🔘 اختلافات میان حامیان خاندان پهلوی٬ بهخصوص فرشگردیها٬ سبب شده تا پرده از واقعیتهای پشت پرده برخی رسانهها برداشته شود.
🔘 همه این اختلافات یک طرف٬ اصطلاحات ابداعی در توییتها یک طرف؛ملی منقلی!
#بصیرت_رسانهای
#رسانه_مستقل
🆔 @majaziha_q
🔸...یک رسانه عامه پسند، که روزنه ما به دنیای بیرون و به خودمان است، به چیزی که میبینیم و چگونگی دیدن آن شکل میبخشد و در نهایت، اگر به اندازه کافی از آن استفاده کنیم، کیستی ما را، هم در مقام فرد و هم در جامعه دگرگون میکند.
🔸مک لوهان مینویسد:« تاثیرات فناوری در سطح "نظرها و درک و برداشت ما" نیست که بروز میابد؛ بلکه "الگوهای درک و فهم ما" را تدریجا و بدون این که هیچ مقاومتی در مقابلشان صورت گیرد، تغییر میدهند»...
📚اینترنت با مغز ما چه میکند
#پاراکتاب
🆔 @majaziha_q
⭕️ پشتبامهای اجارهای و چند نکته
🔹 ما فقط چند عکس کلی با نمای دور دیدهایم؛ از جسد قاضی منصوری تا پشتبامهای اجارهای صحبت میکنم. عکسهایی که هیچ نشانهای مبنی بر صحتشان در دست نیست و هیچ مؤلفهای برای #راستی_آزمایی آنها وجود ندارد. حتی تنها آگهی منتشرشده روی سایت دیوار در زمینه اجاره پشتبام نیز همزمانی جالبی با اعلام خبر در رسانهها دارد! این نکات یعنی ابهام، بی سندی و البته #جریان_رسانه_ای که با کلیدواژه فقر و در سطح رسانههای خارجی با عنوان جنبش پابرهنگان و ...پیگیری میشود.
🔸 این مسائل تلنگری است که دقت کنیم علیرغم اینکه همه ما از وضعیت نامطلوب اقتصادی آگاه هستیم و این موضوع غیرقابل کتمان بوده و قطعاً نابسامانی اقتصادی فشارهای جدی را به اقشار کمدرآمد جامعه وارد کرده است، اما مصادیق مطروحه رسانهای به نظر دارای #سوگیری هستند. یک عکس و آگهی دلایل کافی برای پذیرش یک موضوع نیستند.
🔹 درعینحال باید حواسمان به #کلان_روایت و #خرده_روایتها باشد. رسانههای جناحهای مختلف از این خبر برای محکوم کردن گروههای رقیب بهره جستند اما همگی غافل بودیم که این #خط_رسانه_ای همان است که در راستای کلان روایت ناکارآمدی جمهوری اسلامی در حال فعالیت است. حواسمان باشد پرداخت رسانهای بدون توجه به زنجیره خبر و پیگیری چندوجهی موضوعات، یعنی ناخواسته وارد #بازی_رسانه_ای میشویم که هنوز برایش استراتژی تعیین نکردهایم.
🔸 همه ما یادمان است چندی قبل «گورخوابی» مثل همین «پشتبامهای اجارهای» سعی در تعمیم امری غیرمبتلابه به عموم داشت. موضوعاتی که بهشدت #احساسات_مخاطب را درگیر میکند و هر جا مخاطب احساساتی شود احتمال ناامیدشدن، باور موضوعات غیرمستند، واکنشهای دفعتی و... نیز در او بالا میرود.
این موضوعات را از سه وجه میتوان موردتوجه قرار داد:
🔘 مخاطبانی که نباید هیجانزده خبرها را باور کنند. دقیقا منظورم این است در عصر انبوه رسانه و محتوا، بیشتر شک کنید تا باور.
🔘 رسانههایی که موظف به تهیه و اطلاعرسانی دقیق موضوعات اجتماعی اینچنینی که در نگاه نخست یک خبر به نظر میرسند اما در عمل ردی از ناامیدی را به جامعه القا میکند، هستند. رسانههایی که باید بهعنوان چشمان ناظر افکار عمومی موضوعات مهم اقتصادی، اجتماعی و... را بهموقع پیگیری کرده باشند؛ رسانههایی که باید مطالبه گر باشند نه راوی.
🔘 مسئولانی که در بزنگاهها و البته با تأخیر و پس از غالب شدن روایتهای گوناگون در افکار عمومی تازه یادشان میافتد مسکن مهم است، ساماندهی حوزه اقتصاد مهم بوده و نباید در حد شعار رأی آور به آن اکتفا میکردند. مسئولانی که گویی از رخدادها هم دور هستند و هم دیر به موضوعات مطروحه در رسانهها و #افکار_عمومی برمیخوردند.
