#گزیده_کتاب
#در_دست_انتشار
✅ به مناسبت فرا رسیدن 26 دی ماه؛ سالروز فرار/خروج محمدرضا پهلوی از ایران
📌 انشاءالله قرار است در ماههای آتی کتابی مهم در حوزۀ تاریخ معاصر ایران، توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر گردد. در جلد دوم این کتاب که تألیف یکی از محققان برجسته کشور است، میخوانیم:
📚 بحث حقوق بشر در کنار بحث سوءمدیریت مالی و اداری، باعث شدند که یک سال و خردهای قبل از انقلاب، نوعی عدم وفاداری و عدم اعتماد به حکومت در جامعه نهادینه شود. درون حکومت شاه افرادی بودند که به این مسائل توجه داشتند و اینها را به شاه گوشزد میکردند؛ ولی به نظر میرسد هرچه قدرت و ثروت شاه بیشتر شد؛ بهخصوص بعد از سال (۱۹۷۳)، توجه به این منتقدان و مشتاقانِ دلسوز کمتر شد. همچنین اطراف شاه را کسانی گرفته بودند که ازنظر مادی و سیاسی فرصتطلب بودند وکارشان تملق و بله قربان گفتن بود؛ بنابراین شاه آن منتقدان دلسوز و نگران را کنار زد. در عمل وقتی که جریان انقلاب و حرکت اسلامی رشد پیدا میکند، شاه نمیتواند در کنار بقیۀ نحلههای انقلابی از این افراد متملق و چاپلوس کمکی بگیرد. آنها در زمان ثبات، آدمهای خیلی کارآمدی هستند؛ ولی در زمان ناآرامی و دگرگون شدن اوضاع نمیتوانند کاری انجام دهند. بدیهی است که در آن زمان شاه تلاش کرد برای نجات خودش سراغ همان منتقدان دلسوز ولی کنارگذاشتهشده برود؛ ولی خیلی دیر بود و فرصت هم کم بود و در عمل تلاش شاه به نتیجه نرسید. این مسئله در حکومت شاه موجب نگرانی کشورهای غربی شد که متحد اصلی او بودند. به نظر میرسد که گزارشهایی از این دست, همراه بقیۀ گزارشهایی که مشفقان و متحدان داخلی و خارجی در تلاش برای هشدار دادن به شاه و هیئت حاکمۀ او برای بهبود شرایط در زمان مناسب دادند, نه دیده و نه شنیده شد و نه جدی گرفته شد. اگر در سالهای 1973 تا 1976، این اقدامات دیده و شنیده میشد, در سالهای 73 تا 76 میلادی شاه میتوانست حکومت خود را در یک موقعیت مناسب بیمه کند و مطالبات عمومی را برآورده و نارضایتیها را کنترل کند؛ ولی به نظر میرسد غرور ناشی از قدرت و ثروت کاذب, این بصیرت و این نگاه را از شاه گرفت و راه را به اواخر سالهای 78 و 79 کشاند که دیگر برای همه چیز دیر بود (انقلاب اسلامی در اوایل سال 1979 میلادی رخ داد). درواقع این صداها دیر شنیده شد و شاه هم دیر متوجه شد و دیگر آن زمان راهی برای بازگشت و اصلاح و ترمیم چهره وجود نداشت.
