بازیگران رقیب از اسرائیل و عربستان و امارات گرفته تا ایران و محور تحت رهبری آن البته به استثنای حماس به دلایل متفاوت و علی رغم آشتیهای یک سال اخیر با اردوغان، رفتن او را بر ماندنش ترجیح میدهند. کما این که گویا به همان اندازه که پوتین ماندن اردوغان در قدرت را به نفع منازعه خود با غرب میپندارد؛ آمریکا و اروپا نیز پسااردوغان را واجد منافع بیشتری برای خود و ناتو میدانند.
🔸هفتمین عامل نیز اهمیت انتخابات ترکیه برای جریان اسلام سیاسی سُنی در منطقه است که با حساسیت بالایی این انتخابات را پیگیری میکند و تقریبا ترکیهِ اردوغان را ایستگاه آخر حضور خود در قدرت و معادلات منطقهای پس از شکست بهار عربی و رفتن اردوغان را واجد فرصتی طلایی برای رقبای فکری و ایدئولوژیک خود در این گذار تاریخی میداند.
مسلمنا muslimnair
⚡️افتتاح مسجد میدان تقسیم استانبول، پیروزی اسلام گرایی بر سکولاریسم حکومتی https://t.me/muslimnair
⚡️اردوغان، اخوانی یا ملی- مذهبی؟
✍به قلم: صابرگل عنبری
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔹رجب طیب اردوغان عقبه اخوانی دارد؛ اما بر خلاف تصور رایج، حزب عدالت و توسعه اخوانی نیست و بیشتر «ملی ـ مذهبی» است و اتفاقا حزبی که تا حدود زیادی به عنوان اخوان المسلمین ترکیه مطرح است، حزب سعادت است که سالهاست با اردوغان و آک پارتی اختلاف نظر داشته و در انتخابات پیش رو نیز در ائتلاف "ملت" رقیب ائتلاف حاکم حضوری قوی دارد.
🔸از این رو، در حالی که جریان اسلام سیاسی منطقه و اخوان المسلمین با حساسیت بالایی انتخابات ترکیه را پیگیری میکند و توام با نوعي نگرانی، امیدوار به پیروزی اردوغان و حزبش هستند، سه ضلع ائتلاف شش گانه مخالفان او را سه حزب اسلامگرا تشکیل میدهند و دوستان اسلامگرای دیروز اردوغان امروز علیه او در ائتلافی گرد هم آمدهاند که سکولار بوده و سکولارها بدنه اجتماعی آن را تشکیل میدهند.
🔹علاوه بر حزب اسلامگرای "سعادت"، دو حزب "آینده" به رهبری احمد داود اوغلو و "دموکراسی و پیشرفت" (لیبرال اسلامی) به رهبری علی باباجان که به علت اختلاف با اردوغان و سبک مدیریتیاش جدا شدند، دو ضلع دیگر مثلث اسلامگرایان ائتلاف مخالفان را تشکیل میدهند.
🔸این سه حزب و رهبرانشان و خود اردوغان در اصل شاگردان پدر اسلام سیاسی ترکیه «نجم الدین اربکان» هستند که در دهه نود، یک سالی نخست وزیر شد؛ اما در نتیجه اعتراضات سکولارهای مخالف و فشارهای ارتش مجبور به کناره گیری از قدرت شد. اما با شکست تجربه اربکان، انحلال حزب رفاه و سپس حزب فضیلت دو جریان از دل آن بیرون آمد: نخست حزب سعادت در سال 2001 که خود را وارث مکتب اربکان دانسته و میداند و دوم حزب عدالت و توسعه در سال 2002 به رهبری اردوغان.
🔹تاسیس آک پارتی برآیند نگاه جدید برخی شاگردان تحول خواه و عملگرای او مانند اردوغان، احمد داود اوغلو و علی باباجان بود که چندان با شکل سیاست ورزی مستقیم اربکان و در افتادن او با سکولاریسم که اساس جمهوری ترکیه را تشکیل میدهد، موافق نبودند و راه توسعه اقتصادی را به عنوان دروازه ورود به جهان سیاست در ترکیه و تثبیت موقعیت اسلامگراها انتخاب کردند. از همان ابتدا دو حزب برآمده از مکتب اربکان دو مسیر متفاوت را رفته و با هم اختلاف پیدا کردند.
