نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀️☀️☀️ 🎤 #خطبه_۱۹۲ قسمت چهارم 💠7.ضرورت عبرت از گذشتگان مردم از آنچه كه بر ملّت هاى متكبّر گذشته،
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۹۲ قسمت پنجم
💠9 .فلسفه حج
آيا مشاهده نمى كنيد كه همانا خداوند سبحان، انسان هاى پيشين از آدم عليه السّلام تا آيندگان اين جهان را با سنگ هايى در مكّه آزمايش كرد كه نه زيان مى رسانند، و نه نفعى دارند، نه مى بينند، و نه مى شنوند اين سنگ ها را خانه محترم خود قرار داده و آن را عامل پايدارى مردم گردانيد. سپس كعبه را در سنگلاخ ترين مكان ها، بى گياه ترين زمين ها، و كم فاصله ترين درّه ها، در ميان كوه هاى خشن، سنگريزه هاى فراوان، و چشمه هاى كم آب، و آبادى هاى از هم دور قرار داد، كه نه شتر، نه اسب و گاو و گوسفند، هيچ كدام در آن سرزمين آسايش ندارند.
سپس آدم عليه السلام و فرزندانش را فرمان داد كه به سوى كعبه برگردند، و آن را مركز اجتماع و سر منزل مقصود و بار اندازشان گردانند، تا مردم با عشق قلب ها، به سرعت از ميان فلات و دشت هاى دور، و از درون شهرها، روستاها، درّه هاى عميق، و جزاير از هم پراكنده درياها به مكّه روى آورند، شانه هاى خود را بجنبانند، و گرداگرد كعبه لا اله الا اللّه بر زبان جارى سازند، و در اطراف خانه طواف كنند، و با موهاى آشفته، و بدن هاى پر گرد و غبار در حركت باشند. لباس هاى خود را كه نشانه شخصيّت هر فرد است در آورند، و با اصلاح نكردن موهاى سر، قيافه خود را تغيير دهند، كه آزمونى بزرگ، و امتحانى سخت، و آزمايشى آشكار است براى پاكسازى و خالص شدن، كه خداوند آن را سبب رحمت و رسيدن به بهشت قرار داد.
اگر خداوند خانه محترمش، و مكان هاى انجام مراسم حج را، در ميان باغ ها
و نهرها، و سرزمين هاى سبز و هموار، و پردرخت و ميوه، مناطقى آباد و داراى خانه ها و كاخ هاى بسيار، و آبادى هاى به هم پيوسته، در ميان گندمزارها و باغات خرّم و پر از گل و گياه، داراى مناظرى زيبا و پر آب، در وسط باغستانى شادى آفرين، و جادّه هاى آباد قرار مى داد، به همان اندازه كه آزمايش ساده بود، پاداش نيز سبك تر مى شد. اگر پايه ها و بنيان كعبه، و سنگ هايى كه در ساختمان آن به كار رفته از زمرّد سبز، و ياقوت سرخ، و داراى نور و روشنايى بود، دل ها ديرتر به شك و ترديد مى رسيدند، و تلاش شيطان بر قلب ها كمتر اثر مى گذاشت، و وسوسه هاى پنهانى او در مردم كارگر نبود. در صورتى كه خداوند بندگان خود را با انواع سختى ها مى آزمايد، و با مشكلات زياد به عبادت مى خواند، و به اقسام گرفتارى ها مبتلا مى سازد، تا كبر و خود پسندى را از دل هايشان خارج كند، و به جاى آن فروتنى آورد، و درهاى فضل و رحمتش را به روى شان بگشايد، و وسائل عفو و بخشش را به آسانى در اختيارشان گذارد.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_303 🌷 آیه 283 سوره بقره 🌸 وَإِنْ
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_304
🌷 #آیه_284_سوره_بقره
🌸 لِلَّهِ مَا فِى الْسَّمَاوَاتِ وَ مَا فِى الْأَرْضِ وَإِنْ تُبْدُواْ مَا فِى أَنْفُسِكُمْ أَوْ تُخْفُوهُ يُحَاسِبْكُمْ بِهِ اللَّهُ فَيَغْفِرُ لِمَنْ يَشَآءُ وَيُعَذِّبُ مَنْ يَشَآءُ وَ اللَّهُ عَلى كُلِّ شَىْءٍ قَدِير
ٌ
ترجمه:آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است، برای خداوند است. اگر آنچه را در دل دارید آشكار سازید یا پنهان دارید، خداوند شما را طبق آن محاسبه مىكند. پس هر كه را بخواهد مى بخشد و هر كه را بخواهد( مستحق مجازات باشد) عذاب مىكند و خداوند بر هرچیزى تواناست.