چاپ و نشر بینالملل
#معرفی_کتاب #حاج_آقا_روح_الله 📚 کتاب «حاجآقا روحالله؛ بررسی دوران استادی امام خمینی در بستر تاریخ
#گزیده_کتاب
#حاج_آقا_روح_الله
✅ ملاقات حاج آقا روحالله با شاه
📚حاج آقا روحالله برای دیدار با شاه بنز سفید رنگی را کرایه کردند و به تهران رفتند؛ ولی در دربار قوانین و تشریفات خاصی برای ملاقات وجود داشت. از جمله این قوانین، این بود که ماشینی که میخواست وارد دربار شود باید رنگش مشکی باشد و حتما باید فقط یک سرنشین داشته باشد. حاج آقا روحالله نیز مثل سایرین، باید دم در ورودی از ماشین پیاده میشدند، عمامه را برمیداشتند و لباس ملاقات میپوشیدند. وقتی وارد اتاق میشدند نیز باید میایستادند تا اجازۀ نشستن داده شود. چند ساعت پیش از ملاقات، به افراد ملاقاتکننده، این آداب را یاد میدادند. حاج آقا روحالله به درب کاخ که رسیدند، گفتند: «روحالله از طرف آیتالله العظمی بروجردی!» نگهبان گفت: «باید از ماشین پیاده شوید.» حاج آقا روحالله گفت: «پس برمیگردم!» نگهبان هم بهاجبار درب را باز کرد و ماشین تا دم در کاخ رفت. حاج آقا روحالله با همان لباس روحانیت داخل اتاق ملاقات شدند و روی صندلی شاه نشستند. شاه که وارد شد، مجبور شد بایستد تا برای او صندلی بیاورند.
حاج آقا روحالله به شاه گفتند: «آیتالله بروجردی فرمودند که قاتلین بهائیان ابرقو باید آزاد شوند، شاه فقید، این گروه ضالّه را داد به طویله بستند و الان هم مردم ایران همان جریان را از شما انتظار دارند.» شاه در جواب آهی کشید و گفت: «آقای خمینی شما الان را با آن وقت مقایسه نکنید. آن وقت همۀ وزرا و همۀ رجال مملکت از پدرم حرفشنوی داشتند؛ جرئت نمیکردند تخطی کنند. الان وزیر دربار من هم از من حرفشنوی ندارد؛ من چطور میتوانم این کار را بکنم.» حاج آقا روحالله هم دوباره درخواست آیتالله بروجردی را تکرار کرده، بلند شدند و رفتند.
بعد از این دیدار، شاه همان روز فرمان آزادی محکومین را صادر کرد. حاج آقا روحالله پس از این ملاقات، به دوستانشان گفته بودند: «نمیخواهم از خودم تعریف کنم؛ ولی ابهت من شاه را گرفته بود و شاه، مسلط بر زبان و گفتارش نبود.»
قریب به 14 سال پس از این ماجرا، پس از رحلت آیتالله العظمی بروجردی، زمانی که قیام روحانیت و مردم مؤمن به رهبری حاج آقا روحالله آغاز شده بود، شاه وقتی تصویر حاج آقا روحالله را میبیند، خاطرۀ این دیدار را به یاد میآورد و از اطرافیان میپرسد: این همان روحاللهی نیست که از طرف آیتالله بروجردی یک بار نزد من آمد؟
📌 برگرفته از ص ۳۱۰ و ۳۱۱ کتاب «حاج آقا روح الله»، تألیف حمیدرضا باقری، شرکت چاپ و نشر بینالملل
چاپ و نشر بینالملل
گزارش تصویری رونمایی از کتاب «اسطوره حاج قاسم و بازسازی هویت ملی ایرانیان» https://www.ibna.ir/fa/g
#گزیده_کتاب
#اسطوره_حاج_قاسم
📚 انتظار آن است که عاقلۀ فرهنگی کشور برای بهرهمندی تاریخی ایرانیان از اسطورۀ حاج قاسم، مواجهۀ متفاوتتر و هوشمندانهتری از خود بروز دهند. این مقوله با اقدامات و ایدههای کلیشهای و دمدستی کنونی به سرانجامی نخواهد رسید و باید پذیرفت که بسیاری از بهرهگیریهای فعلی از شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی، ایشان را از مقام هویتبخشی، به یک ابزار رسانهای تقلیل خواهد داد.
