-1918558464_13783925.pdf
217.9K
⭕️ راهکار شنیدهنشدهی شهید بهشتی برای مهار تورم
🔹جزوه پیش رو متن سخنرانی #شهید_بهشتی است که درباره انواع سرمایه و علت زیربنایی ایجاد تورم توضیح میدهد. این سخنرانی در سال ۱۳۵۹ در مسجد ارگ تهران ایراد شده است که توسط #مستضعفینتیوی منتشر میشود.
🔸شهید بهشتی در اینجا نه از دیدگاه #فقهی بلکه از نظر #اقتصادی، راهکاری برای مبارزه با بیماری مهلک گرانی و تورم ارائه میدهد.
🔹او ابتدا سه گونهی #سرمایه را توضیح میدهد:
۱- در شكل وسایل تولید
۲- در شکل مستغلات
۳- در شکل سرمایهی در گردش
🔸در ادامه ضمن توضیح این سه نوع سرمایه، گرفتن سود منصفانه و منطقی در دو گونهی اول را قابل قبول میداند، اما گرفتن سود در شکل سرمایه در گردش را رد میکند و آن را عامل #تورم معرفی میکند و میگوید راه خلاصی از تورم، منع گرفتن چنین سودی است.
💬 «نمیخواهد بگویید آقا سود سرمایه بازرگانی حلال است یا حرام... بنده عرض میکنم سود سرمایه بازرگانی، یعنی اضافه حقوق و مخارج خود شما و كاركنانتان، و اضافه بر مقدار لازم برای سوخت و سوزها و ضايعاتتان، بقیهاش هر چه باشد بیماری اقتصادی میآورد. مـــــــن اینجا به عنوان یک طبیب حرف میزنم نه به عنوان یک فقیه. ملت ما هم فعلاً بیمارِ یک بیماری شکنندهی اجتماعی و اقتصادی است: بالارفتن سرسام آور قیمتها».
🔻 متن کامل سخنرانی شهید بهشتی در سمینار انقلاب فرهنگی-اقتصادی در بازار را در فایل پیوست بخوانید.
📱به کانال مستضعفین تیوی بپیوندید:
ble.ir/join/NWU2YjM1OG
🎬 @Mostazafin_Tv
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از حسین زمانی میقان
رهبر حکیم انقلاب اسلامی:
اینکه بنده دربارهی علوم انسانی در دانشگاهها و خطر این دانشهای #ذاتاً مسموم هشدار دادم (هم به دانشگاهها، هم به مسئولان) به خاطر همین است
این علوم انسانی که امروز رائج است، محتواهائی دارد که ماهیتاً معارض و مخالف با حرکت اسلامی و نظام اسلامی است؛ متکی بر جهانبینی دیگری است
حرف دیگری دارد، هدف دیگری دارد....
وقتی اینها رائج شد، مدیران بر اساس آنها تربیت میشوند؛ همین مدیران میآیند در رأس دانشگاه، در رأس اقتصاد کشور، در رأس مسائل سیاسی داخلی، خارجی، امنیت، غیره و غیره قرار میگیرند...
#بچههای_شیکاگو
#قیام_علیه_لیبرالیسم
@hzamanim
🔹يكى از اساسى ترين مفاهيمى كه اقتصاددانان در تحليل رفتار مصرف كنندگان به كار برده اند، مفهوم انسان اقتصادى است.
🔰نظريّه پرداز اقتصادى براى آن كه بتواند رفتار تخصيص درآمدى فرد را تبيين و تحليل كند، پيش از هر چيز، نيازمند ترسيم مفهومى از انسان است كه اهداف، انگيزه ها و روش تعقيب اهداف او را به صورت قاعده اساسى بيان كند.
🔺امّا از آن جا كه به هر حال اين مفهوم، مفهومى انتزاعى است، به طبع در انتزاع آن، ديدگاه هاى ارزشى نقش انكارناپذيرى دارند; بدين سبب هر مدلى كه از انسان اقتصادى طرّاحى شود، نمونه تجسّم يافته عقايد، آرمان ها و ارزش هاى فرد يا مكتبى است كه آن را ارائه كرده.
