نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀️☀️☀️ 🎤 #خطبه_۱۰۶ (اين خطبه در شهر كوفه در نكوهش و هشدار كوفيان ايراد شد) 💠1.ره آورد اسلام ستايش
☀☀☀
#خطبه_۱۰۷
(در برخى از روزهاى نبرد صفين در سال 37.هجرى براى تشكّر و تقويت روحيّه سربازانش ايراد فرمود)
از جاى كنده شدن و فرار شما را از صف ها ديدم، فرومايگان گمنام، و بيابان نشينانى از شام، شما را پس مى راندند، در حالى كه شما از بزرگان و سرشناسان عرب و از سران شرف مى باشيد، برازندگى چشمگيرى داريد و قلّه هاى سر فراز و بلند قامتيد، سر انجام سوزش سينه ام با مقاومت و حملات دلاورانه شما، تسكين يافت، كه ديدم شاميان را هزيمت داديد وصف هاى آنان را در هم شكستيد، و آنان را از لشكرگاه خود رانديد، آنگونه كه آنها شما را كنار زدند.
مى ديدم با نيزه ها آنان را كوفتيد و با تيرها، آنها را هدف قرار داديد، كه فراريان و كشتگان دشمن روى هم ريختند، و بر دوش هم سوار مى شدند، چونان شتران تشنه اى كه از آبشخورشان برانند و به هر سو گريزان باشند.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_199 🌷 آیه 182 سوره بقره 🌸 فَمَنْ
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_200
🌷 آیه 183 سوره بقره
🌸 يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمْ الْصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
🍀 ترجمه:اى كسانى كه ایمان آورده اید! روزه بر شما نوشته شده است ، همانگونه كه بر كسانى كه پیش از شما بودند نوشته شده بود، باشد كه پرهیزگار شوید.
🌷 #کتب:نوشته شده
🌷 #علیکم:بر شما
🌷 #الصیام:روزه
🌷 #تتقون:تقوا پیشه کنید تقوا به معناى حفظ از گناهان است.
🌺 قرآن به مؤمنان واجب شدن روزه را اعلام می کند《یا أيها الذين ءامنوا كتب عليكم الصيام》البته اين روزه فقط مربوط به ما #مسلمانان نيست بلکه قبل از اسلام در اديان ديگر هم بوده است به این خاطر می گوید 《کما کتب علی الذین من قبلکم:همانگونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شده بود》بیشتر گناهان، از دو ریشه غضب و شهوت سرچشمه مى گیرند. و روزه، جلوى تندى هاى این دو غریزه را مى گیرد و لذا سبب كاهش فساد و افزایش تقواست《لعلکم تتقون:باشد که پرهیزکار شوید یعنی باشد تا از انجام دادن گناهان پرهیز کنید》روزه ى مردمان عادّى، همان خوددارى از نان و آب و همسر است، امّا در روزه خواص علاوه بر اجتناب از مفطرات، اجتناب از گناهان نیز لازم است، و روزه ى خاصّالخاص علاوه بر اجتناب از مفطرات و پرهیز از #گناهان، خالى بودن دل از غیر خداست.
🌺 #روزه، انسان را شبیه فرشتگان مى كند، فرشتگانى كه از خوردن و آشامیدن و شهوت دورند. رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمودند: هركسی ماه رمضان را براى خدا روزه بدارد، تمام گناهانش بخشیده مى شود. در حدیث قدسى نیز آمده است كه خداوند مى فرماید: «الصوم لى و اَنَا اَجزى به» روزه براى من است و من آن را پاداش مى دهم. اهمیّت #روزه به قدرى است كه در روایات پاداش بسیارى از عبادات را همچون پاداش روزه دانسته اند. هرچند كه روزه بر امّتهاى پیشین نیز واجب بوده، و در امّت اسلامى، در سال دوم هجری قمری روزه رمضان واجب شده است. از رسول خدا صلى الله علیه وآله نقل شده است كه فرمود: براى هر چیز زكاتى است و #زكات بدن ها، روزه است.
🔹پبام های آیه 183 سوره بقره 🔹
✅ خطاب زیبا، گامى براى تأثیر گذارى پیام است. «یا ایّها الّذین آمنوا»در حدیثى از تفسیر مجمع البیان مى خوانیم: لذّت خطاب «یا ایّها الّذین آمنوا» سختى روزه را آسان مى كند. در آیات گذشته خواندیم الذین ءامنوا أشد حبا لله:يعنى #عشق مؤمنان به خدا شديدتر است. انسان هاى عاشق مطابق دستور معشوق پیش می روند.
✅ این آیه مى فرماید: فرمان #روزه مختص شما مسلمانان نیست، در امّتهاى پیشین نیز این قانون بوده است. و عمل به دستورى كه براى همه امّتها بوده، آسانتر از دستورى است كه تنها براى یک گروه باشد. «كما كُتب على الّذین من قبلكم»
✅ #قرآن، فلسفه بعضى احكام همچون روزه را بیان داشته است. نتیجه روزه این است:باشد که تقوا پیشه کنید «لعلّكم تتّقون»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
✨عسل ایمان✨ 🌸 کسی که شمشير را در غبضهی خودش دارد همه کاره است لذا در صحن
✨عسل ایمان✨
▪️قرآن میفرماید «أَتَخْشَوْنَهُمْ فَاللَّـهُ أَحَقُّ أَن تَخْشَوْهُ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ» شما از آنها میترسيد؟ در حالی که آنها همه شمشير هستند و کارهای نيستند اگر قرار است بترسيد خدا سزاوارتر است.
▪️ ترس از خدا یعنی يعنی بترسيد که خدا را از دست بدهيد خدا را از دست بدهيد چه میخواهيد به جايش بگذاريد؟
▪️البته اين خشيت نسبت به خداوند و نترسی نسبت به ديگران که از عسل شيرينتر است نصيب کسی میشود که اهل ايمان باشد و باور داشته باشد و گل باور و ايمان در دل و درون او دميده باشد.
📚توبه، ۱۳.
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀☀☀ #خطبه_۱۰۷ (در برخى از روزهاى نبرد صفين در سال 37.هجرى براى تشكّر و تقويت روحيّه سربازانش ايراد ف
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۰۸
(يكى از سخنرانى هاى امام در شهر كوفه كه حوادث سخت آينده را بيان فرمود):
💠1.خدا شناسى
ستايش خدايى را سزاست كه با آفرينش مخلوقات، بر انسان ها تجلّى كرد، و با برهان و دليل خود را بر قلب هايشان آشكار كرد.
