درس اخلاق 12 مهر 97.docx
31.7K
#درس_اخلاق
#لسان_صدق
#متن
📗درس اخلاق 12 مهر 97
🍃حضرت آیت الله جوادی آملی مدظله العالی
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
درس اخلاق 12 مهر 97.mp3
6.49M
#درس_اخلاق
#لسان_صدق
#صوت
🎙درس اخلاق 12 مهر 97
⏱ 00:33:24 دقیقه
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
💠هر انسانی بالاتر از کار خودش است؛
#آیت_الله_جوادی_آملی
💠یعنی یک انسان نمازگزار بالاتر از #نماز است، یک انسان روزهگیر بالاتر از #روزه است، یک انسان زکاتده بالاتر از #زکات است، این با کدام معیار حل میشود؟
💠فرمود هر کسی که کار خیری انجام داد، بالاتر از آن کار #خیر است! اما چگونه می شود نمازگزار بالاتر از این نمازی که ستون دین است باشد؟ این زکاتی که پیوند خلق با یکدیگر را تحکیم میکند، چگونه مؤدّی زکات بالاتر از آن است؟ این صومی که «جُنَّةٌ مِنَ النَّار» است چگونه می شود صائم بالاتر از «جُنَّةٌ مِنَ النَّار» باشد؟!
📕حضرت فرمود «فَاعِلُ الْخَیرِ خَیرٌ مِنْهُ وَ فَاعِلُ الشَّرِّ شَرٌّ مِنْه»، اگر #سرقت بد است، #اختلاس بد است، نجومی بد است؛ سارق و مختلس و نجومی بگیر بدتر از آن هستند. اگر خوردن بیتالمال است، خورنده بدتر از آن است. اگر گرفتن اموال مسلمین بد است، گیرنده بدتر از اوست. این دو تا قاعده عقلی است؛ «فَاعِلُ الْخَیرِ خَیرٌ مِنْهُ وَ فَاعِلُ الشَّرِّ شَرٌّ مِنْه».
💠 مثلا در جریان نماز می گویم نماز بهتر از فلان کار است یا مثلاً، روزه بهتر از فلان کار است؛ این بهترها یعنی ثواب بیشتری دارد، آثار بیشتری دارد که به حکمت عملی برمیگردد. در اینجا نسبت به حکمت عملی نیست، نسبت به حکمت نظری است؛ یعنی بالاتر از هر کاری صاحب آن کار است، چرا؟ چون صاحب کار مؤثر است و این کار اثر اوست.
💠ما که نمیخواهیم بگوییم این آقا بالاتر از حقیقت نماز است، اینکه حقیقت نماز را نمیخواند! این نماز خودش را میخواند. این نماز او هر اندازه بیارزد این نمازگزار از او بهتر میارزد، چون اثر اوست. فعل اوست، هر فاعلی از فعلش قویتر و بالاتر است چراکه پیدایش این اثر از او مؤثر است. شرّ هم «بشرح ایضاً».
💠همین علی(صلوات الله و سلامه علیه) به مالک فرمود: مالک! حواستان جمع باشد، تو هم یک استاندار خوبی هستی من هم که رهبریام مشخص است، اما مردم را خوب با فرهنگ دین بار بیاور، برای عالم شدن مردم هم تعلیم لازم است و هم عمل صالح، در نتیجه شما طوری باشید که ﴿وَ جَعَلْنا لَهُ نُوراً یمْشی بِهِ فِی النَّاسِ﴾؛ مردم هم ﴿وَ رَأَیتَ النَّاسَ یدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجاً﴾. اما تعبیر مبارک حضرت در آن نامه این است که فرمود مالک! با «إنّ» یعنی تاکید فرمود «إِنَّمَا [عَمُودُ] عِمَادُ الدِّینِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِینَ وَ الْعُدَّةُ لِلْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّة»؛ مردم عماد دیناند. مردم چون عمود دین را حفظ کردند خودشان عماد خیمه دین هستند.
