اطلاع رسانی
بحمدالله نسخه چاپ سنگی رساله لباس مشکوک( با نام ازاحة الالتباس عن الحكم المشكوك فيه من اللباس) مرحوم آیت الله العظمی انگجی(متوفی۱۳۵۷ق) تهیه و تصحیح و تعلیق آن توسط این جانب آغاز شد.
زبان کتاب عربی و سطح آن تخصصی است.
باتشکر از دوست عزیز جناب استاد سلیمانی بروجردی بابت یافتن نسخه کتاب.
رفیع پور
@muslims_1
بالاخره و بعد از چند سال انتظار جلد دوم این مجموعه به بازار آمد...۱۰۰ هزارتومان.
@muslims_1
#تسلیت
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت آیت الله مستجابی دامت برکاته
سلام علیکم
درگذشت همشیریه مکرمه سرکار بانو سیده فاطمه مستجاب الدعواتی را به محضر حضرتعالی و خاندان محترم صمیمانه تسلیت عرض می کنم و برای معظم لها طلب رحمت و مغفرت دارم.
بقای عمر و سلامتی شما آرزوی ماست.
والسلام علیکم و رحمة الله.
ارادتمند. سید محمد مهدی رفیع پور.
۹۸/۸/۲۱_قم
@muslims_1
💢چندهمسری مردان، مباح اما غیر مستحب است
✔️نظر رهبر معظم انقلاب درباره چندهمسری:
🔹به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای، پیرو انتساب برخی دیدگاهها و تعبیرات در موضوع «چندهمسری مردان» به حضرت آیتالله العظمی خامنهای و با توجه به تأثیر آن بر مسائل خانوادگی و شئون اجتماعی، بخش زن و خانواده Khamenei.ir (ریحانه) فتوا و نگاه معظمله به این مسأله را به شکل مختصر بیان میکند.
نظر ایشان درباره مسأله چندهمسری بدین شرح است
🆔 @ijtihadnetwork
حدیث آرزومندی
💢چندهمسری مردان، مباح اما غیر مستحب است ✔️نظر رهبر معظم انقلاب درباره چندهمسری: 🔹به نقل از دفتر حف
پیشتر در این باره چیزی نوشتم. اخیرا هم که فضای این بحث جدی شد به برخی از دوستان موافق تعدد زوجات گفتم که نظر ایشان مثبت نیست لکن تشکیک می کردند تا بالاخره امروز واکنش رسمی دفتر منتشر شد...
حدیث آرزومندی
✔️گفتمان فقهی امام در امتداد گفتمان آقای خویی بود/ جریان سنتی نفسهای آخرش را میکشد/ حوزه یک مرحله
#حاشیه
۱_گفتمان فقهی امام با گفتمان محقق خویی هم از نظر مبانی و هم از نظر نتایج و هم از نظر رویکرد با هم تفاوتهای متعددی دارد و سخن ایشان عجیب است. ولایت امام امتداد نظارت اقای خویی نیست و کلا هم این دو بزرگوار ارتباط علمی و فکری با هم نداشتند.
۲_جریان سنتی به هیچ وجه نفسهای آخرش را نمی کشد. کافی است جناب رهدار عزیز کمی وقت صرف بفرمایند و به دروس پررونق خارج فقه کنونی حوزه علمیه سری بزنند. دروسی که مورد اقبال فضلای جوان است اتفاقا دست جریان سنتی است. درس آقای شب زنده دار و سیفی مازندرانی را مثال میزنم (که همانند جناب رهدار انقلابی هم هستند)اما متد پژوهشی ایشان همان متد جواهری و سنتی است و همچنین دروس آقایان مددی و اعرافی و فاضل لنکرانی و شهیدی و علیدوست و محسن وحید و ...که با تفاوتهایی همان منهج را دنبال می کنند و قهرا خروجی های مشابهی_باز با قدری تفاوت_خواهند پروراند.
بله اقای اراکی تاحدی با بحث فقه نظام مسیر خاصی را دنبال می کنند که باید جداگانه به آن پرداخت لکن سخن در عدم صحت ارجاع تقابل ستتی_ انقلابی به تقابل فکر فقهی است. حداقل علت را انحصاری نباید کرد.
اصولا این تقابل سنتی_انقلابی را نمی پسندم و منشا تفاوت رویکرد آقایان در قبال انقلاب را لزوما به تفاوت در منهج فقهی و روشی بر نمی گردانم. خیلی از این تفاوت رویکردها ناشی از امور و مسائل دیگری است که باید در جایی مفصل شرح داده شود.
۳_مرحله خونینی در افق علمی نمی بینم مگر بناباشد از خارج از حوزه، و افراد غیر حوزوی اموری تحمیل شود و اتفاقاتی بیفتد. در همان نجف اشرف هم که حضرت امام ولایت فقیه می گفتند و خیلی ها منتقد بودند مرحله خونینی پیش نیامد.
سیره و روش علما بر احترام متقابل در عین وجود اختلاف نظر بوده و هست.
۴_ اما با این مطلب ایشان که اندیشه های فقهی حضرت امام بعد ایشان امتداد نیافت و معظم له شارح نداشتند، موافقم و بابت بیان آن تشکر می کنم.
بااحترام🌷
۹۸/۸/۲۲
@muslims _1