هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : عشق رسول خدا (ص) به حضرت خدیجه (س)
👤 #حجت_الاسلام_فرحزاد
☑️ @samtekhoda3
در اولین روزهای بعثت که جبرئيل بر پیامبر(ص) نازل شده و نحوه وضو گرفتن و اقامه نماز را به ایشان تعلیم داد. پیامبر(ص) نیز نحوه وضو گرفتن و نماز خواندن را به خدیجه(س) و امیرالمومنین(ع) آموخت و با ایشان اقامه نماز کرد بدین شکل حضرت خديجه(س) با پيامبر(ص) و على(ع)، اولين جامعه اسلامى را تشكيل دادند و در دوره دعوت غير علنى به اجراى مراسم عبادى و نماز مىپرداختند هم چنین زمانی که رسول خدا(ص) شروط اسلام یعنی اقرار به یگانگی خداوند و رسالت رسولان، معاد، عمل به اصول شریعت و احکام آن و اطاعت اولی الامر و ائمه طاهرین از فرزندان او همراه با برائت از دشمنان آن ها را برای خدیجه(س) بیان میکند، خدیجه(س) به همه آن ها اقرار و یک به یک آنها را تصدیق میکند. بعد از آن رسول گرامی(ص)، از ایشان عهد اکید گرفته و اصول و فروع، واجبات و محرمات را به ایشان آموختند
خداوند متعال بارها موقعیت و مقام خدیجه(س) را از طرق گوناگون آشکار نموده، و از منزلت رفیع او در درگاه الهی پرده برداشته است. بارها سلام سفارشی و مؤکّد ربوبی توسط جبرئیل(ع) به محضر خدیجه(س) رسیده است.
در هنگام وضع حمل آن حضرت زمانی که زنان قریش برای کمک به خدیجه(س) نیامدند، چهار بانوی نورانی از س.ی خداوند به کمک ایشان فرستاده شدند و این در حالی بود که خدیجه(س) از دیدن آنان هراسان بود، یکی از آن چهار زن به خدیجه(س) گفت: غمگین مباش، پروردگارت ما را برای یاری تو فرستاده است.ما خواهران و یاوران تو هستیم. من «ساره» هستم، این «آسیه دختر مزاحم » رفیق بهشتی تو است و این هم «مریم دختر عمران» است و این یکی «کلثوم خواهر موسی بن عمران» است. خدا ما را برای کمک به تو فرستاده است تا یاور و پرستار تو باشیم.
حضرت خدیجه(س) در لحظات احتضار، فاطمه(س) را نزد پیامبر(ص) فرستاده از رسول خدا، خواهش کند تا یکی از لباسهای خود را کفن خدیجه(س) قرار دهد. وقتی فاطمه(س) نزد پدر رفت و درخواست مادر را مطرح کرد، اشک از چشمان حضرت جاری گشت، چیزی نگذشت که جبرئیل(ع) نازل شد در حالی که کفنی از بهشت همراه خویش داشت که خداوند آن را برای خدیجه(س) فرستاده بود.
آیه 8 سوره ضحی «و وجدک عائلا فاغنی»؛ و تو را فقیر یافت و توانگر کرد. به به نظر بسیاری از مفسران، این آیه به نقش اقتصادی حضرت خدیجه(س) در پیشرفت نهضت جهانی اسلام اشاره دارد.
خداوند متعال بارها توسط پیامبر اکرم(ص) از جایگاه ویژة خدیجه(س) در بهشت خبر داده است.
