#آیین_کشورداری
#شرح_نامه ۵۳
📌قسمت ۱۰۷
❣امیر المومنین علیه السلام در ادامه نکاتی را دررابطه با نظارت بر تمام طبقات می فرماید
✨وَاجْعَلْ لِذَوِي الْحَاجَاتِ مِنْکَ قِسْماً تُفَرِّغُ لَهُمْ فِيهِ شَخْصَکَ، وَتَجْلِسُ لَهُمْ مَجْلِساً عَامّاً✨
💠براى کسانى که به تو نياز دارند وقتى مقرر کن که شخصاً (و چهره به چهره) به نياز آنها رسيدگى کنى و مجلسى عمومى و همگانى براى آنها تشکيل ده (و در آنجا بنشين و مشکلات آنها را حل کن.
✍ هر کسى کاسب يا تاجر يا کارمند اداره اى باشد و فرد زورمندى حقش را پايمال نموده باشد و نياز به دادخواهى داشته باشد.
✨فَتَتَوَاضَعُ فِيهِ لِلَّهِ الَّذِي خَلَقَکَ✨
🔹دو نکته ديگر را نيز فراموش نکن:
⚜نخست اينکه «در آن مجلس براى خدايى که تو را آفريده است تواضع کن.
✍روشن است اگر زمامدار تواضع نکند و با ابهت و کبر و غرور در بالاى مجلس بنشيند، ضعيفان و نيازمندان جرأت نمى کنند که با صراحت مشکل خود را مطرح کنند.
✨وَتُقْعِدُ عَنْهُمْ جُنْدَکَ وَأَعْوَانَکَ مِنْ أَحْرَاسِکَ وَشُرَطِکَ حَتَّى يُکَلِّمَکَ مُتَکَلِّمُهُمْ غَيْرَ مُتَتَعْتِع✨
💠ديگر اينکه «لشکريان و معاونانت اعم از پاسداران و نيروى انتظامى را از آنها دور ساز تا هر کس بخواهد بتواند با صراحت و بدون ترس و لکنت زبان، سخن خود را با تو بگويد.
✍بديهى است اگر مأموران با لباس هاى رسمى اطراف مجلس را گرفته باشند چنان رعب و وحشتى به افراد دست مى دهد که توان بيان حاجت خود را پيدا نمى کنند.
ممکن است گفته شود که حضور زمامدار بدون اعوان و انصار و پاسدار در چنين مجلسى خطرناک است;
✔️اوّلاً، زمامدارانِ عادل و مردمى، هنگامى که ميان مردم مى آيند خود مردم محافظ و پاسدار آنها هستند.
ثانياً، ممکن است عده اى با لباس هاى عادى و معمولى در لا به لاى جمعيت باشند تا اگر شخصى شرور قصد سوئى داشته باشد بتوانند جلوى او را بگيرند.
📝ادامه دارد.....
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
💕چه بهتر محبت از دو سر باشد❗️
#نهج_البلاغه
✨زُهْدُكَ فِي رَاغِب فِيكَ نُقْصَانُ حَظٍّ، وَ رَغْبَتُكَ فِي زَاهِد فِيكَ ذُلُّ نَفْس✨
💠اظهار بى ميلى به كسى كه به تو علاقه مند است سبب كاستى بهره تو در دوستى او است و اظهار ميل تو به كسى كه به تو بى اعتناست سبب خوارى تو خواهد شد»
📚 #حکمت ۴۵۱
@nahjol_balagheh
4_5992093820236333573.mp3
4.02M
🌺شرح دومین خطبه نهج البلاغه
🔴 جلسه ٥_ قسمت اول
#خطبه_٢
🕰زمان: ۱۵:۳۹
🔍 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
💢حکمتی از نهج البلاغه حضرت امیر علیه السلام که بعضی آن را بد فهمیدند
#نهج_البلاغه
❗️کنار کشیدن در زمان فتنه نوعی کمک به فتنه❗️
💠شرحی از کلام گهربار حضرت امیرعلیه السلام توسط رهبر فرزانه انقلاب:
🔴 این را هم عرض بکنیم؛ بعضیها در فضای فتنه، این جملهی «کن فی الفتنة کابن اللّبون لا ظهر فیرکب و لا ضرع فیحلب» را بد می فهمند و خیال میکنند معنایش این است که وقتی فتنه شد و اوضاع مشتبه شد، بکش کنار! اصلاً در این جمله این نیست که: «بکش کنار». این معنایش این است که به هیچ وجه #فتنهگر نتواند از تو استفاده کند؛ از هیچ راه. «لا ظهر فیرکب و لا ضرع فیحلب»؛ نه بتواند سوار بشود، نه بتواند تو را بدوشد؛ مراقب باید بود.
