♦️ تاثیر تحرک در یادگیری بهتر ریاضی
یک پژوهش جدید نشان میدهد که اگر کودکان در هنگام یادگیری تحرک داشته باشند، این درس را بهتر یاد خواهند گرفت.
⚡️ به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی هرالد، یافتههای این پژوهش که توسط دپارتمان تغذیه دانشگاه کپنهاگ انجام شده نشان میدهد که ورزش و حرکات تمرینی در بهبود یادگیری ریاضی بسیار موثر بوده و کودکان در صورت داشتن تحرک، این درس را بهتر یاد میگیرند.همچنین نتایج نشان میدهد که هر کودک نیازمند یک روش آموزشی منحصر به فرد از جانب مدرس خود است.
⚡️ پژوهشهای پیشین نشان دهنده این بودند که فعالیتهای فیزیکی در بهبود تاثیر یادگیری بسیار موثر است اما در این پژوهش جدید مشخص شد که فعالیتهای_آرام نیز در یادگیری موثر بوده و مسئله مهم فقط استفاده از حرکات بدن در حین یادگیری است.این پژوهش در حدود شش_هفته به طول انجامید و رتبه تمامی کودکانی که در این آزمون 50 سوالی شرکت کرده بودند، بهبود یافت.
نتایج نشان داد کودکانی که از حرکات بدن خود در طی فرآیند یادگیری استفاده کرده بودند، نمره بهتری داشته و تا 7.6 درصد پیشرفت کرده بودند.محققان در حال انجام تحقیقات بر روی مناطقی از مغز هستند که در این نوع از راهبردهای یادگیری دخیل هستند.
⚡️ این نتایج مشابه یافتههای پژوهش دیگری بود که توسط دانشگاه گرونینگن در هلند صورت گرفته و نشان میداد کودکانی که از حرکات بدن در هنگام یادگیری ریاضی و املا استفاده میکنند در مقایسه با کودکانی که کاملا بیتحرک در کلاس مینشینند قدرت یادگیری بالاتری دارند.
✨﷽✨
✍مدرسهای دانشآموزان را با اتوبوس به اردو میبرد. در مسیر حرکت، اتوبوس به یک تونل نزدیک میشود که نرسیده به آن تابلویی با این مضمون دیده میشود: «حداکثر ارتفاع سه متر»
ارتفاع اتوبوس هم سه متر بود ولی چون راننده قبلا این مسیر را آمده بود با کمال اطمینان وارد تونل میشود اما سقف اتوبوس به سقف تونل کشیده میشود و پس از به وجود آمده صدایی وحشتناک در اواسط تونل توقف میکند.
پس از آرام شدن اوضاع مسئولین و راننده پیاده شده و از دیدن این صحنه ناراحت میشوند. پس از بررسی اوضاع مشخص میشود که یک لایه آسفالت جدید روی جاده کشیدهاند که باعث این اتفاق شده و همه به فکر چاره افتادند؛ یکی به کندن آسفالت و دیگری به بکسل کردن با ماشین سنگین دیگر و غیره.
اما هیچ کدام چارهساز نبود تا اینکه پسربچهای از اتوبوس پیاده شد و گفت: «راه حل این مشکل را من میدانم!» یکی از مسئولین اردو به پسر میگوید: «برو بالا پیش بچهها و از دوستانت جدا نشو!» پسربچه با اطمینان کامل میگوید: «به خاطر سن کم مرا دست کم نگیرید و یادتون باشه که سر سوزن به این کوچکی چه بلایی سر بادکنک به آن بزرگی میآورد.»
مرد از حاضر جوابی کودک تعجب کرد و راهحل را از او خواست. بچه گفت: «پارسال در یک نمایشگاهی معلممان یادمان داد که از یک مسیر تنگ چگونه عبور کنیم و گفت که برای اینکه دارای روح لطیف و حساسی باشیم باید درونمان را از هوای نفس و باد غرور و تکبر و طمع و حسادت خالی کنیم و در این صورت میتوانیم از هر مسیر تنگ عبور کنیم و به خدا برسیم.»
مسئول اردو از او پرسید: «خب این چه ربطی به اتوبوس دارد؟»
پسربچه گفت: «اگر بخواهیم این مسئله را روی اتوبوس اجرا کنیم باید باد لاستیکهای اتوبوس را کم کنیم تا اتوبوس از این مسیر تنگ و باریک عبور کند.» پس از این کار اتوبوس از تونل عبور کرد.
خالی کردن درون از هوای کبر و غرور و نفاق و حسادت رمز عبور از مسیرهای تنگ زندگی است.
حدیثی از معصوم
امام کاظم(علیه السلام)مےفرمایند:
زراعت درزمین هموار می روید، نه برسنگ سخت!
و چنین است که حکمت در دلهای متواضع جای
می گیرد نه در دل های #متکبر. خداوند
متعال ،تواضع را وسیله عقل، و تکبر را وسیله
جهل قرار داده است.
📚تحف_العقول_ص٣٩٦
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
18سالگی سند خردمندیست. بارها زندگی ابوعلی سینا را مثال زده ام باز هم می گویم که ایشان گفتند: من هرچه یاد گرفتم تا 18 سالگی بود و از آن به بعد هیچ چیزیاد نگرفتم. ابن سینا این مسیر را به خوبی طی کرد و بالا رفت و وقتی به سن خردمندی یعنی 18 سالگی رسید، دیگر توانایی های او قابل اندازه گیری نیست.
و مثال هایی از این قبیل، شیخ اشراق، شهاب الدین سهروردی و غیره هستند. رسیدن به این مرحله تجربه ی شخصی است و بچه های ما در 18 سالگی باید به این مرحله برسند که آخرین مرحله ی مخروط رشد است.
در این مرحله که به خردمندی رسیدند دیگر ما با آن ها کار نخواهیم داشت.
سن تشکیل خانواده 18 سالگی است چون از دو حال خارج نیست یا نظام آفرینش خطا می کند یا ما انسان ها
نظام آفرینش 18 سالگی را سن عقل و تشکیل زندگی قرار داده. ما اشتباه می کنیم که سن ازدواج را بردیم 30 سالگی و با شرایط تحصیلات عالیه و کار خوب و ....
اگر نظام آفرینش قرار بود که خطا داشته باشد که تا حالا نابود شده بود چون این نظام آن قدر باعظمت است که کوچکترین اشتباه نابودش می کند. پس تا به حال که نابود نشده نشان دهنده این است که ذره ای خطا و اشتباه نداشته و ندارد و این ما هستیم که داریم اشتباه می کنیم و مراحل را درست طی نمی کنیم.
در نتیجه بچه ی 25 ساله ی ما هنوز بچه ست. ما دوران کودکی را کم کرده ایم و دوران نوجوانی را طولانی کرده ایم. می گیم آقازاده چرا ازدواج نمی کنند؟ آخه تازه فوق لیسانسشو گرفته، حالا دکتراشو بگیره، هنوز خونه نداره، ماشین بخره و.... مثلی هست که میگه یک سنی ازدواج کن که بچه هات بگن به جان پدرم، نگن به ارواح خاک پدرم.
(ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت27}
[مباحث کودک متعادل ]
🍃🌸
⁉️ مردها چه #زن هایی را ترک می کنند؟
👩🏻 زنان #توجه_طلب (هیسترونیک)
زنانی هستند که دوست دارند مورد توجه واقع شوند، دلشان می خواهد گرم و قدرتمند به نظر برسند در صورتی که به شدت در پشت صحنه، یخ زده اند.
👩🏻 زنان مهرورز #حمایتگر
این گروه از زنان، مردان را با کودکان خود، اشتباه گرفته اند. دلشان می خواهد مانند یک مادر، شش دانگ مراقب شوهر خود باشند.
👩🏻 زنان #بچسب (سریش)
این گروه از زنان، به شدت گیر می دهند. در محبت و بی محبتی، افراط می کنند. دلشان می خواهد همه جا به همسر خود منگنه شوند. این گروه از زنان گاهی آن قدر در مهرورزی افراطی هستند که مردان را از خود دور می کنند.
