✴️فرماندار از دوحال خارج نیست
💠وَإِنَّمَا الْوَالِی بَشَرٌ لاَ یَعْرِفُ مَا تَوَارَى عَنْهُ النَّاسُ بِهِ مِنَ الاُْمُورِ، وَلَیْسَتْ عَلَى الْحَقِّ سِمَاتٌ تُعْرَفُ بِهَا ضُرُوبُ الصِّدْقِ مِنَ الْکَذِبِ،
🅾 (و به يقين تدبير لازم براى امور کشور در چنين شرايطى امکان پذير نيست) زيرا والى فقط يک انسان است،
🌾 امورى را که مردم از او پنهان مى دارند نمى داند
🌾 و حق، هميشه علامتِ مشخصى ندارد
🌾و نمى توان هميشه «صدق» را در چهره هاى مختلف از «کذب» شناخت
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه53_فراز_بیست_و_چهارم
#منشور_حکومتی
#دقت_در_برخورد_با_مردم
واعلم یا مالک:
💠 وَإِنَّمَا أَنْتَ أَحَدُ رَجُلَیْنِ: إِمَّا امْرُؤٌ سَخَتْ نَفْسُکَ بِالْبَذْلِ فِی الْحَقِّ، فَفِیمَ احْتِجَابُکَ مِنْ وَاجِبِ حَقّ تُعْطِیهِ، أَوْ فِعْل کَرِیم تُسْدِیهِ! أَوْ مُبْتَلًى بِالْمَنْعِ، فَمَا أَسْرَعَ کَفَّ النَّاسِ عَنْ مَسْأَلَتِکَ إِذَا أَیِسُوا مِنْ بَذْلِکَ! مَعَ أَنَّ أَکْثَرَ حَاجَاتِ النَّاسِ إِلَیْکَ مِمَّا لاَ مَئُونَةَ فِیهِ عَلَیْکَ، مِنْ شَکَاةِ مَظْلِمَة، أَوْ طَلَبِ إِنْصَاف فِی مُعَامَلَة.
🅾(وانگهى) تو از دو حال خارج نيستى:
✅يا مردى هستى که آمادگى براى سخاوت و بذل و بخشش در راه حق دارى،
👈 بنابراين دليلى ندارد که خود را پنهان دارى
👈و از عطا کردن حقِ واجب خوددارى کنى،
👈و فعل کريمانه اى را که بايد انجام دهى ترک نمايى،
✅ يا مردى بخيل و تنگ نظر هستى در اين صورت (هنگامى که مردم تو را ببينند و اين صفت را در تو بشناسند) از بذل و بخشش تو مأيوس مى شوند
👈 و دست از تو برمى دارند.
👈افزون بر اينها، بسيارى از حوايج مردم نزد تو، هزينه اى براى تو ندارد;
مانند شکايت از ستمى يا درخواست انصاف در داد و ستدى.
#نهج_البلاغه، #فرازبیست_و_چهارم
#منشور_حکومتی
#دقت_در_برخوردبامردم
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
🔷 #شرح_خطبه ١۸ بخش سوّم 🔹شرح استاد دكتر محمدعلى انصارى برمتن زیر است: 🌸 أَمْ كانُوا شُرَكاءَ لَهُ ف
خدا رو شکر در شرح خطبه ها به اینجا رسیدیم👆👆
و اینک ادامه بحث👇👇😇
🌸 سلام و عرض ادب
در مقدمه ای که بر خطبه نوزدهم نوشتهاند، آمده که این خطبه، بخشی از کلام حضرت است که آن را به اشعث بنقیس فرمود. امام بر فراز منبر کوفه خطبه میگفت و در میان کلام خود به نکتهای اشاره فرمود. در این هنگام فردی به نام اشعث به آن اعتراض کرد و گفت: ایامیر المؤمنین علیهالسّلام، آنچه میگویی به سود تو نیست؛ بلکه به زیان توست. یعنی در مقام داوری و سنجش سخنان امیرالمؤمنین علیهالسّلام و به عنوان کسیکه در باب آن قضاوت میکند، لب به اعتراض گشود. به تعبیر دیگر، با ادعای فهم کلام امام، سخن ایشان را نقد کرد و آسیب مترتب بر آن را باز گفت.
امیر مؤمنان علیهالسّلام نگاه را به سوی او برگرداند؛ یعنی از فراز منبر نگاه را پایین آورد و متوجه گوینده این سخن، اشعث بنقیس کرد؛ سپس فرمود: «ما یدریک ما علی مما لی؟» تو چه می دانی چه چیز به زیان یا به سود من است؟ در واقع، امام میفرماید: تو قدرت تمیز سود و زیان مرا نداری. طبیعتاً حق داوری و سنجش کلام مرا هم نخواهی داشت؛ چون اصلاً مقصود مرا درک نکردهای که بخواهی در جایگاه نقادان بنشینی و کلام مرا سبک سنگین کنی.
از سخن امام، چنین فهمیده میشود که اشعث در نهایت ضعف فهم و بیآنکه توان درک مدعای حضرت را داشته باشد به خود حق میدهد که این سخن را به داوری بگذارد و با ذهن خُرد خویش در باب آن قضاوت کند. او اصلاً مراد گوینده را نفهمیده و مقصود خطیب را درک نکردهاست؛ با این حال به اظهار نظر میپردازد و میگوید: یا امیر المؤمنین علیهالسّلام، سخن تو اشتباه است؛ نباید چنین می گفتی و آنچه بر زبان تو آمد، به سود تو نبود! به همین دلیل، امام می فرماید: «ما یدریک؟» تو از کجا میدانی؟ تو چه علمی داری و بر کدام مبنا سخن مرا میسنجی؟ آیا سود و زیان مرا تو تشخیص میدهی؟ آیا توان تشخیص خوب و بد کار من در تو هست؟
شرح دكتر محمدعلى انصارى برخطبهی ١۹ در یک قسمت تقديم حضورتان مىگردد.
#خطبه19
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
4_5899717023683839297.mp3
7.67M
🔷 #شرح_خطبه ١۹
🔹فایل صوتی، شرح استادمفسر دكتر محمدعلى انصارى برمتن زیر است:
قاله لأشعث ابن قیس
🌸 ما يُدْريكَ ما عَلَىَّ مِمّا لى؟ عَلَيْكَ لَعْنَةُ اللّهِ وَلَعْنَةُ اللاّعِنينَ، حائِك ٌ ابْنُ حائِك مُنافِقٌ ابْنُ كافِر! وَ اللّهِ لَقَدْ اَسَرَكَ الْكُفْرُ مَرَّةً وَ الاِْسْلامُ اُخْرى، فَما فَداكَ مِنْ واحِدَة مِنْهُما مالُكَ وَلاحَسَبُكَ. وَ اِنَّ امْرَءاً دَلَّ عَلى قَوْمِهِ السَّيْفَ، وَ ساقَ اِلَيْهِمُ الْحَتْفَ لَحَرِىٌّ اَنْ يَمْقُتَهُ الاَْقْرَبُ، وَلايَأْمَنَهُ الاَْبْعَدُ.
لعنت خدا و لعنت لعنکنندگان بر تو باد. ایبافنده پسر بافنده! ایمنافق کافرزاده! به خدا سوگند، همانا یک بار کفر اسیرت کرد و بار دیگر اسلام. پس نه داراییات تو را از یکی از این دو رهانید و نه تبارت. و بیشک، کسیکه شمشیر را بر قوم خویش ره نمایاند و مرگ را به آنان براند، سزاوار است که نزدیکان، دشمنش بدارند و بیگانگان، امینش ندانند.
#شرح_خطبه
#شرح_خطبه19
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#از_همان_دعاهای_مادرانه 💫
❣ دعای مادر در روزهای #سه_شنبه؛
ـ خدایا ، وقتی همه از تو غافلند ، این غفلتشان را برایمان ، تلنگری برای یادآوری و تذکر قرار بده.
ـ و اگر به یادت بودند ، یادمان بینداز که برای این نعمتشان شکر کنیم!
➖ و هرآنچه زیبایی که از زبان ما صادر میشود ، در دلهای ما ریشه دار کن.
ـ خدایا ، گذشت تو ، خیلی بزرگتر از حجم سیاهیهای ماست!
و مهر تو ، بیش از آمار رفتارهای خوبمان ، امیدوارمان میکند.
✨بر محمّــد و آلش درود فرست،
و به انجام افکار و رفتار درست ، موفقمان کن.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 رسالت جهانی
🔸 ایام #هفته_وحدت را که به مناسبت میلاد وجود مبارک پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است ارج می نهیم! وجود مبارک پیغمبر _ طبق حدیثی که صدرالدین قونوی نقل کرده است _ با جامعه بشری که حرف می زد، با نیم رخ به کسی نگاه نمی کرد، وقتی با کسی حرف می زد، با تمام رخ حرف می زد. 🔸 بیگانه ها گفتند: ﴿إِنْ هذا إِلاَّ قَوْلُ الْبَشَرِ﴾؛ یعنی جبرئیلی نبود، وحی ای نبود، این هم پیغمبر نیست و ـ معاذالله ـ یک آدم عادی است؛ اما خدا فرمود: ﴿نَذیراً لِلْبَشَر﴾؛ ﴿ذِكْری لِلْبَشَرِ﴾؛ یعنی این کتاب برای هفت میلیارد بشر است. ما دو وظیفه داریم: ما موظفیم #جهانی_فکر_بکنیم و #جهانی_حرف_بزنیم، چون در چند مورد خدا در قرآن فرمود: ﴿ذِكْرَی لِلْبَشَرِ﴾؛ ﴿لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ﴾؛ ﴿ لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّهِ وَ كَفَی بِاللّهِ شَهِیداً﴾. 🔸 ما موظفیم جهانی حرف بزنیم و جهانی فکر بکنیم، چون در چند جای قرآن فرمود این کتاب، #کتاب_جهانی است. ﴿لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّهِ﴾ به ما مسئولیت می دهد که مکتب های جهانی را بررسی کنیم و در برابر این میزان الهی ارزیابی کنیم و این کتاب را قیم بر همه مکتب های جهانی بدانیم تا #رسالت خود را انجام دهیم. #هفته_وحدت #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 دیدار جمعی از اساتید علوم دینی دانشگاههای ترکیه با حضرت استاد تاریخ: 1398/08/22 http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#سلام_امام_زمانم
🔵 پس از آمدن مرحوم آیه الله کشمیری به ایران، مرحوم علامه طباطبایی به دیدن ایشان رفت و این نکته را بهعنوان هدیه به ایشان بیان کرد: هر گاه به مشکلی برخوردید، به پشت بام رفته، دو رکعت نماز خوانده و به امام زمان علیهالسلام هدیه نمایید.
پس از نماز، رو به قبله، تلاش کنید خود را از افکار و پراکندگی و تشتت خالی کنید. در آن هنگام هر چه به ذهنتان رسید، اشاره و الهام و تلقینی است از حضرت ولیعصر علیهالسلام برای رفع مشکل.
📚 میناگر دل/مکتوب سوم
☑️ عارف واصل استاد سید علی اکبر صداقت ره
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
Kashani-13980903-83-Khotbe-210-Thaqalain_ir-1.mp3
32.39M
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
🔊 #درآمدی_بر_نهج_البلاغه
📌 جلسه_هشتاد_و_سوم
🔖 خطبه ۲۱۰ نهج البلاغه با موضوع "دلایل اختلاف در روایات"
تاریخ: آذرماه 1398
استاد حامد کاشانی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#چهارمین_ختم_نهج_البلاغه
💥تقدیم به ساحت مقدس حضرت #فاطمه(سلام الله علیها)
#شروع:۶آبان 1402
طرح ختم دوساله نهج البلاغه
🌷🌷سهم #امروز🌷🌷
به نیابت از عباد صالح خدا:
" #شهید_رئیسی و همراهان "
👈 #نامه53
#قسمت_بیست_و_ششم
🌹لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7