🌸 این آیه در حقیقت آنچه را که در جمله آخر آیه قبل آمد تکمیل می کند. طبق این آیه اعمالی همچون کتمان شهادت و گناهان قلبی دیگر بر خداوند مخفی نمی ماند کسی که حاکم بر جهان هستی و زمین و آسمان است ، هیچ چیز بر او مخفی نخواهد بود. و خداوند هم آگاهی دارد نسبت به همه چیز این جهان و هم قادر است لیاقت ها و شایستگی ها را مشخص کند و هم متخلفان را کیفر دهد.
🔹 پيام های آیه284سوره بقره 🔹
✅ خداوند، هم مالک مطلق است؛ «للّه ما فى السموات و ما فى الارض» و هم عالم مطلق؛ «ان تبدوا...اوتخفوه» و هم قادر مطلق. «واللّه على كلّ شىء قدیر»
✅ اعمال انسانها نشانگر طرز تفكّر و اعتقادات درونى آنهاست. «تبدوا ما فى انفسكم»
✅ مربّى باید مردم را میان هشدار و امید نگه دارد. «یغفر، یعذّب»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
✨المومن✨
مومن وقتی به من و شما نسبت داده میشود يعنی کسی که ايمان و باور دارد اما وقتی به خداوند مومن گفته میشود به معنای ايمنیبخش است هيچ کنجی جز به خلوتگاه حق آرام نيست يعنی اگر آرامش میخواهيد بايد بروی کنار خدا چون مومن او است و به شما امنيت و ايمنی میدهد.
📚حشر، ۱۳.
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀️☀️☀️ 🎤 #خطبه_۱۹۲ قسمت پنجم 💠9 .فلسفه حج آيا مشاهده نمى كنيد كه همانا خداوند سبحان، انسان هاى پي
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۹۲ قسمت ششم
💠10- پرهيز از ستمكارى
پس، خدا را از تعجيل در عقوبت، و كيفر سركشى و ستم بر حذر باشيد، و از آينده دردناك ظلم، و سر انجام زشت تكبّر و خود پسندى كه كمين گاه ابليس است، و جايگاه حيله و نيرنگ اوست، بترسيد، حيله و نيرنگى كه با دلهاى انسان ها، چون زهر كشنده مى آميزد، و هرگز بى اثر نخواهد بود، و كسى از هلاكتش جان سالم نخواهد برد: نه دانشمند به خاطر دانشش، و نه فقير به جهت لباس كهنه اش، در امان مى باشد.
💠11.فلسفه عبادات اسلامى
خداوند بندگانش را، با نماز و زكات و تلاش در روزه دارى، حفظ كرده است، تا اعضا و جوارحشان آرام، و ديدگانشان خاشع، و جان و روانشان فروتن، و دل هايشان متواضع باشد، كبر و خودپسندى از آنان رخت بربندد، چرا كه در سجده، بهترين جاى صورت را به خاك ماليدن، فروتنى آورد، و گذاردن اعضاء پر ارزش بدن بر زمين، اظهار كوچكى كردن است. و روزه گرفتن، و چسبيدن شكم به پشت، عامل فروتنى است، و پرداخت زكات، براى مصرف شدن ميوه جات زمين و غير آن، درجهت نيازمنديهاى فقرا و مستمندان است.
به آثار عبادات بنگريد كه چگونه شاخه هاى درخت تكبّر را در هم مى شكند و از روييدن كبر و خودپرستى جلوگيرى مى كند
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀️☀️☀️ 🎤 #خطبه_۱۹۲ قسمت ششم 💠10- پرهيز از ستمكارى پس، خدا را از تعجيل در عقوبت، و كيفر سركشى و س
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۹۲ قسمت هفتم
💠12.تعصّب ورزيدن زشت و زيبا
من در اعمال و رفتار جهانيان نظر دوختم، هيچ كس را نيافتم كه بدون علّت در باره چيزى تعصّب ورزد، جز با دليلى كه با آن ناآگاهان را بفريبد، و يا برهانى آورد كه در عقل سفيهان نفوذ كند، جز شما زيرا در باره چيزى تعصّب مى ورزيد كه نه علّتى دارد و نه سببى، ولى شيطان به خاطر اصل خلقت خود بر آدم عليه السّلام تعصّب ورزيد، و آفرينش او را مورد سرزنش قرار داد و گفت «مرا از آتش و تو را از گل ساخته اند»، و سرمايه داران فساد زده امّت ها، براى داشتن نعمت هاى فراوان تعصّب ورزيدند و گفتند:
«ما صاحبان فرزندان و اموال فراوانيم و هرگز عذاب نخواهيم شد» پس اگر در تعصّب ورزيدن ناچاريد، براى اخلاق پسنديده، افعال نيكو، و كارهاى خوب تعصّب داشته باشيد، همان افعال و كردارى كه انسان هاى با شخصيّت، و شجاعان خاندان عرب، و سران قبائل در آنها از يكديگر پيشى مى گرفتند، يعنى اخلاق پسنديده، بردبارى به هنگام خشم فراوان، و كردار و رفتار زيبا و درست، و خصلت هاى نيكو پس تعصّب ورزيد در حمايت كردن از پناهندگان، و همسايگان، وفادارى به عهد و پيمان، اطاعت كردن از نيكى ها، سرپيچى از تكبّر و خود پسندى ها، تلاش در جود و بخشش، خود دارى از ستمكارى، بزرگ شمردن خونريزى، انصاف داشتن با مردم، فروخوردن خشم، پرهيز از فساد در زمين، تا رستگار شويد.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_304 🌷 #آیه_284_سوره_بقره 🌸 لِلَّ
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_305
🌷 آیه 285 سوره بقره
🌸 ءَامَنَ الرَّسُولُ بِمَآ أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ ءَامَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ وَ قالُواْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِير
ُ
🍀 ترجمه: پیامبر به آنچه از سوى پروردگارش بر او نازل شده ایمان دارد و همه مؤمنان به خدا و فرشتگان و كتابهاى آسمانى و فرستادگانش ایمان دارند (و مى گویند:) ما میان هیچ یک از فرستادگان او فرق نمى گذاریم (و به همگى ایمان داریم) و گفتند:ما (نداى حقّ را) شنیدیم و اطاعت كردیم،پروردگارا! آمرزش تو را (خواهانیم) و بازگشت به سوى توست.
🌷 #ءامن: ایمان آورد
🌷 #المصیر: بازگشت
🌸 در این آیه اصول #دین توحید، نبوّت، معاد بیان شده و در آیه بعد، آمادگى انسان براى انجام تكالیف الهى و درخواست رحمت و مغفرت از خدا مطرح مىشود. لذا در حدیث آمده است كه این آیه و آیه بعد ارزش خاصّى دارند و تلاوت آن دو همانند #گنج است. تكریم پیامبر لازم است و حساب رسول اللّه صلى الله علیه وآله از دیگران جداست. لذا در این آیه ابتدا نام رسول خدا و ایمان او آمد و سپس نام مؤمنان و عقاید آنان.
🌸 #انبیا هر کدام آثار و برکت خود را دارند. در این آیه می فرماید: ءامن الرسول بمآ أنزل من ربه منظور از الرسول، پیامبر اسلام می باشد که به آنچه از سوی پروردگارش نازل شده ایمان دارد. و المؤمنون كل ءامن بالله و ملائكته و كتبه و رسله همه مؤمنين هم به خدا و فرشتگان و کتاب های آسمانی و فرستادگان خداوند ایمان دارند. هدف از آمدن پیامبران یکی است و همگی برای هدایت انسان های آمدند و هیچ فرقی بین آنها نیست. و قالوا سمعنا و أطعنا غفرانك يا رب مؤمنان گفتند: ما ندای حق را شنیدیم و اطاعت کردیم. پروردگارا آمرزش تو را می خواهیم. در پایان آیه اشاره به #معاد و #قیامت می کند زیرا در نهایت بازگشت همه به سوی خداوند است. و إليك المصير
🔹 پيام های آیه285سوره بقره 🔹
✅ #مبلغان دینى باید به آنچه دعوت مىكنند، باور داشته باشند. «آمنالرسول...»
✅ نزول كتب آسمانى، براى پرورش وتربیت انسانهاست. «من ربّه»
✅ #ایمان به همه انبیا لازم است، چون تمام انبیا یک هدف دارند. «كتبه ورسله»
✅ زمینه ى دریافت مغفرت الهى، ایمان و عمل است. «سمعنا واطعنا غفرانك ربّنا»
✅ در كنار #ایمان و #عمل، باز هم باید چشم امید به رحمت و غفران الهى داشت. «سمعنا و اطعنا غفرانك ربّنا»
✅ #بخشش، از شئون ربوبیّت وزمینه ى پرورش است. «غفرانك ربّنا»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
✨المومن✨ مومن وقتی به من و شما نسبت داده میشود يعنی کسی که ايمان و باور دارد اما
✨المومن✨
🌼 پيغمبر صلوات الله علیه فرمودند: مومن آينهی مومن است، انسانی که باور داشته باشد آينهی تمام نمای خدای مومن است يعنی خدا را ميتوانيد در وجود او ببينيد وقتی او را میبينيد به ياد خدا میافتيد در دل او خدا موج میزند. به علی شناختم من به خدا قسم خدا را حضرت علی علیه السلام مومنی است که مرآت مومن است چون آينهی تمام نمای حق است.
📚حشر، ۱۳.
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀️☀️☀️ 🎤 #خطبه_۱۹۲ قسمت هفتم 💠12.تعصّب ورزيدن زشت و زيبا من در اعمال و رفتار جهانيان نظر دوختم، ه
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۹۲ قسمت هشتم
💠13.علل پيروزى و شكست ملّت ها
از كيفرهايى كه بر اثر كردار بد و كارهاى ناپسند بر امّت هاى پيشين فرود آمد خود را حفظ كنيد، و حالات گذشتگان را در خوبى ها و سختى ها به ياد آوريد، و بترسيد كه همانند آنها باشيد پس آنگاه كه در زندگى گذشتگان مطالعه و انديشه مى كنيد، عهده دار چيزى باشيد كه عامل عزّت آنان بود، و دشمنان را از سر راهشان برداشت، و سلامت و عافيت زندگى آنان را فراهم كرد، و نعمت هاى فراوان را در اختيارشان گذاشت، و كرامت و شخصيّت به آنان بخشيد، كه از تفرقه و جدايى اجتناب كردند، و بر وحدت و همدلى همّت گماشتند، و يكديگر را به وحدت واداشته به آن سفارش كردند. و از كارهايى كه پشت آنها را شكست، و قدرت آنها را در هم كوبيد، چون كينه توزى با يكديگر، پركردن دلها از بخل و حسد، به يكديگر پشت كردن و از هم بريدن، و دست از يارى هم كشيدن، بپرهيزيد، و در احوالات مؤمنان پيشين انديشه كنيد، كه چگونه در حال آزمايش
و امتحان به سر بردند، آيا بيش از همه مشكلات بر دوش آنها نبود و آيا بيش از همه مردم در سختى و زحمت نبودند و آيا از همه مردم جهان بيشتر در تنگنا قرار نداشتند فرعون هاى زمان، آنها را به بردگى كشاندند، و همواره بدترين شكنجه ها را بر آنان وارد كردند، و انواع تلخى ها را به كامشان ريختند، كه اين دوران ذلّت و هلاكت و مغلوب بودن، تداوم يافت نه راهى وجود داشت كه سرپيچى كنند، و نه چاره اى كه از خود دفاع نمايند، تا آن كه خداوند، تلاش و استقامت و بردبارى در برابر ناملايمات آنها را، در راه دوستى خود، و قدرت تحمّل ناراحتى ها را براى ترس از خويش، مشاهده فرمود:. آنان را از تنگناهاى بلا و سختى ها نجات داد، و ذلّت آنان را به عزّت و بزرگوارى، و ترس آنها را به امنيّت تبديل فرمود و آنها را حاكم و زمامدار و پيشواى انسانها قرار داد، و آن قدر كرامت و بزرگى از طرف خدا به آنها رسيد كه خيال آن را نيز در سر نمى پروراندند. پس انديشه كنيد كه چگونه بودند آنگاه كه: وحدت اجتماعى داشتند، خواسته هاى آنان يكى، قلب هاى آنان يكسان، و دست هاى آنان مدد كار يكديگر، شمشيرها يارى كننده، نگاه ها به يك سو دوخته، و اراده ها واحد و همسو بود آيا در آن حال مالك و سرپرست سراسر زمين نبودند و رهبر و پيشواى همه دنيا نشدند پس به پايان كار آنها نيز بنگريد در آن هنگام كه به تفرقه و پراكندگى روى آوردند، و مهربانى و دوستى آنان از بين رفت، و سخن ها و دل هايشان گوناگون شد، از هم جدا شدند، به حزب ها و گروه ها پيوستند، خداوند لباس كرامت خود را از تنشان بيرون آورد، و نعمت هاى فراوان شيرين را از آنها گرفت، و داستان آنها در ميان شما عبرت انگيز باقى ماند. از حالات زندگى فرزندان اسماعيل پيامبر، و فرزندان اسحاق پيامبر، فرزندان اسراييل «يعقوب» (كه درود بر آنان باد) عبرت گيريد، راستى چقدر حالات ملّتها با هم يكسان، و در صفات و رفتارشان با يكديگر همانند است در احوالات آنها روزگارى كه از هم جدا و پراكنده بودند انديشه كنيد، زمانى كه پادشاهان كسرى و قيصر بر آنان حكومت مى كردند ، و آنها را از سرزمين هاى آباد، از كناره هاى دجله و فرات، و از محيطهاى سر سبز و خرّم دور كردند، و به صحراهاى كم گياه، و بى آب و علف، محل وزش بادها، و سرزمين هايى كه زندگى در آنجاها مشكل بود تبعيد كردند،
آنان را درمڪانهاے نامناسب و مسڪین وفقیرهمنشین شتران ساختند، خانه هاشان پست ترين خانه ملّت ها، و سرزمين زندگيشان خشك ترين بيابان ها بود، نه دعوت حقّى وجود داشت كه به آن روى آورند و پناهنده شوند، و نه سايه محبّتى وجود داشت كه در عزّت آن زندگى كنند. حالات آنان دگرگون، و قدرت آنان پراكنده، و جمعيّت انبوهشان متفرّق بود. در بلايى سخت، و در جهالتى فراگير فرو رفته بودند، دختران را زنده به گور، و بت ها را پرستش مى كردند، و قطع رابطه با خويشاوندان، و غارتگرى هاى پياپى در ميانشان رواج يافته بود
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_305 🌷 آیه 285 سوره بقره 🌸 ءَامَنَ
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_306
🌷 آیه 286 سوره بقره
🌸 لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْساً إِلّا وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَآ إِنْ نَّسِيْنَآ أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَيْنَآ إِصْراً كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَآ أَنْتَ مَوْلانَا فَأنْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
🍀 ترجمه: خداوند هیچ كسى را جز به اندازه توانایىاش تكلیف نمى كند، هركسى آنچه از كارهای (نیک) انجام دهد به سود خود انجام داده و آنچه از كارهای (بد) كسب كرده به ضرر خود كسب كرده است. (مؤمنان مى گویند:) پروردگارا! اگر فراموش یا خطا نمودیم، ما را مؤاخذه نكن. پرودگارا! تكلیف سنگین بر ما قرار نده، آن چنان كه (به خاطر گناه) بر كسانى كه پیش از ما بودند قرار دادى. پروردگارا! آنچه را كه طاقت تحمل آن را نداریم، بر ما مقرّر نكن و از ما درگذر و ما را بیامرز و در رحمت خود قرارده، تو مولا و سرپرست مایى، پس ما را بر گروه كافران پیروز گردان.
🌷 #لا_یکلف: تکلیف نمی دهد
🌷 #لا_تؤاخذنآ: ما را مؤاخذه نكن
🌷 #نسينا: فراموش كرديم
🌺 در احادیث آمده که این آیه و آیه قبلی ارزش خاصی دارند و تلاوت آن دو همانند گنج است. گاهى منشأ فراموشى، سهل انگارى خود انسان است كه قابل مؤاخذه مى باشد. لذا در این آیه از فراموشكارى در كنار خطاكارى، طلب آمرزش مىشود. در ضمن از مجازات هاى سنگین كه در اثر طغیان و فساد امّت هاى پیشین بر آنها تحمیل شد، درخواست عفو مى شود. اين آیه ، آخرین آیه از سوره مبارکه بقره است که با دعا این سوره به پایان می رسد.
🌺 در این آیه انسان تمام مراحل لطف را از خداوند مى خواهد: مرحله اوّل عفو است كه محو آثار گناه و عقاب است. مرحله دوّم مغفرت و محو آثار گناه از روح است و مرحله سوّم بهره گیرى از رحمت پروردگار و پیروزى بر كافران مى باشد. «لایكلّف اللّه نفساً الاّ وُسعها» در آیات دیگر نیز فرموده است: «ما جعل علیكم فى الدین من حرج» و «یرید اللّه بكم الیسر» پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله نیز فرموده است: من به دین آسان و سهل مبعوث شده ام.
🔹 پيام های آیه286سوره بقره 🔹
✅ تكالیف الهى، بیش از توان #انسان نیست. «لا یكلّف اللّه نفساً الا وسعها» اسلام، دینِ آسانى است، نه سختگیرى.
✅ #اعمال ما آثارى دارد كه به خود ما برمى گردد. «لها ما كسبت وعلیها ما...»
✅ #انسان، صاحب اختیار است. «لها ما كسبت»
✅ انجام یا ترک دستورات الهى، سود و ضررش براى خود ماست. «لها... علیها»
✅ كسانى كه مىگویند: «سَمِعنا واطعَنا» وسراپا عادل ومتّقى هستند، بازهم از خطا و فراموشی های خود نگرانند و #دعا مىكنند. «ان نسینا او أخطأنا»
✅ به #تاریخ گذشتگان و حوادث تلخ آنان بنگریم تا درس عبرت گرفته وبه خدا پناه ببریم. «كما حَمَلتْه على الّذین من قبلنا»
✅ #آداب_دعا آن است كه ابتدا به ضعف خود اقرار كنیم؛ «لا طاقة لنا» سپس به عظمت خداوند گواهى دهیم؛ «انت مولانا» آنگاه خواست خود را مطرح كنیم. «واعف عنّا واغفرلنا وارحمنا»
✅ پیروزى #اسلام بر كفر، خواسته همیشگی مؤمنان است. «وانصرناعلى القوم الكافرین»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
✨صبر و آرزو✨
🍀چيزی که باعث میشود انسان به آرزوهايش برسد صبر و حوصله است. چرا کشاورز دست به محصول پيدا میکند ؟ زيرا حوصله میکند. اگر امروز گندم میکارد فردا خاکها را کنار نمیزند که ببيند ريشه زده يا نه و میداند که بايد حوصله کند و خودش بايد بيرون بيايد. قرآن میفرماید اگر میخواهيد به محصولی دست پيدا بکنيد بايد از صبر کمک بگيريد.
📚معارج، ۵.
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀️☀️☀️ 🎤 #خطبه_۱۹۲ قسمت هشتم 💠13.علل پيروزى و شكست ملّت ها از كيفرهايى كه بر اثر كردار بد و كاره
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۹۲ قسمت نهم
💠14.ره آورد بعثت پيامبر اسلام (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم )
حال به نعمت هاى بزرگ الهى كه به هنگامه بعثت پيامبر اسلام (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) بر آنان فروريخت بنگريد، كه چگونه اطاعت آنان را با دين خود پيوند داد. و با دعوتش آنها را به وحدت رساند چگونه نعمت هاى الهى بالهاى كرامت خود را بر آنان گستراند، و جويبارهاى آسايش و رفاه بر ايشان روان ساخت و تمام بركات آيين حق، آنها را در بر گرفت در ميان نعمت ها غرق گشتند، و در خرّمى زندگانى شادمان شدند، امور اجتماعى آنان در سايه قدرت حكومت اسلام استوار شد، و در پرتو عزّتى پايدار آرام گرفتند، و به حكومتى پايدار رسيدند. آنگاه آنان حاكم و زمامدار جهان شدند، و سلاطين روى زمين گرديدند، و فرمانرواى كسانى شدند كه در گذشته حاكم بودند، و قوانين الهى را بر كسانى اجراء مى كردند كه مجريان احكام بودند، و در گذشته كسى قدرت در هم شكستن نيروى آنان را نداشت، و هيچ كس خيال مبارزه با آنان را در سر نمى پروراند.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_306 🌷 آیه 286 سوره بقره 🌸 لَا يُكَ
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🦋 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_307
🦋 معرفی سوره آل عمران
🌸 این سوره سومین سوره قرآن کریم و از لحاظ ترتیب نزول ، هشتاد و نهمین سوره ای بودکه بر پیامبر گرامی اسلام نازل شد. سوره هایی که در مکه نازل شدند را سوره های #مکی و سوره هایی که در مدینه نازل شدند را سوره های #مدنی می نامند ، این سوره جزو سوره های مدنی است زیرا در مدینه نازل شد و شامل 200آیه می باشد.
✅ چرا نام این سوره #آل_عمران است؟
- عمران نام پدر حضرت مریم علیه السلام می باشد و آل عمران یعنی خاندان عمران که حضرت مریم علیه السلام و فرزندش حضرت عیسی علیه السلام می باشند. به احترام حضرت مریم و حضرت عیسی و به خاطر آیات 33 و 35 این سوره که ماجرای تولد حضرت مریم فرزند عمران را بیان می کند این سوره به نام سوره مبارکه آل عمران می باشد. البته نام پدر حضرت موسی علیه السلام هم عمران بود اما در اینجا منظور از عمران پدر حضرت مریم و منظور از آل عمران حضرت مریم و حضرت عیسی می باشد.
📚 #قصه_های_سوره_آل_عمران
-نذر مادر حضرت مریم و ولادت حضرت مریم
-دعای زکریا برای فرزند دار شدن و ولادت یحیی
-برگزیدگی حضرت مریم علیه السلام
-ولادت حضرت عیسی علیه السلام
-رسالت ، معجزات ، حواریون و عروج عیسی علیه السلام
-مباهله: گفتگوی پیامبر اسلام با مسیحیان نجران
-بنای کعبه در مکه
-جنگ_احد
-جنگ بدر و یاری ملائکه
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
✨صبر و آرزو✨ 🍀چيزی که باعث میشود انسان به آرزوهايش برسد صبر و حوصله است. چرا کشاور
✨صبر و آرزو✨
🍀يک از جاهایی که صبر مطرح است، حرف مردم است. خدا میفرماید بر حرف مردم صبر کنید و از کوره در نروید. خداوند به پيامبرش فرمود صبوری کنید، ما تو را میبينيم هرکس هر چه میخواهد بگويد بگويد و بعد میفرماید از نماز کمک بگير. نماز همان اندازه به ما کمک میکند که ما کمک به نماز میکنيم. ما نماز را میسازيم و نماز هم ما را میسازد.
📚معارج، ۵.