مجموعه ارزشمند ده مجلدی تفسیر شمس به لطف مولف دانشمند آن، امروزبدستم رسید...
باتشکر از دوست عزیزم اقااحسان بروجردی
@muslims_1
🔻«دارالفکر» در قم تعطیل شد
سیدمهدی مولانا» مدیر انتشارات و چاپخانه دارالفکر با برشمردن مشکلات عدیده در حوزه چاپ و نشر، از تعطیل شدن این بنگاه نشر باسابقه خبر داد.
مدیر انتشارات و چاپخانه دارالفکر قم که بیش از ۶۰ سال در زمینه کتب مذهبی و درسی (حوزه و دانشگاه) مشغول به فعالیت بوده است، در رابطه با مشکلات به وجود آمده برای این نشر باسابقه به خبرنگار ایبنا در قم، گفت: انتشارات دارالفکر با بیش از ۶۰ سال سابقه نشر در زمینه کتابهای حوزه و دانشگاه تلاش کرده است در راستای احیای علوم دینی و فرهنگ غنی اسلام گام بردارد.
انتشارات دارالفکر طی سالهای متمادی افتخار داشته تا کتابهای مراجع و آیات عظام قبل و بعد از انقلاب را به چاپ برساند و این موضوع باعث ترغیب ما برای تلاش بیشتر و رونق نشر که توسط مرحوم ابوی در سال ۱۳۳۶ پایهگذاری شده به وجود آورد.
بخشی از این مشکلات مربوط به عدم حمایت مراجع ذیربط و عدم حمایت دولت از صنعت چاپ و نشر از جمله هزینههای گزاف بیمه و دارایی است که گریبانگیر صنعت چاپ و نشر کشور است👇
https://b2n.ir/095925
@ibnaibna
حدیث آرزومندی
🔻«دارالفکر» در قم تعطیل شد سیدمهدی مولانا» مدیر انتشارات و چاپخانه دارالفکر با برشمردن مشکلات عدیده
خبرهای تلخ در این ایام کم نیست اما برای اهالی و دوستان کتاب هم این قبیل خبرها مهم و تلخ است..
نعمت میرزا زاده، شفیعی کدکنی و آیت الله خامنه ای
نعمت میرزا زاده یا نعمت «آزرم» از شاعران انقلابی خراسان (متولد 1317) از شاگردان محمد تقی شریعتی و کانون نشر حقایق بود که پس از انقلاب به سازمان مجاهدین گرایش پیدا کرد و از ایران رفت و تاکنون هم موضع تندی دارد. چندین مجموعه شعر وی، مانند گلخون و لیلة القدر، و غیره، پیش از انقلاب منشتر شده که در کتاب جریانها از آنها و محتوایشان یاد کرده ام. وی علاوه بر کانون، در انجمن های ادبی خراسان، همراه آقای شفیعی کدکنی و شماری دیگر، با آقای آیت الله خامنه ای هم دوست می شود، و سال 47 شعری برای غدیر می گوید که به «سید علی حسینی خامنه ای» تقدیم کرده است. [لیلة القدر، ص 67) اخیرا خاطرات تاریخ شفاهی هاروارد را از وی می دیدم که سال 1984 ضبط شده، و متن تایپی آن هم همان وقت از نوار پیاده و به شکل عجیب وغریبی منتشر شده است. این متن اخیرا روی کانال تلگرامی تاریخ شفاهی هاروارد گذاشته شده است. بخشی از آن اشاره به آشنایی وی بود با آیت الله خامنه ای است که یادی هم از استاد شفیعی کدکنی در آن شده است.
نعمت زاده: به شما بگویم، علی خامنه ای ذوقیات ادبی اش خوب بود، آقای علی خامنه ای زیباترین تک بیت های صائب را و شعرهای سبک هندی را می دانید که آن نوع شعر و غزلی که در دوره صفوی در ایران بوجود آمده... به هر صورت زیباترین شعر از آن شاعران معروف به سبک هندی یعنی شاعران دوران صفوی یعنی صائب، یعنی کلیم یعنی عرفی، اینها را ما همیشه از زبان آقای سید علی خامنه ای می شنیدیم. ذوقیات شعر ایشان به گونه ای بود که وقتی در سال 1343من و آقای شفیعی کدکنی نویسنده و شاعر بسیار خوب معاصر و استاد فعلی دانشگاه تهران قرار شد که با هم کتاب شعر امروز خراسان را تألیف کنیم، یعنی گزارشی باشد آن کتاب از مجموع شاعران خراسان که شد یک کتاب چهارصد پانصد صفحه ای و یک مقدمه مفصل سی صفحه ای من بر او نوشتم در سوابق زبان دری و تداومش و اینها، آن موقع وقتی که این کتاب را می خواستیم درست کنیم، آقای علی خامنه ای هم در ذهنیات ما در شمار نامزدها شاعرانی بود که می باید به ایشان مراجعه کنیم و از ایشان شعر بخواهیم. یعنی به نظر ما کسی که آن مقدار با شعر آشناست که این همه تک بیت را از حفظ است، طبیعتا نمی تواند شاعر نباشد. از علی خامنه ای نیز خواستیم که برای درج در کتاب شعر امروز خراسان، به ما شعر بدهد، البته علی خامنه ای گفت که من شاعر نیستم و شعر ندارم. با این همه ما باور نکردیم ما به حساب این گذاشتیم که علی خامنه ای لابد می خواهد که تقیه کند، چون علما نباید شعر بگویند، حتی من به شوخی آن سالها به او گفتم که علی آقا! شما به احتمالی که در آینده جزء آیات عظام و علمای اعلام بشوید و از آنجا که در سنت علمایی شاعری خیلی پسندیده نیست این کار را کردید.... علی خامنه ای را من بیش از این از نزدیک می شناختم. چون ضمنا یک نسبت دور فامیلی هم از رهگذر همسرم با ما داشت. علی آقای خامنه ای خانه ما زیاد رفت و آمد می کرد.... ضمنا وجود علی خامنه ای و یکی دیگر از اینها مثلا آقای حکیمی که اینها به حساب طلاب جوان روشنفکر بودند موجب یک مقدار گرایش های مذهبی لااقل به صورت عاطفی هم در ما شد، بویژه که واقعه خرداد 42 به کلی صحنه را عوض کرد، یعنی در ذهنیات خود من نیز تأثیر گذاشت. [نوار دوم، ص 1 ـ 2]
حدیث آرزومندی
نعمت میرزا زاده، شفیعی کدکنی و آیت الله خامنه ای نعمت میرزا زاده یا نعمت «آزرم» از شاعران انقلابی خر
حاشیه:
این نکته که در آخر آمده خیلی مهم و آموزنده است که وجود ایشان و آقای حکیمی بعنوان روحانیون روشنفکر موجب گرایشات مذهبی در مخاطبان غیرمذهبی می شده است.
الان هم همینطور است و ارتباط و حضور عالمان روشن بین در مجامع غیر مذهبی و دانشگاهی، حداقل تأثیر مثبتی که دارد این است که سبب علاقه مند ی و حفظ ارتباطات اجتماعی می شود..
درباره أهمیت ادبیات و شعر خوانی برای طلاب هم پیشترها مطلبی نوشتم.