خدیجه علیه السلام در معرفی امام حسین علیه السلام: در زیارت وارث می خوانیم «السلام علیک یابن فاطمه الزهرا السلام علیک یابن خدیجه الکبری»
امام مجتبی علیه السلام هم قیافه حضرت خدیجه علیه السلام:
قَالَ اَلْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ علیه السلام فِي قَوْلِهِ تَعَالَى فِي أَيِّ صُورَةٍ ما شاءَ رَكَّبَكَ قَالَ صَوَّرَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ فِي ظَهْرِ أَبِي طَالِبٍ عَلَى صُورَةِ مُحَمَّدٍ فَكَانَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ أَشْبَهَ اَلنَّاسِ بِرَسُولِ اَللَّهِ ص وَ كَانَ اَلْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ أَشْبَهَ اَلنَّاسِ بِفَاطِمَةَ وَ كُنْتُ أَنَا أَشْبَهَ اَلنَّاسِ بِخَدِيجَةَ اَلْكُبْرَى. امام حسن علیه السلام در توضیح آیه فوق(سوره انفطار آیه 8) می فرمایند: خداوند شکل حضرت علی علیه السلام را در صلب ابوطالب به شکل و قیافه پیامبر ترسیم نمود پس علی علیه السلام شبیه ترین مردم به پیامبر و برادرم حسین شبیه ترین افراد به مادرم فاطمه و من شبیه ترین افراد به خدیجه کبری هستم.احتجاج امام حسین علیهالسلام با کوفیان در روز عاشورا با معرفی خدیجه کبری علیها سلام: فرمود: .. انشدکم اللَّه هل تعلمون انّ جدّتی خدیجة بنت خویلد اوّل نساء هذه الامّة اسلاما؟ کوفیان گفتند اللهم نعمشما را به خدا آیا می دانید که جده من خدیجه دختر خویلد اولین کسی است که به پیامبر، اسلام آورد؟. کوفیان گفتند آری به خدا پيامبر اكرم (ص) در تفسير «عينا يشرب بها المقربون آيه 22 مطففين ، همان چشمه بهشتي كه مقربان از آن مي نوشند. فرمود: « المقربون السابقون؛ رسول الله، و علي بن ابيطالب و الائمة، فاطمة و خديجة»
✨ زیارت نامه حضرت خدیجه (سلام الله علیها)
🔸 السَّلامُ عَلَیْكِ یا اُمَّ الْمُؤْمِنِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا زَوْجَةَ سَیّـِدِ الْمُرْسَلِینِ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا اُمَّ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا أَوَّلَ الْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا مَنْ أَنْفَقَتْ مالَها فِی نُصْرَةِ سَیِّدِ الاَْنْبِیاءِ، وَ نَصَرَتْهُ مَااسْتَطاعَتْ وَدافَعَتْ عَنْهُ الاَْعْداءَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا مَنْ سَلَّمَ عَلَیْها جَبْرَئِیلُ، وَ بلَّغَهَا السَّلامَ مِنَ اللهِ الْجَلِیلِ، فَهَنِیئاً لَكِ بِما أَوْلاكِ اللهُ مِنْ فَضْل، وَالسَّلامُ عَلَیْكِ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ.
🔹 سلام بر تو اى مادر مؤمنان، سلام بر تو اى همسر سرور فرستادگان، سلام بر تو اى مادر فاطمه زهرا سرور بانوان دو جهان، سلام بر تو اى نخست بانوى مؤمن، سلام بر تو اى آن كه دارائیش را در راه پیروزى اسلام و یارى سرور انبیا هزینه كرد و دشمنان را از او دور ساخت، سلام بر تو اى آن كه بر او جبرئیل درود فرستاد، و سلام خداى بزرگ را به او ابلاغ كرد، این فضل الهى گوارایت باد و سلام و رحمت و بركاتش بر تو باد.
هدایت شده از دریچه
🔴به اسم آزادی سقف دغدغه زنان رو به اندازهی رفتن به ورزشگاه تقلیل دادند.
ریحانه عسکری
@Fetan
💠 حکم روزه گرفتن زنان باردار و شیرده
❓حکم روزه گرفتن برای زن باردارکه نمیداند روزه برای جنین ضرر دارد یا نه؟
🔻همه مراجع:
➖ اگر بر اثر روزه، ترس از ضرر برای جنین داشته باشد، نباید روزه بگیرد.
❓زنی که بچه شیر میدهد، حکم روزه او چگونه است؟
🔻همه مراجع:
اگر روزه باعث کمی شیر او و ناراحتی بچه شود، یا برای خودش ضرر داشته باشد، روزه بر او واجب نیست و باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و روزه ها را بعدا قضا کند.
▫️ آیات عظام: امام و خامنه ای: اگر برای خودش ضرر داشته باشد، دادن یک مد طعام، بنابر احتیاط واجب است.
▫️ آیات عظام: صافی و مکارم: اگر برای خودش ضرر داشته باشد، دادن یک مد طعام لازم نیست.
❓مادری که به نوزاد دو ماهه اش شیر می دهد، با توجه به بودن شیرخشک در بازار آیا می تواند روزه بگیرد؟
🔻همه مراجع:
اگر استفاده از شیر خشک برای تغذیه نوزاد ضرر و مشکلی ندارد باید روزه بیگرد.