🖊 معصومه نصیری
#رسانه
🆔 @majaziha_q
📌توئیچ حساب کاربری دونالد ترامپ را تعلیق کرد
🔹 شبکه اجتماعی توئیچ که متعلق به آمازون است، بزرگترین پلتفرم پخش زنده ویدئو در دنیاست که به خصوص در میان علاقمندان به بازی های ویدئویی محبوبیت دارد.
🔹 تعلیق حساب ترامپ در توئیچ بازتاب گستردهای در رسانههای جهان داشته است.
🔹 توئیچ در بیانیه خود تصریح کرده که اجازه نفرت پراکنی در این شبکه اجتماعی را نمیدهد و بر مبنای همین سیاست گذاری حساب ترامپ را به طور موقت تعلیق کرده است. حساب ترامپ در توئیچ با هدف تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا از اکتبر گذشته راه اندازی شده است.
📝 تسنیم
#شبکه_اجتماعی
🆔 @majaziha_q
🔸 نیویورکتایمز از اپل نیوز خارج شد
🔸 #روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در پی خروج از اپل نیوز اعلام کرد حضور در بازار خبر اپل برایش بیفایده بوده و با اتکا به روزنامهنگاری باکیفیت تلاش میکند خوانندگان را به وبسایت و اپلیکیشن خود بکشاند.
🆔 @majaziha_q
📮 در خبرها زیاد از مردگان حرف میزنند٬ اما جای خدای مردگان خالی است
🎯 خبرها، تا پیش از این، محدود میشدند به چند بخش خبری تلویزیونی که در ساعتهای مشخصی از شبانهروز پخش میشد. اما امروز درگیری با اخبار به مشغولیتی ۲۴ساعته تبدیل شده است، از لحظهای بعد از بیدارشدن، تا لحظهای پیش از خواب، و در هر فرصت خالی دیگری. آیا مشغولیت دائم ما با خبر برایمان فایدهای داشته است؟ پاسخهایی که به این سؤال داده میشود تفاوتهای فراوانی با هم دارند، اما همه موافقاند که حرفۀ خبر وارد یکی از بحرانیترین دورانهای خود شده است.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
http://tarjomaan.com/neveshtar/9786/
#رسانه
🆔 @majaziha_q
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📮 مدیران اینستاگرام از ابتدای تأسیس این شبکه اجتماعی (سال2010) تاکنون در تلاش بودهاند تا این شبکه اجتماعی به تلویزیون جیبی تبدیل شود و به تمام خانهها راه یابد. حالا تلویزیون بهعنوان یک #ابر_رسانه در حال تبلیغ مجانی برای این شبکه اجتماعی میباشد؛ شبکه اجتماعی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان درحال بدل شدن به رقیب اصلی صداوسیما میباشد.
▪️ «رها کردن نقد و دلخوش کردن به نسیه!» کار عاقلانهای نیست٬ آن هم در شرایطی که مشخص نیست بعد از ترغیب #مخاطب به حضور در فضای اینستاگرام؛ آیا واقعا صفحات پر جاذبه اینستاگرامی به مخاطب این اجازه را خواهد داد که به صفحه اینستاگرامی فلان برنامه تلویزیون نیز سری بزند؟
▪️ آیا اصلا با وجود انبوه تصاویری که بدون اراده مخاطب در برابر چشمان او ظاهر میشوند٬ مخاطب فرصت فکر کردن به اینکه چرا تلفن موبایل خود را در دست گرفته و وارد فضای مجازی شده است را پیدا خواهد کرد؟
#تلویزیون
🆔 @majaziha_q
💠 توئیتر را ترک میکنم چون اینجا باتلاقی است برای گیر انداختن نیروهای فکری جامعه در گرداب #توهم_اثرگذاری، سطحی شدن تعاملات و کمک به شهوت شهرت طلبی عده ای خاص. به این چرخه سراسر ایراد نباید کمک کرد. بگذریم که اینجا #استبداد_اطلاعاتی و رسانهای بیداد میکند.
#شبکه_اجتماعی
🆔 @majaziha_q
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ شبکه سلطنتی بیبیسی در ادامه شیطنتهای خبری خود با تقطیع بیانات اخیر رهبر انقلاب مبنی بر اینکه "کرونا تمام نشده و همه باید مراقبت کنند" به دنبال القای این است که "رهبر ایران از واقعیتهای جامعه خبری ندارد" و کرونا را تمام شده میبیند.
▪️ رهبر انقلاب در این بیانات، ابتدا از عملکرد خوب مردم و مسئولین در ابتدای شیوع کرونا و سپس از بیتوجهیهای اخیر برخی از مردم و مسؤلین نسبت به این موضوع انتقاد میکنند٬ اما بیبیسی ترجیح داده به تحریف ناشیانه سخنان رهبر انقلاب روی آورد.