📍به همين جهت، مفهومى از انسان اقتصادى كه امروزه در تحليل هاى اقتصاد متعارف بدان استناد مى شود، بازتاب ارزش هاى ليبراليسم است; چنان كه دايك (اقتصاددان امريكايى) مى گويد:
در نظريّه بازار، بايدها زير پوشش اصطلاح معروف آن، يعنى انسان اقتصادى عاقل پنهان مى شود.
💠 @najvaeqtesad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻امروز ۱۳ ذیالحجه، روز اعلان همگانی لقب امیرالمومنین
▫️ در چنین روزی، همین که پیامبر اسلام(روحی فداه) از اعمال حج فارغ شده و عازم مدینه بودند، جبرئیل نازل شد و حضرت امیر حکمت و بیان علی (روحی فداه) را اینگونه خطاب قرار داد: السَّلامُ عَليكَ يا اَميرالمؤمنين!
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از اقتصادینو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ اقتصاد مقاومتی و دشمن
🎥 دشمن روی اقتصاد کشور ما متمرکز شده. از نظر دشمن، اقتصاد کشور یک نقطهی ضعفی است که [او] میتواند با تکیهی بر آن نقطهی ضعف، مقاصد سوء خودش را در مورد کشور عزیز ما و در مورد جمهوری اسلامی اِعمال بکند؛ باید روی اقتصاد [کار کرد]. من گفتم اقتصاد مقاومتی، یعنی اقتصادی که از درون میجوشد و احتیاج ما را به دیگران کم میکند و استحکام کشور را در مقابل تکانههای خارجی افزایش میدهد؛ این معنای اقتصاد مقاومتی است.
۱۳۹۵/۰۸/۲۶
بیانات در دیدار مردم اصفهان
📲 @eghtesadino2
هدایت شده از میز پژوهشی فقه محیط زیست
#حفظ_محیط_زیست
#امام_علی_علیهالسلام
#امیرالمؤمنين
محیط زیست در کلام امام علی(ع)
✳️ علی علیه السلام:
اتقوا الله في عباده وبلاده فإنكم مسؤولون حتى عن البقاع والبهائم (خطبه 167 نهج البلاغه)
✅ ترجمه: «تقواى الهى پیشه کنید; هم درمورد بندگان خدا، و هم شهرها و آبادى ها; چرا که شما (در برابر همه این ها) حتى سرزمینها و چهارپایان مسئولید»
✳️ توضیح آیت الله مکارم شیرازی (در کتاب شرح نهج البلاغه):
《مطامع جهان خواران
و
پول پرستى سرمایهدارانى که جز به افزایش ثروت خود نمىاندیشند،
این مسأله [حفظ محیط زیست]
را با مشکلات فراوانى مواجه کرده
و
کارآیى گروههاى حفظ محیط زیست
و
حمایت از انواع حیوانات را به حدّاقل رسانده
و
معلوم نیست نسلهاى آینده به چه سرنوشتى گرفتار خواهند شد.》
@feghhemohitezist
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴از «مکاسب شیخ انصاری» تا «اقتصاد اسلامی»!
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از آقایان محترم در نقد «اقتصاد اسلامی» گفتهاند: «پسوند اسلامی برای اقتصاد غلط است. آنچه که در فقه داریم، حقوق بازرگانی است نه اقتصاد. مکاسب شیخ انصاری حقوق بیزنس است که غیر از اکونومی است. اکونومی یعنی چه فرمولی تورم را پایین میآورد و این در فقه ما وجود ندارد. اینها فکر میکنند مکاسب شیخ انصاری اقتصاد است، درحالی که مکاسب شیخ، حقوق بازرگانی است.»