▫️آیات عظام: خامنه ای و سیستانی: بنابر احتیاط واجب.
🏴 رهبرمعظمانقلاب: حضرت، مظلومه است؛ این بزرگوار واقعاً مظلومه است. تعبیر کردند جناب آقاى اعرافى گفتند غریب؛ واقعاً همینجور است؛ جناب خدیجه (س) غریب است. حالا شما میگویید مادر یازده امام، [امّا] در واقع مادر دوازده امام؛ چون ایشان مادر امیرالمؤمنین هم هست. ایشان امیرالمؤمنین را در آغوش خودش، در دامان خودش، در زندگى خودش پرورش داده تا چند سالگى. ۹۵/۲/۲۰
#پاسخ_شبهات
#وفات_حضرت_خدیجه
💢تعدد ازدواج پیامبر و شهوت رانی!؟
✅تحلیل "توماس کارلایل" فیلسوف بزرگ قرن نوزندهم
درباره تعدد زوجات حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم
تعدد #زوجات محمد ، پس از فوت خدیجه بود که سن پیامبر اسلام در آن زمان، بین پنجاه و شصت سال بود. چگونه می توان نسبت #شهوت_رانی به کسی داد که همه مردم او را در جوانی به عفت و درستی ، نسبت می دادند و (محمد امین) می خواندند ؛ چگونه می توان نسبت #شهوت_رانی داد به کسی که در بیست و پنج سالگی، زنی چهل ساله می گیرد و تا سن پنجاه سالگی فقط به یک بیوه سالخورده بسنده می کند؟
اگر این اتهام ها درست بود ، باید آن وقت که جوان بود، زن های متعددی می گرفت. بر شخص با انصاف، روشن می شود که تعدد زنان، برای #تقویت و پیشرفت دین اسلام بوده نه برای عیش و شهوت رانی .
📚زندگانی محمد صفحه 34
🆔https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi
👣راه واقعی نجات👣
👼محّمد بن مسلم از امام باقر (ص) نقل میکند؛به آن حضرت عرض کردم:بعضی از مردم را مشاهده میکنیم که در عبادت جدیت دارند و با خشوع،بندگی می کنند؛ولی به ولایت ائمه (ع) اقرار نکرده و حق را نشناخته اند،آیا این عبادت و خشوع برای آنها سودی دارد؟👼
فرمود:محّمد❗️مَثَل اهل بیت پیامبر(ص) مَثَل خانواده ای است که در بنی اسرائیل بودند،هر یک از افراد آن خانواده که چهل شب عبادت و کوشش میکرد،پس از آن هر دعایی میکرد مستجاب میشد
🌛یک نفر از همان خانواده چهل شب را به عبادت گذراند،بعد از آن دعا کرد؛ولی مستجاب نشد.🌜
🗿خدمت حضرت عیسی(ع)آمد و از وضع خویش شکایت کرد،حضرت عیسی(ع) در مورد آن مرد از خداوند درخواست کرد،خطاب رسید،؛عیسی❗️
🚪این بنده ی من از راه و دری که نباید وارد شود وارد شده است،او مرا میخواند در حالیکه در قلبش نسبت به پیامبری تو شک دارد،اگر انقد دعا کند که گردنش قطع شود و انگشتانش از هم بپاشد دعایش را مستجاب نخواهم کرد.
📣عیسی(ع) به او فرمود:خدا را میخوانی درحالیکه درباره ی نبوت پیامبرش مشکوکی⁉️
🔑عرض کرد:آنچه فرمودی واقعیت دارد، از خدا بخواه این شک را از دل من بزداید،عیسی(ع)دعا کرد و خداوند او را بخشید و به مقام سایر آن خانواده نائل شد.🔑
📙۱۰۰۱حکایت اخلاقی
🆔https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi
هدایت شده از شاخص
💯 انهایی که به جلیلی طعنه میزدند ۶سال مذاکره بدون دستاورد در جریان باشند که مذاکرات روحانی و ظریف هم به ۶سال رسید!