#اخلاق_رسانه_ای
🆔 @majaziha_q
💢نگاهی به یک تکنیک مهم اقناعی
🔻#ترس
🔸این تکنیک تا حدودی نقطه مقابل تکنیک تداعی معانی به شمار میرود. هرچقدر در آنجا سعی میشود تا احساسات خوب در پیامهای رسانهای به اهداف خاصی سنجاق شود، در اینجا از چیزهای دوست نداشتنی و بعضا ترسناک (مثل بوی بد دهان، شکست و ناکامی، مالیات زیاد، تروریسم و …) برای جلب توجه مخاطب استفاده میشود.
🔹اینگونه پیامهای رسانهای معمولا از این طریق مدام سعی در طرح یک مشکل و یا #بزرگنمایی یک مسأله میکنند تا پس از آن با ارائه راه حلی مطابق با هدف خود، به نتیجه مطلوب نظر خود برسند.
🔸چهره چندشآور سوسک در یک آگهی بازرگانی بخاطر این است که مطمئنا بعد از آن یک اسپری سوسککش برای نجات شما ترسیم شود. هشدارهای سیاستمداران یا گروههای حامی آنها و ترسیم هراسآور وضعیت موجود در اخبار، سخنرانیها و گزارشهای آنها هم نمونه دیگری برای استفاده از این تکنیک است تا خود و برنامههای خود را نجاتبخش وضعیت ترسیم شده معرفی کنند.
📚منبع: کتاب «سواد رسانهای: مفاهیم و کلیات»؛ حمیدرضا آیتاللهی
#عملیات_روانی
🆔 @majaziha_q
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 غرق شدن در میان حجم انبوهی از تغییرات و تکنیکهایی که در رسانهها وجود دارد مانع از فهم صحیح رسانه میشود.
📌 رسانه امروز از عدم، وجود خلق میکند و قادر است کاری کند تا انسان آگاهانه فریب بخورد.
#رسانه
🆔 @majaziha_q
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️ ابتکار جالب یک طراح برای تبریک میلاد امام رضا(ع)
#هنر
🆔 @majaziha_q
💢 اهانت روزنامه سعودی الشرق الاوسط به حضرت آیت الله سیستانی موج خشم و نفرت کاربران شبکههای اجتماعی عراق را برانگیخت.
💢 این روزنامه دیروز در صفحه سیزدهم خود کاریکاتوری توهینآمیز از آیت الله سیستانی منتشر کرد که با واکنش کاربران عراقی و درخواست آنها از مسؤلین این کشور برای مقابله با اینگونه اقدامات همراه بود.
🔗 البته رسانههای وابسته به سعودی سابقه بسیار طولانی در توهین به عراقیها و مراجع این کشور دارند.
#دشمن_شناسی
🆔 @majaziha_q
📌 گوشهای از واکنش کاربران عراقی نسبت به اقدام توهین آمیز روزنامه سعودی
#بصیرت_رسانهای
🆔 @majaziha_q
27.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 رئیس سازمان پدافند غیرعامل: درباره فعالیت شبکههای اجتماعی خارجی مانند اینستاگرام در کشور یک اهمال و یک سستی راهبردی صورت گرفته است.
🖇 چندی پیش مارک زاکر برگ٬ مالک فیسبوک و اینستاگرام و چند شبکه اجتماعی دیگر در یک دورهمی٬ صحبتهایی را درباره کشورهای مجازی به زبان آوردند و شبکههای اجتماعی خود را به عنوان کشورهای جدید و پرجمعیت جهان، دولت مجازی و بزرگترین موجودیت ها در جهان مطرح کردند.
🖇 این دولتهای مجازی٬ قوانین ویژه خود را دارند که از پیش شرطهای اجباری عضویت در این شبکهها است.
#شبکه_اجتماعی
#دولت_مجازی
🆔 @majaziha_q
🔹 آینده پژوهی یک سایت اینترنتی از ميزان تحول اينترنت اشيا تا سال 2025
#اینترنت
🆔 @majaziha_q
📌 به گفته پارکر٬ خط فکری سازندگان شبکههای اجتماعی حول این محور بوده است که چگونه میتوان حداکثر ممکن از زمان و توجه مخاطب را مصرف کرد.
▪️ پارکر از اعضای شرکت فیسبوک معتقد است که هرازگاهی باید نوعی نشئگی دوپامین به مخاطب داد و با ایجاد نوعی شهوت در مخاطب برای لایک شدن عکس و یا نظر دادن روی مطالب و چیزهایی از این قبیل او را وادار کرد تا محتوای بیشتری بیافرینید.
▪️ این دوپامینها سبب میشود تلاش مخاطب برای کسب لایکها و نظرهای روزافزون بیشتر شود و او را در یک دور باطل نگه دارد.
▪️ اعتیاد به شبکههای اجتماعی سطوح مختلفی داشته و در جوامع متعددی دیده میشود. رفتاری که اگر از آن آگاه نباشیم میتواند کارایی را کاهش داده و ما را گرفتار چرخه بیپایان لذت از دریافت لایک و کامنت نگه دارد.
#فضای_مجازی
#اعتیاد_مجازی
🆔 @majaziha_q