🌷شخصی که با سوال از #امیرالمومنین علیه السلام به اوج #بصیرت رسید! و #شهید شد
اصبغ بن نباته ميگويد: در جنگ جمل در حضور اميرمؤ منان علي (عليه السلام) بودم كه مردي آمد و در حضور آن حضرت ايستاد و عرض كرد:
اي اميرمؤ منان
من مي بينم هم
سپاه دشمن تكبير (الله اكبر ميگويد) و هم ما، هم آنها تهليل (لا اله الا الله) ميگويند و هم ما، هم آنها نماز ميخوانند و هم ما، بنابراين بر چه اساس ما با سپاه دشمن (عايشه، طلحه و زبير) جنگ كنيم؟!
اميرمؤ منان علي (عليه السلام) در پاسخ او فرمود:
🌸ما بر اساس فرمان خدا در قرآن ميجنگيم. او پرسيد:
🌖ما آنچه در قرآن آمده به آن آگاهي نداريم به ما بياموز.
امام (عليه السلام) فرمود:
بر آنچه كه خدا در سوره بقره نازل فرموده است. او پرسيد:
👌كدام آيه به ما بياموز؟
امام (عليه السلام) فرمود:
✅بر اساس آيه 253 سوره بقره تلك الرسل فصلنا بعضهم علي بعض …؛ بعضي از آن رسولان را بر بعضي ديگر برتري داديم. برخي از آنها؛ خدا با او سخن گفت: (يعني موسي) و بعضي را درجاتي بالاتر داد،
و به عيسي بن مريم نشانه هاي روشن داديم و او را با روح القدس تاييد نموديم و اگر خدا ميخواست كساني بعد از اين پيامبران بودن پس از آنكه آن همه نشانه هاي روشن براي آنها آمد، با هم جنگ و ستيز نميكردند
ولي اين امتها بودند كه با هم اختلاف كردند. بعضي ايمان آوردند و بعضي كافر شدند (و به جنگ و اختلاف بروز كرد)
و باز اگر خدا ميخواست با هم پيكار نميكردند ولي خداوند آنچه را ميخواهد انجام ميدهد.
✅سپس امام فرمود: ما از آن گروهي هستيم كه ايمان آورديم ولي آنها از كساني هستند كه راه كفر را پيمودند.
آن مرد از اين بيان اميرمؤ منان (عليه السلام) آگاه شد و گفت:
🌷سوگند به خداي كعبه كه آنها كافر شدند؛ سپس به جنگ با آنها شتافت و به شهادت رسيد.
(بحارالانوار، ج 202 -32)
#ازبصیرت_تاشهادت🌷
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السّلام
شرح حکمت 279
🌺امام عليه السلام فرمود: هنگامى كه نافله ها (مستحبات) به فرائض (واجبات) زيان رساند، آنها را ترك گوييد.
☘بسيارند كسانى كه به پاره اى از مستحبات آنچنان اهميت مى دهند كه واجبات را فداى آن مى كنند و اين برخلاف دستور شرع اسلام است.
✅ نكته اصلى اين است كه توان و استعداد و وقت انسان هرچه باشد محدود است؛
🔸 اگر بخواهد آنها را براى انجام مستحبات به شكل گسترده به كار گيرد چه بسا از واجبات باز مى ماند. در اينگونه موارد بايد هشيار بود و كارى نكرد كه لطمه به واجبات بخورد.
👈 گاه در سفرهاى زيارتى يا عزادارى ها، بعضى چنان افراط مى كنند كه نمازهاى واجب آنها لطمه مى خورد.
🔹بعضى افراد را مى بينيم كه سخاوتمندند و در راه كمك به ايتام و مؤسسات خيريه پيشگام مى شوند؛ ولى در پرداختن وجوهات واجب شرعى خود تعلل مى ورزند و چه بسا آن بذل و بخشش مستحب، آنها را از انجام اين فريضه الهى باز دارد.
💎 انسان آگاه و بيدار كسى است كه اجازه ندهد واجباتش قربانى مستحباتش شود.
