eitaa logo
🕋 نماز خوب
616 دنبال‌کننده
1.6هزار عکس
1.8هزار ویدیو
7 فایل
کپی مطالب حلال میباشد. هدیه به خانم فاطمه زهرا سلام الله علیها به نیت تعجیل در فرج فرزندش مولاصاحب الزمان عج الله تعالی فرجه الشریف❤ ارتباط با ما @fnemate
مشاهده در ایتا
دانلود
🥀 کلید رسیدن به مقامات معنوی 🥀 🍀 یکی از علما می فرمود : «سال ها پیش یک روز خدمت رفته بودیم به ایشان گفتم راهی به ما نشان دهید تا آدم شویم» آقای بهجت فرمودند : «نمازتان را اول وقت بخوانید» 🍀 این عالم بزرگوار می گوید : «در دلم گفتم حاج آقا ما را تحویل نگرفت ما که خودمان می‌خوانیم!» 🍀 یک سال از آن ماجرا گذشت قرار بود به یک جلسه مهمانی بروم و در آن مهمانی دوباره خدمت آقای بهجت برسم در راه به خودم گفتم : «این دفعه از آقا سوال کنم ببینم اگر بخواهد راهی معرفی کند تا من به همه جا برسم چه راهی را معرفی می‌کند؟» 🍀 وقتی خدمتشان رفتم همراه جمعی بودیم و ایشان داشتند صحبت می کردند. هنوز هیچ سخنی نگفته بودم که ایشان وسط صحبتشان فرمودند : «بعضی ها پیش ما می‌گویند چه کار کنیم تا آدم شویم و رشد کنیم؟ به ایشان می گوییم نماز اول وقت بخوانید می روند و سال بعد می آیند پیش خودشان می‌گویند حاج آقا ما را تحویل نگرفت دوباره از حاج آقا بپرسیم که چه باید بکنیم؟ همان حرف بنده را دقیق گوش نکردند و رعایت نکردند حالا دوباره می‌خواهند سوال کنند! باباجان جواب همان است همیشه جواب همان است» 🍀 این عالم بزرگوار می‌فرماید : «من دیگر هیچ حرفی نزدم. آقای بهجت راست می گفتند، من برخی از نماز هایم را به وقت نمی خواندم. شروع کردم و آن را هم درست کردم.» 🍀 آن عالم بزرگوار کم‌کم به جاهایی که دلش می‌خواست و حتی فوق تصورش بود رسید. 📚 ، چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟ صفحه ۳۸.
🌸 راه مفید برای افزایش 🌸 🌻 [در دعای ندبه آمده است که نماز ما به واسطه عجّلَ الله تعالی فَرجَهُ الشّریف قبول می‌شود و گناهان ما به واسطه‌ی ایشان بخشیده و دعایمان مستجاب می‌شود : «وَ اجْعَلْ صَلَاتَنَا بِهِ مَقْبُولَةً وَ ذُنُوبَنَا بِهِ مَغْفُورَةً وَ دُعَاءَنَا بِهِ مُسْتَجَاباً» ] 🌻 همچنین در زیارت جامعه کبیره می‌گوییم: «وَ بِمُوَالاتِكُمْ تُقْبَلُ الطَّاعَةُ الْمُفْتَرَضَةُ ؛ به واسطه دوستی شما اهل بیت عبادت واجب، قبول می‌شود» 🌷 از رضوان الله علیه سوال شد: برای اینکه در با خشوع [و حضور قلب] باشیم چه کنیم؟ فرمود: در اول نماز توسل حقیقی به امام زمان عجّلَ الله تعالی فَرجَهُ الشّریف داشتن که عمل را با تمامیت مطلقه انجام بدهید. 🌷 بنابراین ادب حکم می کند قبل از گفتن تکبیره الاحرام، سلامی با توجه به محضر نماز کامل، امام زمان داشته باشیم تا از یاد نورانی آن بزرگوار برای حضور قلب مدد بگیریم. 📚 هشت گام تا ؛ اصغر آیتی و حسن محمودی ؛ صفحه ۱۰۹.
🌳 دو نشانه مؤمن 🌳 🔹 در ابتدای سوره مومنون آمده است که: از نشانه های مؤمن خشوع در و دوری از هر کار لغو است. «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ * الَّذينَ هُمْ في‏ صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ * وَ الَّذينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ» 🔸 هر کاری که در زندگی ما نمود مثبت نداشته باشد لغو است، یعنی کاری که نه به درد دنیا بخورد و نه به درد آخرت. 🔹 کارهای لغو به شدّت تمرکز انسان را گرفته و سبب حواس‌پرتی می شود و او را از هدف خلقت دور می سازد. 🔸 رضوان الله علیه فرمود: «اگر بدانیم اصلاح همه امور به اصلاح عبادت و در رأس آن به اصلاح نماز است که آن هم با خشوع محقق می‌شود و خشوع هم با اعراض از لغو، کار تمام است». 📚 هشت گام تا حضور قلب ؛ اصغر آیتی و حسن محمودی ؛ صفحه ۱۰۳ و ۱۱۲.