📚 #حکمت ا
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۱۱
❣هنگام باز گشت امير مؤمنان على عليه السلام از ميدان صفين به امام خبر دادند «سهل بن حنيف» (يكى از پيشگامان اسلام، از اصحاب خاص پيغمبر اكرم و اميرمؤمنان على عليهما السلام در كوفه چشم از دنيا فرو بسته در حالى كه محبوب ترين مردم نزد امام بود.
✨وَ قَدْ تُوُفِّيَ سَهْلُ بْنُ حُنَيْف الاَْنْصَارِيُّ بِالْكُوفَةِ بَعْدَ مَرْجِعِهِ مَعَهُ مِنْ صِفِّينَ، وَكَانَ أَحَبَّ النَّاسِ إِلَيْهِ
💝امام در اين هنگام در زمينه بى وفايى دنيا و از دست رفتن سريع عزيزان فرمود:
✨لَوْ أَحَبَّنِي جَبَلٌ لَتَهَافَتَ✨
💠حتى اگر كوهى مرا دوست بدارد از هم مى شكافد و فرو مى ريزد.
✍اشاره به بى وفايى و ناپايدارى طبيعت دنيا و از دست رفتن عزيزان است كه هم آزمونى براى مردان خداست و هم هشدارى براى همگان.
🔹سپس مرحوم سيّد رضى به دنبال اين گفتار حكيمانه درباره بى وفايى دنيا مى افزايد:
✔️ «معناى اين سخن آن است كه شدائد و مصائب، به سرعت به سراغ دوستان ما مى آيند و اين سرنوشت تنها در انتظار پرهيزکاران و نيكان و برگزيدگان و خوبان است و اين سخن همانند سخن ديگرى از امام(عليه السلام) است كه فرمود: «هركس ما اهل بيت را دوست دارد بايد پوشش فقر را براى خود مهيا سازد (و آماده انواع محروميت ها و گرفتارى ها) گردد.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
💢شرح حکمت ۸۱
⭕️داستانی در مورد درخشش کلام امیرمومنان در میان دانشمندان جهان از زبان #علامه_جعفری
🔔#ارزش انسان به چیست؟
✍علامه محمدتقی جعفری (رحمة الله علیه) میفرمودند: عدهای از جامعه شناسان برتر دنیا در دانمارک جمع شده بودند تا پیرامون موضوع مهمی به بحث و تبادل نظر بپردازند. موضوع این بود: ارزش واقعی انسان به چیست؟ برای سنجش ارزش خیلی از موجودات، معیار خاصی داریم. مثلا معیار ارزش طلا به وزن و عیار آن است. معیار ارزش بنزین به مقدار و کیفیت آن است. معیار ارزش پول پشتوانه آن است. اما معیار ارزش انسان ها در چیست؟
🔸هر کدام از جامعه شناسان صحبت هایی داشتند و معیارهای خاصی را ارائه دادند. بعد وقتی نوبت به بنده رسید، گفتم اگر میخواهید بدانید یک انسان چقدر ارزش دارد ببینید به چه چیزی علاقه دارد و به چه چیزی عشق می ورزد. کسی که عشقش یک خانه دو طبقه است در واقع ارزشش به مقدار همان خانه است. کسی که عشقش ماشینش است ارزشش به همان میزان است. اما کسی که عشقش خدای متعال است ارزشش به اندازه خداست.
🔸علامه فرمودند: من این مطلب را گفتم و پایین آمدم. وقتی جامعه شناس ها صحبت های مرا شنیدند برای چند دقیقه روی پای خود ایستادند و کف زدند. وقتی تشویق آنها تمام شد من دوباره بلند شدم و گفتم: عزیزان! این کلام از من نبود. بلکه از شخصی به نام علی (علیهالسلام) است. آن حضرت در نهجالبلاغه میفرمایند: «قِیمَةُ کُلِّ امْرِئٍ مَا یُحْسِنُهُ» یعنی «ارزش هر انسانی به اندازه چیزی است که دوست می دارد.»
🔸وقتی این کلام را گفتم دوباره به نشانه احترام به وجود مقدس امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) از جا بلند شدند و چند بار نام آن حضرت را بر زبان جاری کردند. حضرت علامه در ادامه میفرمودند: عشق حلال به این است که انسان مثلاً عاشق 50 میلیون تومان پول باشد. حال اگر به انسان بگویند: آی! پنجاه میلیونی! چقدر بدش میآید؟ در واقع می فهمد که این حرف توهین در حق اوست.
🔸 حالا که تکلیف عشق حلال اما دنیوی معلوم شد ببینید اگر کسی عشق به گناه و معصیت داشته باشد چقدر پست و بیارزش است! اینجاست که ارزش «ثارالله» معلوم میشود. خونی که در واقع آنقدر شرافت و ارزش پیدا کرده که فقط با معیارهای الهی قابل ارزش گذاری است و ارزش آن به اندازه خدای متعال است.
═══✙❆🌺❆✙═══
@nahjol_balagheh
═══✙❆🌺❆✙═══
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_صوتی
💠ماجرای ابن عباس و تفسیر قرآن توسط امیر المومنین علیه السلام
🎤استاد #دواچی
🎗کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
#سلام_امام_زمانم
روز وشب فکر وخیالم شده آن یارکجاست
آن ذخیره، گوهرعالم اسرار کجاست
آن سفرکرده چرا از سفرش باز نگشت
و آن که ما را به غمش کرده گرفتار کجاست
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج 💐
@nahjol_balagheh
🍃🌼
#نهج_البلاغه
✨وَ اعْلَمُوا أَنَّهُ "مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً" مِنَ الْفِتَنِ وَ نُوراً مِنَ الظُّلَمِ✨
💠آگاه باشيد آن كس كه تقوا پيشه كند و از خدا بترسد، از فتنه ها نجات مى يابد» و با نور هدايت از تاريكى ها مى گريزد، و به بهشت و آنچه كه دوست دارد جاودانه دسترسى پيدا مى كند.
📚 #خطبه ۱۸۳
@nahjol_balagheh
33.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
💢بصیرت در نهج البلاغه
🎤استاد #رفیعی
✅بسیار زیبا و شنیدنی
@nahjol_balagheh
#آیین_کشورداری
#شرح_نامه ۵۳
📌قسمت ۱۰۸
❣آن گاه امام عليه السلام براى اين دستور مهم و اجتماعى دليل روشنى از کلام پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله نقل مى کند و مى فرمايد:
✨فَإِنِّي سَمِعْتُ رَسُولَ اللهِ صلى الله عليه وآله وسلم يَقُولُ فِي غَيْرِ مَوْطِن: لَنْ تُقَدَّسَ أُمَّةٌ لاَ يُؤْخَذُ لِلضَّعِيفِ فِيهَا حَقُّهُ مِنَ الْقَوِيِّ غَيْرَ مُتَتَعْتِع✨
💠«زيرا من بارها از رسول خدا که درود خدا بر ايشان و خاندان پاکش باد اين سخن را شنيدم که مى فرمود: «امتى که در آن حق ضعيف از زورمند با صراحت گرفته نشود هرگز روى قداست و پاکى را نخواهد ديد (و آرامش از آنها رخت بر مى بندد.
✍منظور از تقدس و پاکيزگى همان پاکيزه شدن از ظلم و جور و جنايت و هرج و مرج است، چرا که اگر ضعيفان جامعه پناهگاهى براى خود پيدا نکنند دست به دست هم مى دهند و شورشى به راه مى اندازند که کنترل آن بسيار مشکل و گاه غير ممکن است و تاريخ نشان مى دهد که قيام ضعفاى جامعه و شورش هاى فراگير از همين جا سرچشمه مى گيرد.
✔️بنابراين آنچه امام و همچنين پيامبر اکرم فرمودند افزون بر اينکه دستورى اخلاقى و انسانى و سبب پيشرفت دين و آيين است جنبه سياسى هم دارد.
📝ادامه دارد...
