﷽؛ ⭕️ رکوع و سجده و قنوت فرشتگان ⭕️
🏵 الإمام عليّ عليه السلام: إنَّ النَّبِيَّ صلى الله عليه و آله رَأى فِي السَّماءِ لَيلَةَ عُرِجَ بِهِ إلَيها مَلائِكَتَهُ قِياماً ورُكوعاً مُنذُ خُلِقوا، فَقالَ: يا جَبرائيلُ، هذِهِ هِيَ العِبادَةُ! فَقالَ جَبرائيلُ: صَدَقتَ يا مُحَمَّدُ، فَاسأَلِ اللَّهَ رَبَّكَ أن يُعطِيَكَ القُنوتَ وَالرُّكوعَ وَالسُّجودَ في صَلَواتِهِم، فَأَعطاهُمُ اللَّهُ عز و جل ذلِكَ. فَأُمَّةُ مُحَمَّدٍ صلى الله عليه و آله يَقتَدونَ بِالمَلائِكَةِ الَّذينَ هُم فِي السَّماءِ.
🏵 امام على عليه السلام: شبى كه پيامبر صلى الله عليه و آله را به آسمان بردند، فرشتگانى را ديد كه از آغاز خلقتشان، به قيام و ركوع مشغول بودند. پيامبر صلى الله عليه و آله به جبرئيل فرمود: «عبادت يعنى اين!».
🏵 جبرئيل گفت: درست گفتى، اى محمّد! از پروردگارت بخواه كه قنوت و ركوع و سجود در نمازهايشان را به تو نيز عطا فرمايد.
خداى عز و جل نيز آنها را به آنان عطا كرد و امّت محمّد صلى الله عليه و آله به فرشتگانى كه در آسمان ها هستند، خود را شبیه مى كنند.
📚 بحار الانوار؛ ج 82 ؛ ص 274
#حدیث_نماز #معارف_نماز #سجده
﷽ 💟 دو فایده صلوات : ریزش گناهان و کسب نور 💟
🥀 الإمام الرضا عليه السلام: مَن لَم يَقدِر عَلى ما يُكَفِّرُ بِهِ ذُنوبَهُ، فَليُكثِر مِنَ الصَّلاةِ عَلى مُحَمَّدٍ و آلِهِ؛ فَإِنَّها تَهدِمُ الذُّنوبَ هَدما.
🥀 #امام_رضا عليه السلام: هر كس توانايىِ دادن كفّاره براى گناهانش را نداشت، بر محمّد و خاندان او فراوان صلوات بفرستد؛ زيرا درود، گناهان را به كلّى از بين مى برد.
📚 عيون أخبار الرضا عليه السلام ، ج ۱ ، ص ۲۹۴.
🍑 #رسول_اللّه صلى الله عليه و آله: أكثِرُوا الصَّلاةَ عَلَيَّ؛ فَإِنَّ الصَّلاةَ عَلَيَّ نورٌ فِي القَبرِ، و نورٌ عَلَى الصِّراطِ، و نورٌ فِي الجَنَّةِ.
🍑 #پيامبر_خدا صلى الله عليه و آله: فراوان بر من درود بفرستيد؛ زيرا درود فرستادن بر من، نورى در قبر، و نورى بر صراط، و نورى در بهشت است.
📚 بحار الأنوار ، ج ۸۲ ، ص ۶۴.
👌 در روایات به گفتن ذکر صلوات در رکوع و سجده و قنوت و تعقیبات تشویق شده است.
#معارف_ذکر_های_نماز
﷽ 🍑 آيا نماز بدون #حضور_قلب باطل است؟ 🍑
🕊 با توجه به اهميت فراوان حضور قلب و جايگاه آن، اين پرسش پيش میآید كه: نمازهای بدون حضور قلب چه حکمی دارد؟ يا نمازهایی كه مرتبه ای از حضورقلب را دارد، ولی در تمام اجزايش حضور قلب نيست، چه میشود؟
🕊 درباره اين مطالب مرحوم #ميرزا_جواد_آقا_ملكی_تبريزی علیه السلام می فرماید:
«از جمع بين اخبار و روايات حضور قلب به دست میآید كه خداوند حتی برای نمازی كه در اول آن نيّت و حضور قلب برای نمازگزار باشد، اثری قرار داده و ساقط كننده قضاست و فقها هم به همين معنا آن نماز را صحيح میدانند.
اما قبول شدن نماز و ساير آثار ديگر آن، وابسته به اين است كه آن نماز از جميع مراتب حضور خالی نباشد.
📚 اسرار الصلاة، ص ۲۹۱ و ۲۹۲.
🕊 بنابراين، اگر #نماز در هنگام شروع و تكبيرة الإحرام با قصد قربت و حضور قلب آغاز شود، صحيح خواهد بود و تكليف را بر میدارد، ولی در قبولی نماز و آثار و بركات کامل دنیوی و اُخروی آن، حضور قلب در همه نماز شرط است.
🕊 البته حضور قلب، مراتبی دارد كه اگر تحصيل مرتبه كامل آن برای همگان شدنی نباشد، نبايد از مراتب پايينتر غفلت ورزيد كه آن هم غنيمت است و اميد قبولی در آن میرود.
📚آداب نماز؛ مرکز تخصصی نماز ؛ ص ۷۲.
#آداب_نماز #پرسمان_نماز
﷽ 🌹 انواع #حضور_قلب و كاملترين نوع آن از نظر #آیت_الله_میرزا_جواد_ملکی_تبریزی 🌹
1⃣ گاهی قلب انسان متوجّه وجهی از وجوه نماز میشود مثل اينكه نمازگزار توجه مییابد كه در حضور #خدا ايستاده است.
2⃣ گاه میشود كه انسان، مقيّد و مشغول به تصحيح ادای حروف از مخرج آن يا ادای واژگان به لحن عربی است و تا آخر نماز در همين انديشه است.
3⃣ زمانی مواظب اين است كه صورت افعال و اعمال نماز را صحيح به جا آورد.
4⃣ گاهی فكر او متوجه معنای یکی از اعمال يا اذكار نماز میشود مثل اينكه در معنای تكبير، قيام، #ركوع … به فكر فرو می رود و ممكن است اشتغال به اين فكر تا پايان نماز برايش باقی بماند.
5⃣ بهترين و كاملترين نوع حضور قلب اين است كه قلب نمازگزار هنگام انجام هر عملی از اعمال #نماز يا گفتن هر قولی، متوجه همان عمل و قول باشد و متوجه باشد كه اين اعمال را در حضور خداوند أدا میکند و تأمّل و تفكّر درباره جزئی از نماز، او را از توجه به آن جزء كه مشغول انجام آن است، بازندارد.
هنگام انجام هر عمل يا ادای هر ذکری، به فكر آن عمل يا ذكر باشد و بداند در آن لحظه، انجام آن جزء از نماز و ادای آن ذكر از او خواسته شده و از خدا بخواهد او را کمک كند تا آن جزء را همانگونه كه از او خواسته، انجام دهد.
📚 آداب نماز ، ص ۷۹ به نقل از اسرار الصلاة ، ص ۱۸۶