👩🏻 زنان #شکاک
این گروه از زنان به طرز شگفت انگیزی به همسر خود شک دارند. به طور مداوم در جست وجوی نشانه ای از خیانت، هستند. این زنان بدون مقدمه به دنبال مردشان راه می افتند و او را تعقیب می کنند.
👩🏻 زنان #مردنما
این خانم ها، دوست دارند کارهای مردانه انجام دهند و به طرز عجیبی از ظرافت زنانه، دور مانده اند. مردانی که با این گروه زندگی می کنند؛ مردانگی خود را از یاد می برند.
✅ پدیده خجالت در کودکان
بزرگش نکنید
خجالتی بودن کودک را امری غیرطبیعی و مهم جلوه ندهید ولی به او توجه داشته باشید تا سعی در جلب توجه شما از راههای دیگر ازجمله خجالت کشیدن نکند.
او را اجتماعی کنید
با مهربانی و آرامش اعتماد به نفس کودک را تقویت کرده و او را از بدو خردسالی به جمع دیگران بهویژه کودکان ببرید. به بچه بیاموزید که برخی کارها مانند سلام کردن از رفتارهای خوب و مودبانه به حساب میآید.
آمادهاش کنید
پیش از آنکه فرزندتان را به جمع دیگران ببرید برایش توضیح دهید تا خود را آماده کند و دچار اضطراب نشود. بهتر است کودک، شما را راحت و با اعتماد به نفس در میان جمع و در حال رفت و آمد و معاشرت ببیند و این شیوه را در پارک، منزل دوستان و... نیز به کار ببرید.
✍امام صادق عليهالسلام:
هرگاه وارد جايى شدى كه مىترسى، اين آيه را بخوان: «رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِيرًا؛ پروردگارا! مرا به نیکی وارد کن و به نیکی بیرون آور و برایم از نزد خود نیرویی یاریدهنده قرار ده.»
📚 ميزانالحكمه، جلد ۳، صفحه ۵۳۵
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حداقل ۳ بار خودت ببین..
#ابرقدرت_منطقه 🇮🇷
@khabarekotahh
یک تجربه مفید در مورد نگهداری گل و گیاه !
▪️وقتی موز رو مصرف میکنید پوستش رو دو روز توی آب بذارید بمونه، آبش سیاه میشه بعد دو روز اون آب رو به گلهاتون بدید، خیلی عالیه. بجای کود شیمیایی پوست موز عالیه، میشه خشکشم کرد و قاطی خاک کرد
▪️جالبه بدونید پوست موز منبعی سرشار از فسفر و پتاسیم هست و به سرعت تجزیه میشه و میتونه یک تقویت کننده عالی و خونگی برای گیاهان باشه
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
كودكي كه در كودكي آزاد نبوده در بزرگسالي با شك و ترديد روبرو ميشه. حس ميكنه وقتي من آنقدر بي ارزش و اشتباه كارم كه حتي در مورد زندگي خودم نميتونم تصميمي بگيرم پس بهتره كاري انجام ندم. بنابراين از هر موضوع تازه اي ميترسه، از شكست و اشتباه ميترسه، و تنها نظر مردم براش مهمه و در حقيقت از كار مي افته و دچار اضطراب و نگراني و وحشت چه در كودكي چه در بزرگسالي ميشه. يا كمال پرست ميشه يا ترجيح ميده كاري انجام نده.
كودكی که آزاد نیست عادت ميكنه خودشو انكار كنه نيازش رو انكار كنه و احساساتش رو نفي و انكار ميكنه و حس ميكنه در اين دنيا تك و تنهاست و كسي نيست كه او رو بخواد و تبديل ميشه به كسي كه ديگران ميخواهند.
كودك تبديل به چشم ميشه كه همه رو ميبينه جز خودش. از ديگران مراقبت ميكنه به خوشحاليه بقيه اهميت ميده اما به خودش نه. خواسته همه براش مهم جز خودش. پدر و مادري كه در چهارچوب امن به كودكشون ازادي نميدن در سه سالگي دچار اضطرابي
زمانی که فرزندانمان کوچک اند، نسبت به رفتار های اشتباه آنها صبرمان بیشتر است و در کنار خنده هایش، اشک هایش را هم تاب می آوریم،
در کنار تمیزی و عطر و بویش، کثیفی و بوی تعفن کهنه یا پوشکش را تحمل می کنیم و در کنار سلامت و شادابی اش، بر بیماری و ناخوشی او صبر می نماییم و...
اما وقتی بزرگ تر می شود، به جای اینکه صبرمان بیشتر شود برعکس اندک میشود و دیگر آن ها را بر نمی تابیم.
وقتی مرتکب اشتباه می شوند با تندی به آن ها می تازیم و سرزنش و توبیخشان می کنیم، در حالی که وقتی کوچک بودند و روی لباسمان خرابکاری می کردند در عین ناراحتی می خندیدیم و بعد از تمیز کردنش، لپش را محکم بوسیده و نوازشش می کردیم.
چرا با بزرگ شدن آن ها صبر ما کمتر می شود؟ علت آن است که وقتی کوچک اند تقریبا همه ی اشتباهات آن ها را غیر عمد و سهوی می دانیم و مقصر قلمدادشان نمی کنیم، ولی از سنی که زبان باز می کنند کم کم بیشتر اشتباهاتشان را عمدی و اختیاری می دانیم و زمانی که به نوجوانی می رسند، تمام رفتار هایشان را برنامه ریزی شده و عمدی تلقی میکنیم و بر آن ها برچسب توطئه گر و حیله گر می زنیم.
خطای ما در این است که رشد عقل را در فرزندانمان دلیل بر این می دانیم که آن ها نباید خطایی مرتکب شوند و مانند فرشته ها پاک و بی عیب باشند
#چگونهبهفرزندانخودآموزشندهیم؟
دلایل لجبازی کودکان ونوجوانان
تثبیت استقلال: گاهی کودک دوست دارد به گونهای باشد که خودش میخواهد، نه آنگونه که شما میخواهید زیرا احساس استقلال میکند، بنابراین جایی برای نگرانی نیست.
جلب توجه: گاهی کودک دوست دارد با لجبازی کردن جلب توجه کند، پس به مخالفت هایش بی توجهی کنید و حساسیت نشان ندهید.
رفتار لجبازانه کودک ممکن است به سبب لجبازی شما باشد که در اثر بیتوجهی شما به خواسته های منطقیاش ایجاد شده است.
انتقامجویی گاهی کودک برای انتقامجویی از پدر و مادری که دائم با هم درگیری و اختلاف دارند، چنین برخورد میکند.
✨﷽✨
✅ کتاب مبین
می فرماید ما این قرآن را برای همه مردم نازل كردیم، لذا آن مطالب عقلی را در قالب مَثَل، برای توده مردم قابل فهم می كنیم؛ آن حقیقت را با مَثَل و داستان، رقیق می كنیم و در اختیار مردم قرار می دهیم.
اینكه فرمود: ﴿وَ لَقَدْ صَرَّفْنا لِلنّاسِ فی هذَا الْقُرْآنِ مِنْ كُلِّ مَثَلٍ﴾ یا می فرماید: ﴿وَ لَقَدْ ضَرَبْنا لِلنّاسِ فی هذَا الْقُرْآنِ مِنْ كُلِّ مَثَلٍ﴾، برای اینكه همه مردم كه جزء حكما و فقها و علمای درس خوانده نیستند.
هیچ مطلبی در قرآن نیست كه قابل فهم برای ساده ترین عضو جامعه نباشد؛ اما آیات فراوانی است كه برای حكما هم به آسانی قابل درك نیست.
همان مطلب عمیق را قرآن كریم به صورت یك مَثَل ساده ذكر می كند تا توده مردم بفهمند.