💠بنابراین اگر ملتی عمود #دین را حفظ کرد، میشود عماد دین. اگر به ما گفتند: «الصَّلَاةُ عَمُودُ الدِّینِ»، همین علی(صلوات الله و سلامه علیه) میفرماید که «إِنَّمَا [عَمُودُ] عِمَادُ الدِّینِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِینَ وَ الْعُدَّةُ لِلْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّة». حالا روشن می شود که چرا خدا درباره انسان میفرماید: ﴿فَتَبارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقینَ﴾؛ از انسان برتر و بالاتر نیست. این عمود دین نسبت به انسان مفضول است و انسان فاضل است.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#درس_اخلاق
📆19مهر97
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
#تسنیم
#تفسیر_تسنیم
#تفسیر_سوره_بقره
#جلسه_هفدهم
#تفسیر_ترتیبی_قرآن
💠 جلسه هفدهم از تفسیر سوره مبارکه بقره
🗂 موضوعات بحث:
🔹بهرهمندي از قرآن در پرتو ايمان به توحيد، نبوت و معاد
🔹ويژگي ايمان به رسالت خاتم انبيا
🔹 تبيين حقانيت انبياي گذشته و كتب آنان توسط قرآن
🔹 لزوم ايمان به وحي، كتب آسماني و معجزات پيامبران گذشته
🔹 تلازم ايمان به وحي با ايمان به رسالت
🔹 پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم)، واسطه در نزول قرآن براي همگان
🔹 مخاطب قرآن بودن مؤمن واقعي
🔹 قلب مطهر پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله و سلم)، مجراي نزول وحي
🔹 مؤمن واقعي، مقصد نهايي وحي الهي
🔹 پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم)، امين وحي حق
🔹 نشانهٴ ايمان به نزول وحي بر پيامبر (صلّياللهعليهوآلهوسلّم) و انبياي پيشين (عليهمالسلام)
♦️ خرید قانونی و کامل مجموعه بیان الوحی - صراط الهدی سوره مبارکه بقره♦️
مجموعه صوتی بیان الوحی - سوره مبارکه بقره
📲 لینک خرید اینترنتی : goo.gl/YPgKrU 📲
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
تفسیر سوره بقره جلسه هفدهم.docx
22.3K
#متن
#تسنیم
#جلسه_هفدهم
#تفسیر_سوره_بقره
#تفسیر_ترتیبی_قرآن
🗂تفسیر سوره بقره جلسه هفدهم
🗂حضرت آيت الله جوادی آملی مدظله العالی
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
تفسیر سوره بقره جلسه هفدهم.mp3
12.57M
#صوت
#تسنیم
#جلسه_هفدهم
#تفسیر_سوره_بقره
#تفسیر_ترتیبی_قرآن
📗تفسیر سوره بقره جلسه هفدهم
📙حضرت آيت الله جوادی آملی مدظله العالی
⏱ 00:33:34 دقیقه
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
📗«قرآن» تمام ادیان آسمانی را در زمین تثبیت کرد
#کاشف_الغطاء
💠دیدگاه #قرآن درباره کتب آسمانی و صحف انبیای دیگر، در همین حد است که ﴿مُصَدِّقاً لِما بَینَ یدَیهِ﴾[1]؛ #تورات و #انجیل نسبت به یکدیگر مصدّق هماند و این طور نیست که مثلاً یکی حرف دیگری را تخطئه بکند لکن درباره قرآن کریم گذشته از اینکه دارد ﴿مُصَدِّقاً لِما بَینَ یدَیهِ﴾، تعبیر ﴿مُهَیمِناً﴾[2] را نیز دارد که این مخصوص قرآن کریم است، یعنی این قرآن کریم نسبت به کتب #انبیاء دیگر، هیمنه، سلطنت و سیطره دارد.
💠 خدا غریق رحمت کند مرحوم کاشف الغطای بزرگ را! ایشان در کتاب شریف #کشف_الغطاء این فرمایش را دارد که اگر قرآن نبود، دینی در روی زمین باقی نمیماند! برای اینکه این تورات و انجیل فعلی، با این قصصی که دارد مثلا معاذالله خدا با فلان پیغمبر کشتی گرفته، یا فلان پیغمبر معاذالله فلان شراب را نوشیده، این کتاب ها ماندنی نیست، وقتی مطالب علمی رخت بربست و قصههای آلوده در آنها راه پیدا کرد، دیگر این کتابها ماندنی نخواهند بود،
💠فرمایش مرحوم کاشف الغطاء در کشف الغطاء در بحث عظمت قرآن این است که قرآن تمام ادیان آسمانی را در زمین تثبیت کرد؛ برای اینکه قرآن، #عیسی را معرفی کرده، #موسی را معرفی کرده، تورات را معرفی کرده، انجیل را معرفی کرده، این کتاب ماندنی است و این تورات و انجیل موجود محرَّف نه خودش میتواند بماند، نه آورندههای خودشان را میتوانند حفظ کنند، این از بیانات لطیف مرحوم کاشف الغطاء است.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#درس_تفسیر
📅22/07/1397
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
#دیدار
#سازمان_اورژانس_کشور
#آیت_الله_جوادی_آملی
💠 اورژانس امانتدار مردم است..
🗓23 مهرماه 97
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad