گوهر علم را به نااهلان نمى دهند
#نهج_البلاغه
▫️إِذَا أَرْذَلَ اللّهُ عَبْداً حَظَرَ عَلَيْهِ الْعِلْمَ
🟠هرگاه خداوند بنده اى را پست بشمرد علم را از او دريغ مى دارد
✍ بديهى است خداوند، هم حكيم است و هم عادل، و هرگز كارى برخلاف حكمت و عدالت نخواهد كرد، پست شمردن افراد به يقين براثر گناهان ومعاصى آنهاست و مفهوم اين سخن آن است كه افرادى كه براثر گناه از درگاه خداوند بيرون شوند خداوند بزرگ ترين موهبت را كه موهبت علم است از آنها منع مى كند. امام عليه السلام در اين كلام شريف مى خواهد درس مهم اخلاقى به همگان بدهد كه اگر علاقه اى به علم و دانش و محضر علما و دانشمندان نداشتيد بدانيد اين براثر تاريكى قلب شما و گناهانى است كه مرتكب شده ايد. علم، نور است و هيچ انسانى كه داراى چشم سالم است از نور نمى گريزد، اين خفاش صفت انند كه از نور وحشت دارند و در تاريكى ها به حركت درمى آيند.
📚 #حکمت_288
@nahjol_balagheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴#شرح_نامه_31 نهج البلاغه
💢 جلسه صد و شصت و سوم
❄️ تو به همه آرزوهایت نخواهی رسید
🎤#استاد_محمدعلی_انصاری
🌹کانال نهج البلاغه 🌹
@nahjol_balagheh
══ ೋღ🦋ღೋ══
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وَ اَنَّ المَوتَ حَقّ
__________________
#نهج_البلاغه
▫️و وَأى على نفسه أن لا يضطرب شبح مما أولج فيه الروح، الّا و جعل الحمام موعده، و الفناء غايته.
🟠و وعده نموده خداوند متعال كه هيچ موجودى را كه روح در آن دميده است (از وضع مقرر خود) دگرگونى نباشد، جز اين كه مرگ را وعده گاه نهايى و فنا را پايان كار او قرار داده است.
📘#خطبه_165
________________________
@nahjol_balagheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با همه لحن خوش آواییم
در به در کوچه تنهائیم
#جمعه_های_دلتنگی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#نهجالبلاغه
طمع (انسان را) به سرچشمه آب وارد مى كند و او را تشنه بازمى گرداند.
📘#حکمت_275
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۲۷۵
❣امیرالمومنین علیهالسلام مى فرماید:
✨وقال عليه السلام: إِنَّ الطَّمَعَ مُورِدٌ غَيْرُ مُصْدِرٍ
💠طمع (انسان را) به سرچشمه آب وارد مى كند و او را تشنه بازمى گرداند.
✍زيرا شخص طمعكار غالبا دنبال چيزى مى رود كه در دسترس او قرار نخواهد گرفت؛ ولى طمع، او را به هوس مى اندازد كه به آن برسد و به اشتباه، آن را دستيافتنى مى پندارد؛ اما همچون كسى كه به سراغ آب مى رود ولى با سراب روبرو مى شود، ناكام بازمى گردد.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همیشه یادت باشه،
"از خدا خواستن"
"عزت" است!
#نهج_البلاغه
🌖هرگز از تاخیر اجابت دعا ناامید مباش، زیرا بخشش الهی به اندازه نیت توست . گاه ، در اجابت دعا تاخیر میشود تا پاداشی بیشتر ازخواسته دعا کننده بدهد .گاهی درخواست میکنی اما پاسخ داده نمیشود، زیرا بهتر از آنچه خواستی به زودی یا در وقت مشخص ، به تو خواهد بخشید ، یا به جهت اعطاء بهتر از آنچه خواستی ، آنرا اجابت نمیکند، زیرا چه بسا خواستههایی داری که اگر داده شود مایه هلاکت دین تو خواهد بود.
📘#نامه_31
@nahjol_balagheh
👈وضعیت شیعه در عصر امام حسن عسکری علیهالسلام
ابوبکر خوارزمی(م383ق) درباره وضعیت دوره حضرت امام عسکری علیهالسلام مینویسد:
◀️ آنان هر کسی را شیعه بدانند به قتل میرسانند؛
◀️هرکس نام پسرش را علی بگذارد، خونش را میریزند.
◀️شاعر شیعه، چون در مناقب وصی(علی) و معجزات نبی شعر بگوید، زبانش را میبرند و دیوانش را پاره میکنند.
◀️عباسیان در صورتی به کسی بخشش می نمودند که به آل أبی طالب دشنام گوید.
◀️علویان را از یک وعده خوراک منع می کنند. یک جرعه آب را از اولاد فاطمه سلاماللهعلیها دریغ میدارند.
◀️یکی شمشیر خود را گرو میگذارد و دیگری پیراهنش را میفروشد!
در چنین فضایی، حضرت امام حسن عسکری علیهالسلام از طریق سازمان وکالت، اظهار کرامات فراوان، بیان اوصاف شیعه و توجه دادن آنان به اعتقادات، تشیع و شیعیان را حفظ کردند.
📚ابوبکر خوارزمی، الرسائل، ص129- 130.
#نهج_البلاغه
▫️احْذَرُوا نِفَارَ النِّعَمِ فَمَا كُلُّ شَارِدٍ بِمَرْدُودٍ
💠از فرار كردن (و رميدن) نعمتها برحذر باشيد كه هر فرارى بازنمىگردد.
✍در اين گفتار حكيمانه، امام عليه السلام نعمتها را تشبيه به حيوانات اهلى سودمند كرده كه گاه فرار مىكنند، فراركردنى كه هرگز به چنگ نمىآيند و توصيه مىفرمايد كه قدر نعمتها را بدانيد، شكر آن را به جا آوريد، از فرصتها استفاده كنيد و از نعمتهاى الهى بهره گيريد. به يقين، «جوانى» از آن نعمتهايى است كه وقتى فرار كرد هرگز بازنمىگردد، بايد جوانان از آن بهره گيرند و علم و آداب و فضايل اخلاقى تحصيل كنند كه همه اينها در جوانى امكانپذير است. سلامتى جسم، يكى ديگر از آن نعمتهاست كه در بسيارى از موارد هنگامى كه گرفته شد بازنمىگردد و يا اگر بازگردد به شكل اوّل نخواهد بود. انسان سالم قادر بر هر كار مثبتى است؛ ولى هنگامى كه سلامتى ازدست رفت عجز و ناتوانى جاى آن را خواهد گرفت به خصوص بيمارىهايى كه در سنين بالا انسان را مبتلا مىكنند، مصداق بارز همين مطلب است. امنيت نيز يكى ديگر از نعمتهاى بزرگ است؛ انسان در محيط امن قادر به انجام دادن هر كار خوبى است؛ امّا بسيار ديده شده با تزلزل امنيت، سالها ناامنى و آثارش باقى مىماند و بهزودى بازنمى گردد.
📘#حکمت_246
@nahjol_balagheh
خطبه 29.mp3
5.41M
🔈#صوت بسیار زیبا و #دلنشین
🔴شرح #خطبه_29#نهج_البلاغه
🌷کانال نهجالبلاغه🌷
@nahjol_balagheh
┄┅═✧یازهرا❁✧═┅┄
فرق بین عالم و جاهل
#نهج_البلاغه
▫️فَإِنَّ الْعَامِلَ بِغَيْرِ عِلْم کَالسَّائِرِ عَلَى غَيْرِ طَرِيق. فَلاَ يَزِيدُهُ بَعْدُهُ عَنِ الطَّرِيقِ الْوَاضِحِ إِلاَّ بُعْداً مِنْ حَاجَتِهِ. وَالْعَامِلُ بِالْعِلْمِ کَالسَّائِرِ عَلَى الطَّرِيقِ الْوَاضِحِ
🟠زيرا آن کس که بدون آگاهى (و مطالعه کافى) به انجام دادن کار پردازد همچون کسى است که از بى راهه مى رود و چنين کسى هر قدر جلوتر مى رود از منزل مقصود فاصله بيشترى مى گيرد ولى آن کس که از روى آگاهى عمل مى کند همچون رهروى است که در جاده روشن گام بر مى دارد (و به زودى به مقصد مى رسد)
✍چه تشبيه جالبى! افراد دانا و نادان هر دو در تلاشند; ولى دانا چون در جاده اصلى حرکت مى کند لحظه به لحظه به مقصد نزديک تر مى شود; ولى نادان چون در بى راهه گام بر مى دارد لحظه به لحظه از مقصد دورتر مى شود و به تعبير ديگر تلاش هاى او نتيجه معکوس دارد.
📘#خطبه_154
@nahjol_balagheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🟤گوشهای از عظمت امام حسن عسکری علیهالسلام
🎤دکتر محمدعلی انصاری
🕰زمان: ۴:۲۳ حجم: ۱۰.۱ MB
_________________
🔹کانال نهجالبلاغه🔹
♦️@nahjol_balagheh
#نهجالبلاغه
▫️أَفْضَلُ الاَْعْمَالِ مَا أَكْرَهْتَ نَفْسَکَ عَلَيْهِ
💠برترين اعمال آن است كه خود را (به زحمت) بر آن وادار كنى
✍اشاره به اينكه، كارى است برخلاف خواسته نفس؛ مثل اينكه مىخواهد مالى ببخشد و نفس او به سبب علاقه به مال با آن موافق نيست، يا از ارتباط نامشروعى بپرهيزد كه نفس تمايل به آن دارد و يا قدرت بر انتقام پيدا كرده ونفس تمايل به آن دارد و او از انتقامجويى بپرهيزد. در تمام اين موارد كه نفس انسان تمايل به فعل معروف يا ترك منكر ندارد هنگامى كه افراد با ايمان در برابر خواسته نفس مقاومت كنند و آن معروف را به جا آورند و آن منكر را ترك كنند، عملى بسيار پرفضيلت انجام دادهاند، چراكه هم كار خير انجام شده و هم نفس سركش تحت رياضت قرار گرفته و از طغيان آن پيشگيرى شده است.
📘#حکمت_249
@nahjol_balagheh
4_6046629124527622003.mp3
6.02M
🌺 شرح خطبه٨٣
🔴جلسه۱٣_ بخشچهارم
🕰زمان 12:04 حجم 5,7 MB
🎤#استاد_محمدعلی_انصاری
@nahjol_balagheh
🌺شرح خطبه ۸۳ نهجالبلاغه توسط محمدعلی انصاری
🔅جلسه۱٣_ بخشچهارم
✨ وَ أَكْمَشَ فِي مَهَلٍ وَ رَغِبَ فِي طَلَبٍ وَ ذَهَبَ عَنْ هَرَبٍ وَ رَاقَبَ فِي يَوْمِهِ غَدَهُ وَ نَظَرَ قُدُماً أَمَامَهُ، فَكَفَى بِالْجَنَّةِ ثَوَاباً وَ نَوَالًا وَ كَفَى بِالنَّارِ عِقَاباً وَ وَبَالًا وَ كَفَى بِاللَّهِ مُنْتَقِماً وَ نَصِيراً وَ كَفَى بِالْكِتَابِ حَجِيجاً وَ خَصِيماً.
🔹و (متقی) در فرصتها شتافته، و در طلب (حق) اشتیاق داشته و از (هر چه بایستۀ) گریز، روی تافته؛ و در امروزش، نگاهبان فردایش بوده و پیشاپیش، آیندهاش را نگریسته. پس بهشت برای پاداش و بهره بس است و آتشِ دوزخ برای عذاب و گرفتاری. و کفایت است که خداوند، نعمتستان و یاریرسان باشد و کفایت است که قرآن، حجتآور و جانبدار باشد.پس بهشت براى پاداش نيكوكاران سزاوار و جهنّم براى كيفر بدكاران مناسب است، و خدا براى انتقام گرفتن از ستمگران كفايت مى كند، و قرآن براى حجّت آوردن و دشمنى كردن، كافى است.
#شرح_خطبه_۸۳
@nahjol_balagheh