فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎉
👤 صـابر خراسـانی
✋ شهادت میدهـــم مـــولا
#امیـــرالمومنـــان هستـی💓
💚#یدالله #عینالله #اذنالله
💟 @Nahjolbalaghekhani
🌷هرکس که شود داخل صحن حیدر
🌷ایمن بود از عذاب روز محشر
🌷جز مهر علی و آل او چیزی نبُود
🌷سرمایه ی طوبا و بهشت و کوثر
🌹 #عید_غدیر_خم مبارک ☺️
♨️ @Nahjolbalaghekhani
🔶 #حکمت ۲۰۹ #نــــهـــج_البلاغـــہ
وَ قَالَ [عليه السلام] لَتَعْطِفَنَّ الدُّنْيَا عَلَيْنَا بَعْدَ شِمَاسِهَا عَطْفَ الضَّرُوسِ عَلَى وَلَدِهَا وَ تَلَا عَقِيبَ ذَلِكَ وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِى الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِينَ.
خبر از ظهور حضرت مهدى (عج) (اعتقادى، سياسى)
و درود خدا بر او فرمود : ✍🏼
دنيا پس از سركشي، به ما روى مى كند ، چونان شتر ماده بدخو كه به بچه خود مهربان گردد.(سپس اين آيه را خواند)
"و اراده كرديم كه بر مستضعفين زمين، منّت گذارده آنان را امامان و وارثان حكومت ها گردانيم".
💯 @nahjolbalaghekhani💯
✍️ شبى امیرمومنان علی(ع) بر بیتالمال داخل شد تا تقسیم آنها را در دفتر حساب بنویسد.
در این هنگام طلحه و زبیر وارد شدند. به محض ورود این دو نفر، ناگهان على (ع) شمعی كه مقابلش بود را خاموش كرد و فضا تاریک شد. سپس فرمود شمع دیگرى را از خانهاش بیاورند.
آن دو در آن تاریکی سؤال كردند مگر میان دو شمع، چه فرقى وجود دارد؟
❤️ فرمودند: این شمع از #بیتالمال است، در حالی کار شما با من، شخصی است و ربطی به وضعیت و اموال مسلمین ندارد لذا در روشنى آن نشستن و با شما در غیر بیتالمال سخن گفتن، نارواست.
📚 بحار الانوار، ج 41، ص 116
💓 #جانعالمیبهفدایتویاعلی
⭕️ ای کاش #مسئولین ما هم به علی اقتدا می کردند
💟 @Nahjolbalaghekhani
پندهای مولا علی علیه السّلام
🔶 #حکمت ۲۰۹ #نــــهـــج_البلاغـــہ وَ قَالَ [عليه السلام] لَتَعْطِفَنَّ الدُّنْيَا عَلَيْنَا بَعْد
آينده از آنِ ماست:
امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه خود خبر مسرت بخشى از آينده اهل بيت و پيروان مكتب آنها مى دهد و مى فرمايد: «دنيا همچون شتر بدخويى است كه بعد از چموشى به ما روى مى آورد و همچون شترى است كه دوشنده شير را گاز مى گيرد تا شير را براى فرزندش نگه دارى كند. سپس امام آيه 5 سوره «قصص» را تلاوت فرمود: ما مى خواهيم بر مستضعفان زمين منت گذاريم و آنها را پيشوايان و وارثان آن قرار دهيم»; (لَتَعْطِفَنَّ الدُّنْيَا عَلَيْنَا بَعْدَ شِمَاسِهَا عَطْفَ الضَّرُوسِ عَلَى وَلَدِهَا، وَ تَلاَ عَقِيبَ ذَلِكَ: (وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الاَْرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِينَ)).
«شِماس» (بر وزن كتاب) معناى مصدرى دارد و در اصل به معناى سركشى و چموشى حيوان است، سپس در مورد انسان هاى سركش و عصيان گر نيز به كار رفته است و شَماس (بر وزن تماس) معناى وصفى آن است و به حيوان سركش و انسان عصيانگر گفته مى شود. «عطف» (بر وزن فتح) به معناى تمايل پيدا كردن يا مايل ساختن به چيزى است. اين واژه گاهى به صورت متعدى به كار مى رود كه به معنى مايل ساختن است و زمانى با «إلى» متعدى مى شود كه به معنى مايل شدن به چيزى است و هنگامى با «على» متعدى مى شود كه به معنى بازگشت به چيزى است و گاه با «عن» كه به معنى انصراف از چيزى است. «ضروس» از مادّه «ضَرْس» (بر وزن ترس) به معناى دندان گذاردن بر چيزى و فشار دادن است و «ضروس» به شتر كج خلقى مى گويند كه افراد را گاز مى گيرد. مفهوم جمله اين است: همان گونه كه شتر شيرده از دوشيدن شير خود ممانعت مى كند مبادا گرفتار كمبود شير براى بچه اش گردد و افرادى را كه به سراغ دوشيدن شير مى روند گاز مى گيرد همچنين در آينده دنيا به سوى ما باز مى گردد و به قدرت پروردگار، مخالفان ما سركوب مى شوند و حكومت به دست صالحان مى افتد، همان گونه كه قرآن مجيد وعده داده است.
جمله «نريد» كه فعل مضارع است و معمولا دلالت بر استمرار دارد نشان مى دهد كه اين آيه گرچه در داستان بنى اسرائيل ذكر شده كه خداوند به آنها وعده داد بر فرعونيان پيروز مى شوند و سرانجام پيروز شدند; ولى منحصر به آنها نيست; افراد مستعضف هرگاه تكيه بر ذات پاك پروردگار كنند و از او يارى بطلبند و انجام وظيفه نمايند سرانجام بر ظالمان و مستكبران پيروز مى شوند، ائمه و پيشوايان روى زمين مى گردند و وارث امكانات وسيع ظالمان و مستكبران. اين آيه از آياتى است كه اشاره به ظهور حضرت مهدى (ارواحنا فداه) دارد.
در حديثى كه مرحوم شيخ طوسى در كتاب غيبت خود آورده است، اميرمؤمنان على(عليه السلام) در تفسير آيه فوق فرمود: «هُمْ آلُ مُحَمَّد يَبْعَثُ اللهُ مَهْدِيّهُمْ بَعْدَ جَهْدِهِمْ فَيُعِزُّهُمْ وَيُذِلُّ عَدُوَّهُمْ; منظور از مستضعفان در آيه فوق آل محمد است كه خداوند مهدى آنها را بعد از زحمت و فشارى كه بر آنان وارد شده بر مى انگيزد و به آنها عزت مى بخشد و دشمنانشان را خوار و ذليل مى كند».(1)
#تفسیر_حکمت ۲۰۹
#نهج_البلاغہ
#ادامه_دارد...✍🏼
💢 @nahjolbalaghekhani💢
✨امام علی علیه السلام✨
✍هر که به روزی خدا داده رضایت دهد،
بر آن چه از دست رود، اندوه نخورد.
📗نهج البلاغه، حکمت ۳۴۹
🔸🔹🍃🌺🍃🔹🔸
🕊نهج البلاغه ای شویم👇
🌈 @Nahjolbalaghekhani