✅آیا نام «گرترود بل» را شنیدهاید؟ او زنی است که در دوران ویکتوریا در انگلیس متولد شد، و مسیر شغلی خود را در زندگی هموار کرد. او نویسنده، جهانگرد و باستان شناس بود، به این معنی که زندگی او بسیار خاص بود و برای اکثر زنان زمان خود معمول نبود. او در ۱۴ ژوئیه ۱۸۶۸ در شهر دورهام انگلیس متولد شد و نام اصلی او «گرترود مارگارت لوتیان» بود.
دولت بریتانیا قبل از جنگ جهانی عواملی را روانه سرزمینهای حکومت عثمانی کرده بود تا علاوه بر کسب اطلاعات، تجزیه از درون این امپراتوری را کلید بزند که اکنون با گذشت بیش از ۱۰۰ سال از جنگ جهانی اول، نقش جاسوسانی، چون ادوارد لورنس، گرترود بل و همفر به تدریج در این رابطه آشکار شده است.
✅✅یکی از نفوذیهای بسیار مهم انگلیس در عمق سرزمینهای عربی حکومت عثمانی، «گرترود بل» (Gertrude Bell) بود که کمتر در رابطه با او در رسانهها صحبت شده است. گرترود بل شاگرد نخست تاریخ اکسفورد، جغرافیادان، ادیب، عکاس، نقاش، باستان شناس، بیابانگرد و کوهنورد بود و در ۱۹۱۳ و یک سال پیش از آغاز جنگ جهانی اول ماموریت پیدا کرد تا در سفری دشوار و خطرناک و در پوشش پژوهش باستانشناسی به صحرای نجد عربستان برود و برای ارزیابی قدرت آل رشید حاکم حجاز تا منطقه حائل که تا حالا پای هیچ اروپایی به آن منطقه باز نشده بود، سفر کند.
«بل» اولین زنی بود که لیسانس تاریخ مدرن را از دانشگاه آکسفورد گرفت، از آنجا که وی فارغ التحصیل آکسفورد بود، مردان چیزی را که مورد علاقه آنها باشد در این زن که در دوران خود غیرمعمول بود پیدا نکردند، اما این بدان معنا نیست که او زندگی عاطفی هیجان انگیزی نداشت، بلکه برعکس، زیرا «بل» در طول زندگی خود به چند نفر علاقهمند شد، اما با هیچ یک از آنها ازدواج نکرد. پس از فارغ التحصیلی، او تصمیم گرفت که به یک سفر یادگیری و تحصیل برود و زبان فارسی و همچنین ۶ زبان دیگر را یاد گرفت.
✅✅در سال ۱۸۹۳ بل مأموریت یافت به عنوان مشاور سفیر به مدت شش ماه به ایران رفته، اوضاع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران را بررسی و گزارش تهیه کند. او در پاییز ۱۸۹۲ شروع به آموختن زبان فارسی کرد و طبق روال رایج، طی دورههایی با فرهنگ ایران آشنا شد و نهایتاً در بهار ۱۸۹۳ به همراهی خاله ناتنی خود به نام «ماریلاسکلس» راهی تهران شد. در آن زمان «فرانکلاسکلس» شوهر خاله ناتنی او / شوهر همسفر گرترود بل سفیر انگلستان در دربار ناصرالدین شاه بود. بل در تهران روابط عمیقی با شرق شناس و کنسول آلمان «فریدریش روزن» و همسر او بر قرار نمود و این دو برای بل بهترین آموزگار در رابطه با شناخت ایران بودند. بل که اطلاعات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعی دربارهی ایران جمعآوری کرده بود، پس از شش ماه، در نیمه دوم سال ۱۸۹۳جهت تسلیم گزارش، به لندن بازگشت.
او در اوایل دهه نود قرن نوزدهم به عراق نقل مکان کرد و کار خود را در خاورمیانه آغاز کرد و در آنجا بود که نامش در تاریخ ثبت شد.
✅✅برای عراقیها یا حتی بسیاری از مردم جهان نام «گرترود بل» مربوط به عراق مرتبط است، عراق در آن زمان به عنوان سرزمین «بین النهرین» شناخته میشد. برخی حتی او را «ملکه عراق» میدانستند، البته این موضع رسمی نیست.زمانی که توماس لورنس در حال انجام ماموریت خود در جدا کردن حجاز از عثمانی و تشکیل کشور عربستان بود، "بل" نیز در حال برنامهریزی و اجرای طرح تجزیه کشور و مستقل عراق بود.
دو سال پیش در همین رابطه نشریه آمریکایی دیلی بیست در گزارشی با عنوان «گرترود عربستان، زنی که عراق را تاسیس کرد»، به شرح فعالیت این مامور اطلاعانی و جاسوس انگلیسی پس از ۱۰۰ سال میپردازد.
✅✅بل مسئولیت مستقیم مهندسی آینده عراق تا زمان انتخاب پادشاه جدید پس از پایان جنگ را بر عهده داشت و پیامهای وی از بغداد بزرگترین منبع نقش برجسته آن در سرنوشت عراق بود، به طوری که تأثیر انگلیس در عراق عمدتاً به دلیل نقش بل در منطقه بود و اینطور که برخی از سایتهای انگلیسی زبان ادعا میکنند او یکی از چهرههای برجستهای بود که به دلیل آنچه علاقه زیاد به عراق نامیده میشد برای به دست آوردن استقلال این کشور از عثمانی مذاکرات لازم را انجام داد. تا جایی که در سال ۱۹۱۷ برای زندگی به عراق رفت و تا زمان مرگ در ۱۲ ژوئیه ۱۹۲۶ در آنجا ماند.
✅ایالات متحده آمریکا راهبرد «قدرت نرم» را مشابه وقتی که میخواست بر موج انقلابهای عربی در سال ۲۰۱۱ سوار شده و بر آن افسار بزند، این بار نیز برای هدف قرار دادن کشورهای همراه چین در شرق آسیا تکرار میکند. گروههای «جوانان» که اکنون با پول آمریکا در اعتراضات سراسری آسیای شرقی از هنگ کنگ تا تایلند شرکت میکنند، نتیجه سالها تلاش این کشور برای نفوذ، جذب، فریب و شوراندن جوانان این منطقه علیه دولتهای حاکم است. «نیویورک تایمز» در مقالهای نشان میدهد که چگونه همین گروهها که اکنون برای شکل دادن به مخالفان تایلند و جوانان این کشور فعالند، در سال ۲۰۱۱ نیز به سرعت سوار موج انقلابهای عربی شدند تا ملتهای منطقه نتوانند به خواستههای خود در مواجهه با نظامهای دستنشانده آمریکا جامه عمل بپوشانند. منظور از «بهار عربی»، همان تحرکات مهندسی شده توسط آمریکا بود که چنانچه در کتاب خاطرات «هیلاری کلینتون» بدان اشاره شده، با هدف جلوگیری از به ثمر نشستن انقلاب در کشورهای همسو و درگیر کردن کشورهای غیر همسو اتفاق افتاد. البته آنچه با دخالتهای مهندسی شده آمریکا در غرب آسیا و شمال آفریقا محقق نشد، «دموکراسی» بود. سرنوشت شمال آفریقا و غرب آسیا بیانگر اتفاقی است که آمریکا به دنبال تحقق آن از طریق خشونت و تخریب در هنگ کنگ، تایلند و دیگر نقاط منطقه جنوب شرق آسیا برای مقابله با چین است.
🔴 پیامدهای بازداشت مجرم اقتصادی در اروپا
🔻 #زمانـه| «علیرضا حیدرآبادیپور» مدیرعامل اسبق بانک سرمایه که درحین تحقیقات مقدماتی از کشور خارج شده بود، با تلاش پلیس اینترپل جمهوری اسلامی توسط پلیس اسپانیا دستگیر و به کشور مسترد گردیده است. این اولین بار است که یک مجرم اقتصادی از اروپا به کشور بازگردانده میشود.
🔻 فارغ از موفقیت اطلاعاتی و انتظامی، یقیناً انعکاس خبر فوق در ابعاد روانی نیز پیام ها و پیامدهای مثبتی خواهد داشت. از جمله:
1⃣ دوران بخور و در رو تمام شده است
2⃣ افزایش امیدمردم و سرمایه اجتماعی نظام
3⃣ افزایش توقعات جهت بازگرداندن خاوری و..
4⃣ افزایش ضریب ناامنی برای متخلفان اقتصادی
5⃣ تجلی اقتدار پلیس اینترپل ج. ا. ایران
6⃣ وجود عزم جدی برای مبارزه با مفاسد
7⃣ پاسخی به برچسب زنی های شبکه های معاند مبنی بر وجود فسادسیستماتیک
🖌 #محمدصادق_سلطانزاده【 ڪارشناس زمانه】
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
✅ یادداشت/
🌀موضوع: موضع مقامات ایرانی درباره ورود راکتهای جنگ قره باغ به ایران
🔻مقامات کشورمان به دلیل حُسن همجواری و روابط مهم و مورد توجه با کشورهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان بارها هر دو کشور را به خویشتن داری دعوت کردهاند. در این رابطه، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه در یکی از آخرین واکنشهای خود به مناقشه قره باغ در توئیتر خود نوشت: «منازعه ناگورنو قرهباغ را به دقت دنبال میکنیم و با همه طرفها در تماسیم. طرفهای درگیر باید قانون جنگ را رعایت کرده و از هدف قرار دادن غیرنظامیان اجتناب کنند. خواستار آتشبس فوری، احترام به تمامیت ارضی آذربایجان و گفتوگوهای سیاسی زماندار هستیم.»
🔸در این میان امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان نیز در واکنش به تحولات منطقه قره باغ و ورود راکتها و پرتابههای حاصل از این درگیری به خاک کشورمان گفت: امنیت مرزهای جمهوری اسلامی ایران برای نیروهای مسلح مقتدر و شجاع کشورمان یک موضوع اصلی، حیاتی و بسیار مهم است. در این حادثه گاهی بهخطا گلولههایی به مرزهای جمهوری اسلامی ایران اصابت کرد که تذکرات لازم و جدی به هر دو کشور داده شد.
🔺وی در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران مناقشات را در منطقه بهدقت رصد و دنبال میکند. جان شهروندان و امنیت خاک مقدس ایران اسلامی یک موضوع مهم و حیاتی است و به هیچ وجه قابل قبول نیست که بهعلت کمدقتی و بیتوجهی گلولهای به خاک کشورمان اصابت کند. چنانچه این موارد و این بیدقتیها توسط کشورهای طرف مناقشه ادامه پیدا کند قطعاً تمهیدات بیشتری اتخاذ خواهد شد.
🔴 #سرخط| صلح تحمیلی امام حسن (ع) در کلام امام خمینی (ره)
🔻امام حسن - سلام اللَّه علیه- آن قدر گرفتاری که از این دوستان و اصحابش داشت از دیگران نداشت. اصحابی که توجه نداشتند که امام زمانشان روی چه نقشه دارد عمل میکند، با خیالهای کوچکشان، با افکار ناقصشان در مقابلش میایستادند و غارتش کردند و اذیتش کردند، و- عرض میکنم که- شکستش دادند، معاهده با دشمنش کردند و هزار جور بساط درست کردند. (صحیفه امام، جلد ۹ ، ص: ۳۰)
🔹 قصه امام حسن و قضیه صلح، این هم صلح تحمیلی بود؛ برای اینکه امام حسن، دوستان خودش، یعنی آن اشخاص خائنی که دور او جمع شده بودند، او را جوری کردند که نتوانست خلافش بکند، صلح کرد؛ صلح تحمیلی بود. این صلحی هم که حالا به ما می خواهند بگویند، این است. بعد از اینکه صلح کردند، به حسب روایت، به حسب نقل، معاویه به منبر رفت و گفت که تمام حرفهایی که گفتم، من قرار دادم، زیر پایم؛ مثل پاره کردن این مردیکه آن قراردادها را. آن صلح تحمیلی که در عصر امام حسن واقع شد، آن حکمیت تحمیلی که در زمان امیر المؤمنین واقع شد و هر دویش به دست اشخاص حیله گر درست شد، این ما را هدایت میکند به اینکه نه زیر بار صلح تحمیلی برویم و نه زیر بار حکمیت تحمیلی. (صحیفه امام، جلد۲۰ ، ص: ۱۱۸)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 🔴 پول های مریم خانم پول چندانی نیست‼️
| «جان بولتون» در شبکه MSNBC آمریکا؛
🔹 مهدی حسن: چه میزان از دشمنی شما با ایران به دلیل ارتباط طولانی مدتتان با سازمان مجاهدین خلق است؟! شما تنها برای چند سخنرانی، دهها هزار دلار از آنها گرفتهاید!
🔹 جان بولتون: این میزان پول چندانی نیست! هیلاری کلینتون - که شما دموکرات ها از او حمایت میکنید- آنها را از فهرست گروه های تروریستی خارج کرده است.
#دشمنان_دلاری #مریم_رجوی
#پیوند_نفاق_و_استکبار
➖➖➖➖➖
🔻#تحلیل_راهبردے
🔻 #سرخط_تحلیلے
🔻#ویدئوے_بصیرتے
🎙کانال بصیرتی ثامن الائمه ع یزد
🆔 https://eitaa.com/joinchat/236519483Cdf7147b2eb
【 #شـهادت_امام_رضا_تسـلیت 】
🖌 #سرخط_معرفتے :
🔻 #زمانه| امام رضا(ع) میفرمایند عقل شخص مسلمان تمام نيست، مگر اين كه ده خصلت را دارا باشد:
1⃣ از او اميد خير باشد.
2⃣ مردم از بدى او در امان باشند.
3⃣ خير اندك ديگرى را بسيار شمارد.
4⃣ خير بسيار خود را اندك شمارد.
5⃣ هرچه حاجت از اوخواهند، دلتنگ نشود
6⃣ گمنامى را از پرنامى خواهانتر باشد.
7⃣ درعمرخود از دانشطلبى خسته نشود
8⃣ فقر در راه خدايش،از توانگرى محبوب تر باشد
9⃣ خوارى در راه خدايش از عزّت با دشمنش محبوبتر باشد.
🔟 احدى را ننگرد جز اين كه بگويد او از من بهتر و پرهيزكارتر است.
📚 تحف العقول/ص۴۴۳ #التماس_دعا
✍️:از منظر کارشناسان اقتصادی و سیاسی و بررسی تجارب تاریخی، وضعیت اقتصاد ایران تنها محصول عوامل و متغیرهای اقتصادی نیست، بلکه عوامل سیاسی داخلی و بازیگران و متغیرهای بیرونی نیز در این زمینه تأثیر جدی داشته و دارند. اما آنچه مسئله امروز جامعه ایرانی است، نحوه رهایی از این وضعیت و حل مشکلات موجود است. در این باره دو روایت کلان و به تعبیری دو نسخه عمده و اصلی برای برونرفت اقتصاد ایران از وضعیت کنونی متصور است؛ رویکرد داخلی و نگاه بیرونی. در خصوص هر یک از این دو نسخه، نکاتی وجود دارد که تأمل مکرر در آن نیز خالی از لطف نیست.
نکات تحلیلی: 1ـ همه کارشناسان بیحب و با بغض، بیطرف و با طرف معتقدند اقتصاد ایران فرصت بینظیری برای حل چالشهای موجود و تاریخی خود دارد. در واقع، با وجود اینکه عوامل تاریخی مانند فشارهای خارجی همچنان بر سر اقتصاد ایران سنگینی میکند، اما اکنون ظرفیتهای بینظیری اعم از سیاسی و اقتصادی در کشور وجود دارد که مبتنی بر آنها میتوان جهش اقتصادی در ایران را محقق ساخت. پس مشکل کجاست؟ مشکل ما در موقعیتشناسی، مسئلهشناسی درست، تطابق مسائل و راهحلهای تجربه شده و نشده و لحاظ ظرفیتهای میدانی موجود برای حل مشکلات است. این یعنی نیروی انسانی و مسئله مدیریتی، مشکل ماست و رویکرد کلانی که با تغییر این مدیریتها در کشور تغییر میکند. 2ـ پس از انقلاب با وجود فشارهای خارجی، در این زمینه مجاهدتها و تلاشهای زیادی شده و انصافاً دستاوردهای فراوانی نیز کسب شده و پارهای ظرفیتهای سیاسی و اقتصادی در کشور ایجاد شده که مبتنی بر آنها میتوان در مسیر حل مشکلات اقتصادی راهی گشود، اما اینکه چرا اقتصاد ایران علیرغم ظرفیتسازیهای صورت گرفته همچنان درگیر مسائلی همانند موقعیتهای گذشته خود است، باید گفت دلیلش بیتوجهی به تولید و فعالسازی ظرفیتهای درونی در کشور است. اینکه ما همچنان وابسته به واردات و مبادله نابرابر با خارج هستیم، در مدیریت نامطلوب اقتصاد کشور ریشه دارد.
نکته راهبردی: مبتنی بر گفتههای فوق و تجارب آزموده شده، راهحل مشکلات اقتصادی موجود را باید در حوزه سیاسی و مدیریتی جستوجو کرد. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، «شکی نیست که مشکلات ما ریشه بیرونی دارد، اما علاجشان در داخل است»، یعنی اگر نگاه و رویکرد کلان مدیریتی کشور از عطف توجه به بیرون به درون عزیمت کند، میتوان به اصلاح اقتصاد، سیاست و فرهنگ امیدوار شد
✍️✍️:رئیس جمهور کشورمان در روزهای گذشته همزمان با ایام شهادت حضرت امام حسنمجتبی(ع) دوگانه دیگری از جنگ و صلح را در کشور بیان کرد تا ناتوانیهای مدیریتی دولت را در حل مشکلات کشور به نبود رابطه با آمریکا گره بزند. روحانی گفت: «امام مجتبی(ع) به ما میآموزد مرد جنگ باشیم به روز جنگ و مرد صلح باشیم به روز صلح. اگر در روز صلح جنگ کردیم و اگر در جنگ صلح کردیم هر دو خطا و اشتباه است. به موقع باید بایستیم و بجنگیم و به موقع هم باید صلح کنیم.»
گزارههای خبری: ۱ـ مدتی است که رسانههای حامی دولت به ستاد انتخاباتی «جو بایدن» در ایران تبدیل شدهاند،کارهای کشور را رها کردهاند و امید واهی میدهند که با آمدن جو بایدن میتوانند شرایط را تغییر دهند؛ روزنامههای شرق، سازندگی، آفتاب یزد و آرمان ملی چنان به تحولات ستاد انتخاباتی بایدن میپردازند که اینگونه توجه، تنها از طرفداران متعصب حزب دموکرات در ایالات متحده بر میآید. ۲ـ اصلاحطلبان حتی به این فکر هستند که اگر بایدن رأی بیاورد چه امتیازی به او بدهند. روزنامه آرمان به نقل از عبدالرضا فرجیراد مینویسد: «باید توجه کرد که اگر بایدن برنده انتخابات شود، احتمال دارد که در خصوص موشکهای ایران و مبادله تسلیحات با ایران شرط و شروطی بگذارند. ۳ـ در ماههای گذشته بسیاری از تئوریپردازان اصلاحطلب مانند حجاریان، تاجزاده، عبدالله ناصری و... از احتمال شورش جامعه سخن گفتهاند و همزمانی این تئوریها و درخواست مذاکره و صلح برای آمریکا حکایت از آن دارد که برخی از جریانها از دوگانه ترامپ و بایدن به دنبال صلح تحمیلی علیه جمهوری اسلامی هستند. این در حالی است که جمهوری اسلامی در مقطع صلح امام حسن(ع) نیست و اگر میبینیم فشارهای دشمن بیشتر میشود به خاطر خائنانی است که مانند یاران امام حسن(ع) در حال خیانت به کشور هستند. حضرت امام خمینی(ره) تصویر خائنانه این جریانها را به خوبی نشان داده است: «امام حسن(ع) آنقدر گرفتاری که از این دوستان و اصحابش داشت از دیگران نداشت. اصحابی که توجه نداشتند که امام زمانشان روی چه نقشه دارد عمل میکند، با خیالهای کوچکشان، با افکار ناقصشان در مقابلش میایستادند و غارتش کردند و اذیتش کردند، وـ عرض میکنم کهـ شکستش دادند، معاهده با دشمنش کردند و هزار جور بساط درست کردند. (صحیفه امام، ج ۹، ص ۳۰)
نکته راهبردی: «وندی شرمن» سرپرست تیم مذاکرهکننده هستهای در دولت اوباما، صراحتاً اعلام کرد: «کاری که برجام با برنامه هستهای ایران کرد، جنگ هم نمیتوانست انجام دهد.» واقعیت تلخ امروز کشورمان این است که اگر دولت به جای شرطیسازی اقتصاد به جنگ و صلح، آن را به مقاومت عادت میداد، آمریکا در هیچ نقشهای علیه ایران موفق نمیشد.
✍️✍️✍️پاسخ:در حرمت دشنام، حضور مخاطب شرط است؛ چه مخاطب همان فرد مسبوب باشد و چه غیر او. بنابراین اگر انسان در خلوت که مخاطبی ندارد، دشنامی به دیگری بدهد، حرام نیست.
✅ گوشت مرغ بهعنوان یكی از مواد پروتئینی را میتوان یكی از كالاهای اساسی كشور در حوزه صنایع غذایی دانست. كالایی كه قیمت آن بهواسطه اهمیتش در سبد مصرفی خانوار همواره از سوی ستاد تنظیم بازار تعیین شدهاست. در ماههای اخیر و با تشدید نوسانات ارزی، تولیدكنندگان مرغ و تخممرغ از بهصرفه نبودن تولید این كالا خبر داده و ستاد تنظیم بازار نیز با در نظر گرفتن موضوع افزایش هزینههای تولید، قیمت این محصول را تا حدودی تعدیل كردهاست. با این حال ایران علاوه بر واردات نهادههای تولید مرغ با ارز 4200 تومانی دو نژاد اصلی مرغ گوشتی به نامهای راس و كاپ را از كشورهای انگلیس و آمریكا وارد میكند. با این تفاسیر همه مرغهایی كه مهمان سفره خانوارهای ایرانی هستند محصول انگلیس و آمریكا بوده و تقریبا میتوان گفت كشورمان در این كالای اساسی و استراتژیك در بخش جوجه، واكسن، دارو و نهادههایی كه طیور باید از آن تغذیه كنند به این كشورها وابستگی كامل دارد. گفتنی است گرچه ایران خود پرورشدهنده مرغ نژاد آرین است، اما ظاهرا تولید و پرورش مرغهای راس و كاپ برای تولیدكننده و كشتاركننده بهصرفهتر است. صرفهای كه میتواند امنیت غذایی كشور را بهشدت تهدید كند. جامجم در گزارشی به ابعاد و دلایل اصلی این وابستگی و اقتصادی نبودن پرورش مرغ لاین آرین در كشور پرداخته است.
مرغ لاین یا همان مرغ مادر دارای نژادهای مختلفی در جهان است. سالانه یك میلیارد و 300 میلیون قطعه در كشور جوجهریزی میشود كه مرغ نژاد آرین بخش اندكی از سهم بازار را تشكیل میدهد. شاید عجیب به نظر برسد، اما اكثر مرغهایی كه در بازار ایران عرضه میشوند از نژاد كشورهایی است كه بهعنوان دشمنان سیاسی ایران شناخته میشوند. از طرفی مرغ بهعنوان یكی از منابع تامینكننده پروتئین در خانوادهها، كالایی اساسی در كشور شناخته میشود. گرچه گوشت قرمز و ماهی نیز دارای پروتئین زیادی هستند، اما بهدلیل گرانی بیش از حد این دو كالا، مدت زیادی است كه این دو محصول از سبد غذایی بسیاری از خانوارهای ایرانی حذف شدهاست.
✅✅تفاوت مرغ ایرانی با نژاد خارجی
آرین، نژادی از مرغ ایرانی است. هر چند برخی مسؤولان وزارت جهاد كشاورزی معتقدند نژاد این مرغ از هلند وارد كشور شده، اما با تغییرات ژنتیكی كه در آن صورت گرفته این مرغ بهعنوان مرغ ایرانی معروف است. گرچه مرغ آرین از نظر ظاهر و طعم مانند نژادهای راس و كاپ است، اما این تشابه صرفا تا قبل از 40 روزگی است. به بیان بهتر مرغ آرین پس از 40 روزگی، دیگر وزنگیری نمیكند و تقریبا در همان زمان باید راهی كشتارگاه شود؛ اما مرغهای راس و كاپ كه سن كشتار آنها 50روزه است تا روز پایانی وزنگیری كرده و چاق میشوند. برخی از كارشناسان معتقدند ذائقه ایرانیها مرغهای با وزن بالاست و همین موضوع دلیلی است كه مرغهای خارجی از ایرانی محبوبتر باشند، اما سؤال اینجاست كه اگر روزی واردات مرغ و نهادههای دام و طیور به ایران ممنوع شود آیا واقعا ذائقه اهمیتی دارد؟
چرا مرغ آرین به تولید انبوه نرسید؟
واقعا خون مرغهای خارجی، از خون مرغهای ایرانی رنگینتر است كه باید بخشی از منابع اقتصادی كشور در سایه شدیدترین تحریمها به كشورهای تحریمكننده داده شود؟ وزارت جهاد كشاورزی متولی اصلی این موضوع است. آنطور كه خبرنگار جامجم از برخی كارشناسان وزارت جهاد كشاورزی كسب اطلاع كرده مشكلی در تولید مرغ آرین در كشور وجود ندارد و اگر تولیدكنندهها به این حوزه تمایل داشته باشند حتما آن را به تولید انبوه میرسانند. ظاهرا تنها وزن مرغ است كه باعث شده مرغ آرین به تولید انبوه نرسد و به دلیل اینكه وزن پایینتری نسبت به نژادهای خارجی دارد تمایل به پرورش آن را پایین میآورد. این در حالی است كه وزن استاندارد مرغ دوكیلو و 100 گرم تا دو كیلو و 400 گرم در سن 35 تا 40 روزگی است، اما برخی پرورشدهندگان مرغها را تا 55 روز پرورش میدهند تا وزن آنها به بالای سه كیلوگرم برسد. جالب اینجاست كه وزن مرغ هرچه بیشتر باشد از ارزش غذایی آن كاهش مییابد و چربی در بدن مرغ بیشتر میشود. حدودا 80درصد مرغهایی كه در كشور كشتار میشوند وزن بالای سه كیلوگرم دارند. اگر نگاهی به مرغهای وارداتی به كشور بیندازید متوجه وزن اندك آنها خواهید شد و حتی با یك جستوجوی ساده با عنوان وزن استاندارد مرغ متوجه میشوید كه وزن استاندارد مرغ بین یك كیلو و 800 گرم تا دو كیلو و 200 گرم است، اما برخی پرورشدهندگان معتقدند ذائقه ایرانیها به سمت مرغهای سنگین وزن است. مرغهایی كه البته نسبت به مرغهای سبكوزن ارزش غذایی پایینتری دارند.
عظیم حجت، عضو هیاتمدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره دلایل پرورش مرغ راس و كاپ به جای مرغ نژاد ایرانی به خبرنگار جامجم گفت: مصرفكنندگان ایرانی تمایل بیشتری به مصرف نژادهای راس و كاپ كه انگلیسی و آمریكایی هستند دارند و نژاد آرین كه در كشور داریم درصد كمی از جوجه تولیدی مورد نیاز بازار مصرف را تامین میكند.
وی افزود: نژاد آرین در وزنگیری پس از 40 روزگی از نژادهای دیگر عقب میافتد و به دلیل اینكه مردم اغلب خریدار مرغ بزرگ هستند پرورشدهندگان به تولید این نژادها رو میآوردند.
حجت با بیان اینكه در طول سالها و دهههای گذشته فرصت بود تا ژنتیك مرغ آرین تغییر كند، گفت: دولتهای مختلف از نژاد آرین حمایت نكردند، اگر این حمایت انجام میشد قطعا متخصصان ایرانی میتوانستند در این حوزه ورود كنند كه بیشك نتیجه این ورود، كاهش خروج ارز از كشور بود. موضوع قابل اهمیت دیگر این است كه كشتارگاهها نیز به دلیل سود بیشتر خریدار مرغهای سنگین هستند. در نتیجه تولیدكننده زمانی كه مشاهده كند خریدار اولی مرغ (كشتاركننده) و خریدار نهایی مرغ (مصرفكننده) مرغ سایز درشت میخواهد پرورش نژادهای خارجی را به نژاد آرین ترجیح میدهد.
عضو هیاتمدیره اتحادیه مرغداران گوشتی تاكید كرد: كشورهایی كه صاحب نژاد مرغ هستند به هر نحوی شده جوجه و دان مرغ را به قیمت پایین به سایر كشورها صادر میكنند تا علاوه بر ایجاد وابستگی به این كالا برای كشور خریدار، كشورهای واردكننده توجیه اقتصادی برای پرورش مرغبومی خود نداشته باشند. اما موضوع اصلی اینجاست كه مسائل اقتصادی در جهان تحت تاثیر مسائل سیاسی است. گرچه بسیاری از شركتها به دلیل منافع اقتصادی خود حاضر به ترك ایران نیستند، اما ممكن است در مواقعی مجبور شوند این اقدام را انجام دهند.
به گفته وی، از آنجا كه ایران جزو 10كشور پرورشدهنده مرغ در جهان است، شركتهای عرضهكننده نژاد و خوراك دام طیور حاضر به قطع مراوده با ایران نیستند، اما ممكن است روزی این كار را انجام دهند.
صلح تحمیلی مقدمه تأمین منافع آمریکا
رئیس جمهور کشورمان در روزهای گذشته همزمان با ایام شهادت حضرت امام حسنمجتبی (ع) دوگانه دیگری از جنگ و صلح را در کشور بیان کرد تا ناتوانیهای مدیریتی دولت را در حل مشکلات کشور به نبود رابطه با آمریکا گره بزند. روحانی گفت: «امام مجتبی (ع) به ما میآموزد مرد جنگ باشیم به روز جنگ و مرد صلح باشیم به روز صلح. اگر در روز صلح جنگ کردیم و اگر در جنگ صلح کردیم هر دو خطا و اشتباه است. به موقع باید بایستیم و بجنگیم و به موقع هم باید صلح کنیم.»
گزارههای خبری: ۱ـ مدتی است که رسانههای حامی دولت به ستاد انتخاباتی «جو بایدن» در ایران تبدیل شدهاند، کارهای کشور را رها کردهاند و امید واهی میدهند که با آمدن جو بایدن میتوانند شرایط را تغییر دهند؛ روزنامههای شرق، سازندگی، آفتاب یزد و آرمان ملی چنان به تحولات ستاد انتخاباتی بایدن میپردازند که اینگونه توجه، تنها از طرفداران متعصب حزب دموکرات در ایالات متحده بر میآید. ۲ـ اصلاحطلبان حتی به این فکر هستند که اگر بایدن رأی بیاورد چه امتیازی به او بدهند. روزنامه آرمان به نقل از عبدالرضا فرجیراد مینویسد: «باید توجه کرد که اگر بایدن برنده انتخابات شود، احتمال دارد که در خصوص موشکهای ایران و مبادله تسلیحات با ایران شرط و شروطی بگذارند. ۳ـ در ماههای گذشته بسیاری از تئوریپردازان اصلاحطلب مانند حجاریان، تاجزاده، عبدالله ناصری و... از احتمال شورش جامعه سخن گفتهاند و همزمانی این تئوریها و درخواست مذاکره و صلح برای آمریکا حکایت از آن دارد که برخی از جریانها از دوگانه ترامپ و بایدن به دنبال صلح تحمیلی علیه جمهوری اسلامی هستند. این در حالی است که جمهوری اسلامی در مقطع صلح امام حسن (ع) نیست و اگر میبینیم فشارهای دشمن بیشتر میشود به خاطر خائنانی است که مانند یاران امام حسن (ع) در حال خیانت به کشور هستند. حضرت امام خمینی (ره) تصویر خائنانه این جریانها را به خوبی نشان داده است: «امام حسن (ع) آنقدر گرفتاری که از این دوستان و اصحابش داشت از دیگران نداشت. اصحابی که توجه نداشتند که امام زمانشان روی چه نقشه دارد عمل میکند، با خیالهای کوچکشان، با افکار ناقصشان در مقابلش میایستادند و غارتش کردند و اذیتش کردند، وـ عرض میکنم کهـ شکستش دادند، معاهده با دشمنش کردند و هزار جور بساط درست کردند. (صحیفه امام، ج ۹، ص ۳۰)
نکته راهبردی: «وندی شرمن» سرپرست تیم مذاکرهکننده هستهای در دولت اوباما، صراحتاً اعلام کرد: «کاری که برجام با برنامه هستهای ایران کرد، جنگ هم نمیتوانست انجام دهد.» واقعیت تلخ امروز کشورمان این است که اگر دولت به جای شرطیسازی اقتصاد به جنگ و صلح، آن را به مقاومت عادت میداد، آمریکا در هیچ نقشهای علیه ایران موفق نمیشد
هدایت شده از ثامن الائمه(ع)
20.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴‼️مستند کوتاه : انحراف از انقلاب ‼️🔴
🔴 #سرخط_تحلیلے | پیرامون گزینه استیضاح رئیس جمهور
🔻 #زمانـه| با حرکت رسانهای جناب ذوالنور دوباره بحث استیضاح رئیسجمهور داغ شد. چند نکته مهم در این خصوص:
1️⃣ اولاً برخی دوستان استیضاح را با رای به عدم کفایت سیاسی اشتباه گرفته اند که باید گفت استیضاح به معنای رای به عدم کفایت سیاسی نیست.
2️⃣ ثانیا کنار رفتن روحانی به معنای کنار رفتن دولت روحانی نیست. بلکه دولت او با حضور معاون اول تا انتخابات بعد پابرجا میماند. فقط همین نظم نیمبند هم از بین خواهد رفت.
3️⃣ فرض بر اینکه رای به عدم کفایت سیاسی روحانی داده شد پلن و طرح استیضاح کنندگان برای فردای بدون روحانی چیست؟ استیضاحکنندگان نگاه سلبی خوبی دارند ولی نمی توانند پاسخ ایجابی برای پساروحانی داشته باشند.
4️⃣ "میخواستم، نگذاشتند" ؛ مطمئن باشید این دو کلمه روایت مظلومانه روحانی در طول تاریخ خواهد بود. معتقدم او باید بابت ناتوانی هایش تا آخر بایستد و فردا نگوید که "خواستم و نگذاشتند."
5️⃣ کسانی که موافق برکناری روحانی هستند به این سئوال نمی توانند پاسخ دهند که برکناری او چگونه و براساس چه مکانیسمی به کم شدن التهابات فعلی خصوصا گرانی ها و تورم کمک می کند؟
6️⃣ سئوال دیگر اینکه افراد #آشنایی که جای جلاد و شهید را در انتخابات قبل عوض کردند و آیت الله رئیسی را ترور شخصیت نمودند، از روحانی یک قهرمان نخواهند ساخت؟
7️⃣ معتقدیم جامعه باید به الزامات مردمسالاری پایبند باشد و مردمسالاری شیر بی یال و دم و شکم نیست. مطمئن باشید این نکته به بلوغ سیاسی جامعه ما در آینده کمک خواهد کرد.
8️⃣ سئوال و نکته آخر اینکه آیا دشمن خارجی و ضدانقلاب داخلی و خارجی در التهابات پدید آمده ساکت خواهند بود؟ ساده لوحی است اگر جوابمان بله باشد.
✍️:این روزها مجلس شورای اسلامی در نهایی سازی طرحی است که طی آن قرار است به 60 میلیون نفر از مردم با درآمدهای پایین و متوسط، یارانه غیرنقدی به شکل کالا توزیع شود. گفته میشود به 20 میلیون نفر ماهیانه مبلغ 120 هزار تومان و برای 40 میلیون نفر مبلغ 60 هزار تومان اختصاص خواهد یافت. این یارانه به صورت الکترونیکی و برای دریافت کالاهای اساسی و ضروری اختصاص خواهد یافت.
نکات تحلیلی: 1- رویکرد اقتصادی مجلس یازدهم مبتنی بر حمایت از معیشت طبقات ضعیف جامعه است و علاوه بر این طرح، اقدامات دیگری نیز در این زمینه انجام داده است. ازجمله؛ افزایش حق مسکن کارگران، یکسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری و ... 2- مهمترین هدف از این طرح، از بین بردن فقر مطلق در جامعه است. بسیاری از کشورهای دنیا نیز برای همین منظور، یارانه غذا و امثال آن توزیع میکنند. در شرایط فعلی که به دلیل تورم بالا قدرت خرید بخش قابل توجهی از مردم کاهش یافته است، این اقدام میتواند گامی مؤثر در حمایت از اقشار ضعیف باشد. 3- توزیع یارانه کالایی باید بهعنوان یک برنامه کوتاه یا میانمدت در نظر گرفته شود و در طول دوران برنامهریزی شده باید قدرت خرید طبقات پایین جامعه را افزایش دهد تا نیازی به یارانه کالایی نداشته باشند. چرا که اقتصاد کوپنی در این حجم، مانع پویایی لازم برای پیشرفت کشور است. 4- این طرح در باقیمانده سال جاری به بیش از 30 هزار میلیارد تومان و برای سال 1400 نیز بالغ بر 65 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. اگرچه مجلس اعلام کرده است منابع لازم برای اجرای آن در سال جاری را بدون بالا بردن سقف بودجه، تأمین کرده است ولیکن باید برای منابع لازم در سالهای آتی نیز تدبیر شود. 5- توزیع یارانه غیرنقدی علاوه بر نیازمندیهای مالی، به شبکه توزیع مناسب و نظارت کافی برای جلوگیری از بروز فساد نیاز دارد. مجلس برای اجرای موفق این طرح، باید ملاحظات مبارزه با فساد احتمالی را در کنار قوای اجرایی کشور پیشبینی نماید.
نکته راهبردی: مجلس شورای اسلامی باید از همه ظرفیتهای کارشناسی و پژوهشی خود استفاده کند تا طرح نهایی از جامعیت کافی برخوردار باشد و بتواند ضمن کم کردن مشکلات معیشتی عامه مردم، آنها را نسبت به تواناییهای نظام در حل مشکلات امیدوارتر کند.