🔸🔶 توصیههای جالب پیامبراسلام صلی الله علیه و آله درباره بیماریهای واگیر
📎 در مجلهی نیوزویک آمریکا!
لینک مقاله در سایت نیوزویک:
bit.ly/2yfspwL
☑️ @naghdeelhad
کانال نقد الحاد
🔸🔶 توصیههای جالب پیامبراسلام صلی الله علیه و آله درباره بیماریهای واگیر 📎 در مجلهی نیوزویک آمریکا
متن ترجمه شده مقاله:
آیا قدرت نیایش به تنهایی قادر به متوقف کردن یک همه گیری نظیر ویروس کرونا است؟ حتی حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) نیز اینطور فکر نمی کردند.
با توجه به همه گیری کوئید ۱۹ در سطح جهانی دولت ها و منابع خبری مجبور شده اند تا صحیح ترین و مفید ترین توصیه ها را برای مردم جهان فراهم کنند. مراقبان سلامت و متخصصان و دانشمندانی که به مطالعه انتقال و تاثیر این همه گیری می پردازند با مراجعات گسترده ای روبرو شده اند.
متخصصان ایمونولوژیست، مانند دکتر آنتونی فاوچی و خبرنگار پزشکی دکتر سانجای گوپتا می گویند بهداشت مناسب و قرنطینه یا ایزوله شدن از دیگران بهترین ابزارها برای جلوگیری از کوئید ۱۹ هستند.
آیا می دانید چه شخص دیگری بهداشت و قرنطینه را در مدت بیماری های همه گیر توصیه کرده است؟
محمد(صلی الله علیه و آله)، پیامبر اسلام در حدود ۱۳۰۰ سال پیش.
اگرچه وی به هیچ وجه یک متخصص "سنتی" در زمینه بیماریهای کشنده نیست، با این وجود محمد(صلی الله علیه و آله) توصیه های معقولی برای جلوگیری و مبارزه با پیشرفت بیماری هایی مانند کوئید ۱۹ داشته است.
محمد(صلی الله علیه و آله) گفته است: "اگر از شیوع طاعون در سرزمینی شنیدید، وارد آن نشوید؛ اما اگر طاعون در مکانی که شما در آن هستید شیوع پیدا کند، آن مکان را ترک نکنید."
وی همچنین گفته است: "افراد مبتلا به بیماری های مسری باید از افرادی که سالم هستند دور نگه داشته شوند".
محمد(صلی الله علیه و آله) همچنین افراد را به شدت ترغیب به رعایت نکات بهداشتی كرده است كه باعث خواهد شد افراد از عفونت در امان بمانند. احادیث زیر (یا همان) گفته های پیامبر (صلی الله علیه و آله) را در نظر بگیرید:
"پاکیزگی بخشی از ایمان است."
"دست های خود را بعد از بیدار شدن بشویید؛ شما نمی دانید که دستانتان در حین خواب به کجا برخورد کرده است."
"شفابخشی غذا در شستن دست ها قبل و بعد از غذا نهفته است."
حال اگر کسی بیمار شود، چه می شود؟ او چه توصیه ای را به همنوعان خود که دچار درد و بیماری شده اند، ارائه داده است؟
وی مردم را ترغیب کرده است که همیشه به دنبال معالجه و داروهای درمانی باشند: "از معالجه پزشکی استفاده کنید، زیرا خداوند بدون تعیین دارویی برای آن، بیماری ای را ایجاد نکرده است، به جز یک بیماری، کهولت سن."
نکته مهمی که می توان از این نصایح دریافت، این است که شاید او می دانست که چه زمانی باید بین ایمان و عقل تعادل برقرار کند. در هفته های اخیر، برخی تا جایی پیش رفته اند که می گویند دعا از رعایت قوانین ضروری دوری اجتماعی و قرنطینه بهتر است و شما را در مقابل ویروس کرونا بهتر محافظت می کند. پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) چگونه به این ایده که دعا تنها راه حل پزشکی است پاسخ داده است؟
داستان زیر را در نظر بگیرید، که توسط محقق فارسی قرن نهم (ابوعیسی محمد)ترمذی آمده است: روزی پیامبر صلی الله علیه و آله متوجه مردی بادیه نشین شد که شترهای خود را نبسته است. او از بادیه نشین پرسید ، "چرا شما شتر خود را نبسته اید؟" مرد پاسخ داد: "من به خدا اعتماد دارم." پیامبر(صلی الله علیه و آله) سپس گفت: "ابتدا شتر خود را ببندید، سپس به خدا اعتماد کنید."
محمد(صلی الله علیه و آله) مردم را ترغیب می کرد تا در دین خود به دنبال راهنما باشند، اما امیدوار بود که آنها اقدامات احتیاطی اساسی را برای ثبات، امنیت و رفاه همگان رعایت کنند.
به عبارت دیگر، او امیدوار بود كه مردم از عقل سلیم خود استفاده كنند.
