#حڪـمـت ۲۱۳ نهج البلاغہ
وَ قَالَ [عليه السلام] أَغْضِ عَلَى الْقَذَى وَ الْأَلَمِ تَرْضَ أَبَداً .
تحمل مشكلات و خشنودى (اخلاقى، تربيتى)
و درود خدا بر او، فرمود :
✍چشم را از سختيِ خوار و خاشاك و رنج ها فروبند تا همواره خشنود باشي.
❣ @nahjolbalaghekhani❣
پندهای مولا علی علیه السّلام
#حڪـمـت ۲۱۳ نهج البلاغہ وَ قَالَ [عليه السلام] أَغْضِ عَلَى الْقَذَى وَ الْأَلَمِ تَرْضَ أَبَداً .
🔔 برخورد با ناملایمات⁉️
🌸 بر ناملايمات چشم فروبند وگرنه هيچگاه خشنود نباشى!
🌿 أغْضِ عَلى القَذى و إلاّ لَم تَرضَ أبدا
#نهج_البلاغه ، حکمت۲۱۳
💟 @nahjolbalaghekhani
#زیارت_امیرالمومنین_در_روز_یکشنبه❤
🌸
السَّلامُ عَلَى الشَّجَرَةِ النَّبَوِيَّةِ وَ الدَّوْحَةِ الْهَاشِمِيَّةِ الْمُضِيئَةِ الْمُثْمِرَةِ بِالنُّبُوَّةِ الْمُونِقَةِ [الْمُونِعَةِ] بِالْإِمَامَةِ وَ عَلَى ضَجِيعَيْكَ آدَمَ وَ نُوحٍ عَلَيْهِمَا السَّلامُ السَّلامُ عَلَيْكَ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ السَّلامُ عَلَيْكَ وَ عَلَى الْمَلائِكَةِ الْمُحْدِقِينَ بِكَ وَ الْحَافِّينَ بِقَبْرِكَ يَا مَوْلايَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ هَذَا يَوْمُ الْأَحَدِ وَ هُوَ يَوْمُكَ وَ بِاسْمِكَ وَ أَنَا ضَيْفُكَ فِيهِ وَ جَارُكَ فَأَضِفْنِي يَا مَوْلايَ وَ أَجِرْنِي فَإِنَّكَ كَرِيمٌ تُحِبُّ الضِّيَافَةَ وَ مَأْمُورٌ بِالْإِجَارَةِ فَافْعَلْ مَا رَغِبْتُ إِلَيْكَ فِيهِ وَ رَجَوْتُهُ مِنْكَ بِمَنْزِلَتِكَ وَ آلِ بَيْتِكَ عِنْدَ اللَّهِ وَ مَنْزِلَتِهِ عِنْدَكُمْ وَ بِحَقِّ ابْنِ عَمِّكَ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ وَ عَلَيْهِمْ [عَلَيْكُمْ] أَجْمَعِينَ.
🌸
سلام بر شجره نبوت،و درخت تنومند هاشمى،درخت تابان و بارور به بركت نبوّت و خرّم و سرسبز به حرمت امامت،و بر دو آرميده در كنارت آدم و نوح(درود بر آنها باد).سلام بر تو و بر اهل بيت پاك و پاكيزهات،سلام بر تو و بر فرشتگان حلقهزننده بر دورت و گرد آمده بر قبرت، اى مولاى من اى امير مؤمنان،امروز روز يكشنبه و روز تو و به نام توست و من در اين روز ميهمان و پناهنده به توام،ايى مولاى من از من پذيرايى كن و مرا پناه ده،چه همانا تو كريمى و مهماننوازى را دوست مىدارى و از سوى خدا مأمور به پناه دادنى،پس برآور خواهشى را كه براى آن در اين روز بسوى تو ميل نمودم و آن را از تو اميد دارم،به حق مقام والاى خود و جايگاه بلند اهل بيتت نزد خدا و مقام خدا نزد شما،و بحق پسر عمويت رسول خدا كه خدا بر او و خاندانش همه و همه درود و سلام فرستد.
