⚡️زن ستیزی طالبان فراتر از مرزها
🔹 پس از موافقت برگزار کنندگان با عدم حضور زنان، هیئتی به نمایندگی از حکومت طالبان در یک نشست دو روزه به رهبری سازمان ملل در مورد افغانستان در قطر شرکت کرد.
🔸 این نشست که از امروز دهم تیرماه آغاز شد، سومین گردهمایی تحت حمایت سازمان ملل متحد در مورد بحران افغانستان در دوحه، پایتخت قطر است.
🔹 ذبیح الله مجاهد، سخنگوی ارشد دولت طالبان که ریاست هیئت افغانستان در نشست جاری را برعهده دارد، در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت که هیئت طالبان در حاشیه این نشست با نمایندگان چند کشور از جمله روسیه، هند و ازبکستان دیدار کردهاند.
🔸 در آستانه این نشست خبرهایی مبنی بر عدم حضور زنان افغان در نشست دوحه مطرح شده بود.
🔹 هنوز هیچ کشوری رسماً طالبان را به عنوان دولت افغانستان به رسمیت نمیشناسد و سازمان ملل متحد گفته است تا زمانی که ممنوعیت آموزش و اشتغال زنان ادامه داشته باشد، به رسمیت شناختن آنها تقریباً غیرممکن است.
✍ پانوشت:
از عصر امروز که با حضور سرپرست طالبان در دوحه، سومین نشست امارت اسلامی با سازمان ملل در دو موضوع «رفع تحریمهای مالی، بانکی و بخش خصوصی» و گفت و گو درباره «مبارزه با مواد مخدر و محافظت از دستاوردهای طالبان» در این موضوع برگزار شد.
🏷 #اسلام_سیاسی #طالبان #چالش_های_جوامع_مسلمان #زن #افغانستان
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair
⚡️فتوای جهاد علیه طالبان!
🔹 طبق کلیپی که دیروز در کانال پایگاه خبری نگاه افغانستان در یوتیوب منتشر شد، «فضل کریم سراجی»، رئیس سابق انسجام امور مساجد افغانستان در سخنرانی خود علیه طالبان فتوای جهاد داد.
🔸 بر اساس گزارش رسانههای مختلف، «فضل کریم سراجی»، رئیس سابق انسجام امور مساجد افغانستان در سخنرانی خود این فتوا را صادر کرد.
🔹 در ویدئویی که از سخنرانی این روحانی افغانستان منتشر شده، میبینیم که او میگوید صدها فرمانده کشته شده جبهه مقاومت به خانه و حریم کسی تجاوز نکرده بودند. وی افزود: «چند متجاوز از صدها کیلومتر راه دورتر آمدند و آنها را در خانه، ده و روستای خودشان کشتند.»
🔸رئیس سابق مساجد افغانستان که این سخنان را در تجمعی در میان مهاجران افغان اظهار کرد، همچنین گفته است: « خداوند به کسانی که مورد ظلم قرار گرفتهاند اجازه داده است که تا رسیدن به حق خود در برابر ظالم و متعدی بجنگند.»
🔹 وی در سخنان خود همچنین گفته است: «از جانب خداوند و پیامبر اسلام به مردم اجازه داده شده است که در برابر ظالم بجنگند تا زمانی که حق خود را به دست میآورند.»
🔸 این عالم دینی همچنین با اشاره بر محدودیتهای شهروندان افغانستان در داخل کشور گفته است: «بالاتر از این ظلم چیست که مالک زمین پدریات نباشی و اجازه زرع زمینت را نداشته باشی؟»
🎥 مشاهده ویدئوی فتوای جهاد علیه طالبان در یوتیوب:
https://youtu.be/jWJgWoOM-9I
🏷 #اسلام_سیاسی #طالبان
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair
⚡️تخریب کامل جامعه الازهر شعبه غزه در نتیجه حملات و بمبارانهای ارتش اشغالگر صهیونیست
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair
📊 انتشار گزارش حملات تروریستی داعش در نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۴
📊 امشب رسانه اعماق (وابسته به داعش) گزارش اخیر حملات و آمار دقیق مقتولین ناشی از عملیات هایش را در نیمه اول سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد.
📊 با بررسی پراکندگی حملات در اقصی نقاط جهان و عدم ثبت حمله داعشیان به کشورهای غربی و دول نزدیک به غرب، استراتژی عدو قریب (جنگیدن با مسلمانان) کاملا هویداست. بر خلاف القاعده که عدو بعید (آمریکا و غرب) را هدف حملات تروریستی خود می دانست.
🏷 #اسلام_سلفی #اسلام_تکفیری #داعش
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair
مسلمنا muslimnair
⚡️ تصمیم قاطع مفتی اعظم داغستان برای ممنوعیت نقاب
🔹ژوئن ۲۰۲۴ «سرگئی ملیکوف» رئیس جمهور داغستان، علیه پوشیدن نقاب موضع گرفت. او همچنین از اقدام یک پزشک که متهم به امتناع از ویزیت یک زن نقاب پوش دفاع کرد.
🔸 در همین راستا «عبدالله اف» مفتی اعظم داغستان گفت: «همه مذهبی ها از سراسر روسیه از پاسخ به این سوال احتیاط می کنند، اما من پاسخ آنها را با فتوای قاطعم خواهم داد. ما فتوای تحریم نقاب را صادر خواهیم کرد. یک حقیقت وجود دارد. قرآن می گوید: یک حقیقت، بقیه چیزها توهم هستند.»
🔹 در ۲۵ ژوئن، دو روز پس از حملات به کلیساهای ارتدکس، کنیسه ها و پلیس در ماخاچکالا و دربنت، سرگئی ملیکوف رهبر داغستان علیه پوشش نقاب سخنرانی کرد، اما با کسانی که معتقدند پوشیدن آن مظهر اسلام رادیکال است مخالفت کرد.
🔸 ملیکوف توضیح داد که این روسری برای قفقازی ها معمول نیست، گاهی اوقات مردان تروریست می توانند پشت آن پنهان شوند و زنان تروریست می توانند اقلام ممنوعه را با «لباس های بلند» حمل کنند.
🔹 بحث ممنوعیت پوشیدن نقاب در روسیه بهار امسال شدت گرفته است. در ماه مه، رئیس شورای حقوق بشر تحت ریاست جمهوری، والری فادیف، به نفع ارائه چنین هنجاری صحبت کرد. او این ایده را در حالی بیان کرد که عواملی را که خطر افراط گرایی را افزایش می دهد، بررسی کرد. فادیف گفت: «اکنون حتی در برخی از کشورهای آسیای مرکزی، نقاب ممنوع است. به عنوان مثال، سال گذشته در ازبکستان، پوشیدن لباسهایی در مکانهای عمومی که تشخیص فرد را دشوار میکند (به جز نشانههای پزشکی، کار یا فعالیتهای رسمی و غیره) ممنوع شد.
🔸 ایلدار علیاتدینوف مفتی مسکو خاطرنشان کرد که اگر ارتباط بین پوشیدن این سرپوش و افزایش خطر افراط گرایی به طور رسمی ثابت شود، مسلمانان آماده حمایت از پیشنهاد فادیف هستند.
🔹 در اواخر ماه مه، ولادیسلاو داوانکوف، معاون رئیس دومای ایالتی، از حزب مردم جدید، پیشنهاد داد که به مقامات منطقهای و مؤسسات آموزشی حق ممنوعیت پوشاک مذهبی (یعنی هم نقاب و هم حجاب) در مکانهای عمومی و مدارس داده شود. در پاسخ، آدام دلیمخانوف، معاون دومای دولتی اظهار داشت که مقامات چچن از این لایحه حمایت نخواهند کرد. وی خاطرنشان کرد: ما خودمان نقاب را قبول نداریم و در مورد حجاب، این یک تکلیف شرعی زن مسلمان است.
🏷 #چالشهای_جوامع_مسلمان #حجاب #داغستان
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
مسلمنا muslimnair
⚡عربستان با اعلام شعار «یسر و طمأنینه» خواستار برگزاری حج عاری از سیاست شد. 🕋 توفیق الربیعه، وزیر
⚡️ همکاری عربستان و تلگرام برای حذف فعالیت داعش، القاعده و تحریر شام در حج ۱۴۴۵
🔹 در موسم حج سال جاری «مرکز جهانی مبارزه با ایدئولوژی افراطی: المركز العالمي لمكافحة الفكر المتطرف (اعتدال)» و اپلیکیشن «تلگرام» توانستند بیش از دو میلیون محتوای افراطی را حذف کنند.
🔸 این دو پلتفرم افزایش فعالیت تبلیغاتی سه سازمان تروریستی «داعش»، «هیئت تحریر الشام» و «القاعده» در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ به میزان ۱۲٫۸۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل را رصد کردند.
🔹 آنها مشاهده کردند که فعالیت تبلیغاتی افراط گرایان روز همزمان با روز عرفه به اوج خود رسیده است. تیمهای مشترک به تلاشهای خود برای نظارت و مقابله با فعالیتهای تبلیغاتی محتوای افراطی سازمانهای تروریستی ادامه دادند و ۱۴ میلیون و ۸۵۷ هزار و ۹۰۹ محتوای افراطی حذف و ۳۰۵ کانال داعش بسته شد.
🔸 از سوی دیگر، ۳ میلیون و ۵۲۱ هزار و ۹۶۹ محتوای افراطی وابسته به هیئت تحریر الشام حذف و ۲۸۱ کانال آنها بسته شد. در حالی که ۲۳۱ هزار و ۳۵۴ محتوای افراطی وابسته به القاعده حذف و ۷۴ کانال آنها بسته شد.
https://etidal.org/%d8%a7%d8%b9%d8%aa%d8%af%d8%a7%d9%84-%d9%88%d8%aa%d9%84%d9%8a%d8%ac%d8%b1%d8%a7%d9%85-%d9%8a%d8%aa%d8%b5%d8%af%d9%8a%d8%a7%d9%86-%d9%84%d9%84%d8%af%d8%b9%d8%a7%d9%8a%d8%a9-%d8%a7%d9%84%d9%85%d8%aa/
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
#چند_ثانیه
✔️ در مدح اختلافات فکری - سیاسی
✔️️ همه انسان ها در یک چیز «اشتراک» دارند و آن این است که همگی با هم «اختلاف» دارند.
✔️ آن کسی که بیشتر می داند، بیشتر «مُلایِمت» می ورزد و آنکه کمتر می داند بیشتر «مَلامَت» می کند.
✔️ بگذاریم در باغ اندیشه صدها گل بشکفد و از شکفتن گلهای متعدد رخ برنتابیم. افکار سنتی باید افکار جدید را به رسمیت بشناسند و روشنفکران نیز باید عقاید سنتی ها را موجه بدانند. اگر اختلاف افکار یک اصل است، هیچ فرقی بین سنتی و نواندیش نیست. اگر باید افکار جدید را به رسمیت شناخت، به طریق اولی باید اجازه داد عده ای بر قرائت سنتی اصرار و آنها را با اتهام مرتجع و ... طرد نکنیم. مثلا اگر فردی سنتی در میان روشنفکران اعلام کند که اصل بر فعال شدن زن در جامعه نیست، خطاست که وی را به ارتجاع متهم کرد. نباید فقط افکار جدید را به رسمیت شناخت و سنتی ها را پس زد.
✔️ در صدر اسلام اختلاف میان هشام بن حکم (179ق) و هشام بن سالم (183 ق) و مومن الطاق (160ق) به حدی بود که هشام بن حکم، کتابی در رد آن دو نوشت.
✔️ همچنین اختلاف هشامین تا حدی بود که دسته ای از شیعیان مناظره ای در حل اختلافات آنها برپا کردند و ائمه اطهار (علیهم السلام) ضمن اطلاع از این اختلافات، این تفاوت ها را طرد نمی کردند و نهال اختلافات را از بین نمی بردند.
📚 اختیار معرفه الرجال (رجال کشی):۸۳
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
مسلمنا muslimnair
⚡️اقدام تاریخی پارلمان عراق در تعطیلی عیدغدیرخم 🔹 پایگاه اطلاعرسانی دولت عراق (واع) دیشب در سایت خ
⚡️برای نخستین بار در عراق؛ تعطیلی اول محرم و عاشورای حسینی در سرتاسر بین النهرین
🔹 دولت عراق امروز پنج شنبه (۴ ژوئیه) تصمیم گرفت که به مناسب آغاز سال جدید هجری قمری روز یکشنبه، اول محرم را تعطیل رسمی اعلام کند.
🔸 دبیرخانه هیئت دولت عراق در بیانیه ای اعلام کرد که محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق دستور تعطیلی رسمی تمامی وزارتخانهها و نهادهای دولتی در روز یکشنبه (۷ ژوئیه) را صادر کرده است.
🔹 دبیرخانه مذکور افزود که این امر بر اساس احکام قانون تعطیلات رسمی کشور اتخاذ شده است. گفتنی است در ۲۲ مه پارلمان عراق به قانون تعطیلات جدید رسمی کشور رای مثبت داد.
🔸 براساس قانون جدید، جمعه و شنبه هر هفته، یکم محرم الحرام (آغاز سال هجری)، دهم محرم الحرام (شهادت امام حسین علیه السلام) و دوازدهم ربیع الاول ولادت با سعادت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) تعطیل رسمی است.
https://www.shafaq.com/ar/%D9%85%D8%AC%D8%AA%D9%80%D9%85%D8%B9/%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82-%D9%8A%D8%B9%D8%B7%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%88%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%B3%D9%85%D9%8A-%D8%A7%D9%84-%D8%AD%D8%AF-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%82%D8%A8%D9%84-%D8%A8%D8%AD%D9%84%D9%88%D9%84-%D8%B1-%D8%B3-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%86%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%87%D8%AC%D8%B1%D9%8A%D8%A9
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
مسلمنا muslimnair
⚡️برشی از گفت و گوی جنجالی اخیر «الشرق الاوسط» در مورد سلوک متمایز آیت الله سیستانی
🔹فخری کریم ژورنالیست، روشنفکر سیاسی و مشاوره ویژه جلال طالبانی که در دوران بعد از صدام نقش مهمی برای ثبات سیاسی عراق ایفا کرد در مصاحبهای اخیرش با روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» نکات جالبی از سیره سیاسی آیتالله سیستانی برداشت و در کلیپ پیوست می گوید: « آیت الله سیستانی از لحاظ سیاسی در مفهوم ملی عراق، از همه یا اکثریت مطلق رهبران شیعی جلوتر است و پیش قراول رهبران عراق است. من در اینجا فقط میخواهم بر یک نمونه از تفکر سیستانی ملی گرایانه انگشت بگذارم و آن زمانی بود که در دوران پساصدام به ایشان از وضعیت فسادآلود دولتمردان عراقی شکوه می کردم و به ایشان گفتم: «دولتمردان سبد غذایی و بستهبندیهای مواد غذایی رایگان مردم را هم (که از زمان صدام برقرار بود) دزدی میکنند و به جیره غذایی مردم هم رحم نمی کنند!!!»
🔸 اما پاسخ زیرکانه سیستانی مرا شگفتزده کرد وقتی به من گفتند: «حال که اینگونه است چرا از وزیران دوره سابق (زمان صدام) استفاده نمی کنید؟ مثلاً وزیر بازرگانی او را استخدام نمی کنید که عملکردش در این زمینه شفاف و فردی پاکدست است و افزود: اصلا شما چرا یک وزیر مسیحی را به کار نمیگیرید؟؟؟
🔹 فخری کریم با تعجب میپرسد: استخدام این وزیر دولت صدام و یک مسیحی چطور ممکن است؟ [در نسخه ایرانی مثلا استخدام یک وزیر دوران پهلوی در دولت اسلامی]
🔸 آیتالله سیستانی پاسخ داد: چرا که نه؟ چه اشکالی دارد!! اگر وزیری پاکدست باشد و به عراقیها خدمت کنند چه ایرادی دارد؟
🔹 فخری كريم که خودش هم از اهل سنت است میگوید: اشاره سیستانی به تجربه موفق وزیر «محمد مهدی صالح» بود که در سالهای آخر صدام در برنامهی نفت در برابر غذا، او برنامهی جیرهبندی رایگان غذایی را برای مردم تصویب و به خوبی آن را اجرا کرده بود.
🔹فخری کریم در کلیپ فوق ادامه میدهد که ارائه یک چنین پیشنهاد متمایزی از سوی مرجعی شیعی، حرف ساده و بی حاشیه نیست که به راحتی بگوید: «وزیر دوران صدام را بیاورید!»، ولی آیتالله به این میاندیشید که آن وزیر میتواند دوباره تضمین کند که جیره و سهمیههای غذایی مردم به طور کامل و بدون سرقت دولتمردان به دستشان برسد.
🏷 #اسلام_سنتی #آیت_الله_سیستانی #عراق
https://youtu.be/yjKZTDczK-4?si=lff-3YUGe2YzHMsq
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
⚡️آغاز سفر شیخ الازهر به جنوب شرق آسیا
🔹 در پاسخ به دعوت رسمی نخست وزیر مالزی، شیخ الازهر در نخستین بخش از سفر خود به جنوب شرق آسیا وارد فرودگاه بین المللی کوالالامپور شد.
🔸 این سفر در پاسخ به دعوت رسمی انور ابراهیم نخست وزیر مالزی شامل سفر احمد الطیب به کشورهای مالزی، تایلند و اندونزی انجام خواهد گرفت.
🏷 #اسلام_سنتی #الازهر #احمد_الطیب
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
مسلمنا muslimnair
⚡️ شیخ الازهر در مالزی: ضرورت پمپاژ میانه روی اسلامی و همزیستی ادیان در سرتاسر جهان
🔹 در جلسه افتتاح مجلس شورای علمای مالزی (MADANI) که با حضور نخست وزیر مالزی، شیخ الازهر، اعضای مجلس علمای مالزی و جوانان مالزی برگزار شد، دکتر احمد الطیب و انور ابراهیم اعتدال و تساهل اسلام و رویکرد اسلامی برای ترویج برادری و وفاق در جوامع دینی را نیاز مبرم جهان اسلام دانستند.
🔸 شیخ چهل و چهارم الازهر در ابتدای سخنان خود با تاکید بر اینکه آنچه بیش از همه جامعه مالزی را از سایر جوامع اسلامی متمایز می کند، کثرت نژادها و مذاهب است. وی نسبت به خطر سوء استفاده از تکثرگرایی توسط برخی جریانات افراطی هشدار داد و خطر افراطیون را آسیب مهم جهان اسلام دانست و افزود حدیثی از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) تعایش همه مسلمانان را ضروری دانسته و بدان باید توجه کرد آنجا که حضرت فرمودند: «هر كس مانند ما نماز بخواند و به قبله ما رو نمايد و ذبيحه ما را بخورد، مسلمان است و چنين شخصی را خدا و رسول، امان داده اند. پس به كسی كه در امان خدا است خيانت نكنيد.»
🔹احمد الطیب افزود: پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) خودشان مبانی و حدود ارتباطی را که یک مسلمان باید با پیروان دیگر برقرار کند را بوجود آوردند که این رابطه مبتنی بر اصل «احترام»، «همکاری» و «همزیستی همه ادیان و جبهه ایمان در برابر ماتریالیسم» است. وی تاکید کرد که اخلاق اسلامی نه تنها تعرض به شخص را بدون توجه به مذهب، جنسیت و رنگ نهی کرده؛ بلکه تعرض به حقوق حیوانات و گیاهان و جمادات را حرام می داند، مگر آنچه شرع به دلایلی بر آن تصریح کرده است. بر این اساس ذبح حیوان برای خوردن و رفع گرسنگی و به مقدار معین تجاوز محسوب نمی شود. همچنین اسلام برای حفظ محیط زیست و پاسداشت زمین احکامی وضع کرده است به گونه ای که به هیچ انسانی اذن فساد فی الازض را نمی دهد و امیال نفسانی بشری نباید بر محیط زیست تأثیرات منفی بگذارد. توجه اسلام به حفظ حقوق جمادات، نباتات و محیط زیست روشن می کند که حقوق همه انسان ها و حتی حقوق غیر مسلمانان در اسلام چه ارزش بالایی دارد.
🔸احمد الطیب افزود: مسئولیت ترویج همزیستی مسالمت آمیز بین پیروان ادیان مختلف بر عهده تک تک مسلمانان است و تنها با درک صحیح پیام روشن اسلام به طور خاص در مورد مواجه با حقوق پیروان ادیان دست یافتنی است.
🔹 احمد الطیب افزود: دین فرستاده شده تا انسان ها را سعادتمند کند و او را از خطرات خدایی شدن ماده (ماتریالیسم) دور و تلاش کند تا غرایز انسان را از جنگ ها و درگیری های بیهوده نجات دهد و دین تنها راه کنترل غرایز انسان و جهت دهی به غرایز بشر است.
🔸 شیخ الازهر نسبت به جریاناتی که سعی در دامن زدن به تعصب و نفرت در میان مسلمانان هشدار دارد و گفت: دامن زدن به درگیری های فرقه ای و سوق دادن جوانان مسلمان به سمت مسائل پیش و پا افتاده که آنها را از توجه و توجه به مسائل مهم تر منحرف می کند خطرناک است و همگان باید در مقابل آن بایستیم.
🔹 شیخ الازهر در پایان این سخنرانی گفت: بنده مشتاق شنیدن نظرات جوانان مالزیایی هستم و تمام تلاشم را برای چگونگی ترویج کثرت گرایی به نفع جهان اسلام انجام و می کوشم به حقوق زنان و دختران و چگونگی تضمین حقوق زنان برای تحصیل و مشارکت در امور اجتماعی پایبند باشم.
💠 نخست وزیر مالزی نیز با ابراز خرسندی از حضور احمد الطیب در این دیدار مهم و قدردانی از اشتیاق ایشان برای بحث و تبادل نظر در مورد اندیشه های جوانان مالزیایی و گفتگو بدون هیچ محدودیتی، تاکید کرد که مالزی قدردان تلاش های شیخ الازهر و اندیشه اعتدالی الازهر است که میانه روی را از مصر به سرتاسر جهان صادر می کند.
🏷 #اسلام_سنتی #الازهر #احمد_الطیب
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair