#گزیده_کتاب
#سور_سوریه
📝 همین امروز خانوادههای سادات که محب اهلبیت علیهمالسلام هستند، در حلب زیادند؛ مثل خانوادههای بگاری که از نوادههای امامباقر علیهالسلام هستند. این خانوادهها توسط مسلحین متهم به شیعه بودن میشدند. دو برچسب اصلی که مسلحین با آن دیگران را متهم میکردند، «شبّیه» و «رافضی» بود؛ یعنی مزدور دولت و شیعه. اصطلاح «شبّیه» قبلاً برای راهزنان بکار میرفت. اگر کسی با مسلحین همکاری نمیکرد، تهمت آمادهای داشتند به عنوان «شبّیۀ دولت». پس از آن، جان و مال و ناموس فرد برای مسلحین حلال بود.
بعد از تسلط به شهر، با همین برچسبها متهمان را به دادگاههای شرعی بردند و به عنوان «مرتد» حکم راندند. «استتابه» توبهای بود که در دورۀ آموزشی مربوطه میدیدند. اگر به نقطۀ مطلوب میرسیدند، عنوان ارتدادشان کنار گذاشته میشد و اگر نه، به جاهای باریک میرسیدند.
📌 برگرفته از ص 84 کتاب "سور سوریه"، تألیف محمدقائم خانی، شرکت چاپ و نشر بینالملل
#گزیده_کتاب
#سور_سوریه
📝 ابوصادق یک جا را نشانمان داد. نیزاری کوچک بود در محاصرۀ ساختمانهای خراب. گفت جای خالی یک موزه است. چشم چرخاندم. هیچ نبود جزئی! موزه نابود شده و تمام وسائلش خالی شده بوده. زیرزمینش پر از طلا و شیء قیمتی بوده که از بند دیوارها آزاد شده بوده ظاهراً. از کل موزه، نه بنایی مانده بود نه تجهیزاتی، نه اثری تاریخی. فقط و فقط یک ورودی مانده بود، نیمه خراب. برای خودش با آن همه زخم و جراحت، هنوز زیبا بود. زیباییاش وصلۀ ناجوری بود برای آن همه برهنگی متراکم. از کل موزه همین ورودی، همین دالان تاریخ، تنها همین نماد زیبایی، از انفجار موشک و غارت سربازان در امان مانده بود.
جنگ سوریه چه جنگی بود؟ جنگ دولت و مردم؟ جنگ داعش و ارتش؟ یا جنگ شهر و دشمنانش؟
📌 برگرفته از ص 134 کتاب "سور سوریه"، تألیف محمدقائم خانی، شرکت چاپ و نشر بینالملل
#گزیده_کتاب
#سور_سوریه
📚 دیرالزور، شهری است متعلق به دورۀ مسیحی، بلکه قدیمیتر. اسلام را بعد از رحلت پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم دیدهاست. مهمتر از همه آنکه مقدم قدوم سپاه صفین بوده. شیر خدا بر این خاک گام نهاده. در المیادین چشمهای است با نام عین علی علیهالسلام. خود حضرت با دستان مبارکش حفر کرده. بوکمال از حنجرۀ علی خطبه شنیده. سپاه بر کرانۀ فرات از آنجا آمده به دیرالزور. شهر، علی را بدرقه کرده تا رقه، نقطۀ درگیری شامیان و عراقیان، علویها و سفیانیها. بیست سال بعدش، همین شهرهای همسایۀ فرات میزبان کاروان اسرای کربلا شدهاند. از بوکمال به دیرالزور تا رقه. بعد از فرات جدا شدهاند سوی حلب و از آنجا شام یعنی دمشق. سالها بعد کاروانهای زیارتی از شام راه افتادهاند سمت عتبات عراق و این شهر را که در مسیر زوار بوده، دیرالزور خواندهاند؛ شاید البته.
📌 برگرفته از ص 136 کتاب "سور سوریه"، تألیف محمدقائم خانی، شرکت چاپ و نشر بینالملل
«روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا»، تألیف آیتالله سید علی خامنهای، تصحیح محمدرضا فلاح شیروانی با تحقیق و تنظیم مؤسسۀ فرهنگ و تمدن توحیدی (فتوت)، بهتازگی در 74 صفحه، با شمارگان 2000 نسخه و با قیمت 30 هزار تومان، مشترکاً توسط پژوهشکدۀ باقرالعلوم علیهالسلام و شرکت چاپ و نشر بینالملل روانۀ بازار شدهاست.
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/320198
چاپ و نشر بینالملل
«روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا»، تألیف آیتالله سید علی خامنهای، تصحیح محمدرضا فلاح شیروانی با تحق
#گزیده_کتاب
#روح_توحید
📚 مستکبر، همان جناح مسلط در جامعهای جاهلی است که بدون هیچ استحقاق، قدرت سیاسی و قدرت اقتصادی را در دست میگیرد و برای تداوم این بهرهکشی و سلطۀ ستمگرانه، فرهنگ و عقیدۀ حاکم بر ذهنها را نیز قبضه میکند و با شیوههای گوناگون، در مردم تفکری را پدید میآورد که موجب تسلیم در برابر او و سازگاری با وضع موجود است و برای حفظ این امتیازات با هر دعوت آگاهیبخش و روشنگر، چه رسد به دعوتی انقلابی و دگرگونساز، به مبارزهای خستگیناپذیر کمر همت میبندد.
📌 برگرفته از ص 60 کتاب «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا»، تألیف آیتالله سید علی خامنهای
#معرفی_کتاب
#روح_توحید
📚 «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا»، نوشته آیتالله سید علی خامنهای، با تحقیق و تنظیم در مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی(فتوت) و به مباشرت حجتالاسلام محمدرضا فلاح شیروانی -که صفحاتی نسبتاً مفصل و معرِّفِ جایگاه این اثر و نگرش توحیدی در منظر آیتالله خامنهای هم بدان افزودهاند-، توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل تجدید چاپ شد.
این کتاب مختصر که پس از تجربه ارائههای موسوم به طرح کلی اندیشه اسلامی به قلم خود آیتالله خامنهای نگاشته شده، متکی بر آیات مختلف قرآن است. این اثر هم جوانب مختلف محتوای توحید را معرفی کرده، هم از اثرگذاری توحید بر حیات فردی و اجتماعی و مواجهه آن با استکبار سخن میگوید. این کتاب را میتوان چارچوبی هدایتگر و البته پرمغز و محتوا برای کسانی دانست که میخواهند اساسیترین و کلانترین آموزه اسلامی را از جهت اثرگذاری بر حیات عمومی بشر دنبال کنند؛ آنچنان که میتوان بهخوبی موضع فعال و جهتبخش و البته مبارز اسلام را در تصویری که کتاب از آموزه مرکزی توحید عرضه میکند، بازخوانی نمود.
در مقدمه با اشاره به جایگاه توحید بهمثابه سخن اول و آخر اسلام و نزاعی که دعوت توحیدی حضرت ختمی مرتبت برانگیخت، نتایج مهمی درباره محتوای درست توحید گرفته میشود؛ تصویر تقابل توحید تحریفشده و برداشتهای عامیانه از آن همچون یک نظریه ذهنی با این محتوای اصیل نیز نکات دیگری به خواننده عرضه میکند.
در فصل اول نویسنده درصدد بیان جوانب گوناگون محتوای توحید است و دستکم از سه منظر (یک جهانبینی عمومی، نوعی انسانشناسی و یک خط مشی اجتماعی) بدان نگریسته است.
در فصل دوم به دو گونه توحید مؤثر و بیاثر(توحید انبیاء و توحید بدلی) اشاره میشود و معیاری برای ارزیابی مدعیان توحید برای همه تاریخ عرضه میکند.
عنوان فصل سوم، فصل پایانی کتاب، «چرایی درگیری شعار توحید با استکبار» است. آیتالله خامنهای در این فصل، مستکبر و استکبار را در جلوههای متعددش معرفی میکند. این فصل درواقع ترجمانی تفصیلی از بخش دوم عنوان کتاب یعنی «نفی عبودیت غیرخدا» است.
در چاپ جدید کتاب، در پایان مقدمه و هر فصل، گزیدهای از مهمترین جملات و مفاهیم آمده است. بهعلاوه نمایههای جانبی که بهاهتمام مصحح افزوده شده است، تمرکز خواننده علاقهمند را افزایش میدهد و چون دستگیرهای برای پیگرفتن روند مباحث است. اختصار کتاب در کنار قلم روان و زنده و رسیدگیهایی که در تجدیدچاپ آن دیده میشود، فرصتی مناسب برای همه اقشار علاقهمند در مرور یک دوره عقاید حول
محور آموزه پایه توحید فراهم آورده است.
«روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا»، نوشته آیتالله سید علی خامنهای، با تحقیق و تنظیم مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی (فتوت) و همیاری پژوهشکده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم ع، در 74 صفحه، با شمارگان 2000 نسخه و با قیمت 30 هزار تومان توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل روانه بازار شدهاست.
https://www.mehrnews.com/news/5466089
#معرفی_کتاب
#آموزه_هایی_از_اخلاق_امام_حسین
📚 «آموزههایی از اخلاق امام حسین علیهالسلام»، تألیف عبدالعظیم مهتدی بحرانی و ترجمۀ غلامحسین انصاری، برای بار اول در سال ۱۳۸۵ و برای بار دوم در سال ۱۳۸۹ توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر شد. این کتاب، ضمن اشاره به فضائل و ارزشهای موهبتی و پارهای از کرامات امام حسین، رفتار و خلقیات قرآنی و پیامبرگونه آن حضرت را بهتفصیل و با دقت و موشکافی ویژهای مورد بحث قرار میدهد.
مولف در فصل اول کتاب حاضر، ضمن بیان اهمیت اخلاق و توصیههای گرانسنگ پیشوایان اسلام، با دلایلی روشن، نتیجه گیری می کند که هدف از قیام شکوهمند کربلا، دگرگون ساختن نظام اخلاقی فاسد و منحطی بود که رژیم تبهکار اموی، با عمل و تبلیغاتی گسترده، آن را ترویج می کرد، منشهایی مانند: نفاق و دورویی، چاپلوسی و تملق، دروغگویی و نیرنگبازی، سرسپردگی و اطاعت مطلق از حاکم، ولخرجی و اسراف از بیت المال، توزیع ناعادلانۀ درآمد عمومی، بیاعتنایی به احکام شرع مبین و ...
مؤلف در فصل دوم این کتاب، یکصدوشصت رویداد کوچک و بزرگ از زندگی امام حسین را ذکر کرده و در پایان هریک از آنها، دروس و نکتههای تربیتی سودمندی را یادآور شده است.
#گزیده_کتاب
#آموزه_هایی_از_اخلاق_امام_حسین
✅ ملایمت در برابر انتقادگر
📚 مردی به امامحسین علیهالسلام گفت: در تو تکبری میبینم. امام در پاسخ او فرمود: «همۀ کبریا و بزرگی از آن خدای یگانه است و در غیر او وجود ندارد. خدای تعالی میفرماید: پس عزت و ارجمندی از آن خدا و رسولش و مؤمنان است.»