﷽؛ 🌧 : فرمودند هر کس نماز های واجب یومیّه را اول وقت بخواند، به همه مقامات معنوی خواهد رسید. اگر نرسید مرا لعنت کند! 🌧 ایشان [علامه قاضی] نگفت: «خوب بخواند». معلوم می شود که نماز اول وقت خواندن، آور هم هست. 📚 محمدی ری شهری ، زمزم عرفان ، ص ۸۵.
﷽؛ 🌸 توصیف و عبادت در بیان فرزند ایشان 🌸 🌷💠 یک و نیم ساعت قبل از طلوع فجر ، بیدار و به استغفار و مناجات و و نوافل و قرائت قرآن و تدبّر در آن ، مشغول بود 🌷💠 و اگر حضور در و و تعقیبات متّصل و زیارت حرم [حضرت معصومه] و اذکار روزانه ـ که حتّی در راه رفتن و بازگشت ، برای هر کدام برنامه داشت ـ بدانها بیفزاییم ، تا وقت صبحانه ، با احتساب اختلاف فصول و کوتاهی و بلندی شب، پنج ـ شش ساعت وقتْ صرف عبادات می کرد. 💐💠 برای ظهر و عصر هم با در نظر گرفتن مقدمات و نوافل و تعقیبات ، حدود دو ساعت و نیم و برای نماز مغرب و عشا نیز حدود سه ساعت و نیم در نظر می گرفت. 💐💠 عبادات متّصلش ، جمعاً یازده ، دوازده ساعت ـ که روز های پنج شنبه و جمعه و ایام مخصوص، بیشتر می شد ـ وقت او را پُر می کرد. 🌻💠 او معتقد بود و یقین داشت که این عبادات، مُمِدّ مطالعات اند و بلکه زمان لازم آنها را به یکْ پنجم ، تقلیل می دهند. 🌻💠 ایشان مانند کارخانه ای چند شیفته ، حدود بیست ساعت را در شبانه روز ، به تنهایی کار می کرد و کار! [فقط حدود چهار ساعت می خوابید] 🌻💠 تا توان داشت کار می کرد. وی پس از نود سالگی هم با بسیاری از جوانان فرق ها داشت و از آنان، تواناتر و پُر کار تر بود. در ۹۵ سالگی هم با وجود تمام مخالفت ها، یک درس به تدریس خود اضافه کرد. 📚 محمدی ری شهری ، زمزم عرفان ، ص ۲۷۸ و ۲۷۹. گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین حاج علی آقا بهجت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
﷽ ❇️ آداب مسجد ❇️ 🍏 بلند كردن صداى بلندگوهای مساجد و خوانى ها اگر به اندازه اى باشد كه هر كس بخواهد بخوابد، بتواند بخوابد، اشكال ندارد. 🍏 در غير اين صورت، خلاف سيره مُتشرّعه است؛ زيرا ممكن است در اطراف يا تكيه، افراد مبتلا به مرض قلبى باشند و يا شخصى غير مريض در اطراف باشد كه بخواهد فرداى آن روز سر كار برود و نتواند بخوابد. 🍏 آيا مزاحمت او كه می خواهد روزىِ خانواده خود را تأمين كند، اشكال ندارد؟! 📚 در محضر ؛ ج ۲ ؛ نکته ۶۲۴ 👌 اسلام فقط پخش صدای را اجازه داده است و صدای مناجات قبل از اذان و نماز و سخنرانی و و قرائت و... اگر سبب اذیت همسایگان شود اشکال دارد [و چه بسا گناه محسوب شود]
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌸 قرار بود تستی را در فضای باز انجام دهیم. همه چیز آماده بود که یک دفعه باران گرفت. به حاج حسن گفتیم: «امروز این تست را انجام ندهیم.» 🌼 گفت: «نمی شود، اگر هم جواب ندهد، مهم نیست، ولی این کار باید امروز انجام شود.» 🌸 آن روز شلیک انجام شد و حاج حسن اولین کسی بود که به سمت محل اجرای تست رفت. 🌼 تست با موفقیت انجام شده بود و بعد از او بقیه بچه ها هم آمدند. همه از خوشحالی همدیگر را در آغوش گرفتند. 🌸 حاج حسن همان جا، به عادت همیشه دو رکعت خواند. بعد بچه ها را برای صحبت کردن جمع کرد. 🌼 من پیش خودم گفتم: «الان حتما حاجی می خواهد حرف پاداش به بچه ها را بزند.» اما اصلا در این مورد حرف نزد و گفت: 🌸 «بچه ها! حالا که این تست با موفقیت انجام شده، یعنی خدا ما را نگاه کرده و به ما نظر دارد، پس بیاییم به هم قول بدهیم از این به بعد نمازمان را اول وقت بخوانیم.» 🌼 البته این را برای ما می گفت، چون خودش همیشه با بود و در هر شرایطی نماز اول وقتش ترک نمی شد. 📖 با دست‌های خالی، خاطراتی از ، صفحه ۹۳.
🍃 [ برای مبارزه با هوای نفس باید با خواسته او مخالفت کنیم و حالش را بگیریم]. 🍂 اولین اثر نماز در تقویت مبارزه با هوای نفس این است که «نماز دارد حال نفس شما را میگیرد». بگذارید نماز این کار را به خوبی روی شما انجام دهد. 🍃 از (ره) پرسیدند این نمازی که شما می گویید همه چیز را درست می کند منظورتان با توجه و حضور قلب است؟ ایشان فرمود: «نه! همین که مقید باشید نمازتان را اول وقت بخوانید». 🍂 مقید بودن به نماز اول وقت یعنی تن دادن به حال گیری نماز سر زمان های خاص. نماز اول وقت حتی اگر همراه با توجه و حضور قلب هم نباشد، این اثر تربیتی خود را خواهد داشت. 🍃 ممکن است یک بار که می خواهی بلند شوی و بخوانی واقعا حالش را داشته باشی، اما دفعه بعد حال نماز خواندن را نداشته باشی، این نوسانات به طور طبیعی در انسان هست، 🍂 اتفاقاً گاهی در اوقاتی که حال نماز خواندن نداری، وقتی بلند شوی و مؤدبانه نماز بخوانی بیشتر رشد می‌کنی. 🍃 نباید پیش خود بگویید: «حالا تا آخر وقت نماز، فرصت دارم، هر وقت حال داشتم نماز می خوانم! این طوری توجه و حضور قلبم سر نماز بیشتر خواهد بود...» 🍂 خودتان را با این حرف ها فریب ندهید، چون اثر تربیتی این نماز هرگز به نماز اول وقت نمی رسد. 🍃 درست است که نماز اول وقت واجب نیست و یک فرصت چند ساعته برای نماز خواندن به ما داده شده 🍂 ولی این فرصت چند ساعته را برای کسانی گذاشته اند که واقعا ناتوانی یا مانع جدی و مشکل خاصی دارند. 🍃 اگر مانعی ندارید همان اول وقت نماز بخوانید و حال نفس تان را با این نماز اول وقت بگیرید و با آن مبارزه کنید. 📖 ؛ تنها مسیر؛ فصل اول ؛ جلسه سی و هفتم.
✅نماز تکرار نیست! ✍حاج آقا قرائتی: بعضی ها فکر میکنند نماز تکراری است!! نماز تکراری نی،ست؛ کسی که چاه میکند ،در نگاه اول کندن او وکلنگ زدنش تکراری به نظر می‌آید،ولی این کار حقیقتا تکرار نیست... چون با این تکرار هربار یک مقدار عمق چاه بیشتر میشود. کسی هم که از نردبان بالا میرود، هر قدم که بر میدارد،بالاتر میرود؛این قدم ها هیچگاه تکرار نیست... نمازهم تکرار نیست.. اگر در نماز توجه داشته باشیم ،نماز ‌هجدهم ما غیر از نماز هفدهم خواهد بود و یک پله بالا خواهیم رفت. 💥نماز معراج و نردبان مومن است برای رسیدن به کمالات.
🕋 راه دعوت فرزند به نماز 🕋 🍃 رفتار و حال خوب ما [مثل عبادت و نماز ما] ، وابسته به سبک زندگی [یعنی برنامه روزانه] ماست 💧 اگر بخواهم نمازم را سر وقت بخوانم باید همه کارهایم را سر وقت انجام بدهم! اگر بخواهم مؤدبانه بخوانم باید کلا آدم مؤدبی باشم، اگر بخواهم در نماز متوجه خدا باشم باید در کل زندگی متوجه خدا باشم. 🍃 مثلاً اگر می خواهی فرزندت برای نماز، منظم شود و دستور گوش بدهد، ده تا دستور دیگر برایش درست کن و بگو: نماز هم یکی از آنهاست! 💧 بچه ای که هرکاری دلش می خواهد انجام میدهد، وقتی با نماز «دستوری، تکراری و اجباری» مواجه می شود، نمی تواند تحمل کند. 🍃 بعضی ها میگویند: چه کار کنیم بچه مان نمازخوان بشود؟ مستقیماً روی نماز خواندنش فشار نیاور، بلکه روی برنامه ها و کارهای دیگرش مثل مرتب کردن اتاق، ورزش، غذاخوردن و... تأکید کن، 💧 وقتی اهل برنامه شد، نماز را هم به عنوان یک برنامه انجام می دهد! اما کسی که اهل برنامه نبود، نمی تواند برنامه نماز را انجام بدهد. 📚 ، چگونه مهربانی خدا را باور کنیم ، جلسه هفدهم.
🌻 یکی از بهترین زمان‌های استجابت پس از است. 🌻 پیامبر خدا فرمودند : زمانی که بنده ای  نمازش را به جماعت بخواند، خداوند از او حیاء می کند، و هنگامی  که از او طلب حاجت کرد، منصرف نشود، مگر این که حاجتش را برآورد. 🌻 «إنَّ الله یَستَحیِیَ مِن عَبدِهِ إذا صَلَّی فِی جَماعَهٍ ثُمَّ سَألَهُ حَاجَهً أن یَنصَرف حَتّی یَقضِیهَا» (بحار الانوار، ج ۸۸ ،ص ۴‌) 📚 ، شیوه‌های ترغیب و جذب به نماز، خلاصه ای از صفحه ۱۱۷.
💛 شیوه تدریج 💛 🌹 سهلِ شوشتری که اهل کرامت بود، می‌گوید: در کودکی پیش دایی‌ام زندگی می‌کردم، هفت ساله بودم که نیمه شبی از خواب بیدار شدم برای قضای حاجت. 💧 آمدم بخوابم، دایی‌ام را دیدم که مشغول نماز است. از حالتش خوشم آمد، کنارش نشستم تا نمازش تمام شد. پرسید: چرا نشسته‌ای؟ برو بخواب. گفتم از کارتان خوشم آمده، می‌خواهم کنارتان بنشینم. 🌹 گفت: نه برو بخواب. شب بعد هم دایی‌ام گفت: برو بخواب. گفتم دوست دارم هرچه می‌گویید تکرار کنم. مرا رو به قبله نشاند و گفت: یک بار بگو «یا حاضرُ یا ناظِر» ، گفتم. 💧 گفت: حالا برو بخواب. این کار چند شب تکرار شد. کم کم گرفتن را هم آموختم و پس از آنکه وضو می‌گرفتم، هفت مرتبه می گفتم: «یا حاضرُ یا ناظِر». 🌹 بالاخره کار به جایی رسید که من خودم قبل از صبح بیدار می‌شدم و می‌خواندم و تسبیح بدست می‌گرفتم و مدام آن اذکار را تکرار می‌کردم. و الان هر مقامی دارم مدیون دایی‌ام هستم. 📚 توشه ای از خرمن نماز؛ اصغر محمدی همدانی؛ ص ۴۶.
💧 با خوبان همنشین باش 💧 🍃 همان طور که برخی از بیماری ها واگیر دارند و از شخص بیمار به دیگران منتقل می شوند، روحیات انسان ها نیز قابل انتقال هستند، 🔻 اخلاق منفی آدم ها که در نگاه و زبانشان جاری می شود می تواند دیگران را هم مسموم کند و خوبیهای آنها را از بین ببرد. 🍃 لذا در تمام مباحث معنوی و اخلاقی، باید از یک عامل مهم حرف زد و آن «تأثیرپذیری از دیگران» است. 🔻 ما هر صفتی را بخواهیم در خودمان از بین ببریم باید با اهالی آن صفت نشست و برخاست نکنیم، و هر صفتی را بخواهیم در خودمان ایجاد بکنیم باید با اهالی آن صفت نشست و برخاست کنیم. 🍃 مثلاً برای اینکه نمازخوان بشوی، علاوه بر مطالعه، تفکر و تمرین، با آدم نمازخوان، نشست و برخاست کن و با آدم بی نماز نشست و برخاست نکن. 🔻 حتی فرموده اند که با بی نماز، سلام و علیک هم نکنید [مگر اینکه وسیله ای شود برای رفاقت و سپس هدایت او؛ بنابراین همنشین و رفیق] تا این حد همنشین و رفیق روی آدم تأثیر می گذارد. 👌 [برای اینکه فرزندان ما اهل نماز شوند با خانواده هایی که مذهبی و اهل نماز هستند رفت و آمد خودمان را بیشتر کنیم] 📚 ، چگونه مهربانی خدا را باور کنیم ، جلسه شانزدهم.