مخلوقات را بدون نياز به فكر و انديشه آفريد، كه فكر و انديشه مخصوص كسانى است كه دلى درون سينه داشته باشند و او چنين نيست،
كه علم خداوندى ژرفاى پرده هاى غيب را شكافته است، و به افكار و عقايد پنهان احاطه دارد. (و از همين خطبه است كه پيرامون پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) فرمود:)
💠2.وصف پيامبر اسلام (ص)
پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) را از درخت تنومند پيامبران، از سرچشمه نور هدايت، از جايگاه بلند و بى همانند، از سرزمين بطحاء، از چراغ هاى بر افروخته در تاريكى ها، و از سر چشمه هاى حكمت برگزيد.
پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) طبيبى است كه براى درمان بيماران سيّار است. مرهم هاى شفا بخش او آماده، و ابزار داغ كردن زخم ها را گداخته. براى شفاى قلب هاى كور و گوش هاى ناشنوا و زبان هاى لال، آماده، و با داروى خود در پى يافتن بيماران فراموش شده و سرگردان است.
💠3.علل انحراف فرزندان اميّه
بنى اميّه، با نور حكمت، جان و دل خود را روشن نساخته، و با شعله هاى فروزان دانش، قلب خود را نورانى نكرده اند، چونان چهارپايان صحرايى و سنگ هاى سخت و نفوذ ناپذيرند. به تحقيق رازهاى درون براى صاحبان آگاهى آشكار، و راه حق براى گمراهان نيز روشن است، و رستاخيز نقاب از چهره بر انداخت. و نشانه هاى خود را براى زيركان و آنان كه طالب حقّند نماياند.
💠4.نكوهش كوفيان
مردم كوفه چرا شما را پيكرهاى بى روح، و روح هاى بدون جسد مى نگرم چرا شما را عبادت كنندگانى بدون صلاحيّت، و بازرگانانى بدون سود و تجارت، و بيدارانى خفته، و حاضرانى غايب از صحنه، بينندگانى نابينا، شنوندگانى كر، و سخن گويانى لال، مشاهده مى كنم پرچم گمراهى بر پايه هاى خود بر افراشته شده و طرفداران آن فراوان گشته شما را با پيمانه خود مى سنجند و سركوب مى كنند، پرچمدارشان (معاويه)، از ملّت اسلام خارج و بر راه گمراهى ايستاده است.
💠5.خبر از كشتار و فساد بنى اميّه
پس آن روز كه بر شما دست يابند جز تعداد كمى از شما باقى نگذارند، چونان باقى مانده غذايى اندك در ته ديگ يا دانه هاى غذاى چسبيده در اطراف ظرف شما را مانند پوست هاى چرمى به هم پيچانده مى فشارند، و همانند خرمن شما را به شدّت مى كوبند، و چونان پرنده اى كه دانه هاى درشت را از لاغر جدا كند، اين گمراهان، مؤمنان را از ميان شما جدا ساخته نابود مى كنند.
💠6.هشدار و سفارش به اطاعت از اهل بيت عليهم السّلام
با توجّه به اين همه خطرات، روشهاى گمراه كننده شما را به كجا مى كشاند تاريكى ها و ظلمتها، تا كى شما را متحيّر مى سازد
دروغ پردازيها تا چه زمانى شما را مى فريبد از كجا دشمن در شما نفوذ كرده به اينجا آورده و به كجا باز مى گرداند آگاه باشيد كه هر سر آمدى را پرونده اى، و هر غيبتى را بازگشت دو باره اى است. مردم به سخن عالم خداشناس خود گوش فرا دهيد، دل هاى خود را در پيشگاه او حاضر كنيد، و با فريادهاى او بيدار شويد رهبر جامعه بايد با مردم به راستى سخن گويد و پراكندگى مردم را به وحدت تبديل، و انديشه خود را براى پذيرفتن حق آماده گرداند.
پيشواى شما چنان واقعيّت ها را براى شما شكافت چونان شكافتن مهره هاى ظريف، و حقيقت را از باطل چون شيره درختى كه از بدنه آن خارج شود، بيرون كشيد.
💠7.خبر از مسخ ارزش ها در حكومت بنى اميّه
پس در آن هنگام كه امويان بر شما تسلط يابند، باطل بر جاى خود استوار شود، و جهل و نادانى بر مركب ها سوار، و طاغوت زمان عظمت يافته، و دعوت كنندگان به حق اندك و بى مشترى خواهند شد.
روزگار چونان درنده خطرناكى حمله ور شده، و باطل پس از مدّت ها سكوت، نعره مى كشد، مردم در شكستن قوانين خدا دست در دست هم مى گذارند، و در جدا شدن از دين متّحد مى گردند، و در دروغ پردازى با هم دوست و در راستگويى دشمن يكديگرند. و چون چنين روزگارى مى رسد، فرزند با پدر دشمنى ورزد، و باران خنك كننده، گرمى و سوزش آورد، پست فطرتان همه جا را پر مى كنند، نيكان و بزرگواران كمياب مى شوند، مردم آن روزگار چون گرگان، و پادشاهان چون درندگان، تهيدستان طعمه آنان، و مستمندان چونان مردگان خواهند بود، راستى از ميانشان رخت بر مى بندد، و دروغ فراوان مى شود.
با زبان تظاهر به دوستى دارند اما در دل دشمن هستند، به گناه افتخار مى كنند، و از پاكدامنى به شگفت مى آيند، و اسلام را چون پوستينى واژگونه مى پوشند.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_200 🌷 آیه 183 سوره بقره 🌸 يَأَيُّ
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_201
🌷 آیه 184 سوره بقره
🌸 أَيَّاماً مَعْدُودَاتٍ فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَّرِيْضاً أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَ عَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْراً فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ وَأَنْ تَصُومُواْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُون
َ
🍀 ترجمه:چند روزى معدود ، ولى هر كسی از شما بیمار یا در سفر باشد، پس تعدادی از روزهاى دیگر را روزه بگیرد و بر كسانى كه طاقت روزه ندارند لازم است كفّاره اى بدهند، مسكینى را اطعام كنند. و هر كس به میل خود بیشتر نیكى كند براى او بهتر است، و اگر روزه بگیرید برای شما بهتر است اگر می دانستید.
🌷 #ایاما_معدودات:چند روزی
🌷 #أيام_أخر:روزهاى دیگر
🌷 #یطیقونه:به معناى سلب طاقت و توان است.