خوانندۀ گرامی! به نظر شما وقتی شخصی به ما اهانت کند، مثلاً بگوید: تو متکبری! چه عکسالعملی نشان میدهیم؟ آیا مانند حسین علیهالسلام با ادب و ملایمت به او پاسخ میدهیم، یا اینکه به صورت او میزنیم یا کلماتی نثارش میکنیم که مانند کارد به قلبش فرو رود و به جای یک کلمۀ او، دو کلمه جواب میدهیم؟
هر کس میخواهد اخلاق حسینی را در وجود خویش تجسم بخشد، باید با انتقادکننده بهنرمی و ملایمت رفتار کند، حتی اگر انتقاد او نیشدار و غیرمؤدبانه باشد، زیرا بسیاری از همین منتقدان وقتی اخلاق کریمانه و ادب طرف مقابل را دیدهاند، به راه راست هدایت شدهاند.
امامحسین علیهالسلام در سخن دیگری دربارۀ اثر نرمش و ملایمت میفرماید: «هر کس منطق و اندیشه را برنتابد و تدابیر در عمق جان وی نفوذ نکند، ملایمت و نرمش کلید تسخیر قلب اوست.»
📌 برگرفته از ص 182 و 183 کتاب «آموزههایی از اخلاق امام حسین علیهالسلام»، تألیف عبدالعظیم مهتدی بحرانی و ترجمۀ غلامحسین انصاری، شرکت چاپ و نشر بینالملل
چاپ و نشر بینالملل
📚 فرازهایی از زندگانی امام حسن علیهالسلام فروست: سرچشمههای نور تهیه و تدوین: مؤسسۀ البلاغ متر
#گزیده_کتاب
📚 امام باقر علیهالسلام در مورد اهمیت این پیمان (صلح امام با معاویه) و آثار و نتایج مثبتی که برای جامعۀ اسلامی به ارمغان میآورد، فرمود: «به خدا سوگند! آنچه حسن علیهالسلام انجام داد، برای این امت بهتر است از آنچه که خورشید بر آن میتابد.»
این به آن خاطر است که پیشوای دوراندیش و خرمند، به زغم توجهی که به واقعیتهای موجود دارد، در هنگام تصمیمگیری جوانب دیگری را نیز در نظر میگیرد که بسیاری از معاصران از توجه به آنها عاجزند تا اینکه پس از مدتی مسئله برای همه روشن میشود ... و این حادثهای بود که در مورد امام حسن رخ داد.
📌 بر گرفته از ص 76 کتاب «فرازهایی از زندگانی امام حسن علیهالسلام»، تألیف مؤسسۀ البلاغ، شرکت چاپ و نشر بینالملل
#معرفی_کتاب
#تحریر_اخلاق_ناصری
📚 «اخلاق ناصری»، اثری است از خواجه نصیر الدین طوسی، به زبان فارسی و یکی از مهمترین رسالههای حکمت عملی در دوره اسلامی که در سال ۶۳۳ ق، نوشتن آن به پایان رسیده است.
این کتاب دربارۀ اخلاق فردی، اجتماعی و خانوادگی است و بخشهایی از آن ترجمه و تحریر کتاب تهذیب الاخلاق نوشتۀ ابوعلی مسکویه است.
حالا، سید رحیم حسینی سعی کرده با بازنویسی متن این کتاب کهن، فهم آن را برای عموم تسهیل کند. وی در ابتدای کتاب «تحریر اخلاق ناصری» با اشاره به فواید، حکمتها و نکات «اخلاق ناصری» که باعث شده مورد توجه فرهیختگان باشد، مینویسد: «مخاطبین عام به علت مشکل بودن فهم متن و انشاء آن، از بهرههای این اثر محروم ماندهاند، از این رو بر آن شدیم تا با تحریری نو و بازنویسی فصلهای گوناگون آن و انجام اصلاحات و توضیحات لازم، دسترسی عموم به مطالب آن را فراهم سازیم.»
📌 «تحریر اخلاق ناصری»، نوشتۀ خواجه نصیرالدین طوسی و با تحریر سید رحیم حسینی، در 303 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه و با قیمت 65000 تومان، بهتازگی توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل روانۀ بازار شدهاست.
https://www.mehrnews.com/news/5468087
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/320240/