نویسنده: دکتر کریگ کانسیدنس محقق، استاد، سخنران جهانی و رسانه ای مستقر در گروه جامعه شناسی در دانشگاه رایس است. او نویسنده کتاب «انسانیت محمد: نگاه مسیحیت» (انتشارات Blue dome ، 2020) و «اسلام در آمریکا» است: کاوش در مسائل (ABC-CLIO 2019) است. / منبع: سایت نیوزویک
لینک مقاله در سایت نیوزویک:
bit.ly/2yfspwL
☑️ @naghdeelhad
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
👌پاسخ شبهه پراکنی معاند که می گوید خدا و پیامبر از پاسخ به پرسشی در مورد روح عاجز مانده اند را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1613
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
👌پاسخ شبهه پراکنی های شبکه وهابی در مورد آیه « بقیه الله خیر لکم » و ارتباط آیه مذکور با امام مهدی علیه السلام را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2567
باز هم افاضات جدید ملحد روشنگر
✅ پاسخ
اولا آنچه از این کلیپ فهمیده میشود این نیست که به خاطر کشته شدن ایرانی ها هم از خدا تشکر کنه، بیشتر در مورد تلفات آمریکا و اروپا تشکر کرد اگرچه به آمار ایران و چین هم اشاره کرد.
ثانیاً دفاع ما از قدس یک مسئله اعتقادی و اسلامی است نه به خاطر خوشایند چهار نفر در فلسطین. قدس قبله اول مسلمانان است که توسط یک رژیم جعلی و ظالم اشغال شده است.
سوم اینکه همانطور که در کشور ما نیز گروههایی با تفکرات مختلف وجود دارد، (از سلطنت طلب و بی دین گرفته تا مقدسمآب های تندرو) در فلسطین هم نیز گروههای مختلفی وجود دارد که حتی ممکن است برخی آنها تحت حمایت عربستان با ایران ابراز دشمنی کنند.
☑️ @naghdeelhad
●ستم به اسم اسلام✘
← «اگر فکر ميکنید #داعش فقط مربوط بههمین چندسال گذشته بوده، بهاینخاطر است که درموردِ داستان کربلا چیزي نميدانید. حدود 1400سال پیش، حسین [ع] با همین تفکر جنگید. او از بیعت با یزید و پدرش که "به اسم اسلام" قتل، شکنجه، فحشا و تجاوز به مردم ميکردند، خودداري کرد. آنها در حقیقت نه هیچکدام از اصولِ اسلام را رعایت ميکردند نه به مبانيِ اساسيِ جامعه که مردم را فارغ از فرهنگ، نژاد یا دینشان درکنار یکدیگر قرار ميداد، اهمیتي ميدادند. آشنا بهنظر رسید، مگر نه؟
🌎اگر بخاطر قیامِ حسین [ع] نميبود، اسلام خیلي وقتِ پیش یک دینِ مرده بود»
📡هافینگتونپست آمریکا
https://www.huffpost.com/entry/who-was-hussein-and-why-d_b_12429072
☑️ @naghdeelhad
🔵 تلنگر
بیندیش بدون تعصب
#تلنگر
⭕️ پزشکان بدون مرز؛ از ایران تا آمریکا!!!
🔹ایالات متحده به متخصصان کوبایی اجازه ورود نداد!!!
🔹آمریکای عاجز شده در برابر کرونا: اجازه دهید به مردم ایران رسیدگی کنیم!
🔹درحالی که آمریکا در رتبه اول ابتلا به کرونا دارد و مبتلایانش از مرز 150 هزار نفر گذشته و بیش از سه هزار نفر از شهروندانش مرده اند، مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه این کشور روز شنبه ۹ فروردین در مصاحبه با رادیو فردا گفت: ما میخواهیم کمکهای تکنیکی و پزشکی برای ایران بفرستیم. ما مجدداً از جمهوری اسلامی میخواهیم تا کمکهای ما را بپذیرد، وقتش رسیده که سیاست را کنار گذاشته و اجازه دهند ما به مردم ایران رسیدگی کنیم!!!
🔹این هم طنز مسخره ماجرای کرونا است. کشوری که خودش در درمان شهروندان بدبختش عاجز بوده و حتی ماسک و اقلام پزشکی ندارد که در اختیار کادر درمان عاجزش قرار دهد، چنین ادعایی را مطرح میکند!!
⭕ اینجاست که باید به آمریکایی ها گفت : چراغی که به آمریکا رواست به ایران حرام است!!!
☑️ @naghdeelhad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📄 پاسخ به چند شبهه ی آتئیست ها؛ پیرامون تعدد خدایان، خدای واقعی، الله، آیا خدایی غیر الله سبحانه و تعالی، واقعا نمیتواند قابل تامل و محل بحث باشد!؟ _ سوالاتی که هر مسلمانی باید از پاسخ آن اطلاع کافی داشته باشد.
=========================
◼️این کلیپ زیبا را مشاهده و به دوستان و اعضای خانواده تان هدیه بدهید.
☑️ @naghdeelhad
4_5782849194033153456.pdf
191.1K
- اثبات خداشناسی مکتب تشیع و نقد مسیحیت ، یهودیت و ملحدین
قسمت دوم
☑️ @naghdeelhad
#خبر
گوشهای از واقعیت اروپاییها و غربیان بافرهنگ و انساندوست و متمدن و... در بحران کرونا را با هم ببینیم:
🔻آمریکا ماسکهای پلیس آلمان را مصادره کرد.