🌷 #فدية:كفاره
🌷#تطوع:كارى را با شوق و علاقه انجام دادن
🌺 در آیه قبل بیان شد ای کسانی که ایمان آورده اید #روزه بر شما نوشته شده است ، همانگونه که بر کسانی که پیش از شما بودند نوشته شده بود ، باشد که #پرهیزکار شوید. تسلیم فرمان خدا بودن، ارزش است. اگر دستور روزه گرفتن داد، باید روزه گرفت و اگر حكم به افطار كرد، باید روزه را شكست. روزه گرفتن فقط چند روزی بیشتر نیست《أياما معدودات:چند روزی معدود》اما #خداوند مهربان برای بیمار و مسافر روزه را برای وقت دیگر گذاشته است《فمن کان منکم مریضا أو على سفر فعدة من أيام أخر》البته سفر اگر کمتر از ده روز باشد روزه نباید بگیرد و در وقت دیگر قضای آنها را به جا آورد یعنی تا قبل از رمضان سال بعد به جا آورد. به هر حال اگر #مسافر یا مریضى روزه گرفت، روزهاش باطل و باید قضاى آن را به جا آورد. همین خداوند که می فرماید روزه بگیر برای #بیمار و #مسافر می گوید روزه نگیر این یک دستور است و اگر بیمار یا مسافر روزه گرفت خود نافرمانی و مرتکب معصیت شده است.
🌺 امام صادق علیه السلام فرمودند: حتّى اگر #مادرى نسبت به شیر #كودک یا #جنین نگرانى داشت، باید روزه خود را افطار نماید و این نشانه ى رأفت خداوند است. خداوند مهربان برای افرادی که طاقت #روزه ندارند مانند پیرمرد یا پیرزنی که برای آنان بسیار دشوار است و هر کسی که به هیچ وجه طاقت روزه را ندارد و اگر بیماری و ضرر همچنان تا ماه رمضان سال بعد ادامه داشت می فرماید به جای آن به مسکین طعامی بدهید که این اطعام مسکین را #کفاره می نامند در رساله های مراجع آمده به ازای هر روز تقریبا 750 گرم گندم یا جو یا برنج مانند آنها بدهد کافی است و بعضی مراجع بیشتر از این مقدار اعلام کردند《 و علی الذین یطیقونه فدیة طعام مسکین: و بر کسانی که طاقت روزه ندارند لازم است کفاره ای بدهند مسکینی را اطعام کنند》
🌺《فمن تطوع خیرا فهو خیر له:پس هر کسی با #میل و #اشتیاق بیشتر نیکی کند برای او بهتر است - در این آیه سیر کردن یک گرسنه به عنوان کفاره واجب است ولی بیشتر از آن مستحب است 》《 و أن تصوموا خير لكم إن كنتم تعلمون:و اگر روزه بگیرید برای شما بهتر است اگر می دانستید 》در پایان آیه به مؤمنان می فرماید که روزه گرفتن برای شما بهتر است زیرا آثار خوبی دارد که به خود انسان بر می گردد و نبايد بدون دليل و عذر شرعى عمدا روزه گرفته نشود زیرا در این صورت نافرمانی خداوند مرتکب شدیم》
🔹پيام های آیه 184 سوره بقره 🔹
✅ #اسلام براى هر فرد در هر شرایطى، قانون مناسب دارد. در این آیه، حكم مسافران، بیماران و سالمندان بیان شده است.
✅ اگر انسان #مریض یا #مسافر در شرایطى نمى تواند روزه بگیرد، باید در ایام دیگرى قضا كند تا از منافع روزه برخوردار شود. «فعدة من ایّام اُخر»
✅ قصد #سفر، به تنهایى مانع روزه نیست، در سفر بودن لازم است وقتی از مسافت شرعی شهر خارج شد روزه اش را می شکند نه اینکه هنوز سفر نکرده
✅ #توانایى، شرط تكلیف است. «على الّذین یطیقونه»
✅ #عباداتى سبب رشد و قرب است كه با علاقه و رغبت باشد. «فمن تطوّع»
✅ #انجام_دستورات_خداوند، آثار خوبى دارد كه به خود انسان باز مى گردد (ان تصوموا خیر لکم )
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
✨بقیه الله✨
🌼 قرآن در آیه ۸۶ سورهی هود میفرماید «بَقِيَّتُ اللَّـهِ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ» اين آیه دربارهی مال حلال است. حضرت شعيب به مردم مدين میگفت که در مکيالها پيمانهها، در ميزانها، ترازوهايتان دستکاری نکنيد، کم فروشی نکنيد يک روزی دچار عذاب عظيم خواهيد شد گرفتار میشويد
🌼 همين اتفاقی که متاسفانه در جامعهي ما بديهی و طبيعی و پيش پا افتاده است. يک بطری نوشابه میبينيد به ظاهر شيک کرده، حالت داده ولی وقتی وزن میکنيد از وزنش کم کرده وزنش يک ليتر باید باشد اما به شما کمتر میدهد منتها اين بطری را طوری شکل میدهند که ذهنت به آن جا خطور نمیکند. زمان شعيب همين کار را میکردند ترازوها را دستکاری میکردند هشتصد گرم را به جای هزار گرم میدادند. شعیب میگفت اين کار را نکنيد گرفتار میشويد.
ادامه دارد
📚هود، ۸۶.
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀️☀️☀️ 🎤 #خطبه_۱۰۸ (يكى از سخنرانى هاى امام در شهر كوفه كه حوادث سخت آينده را بيان فرمود): 💠1.خدا
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۰۹ (قسمت اول)
(اين خطبه با نام الزّهراء معروف است):
💠1.وصف قدرت پروردگار
همه چيز برابر خدا خاشع، و همه چيز با يارى او، بر جاى مانده است. خدا بى نياز كننده هر نيازمند، و عزت بخش هر خوار و ذليل، نيروى هر ناتوان، و پناهگاه هر مصيبت زده است.
هر كس سخن گويد مى شنود، و هر كه ساكت باشد اسرار درونش را مى داند، روزى زندگان بر اوست و هر كه بميرد به سوى او باز مى گردد. خدايا چشم ها تو را نديده تا از تو خبر دهند، كه پيش از توصيف كنندگان از موجودات، بوده اى.
آفرينش براى ترس از وحشت تنهايى نبود، و براى سودجويى آنها را نيافريدى. كسى از قدرت تو نتواند بگريزد، و هر كس را بگيرى از قدرت تو نتواند خارج گردد، گناهكاران از عظمت تو نكاهند، و اطاعت كنندگان بر قدرت تو نيفزايند.
آن كس كه از قضاى تو به خشم آيد نتواند فرمانت را برگرداند، و هر كس كه به فرمان تو پشت كند از تو بى نياز نگردد. هر سرّى نزد تو آشكار و هر پنهانى نزد تو هويداست.