بین این دو مطلب فرق است:
ـ یكی اینكه در قرآن آیاتی هست كه بسیاری از خواص به آسانی نمی فهمند؛
ـ یكی اینكه هیچ مطلبی _ هیچ مطلب یعنی هیچ مطلب نه یعنی هیچ آیه _ در قرآن نیست كه توده مردم نفهمند، زیرا مضمون همان آیات «صعب المنال» و دیریاب، به صورت یك مَثل و داستان، رقیق می شود، تا همه بفهمند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه زمر
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
به جایِ کوچک کردنِ دیگران ؛
خودت بزرگ شو !
به جایِ آرزویِ شکست ، برایِ افرادِ موفق ؛
خودت هم تلاش کن و موفق شو !
و به جایِ نشستن و حسرت خوردن ؛
بلند شو و برایِ آرزوهایت بجنگ
فراموش نکن ؛
کسی که توهین می کند،
خودش را زیرِ سوال برده !
کسی که تحقیر می کند ؛
خودش را خوار کرده !
و کسی که می رنجاند ؛
دیر یا زود ، تاوان خواهد داد !
نه خرافاتی ام ، نه سطحی نگر !
اما لا به لایِ این سیلِ منطق و روشنفکری ؛
به چوبِ انتقامِ خدا بدجور اعتقاد دارم ،بدجور !
اگر رفتار شما با نوجوانتان محترمانه ، اصیل ، بی پرده و صادقانه باشد ، او نیز با شما به همین شکل رفتار خواهد کرد . شما همان را که می دهید ، می گیرید
بسیاری از بزرگ ترهای خانواده انتظار دارند که کوچک ترها مطیع خواسته های آن ها باشند . چنین ادراکی از مفهوم روابط اجتماعی و روابط خانوادگی ، نابود کننده ی اعتماد بین اعضای خانواده وجامعه است. یادتان باشد ، هدف شما برقرار کردن ارتباط است نه سلطه یابی . فهماندن اصل مطلب به فرزندانتان از راه ارتباط ، اهمیتی بیشتر از مهار کردن آنان دارد . در این باره چنین بیندیشید : اگر شما سلطه پیدا کنید و به او دستور بدهید ، می توانید تا زمانی که نزدیک و روبه روی فرزندتان قرار دارید بر او تسلط داشته باشید ، اما بعد چی ؟
پدر و مادر هوشمند و درستکار و دقیق به راحتی می توانند از حالت ها و رفتار فرزندشان به وضع وی پی ببرند و در صورتی که احتمال مشکلی وجود داشت ، با تعقل و تدبیر و رفتار سنجیده به کمک او بشتابند ، نه این که با وی به مشاجره ودعوا بپردازند و وی را تنبیه کنند . چرا که این کار حس اعتماد فرزندان را به والدین نابودخواهد کرد.
⚠️مراقب "#قوانینمعکوس" دنیا باشیم!
✅ مطابق دستورات الهی، در دستگاه خدا
#برخیچیزها، معکوس عمل میکند و این
از جمله ی اسرار، بلکه شاید سرُّالاَسرار دنیاست.
❶صدقه دادن، ظاهراً پول را کم میکند، اما در واقع معکوس عمل میکند و ما را از فقر نجات میدهد.امام معصوم(علیهالسلام) میفرمایند:
[اگر فقیر شدی، بیشتر صدقه بده!]
➋خمس و زکات هم معکوس عمل کرده و ما را غنیتر میکنند؛ مانند بریدن قطعات اضافی درختان که آن ها را سبزتر و بارورتر می کند.
➌به دنبال قدرت و شهرت و محبوبیت #ندویدن، معکوس عمل میکند و آنها مثل سایه به دنبال ما میدوند.
➍فکر آباد کردن آخرت، معکوس عمل میکند و دنیایمان را هم آباد میکند.
➎هنگامی که وقتمان را صرف نماز و دعا و عبادت کردیم، معکوس عمل کرده و برکت به وقتمان میدهد.