وزیر امور داخلی برلین ضمن انتقاد از رفتار مقامات آمریکایی گفت: «۲۰۰ هزار ماسک "FFP-2" از یک شرکت آمریکایی که در چین تولید میکند خریداری شده بود و در راه آلمان بود که در بانکوک تایلند توسط آمریکا مصادره شده است.»
🌐 https://p.dw.com/p/3aOBg
🔻جنگ ماسکها؛ ضبط ۴ میلیون ماسک در لیون فرانسه، سوئد را به خشم آورد.
مجله لکسپرس فرانسه روز چهارشنبه از ضبط میلیونها ماسک متعلق به یک شرکت سوئدی به مقصد ایتالیا و اسپانیا در شهر لیون فرانسه در ماه گذشته خبر داد.
🌐 https://bit.ly/3aG7iC4
🔻جمهوری چک ماسکهای ایتالیا را مصادره کرد.
محمولهای حاوی صدها هزار ماسک از انواع مختلف که از چین برای ایتالیا فرستاده شده بود، هفتۀ گذشته در مسیر انتقال به مقصد، در داخل خاک جمهوری چک مصادره شده است.
🌐 https://bit.ly/2Ux0FLK
✔️برای اینکه واقعیت انسانها را بشناسید باید آنها را در شرایط بحرانی مورد بررسی قرار دهید. اینها همان اروپاییهایی هستند که شیفتگان غرب سنگ آنها را به سینه میزدند و میگفتند ببینید انسانیت کفار را ...
دزدی در روز روشن و در مقابل دید جهانیان توسط کشورهای مدعی حقوق بشر و دموکراسی و...
بنظر شما چنین کشورهایی در سرزمین مسلمانان دویست سال است بدنبال خدمت و کمک به مردمِ مسلمان هستند یا استعمار و غارت خود را انجام میدهند البته با ظاهری آراسته و دزدی محترمانه...!؟
☑️ @naghdeelhad
📹 پاسخ به شبهه وهابیت در مورد شفا توسط اهل بیت علیهم السلام
🔻قسمت اول
#استاد_پورامینی
✅ https://www.aparat.com/v/c3G9u
☑️ @naghdeelhad
⬅️⬅️⬅️شبهه:
وقتی قرآن در مورد باردار شدن مریم و میلاد مسیح در (سوره 3 آیه 42 و 45) راجع به چندین فرشته صحبت میکند اما در (سوره 19 آیه 17-21) تنها از یک فرشته صحبت میکند.
پاسخ🌻🌻:
ابتدا به آیات شریفه مراجعه می نماییم:
📘الف)
🌺وإِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللَّـهَ اصْطَفَاكِ وَطَهَّرَكِ وَاصْطَفَاكِ عَلَىٰ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ ﴿٤٢﴾🌺
و هنگامى که فرشتگان گفتند: «اى مریم! خدا تو را برگزیده و پاک ساخته و بر زنان جهان برترى داده است. (۴۲)
🌺إذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللَّـهَ يُبَشِّرُكِ بِكَلِمَةٍ مِّنْهُ اسْمُهُ الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ وَجِيهًا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَمِنَ الْمُقَرَّبِينَ ﴿٤٥﴾🌺
[به یاد آور] هنگامى که فرشتگان گفتند: «اى مریم! خداوند تو را به کلمه و نشانهاى از سوى خویش بشارت مىدهد که نامش مسیح، عیسى پسر مریم است، او که در دنیا و آخرت آبرومند و از مقرّبان است. (۴۵)
📕ب)
🌺فاتَّخَذَتْ مِن دُونِهِمْ حِجَابًا فَأَرْسَلْنَا إِلَيْهَا رُوحَنَا فَتَمَثَّلَ لَهَا بَشَرًا سَوِيًّا ﴿١٧﴾ قَالَتْ إِنِّي أَعُوذُ بِالرَّحْمَـٰنِ مِنكَ إِن كُنتَ تَقِيًّا ﴿١٨﴾ قَالَ إِنَّمَا أَنَا رَسُولُ رَبِّكِ لِأَهَبَ لَكِ غُلَامًا زَكِيًّا ﴿١٩﴾ قَالَتْ أَنَّىٰ يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَلَمْ يَمْسَسْنِي بَشَرٌ وَلَمْ أَكُ بَغِيًّا ﴿٢٠﴾ قَالَ كَذَٰلِكِ قَالَ رَبُّكِ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ ۖ وَلِنَجْعَلَهُ آيَةً لِّلنَّاسِ وَرَحْمَةً مِّنَّا ۚ وَكَانَ أَمْرًا مَّقْضِيًّا🌺 ﴿٢١﴾
آنگاه دور از دیگران، براى خود پردهاى قرار داد. پس ما روح [الامین] خود، [جبرئیل] را به سوى او فرستادیم که به شكل انسانى خوشاندام بر او نمایان شد. (۱۷) [مریم به او] گفت: «من از تو به [خداى] رحمان پناه مىبرم، اگر پرهیزكارى [از من دور شو]!» (۱۸) [فرشته]گفت: «همانا من فرستادهى پروردگار توام، [و آمدهام] تا پسرى پاكیزه به تو ببخشم.» (۱۹) [مریم] گفت: «چگونه ممكن است براى من فرزندى باشد؟ در حالى كه دست هیچ بشرى به من نرسیده است، و بدكاره هم نبودهام؟» (۲۰) [فرشته] گفت: چنین است! [ولى] پروردگارت فرمود: این كار بر من آسان است و براى این [است] که او را براى مردم نشانهاى [از قدرت خود] و رحمتى از جانب خویش قرار دهیم، و این كارى است شدنى و قطعى.» (۲۱)
📗ج)
▪️▪️کجاست تناقض!❗️
🔘-آیات قسمت «الف» را به دقت بخوانید، خداوند فرموده چند فرشته آمدند تا به او بگویند:
1. خداوند تو را برگزیده و پاک ساخته است.