🔸 @nahjolbalaghekhani
هدایت شده از پاتوق
💢✨ثواب بوسیــدن پای مـادر✨💢
✍پیامبر(ص) فرمود:
«کسی که پای مادرش را ببوسد؛
مثل این است که آستانه کعبه را بوسیده است».
(گنجینه جواهر🌹🍃)
✨💠✨
و نیز فرمود:«هر کس پیشانی مادر خود را ببوسد
از آتش جهنم محفوظ خواهد ماند».
(نهج الفصاحة🌹🍃)
✨💠✨روزی مردی نزد پیامبر(ص) آمد و عرض کرد:
من تمام گناهان را انجام داده ام،ایا راه توبه برای من هست؟
فرمود:ایا پدر و مادرت زنده اند؟گفت:تنها پدرم زنده است.
فرمود:به پدر خود احترام و نیکی کن؛
تا خداوند تو را ببخشد. وقتی که آن مرد رفت،
حضرت به اطرافیانش فرمود:
«ای کاش مادرش زنده بود».
(بحارالانوار، ج 71🌹🍃)✨💠✨
🔰حضرت محمد(ص) فرمودند:
همانگونه که دعای پیامبران در مورد امت خودشان
مستجاب است، دعای پدران نیز در حق
فرزندانشان مستجاب است».
📚نهج الفصاحه🌹🍃
📡 @hakim35
فضائل مولا
حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم
به حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام
فرمودند :
چون قیامت شود بیایی تو بر اسبی از نور سوار و بر سرت تاجی از نور باشد که روشنی او چشم ها را خیره کند ، پس ندا از جانب رب العزة برسد ، کجاست خلیفه محمد رسول الله صلی الله علیه و آله تو گویی اینک منم ، پس ندا ترا که یاعلی دوستان خود را داخل بهشت و دشمنان خود را داخل جهنم کن ، تویی قسمت کننده بهشت و دوزخ.
منبع :
عین الحیوة صفحه 107
یا قسیم النار والجنه
#حیدریون_وارد_شوند.
@nahjolbalaghekhani
#درمان_همه_دردها
🍃مقام معظم رهبری:
💢امروز شرایطی مشابه شرایط حکومت دوران امیرالمومنین است پس روزگار ،روزگار نهج البلاغه است امروز می شود از دیدگاه دقیق و نافذ امیرالمومنین به واقعیتهای جهان و جامعه نگاه کرد و بسیاری از حقایق را دید و شناخت و علاج دردها را پیدا کرد همین است که به نظر ما امروز از همیشه به نهج البلاغه محتاج تریم.
با پیوستن به کانال نهج البلاغه روزانه فرازهایی از کتاب مقدس نهج البلاغه را دریافت کنید.
یاعلی
#حیدریون_وارد_شوند.
@nahjolbalaghekhani
پندهای مولا علی علیه السّلام
🔔 برخورد با ناملایمات⁉️ 🌸 بر ناملايمات چشم فروبند وگرنه هيچگاه خشنود نباشى! 🌿 أغْضِ عَلى القَذى و
#بــهتــريــن_راه_آرامـــش
امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه اش دستور بسيار خوبى براى تحصيل آرامش در زندگى مى دهد و مى فرمايد: «چشم خود را بر خاشاك و رنج ها فرو بند تا هميشه راضى باشى»; (أَغْضِ عَلَى الْقَذَى وَ الاَْلَمِ تَرْضَ أَبَداً).