#علل_و_عوامل_غصب_امامت
(در سال 37 هجرى در صفّين، شخصى از طايفه بنى اسد پرسيد: چگونه شما را از مقام امامت كه سزاوارتر از همه بوديد كنار زدند؟)
سلام خدا بر امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود:
💠اى برادر بنى اسدى تو مردى پريشان و مضطربى كه نابجا پرسش مى كنى،
ليكن تو را حق خويشاوندى است، و حقّى كه در پرسيدن دارى و بى گمان #طالب_دانستنى.
🔰پس بدان كه:
آن ظلم و خود كامگى كه نسبت به خلافت بر ما تحميل شد، در حالى كه ما را نسب برتر و پيوند خويشاوندى با رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم استوارتر بود، جز #خودخواهى و #انحصارطلبى چيز ديگرى نبود كه: گروهى #بخيلانه به كرسى خلافت چسبيدند، و گروهى سخاوتمندانه از آن دست كشيدند، داور خداست، و بازگشت همه ما به روز قيامت است.
(#خطبه۱۶۲_۱)
#بصیرت_بخشی
#نهج_البلاغه_خوانی
@nahjolbalaghekhani110arvane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گرامی باد سالگرد #شهیدصدیق و با ا#خلاص و همیشه در #جهاد که بیش از چهل سال بدنبال شهادت بود در ۱۳دی ماه ۱۳۹۸
به آرزوی دیرینه خود رسید🌷
صلوات و حمد و سوره به ارواح مطهر همه شهدا بخصوص سردار دلها #حاج_قاسم_عزیز تقدیم شود💐🌷
نقش #مادر_در #تربیت_فرزند
📚اشعاری که #فاطمه زهرا(سلام الله علیها) به هنگام بازی دادن #فرزندش امام حسن می خواند، و به این طریق به #تربیت_روحی و پرورش جسمی او می پرداخت.
«اشبه اباک یا حسن
و اخلع عن الحقّ الرّسن»
💠«حسن جان! مانند پدرت #علی(علیه السلام) باش و #ریسمان را از #گردن_حق_بردار»
«واعبد الهاً ذا المنن
ولاتوال ذاالاحن»
🪴«خدای احسان کننده را #پرستش کن
🔺 و با افراد #دشمن و کینه توز #دوستی_مکن.»
(فرهنگ سخنان فاطمه زهرا(س)، محمد دشتی،)
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#فاطمه_الزهرا_خیرالنساء_العالمین
#بندگی_خدا_را_باش
#یارمظلوم
#دشمن_ظالم
چگونگی #تربیت_فرزند در سیره حضرت #فاطمه زهرا سلام الله علیها
رهبر معظم انقلاب اسلامی،:
یکی از موفقیتهای آیت الله مصباح یزدی را #تربیت_شاگردانی میدانند که حاصل تلاش ایشان در مؤسسه در راه حق و مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی بود: «خوشبختانه یکی از موفقیتهای آقای مصباح یزدی در قم این است که ایشان برخلاف خیلی از فضلای ما که فضلشان در خودشان منحصر مانده، فضلش در شاگردان خوب سرریز شده است.» (۱۳۷۰/۱۲/۱۳)
مثلِ علّامه طباطبایی و شهید مطهری
من ایشان را نزدیک به چهل سال است میشناسم و به ایشان ارادت قلبی دارم؛ #فقیه، #فیلسوف، #متفکّر و صاحبنظر در مسائلِ اساسی اسلام. اگر خدای متعال به نسل کنونی ما این توفیق را نداد که از شخصیتهایی مثل مرحوم علّامهی طباطبایی، یا مرحوم شهید مطهّری استفاده کند، بحمداللَّه این شخصیت عزیز و عظیم، خلاءِ آن عزیزان را در زمان ما پر می کنند. ۱۳۷۸/۶/۱۳
اهلِ حضور انقلابی در میدانها
ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در #صراط_مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربیت شاگردان ممتاز و اثرگذار، و در #حضور_انقلابی در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً #کم_نظیر است. ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
۱۲دی سالروز ارتحال حضرت آیت الله مصباح یزدی گرامی باد .
ذکر صلوات و حمد و سوره تقدیم شود
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السّلام
https://eitaa.com/nahjolbalaghekhani110arvane
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📊 #اطلاعنگاشت | احیاگر جبهه مقاومت
👈 خدمات فراوان شهید سلیمانی به ملت ایران و امت اسلامی
✏️ حضرت آیتالله خامنهای در آستانه چهارمین سالگرد شهادت شهید سلیمانی، با تأکید بر اینکه مقاومتِ نزدیک به سه ماهه اخیر غزه به علت وجود جبهه مقاومت است، گفتند: مهمترین نقش شهید سلیمانی، احیای جبهه مقاومت در منطقه است. (۱۴۰۲/۱۰/۱۰) در این اطلاعنگاشت «خدمات فراوان شهید سلیمانی به ملت ایران و امت اسلامی» به روایت رهبر معظم انقلاب مرور شده است.
📥 نسخه با کیفیت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحریم کالاهای اسرائیلی
قریب سه ماه است رژیم کودک کش اسرائیل وحشیانه ترین کشتار تاریخ بشر را رقم می زند. تا کنون چند هزار کودک در غزه به شهادت رسیدهاند و من و تو با مصرف روزانه برخی کالاهای اسرائیلی هزینه بمب ها و موشک های رژیم غاصب را تامین می کنیم.
🔻صرفا با یک خرید نکردن ساده یکی از بزرگترین غولهای اقتصادی اسرائیل "استار باکس" ۱۲ میلیارد دلار ضرر کرد . پس تحریم کالاهای اسرائیل اثر گذار هست و این میدان نبرد را نباید خالی کرد .
#تحریم
#طوفان_الاقصی
#غزه
#فلسطین
#قاسم_سلیمانی
#حاج_قاسم
#مهدوی_ارفع
🆔https://eitaa.com/mahdavi_arfae
شرح حکمت:
اين كلام حكمت آميز ممكن است هم ناظر به تأثيرات مثبت سخن باشد هم تأثيرات منفى آن. زيرا گاهى سخن به قدرى نافذ و مؤثر است كه ممكن است دشمن يا دشمنانى را مغلوب سازد و مردم را بر ضد آن ها بشوراند و آن ها را به فرار وادارد. نيز گاه ممكن است تأثير سخن در آزردن اشخاص و ناراحت كردن آن ها از حمله كردن با سلاح بيشتر باشد.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
شرح حکمت 395:
اشاره به اين كه نياز آدمى با نحوه تفكر و روحيات او متفاوت مى شود. انسان قانع مى تواند با زندگى ساده اى بسازد در حالى كه افراد غير قانع فكر مى كنند نياز آن ها با اين گونه زندگى ها تأمين نمى شود و بايد امكانات فراوان در اختيار داشته باشند; منزل وسيع همچون يك قصر، وسايل منزل گسترده و در حد آن، خادمان فراوان، مركب هاى سوارى، سفره هاى رنگين و امثال آن. گاهى تصور مى كنند اين ها همه نيازهاى اصلى زندگى آنهاست و گاه نام آن را زندگى در حد شأن مى گذارند كه همه اين ها فريب نفس اماره است. اگر روح قناعت بر آن ها حاكم باشد مى دانند اين ها فوق نياز بلكه اسراف است.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
شرح حکمت 1-396:
يعنى انسان با شخصيت اگر بر سر دو راهى قرار بگيرد كه يك راه به سوى مرگ و شهادت مى رود و راه ديگر به سوى ذلت و پستى، هرگز دومى را بر اولى ترجيح نمى دهد; با قامتى رسا به سوى خدا مى رود و با قامتى شكسته و پست، زيردست افراد دون همت و پست قرار نمى گيرد... روشن است كه اگر انسان در زندگى قانع باشد هرگز نياز ندارد كه سر در پيش هركس خم كند، تملق بگويد، تعريف و تمجيد بى جا كند و عزت و كرامت خود را پايمال سازد.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
شرح حکمت 2-396:
انسان بايد براى به دست آوردن روزى، از راه هاى صحيح و معقول وارد شود; حرص و طمع را كنار بگذارد و گمان نكند هميشه تلاش بيشتر سبب درآمد بيشتر است زيرا اگر چيزى براى انسان مقدر نشده باشد هرقدر هم تلاش و كوشش كند به آن نخواهد رسيد... واقعيت چنين است كه دنيا هميشه به كام انسان نيست آن روز كه دنيا به كام انسان است و شاهد پيروزى را در آغوش گرفته و شهد زندگى خوب و مرفه را چشيده بايد مراقب باشد كه اين پيروزى او را به غرور و مستى نكشاند بلكه شكرگزار بخشنده اين نعمت ها باشد و حق آن ها را ادا كند تا خدا نعمتش را بر او افزون سازد.