📌 برگرفته از ص 291 و 292 کتاب «اسطورۀ حاج قاسم و بازسازی هویت ملی ایرانیان»، بهقلم مهدی افراز، شرکت چاپ و نشر بینالملل (با همکاری پژوهشکدۀ باقرالعلوم علیهالسلام)
دیشب (۲۷ دی ۱۴۰۱) در مراسم اختتامیه بیستودومین دوره جشنوارۀ ملی صنعت چاپ و نشر که با معرفی برگزیدگان پنجمین دو سالانۀ هنر چاپ و طراحی کتاب (نشان شیرازه) همراه بود، جایزۀ طراحی گرافیک جلد کتاب با نوشتار، به آقای احسان جعفرپیشه، طراح جلد و عنوان کتاب #رومی_روم از شرکت چاپ و نشر بین الملل تعلق گرفت.
#معرفی_کتاب
#سرداران_ایرانی
جلد اول «سرداران ایرانی؛ از کوروش تا سلیمانی»، تألیف محمدباقر رجبی دوانی، در 367 صفحه و با شمارگان 1000 نسخه توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر شده است. در این جلد به سرگذشت سرداران، از کوروش هخامنشی تا بیبی مریم بختیاری پراخته شده است.
این کتاب در چهار بخش: 1) ایران باستان، 2) ایران پس از اسلام، 3) ایران بعد از انقلاب اسلامی و 4) جمهوری اسلامی ایران و پدیده داعش، تقسیم شده است. ترتیب زندگینامههای بخش 1 و 2، برحسب توالی تاریخی و بخش 3 و 4، به ترتیبِ حروف الفبای نام خانوادگی است. در این کتاب، سعی شده تا زندگینامه شهدای بزرگوار، کوتاه و مختصر ولی جامع و مفید بوده و از مطالب حاشیهای و کماهمیت به دور باشد و تا حد امکان، سرگذشت رزمندگانی که کمتر در مقالات و کتابها از آنان نامی برده شده، گنجانده شود.
نویسنده در ابتدای کتاب یادآور شده است: «مبارزات چهرههایی از بزرگان و دلاوران تاریخ کشورمان، از قبیل پادشاهان، امیران و سرداران، هرچند به معنی تأیید کامل عملکرد آنان نیست، اما بهسبب مقابله افتخارآمیز آنها با دشمن و حفظ کشور از لوث وجود بیگانگان در مواقع بحرانی و خطرآفرین، بیان گردیده است.»
چاپ دوم کتاب #بانوی_آندلس تألیف سیدمحمدصادق مصباح موسوی با اصلاحاتی نسبت به چاپ قبل، در 376 صفحه و با شمارگان 1000 نسخه بهتازگی توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر شد.
این کتاب به بررسی زندگانی مادر مکرمۀ امام رضا و حضرت معصومه علیهماالسلام میپردازد.
رویداد امروز- فصل بیهراسی.pdf
362.4K
مصاحبۀ آقای محمد حسین فاضل، نویسندۀ رمان #فصل_بی_هراسی با روزنامۀ رویداد امروز
#گزیده_کتاب
#لاهوتیان
📚 سعید همراه دو شاهد مقابل شریک بن عبدالله، قاضی منصوب دستگاه عباسی در کوفه ایستاده بودند.
قاضی رو به سعید کرد و گفت:
_ اینها شاهدان تو هستند؟
سعید گفت:
_ بله جناب قاضی.
شریک نگاهی طولانی به چهره محمد بن مسلم ثقفی انداخت و ناگهان گفت:
_ جعفریان فاطمیان! عجب!
و بعد رو به سعیدکرد. گفت:
_ پسر! این دو نفر که از پیروان و شیعیان سرسخت فاطمه (س) و فرزندش جعفر بن محمد هستند! چگونه من شهادت آنها را قبول کنم؟
ناگهان هر دو شاهد شروع به گریستن کردند، گریهای شدید. شریک بن عبدالله با تعجب به آن دو خیره شد و گفت:
_ چرا گریه میکنید؟ به یاران جعفر بن محمد نمیخورد که اینقدر ضعیف باشند.
محمد بن مسلم با همان صدای بغضآلود رو به شریک کرد و گفت:
_ گریۀ ما از سر ضعف و ترس نیست. جناب قاضی!
شریک گفت:
_ پس برای چه اینگونه منقلب شدید؟
محمد خودش را جمعوجور کرد و گفت:
_ به علت نسبتی که به ما دادی از خدای خود ترسان شدیم.
شریک گفت:
_ مگر من چه نسبتی دادم؟
محمد در جواب گفت:
_ تو ما را به انسان بزرگ و مطهری منسوب کردی که شاید ما لایق چنین انتسابی نباشیم؛ مگر نگفتی اینان از اصحاب فاطمه و جعفر بن محمد هستند، ما کجا و آن مطهران کجا؟ رفتار و اخلاق ما با سیره و سنت آنها فاصله دارد. اینکه تو ما را جعفری نامیدی مهم نیست؛ بلکه مهم آن است که مولایمان ما را پیرو خود بداند.
📌 برگرفته از ص ۱۷۸، ۱۷۹ و ۱۸۰ کتاب «لاهوتیان»؛ نوشتۀ سیدامیرحسین سیدکشمیری، شرکت چاپ و نشر بینالملل
چاپ و نشر بینالملل
✅ مشروح جلسه نقد و بررسی کتاب «بصره و نقش آن در تحولات قرن اول هجری» که روز سهشنبه اول آذر با حضور
نقد کتاب بصره- حسینی.mp3
22.82M
بخش نخست صوت جلسۀ نقد و بررسی کتاب #بصره_و_نقش_آن_در_تحولات_قرن_اول_هجری که روز اول آذر با حضور دکتر سید امیرحسینی، نویسندۀ کتاب و دکتر سعید طاووسی مسرور، به عنوان منتقد در سالن اجتماعات خبرگزاری مهر برگزار شد.
بخش اول: سخنان دکتر حسینی، مؤلف کتاب
چاپ و نشر بینالملل
✅ مشروح جلسه نقد و بررسی کتاب «بصره و نقش آن در تحولات قرن اول هجری» که روز سهشنبه اول آذر با حضور
نقد کتاب بصره- طاووسی.mp3
51.15M
بخش دوم صوت جلسۀ نقد و بررسی کتاب #بصره_و_نقش_آن_در_تحولات_قرن_اول_هجری که روز اول آذر با حضور دکتر سید امیرحسینی، نویسندۀ کتاب و دکتر سعید طاووسی مسرور، به عنوان منتقد در سالن اجتماعات خبرگزاری مهر برگزار شد.
بخش دوم: سخنان دکتر طاووسی، منتقد کتاب
إنشاءالله از فردا تا آخر هفته، ساعت ۲۳:۳۰، بخشهایی از کتاب #رومی_روم در رادیو فرهنگ، روخوانی میشود.
چاپ و نشر بینالملل
#معرفی_کتاب #سرداران_ایرانی جلد اول «سرداران ایرانی؛ از کوروش تا سلیمانی»، تألیف محمدباقر رجبی دوان
✅ معرفی کتاب "سرداران ایرانی؛ از کوروش تا سلیمانی" در خبرگزاری کتاب ایران
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/331618
خرید کتاب از پیوند زیر:
https://nashrebeynolmelal.ir/?p=8962
چاپ و نشر بینالملل
فیلم نشست رونمایی از کتاب «پژوهشی جامع در تصوف فرقهای» که 2 آذر 1401 در سرای اهل قلم با حضور آقایان آیتالله رمضانی، دکتر منصوری لاریجانی و دکتر تاجیک و همچنین مؤلف کتاب، دکتر عبداللهی برگزار شد:
https://www.aparat.com/v/DiOMc
چاپ و نشر بینالملل
✅ فیلم نشست «آسیبشناسی تاریخنگاری انقلاب اسلامی و سالهای بعد از آن» که با حضور آقایان دکتر مجید تفرشی و رضا مختاری اصفهانی، جمعه 30 اردیبهشت 1401 در سرای اهل قلم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار گردید.
📌 قرار بود آقای عباس سلیمی نمین هم در این جلسه حضور پیدا کنند که متأسفانه به دلیل پارهای از مشکلات نتوانستند در این جلسه حاضر شوند.
https://www.aparat.com/v/KoYD6
✅ دوره «دیدار با ابرار» با هدف توانمندسازی نویسندگان، طی روزهای پنجم تا هفتم بهمن به همت شرکت چاپ و نشر بینالملل (وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی) در تهران و قم برگزار شد.
https://nehzat.ir/fa/news/8239
https://www.ibna.ir/fa/report/332044
🔰گفتوگو با حمیدرضا باقری به مناسبت 12 بهمن، سالروز ورود امام خمینی(ره) به ایران
🔸بحث تحریف شخصیت امام خمینی(ره) دستمایه نگارش کتاب «حیات روح خدا» شد
🔹حمیدرضا باقری، پژوهشگر و یکی از مولفان مجموعه کتابهای «حیات روح خدا» گفت: ما وقتی تحقیق و تالیف این کار را انجام میدادیم بحث تحریف شخصیت امام(ره) پر رنگ بود؛ بنابراین احساس کردیم باید مجموعهای به صورت مستند و متکی بر اسناد و خاطرات به زبان نرم به بیان شخصیت تاریخی امام بپردازد.
🔻متن کامل خبر:
https://www.ibna.ir/vdcfx0dmvw6d0ta.igiw.html
#آقا_روح_الله
#حاج_آقا_روح_الله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم کوتاهِ معرفی کتاب "سیمرغ سی مرغ"
چاپ و نشر بینالملل
✅ گزارش برگزاری این جلسه
http://shabestan.ir/detail/News/1251148
https://www.mashreghnews.ir/news/1462034
چاپ و نشر بینالملل
مراسم رونمایی و نقد کتابهای #حاج_آقا_روح_الله و #آقا_روح_الله از مجموعه کتابهای "حیات روح خدا" روز پنجشنبه، ۲۰ بهمن، از ساعت ۱۰ صبح در سازمان تبلیغات اسلامی واقع در میدان فلسطین برگزار خواهد شد.
مجموعه کتابهای حیات روح خدا به بررسی ابعاد مختلف زندگی بنیانگذار جمهوری اسلامی از ولادت تا رحلت ایشان خواهد پرداخت. جلدهای اول و دوم که دربردارنده دوران جوانی و میانسالی رهبر کبیر انقلاب اسلامی است، به قلم حمیدرضا باقری است.
این مجموعه کتابها با همکاری پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام، توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر میشود.
در جلسه روز پنجشنبه افزون بر نویسنده جلدهای اول و دوم، آقایان رضا مختاری اصفهانی و جواد موگویی هم به عنوان کارشناس حضور خواهند داشت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏆 جشنواره سینمایی فجر در دهه پیروزی #انقلاب، معمولاً عنوان «سیمرغ» را بر سر زبانها میاندازد ولی کمتر کسی به ریشه این واژه و قصههای حول آن توجه میکند.
🔺 آیا #سیمرغ میتواند ارتباطی معنایی با #دهه_فجر داشته باشد؟ 🔺چگونه ممکن است معنای این واژه کهن ارتباطی با حوادث انقلاب سال 57 داشته باشد؟
🔺#محمد_قائم_خانی در کتاب #سیمرغ_سی_مرغ روایتی ارائه کرده که با تمرکز بر معنای اسطورهای و عرفانی «سیمرغ»، اجزای به ظاهر پراکنده و حتی متضاد #تاریخ_معاصر را ذیل شخصیت #امام_خمینی(ره) به هم پیوند داده و در نقطه خاص #22_بهمن، وجوه مختلف حرکت انقلابی مردم ایران را به هم رسانیده است؛ همچون رسیدن سی مرغی که عطار در داستان منطقالطیر به حرکتشان وا داشت تا در به قله یعنی قاف برسند.
#چاپ_و_نشر_بین_الملل
#انتشارات_بین_الملل
#کتاب_خوب #کتاب_خوب_بخوانیم
🌱 @nashre_beynolmelal