«أَغْضِ» از ريشه «اغضاء» به معناى نزديك كردن پلك هاى چشم به يكديگر است بى آنكه كاملاً آن را ببنديم، ازاين رو آن را در فارسى به فرو بستن ترجمه مى كنند. «قَذَى» به معناى خاشاك و اشياى ريزى است كه در چشم مى افتد و چشم را ناراحت مى كند و «أَلَم» به معناى درد و رنج است. اشاره به اين كه زندگى انسان در اين جهان به هر حال آميخته با ناراحتى هايى است و شايد هيچ كس را نتوان پيدا كرد كه از چيزى ناراحت نباشد; گاه مشكلاتى براى خود مى بيند و گاه براى فرزندان و بستگان، يا دوستان، يا همشهريان، يا هموطنان و امثال آن و اگر انسان تاب تحمل هيچ مشكلى را نداشته باشد و در برابر هر مشكلى بى تابى و جزع و فزع كند، هرگز رضايت خاطر و آرامش روح پيدا نخواهد كرد، بنابراين انسان بايد صبور و شكيبا و داراى تحمل باشد تا بتواند آرامش خود را در زندگى حفظ كند و از حيات خود راضى و از نعمت هاى پروردگار خشنود باشد و گرنه اين بى تابى ها ممكن است سر از شكايت از پروردگار درآورد و سعادت انسان را بر باد دهد.
در تعدادى از نسخ نهج البلاغه مانند نسخه ابن ميثم و منهاج البراعة و همچنين علامه مجلسى در بحارالانوار كه مستقيماً از نهج البلاغه نقل كرده اند به جاى «وَالاَْلَمِ» «وَاِلاّ لَمْ» آمده است كه مفهوم جمله چنين مى شود: «چشم خود را بر خاشاك فرو بند وگرنه هرگز رضايت خاطر پيدا نخواهى كرد». اين نسخه مناسب تر به نظر مى رسد، زيرا چشم فرو بستن از قذى (خاشاك) مفهوم روشنى دارد; امّا چشم فرو بستن از اَلَم (درد و رنج) مفهوم مناسبى ندارد. انسان درد و رنج را بايد تحمل كند نه آنكه چشم بر آن فرو بندد. اضافه بر اين آهنگ جمله نيز با نسخه اخير مناسب است نه با نسخه قبل.
افزون بر این در نهج البلاغه نیز امام(علیه السلام) تعبیرى دارد که مناسب نسخه دوم است آنجا که مى فرماید: «وَأغْضَیْتُ عَلَى الْقَذى وَشَرِبْتُ عَلَى الشَّجا; چشم بر خاشاک فرو بستم و با گلویى که استخوان در آن گیر کرده بود جرعه تلخ حوادث را نوشیدم».(1)
ابن ابى الحدید در شرح نهج البلاغه خود شعر مناسبى از یکى از شعراى عرب نقل کرده است که مى گوید:
إذا أنْتَ لَمْ تَشْرَبْ مِراراً عَلَى الْقَذى *** ظَمِئْتَ وَأیُ النّاسِ تَصْفُو مَشارِبُهُ
اگر خاشاک را در آب نوشیدنى خود تحمل نکنى همیشه تشنه خواهى ماند و کدام انسان است که همیشه نوشابه اش صاف باشد.
شاعر دیگرى مى گوید:
وَمَنْ لَمْ یَغْمِضْ عَیْنَهُ عَنْ صَدیقِهِ *** وَعَنْ بَعْضِ ما فِیهِ یَمُتْ وَهُوَ عاتِبٌ
کسى که نسبت به عیوب دوستش اغماض نداشته باشد از دنیا مى رود در حالى که دائماً در حال سرزنش کردن است.(2)
در حدیثى از مستطرفات سرائر مى خوانیم که امام صادق(علیه السلام) از پدر بزرگوارش امام باقر(علیه السلام) نقل مى کند: «أکْثَرُ أهْلِ الْجَنَّةِ الْبُلْهُ; بیشترین بهشتیان افراد کم خرد هستند». راوى عرض مى کند: منظورتان ابلهان و افراد مجنون و بیمار است؟ امام(علیه السلام) مى فرماید: «نه»، «الّذینَ یَتَغافَلُونَ عَمّا یَکْرَهُونَ یَتَبالَهُونَ عَنْهُ; منظورم کسانى است که در برابر عوامل ناراحتى تغافل مى کنند و خود را به بى خبرى مى زنند»(3). (4)
⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
📕(1). خطبه 26 .
📕(2). شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید، ج 19، ص 34.
📕(3). مستطرفات السرائر، ص 566.
📕(4). سند گفتار حکیمانه: مرحوم خطیب تنها منبعى که براى این کلام پرمعناى حکیمانه جز نهج البلاغه نقل کرده غررالحکم آمدى است که در آنجا به جاى «وَالاْلَمِ» «وَ إلاّ لَمْ» آمده است. (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص 173)
#تفسیر_حڪمت_۲۱۳
#نـــهـــج_الــبــلاغـــه
‼️ @nahjolbalaghekhani
🌸 فردی ازامام صادق(علیه السلام) سوال کرد :
ازکجا بدانم که ازدرگاه خدا رانده شده ام یا نه؟
حضرت فرمودند:
به قلبت رجوع کن اگر دیدی محبت مادرم زهرا (سلام الله علیها) در قلبت هست بدان خدا لطفش با توست والا از درگاه خدا رانده شده ای
بحارالانوارج 41
🔰 @nahjolbalaghekhani🔰
شوق درخت طوبي به حضرت امیرالمومنین عليه السلام
☀️امام محمد باقر عليه السلام از اجداد طاهرينشان عليهم السلام نقل ميكنند كه ؛
☀️پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند :
🍃در شب معراج در آسمان ششم درختي ديدم كه زيباتر و بزرگتر از آن درخت را تا به حال نديده بودم.
پس به جبرئيل گفتم : اي دوست من ! - جبرئيل - اين درخت چيست؟
گفت : اين درخت طوبي است اي حبيب من.
گفتم: اين صداي زيبا و بلند كه ميآيد چيست؟
گفت : اين صداي درخت طوبي است.
گفتم چه ميگويد:
گفت: مرتب ميگويد: «وا شوقاه إليك يا علي بن أبي طالب»
اي علي چقدر مشتاق تو هستم.
📚 بحارالانوار ، ج ٨ ص ١۵٠.
🙏خدایا ای آفریننده گوهر وجود امیرالمؤمنین علیه السلام سلام مارا به ایشان برسان و مراتب شوق قلبی ما شیعیانش راهم به امیرالمؤمنین ع خبربده 💝
آمین بارب العالمین🙏
☀️اللهم صل علی امیرالمؤمنین علی ابن ابی طالب علیه السلام ☀️
اَللَّهُمَّ العَنِ الجِبتَ وَ الطّاغوت وَ النَّعثَل وَ عَذّبهُم عَذاباً شَدیداً
@nahjolbalaghekhani
🎯 #حڪمــت ۲۱۲ نـهــج الــبـلاغــہ
وَ قَالَ [عليه السلام] عُجْبُ الْمَرْءِ بِنَفْسِهِ أَحَدُ حُسَّادِ عَقْلِهِ.
🎗 #خــود_پـسنـدى_آفــت_عــقــل (اخلاقى)
و درود خدا بر او، فرمود :
✍خود پسندى يكى از حسودان عقل است.
@nahjolbalaghekhani
پندهای مولا علی علیه السّلام
🎯 #حڪمــت ۲۱۲ نـهــج الــبـلاغــہ وَ قَالَ [عليه السلام] عُجْبُ الْمَرْءِ بِنَفْسِهِ أَحَدُ حُسَّا
👿 #دشــمــن_نــيــرومنــد_عــقـــل:
امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه به يكى از آثار سوء خودپسندى اشاره كرده، مى فرمايد: «خودپسندىِ انسان يكى از حسودان عقل اوست»; (عُجْبُ الْمَرْءِ بِنَفْسِهِ أَحَدُ حُسَّادِ عَقْلِهِ).
مى دانيم حسود كسى است كه به نعمت هايى كه به انسان رسيده رشك مى ورزد و آرزوى زوال آن را دارد و همين امر سبب مى شود به دشمنى با او برخيزد و هر كارى از دستش ساخته است، در اين راه انجام دهد، چهره او را در جامعه نازيبا نشان دهد، عيوب او را فاش سازد، افراد را از طريق شايعه پراكنى از وى دور كند و حتى به خانواده و فرزندان او دشمنى ورزد، اگر بتواند، كسب و كار و مقام او را از وى بگيرد و اگر نتواند در مسير آن مانع تراشى كند. اينها كارهايى است كه يك حسودِ عنود انجام مى دهد. خودپسندى در برابر عقل انسان نيز همين كارها را انجام مى دهد; قدرت عقل را از انسان مى گيرد و او را به خطا مى افكند، عيب انسان را ظاهر مى سازد، مردم را از او متنفر مى كند، حتى خانواده او را گرفتار مشكلات مى كند، جاه و مقام او را متزلزل مى سازد و گاه اموال و ثروت او را از دستش مى گيرد، چرا كه مردم هرگز حاضر به همكارى با افراد خودپسند و خودخواه نيستند. بنابراين، اين تعبير كه «خودپسندى يكى از حاسدان عقل انسان است» تعبيرى بسيار رساست كه تمام نكاتى را كه در بالا گفته شد در بر دارد و اين است معناى فصاحت و بلاغت كه انسان در ضمن عبارت كوتاهى حقايق فراوانى را بيان نمايد. در ضمن تعبير به «أَحَدُ حُسّادِ عَقْلِهِ; يكى از حاسدان عقل» نشان مى دهد كه عقل انسان حاسدان ديگرى نيز دارد كه از آن جمله هواى نفس و استبداد به رأى و تكبر است و در عوامل ظاهرى نيز شراب و مواد مخدر دشمن و حسودِ عنود عقل اند.
درباره آثار خطرناك عُجب و خودپسندى در بحث هاى گذشته در گفتار حكيمانه 38 (وَأوْحَشَ الْوَحْشَةِ الْعُجْبُ) و گفتار گرانبهاى حكيمانه 167 (الإعْجابُ يَمْنَعُ مِنَ الاْزْديادِ) نيز مطالب قابل توجهى آمده است. اساساً عُجب و خودپسندى يكى از نشانه هاى جهل و نادانى است و طبق ضرب المثل معروف فارسى: «خودپسندى جان من برهان نادانى بود» زيرا انسان با تمام عظمتى كه دارد، موجودى ضعيف است; يك پشه آلوده به ميكروب ممكن است قوى ترين انسان ها را از پاى در آورد و يا به هنگام خوردن و آشاميدن، لقمه و آب گلوگيرش شود و او را خفه كند. بلند مرتبه ترين انسان ها از نظر مقام ظاهرى
#تفسیر_حڪمت_۲۱۲
#نـــهـــج_الــبــلاغـــه
#ادامہ_دارد... ✍
@nahjolbalaghekhani
اين متن خيلي قشنگه :
💞💗
از طرف خـــــــ♡ـــــدا،،
🌸 عالم ز برایت آفریدم، گله کردی
از روح خودم در تو دمیدم، گله کردی
گفتم که ملائک همه سرباز تو باشند
🍃 صد ناز بکردی و خریدم،گله کردی
🌸جان و دل و فطرتی فراتر ز تصور
از هرچه که نعمت به تو دادم، گله کردی
گفتم که سپاس من بگو تا به تو بخشم
🍃 بر بخشش بی منت من هم گله کردی
🌸 با این که گنه کاری و فسق تو عیان است
خواهان توأم، تویی که از من گله کردی
هر روز گنه کردی و نادیده گرفتم
🍃 با اینکه خطای تو ندیدم، گله کردی
🌸 صد بار تو را مونس جانم طلبیدم از صحبت با مونس جانت، گله کردی
رغبت به سخن گفتن با یار نکردی
🍃 با این که نماز تو خریدم، گله کردی
🌸 بس نیست دگر بندگی و طاعت شیطان؟؟
بس نیست دگر هرچه که از ما گله کردی؟؟!
از عالم و آدم گله کردی و شکایت
🍃 خود باز خریدم گله ات را، گله کردی..
همیشه شکر گذار خدا باش ,
و به آنچه داری قانع و شاد باش🍃🌸
" شکرت خــــــــــدا "
❤️ @nahjolbalaghekhani