البته در کنار آن نیز حزب سعادت با وجود مطرح بودن به امتداد فکری اخوان در ترکیه، در نگاه خود به مسائل منطقهای به ویژه در جریانهای انقلابهای عربی با دیگر جریانها و احزاب اخوان المسلمین در منطقه اختلاف نظر مبنایی داشت. از جمله در بحران سوریه، در کنار نظام سوریه ایستاد و مصطفي کمالاک رهبر حزب در سال 2012 به دمشق رفت و با بشار اسد دیدار کرد. همچنین این حزب روابط نزدیکی با ایران دارد.
🔸اختلافات سعادت با آک پارتی به مروز زمان شدت یافت و دیدار دو سال پیش رهبر حزب با اردوغان نیز نتوانست به آن پایان دهد. امروز هم مهمترین حزب اسلامگرای عضو ائتلاف مخالف اردوغان است که نقش مهمی در حل اختلافات میان قلیچدار و مارال اکشنار داشت. خلاصه شراکت سیاسی سعادت با حزب جمهوریخواه خلق تا جایی پیش رفته است که رهبرش تمل کارا ملا اوغلو چند وقت قبل کمال قلیچدار اوغلو را در توییتی "مجاهد" نامید و سعادتیها نیز در برخی میتینگها شعار "مجاهد کمال" سر دادهاند؛ لقبی که در گذشته تنها برای اربکان به کار میبردند. سیاست همین است؛ نه دوست دائم میشناسد نه دشمن دائم. قلیچدار که حزبش در دهه نود مخالف اربکان و در تحریک ارتش به برکناری او نقش داشت، امروز "مجاهد کمال" نامیده میشود.
🔸سبد رای سه حزب اسلامگرای پیشگفته، نظر به نتایج اکتسابی حزب سعادت در دورههای پیش، مجموعا حدود 5 درصد است که البته برای تعیین سرنوشت انتخابات رقم ناچیزی نیست و مهم است. اما اهمیت حضور آنها در ائتلاف مخالفان اردوغان به ویژه حزب سعادت از آن جهت است که مخالفان سکولار و کمال قلیچدار اوغلو به شدت به این حضور برای کسب آرای جامعه محافظهکار و مذهبی (حدود 40 درصد) ترکیه که پایگاه اصلی حزب عدالت و توسعه به شمار میرود، نیاز دارد.
🔸از این رو، اعلام نامزدی اوغلو برای انتخابات ریاست جمهوری از مقابل دفتر حزب سعادت، مشارکت در مراسم افطار رمضان و همچنین تاکید بر آزادی حجاب و اظهارات و اقدامی دیگر، گامی حساب شده در جهت کاستن از سبد آرای اردوغان از جامعه مذهبی ترکیه است که جوانان آن در نتیجه مشکلات اقتصادی به نوعی معترض هستند.
🔸در این خصوص نیز اظهارات مارال اکشنار رهبر حزب خوب برای کسب آرای مذهبیهای ترکیه جالب است. وی گفته است پنج فرض نماز را میخواند و به حج رفته است. مقایسه این وضعیت با تحولات جامعه ایران قابل تامل است. امروزه پس از دو دهه حکمرانی عدالت و توسعه، گرایش به مذهب و اسلامگرایی در جامعه ترکیه به نحوی است که رهبران لائیک برای جذب آرای آنها قسم حضرت عباس میخورند که نماز میخوانند.
مسلمنا muslimnair
⚡️بد و بدتر انتخابات ترکیه از نگاه ابوقتاده فلسطینی (از رهبران سلفیه جهادی)
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔹اگر سوال کننده ای از من بپرسد: آیا تو با اردوغان هم نوا هستی؟
من همان گونه که پیشتر نیز در یکی از سخنرانی هایم گفته ام: ما گمان می کردیم از بین رفتن حزب جماعت اسلامی سبب پیشرفت دعوت ما خواهد شد و هنگامی که از بین رفت زندیق ها میدانی را که جماعت اسلامی آن را ترک کرده بود در دست گرفتند .. و ما اکنون قادر به پر کردن جای خالی (اردوغان) نیستیم.
🔸و اگر کسی بگوید: اردوغان به جهنم برود (یعنی از قدرت خارج شود) .. به او می گوییم به جهنم می رود و سکولارها جای او را می گیرند .. در وضعیتی که اکنون قرار داریم در لیست انتخاب هایمان گروهی اسلامی بر مبنای خلافت راشده وجود ندارد و جای اردوغان را، زندیق ها خواهند گرفت.
🔹شکی نیست اردوغان با وضعی که دارد هزار بار بهتر از حاکمانی است که ادعای اسلام دارند و در موردش وراجی می کنند؛ اما من در مورد کسانی سخن می گویم که او را امام مسلمانان قرار می دهند و دلیلی برای صحت کلامشان وجود ندارد و از کسانی سخن می گویم که از او (اردوغان) بدشان می آید و او را مزدوری می دانند که می خواهد تجربه اسلام سیاسی را وسیله ای برای جمع و جذب کردن مردم قرار دهد تا امیدهایشان را از بین ببرد و قدم هایشان را به سوی برپایی حکومت اسلامی قطع کند و به عنوان دولت نمونه شناخته شود.
💠 تحلیل این دو گروه اشتباه است و متاسفانه ما میان این دو مرز قرار داریم.
ما دوست داریم در تمام سرزمین هایی که به اهل اسلام ستم می شود و اسلام در آن منع می شوند اسلام یاری داده شود .. اکنون به چین و برمه (مسلمانان میانمار) نگاه کنید .. بنگرید چین با مسلمان ها چه می کند؛ اگر دولتی در چین بیاید و به مسلمانان اجازه نماز و روزه و زکات بدهد و اجازه دهد زنان مسلمان لباس اسلامی بپوشند و بخاطر ممنوع بودن قرآن به خانه های مسلمانان هجوم نبرد، اگر همچنین دولتی بیاید ما خوشحال خواهیم شد اما آیا این سبب می شود که ما آن را دولتی اسلامی بنامیم؟! .. میان این دو تفاوت وجود دارد.
🏷 #اسلام_سلفی #ابوقتاده_فلسطینی #اسلام_سیاسی #اردوغان #ترکیه
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
پیشگو نیستم اما مبتنی بر تجربیات و شواهد میگویم رجب طیب اردوغان با پنجاه و اندی درصد آخرین دور ریاست خود را تجربه خواهد کرد.
#رجب_طیب_اردوغان
✍ سیدجواد میری
@seyedjavadmiri
📦 سناریوهای نتیجه انتخابات ترکیه
✍به قلم:صابر گل عنبری
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
📦 پس از تبلیغات سهمگین و بیسابقه دو اردوگاه رقیب (سکولار و اسلام سیاسی)، از ساعت شش عصر سکوت انتخاباتی در ترکیه آغاز شده است و بیش از چند ساعت نفسگیر تا آغاز رای گیری در فردا صبح یکشنبه باقی نمانده است.
📦 نظر به پرسش برخی همراهان درباره پیشبینی نتایج انتخابات به ویژه ریاست جمهوری، در چند سناریو جمع بندی خود را بیان میکنم.
📦 به گمانم چهار سناریو درباره نتایج مطرح است:
1⃣نخست: پیروزی ائتلاف «جمهور» به رهبری اردوغان در هر دو انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری. به این معنا که علاوه بر پیروزی شخص اردوغان، ائتلاف پیشگفته نیز اکثریت پارلمان را کسب کند. این سناریو چندان محتمل نیست؛ به این معنا که این ائتلاف نتیجه هر دو انتخابات را ببرد. در این دوره، احتمال اکثریت پارلمانی ائتلاف حاکم ضعیف به نظر میرسد.
2⃣ احتمال دوم: پیروزی ائتلاف «ملت» مخالفان به رهبری قلیچدار اوغلو در هر دو انتخابات؛ هم ریاست جمهوری هم پارلمان. این سناریو محتمل است. اما مخالفان در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، بعید است که بتوانند اکثریتی را در مجلس به دست آوردند که برای پیشبرد اصلاحات مد نظر خود از جمله بازگشت به نظام پارلمانی مورد نیاز است. این اصلاحات نیاز به آرای دو سوم نمایندگان یا برگزاری همه پرسی دارد.
3⃣ احتمال سوم: پیروزی قلیچدار اوغلو بر اردوغان و در مقابل پیروزی ائتلاف «جمهور» (حاکم) در انتخابات پارلمان و کسب اکثریت پارلمانی. این سناریو چندان محتمل نیست.
4⃣ احتمال چهارم: پیروزی اردوغان بر قلیچدار اوغلو در انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی مخالفان در انتخابات پارلمانی و کسب اکثریت پارلمانی.
✔️به گمان نگارنده، درصد تحقق این سناریو بیشتر از دیگر احتمالات است.
آنچه باعث میشود مخالفان اکثریت پارلمانی را کسب کنند،
نخست ارائه یک لیست انتخاباتی مشترک از ائتلاف «ملت» برای انتخابات پارلمانی است؛ به نحوی که حزب جمهوری خواه خلق 76 نامزد چهار حزب دیگر را در لیست خود در در برخی حوزههای انتخاباتی گنجانده است و عامل دوم نیز این است که متحد مهم ائتلاف «ملت« یعنی حزب دموکراتیک خلقها که به نام حزب "چپ سبز" در انتخابات شرکت کرده به احتمال زیاد تعداد قابل توجهی کرسی در این دوره انتخاباتی کسب کند.
البته در صورت تحقق این سناریو، اولا قدرت حاکم میان دو اردوگاه رقیب تقسیم خواهد شد که همین خود آغازگر دورهای پرتنش خواهد بود.
ثانیا بعید است که مخالفان اکثریت پارلمانی قابل توجهی کسب کنند که بتوانند دردسرهای بزرگی برای اردوغان (در صورت پیروزی) ایجاد کنند. مجلس طبق اصلاحات 2018 بر عملکرد رئیس جمهور نظارت میکند و این اختیار را دارد که در صورت وجود اتهاماتی یا شبهه ارتکاب جرمی، خواستار محاکمه رئیس جمهور در دیوان عالی شود.
🆔 @Sgolanbari
🏷 #اسلام_سیاسی #اردوغان #ترکیه
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️سفر قریب الوقوع ابراهیم رئیسی به مصر
🔸 تهران و قاهره در مسیر احیای روابط
https://www.i24news.tv/en/news/middle-east/north-africa/1684063890-iranian-mp-reveals-tehran-s-plans-to-restore-ties-with-egypt
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️جماعة "الإخوان المسلمون" تهنئ الشعب التركي بالمشهد الديمقراطي
🔹مع ختام اليوم الانتخابي فى تركيا، تهنئ جماعة "الإخوان المسلمون" الشعب التركي الحر، بالمشهد الديمقراطي المُلهم، الذي صدره للعالم أجمع في الانتخابات الرئاسية و التشريعية، والذي جسده حضور شعبي كثيف، واحترام للنظام والقانون وقواعد المنافسة.
🔸وتحيي الجماعة دائما الشعوب الحرة التي تدافع عن حقوقها وتحمي إرادتها. وتتمنى الجماعة لتركيا وشعبها المزيد من التقدم والازدهار، وتدعو بالتوفيق والسداد للرئيس وأعضاء البرلمان الذين يحوزون ثقة الشعب، للعمل لما فيه الخير لتركيا وشعبها.
المتحدث الإعلامي
صهيب عبد المقصود
الأحد، 24 شوّال 1444 هـ، الموافق ١٤ مايو ٢٠٢٣ م
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️زورآزمایی نفس گیر اسلام سیاسی برای بقای تنها بازمانده بهار عربی
✍️به قلم: سید علی بطحائی
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔹انتخابات پیش روی ترکیه را نبایست تنها یک نبرد حزبی تحلیل کرد. پیگیری دوئل اخیر آناتولی روشن کرد که انتخابات اخیر، در واقع یک جدال جریانی و یک نزاع فراحزبی بود. حمایت های بین المللی مخفیانه از جریان سکولار و حتی اعلام چندباره آمارهای دست کاری شده که اردوغان بارها به آنها طعنه زد، صحنه رقابت اخیر را تا اتاق فکرهای فرامرزی مخالف اسلامگرایی پیش برد.
🔸 رصد تحولات چند ماه منتهی به انتخابات دیروز و تقابل های طرفین و حمایت های بین المللی این نکته را روشن می کرد که اردوغان تنها در یک جبهه با یک حریف ملی رو به رو نبود. وقتی ولز فارگو، بزرگترین نهاد بانکداری آمریکا سیگنال (بخوانید هشدار) پیروزی اردوغان و سقوط لیر را داد، قلیچدار روی بی ارزش شدن لیر پافشاری بیشتری کرد و ترس متمرکزی از بی ارزش شدن پول ملی در سایه تداوم حاکمیت حزب عدالت و توسعه را پمپاژ کرد. اردوغان در این انتخابات یک تنه با فشارهای گولنیسم، مخالفان بین المللی اسلام سیاسی، کارتل های مالی آمریکا، جبهه سکولار، لیبرال و حتی سلفیه جهادی مواجه بود؛ هر چند خودش در مواقعی در چارچوب برخی از این جریانها ظاهر شد.
🔺قلیچدار در این انتخابات از تمام قدرت خود استفاده کرد. او با رونمایی از خود به عنوان یک علوی برای نخستین بار در تاریخ ترکیه خود را چنین مطرح کرد تا بتواند با پشتوانه سوابق تاریخی و مذهبی گوی سبقت را از رقیب برباید. اولین بار بود که قلیچدار خود را علوی معرفی کرد و پشتوانه تاریخی ترک بودن و علوی بودن خود را به رخ کشید و از این طریق سعی در تصاحب آرای کردها، ناسیونالیست ها و پان ترکیست کند و به خوبی توانست با تحریک گسل آرای خاموش ترکیه، آنها را به سمت خود گسیل کند. از این روست که آرای قلیچدار در دور اول در مناطق کرد نشین و غرب ترکیه (نواحی که اغلب گرایش به غرب دارند) بسیار بالاتر از اردوغان اعلام شد.
🔹اما نکته جالب توجه در آرای ترکیه، سبد رأی بالای قلیچدار نسبت به اردوغان در مناطق جنوبی و هم مرز با سوریه است که حکایت از شکست سیاست های اردوغان از مهاجرت اعراب سوری تحت حمایت وی به این منطقه دارد.
🔸اردوغان در این ۹ سال رفتارهایی داشت که در نهایت طیف اسلام سیاسی اخوانی به صورت مشروط از وی حمایت کرد و مواضع نه چندان مقبول او در تطبیع ترکی - عبری، پناهجویان سوری و ...باعث شد که در صورت پیروزی نهایی اردوغان در این انتخابات پرحاشیه، آن را بتوان به تأخیر چهار ساله وی در افول بهار عربی یا انتخاب بین بد و بدتر تقلیل داد.
🏷 #اسلام_سیاسی #اردوغان #ترکیه
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️رویارویی تاریخی شیعه اثنی عشری با اسماعیلیه در قاب نقاشی
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔹تقابل های تاریخی اسماعیلیه با شیعه از پژوهش های مهم و البته مغفول است.
🔸بعد از فراز و فرود های تاریخی اسماعیلیه در بستر تاریخ و فروکش کردن نزاع های علمی و پس از خروج اسماعیلیه از دوران ستر، در دوران صفویه و قاجار گام مهم هنرمندان دو فرقه، به تصویر کشیدن این تقابل در قاب نقاشی و تصویرنگاری بود.
🔹هنرمندان اسماعیلیه بویژه نزاریه و خوجه های اسماعیلی، با تصویرنگاری تاریخی از میراث خود سعی در نشان دادن مناسبات ویژه اسماعیل به عنوان جانشین امام صادق (ع) و مباحث کلامی پیرامون آن داشتند.
🔹بنا به عقاید شیعه، اسماعیل فرزند ارشد امام صادق (ع) حدودا یک سال قبل از شهادت حضرت فوت و عبارت «اسماعیل یشهد ان لااله الا الله» در روز دفن او توسط حضرت، برای تنزیه اسماعیل از افراط های غالیانی مثل بیان بن سمعان، محمد بن ابی زینب مقلاص (ابوالخطاب) و ... بود. این چهره ها سعی داشتند از جایگاه والای اسماعیل نزد امام صادق (ع) در راستای منافع خود در قالب فرقه اسماعیلیه استفاده کنند.
🔸تفکیک اسماعیل از اسماعیلیه و کمرنگ بودن نقش او در پیدایش اسماعیلیه و توجه به نقش آفرینی محمد بن اسماعیل و مبارک غلام اسماعیل از حلقه های مفقوده رمزگشایی در فرقه نگاری نخستین است که باید در فرقه پژوهی نگاه مجدد بدان داشت. ضمن التزام به اینکه شیعه و اسماعیلیه شاخه های یک درخت هستند، توجه به چنین پژوهشهایی را مورد تأکید قرار می دهیم.
🔹متأسفانه بسیاری از این تصاویر و آثار هنری در موزه های خارج از ایران نگهداری و بنیاد آقاخان در چند سال اخیر سعی در گردآوری آنها در موزه آقاخان در تورنتو نموده است.
🌐 عکس ها از آکادمی هدی
🏷 #فرق_شیعه #اسماعیلیه #شیعه_اثنی_عشری #پیشنهاد_پژوهش
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️زورآزمایی نفس گیر اسلام سیاسی برای بقای تنها بازمانده بهار عربی ✍️به قلم: سید علی بطحائی ➣ http
📸 ریسک قطر در حمایت از اردوغان
🔹دولت قطر (مهمترین دولت حامی اسلام سیاسی در کشورهای حاشیه خلیج فارس) در شب اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، برج های «الجابر» در منطقه «لوسیل» در دوحه پایتخت را با پرچم ترکیه و عکس «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور این کشور نورانی افشانی کرد.
🔸برخی این اقدام غیر رایج و پیش از اعلام نتایج رسمی انتخابات را ریسک بزرگ قطر در حمایت از اسلام سیاسی خواندند.
🌐 منبع: الجزیره
🏷 #اسلام_سیاسی #اردوغان #ترکیه #قطر
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
💥ضروت تفکیک کنشگری «حرکه النهضه» از «حزب النهضه»در تونس (تحلیلی بر زمینه های بازداشت اخیر شیخ راشد ا
⚡️صدور حکم یک سال حبس برای راشد الغنوشی
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔸دادگاهی در تونس، امروز راشد الغنوشی، رهبر حزب النهضه تونس را به اتهام «تمجید و حمایت از تروریسم» بهطور غیابی به یک سال زندان محکوم کرد.
🔹منیه بوعلی، وکیل راشد الغنوشی، با اعلام این خبر گفت که قاضی تونس با صدور حکم غیابی علیه الغنوشی به اتهام تحریک، وی را به یک سال حبس محکوم کرده است.
🔸راشد الغنوشی، رهبر حزب النهضه تونس، یکی از منتقدان برجسته قیس سعید، رئیسجمهوری این کشور بهشمار میرود.
رهبر جنبش اسلامی النهضة و رئیس سابق پارلمان تونس در یورش نیروهای امنیتی به خانهاش هنگام افطار در 17 آوریل (28 فروردین) دستگیر شد و پس از 48 ساعت بازجویی از سوی دادستانی، نوزدهم آوریل توسط دادگاه بدوی تونس بازداشت و به زندان منتقل شد.
🔹الغنوشی که از آن زمان تا کنون در زندان بهسر میبَرد، از حضور در دادگاه درخصوص شکایت یک اتحادیه پلیس به اتهام «توطئه علیه امنیت کشور» خودداری کرده و این محاکمۀ سیاسی را «صحنهسازی و ساختگی» خوانده و آن را رد کرده بود.
🔹یسری الغنوشی، دختر راشد الغنوشی نیز چند روز پس از دستگیری پدرش توسط پلیس تونس، در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی گفته بود که قیس سعید، رئیسجمهور این کشور با بازداشت برخی شخصیتهای سیاسی، سعی میکند با انحراف افکار عمومی، بر شکست خود سرپوش بگذارد و در برابر واکنشهایی که علیه او صورت میگیرند، زمان بخرد.
🏷 #اسلام_سیاسی #تونس #حرکه_النهضه
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
📜 تصريح بشأن الحكم بالسجن على الشيخ راشد الغنوشی
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
تدين جماعة الإخوان المسلمين المحاكمة السياسية للمفكر الإسلامي الشيخ راشد الغنوشي- زعيم حزب النهضة، ورئيس البرلمان التونسي السابق- والحكم عليه بالسجن لمدة عام.
والجماعة إذ تطالب بالإفراج عن الشيخ الغنوشي، وكافة المعتقلين السياسيين، وإطلاق الحريات العامة، تدعو كذلك إلى إدارة المنافسة السياسية بالأساليب الديمقراطية، والنظر إلى قوى المجتمع وأحزابه وممثليهم، باعتبارهم ثروة قومية تسهم في بناء دول قوية.
حفظ الله تونس وشعبها.
صهيب عبد المقصود
المتحدث الإعلامي
الثلاثاء ٢٦ شوال ١٤٤٤ هـ؛ الموافق ١٦ مايو ٢٠٢٣م
🏷 #اسلام_سیاسی #تونس #حرکه_النهضه #راشد_الغنوشي
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️سرنوشت انتخابات ترکیه مرهون دو قطبی نوعثمانی گری و ناسیونالیسم
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
✍️ به قلم: سید علی بطحائی
💠 درحالی که ۲۸ May (هفتم خرداد) مرحله دوم انتخابات ترکیه برگزار می شود و دو نامزد آخرین برگهای برنده خود را در مرحله قبل رو کرده اند، فضای انتخابات مرحله دوم بسیار مبهم و پیچیده است.
🔹برخی برنده نهایی را این انتخابات را با میزان آرای کردها پیوند زده اند و گروهی نبرد اسلام سیاسی و سکولار را تعیین کننده نتیجه این انتخابات می دانند؛ ولی گویا در این مرحله، دو قطبی «ناسیونالیسم - عثمانی گری» سرنوشت این انتخابات را رقم خواهد زد.
🔸در حالی که آخرین اقدام اردوغان افتتاح مسجد «بارباروس خیرالدین پاشا» با معماری بی نظیرش در استانبول بود؛ قلیچدار با شعار «ناسیونالیسم» مرحله دوم انتخابات ترکیه را کلید زد.
🔹خیرالدین پاشا، ناخدای توانمند دوران امپراطوری عثمانی بود که نقش شایانی در گسترش قلمرو عثمانی داشت و اردوغان با افتتاح نمادین این مسجد، سیگنالهای افزایش قدرت نرم ترکیه جدید را در راستای احیای تفکر خلافت عثمانی را مخابره کرد.
🔸از آن سو، قلیچدار که در مرحله اول با شعارهای «به سوی بهار» و «قول می دهم...» وارد گود رقابت با اسلامگرایان شده بود، با تغییر تاکتیک جدیدش و با هجمه جدید به ائتلاف «حزب الله ترکیه» سعی در تصاحب آرای ناسیونالیست ها را دارد. قلیچدار در نخستین نطق آتشین امروز خود گسل ناسیونالیسم را فعال و گفت: ما وطن را در خیابان پیدا نکرده ایم که در دست ده میلیون پناهجو رها کنیم. ما وطنم را در دست کسانی که به زلزله زدگان چادر فروختند رها نمی کنیم. ما وطن را به دست کسانی که تحت کنترل روسیه اند نمی سپاریم.
💠 این تغییر تاکتیکی قلیچدار آنجا خود را نمایان می کند که بدانیم «حزب الله ترکیه» در انتخابات امسال در ائتلاف با حزب «عدالت و توسعه» با چند نماینده آنتی ناسیونالیسم وارد مجلس کبیر ترکیه شد و قلیچدار با تحریک گسل تعیین کننده ملی گرایان، سعی در تصاحب آرای آنان و شکست اردوغان را دارد. اردوغان نیز با نگاه به خاستگاه کردی حزب الله ترکیه، سعی در افزایش آرای خود در بین بدنه گسترده این جریان در میان اکراد جنوب شرق ترکیه دارد.
🔹 لازم به ذکر است که حزب الله ترکیه به مواضع ضد ترکی اشتهار دارد و شدیدا مورد انتقاد ناسیونالیست ها (ملی گرایان) است و این گسل می تواند چند درصد اختلاف آرا با اردوغان را جبران کند.
🔹جریان اسلامی حزبالله ترکیه با تأثیرپذیری از انقلاب اسلامی ایران و همسویی با آرمانهای آن تشکیل شده است. این گفتمان با وجود این که کادر رهبری و اعضایش از اهل سنت هستند؛ ولی با الهام پذیری از آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) خط مشی خود را تعیین نموده است.
🔸همچنین حزبالله ترکیه مخالف جدّی تفکر وهابیت در منطقه است و میتواند در بعد جریانی، راه را برای مقابله با وهابیت که مجدانه پیگیر گسترش دامنه نفوذ نرم خود به قلمرو کشورهای اسلامی است، هموار کند.