#خسارت_محض
🇮🇷 @Jalil
🔺eitaa.com/shakhes_1
🔺http://sapp.ir/shakhes.1
─═इई 🍃🌷🍃ईइ═─
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - ۰۶ خرداد ۱۳۹۷
میلادی: Sunday - 27 May 2018
قمری: الأحد، 11 رمضان 1439
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (100 مرتبه)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین (1000 مرتبه)
- یا فتاح (489 مرتبه) برای فتح و نصرت
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️4 روز تا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
▪️7 روز تا اولین شب قدر
▪️8 روز تا ضربت خوردن امام علی علیه السلام
▪️9 روز تا دومین شب قدر
▪️10 روز تا شهادت امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام
حکمت۸۵ نهج البلاغه
قَالَ ( عليه السلام ) : مَنْ تَرَكَ قَوْلَ لَا أَدْرِي أُصِيبَتْ مَقَاتِلُهُ .
و درود خدا بر او فرمود:
كسي كه از گفتن نمي دانم روي گردان است،
به هلاكت و نابودي مي رسد.
شرح و تفسير خطرات ترك «نمى دانم» امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه سخنى را كه در حكمت ۸۲ آمده بود به صورت جالب ديگرى بيان مى كند و مى فرمايد: «كسى كه جمله «نمى دانم» را ترك كند مواضع آسيب پذير خود را در معرض ضربه هاى خطرناك (مخالفان) قرار داده است»; (مَنْ تَرَكَ قَوْلَ «لاَ أَدْرِي» أُصِيبَتْ مَقَاتِلُهُ).
اشاره به اين كه با اين كار خود را به هلاكت مى افكند و اين هلاكت ممكن است جنبه دنيوى داشته باشد در آنجا كه سخنان نسنجيده و خطرآفرين است و يا جنبه اخروى، در آنجا كه سخنانش لطمه به حيثيت و آبروى اشخاص وارد مى كند يا مردم را به گمراهى مى كشاند.
«مقاتل» جمع «مقتل» است.
ارباب لغت آن را به مواضعى از بدن كه اگر ضربه بر آن وارد شود حيات انسان به مخاطره مى افتد تفسير كرده اند; مانند سر و سينه و امثال آن.
ابن ابى الحديد در شرح اين سخن حكيمانه داستان جالبى از بوذرجمهر نقل مى كند كه زنى نزد او آمد و از مسئله اى سؤال كرد.
بوذرجمهر گفت: نمى دانم.
زن عصبانى شد.
گفت: پادشاه هر سال آلاف و الوفى به تو مى دهد كه بگويى نمى دانم؟ بوذرجمهر گفت: آنچه را به من مى دهد در برابر چيزهايى است كه مى دانم و اگر مى خواست در برابر آنچه نمى دانم چيزى به من بدهد تمام بيت المال او نيز كفايت نمى كرد (اشاره به اين كه مسائلى را كه ما نمى دانيم بسيار بيشتر از آن است كه مى دانيم).
نيز از بعضى فضلا نقل مى كند كه اگر كسى در برابر چيزهايى كه نمى داند بگويد: نمى دانم، او را تعليم مى دهيم تا بداند و اگر بگويد: مى دانم، امتحانش مى كنيم تا بگويد نمى دانم (و رسوا شود).
شبيه اين سخن را مرحوم مغنيه در فى ظلال نهج البلاغه از كتاب «الحكمة الخالده» نقل مى كند كه دانشمندى مى گفت: گفتن «لا أدرى» (نمى دانم) را ياد بگيريد، چرا كه اگر بگوييد نمى دانم به شما تعليم مى دهند تا بدانيد و اگر بگوييد مى دانم از شما سؤال مى كنند و نمى دانيد و رسوا مى شويد.
سپس مى افزايد: احدى از ياران رسول خدا(صلى الله عليه وآله)ادعا نكرد كه همه چيز را مى داند و به طور مطلق نگفت: «سلونى» (از من بپرسيد) به جز على بن ابى طالب(عليه السلام) .
در همين رابطه ضرب المثلى نقل شده است كه آن نيز محتواى كلام امام را دارد: «مَقْتَلُ الرَّجُلِ بَيْنَ فَكَّيْهِ» موضع آسيب پذير انسان در ميان دو فك او قرار دارد (يعنى زبان او مايه هلاكت او مى شود).
مرحوم شوشترى از قتاده (فقيه معروف اهل سنت) نقل مى كند كه روزى ادعا كرد كه من هر چه را تا به حال شنيده ام يا به حافظه سپرده ام هرگز فراموش نكرده ام.
بعد از اين سخن به خدمتكارش گفت: كفش مرا بياور بپوشم.
خدمتكار گفت: كفش شما در پاى شماست (وى از آن ادعا و اين عمل سخت شرمنده شد).