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
4_5992093820236333574.mp3
3.55M
🌺شرح دومین خطبه نهج البلاغه
🔴 جلسه ٥_ قسمت دوم
#خطبه_٢
🕰زمان : ۱۳:۴۱
🔍 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
🔔فریب دنیا را نخورید❗️
#نهج_البلاغه
💠در عزّت و ناز دنیا بر یکدیگر پیشی نگیرید ، و فریب زینت ها و نعمت ها را نخورید و مغرور نشوید و از رنج و سختی آن ننالید و ناشکیبا نباشید ،
زیرا عزّت و افتخارات دنیا پایان می پذیرد ، و زینت و نعمت هایش نابود می گردد. و رنج و سختی آن تمام می شود ، و هر مدّت و مهلتی در آن به پایان می رسد ، و هر موجود زنده ای به سوی مرگ می رود.
📚 #خطبه ۹۹
@nahjol_balagheh
▪️
مه در محاق رفت و دل آسمان گرفت
خورشید تیره گشت و زمین و زمان گرفت
ناموس حق چو گشت شهید از جفای خصم
دربارگاه قدس دل عرشیان گرفت
🏴شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها تسلیت باد
@nahjol_balagheh
#حدیث
▪️حضرت زهرا سلام الله علیها می فرماید :
✨اِنَّ السَّعیدَ کُلَّ السَّعیدِ، حَقَّ السَّعیدِ مَنْ احَبَّ عَلیّا فی حَیاتِهِ وَ بَعْدَ مَوْتِهِ✨
💠همانا حقیقت و واقعیّت تمام سعادت ها و رستگاری ها در دوستی علیّ علیه السلام در زمان حیات و پس از رحلتش خواهدبود.
📘شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید:ج 2، ص 449
@nahjol_balagheh
4_5913659466779198632.mp3
2.76M
▪️اگر کسی از خانوم حضرت زهرا کم بگیره خیلی
🎤استاد #عالی
#ایام_فاطمیه
@nahjol_balagheh
🌷سلام خدمت دوستان عزیز
شرح خطبه ۲۰۲ که مناسبت دارد با شهادت سیده دو عالم حضرت زهرا سلام الله علیها تقدیم شما دوستان می گردد.
این خطبه آه سوزان امام عليه السلام در کنار قبر حضرت زهرا (ع)
امام اين سخنان پر سوز و گداز را هنگامى بیان می کندکه جسم پاک زهراى مرضيه(ع) را با دست خود در قبر مى گذارد،
سخنانى که از يک سو دليل بر عظمت بانوى اسلام فاطمه زهرا(ع)و از سوى ديگر نشانه شدت ناراحتى امام على علیه السلام از فراق جانگداز اوست.
امام در بيان اين عبارات، بهترين و مناسب ترين مخاطب; يعنى رسول خدا صلی الله علیه و آله را انتخاب کرده و با او درد دل می کند .
#شرح_خطبه ۲۰۲
#نهج_البلاغه
✔️قسمت اول
✨السَّلاَمُ عَلَيْکَ يَا رَسُولَ اللّهِ عَنِّي، وَ عَنِ ابْنَتِکَ النَّازِلَةِ فِي جِوَارِکَ، وَالسَّرِيعَةِ اللِّحَاقِ بِکَ✨
💠«سلام و درود بر تو اى رسول خدا صلى الله عليه وآله از سوى خودم، و از سوى دخترت زهرا که هم اکنون در جوار تو فرود آمده، و به سرعت به تو ملحق شده است.
✍با اينکه محتواى سخنان امام عليه السلام شکوائيه دردناکى است; ولى ادب کلام ايجاب مى کند که از سلام و درود بر پيامبر(صلى الله عليه وآله) شروع کند.
🔹جمله النَّازِلَةِ فِي جِوَارِکَ
نشان مى دهد که قبر بانوى اسلام در کنار قبر پيامبر(صلى الله عليه وآله) بود و نظريه کسانى که قبر مقدّس آن حضرت را در خانه اش مى دانند، تقويت مى کند.
🔹جمله السَّرِيعَةِ اللِّحَاقِ بِکَ
اشاره پرمعنايى به مصائب شديد حضرت فاطمه زهرا عليها السلام دارد که او را در بهترين سالهاى جوانى به ديار باقى منتقل ساخت و فاصله آن با رحلت پيامبر صلى الله عليه وآله طبق بعضى روايات 45 روز و مطابق برخى 75 روز و طبق روايت ديگرى 95 روز بوده است و در روايات غير مشهورى 4 ماه و 6 ماه نيز گفته شده است.
═══✙❆🍂❆✙═══
@nahjol_balagheh
═══✙❆🍂❆✙═══