تو خداى هميشه اى و بى پايان، و تو پايان هر چيزى، كه گريزى از آن نيست. وعده گاه همه، محضر توست، و رهايى از تو جز به تو ممكن نيست، و زمام هر جنبنده اى به دست تو است، و به سوى تو بازگشت هر آفريده اى است. پاك و منزّهى اى خدا چقدر بزرگ و والاست قدر و عظمت تو، و چه بزرگ است آنچه را كه از خلقت تو مى نگرم و چه كوچك است هر بزرگى در برابر قدرت تو، و چه با عظمت است آنچه را كه از ملكوت تو مشاهده مى كنم، و چه ناچيز است برابر آنچه كه بر ما نهان است از سلطنت تو، و چه فراگير است در اين جهان نعمت هاى تو، و چه كوچك است نعمت هاى فراوان دنيا در برابر نعمتهاى آخرت.
💠2.وصف فرشتگان
شگفت آور است آفرينش فرشتگان تو كه گروهى از آنها را در آسمان ها سكونت دادى و از زمين بالا برده اى. آنها از همه آفريدگان نسبت به تو آگاه ترند، و بيشتر از همه نسبت به تو بيمناكند، و به تو نزديك ترند. فرشتگانى كه در پشت پدران قرار نگرفته و در رحم مادران پرورش نيافته اند، و از آبى پست خلق نشده اند، و ناراحتى و مشكلات زندگى آنان را پراكنده نساخته. آنها با مقام و مرتبتى كه دارند، و از ارزشى كه در نزد تو برخوردارند، و آنگونه كه تو را دوست دارند، فراوان تو را اطاعت مى كنند كه اندك غفلتى در فرمان تو ندارند.
اگر آنچه بر آنان پوشيده است بدانند، همه كارهاى خود را كوچك و ناچيز مى شمارند، و بر خويش ايراد مى گيرند، و مى دانند آنگونه كه بايد، تو را عبادت نكرده اند، و آن چنان كه سزاوار توست فرمانبردار نبودند.
💠3.نعمتهاى خداوند و سوء استفاده ها
خدايا ستايش تو را سزاست، كه آفريننده و معبودى، و بندگان را به درستى آزمايش كردى. خانه آخرت را آفريدى و سفره رنگارنگ نعمت ها را گستراندى، و در آن انواع نوشيدنى، خوردنى، همسران، ميهمانداران، قصرها، نهرهاى روان، ميوه ها و كشتزاران، قراردادى. سپس پيامبرى را فرستادى تا انسان ها را به آن خانه و نعمت ها دعوت كند.
افسوس كه مردم نه آن دعوت كننده را اجابت كردند، و نه به آنچه تو ترغيبشان كردى رغبت نشان دادند، و نه به آنچه تو تشويقشان كردى مشتاق شدند. بر لاشه مردارى روى آوردند كه با خوردن آن رسوا شدند، و در دوستى آن همداستان گرديدند.
💠4.خطر عشق و وابستگى هاى دروغين
هركس به چيزى عشق ناروا ورزد، نابينايش مى كند، و قلبش را بيمار كرده، با چشمى بيمار مى نگرد، و با گوشى بيمار مى شنود.
خواهش هاى نفس پرده عقلش را دريده، دوستى دنيا دلش را ميرانده است، شيفته بى اختيار دنيا و برده آن است و برده كسانى است كه چيزى از دنيا در دست دارند.
دنيا به هر طرف برگردد او نيز بر مى گردد، و هرچه هشدارش دهند از خدا نمى ترسد.
از هيچ پند دهنده اى شنوايى ندارد، با اينكه گرفتار آمدگان دنيا را مى نگرد كه راه پس و پيش ندارند و در چنگال مرگ اسيرند.
مى بيند كه آنها بلاهايى را كه انتظار آن را نداشتند بر سرشان فرود آمد و دنيايى را كه جاويدان مى پنداشتند از آنها جدا شده و به آنچه در آخرت وعده داده شده بودند خواهند رسيد، و آنچه بر آنان فرود آيد وصف ناشدنى است.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_201 🌷 آیه 184 سوره بقره 🌸 أَيَّام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_202
🌷 آیه 185 سوره بقره
🌸 شَهْرُ رَمَضَانَ اَلَّذِى أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْءَانُ هُدىً لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمْ الْشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَمَنْ كَانَ مَرِيْضاً أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللَّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
🍀 ترجمه:ماه رمضان،ماهى است كه قرآن در آن نازل شده است که هدایتگر مردم و همراه با دلایل روشنِ از هدایت و وسیله تشخیص حقّ از باطل است، پس هر كسی از شما كه این ماه را دریابد، باید روزه بگیرد. و هر كسی كه بیمار یا در سفر باشد، پس روزهاى دیگرى را به همان تعداد روزه بگیرد. خداوند براى شما آسانى مى خواهد و براى شما سختی نمى خواهد (این قضاى روزه) براى آن است كه شماره مقرّر روزها را تكمیل كنید وخدارا بر اینكه شما را هدایت كرده، به بزرگى یاد كنید، باشد كه شكرگزار شوید.
🌷 #شهر:ماه
🌷 #بینات:دلایل روشن
🌷 #الفرقان:جدایی حق و باطل
🌷 #فلیصمه:پس باید روزه بگیرد
🌷 #یرید:می خواهد
🌷 #الیسر:آسانی
🌷 #العسر:سختی
🌷 #لتکملوا:تا تکمیل کنید
🌺 به باران اول پاییز که سبب ریزش برگ ها می شود رمضان گفته می شود ماه رمضان هم سبب ریزش گناهان از انسان ها می شود. معنای دیگر رمضان به آتشی که دود و خاکستر نداشته باشد و فقط حرارت و گرما داشته باشد رمضان گفته می شود زیرا ماه رمضان گناهان را می سوزاند و وجود آدمی را سرشار از گرما و نور می کند. 《شهر رمضان الذي أنزل فيه القرآن》#ماه_رمضان تنها ماهى است كه نامش در قرآن آمده و شب قدر نیز در این ماه است. در تفسیر برهان از پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله نقل شده است كه فرمودند: تمام كتاب هاى آسمانى،در ماه رمضان نازل شده اند.