و آن روز كه دنيا چهره عبوس خود را نشان مى دهد و كام انسان را با حوادث ناگوار تلخ مى كند و مشكلات و مصائب يكى پس از ديگرى فرامى رسد در آن روز نبايد دست و پاى خود را گم كند و زبان به شكايت بگشايد و جزع و فزع نمايد بلكه بايد صبر پيشه كند تا از يك سو اجر صابران را داشته باشد و از سوى ديگر با صبر و شكيبايى مى تواند اعصابى آرام داشته باشد و براى برون رفت از مشكلات راه چاره اى بينديشد.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
شرح حکمت 397:
بوى خوش در اسلام و مخصوصاً احاديث پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) و ائمه هدى(عليهم السلام) بسيار مدح شده است و به مسلمانان دستور داده اند كه از عطريات استفاده كنند و هميشه خوشبو باشند و مخصوصاً به هنگام نماز از بوى خوش استفاده نمايند... به هر حال امام(عليه السلام) در گفتار حكيمانه مورد بحث، درباره برترى مشك بر عطريات ديگر مى فرمايد: امتياز اين عطر بر ساير عطرها اين است كه اولاً حملش آسان است زيرا ظرف بزرگى لازم ندارد به علاوه مانند بسيارى از عطريات به صورت مايع نيست كه مشكلات خاص خود را داشته باشد بلكه به صورت جامد بوده و استفاده كردن از آن نيز بسيار آسان است; انسان با سر انگشت خود مى تواند مقدارى از آن را بردارد و به خويش بمالد. اضافه بر اين، بوى مشك را غالب مردم با اختلاف سليقه اى كه درباره عطر دارند مى پسندند و لذا امام(عليه السلام) آن را مدح و ستايش مى كند.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
شرح حکمت 398:
ممكن است انسان امتيازاتى داشته باشد كه مايه افتخار است چه ازنظر علم و دانش و چه ازنظر موقعيت اجتماعى و حسن ظاهر و صفات برجسته اخلاقى. اين ها واقعيت است ولى آنچه نكوهيده است اين است كه انسان افتخارات خود را ذكر كرده و به آن ها افتخار كند و خود را به اين وسيله از ديگران برتر بشمارد. از آيات قرآن مجيد و روايات اسلامى به خوبى استفاده مى شود كه اين كار يكى از زشت ترين كارهاست.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
شرح حکمت:
ظاهر اين است كه حقى را كه امام(عليه السلام) به اين گستردگى درباره پدران فرموده اعم از واجب و مستحب است و به تعبير ديگر، در مواردى اطاعت واجب است، آن جايى است كه اگر ترك كند سبب اذيت و آزار مى شود و منجر به عقوق پدر مى گردد اما مواردى هست كه اگر اطاعت نكند پدر اذيت نمى شود. در اين جا مستحب است كه فرزند به امر پدر احترام بگذارد و اطاعت كند. البته گاهى مسائل سرنوشت سازى است كه اگر پسر بخواهد از پدر اطاعت كند گرفتار خسارت عظيمى مى شود هرچند داخل در عنوان معصيت نيست. در اين گونه موارد دليلى بر وجوب اطاعت پدر هرچند معصيت خدا نيست، نداريم. نامگذارى ممكن است در نظر بعضى،امر ساده اى باشد در حالى كه چنين نيست.نام، چيزى است كه هر روز بارها انسان با آن مخاطب مى شود و طبعاً اثر تلقينى دارد.در روايات اسلامى نيز درباره نامگذارى دقت زيادى شده است حتى در روايتى داريم كه اگر نام زشتى بر انسان ها و يا حتى شهرها گذاشته شده آن را تغيير دهيد و اما مسأله تعليم و تربيت: امام(عليه السلام) تربيت را مقدم داشته و همگان را سفارش مى كند كه فرزندان را به خوبى تربيت كنند و ادب بياموزند.
مى دانيم كه روح و ذهن انسان در كودكى بسيار تأثيرپذير است و طبق حديث معروف، علم در «صغر» همچون نقش بر «حجر» است و بسيار پررنگ و پردوام خواهد بود. ازاين رو اگر پدر و مادر در تعليم و تربيت فرزند كوتاهى كنند خسارت عظيمى، هم دامان پدر و مادر را مى گيرد و هم فرزند را، به خصوص اگر وسوسه هاى شيطانى بر فرزند غلبه كند يا افراد ناباب يا رسانه هاى آلوده با آن ها ارتباط برقرار كنند و تعليمات زشت و ناپسند خود را در روح كودك فرو ريزند.
شرح حکمت 1-400 :
بسيارى از مردم معتقدند كه چشم هاى برخى از افراد، داراى اثر مخصوصى است و يا به تعبير ديگر، انرژى خاص و فوق العاده اى دارد كه هرگاه از روى تعجب به چيزى بنگرند ممكن است آن را درهم بشكنند و يا تأثير بدى در آن بگذارند. اين نيروى مغناطيسى و انرژى فوق العاده و يا هرچه نام آن بگذاريم مطلب قابل انكارى نيست كه در بعضى از چشم ها به طور طبيعى و گاه با تمرين به وجود مى آيد .
هرگز نبايد چشم زخم را فوراً حمل بر خرافات كرد به خصوص اين كه در قرآن مجيد و در روايات اسلامى به آن اشاره شده و كلام امام(عليه السلام) اشاره به واقعيت داشتن آن است
اما «عدوى» به معناى سرايت است به خصوص درمورد سرايت بيمارى از كسى به ديگرى به كار مى رود و اين كه امام (عليه السلام) سرايت را نفى فرموده به اين معنا نيست كه هيچ گونه از بيمارى ها واگيردار نمى باشد زيرا امروز مسلم است كه بسيارى از بيمارى ها از فردى به ديگرى منتقل مى شود مانند بيمارى سل و سرماخوردگى و امثال آن. اما چنين هم نيست كه تمام بيمارى ها واگيردار باشد بسيارى از بيمارى ها مانند بيمارى قند، فشار خون، انواع سكته هاى قلبى و مغزى چيزى نيست كه از كسى به ديگرى سرايت كند.
به نظر مى رسد كه در عصر جاهليت افرادى بودند كه به شدّت از همه بيماران پرهيز مى كردند و شايد اصلاً به عيادت آنها نمى رفتند و يك اعتقاد خرافى داشتند كه بايد از هر بيمارى پرهيز كرد. اسلام اين عقيده افراطى و خرافى را نفى مى كند تا مردم به عيادت بيماران بروند و به كمك آن ها بشتابند و از آن ها روى گردان نشوند.
.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
شرح حکمت 2-400:
از آن جا كه بوى خوش و عسل و سوار شدن بر مركب راهوار و نگاه كردن به سبزه سبب نشاط و زوال غم و اندوه مى شود امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه آن را شبيه حرز و تعويذ دانسته و اين تعبير زيبا را درباره آن به كار برده، گويى اين چهار موضوع همچون حرز و تعويذى است كه غم و اندوه را از انسان زايل مى كند و اين موضوع علاوه بر اين كه به تجربه ثابت شده هم اكنون مورد تأكيد پزشكان براى رفع غم واندوه وافسردگى و تجديد نشاط بعد از خستگى مى باشد.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
#تربیت_فرزند در سیره حضرت #زهرا سلام الله علیها
#تشویق_به_علم_آموزی
حضرت زهرا (س) توجه ویژهای به تحصیل و فراگیری علم فرزندان خود داشتند.
📚ایشان همیشه فرزندان خود را با آموزههای دینی آشنا میساختند و از آنها میخواستند با حضور در #مسجد و گوش دادن به #سخن_پیامبر اسلام به یادگیری بپردازند و هرآنچه را که آموختهاند نزد #مادر_خود_بازگو کنند.
🔰ایشان به فرزندان خود یادآوری میکرد که #علم و دانش باید با #اخلاق و ارزشهای انسانی ترکیب شود.
به آنها آموخت که دانش به منظور بهبود جامعه و انسانها باید مورد استفاده قرار گیرد.
💠حضرت زهرا فرزندان خود را تشویق به تدبر و #تفکر در مسائل #دینی و انسانی کردند. ایشان به آنها یادآوری میکرد که علم باید منجر به درک عمیق و فهم درست مسائل گردد.
🌴#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السّلام
#فاطمه_الزهرا_خیرالنساء_للعالمین🪴💐