محققان MIT، درباره AI ب سطح هشدار جدی رسیده اند!
با ادغام AI در جنبههای مختلف زندگی، نیاز به درک خطرات احتمالی این سیستمها افزایش یافته است.
محققان MIT در یک پایگاه داده جدید، بیش از 700 خطر بالقوه ناشی از هوش مصنوعی را جمعآوری کردهاند که 5 مورد مهم آن اینجا لیست شده است:
1.دیپفیک:
با پیشرفت فناوریهای دیپفیک، ممکن است این ابزارها برای انتشار اطلاعات نادرست و ایجاد محتوای فریبنده مورد استفاده قرار گیرند. این امر میتواند منجر به افزایش کلاهبرداریهای پیچیده و دخالت در فرآیندهای سیاسی شود که میتواند آثار جبران ناپذیری بر جوامع ایجاد کند.
2.وابستگی عاطفی به AI:
انسانها ممکن است نسبت به سیستمهای هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند و این میتواند به کاهش تعاملات انسانی و افزایش رویکرد ها به تنها زیستی و به مرور ب زوال جامعه بیانجامد.
3.کاهش اراده آزاد انسان:
با افزایش وابستگی به این موجودیت در حال تکامل، انسانها ممکن است به تدریج تواناییهای خود را در تحلیل مسائل پیچیده و تصمیمگیری مستقل از دست بدهند و به یک بحران هویتی در جوامع مدرن منجر شود.
4.تعارض اهداف AI با منافع انسانی:
نسل های بسیار پیشرفته AI که در ماه های آینده به تدریج ارائه می شوند ممکن است اهدافی را دنبال کنند که با منافع انسانها در تضاد باشد، که این امر میتواند به کنترل ناپذیری و آسیبهای جدی منجر شود.
5.احتمال آگاهی هوش مصنوعی:
با پیشرفت سریع و فزاینده AI ک ب آگاهی هوش مصنوعی منجر خواهد شد، خطر سوءاستفاده و عدم رعایت حقوق در این سیستمها وجود دارد. تعیین اینکه آیا یک سیستم هوش مصنوعی به سطح آگاهی و احساس رسیده یا نه، در سال های پیشرو چالش بزرگ پیش روی بشر خواهد بود!
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 گونهشناسی مردم کوفه در زمان امام حسن(ع) و تطبیق آنها بر جامعه ما
🔺 مردم کوفه عبارت بودند از:
1⃣ #امویان: که بهعنوان ستون پنجم و نفوذی دستگاه معاویه در کوفه عمل میکردند و از سران اینها میتوان عمربنسعد و عَمروبنحُریث را نام برد.
2⃣ #خوارج: کسانی که فقط به درگیری با سپاه شام میاندیشیدند؛ البته نه از نگاه و رویکرد امام حسن(ع)؛ بلکه براساس مبانی خود در تکفیر اهل شام. اینها خود را از امام حسن(ع) هم اتقلابیتر میدانستند و شمربنذیالجوشن و شَبَثبنرِبعی از سران این گروه بودند. اینها برای حضرت هزینه درست میکردند و شاید بتوان گفت که نقش این گروه در تحمیل صلح بر امام حسن(ع) زیاد بود. عجب اینکه آنها در ادامه کار بهسمت معاویه چرخیدند!
3⃣ #شکاکها: کسانی که فریب خوارج را خورده بودند؛ اما هنوز در سلک آنها درنیامده بودند. اگرچه که مخالفتی از اینها سرنمیزد، اما قابل اعتماد نیز نبودند.
4⃣ #الحمراء: که حدود بیستهزار جنگجوی تازهمسلمان و غیرعرب بودند و بهدلیل ناآشنایی با معارف حقیقی اسلام، بهراحتی در اختیار مجموعهها و افراد قرار میگرفتند. مثلا در ماجرای مربوط به امام حسن(ع) و قضیه عاشورا بهنفع امویان حرکت کردند.