🌺 آیات قرآن در طول 23سال بر پیامبر نازل شده است چرا می فرماید در ماه رمضان و در سوره قدر می فرماید انا أنزلناه في ليلة القدر يعنى ما در شب قدر نازل کردیم؟ #قرآن آیاتی دارد و هم حقایقی دارد این آیات که ظاهر قرآن است در طول 23سال نازل شده ولی آنچه که در ماه رمضان نازل شده است حقایق قرآن است قرآن یعنی خواندنی یعنی اگر در عالم فقط یک کتاب خواندنی باشد همین قرآن است. سپس می فرماید:《هدی للناس و بینات من الهدی و الفرقان:هدایتگر مردم و همراه با دلایل روشن از هدایت و وسیله تشخیص حق و باطل است 》هدایت دارای مراحلی است یک مرحله برای عموم مردم و یک مرحله خاص برای آنهایی که به دنبال دلایل روشن هستند. 《فمن شهد منکم الشهر فلیصمه:پس هر که این ماه را دریابد باید روزه بگیرد》اسلام دین آسان و بناى آن بر سهولت و عدم سختگیرى است.هر كس مریض یا مسافر بود روزه نگیرد و قضاى آن را انجام دهد.(و من کان مریضا أو على سفر فعدة من أيام أخر يريد الله بكم اليسر و لا يريد بكم العسر و لتكملوا العده)
🌺 #خداوند میهمانی بزرگی به نام رمضان ترتیب داده میزبان خود خداوند است و چه لطف و نعمتی بزرگتر از این که خود خداوند شخصا میهمانان را دعوت کرده است اول این میهمانی رحمت و وسط آن مغفرت و آخر این میهمانی پاداش است تلاوت یک آیه در این ماه همانند تلاوت تمام قرآن در ماه های دیگر است و شب قدر را در این ماه قرار داده است. ( و لتكبروا الله على ما هداکم و لعلکم تشكرون:و خداوند را بر اینکه شما را هدایت کرده به بزرگی یاد کنید ، باشد که شکر گزار شوید)
🔹پيام های آیه 185 سوره بقره 🔹
✅ #ارزش_ماه_رمضان، به نزول قرآن است. پس ارزش انسان ها به دارایی و مقام نیست بلکه به مقدارى است که قرآن در قلب آنها نفوذ كرده باشد. «الّذى اُنزل فیه القرآن»
✅ #هدایت، داراى مراحلى است:یک مرحله ى عمومى«هدى للناس»و یک مرحله ى خاصّ است«وبیّنات من الهدى»
✅ قضاى روزه بر بیمار و مسافر واجب است.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
✨بقیه الله✨ 🌼 قرآن در آیه ۸۶ سورهی هود میفرماید «بَقِيَّتُ اللَّـهِ خَيْرٌ لَّكُمْ
✨بقیه الله✨
🌼 شعیب علیهالسلام میفرمود: طبق قوانين الهی معاملات را انجام بدهيد هر چه که در دخل شما ماند «بَقِيَّتُ اللَّهِ خَيْرٌ لَّكُمْ» اين همان چيزی است که خدا برای شما باقی گذاشته است، اين خير و برکت است، بقيه اش هر چه باشد شرّ و آتش است پس به مال حلال بقية الله میگویند چون مال حلال میماند مال حرام نمیماند باد آورده را باد میبرد.
🌼 حالا هر چيزی که خير باشد چون ماندنی است به آن بقية الله گفته میشود ما به امام زمان عليه السلام میگوييم بقية الله چون برای بشریت سر تا پا خير هستند سر تا پا خوبی هستند.
ادامه دارد...
📚هود، ۸۶.
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀️☀️☀️ 🎤 #خطبه_۱۰۹ (قسمت اول) (اين خطبه با نام الزّهراء معروف است): 💠1.وصف قدرت پروردگار همه چيز
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۰۹ (قسمت دوم )
💠5.وصف چگونگى مرگ و مردن
سختى جان كندن و حسرت از دست دادن دنيا، به دنيا پرستان هجوم آورد. بدن ها در سختى جان كندن سست شده و رنگ باختند، مرگ آرام آرام همه اندامشان را فرا گرفته، زبان را از سخن گفتن باز مى دارد، و او در ميان خانواده اش افتاده با چشم خود مى بيند و با گوش مى شنود و با عقل درست مى انديشد كه عمرش را در پى چه كارهايى تباه كرده و روزگارش را چگونه سپرى كرده به ياد ثروت هايى كه جمع كرده مى افتد، همان ثروت هايى كه در جمع آورى آنها چشم بر هم گذاشته و از حلال و حرام و شبهه ناك گرد آورده و اكنون گناه جمع آورى آن همه بر دوش اوست كه هنگام جدايى از آنها فرا رسيده، و براى وارثان باقى مانده است تا از آن بهرمند گردند، و روزگار خود گذرانند. راحتى و خوشى آن براى ديگرى و كيفر آن بر دوش اوست، و او در گرو اين اموال است كه دست خود را از پشيمانى مى گزد به خاطر واقعيّت هايى كه هنگام مرگ مشاهده كرده است. در اين حالت از آنچه كه در زندگى دنيا به آن علاقمند بود بى اعتنا شده آرزو مى كند، اى كاش آن كس كه در گذشته بر ثروت او رشك مى برد، اين اموال را جمع كرده بود.
اما مرگ هم چنان بر اعضاى بدن او چيره مى شود، تا آن كه گوش او مانند زبانش از كار مى افتد، پس در ميان خانواده اش افتاده نه مى تواند با زبان سخن بگويد و نه با گوش بشنود، پيوسته به صورت آنان نگاه مى كند، و حركات زبانشان را مى نگرد اما صداى كلمات آنان را نمى شنود، سپس چنگال مرگ تمام وجودش را فرا مى گيرد، و چشم او نيز مانند گوشش از كار مى افتد، و روح از بدن او خارج مى شود، و چون مردارى در بين خانواده خويش بر زمين مى ماند كه از نشستن در كنار او وحشت دارند، و از او دور مى شوند.
نه سوگواران را يارى مى كند و نه خواننده اى را پاسخ مى دهد، سپس او را به سوى منزلگاهش در درون زمين مى برند، و به دست عملش مى سپارند و براى هميشه از ديدارش چشم مى پوشند.
💠6.وصف رستاخيز و زنده شدن دوباره
تا آن زمان كه پرونده اين جهان بسته شود، و خواست الهى فرا رسد، و آخر آفريدگان به آغاز آن بپيوندد، و فرمان خدا در آفرينش دوباره در رسد.
آنگاه آسمان را به حركت آورد و از هم بشكافد، و زمين را به شدت بلرزاند، و تكان سخت دهد، كه كوه ها از جا كنده شده و در برابر هيبت و جلال پروردگارى بر يكديگر كوبيده و متلاشى شده و با خاك يكسان گردد.
سپس هر كس را كه در زمين به خاك سپرده شده، در آورد، و پس از فرسودگى تازه شان گرداند، و پس از پراكنده شدن، همه را گرد آورد، سپس براى حسابرسى و روشن شدن اعمال از هم جدا سازد.
آنها را به دو دسته تقسيم فرمايد: به گروهى نعمت ها دهد و از گروه ديگر انتقام گيرد.
اما فرمانبرداران را در جوار رحمت خود جاى دهد و در بهشت جاويدان قرار دهد ، خانه اى كه مسكن گزيدگان آن هرگز كوچ نكنند و حالات زندگى آنان تغيير نپذيرد، در آنجا دچار ترس و وحشت نشوند، و بيمارى ها در آنها نفوذ نخواهد كرد، خطراتى دامنگيرشان نمى شود، و سفرى در پيش ندارند تا از منزلى به منزل ديگر كوچ كنند. و امّا گنه كاران را در بدترين منزلگاه در آورد، و دست و پاى آنها را با غل و زنجير به گردنشان در آويزد، چنانكه سرهايشان به پاها نزديك گردد، جامه هاى آتشين بر بدنشان پوشاند، و در عذابى كه حرارت آتش آن بسيار شديد و بر روى آنها بسته، و صداى شعله ها هراس انگيز است قرار دهد.
جايگاهى كه هرگز از آن خارج نگردند، و براى اسيران آن غرامتى نپذيرند، و زنجيرهاى آن گسسته نمى شود، مدّتى براى عذاب آن تعيين نشده تا پايان پذيرد و نه سر آمدى تا فرا رسد.
💠7.پارسايى پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم )
پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) دنيا را كوچك شمرد و در چشم ديگران آن را ناچيز جلوه داد. آن را خوار مى شمرد و در نزد ديگران خوار و بى مقدار معرّفى فرمود. و مى دانست كه خداوند براى احترام به ارزش او دنيا را از او دور ساخت و آن را براى ناچيز بودنش به ديگران بخشيد.
پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) از جان و دل به دنيا پشت كرد، و ياد آن را در دلش ميراند.
دوست مى داشت كه زينت هاى دنيا از چشم او دور نگهداشته شود، تا از آن لباس فاخرى تهيّه نسازد، يا اقامت در آن را آرزو نكند، و براى تبليغ احكامى كه قطع كننده عذرهاست تلاش كرد، و امّت اسلامى را با هشدارهاى لازم نصيحت كرد، و با بشارت ها مردم را به سوى بهشت فراخواند، و از آتش جهنّم پرهيز داد.
💠8.ويژگيهاى اهل بيت عليهم السّلام
ما از درخت سرسبز رسالتيم، و از جايگاه رسالت و محل آمد و شد فرشتگان برخاستيم، ما معدنهاى دانش و چشمه سارهاى حكمت الهى هستيم.
ياران و دوستان ما در انتظار رحمت پروردگارند و دشمنان و كينه توزان ما در انتظار كيفر و لعنت خداوند به سر مى برند.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_202 🌷 آیه 185 سوره بقره 🌸 شَهْرُ ر
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_203
🌷 آیه 186 سوره بقره
🌸 وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِى عَنِّى فَإِنّى قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الْدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُواْ لِى وَ لْيُؤمِنُوا بِى لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ
🍀 ترجمه:و هرگاه بندگانم از تو درباره من پرسند همانا من نزدیكم؛ دعاى نیایشگر را آنگاه كه مرا مى خواند پاسخ مى گویم. پس باید دعوت مرا بپذیرند و به من ایمان آورند، باشد كه به رشد رسند.
🌺 بعضی افراد از #پیامبر_اسلام صلى الله علیه وآله مى پرسیدند: خدا را چگونه بخوانیم؟ آیا خدا به ما نزدیک است كه او را آهسته بخوانیم و یا اینكه دور است كه با فریاد بخوانیم؟! این آیه در پاسخ آنان نازل شد. #دعا_كننده،آن چنان مورد محبّت پروردگار قرار دارد كه در این آیه، چندین مرتبه خداوند عبارت خودم را براى لطف به بنده اش به كار برده است: اگر بندگان خودم درباره خودم پرسیدند، به آنان بگو: من خودم به آنان نزدیک هستم وهرگاه خودم را بخوانند، خودم دعاهاى آنان را مستجاب مى كنم، پس دعوت خودم را اجابت كنند و به خودم ایمان بیاورند. این ارتباط محبّتآمیز در صورتى است كه انسان بخواهد با خداوند مناجات كند. دعا كردن، همراه و همرنگ شدن با كلّ جهان است. طبق آیات قرآن، تمام هستى در تسبیح و قنوت هستند؛ «كلّ له قانتون» و تمام موجودات به درگاه او اظهار نیاز دارند؛
🌺 #قرآن درباره دعا سفارشاتى دارد، از آن جمله:
🦋 #دعا و درخواست باید خالصانه باشد. «فادعوا اللّه مخلصین له الدین»
🦋 با #ترس و #امید همراه باشد. «وادعوه خوفاً وطمعاً»
🦋 با #عشق و #رغبت و ترس توأم باشد. «یدعوننا رغباً و رهباً»
🦋 با #تضرّع و در #پنهانى صورت بگیرد. «ادعوا ربكم تضرعاً و خفیة»
🦋 با #ندا و خواندنى مخفى همراه باشد. «اذ نادى ربّه نداء خفیاً»
🔴 سؤال:چرا گاهى دعاى ما مستجاب نمى شود؟
✏️پاسخ: عدم استجابت دعاى ما به خاطر شرک یا جهل ماست. در تفسیر المیزان مىخوانیم كه خداوند در این آیه مىفرماید: «اجیب دعوة الداع اذا دعان» خودم اجابت مى كنم دعا كننده اى را كه فقط مرا بخواند و با اخلاص تمام، از من طلب خیر كند. پس اگر دعا مستجاب نشد، یا به جهت آن است كه ما از خداوند خیر نخواسته ایم، و در واقع براى ما شرّ بوده و یا اگر واقعاً خیر بوده، خالصانه و صادقانه از خداوند درخواست نكرده ایم و همراه با استمداد از غیر خداوند بوده است. و یا اینكه استجابت درخواست ما، به مصلحت ما نباشد كه به فرموده روایات، در این صورت به جاى آن بلایى از ما دور مى شود ویا براى آینده ما یا نسل ما ذخیره مى شود ویا در آخرت جبران مىگردد. در اصول كافى مى خوانیم: كسى كه غذاى حرام بخورد، یا امر به معروف ونهى از منكر نكند ویا از سر غفلت وبىاعتنایى دعا كند، دعایش مستجاب نمى گردد. معناى دعا، ترك كسب وكار نیست، بلكه توكّل به خداوند همراه با تلاش است.
🔴 درباره نزدیک بودن خدا به انسان(فإنى قريب)
فیض كاشانى قدس سره مىگوید:
گفتم كه روى خوبت،از ما چرا نهان است
گفتا تو خود حجابى ورنه رخم عیان است
گفتم فراق تا كى،گفتا كه تا تو هستى
گفتم نفس همین است،گفتا سخن همان است
🔹پيام های آیه 186 سوره بقره🔹
✅ #دعا در هرجا ودر هر وقت كه باشد، مفید است. چون خداوند مىفرماید: من نزدیک هستم.«فانّى قریب»
✅ #خداوند به ما نزدیک است، ولى ما چطور؟ اگر گاهى قهر او دامن ما را مىگیرد،به خاطر دورى ما از خداوند است كه در اثر گناهان مىباشد. «فانّى قریب»
✅ #استجابت_خداوند دائمى است، نه موسمى. «اُجیب» نشانهى دوام است.