2. خداوند تو را «بشارت می دهد» که فرزندی «خواهی داشت» بنام مسیح.
🔘-اما در قسمت «ب»، حضرت جبرئیل (ع) می فرماید من «آمده ام پسری به تو ببخشم»...
🔘درست است که در قسمت الف، از چند فرشته صحبت شده و در قسمت ب از یک فرشته...
ولی اگر به خلاصه ی پیامها نگاه کنید، همه چیز واضح است... و برایتان مشخص می شود که زمان این دو واقعه با یکدیگر تفاوت دارد... در قسمت اول فرشتگان می گویند، خواهی داشت (در آینده)... در آیه ی دوم می فرماید آمده به تو ببخشم (الان)...
🔘اسلام ستیزان زمانی می توانستند بگویند این آیه دارای تناقض است، که در همان زمان و مکان، هم می گفت یک فرشته این را گفته و هم می گفت چند فرشته این را گفته اند... اما این طور نیست و مشاهده کردید که زمان ها و نوع خبرشان دارای تفاوت هایی است. (آیه ی اول، مربوط به مرحله جلو تر است)
نویسنده جناب م. یوسفی
☑️ @naghdeelhad
⭕ صلح از دیدگاه اسلام به زبان ساده
🔸اگر بخواهیم دیدگاه اسلام در مسئله #صلح را شفاف و واضح بیان کنیم، تنها دو آیه شریفه از قرآن کریم کفایت میکند. 👈 مسلمانان با دشمنانی که سر جنگ و ناسازگاری #ندارند، باید به #نیکی و #عدالت برخورد کنند. (۸/ممتحنه) اگر دشمن برای صلح #واقعی پیش قدم شد، مسلمانان هم موظف به صلح هستند. (۶۱/انفال)
پ.ن: حال براحتی میتوان دریافت دشمنی که قرآن کریم دستور به قتل او میدهد، دشمنی ست که دست از جنگ افروزی و ناسازگاری علیه مسلمانان برنمیدارد و اهل صلح و سازش هم نیست. حکم قتل چنین دشمنی عین عقلانیت است.
☑️ @naghdeelhad
#پاسخ_شبهات
💢روایتها می گوید امام زمان در هنگام ظهور #گردن مخالفین را خواهد زد؛ مگر امام زمان دستگاه کشتار دارد؟
✅کانال گذری بر ادیان این شبهه را مطرح کرده است:
💢آیا درست است که در بحارالانوار (ج52، ص340) آمده که امام زمان(عج) همه را با زور وادار به اسلام آوردن میکند و هر کس اسلام نیاورد را گردن میزند؟
✅علمای شیعه تاکید می کنند که اولا در مسایل عقیدتی نمی توان به خبر واحد (روایتی که متواتر نیست) تکیه کرد. ثانیا روایتی که بر خلاف قرآن باشد قطعا یا جعلی است یا دستخوش تحریف قرار گرفته است و سخن معصومان(ع) به شمار نمی رود.
روایتی که در بحار الانوار در صفحه مورد نظر نقل شده و می گوید مهدی(ع) همه را مجبور به مسلمان شدن می کند معتبر نیست زیرا:
1- این روایت ، خبر واحد(غیرمتواتر) و فاقد «سند معتبر» است از این رو در مسایل عقیدتی نمی توان به آن تکیه کرد.
2- این روایت با آیه «لا اکراه فی الدین» تعارض دارد بنابراین نمی توان به آن استناد کرد. دستکم یکی از معانی عبارت «لا اکراه فی الدین» اینست که هیچکس را نمی توان به پذیرش اسلام مجبور کرد.
3- از آیه 64 سوره مائده فهمیده می شود که دستکم یهودیان تا روز قیامت به عنوان یک قوم و یک دین باقی خواهند بود بنابراین این ادعا که مهدی(عج) پیروان همه ادیان را وادار به مسلمان شدن کند بر خلاف پیش بینی قرآن است.