"علم" راهی به سوی دنیای بهتر
روزجهانی علم درخدمت صلح وتوسعه
تا حالا به این فکر کردید که چطور علم میتونه هر روز دنیا رو به جایی بهتر برای زندگی تبدیل کنه؟
خیلی از چیزهایی که امروز برامون عادی و دسترسپذیر شده، نتیجهی علم و دانشه. همین گوشی موبایلی که دستمونه، داروهایی که سلامتیمون رو تضمین میکنن، یا حتی روشهایی که برای تولید انرژی و حفظ منابع استفاده میکنیم، همگی حاصل تلاش دانشمندانیه که برای رفاه و آرامش بیشتر ما کار کردن.
روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه به ما یادآوری میکنه که هدف اصلی علم ساختن دنیایی بهتر و پایدارتر برای همهست. دانش و نوآوری میتونه صلح، توسعه و آرامش رو برای جامعه به ارمغان بیاره و زندگی رو برای همه شیرینتر کنه.
فکر میکنید امروز ما چه قدمهای کوچکی میتونیم برداریم که سهمی در این مسیر داشته باشیم؟ برای مثال، پروژههای کاهش مصرف آب در کشاورزی و آبیاری هوشمند که به کشاورزها کمک میکنه تا آب کمتری مصرف کنن و بازدهی بیشتری داشته باشن. حتی انتخاب محصولات محلی و حمایت از این نوع کشاورزی، گامهایی هستند که هر کدوم از ما میتونیم برداریم تا از منابع طبیعی کشورمون بهتر محافظت کنیم و به توسعه پایدار کمک کنیم.
بیایید به این فکر کنیم که چطور با همین انتخابها و تلاشهای کوچک میتونیم نقش مثبتی در این مسیر داشته باشیم و به دنیایی پر از صلح و امید نزدیکتر بشیم.
وقتی کودک مرتکب خطایی شد باید با لحنی قاطعانه با او صحبت کنید:
🔸داد و فریاد نکنید ولی در قبال رفتار بد با لحنی محکم صحبت کنید.
🔸 خم شوید به اندازه ای که هم قد او شده و بلندی قامت شما، بچه را نترساند و مستقیم به چشم هایش نگاه کنید ، چرا که اگر از بالا به او دستور بدهید، حرفتان را نادیده می گیرد.
🔸اگر کودک خواست رویش را برگرداند و برود، دست های او را بگیرید تا مستقیم به شما نگاه کند. به او بگویید" لطفا به من نگاه کن"
🔸نباید در لحن صدا و حرکات شما اثری از خشونت و تهدید باشد. با لحنی آرام ، قاطع و محکم صحبت کنید. بهتر است این لحن را با عصبانیت ، تهدید ومعامله اشتباه نگیرید. وقتی با این لحن با فرزندتان صحبت کنید.
🔸به آرامی، روشنی و با لحنی آمرانه به او بگویید چه کار خطایی انجام داده است: "ازت می خوام که دیگه این کار رو تکرار نکنی"
🔸مودب باشید. اگر بچه در پاسخ به شما بر سرتان فریاد کشید، شما با صدای بلند جواب ندهید، وگرنه در این مسابقه هر دوی شما بازنده می شوید.
🔴 بیخودی غُر نزنید!
خیلی وقتها حواس والدین به چیزهایی که میگویند نیست. در حالی که بچهها مثل یک اسفنج که آب را به خودش جذب میکند، حرفهای مادر و پدرشان را جذب میکنند و توی ناخودآگاهشان قرار میدهند.
اگر مادر یا پدری هستید که غر زدن بخشی از شخصیت شما شده است، لطفا جلوی بچهها مراقب باشید.
قرار نیست آنها از شما یاد بگیرند که زل زدن به نیمه خالی لیوان کار خوبی است، بلکه قرار است کاملا خلاف آن را یاد بگیرند.
بنابراین از حالا به بعد به جای اینکه در مورد سختیهای کارتان غر بزنید، روی نکات مثبت تمرکز کنید، مثلا بگویید: «روز خسته کنندهای داشتم ولی بالاخره کارم را تمام کردم!»