✅ با آنكه #خدا همه چیز را مى داند،امّا دعا كردن وظیفه ى ماست. «فلیستجیبوا لى»
✅ #دعا وسیله رشد و هدایت است.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
#مولا_جانم❤️
چشم دیدار ندارم شده ام کورِ #گناه
رو که رو نیست ولی تشنهدیدار توام
آرزو بر من آلوده روا نیست ، ولی ..
کاش یک روز ببینم که ز انصار توام
💚 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج💚
هم قدم با امام زمان.mp3
8.43M
#تلنگری 💌
من میخوام ؛ وقتی آقا ظهور کردن؛
کنارشون، سایه به سایهَشون
همقدمشون... باشم!!
▫️یعنی میشه ؟
▫️چکار باید بکنم ؟
#استاد_شجاعی 🎤
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۱۰
(اين خطبه قبل از سيّد رضى در ميان دانشمندان به خطبه ديباج معروف بود).
💠1.ره آورد برخى از مبانى اعتقادى
همانا بهترين چيزى كه انسان ها مى توانند با آن به خداى سبحان نزديك شوند، ايمان به خدا و ايمان به پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) و جهاد در راه خداست، كه جهاد قلّه بلند اسلام، و يكتا دانستن خدا بر اساس فطرت انسانى است.
بر پاداشتن نماز آيين ملّت اسلام، و پرداختن زكات تكليف واجب الهى، و روزه ماه رمضان، سپرى برابر عذاب الهى است، و حج و عمره، نابود كننده فقر و شستشو دهنده گناهان است.
و صله رحم مايه فزونى مال و طول عمر، و صدقه هاى پنهانى نابود كننده گناهان است، و صدقه آشكارا، مرگ هاى ناگهانى و زشت را باز مى دارد، و نيكوكارى، از ذلّت و خوارى نگه مى دارد. به ياد خدا باشيد كه نيكوترين ذكر است، و آنچه پرهيزكاران را وعده دادند آرزو كنيد كه وعده خدا راست ترين وعده هاست، از راه و رسم پيامبرتان پيروى كنيد كه بهترين راهنماى هدايت است، رفتارتان را با روش پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) تطبيق دهيد كه هدايت كننده ترين روش هاست.
💠2.ارزش قرآن
و قرآن را بياموزيد، كه بهترين گفتار است، و آن را نيك بفهميد كه بهار دل هاست.
از نور آن شفا و بهبودى خواهيد كه شفاى سينه هاى بيمار است، و قرآن را نيكو تلاوت كنيد كه سود بخش ترين داستان هاست، زيرا عالمى كه به غير علم خود عمل كند، چونان جاهل سرگردانى است كه از بيمارى نادانى شفا نخواهد گرفت، بلكه حجّت بر او قويتر و حسرت و اندوه بر او استوارتر و در پيشگاه خدا سزاوارتر به نكوهش است.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_203 🌷 آیه 186 سوره بقره 🌸 وَإِذَا
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_204
🌷 آیه 187 سوره بقره بخش اول
🌸 أُحِلَّ لَكُمْ لَيْلَةَ الْصِّيَامِ الْرَّفَثُ إِلَى نِسَآئِكُمْ هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَ أَنْتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ عَلِمَ اللَّهُ أَنَّكُمْ كُنتُمْ تَخْتَانُونَ أَنْفُسَكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ وَعَفَا عَنْكُمْ فَالْآنَ بَاشِرُوهُنَّ وَابْتَغُواْ مَا كَتَبَ اللَّهُ لَكُمْ وَ كُلُواْ واشْرَبُواْ حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَكُمْ الْخَيْطُ الْأَبْيَضُ مِنَ الْخَيْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّواْ الْصِّيَامَ إِلَى الَّيْلِ وَلاَ تُباَشِرُوهُنَّ وَ أَنْتُمْ عَاكِفُونَ فِى الْمَسَاجِدِ تِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ فَلاَ تَقْرَبُوهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ ءَايَاتهِ لِلْنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُون
🍀 ترجمه:در شبهاى روزه (ماه رمضان)، آمیزش با همسرانتان براى شما حلال شد، آنها براى شما همانند لباسند و شما براى آنها همانند لباس هستید خداوند مى دانست كه شما به خود خیانت مىكردید پس توبه شما را پذیرفت و از شما درگذشت. پس اكنون (مى توانید) با آنها آمیزش کنید و آنچه را خداوند بر شما مقرّر فرموده، طلب كنید. و بخورید و بیاشامید تا رشته سفید از رشته سیاه (شب) براى شما آشكار گردد. سپس روزه را تا شب به اتمام رسانید. و در حالى كه معتكف در مساجد هستید، با همسران آمیزش نكنید. این حدود واحكام الهى است پس به آن نزدیک نشوید. خداوند این چنین آیات خود را براى مردم، روشن مى سازد، باشد كه پرهیزگار شوند.
🔴 وقتی #خداوند سخن می گوید الفاظ کم است ولی معانی و کاربرد زیادی دارد برای مثال در این آیه وقتی می خواهد از زن و شوهر سخن گوید با کاربرد یک کلمه یعنی #لباس رابطه متقابل و برابری کامل زن و شوهر را بیان می کند. یعنی روابط آنها را به لباس تشبیه می کند زن ها در حکم لباس و پوشش و شأن اجتماعى و شخصيت و آبرو و حیثیت برای مردها هستند مردها هم در حکم لباس و پوشش و شأن اجتماعى و شخصيت و آبرو و حیثیت برای زن ها هستند.
🔴 در آغاز #اسلام، در شب و روز ماه رمضان، آمیزش با همسر ممنوع بود و همچنین در ساعت معیّنى از شب مى توانستند #افطار كنند بعضى مسلمانان بر خلاف ممنوع بودن آمیزش را انجام مى دادند، ولى بعضی دیگر با وجود زحمت و سختى، از خوردن در شب بعد از بیدارى خوددارى می كردند. تا اینکه این آیه نازل شد که (أحل لكم ليلة الصيام الرفث إلى نسائكم:در شب های روزه آمیزش با همسرانتان برای شما حلال شد) چرا خداوند از همان ابتدا آمیزش زن و شوهر را در شب های روزه حلال اعلام نفرمودند. شاید #خداوند می خواست ظرفیت بعضی انسانها را نشان بدهد که اگر بخواهند می توانند خود را برای مدتی کنترل کنند و قلبشان فقط خالصانه برای خدا باشد و هم اینکه ضعف بعضی از انسانها را نشان بدهد که با اینکه ممنوع بود آمیزش انجام می دادند. چون می فرماید:علم الله أنكم كنتم تختانون أنفسكم
🌷 #تشبیه_لباس 🌷
💕 هن لباس لکم و أنتم لباس لهن:آنها برای شما همانند لباس هستند و شما برای آنها همانند لباس هستید. در اين تشبیه، نكات و ویژگی های بسیار لطیفی وجود دارد که این ویژگی ها باید نسبت به یکدیگر باشد.
💕 #لباس باید در رنگ و جنس مناسب انسان باشد، #همسر نیز باید متناسب با فكر و فرهنگ و اعتقاد و شخصیّت خود انسان باشد.
💕 #لباس مایه ى زینت است، #زن و #شوهر هم باید مایه زینت یکدیگر باشند زینت ها و زیبایی های آنها برای یکدیگر باید باشد.
💕 #لباس عیوب انسان را مى پوشاند، زن و شوهر هم بايد عيب های یکدیگر را بپوشانند.
💕 #لباس انسان را از سرما و گرما حفظ مىكند، وجود #همسر نیز كانون خانواده را گرم و زندگى را از سردى به گرمی و محبت تبدیل می کند.
💕 در هواى سرد یا هواى گرم از لباس مناسبی استفاده مىشود، هر یک از دو همسر نیز باید اخلاق و رفتار خود را متناسب با نیاز روحى طرف مقابل تنظیم كند؛ اگر #مرد عصبانى و خسته است، زن با لطافت با او برخورد كند و اگر #زن عصبانی و خسته است، مرد با #لطافت با او برخورد كند.
💕 در اینجا کلمه های لکم یعنی برای شما و لهن یعنی برای آنها نکته لطیفی وجود دارد یعنی زن و شوهر برای یکدیگر هستند. اگر لباس کمی آلوده شد آن را با #ملایمت و لطافت شست و شو می دهیم گاهی وقت ها در زندگی زن و شوهر لغزش ها و کدورتی پیش می آید باید با ملایمت و #لطافت و #نرمی بیشتری برخورد کرد و آن کدورت ها و لغزش ها را از بین برد تا قلب آنها همچنان سرشار از روشنی و محبت به یکدیگر شود.
⬅️ ادامه ان شاء الله در شماره بعدی...
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
✨بقیه الله✨ 🌼 بقية الله مخصوص وجود نازنين امام زمان علیه السلام نيست، چون وجود مبارک
✨بقیه الله✨
🌼 پيغمبر اکرم و اهل بيت علیهم السلام بقية الله هستند امام زمان علیه السلام بقية الله است، مثل آب است آب هر جا باشد آبادی و آبادانی است، تمدن است لذا میگوييم وقتی امام زمان علیه السلام میآيد عالم آباد میشود.
🌼امام آب است و ديگران کف هستند لذا نمیتوانند عالم را آباد کنند، خرم بکنند او است که آب است او است که میتواند عالم را سبز بکند انتظار امام زمان انتظار آب است انتظار آبادی است انتظار آبادانی است
ادامه دارد...
📚هود، ۸۶.
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀️☀️☀️ 🎤 #خطبه_۱۱۰ (اين خطبه قبل از سيّد رضى در ميان دانشمندان به خطبه ديباج معروف بود). 💠1.ره آور
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۱۱ (قسمت اول)
💠1.هشدار از دنيا پرستى
پس از ستايش پروردگار، همانا من شما را از دنياى حرام مى ترسانم، زيرا در كام شيرين، و در ديده انسان سبز و رنگارنگ است، در شهوات و خواهش هاى نفسانى پوشيده شده، و با نعمت هاى زود گذر دوستى مى ورزد، با متاع اندك زيبا جلوه مى كند، و در لباس آرزوها خود را نشان مى دهد، و با زينت غرور خود را مى آرايد، شادى آن دوام ندارد، و كسى از اندوه آن ايمن نيست.
💠2.شناخت ماهيّت دنيا
دنياى حرام بسيار فريبنده و بسيار زيان رساننده است، دگرگون شونده و ناپايدار، فنا پذير و مرگبار، و كشنده اى تبهكار است، و آنگاه كه به دست آرزومندان افتاد و با خواهش هاى آنان دمساز شد مى نگرند كه جز سرابى بيش نيست كه خداى سبحان فرمود: «زندگى چون آبى ماند كه از آسمان فرو فرستاديم و به وسيله آن گياهان فراوان روييد سپس خشك شده، باد آنها را پراكنده كرد و خدا بر همه چيز قادر و تواناست».
كسى از دنيا شادمانى نديد جز آن كه پس از آن با اشك و آه روبرو شد، هنوز با خوشى هاى دنيا روبرو نشده است كه با ناراحتيها و پشت كردن آن مبتلا مى گردد، شبنمى از رفاه و خوشى دنيا بر كسى فرود نيامده جز آن كه سيل بلاها همه چيز را از بيخ و بن مى كنند. هر گاه صبحگاهان به يارى كسى برخيزد، شامگاهان خود را به ناشناسى مى زند، اگر از يك طرف شيرين و گوارا باشد از طرف ديگر تلخ و ناگوار است. كسى از فراوانى نعمت هاى دنيا كام نگرفت جز آن كه مشكلات و سختى ها دامنگير او شد، شبى را در آغوش امن دنيا به سر نبرده جز آن كه صبحگاهان بال هاى ترس و وحشت بر سر او كوبيد، بسيار فريبنده است و آنچه در دنياست نيز فريبندگى دارد، فانى و زودگذر است، و هر كس در آن زندگى مى كند فنا مى پذيرد.
💠3.روش برخورد با دنيا
در زاد و توشه آن جز تقوا خيرى نيست. كسى كه به قدر كفايت از آن بردارد در آرامش به سر مى برد، و آن كس كه در پى به دست آوردن متاع بيشترى از دنيا باشد وسائل نابودى خود را فراهم كرده، و به زودى از دست مى رود.
بسا افرادى كه به دنيا اعتماد كردند، ناگهان مزه تلخ مصيبت را بدانها چشاند و بسا صاحب اطمينانى كه به خاك و خونش كشيد. چه انسان هاى با عظمتى را كه خوار و كوچك ساخت، و بسا فخر فروشانى را كه به خاك ذلّت افكند.
حكومت دنيا نا پايدار، عيش و زندگانى آن تيره و تار، گواراى آن شور، و شيرينى آن تلخ، غذاى آن زهر، و اسباب و وسائل آن پوسيده است، زنده آن در معرض مردن، و تندرست آن گرفتار بيمارى است، حكومت آن بر باد رفته، و عزيزان آن شكست خورده، متاع آن نكبت آلود و پناه آورنده آن و غارت زده خواهد بود.
🌴🌴🌴