4- مهدی(عج) از اهل بیت پیامبر(ص) است و از راه قرآن جدا نمی شود بلکه اجرا کننده ی راستین قرآن خواهد بود. قرآن به صراحت فرموده که دستوری درباره «دشمنی با غیرمسلمانان» ندارد مگر کسانی که با مسلمانان می جنگند یا آنان را از سرزمینشان بیرون می کنند. درباره سایر مردم جهان دستور قرآن اینست که با «عدل» و «احسان» رفتار کنیم. در این مورد به آیه های 8 و 9 سوره ممتحنه و آیه 90 سوره نحل مراجعه فرماییدبنابراین اگر یهودیان و مسیحیان به جنگ با مهدی(عج) برنخیزند آن حضرت با آنان رفتاری نیکو خواهد داشت زیرا دستور قرآن نیز همین است.
5- مهدی(عج) تبیین کننده و اجرا کننده سیره رسول الله(ص) است. سیره آن حضرت به نحوی بوده که هرگز پیروان ادیان دیگر را مجبور به مسلمان شدن نفرموده اند و جنگ هایی که در زمان آن حضرت رخ داد نیز برای «تحمیل اسلام به دیگران» نبود بلکه صرفا برای «دفع شر مهاجمان و متجاوزان» بود.
☑️ @naghdeelhad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 پاسخ به شبهه وهابیت در مورد شفا توسط اهل بیت علیهم السلام
🔻قسمت دوم
#استاد_پورامینی
☑️ @naghdeelhad
شکست دین و پیروزی علم در برابر کرونا؟؟!!
با شیوع ویروس کرونا و درگیر شدن جهان با آن برخی گمان کرده اند که چون تمامی تجهیزات پزشکی، پرستاران و پزشکان برای مقابله با آن آماده شدهاند و در مقابل مکانهای عبادت و زیارت بسته شده، پس علم پیروز و دین شکست خورده است.
در پاسخ به این مطلب که از عدم آگاهی نسبت به امور دینی ناشی شده است، به جهت اختصار، تنها به ذکر چند نکته بسنده میکنیم:
۱. اگر دین را مقابل علم بدانیم، شاید چنین ادعای صحیح باشد؛ اما دین نه تنها در برابر علم نایستاده بلکه همواره مشوق آن هم بوده است؛ از این رو افرادی که با علم خویش ابتدا به خود و سپس به مردم خدمت میکنند، جایگاهی خاص نزد خداوند دارند.
۲. در آموزه های دینی، نجات جان انسان ها بسیار دارای فضیلت است؛ حال این نجات چه از طریق هزینه کردن، چه از طریق معلومات پزشکی، چه از طریق وقت و عمر گذاشتن و یا از هر نوع دیگر باشد، پسندیده است. همچنین در روایات اسلامی تمجید بسیاری پیرامون علم طب و پزشکی وجود دارد و همچنین علم طبابت از علوم سفارش شده در اسلام میباشد که خود روشی برای خدمت به خلق است.
۳. رجوع به خبره و مراجعه کردن به کسانی که در زمینهای تخصص دارند، هم قاعده ایست عقلایی و هم قانونی است شرعی؛ امروز که اوضاع کنونی جهان درگیر ویروس خطرناکی شده است، متخصصین چنین تشخیص دادهاند که برای عدم شیوع این ویروس، از هرگونه تجمعاتی منع شود، حال چه این تجمعات، در مکانهای مذهبی باشد یا در مکانهای تفریحی یا تجاری و یا ... .
مثلاً اگر در کشوری که حکومت نظامی اعلام شود، هیچ انسان عاقل و متدینی برای حفظ جان خود از خانه خارج نمی شود، در این شرایط نیز همین گونه است.
۴. در اسلام و در روش عقلای عالم چیزی به نام اولویت نیز وجود دارد و آن این است که مثلاً شرکت در نماز جماعت و سایر تجمعات دینی امر بسیار پسندیده ایست، اما اگر ضرر فراوانی برای شرکت در چنین تجمعاتی بر افراد وارد شود، هم به قاعده عقل و هم به قانون شرع، این شرکت در این تجمعات ممنوع و حرام خواهد بود. همانند آنکه در زمان حکومت نظامی شخصی برای نماز جماعت خواندن نماز از منزل خارج شود، بدیهی است که هیچ انسان مومنی چنین فردی را مومن حقیقی و عاقل کامل تلقی نخواهد کرد.
۵. باید دانست که اساس این مطلب که با وجود خطر، مکانهای عبادت بسته شود؛ امر جدیدی نبوده و حتی در زمان پیامبر و اهل بیت نیز بارها این اتفاق افتاده و در همان زمان نیز اهل بیت راهکارهایی فرمودند و از آن رو مومنین با آن روشها آشنا بودند.
۶. بدیهی است که شفا گرفتن و بر آورده شدن حوائج توسط دعا، توسل به انبیا و اولیا امری مسلم است، اما باید دانست که دین شرایط گوناگونی برای تاثیر دعا و مانند آن قرار داده. اگر قرار باشد صرفاً با دعا مشکلات ما حل شود، تلاش و این همه دستورات مختلف دینی، اخلاقی، پزشکی، بهداشتی و مانند آن بیمعنا خواهد بود، در نتیجه عمل به دستورات دینی در کنار دعا و توسل قرار دارد نه در مقابل یکدیگر.
☑️ @naghdeelhad
نظر توماس هابز (فیلسوف خداناباور) در مورد زندگی..