🔹النهایه؛ هر چند گمانه زنی در مورد آنچه در این یازده روز اتفاق می افتد مقداری صعب و مستعصب است؛ ولی بنا به شواهد پیشگفته ظاهرا یکی از شیب های اصلی و سرنوشت ساز این انتخابات را تقابل این دو جریان رقم خواهد زد.
🏷 #اسلام_سیاسی #اردوغان #ترکیه #حزب_الله_ترکیه
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️اردوغان، دیکتاتور یا مقدس؟
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔹 هفته نامه نیوزویک نوشت: مجامع غربی حق ندارند اردوغان را دیکتاتور بخوانند!! هیچ وقت دیکتاتورها به دور دوم انتخابات نمی روند. چه دوست داشته باشیم یا نه انتخابات ترکیه با مشارکت بالا برگزار شده و هیچ شاهدی مبنی بر تقلب وجود ندارد. نویسنده اذعان کرده که اردوغان مدلی ویژه از سازش اسلام سیاسی و دموکراسی را در ترکیه برپاکرده که در کشورهای حاشیه خلیج نظیری ندارد.
🔸 از آن سو مجری میرشاهین مجری رئال تی وی باکو در اظهاراتی کم سابقه خطاب به اردوغان گفت:
میدانم روح پدرم به خاطر این حرفم لعنت خواهد شد. اما صادقانه بگویم اردوغان دوازدهمین امامی است که سالها منتظرش هستیم!!! او مهدی موعود است و مخالفت با او، مانند مخالفت با خداست. قلیچدار اوغلو باید بداند به زودی کور و کر خواهد شد!!!
🏷 #اسلام_سیاسی #اردوغان #ترکیه
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️سرنوشت انتخابات ترکیه مرهون دو قطبی نوعثمانی گری و ناسیونالیسم ➣ https://eitaa.com/muslimnair مُس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣شعارهای تند علیه حزب الله ترکیه توسط هواداران قلیچدار
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔹در بازی فوتبال شب گذشته «فنرباغچه» و «ترابوزن» در لیگ برتر فوتبال ترکیه، هواداران فنر باغچه با شعارهای «ما حزب الله نمی خواهیم» و «ترکیه سکولار بمان» به حضور حزب الله ترکیه در مجلس کبیر واکنش نشان دادند.
🔹 این شعارها آرام آرام جای خود را به عنوان شعار اصلی در میان هواردان قلیچدار در مرحله دوم انتخابات ترکیه باز کرده کرد.
🔹حزب الله ترکیه از همپیمانان اصلی حزب عدالت و توسعه است و به علت مواضع رادیکال اسلامی در ترکیه مشهور است.
🏷 #اسلام_سیاسی #اردوغان #ترکیه #حزب_الله_ترکیه
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️درباره «لا فتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار» گفتن اردوغان
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔸 امروز صبح اردوغان در میتینگ تبلیغاتی خود از عبارت «لافتی الا علی، لا سیف الا ذوالفقار» استفاده کرد.
🔹شکی نیست که اردوغان این عبارت را در مقابل تصریح علوی بودن قلیچدار استفاده کرد و هدفش خلع سلاح وی بود.
🔸قلیچدار در ابتدای حضور خود در انتخابات، مذهب خود را علوی و خودش را از نسل مردم خراسان اعلام کرده بود.
🔹علوی ها یک طائفه مذهبی قدرتمند اسلامی در ترکیه و سوریه هستند. بشار اسد نیز یک علوی است. علوی ها به دلیل اشتراکات با شیعیان، از اساس با ایران روابط خوبی دارند.
🔸بنابه گزارش دکتر رسول جعفریان چهار پنجم از ساکنان آناتولی در زمان امپراطوری عثمانی شیعه علوی بودند که بنابر فشارها و نزاعهای بی حاصل دولت های عثمانی - صفوی مذهب و مناسک فقهی خود را مخفیانه انجام و باور ترک شریعت را به جهت ترس و حفظ جان و مال و ناموس تقویت کردند.
🏷 #اسلام_سیاسی #اردوغان #ترکیه #علویان
🌐 آدرس کانالهای علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام (مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣ https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣ https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣ https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J