🔻این استاد عزیز گمان کردهاند که مدعیان #اقتصاد_اسلامی، آن را معادل مباحث فقهی ناظر به بیع و شراء موجود در مکاسب شیخ انصاری میدانند! به تعبیر دیگر، ابتدا اقتصاد اسلامی را معادل فقه اقتصادی پنداشته و سپس به نقد آن رفته است!
به اختصار عرض میکنم که «هیچکدام» از مدافعان اقتصاد اسلامی، تأکید میکنم «هیچکدام»، چنین پنداری از اقتصاد اسلامی نداشته و ندارند! ای کاش این استاد محترم یکی از چنین پندارگران را نام ببرند.
از ابتداییترین آگاهیهای فقهی و اقتصادی است که مکاسب #شیخ_انصاری(ره) نهایتاً ناظر به «احکام و هنجارهای افعال اقتصادی مکلفین» است؛ یعنی نه تنها شامل احکام هنجاری «پدیدهها و ساختارهای اقتصادی» نیست (یعنی در همان بخش فقه اقتصادی نیز ناقص و ناتمام است) که اساساً هیچ نظری به «ابعاد توصیفی دانش اقتصاد» ندارد.
به تعبیر دیگر، دانش #فقه متکفل ارزشگذاری کنشهای مکلفین است و اختصاص به اقتصاد هم ندارد، یک فقه پویا باید بتواند احکام و هنجارهای اسلامی ناظر به همه کنشهای فردی و اجتماعی و تمدنی انسان و بلکه همه پدیدهها و ساختارهای انسانی را به صورتی ضابطهمند از منابع و متون دینی استنباط کند. اما «اقتصاد اسلامی» بالکل ایدهای دیگر است خیلی متفاوت با «فقه اسلامی» است!
«فقه اسلامی»، صرفاً پاسخگوی «بخش هنجاری» ایده اقتصاد اسلامی است. در حالی که بخش اصلی و عمده دانش اقتصاد اسلامی ناظر به «ابعاد توصیفی» کنشها و پدیدههای اقتصادی است: یعنی ناظر به «توصیف»، «تفسیر»، «تبیین»، «پیشبینی» و «کنترل» کنشها و پدیدههای اقتصادی است.
🔻اسلامیت علوم انسانی در هر کدام از بخشهای توصیفی و توصیهای علوم انسانی متفاوت است. و این چیزی است که متأسفانه تاکنون از سوی مخالفان ایده علوم انسانی اسلامی به درستی فهم نشده است.
#مکاسب
#علوم_انسانی_اسلامی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
الْحَمْدُلِله الَّذِي جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّكِينَ بِوِلاَيَةِ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ✨
رهبر معظم انقلاب اسلامی:
برای انسان والایی که میخواهد بر فراز همهی پدیدههای عالم وجود پرواز کند و هیچ چیزی پابند او نباشد و او را اسیر نکند، اسوهی حقیقی، امیرالمؤمنین است. (۱۳۷۹/۰۹/۲۵)
🌺 عید بزرگ غدیر خم، سالروز ولایت، امامت و وصایت حضرت علی (علیه السلام)، عید آل محمد(ص)، روز اکمال دین و اتمام نعمت الهی بر پیروان حضرت مولانا امیرالمؤمنین مبارک!
هدایت شده از اقتصاد اخلاقی و اخلاق اقتصادی
❌اندر حکایت تبلیغات کانالی
📛در دنیایی که زندگی میکنیم، تبلیغات پولی است. تبلیغات پولی یعنی سیطره سرمایهسالارها بر جامعه؛ یعنی کسی که بیشتر پول دارد، بیشتر تبلیغ میکند و لذا بیشتر دیده میشود و بهوضوح خلاف اخلاق و مصالح عمومی جامعه است.
🚫از طرفی، مدل دیگری از تبلیغ با نام تبادل وجود دارد که آن نیز قابل قبول نیست؛ چون شما باید کانالی را تبلیغ کنید که هیچ اعتقادی به محتوای آن کانال ندارید و این نیز خلاف اخلاق اسلامی است. اگر کانالی محتوای مناسب نداشته باشد، چرا باید آن را به دیگران معرفی کرد. گاهی برای توجیه مینویسند، ما محتوای آنرا تأیید نمیکنیم؛ روشن است که با این توجیه، مسؤلیت اجتماعی و اخلاقی ما رفع نمیشود.
❇️بهترین مدلِ تبلیغ کانال این است که بهطور خودجوش و صرفاً برای برای آگاهیبخشی سالم به جامعه و کسب رضایت الهی، کانالهایی که احساس میکنند مفید هستند را به دیگران معرفی کنید.
💯حرف درست، باید از راه درست نشر داده شود و سیطره پول و سرمایه باید شکسته شود.
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
هدایت شده از حسن مرادی
14.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سال های سال، اقای ما را دشنام علنی می دادند
در بسیاری از نقاط دنیا، هنوز آدم هایی به جرم عشق مولا کشته می شوند
نمی دانم، چرا در تنها کشور شیعه، در خانه نشسته ای و کاری نمی کنی
پاشو و محبت مولایت را جار بزن، بعد از آن همه دشنام، تو مدح آقایت را بگو
کودکان را با عشق علی آشنا کن
کمترینش، یک جعبه شیرینی است، بردار و به خیابان برو، عید را تبریک بگو و به همه تعارف کن
جایی برو، که کمتر اسم مولا می آید.
این بچه ها هم ، #شریان_حیاتی_تهران را انتخاب کرده اند برای جار زدن حب مولا
خدا می داند، چه بلاهایی به برکت نام مولا از این شهر دور می شود!
#مدرسه_علمیه_امام_خمینی_دو
#عید_غدیر ۱۴۰۲
@hasanemoradi
اقتصاد اسلامی!
👈گفته میشه در اقتصاد تفاوت و جدایی خاصی در نگرش اسلامی و سرمایهداری وجود نداره!
👈در واقع نظام اسلامی همان عناصر نظام سرمایهداری را به همراه برخی مولفههای تکمیلی بیان میکند!
🔰در جواب میشه گفت: نظام سرمایهداری همانند یک ماشینی است که برای انجام یک کار خاص تولید شده. در علم اقتصاد متعارف غرض و هدف تولید را رشد و فراوانی عنوان میکنند؛
🔺اما آیا این ماشین و دستگاه تولید شده خروجی عادلانهای هم دارد؟
🔺آیا معنویت هم در آن وجود دارد؟
🔺آیا در تولید آن ملاحظاتی مثل عدالت و معنویت هم درنظر گرفته شده است؟
❇️ گاهی اوقات بسیاری از این تولیدات نه تنها موجب افزایش معنویت نمیشود، بلکه مانع معنویت نیز میشود.
🔆همانگونه که خداوند در قرآن میفرماید «أَلْهَاکمُ التَّکاثُرُ» تکاثر منجر به لهو و غفلت از خداوند میشود؛ یعنی دنیاگرایی و تقویت جانب دنیا با آخرتگرایی سازگاری ندارد.
🔹برخی گمان میکنند با چسباندن نکاتی به این نظام سرمایهداری موجود، مسأله حل میشود؛ اما چگونه میتوان از چیزی که پایه و اساس آن مادی و افزایش تمتعات مادی و دنیوی بوده، معنویت برداشت کرد؟
💠 @najvaeqtesad
🔰 *دومین مدرسه تابستانه سیاستگذاری اقتصادی*
📌 *قابل توجه علاقمندان به شرکت در دوره مجازی*
متقاضیانی که علاقمند به شرکت مجازی در دومین دوره مدرسه تابستانه سیاستگذاری اقتصادی می باشند، می توانند جهت شرکت در دوره مطابق برنامه ارائه شده در کانال مدرسه سیاستگذاری اقتصادی، به لینک زیر مراجعه کرده و به صورت مهمان در دوره حضور داشته باشند.
https://b2n.ir/p59168
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09019701537 تماس حاصل فرمایید.
💠 @najvaeqtesad