زمانی که خدا و ایمان از زندگی حذف شود، همه چیز بیمعنا و پوچ میشود چون انتهایش نیستی است. به همین دلیل بزرگان ملحدین مانند صادق هدایت، زیگموند فروید و... در آخر زندگی خودکشی کردند.
▪️وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكاً (طه/۱۲٤)
▫️و هر كس از ياد من رويگردان شود زندگی سختی خواهد داشت.
☑️ @naghdeelhad
⭕ #کرونا حقانیت دین را نشان داد...
برای ثبت در تاریخ میگوییم؛ فراموش نمیکنیم مردم بلاد #مدعی علم، همچون راه زنان و دزدان دریایی فروشگاهها را غارت کردند و برای قتلوعام یکدیگر صف خرید سلاح تشکیل دادند، اما در جامعه دین مداری که همان مدعیان امل خطابشان میکردند، اوج اخلاق انسانی با بسیج مومنان برای ضدعفونی و تولید ماسک رایگان نمایان شد.
بگذار کافر به علم بی اخلاقش بنازد، ماهم به دینی که اخلاق و شرافت را معنا میکند.
☑️ @naghdeelhad
💠 آصف محسنی و امام زمان
👈 از ادمین کانال نقد اسلام بی حیا تر نداریم . مطالب ذیل را سایت استاد ایت الله سبحانی گذاشته اند:
1- سخنان آقای محسنی را به صورت تحریف شده و با حذف صدر آن نقل شده است؛ وی در صدر کلام خود پس از نقل حدیث «اگر حجت در روی زمین نباشد زمین، زمینیان را در خود فرو میبرد» و معتبر دانستن آن به صراحت میگوید که:
امامان معصوم - از جمله امام مهدی (عج) در زمان غیبت - واسطه فیض بین خدای متعال و بندگان است و فیوضات و برکات الهی از طریق امام معصوم زنده به بندگان میرسد( مشرعة بحار الانوار، ج 2 ص 222.)
(پس نه تنها منکر نیست بلکه اعلی درجه امامت ایشان را نیز تصریح میکند )
2- دربارۀ امام مهدی (عج) خاصتا همین مطلب را تصریح کرده است:
این مطلب (عدم استفاده از امام در اخذ معارف دینی در زمان غیبت)، صحیح است؛ ولی استفاده تکوینی از وی و انتفاع از وجود امام قابل انکار نیست. گرچه خالق و مدبر و آنکه همه قدرت ها و توان ها از اوست، تنها خدای متعال است و او هیچ شریکی در آفریدن و اداره آفریدهها ندارد؛ ولی مانعی ندارد که پیامبران و اوصیا آنها هر کدام در زمان خود، واسطه رسیدن رحمت خدا و فیض او به مردم باشند، و این مطلبی است که عقلا ممکن است و روایات از طریق ما و اهل سنت بر آن دلالت میکند؛ چنانکه ابن حجر شافعی نیز این روایتها را در کتاب صواعق خود نقل نموده و در روایت شماره هفت که ذکر کردیم، چنین آمده است: استفاده از من در زمان غیبتم، چون استفاده از خورشید است وقتی که پشت ابرها قرار میگیرد و از دیده پنهان میشود. و من مایه امنیت برای مردم روی زمین هستم...». این روایت گرچه به لحاظ مجهول بودن اسحاق بن یعقوب در سند آن معتبر نیست ولی مضمون آن به وسیله روایات زیادی تایید میشود و ما به آنها اشاره کردیم، نظیر این روایت که میگوید: «اگر حجت نباشد زمین اهل خود را فرو میبرد.(ر.ک: مشرعة بحار الانوار، ج 1، ص 408- 407. )
3-وی علاوه بر پذیرش واسطه فیض بودن امام در امور تکوینی، در امور تشریعی هم استفاده از معصوم را به معنای مراجعه به فقها و علماء اهلبیت دانسته است که در زمان غیبت به نوعی نیابت از امام معصوم را در بیان معارف دین بر عهده دارند(ر.ک: مشرعة بحار الانوار، ج 2 ص 222 و همان کتاب، ج 1، ص 408- 407. )
4-در حماقت ادمین کانال نقد اسلام همین بس که ادعا میکند : اصف محسنی منکر امام زمان است ؛ بعد توی کتابی که خود ادمین ارائه کرده جناب محسنی بعد از نام امام زمان نوشته اند (عجل الله تعالی فرجه) یعنی نه تنها منکر نیست بلکه ازخدا تعجیل درفرجش را نیزخواستار است .چقدر انسان باید مثل ادمین نقد اسلام بی حیا باشد که مردم را این چنین فریب دهد؟
⚠️پس تنها وی استفاده مستقیم از حضرت مهدی (عج) در دریافت معارف و احکام شرعی را در زمان غیبت نفی میکند این مطلب به صورت کلی صحیح است و کسی نیز آن را ادعا نکرده است، ولی این، به معنای عدم نفع حضرت مهدی (عج) نیست.
☑️ @naghdeelhad
💥 آیا اهل بیت (ع) سرایت بیماری را نفی کرده اند ؟!
📃 بررسی حدیث لا عدوی
✍🏽 تشریح در پست بعدی
☑️ @naghdeelhad
کانال نقد الحاد
💥 آیا اهل بیت (ع) سرایت بیماری را نفی کرده اند ؟! 📃 بررسی حدیث لا عدوی ✍🏽 تشریح در پست بعدی ☑️ @
💥 سرایت بیماری یا عدم سرایت ؟!
🗞 روایت مورد اختلاف :
💠 نضر بن قرواش جمّال [شتردار] مىگويد :
از امام صادق عليه السّلام پرسيدم كه شترانى به بيمارى گرى (= جرب، کچلی ) مبتلا شدهاند و من آنها را از ترس آنكه به حيوانات ديگر سرايت نكند از شتران ديگرم جدا كردهام
و گاهى نيز براى چهارپايان سوت مىزنم تا آب بخورند، حضرت عليه السّلام فرمود : مردى عرب نزد پيامبر اكرم (ص) آمد و گفت :
گاهى من گوسفند و گاو و شترى را كه به گرى مبتلا شدهاند به بهايى اندک به دست مىآورم ولى از ترس اينكه گرى آنها به ديگر شتران و گوسفندانم سرايت كند از خريدن آنها نگران و ناراحتم، پيامبر اكرم صلّى اللّٰه عليه و آله و سلّم فرمود : اى مرد عرب!
اين بيمارى براى نخستين بار از كجا به اين حيوان سرايت كرده است؟
سپس پيامبر اكرم (ص) فرمود :
لاَ عَدْوَى وَ لاَ طِيَرَةَ وَ لاَ هَامَةَ وَ لاَ شُؤْمَ وَ لاَ صَفَرَ وَ لاَ رَضَاعَ بَعْدَ فِصَالٍ وَ لاَ تَعَرُّبَ بَعْدَ هِجْرَةٍ وَ لاَ صَمْتَ يَوْماً إِلَى اَللَّيْلِ وَ لاَ طَلاَقَ قَبْلَ اَلنِّكَاحِ وَ لاَ عِتْقَ قَبْلَ مِلْكٍ وَ لاَ يُتْمَ بَعْدَ إِدْرَاكٍ
نه سرایت است و نه فال بد و نه بوم و نه شوم [بدشگونی] و نه صفر و نه رَضاع پس از گرفتن از شير (كه چنانچه زنى بچهاى را پس از دو سال شير دهد حكم رضاع که محرمیت است محقق نميشود)
و نه تعرّب پس از هجرت { يعنى كسى كه به مدينه هجرت كرد ديگر جايز نيست بحال چادرنشينى برگردد } و نه روزۀ خاموشى و حرف نزدن یک شبانه روز
و نه طلاق پيش از نكاح ( یعنی تا هنوز زنى را نگرفته نمىتواند بگويد اگر فلان زن را گرفتم او طلاق داده شده ) و نه آزاد كردن بندهاى پيش از تملک و خريدارى و نه يتيمى پس از بلوغ
📚 مرآة العقول، ج ۲۶، ص ۹۶ { حدیث مجهول }
🌐 https://bit.ly/2xxF4Lj
📃 ترجمه مترجمین
🌐 https://bit.ly/2QSeCmx
✍🏽 توضیح :
عبارت مورد اختلاف، واژه ⇍ [ لاَ عَدْوَى : سرایت نیست ] میباشد
1⃣ آنچه که از روایت مورد ذکر در نفی عدوی فهمیده میشود، این است که نفی پیامبر (ص) از «عدوی» و امثال آن نهی است، آن هم نهی مولوی و تشریعی (یعنی از واگیر دوری کنید، از تطیّر و فال بد دوری کنید، از فال زدن به پرنده شب یا جغد خودداری کنید و تا آخر ... )، نه نهی ارشادی و تکوینی (تا معنا چنین باشد: واگیر واقعیت ندارد، تطیّر واقعیت ندارد و ...)
🌐 https://bit.ly/343enuh
✔️ پس نهی از ایجاد سرایت است
١ ـ شاهد این حرف در روایت دیگر :
💠 پیامبر (ص) : لَا يُورَدَنَّ ذُو عَاهَةٍ عَلَى مُصِحٍّ
هيچ كس نبايد حيوان آفت زده خود را به ميان حيوانات سالم شخص ديگر وارد كند
يَعني الرّجُلَ يُصيبُ إبِلَهُ الجَرَبُ أوِ الدّاءُ
يعنى كسى كه شترهايش گَر، يا بيمار هستند نبايد آنها را به ميان شترها و چارپايان سالم شخص ديگر وارد كند .
📚 معاني الأخبار، ج ۱، ص ۲۸۲
🌐 https://bit.ly/39pjLIX
📚 وسائل الشيعة، ج ۸، ص ۳۷۱
🌐 https://bit.ly/2vYM7w8
📚 بحار الأنوار، ج ۷۶، ص ۳۴۶
🌐 https://bit.ly/2X0ZaZd
٢ ـ شاهد دیگر :
در روایتی گفته شد :
«لاضَرَرَ وَ لاضِرارَ فى الاسلام»
یعنی در اسلام ضرر نیست
⁉️ آیا ضرر نیست ؟
منظور روایت این است که ضرر رساندن ممنوع است
لا ضرر ... فى الاسلام» يعنى «لا حكم ضررى فى الاسلام»، بدين معنا كه واژه «حكم» را در تقدير گرفته و بگوييم منظور رسول اللّه (ص) اين است كه حكم ضررى در دين اسلام نيست
📚 قواعد فقه، ج ۱، ص ۱۴۲
🌐 https://bit.ly/2QPfGqX
٣ ـ شاهد دیگر از خود روایت است، رفتارهایی را نام برده که عمل میشود، اما در اسلام جایز نیست.
3⃣ این روایت در کتب اهل سنت وارد شده است، راوی اش ابوهریرهٔ دروغگوست :
أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللَّهُ «لاَ عَدْوَى وَلاَ طِيَرَةَ، وَلاَ هَامَةَ وَلاَ صَفَرَ»
📚 صحيح البخاري، ج ۷، ص ۱۳۵
🌐 https://bit.ly/3asWAij
اگر اینطور برداشت شود که سرایت بیماری وجود ندارد با روایتهای دیگر باب (موضوع امراض مسری)، معارضه دارد.
بنابراین بر فرض صحت صدور و نقل صحیح از امام صادق (علیهالسلام) بر تقیه قابل حمل است.
ادامه دارد...
☑️ @naghdeelhad
کانال نقد الحاد
- چی بودیم چی شدیم(۲): مرگ و میر نوزادان در ایران در حالیکه در سال ۱۳۵۷ «میزان مرگ و میر نوزادان» د
چی بودیم چی شدیم(۳): نرخ باسوادی افراد بالای پانزده سال
در حالیکه در سال ۱۳۵۵ «نرخ باسوادی افراد بالای پانزده سال» در ایران ۳۶.۵% بود(۱)، بهدلیل ارتقاع چشمگیر سوادآموزی و خدمات آموزشی در دوران جمهوریاسلامی، این شاخص در سال ۱۳۹۸ به حدود ۸۶.۹ % رسیده است(۲).
لینک کوتاه منبع:
1- www.macrotrends.net/countries/IRN/iran/literacy-rate
2- www.countrymeters.info/en/Iran
☑️ @naghdeelhad
4_5792185452207278696.pdf
325.4K
- مهدی فاطمه (س) ارباب انكار ناپذير
قسمت اول
☑️ @naghdeelhad
کانال نقد الحاد
💥 سرایت بیماری یا عدم سرایت ؟! 🗞 روایت مورد اختلاف : 💠 نضر بن قرواش جمّال [شتردار] مىگويد : ا
💥 ادامه بررسی [ مفهوم سرایت ]
1⃣ اگر مقصود روایت، نفی سرایت بیماری، باشد
به احتمال قوی نفی از اعتقاد جاهلی و خرافی در مورد نحوه و شکل سرایت بیماری بوده است.
با نگاه به مفهوم سرایت در منابع علمی در می یابیم که مفهوم و مصادیق سرایت پذیرفته است.
2⃣ سرایت بیماری یعنی :
میکروبها اعم از ویروس یا باکتری از طریق تماس با بیمار، حیوان، غذا یا هوا و اشياء آلوده به فرد سالم منتقل شود
تعریف سرایت در منابع علمی :
How infectious diseases spread
Infectious diseases are caused by organisms such as bacteria, viruses, fungi or parasites
چگونگی شیوع بیماریهای مُسری [ واگیر، عفونی ]
بیماری های مُسری توسط موجوداتی زنده مانند باکتری، ویروس، قارچ یا انگل ایجاد می شود.
Infectious diseases have different ways of spreading from person to person. They can be spread in three main ways: through the air, through direct contact between people, and/ or contaminated objects or surfaces.
Through the air
بیماریهای مُسری، شیوه های مختلفی برای سرایت بیماری از فرد به فرد دیگر دارند.
آنها می توانند به سه طریق اصلی پخش شوند :
از طریق هوا
از طریق تماس مستقیم بین افراد، یا اشیاء یا سطوح آلوده
💻 سایت پزشکی سلامت
🌐 https://bit.ly/2UBy6wE
روایات نیز میپذیرد که بیماری از طرق مذکور به فرد منتقل میشود، پس تعریف سرایت در علم روز با روایات تطبیق دارد
اما اگر گفته شود طبق آن روایت [ لا عدوی ] سرایت وجود ندارد، پس باید بگوییم : این واژهٔ سرایت، در صدر اسلام مفهوم متفاوتی داشته یا آمیخته با عقاید خرافی بود
مثل اینکه گمان میکردند، بیماری بدون علت و سبب از یک فرد به فرد دیگر منتقل میشود، حال آنکه بی سبب نیست.
3⃣ در روایات کتب اسلامی، در باب روایاتی که مُسری هستند میخوانیم که :
👈 بیماری از طریق هوا منتقل میشود
👈 با فرد جذامی تماس نگیرید
👈 از مناطقی که طاعون و وبا شیوع یافته بگریزید
همه اینها دلالت بر پذیرش موضوع سرایت یا انتقال بیماری دارد، و با منابع علمی مطابقت دارد
ادامه دارد...
☑️ @naghdeelhad