5⃣ #شیعیان: مردمانی بابصیرت که پابهرکاب حضرت، آماده جنگ و مبارزه بودند.
🔺حال نوبت آن است که از تاریخ درس بگیریم: اگر معاویه را نماد «دشمن خارجی» بگیریم، شاید بتوان راهبردها و راهکارهای او را بر حرکات دشمنان مختلف نظام اسلامی تطبیق کرد. برخی را از عاقبت تقابل با خود میترساند و برخی دیگر را با تطمیع و تهدید از میدان بهدر میکند. نیروهای داخل جامعه هم شامل همان تقسیمبندی بالا هستند: «نفوذیها» که دل در گرو دشمن دارند و پازل دشمن در داخل کشور را تکمیل میکنند. خوارج که همان انقلابینماها هستند و با اعمال غلط خود هزینهسازی برای انقلاب میکنند. شکاکها که در فضای اجتماعیِ غبارآلود و کمکاری نیروهای انقلاب، ممکن است تحتتأثیر حرکات انقلابینماها یا نفوذیها قرار بگیرند. الحمراء را شاید بتوان بر افرادی تطبیق کرد که هم شور و هیجان و قدرتعمل دارند و هم فهمشان از مبانی انقلاب و اسلام، بهاندازه کافی نیست و به همین دلیل باید به آنان آگاهی و بصیرت لازم را داد؛ وگرنه خدایناکرده ممکن است فریب بخورند. و نهایتا انقلابیون مؤمن، که به آرمان انقلاب وفادارند و با فهم درست از تحولات داخلی و بینالمللی، همواره پای کار انقلاب مانده و با همه سختیها و مشقتها، کار انقلاب را پیش بردهاند.
🔺 تاریخ نیز چیزی جز برآیند این نیروها بر هم نیست. پس هرگاه مؤمنان انقلابی که متناظر بر شیعیان مخلص دوران امام مجتبی(ع) هستند، به وظایف خود عمل کنند و با شکست توطئه نفوذیهای دشمن و انقلابینماها، سایر طیفهای جامعه را هدایت درست کنند، قاعدتا میتوان آینده جامعه را آیندهای مطلوب و تضمینشده دانست؛ آنچنانکه در دوران انقلاب اسلامی، این اتفاق رخ داده است.
🔗هفتهنامه خط حزبالله، شماره ۱۴۷
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
#معرفی_کتاب
📚 مهندسی اجماع
فهم پروپاگاندا در عصر رسانههای اجتماعی
🖊مولف: ساموئل وولی
مترجم: عباس رضایی ثمین
ناشر: انتشارات روزنامه همشهری
سال چاپ: 1402
تعداد صفحات:228
🔹موضوع اصلی این کتاب اشکال جدیدی از تبلیغات سیاسی است که میتواند ارتباطات دموکراتیک را مختل و گرداگرد ایدهها و نگرشهای مورد نظر صاحبان قدرت و ثروت، اجماع ساختگی خلق کند.
🔹کتاب مهندسی اجماع ادراک موجود از پروپاگاندا را به چالش و ضرورت روزآمدسازی آن را پیش میکشد؛ چرا که به نظر نویسنده کتاب، ادراک موجود هنوز با ساختارهای رسانهای جدید از قبیل فرهنگ تولید محتوای شبکهای و مدل ارتباطی «چند به چند» اینترنت همخوان نیست.
🔹به عقیده نویسنده صورتبندی نظری جدید از پروپاگاندا، در درجه اول باید دو ویژگی گمنامی (ناشناس ماندن) و خودکارسازی (اتوماسیون) را که رهاورد اینترنت و خصوصاً شبکههای اجتماعی است، دربرگیرد. با این دو ویژگی است که طیف وسیعی از بازیگران صنعت پروپاگاندا امروزه میتوانند جریانهای خاصی از اطلاعات را تقویت یا سرکوب کرده و از طریق مهندسی یا جعل اجماع عمومی، نظرات یا رفتارهای مردم را مدیریت کنند.
🔹این دو ویژگی امروزه سبب شده اصحاب قدرت، شرکتهای بزرگ و حتی برخی کاربران عادی اینترنت، بتوانند کارزارهای مخرب دستکاری افکار عمومی راه بیندازند و منشاء و پشت و پرده این کارزارها را پنهان نگاه دارند.
🔹نویسنده کوشیده در خلال تحقیقات میدانی خود که طی سالها در کشورهای متعدد انجام داده، پیامدهای پروپاگاندای رایانشی را در اکوسیستم اطلاعرسانی و مصرف خبر بکاود و از انواع و اقسام تکنیکهایی که منجر به جعل اجماع عمومی یا ایجاد توهم اجماع در میان مردم و کاربران اینترنت میشود پرده بردارد.
🔹استفاده از اصطلاح «مهندسی اجماع» که محوریترین مفهوم در این کتاب است؛ حاکی از پیگیری سنت نظری هرمان و چامسکی در زمینه پروپاگاندا با محوریت «تولید رضایت» است. اما در این کتاب، نویسنده نه تنها به مفهوم رضایت توجه داشته، بلکه ژرفتر از آن، به ایجاد نوعی اجماع یا وفاق هم فکر کرده است. بر همین مبنا، از نظر نویسنده تبلیغات رایانشی نه تنها رضایت مردم را جلب میکند، بلکه نوعی وفاق فکری ساختگی هم در بین آنان ایجاد میکند. این نشانگر سطحی ژرفتر از تأثیر تبلیغات سیاسی رایانشی است.
🔹کتاب «مهندسی اجماع» نه فقط حاصل مفهومپردازی نویسنده، بلکه حاصل پژوهش گسترده او در عرصه پروپاگاندای رایانشی است. او با کاربران و بازیگران بسیاری در این حوزه مصاحبه کرده و میتوان گفت که متن کتاب، برآمده از پژوهشهای میدانی در کشورهای مختلف است.
🔹نویسنده این کتاب، ساموئل وولی استاد دپارتمان روزنامهنگاری و رسانه دانشگاه تگزاس در آمریکا و تخصص پژوهشی او مشخصاً در زمینه پروپاگاندای رایانشی و رسانههای اجتماعی است.
🔹کتاب مهندسی اجماع دومین کتابی است که از وولی به فارسی برگردانده شده است. پیش از این کتاب «دستکاری در رسانههای اجتماعی» که مشترکا توسط ساموئل وولی و فیلیپ هاوارد نوشته شده، به همت انتشارات همشهری در کشورمان منتشر شده بود.
تصویر
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⭕️ #نشست_برخط| «سیره تربیتی و عملی امام رضا علیه السلام؛ آموزهها و راهکارها»
👤 کارشناس: حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری
📆پنجشنبه ۱۵شهریورماه ساعت ۱۷:۰۰
#با_شما_سربلندیم
#همه_خادم_الرضاییم
🌐 کانال روبیکا بصیرت:
🆔https://rubika.ir/baseeratt
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔰"اقتصاد توجه" مبنای فهم رفتار زیگزاگی و حاشیه سازی سلبریتی ها
محمد لسانی مدرس سواد رسانه نوشت:
از تناقض رفتار دیروز و امروز سلبریتی و حاشیه سازیهایش تعجب نکنید!
سلبریتی رفتار عقیدتی ندارد بلکه بر پایه ۱.منفعت خود ۲.خوشامد هوادار به "اقتصاد توجه" (attention economy) می رسد
محصولی که یک سلبریتی می فروشد، خودش است و قیمتش با دیده ربایی بالا می رود پس تا می تواند حاشیه می سازد
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
شریک تجاری اینستاگرام و گوگل، تلفنهای هوشمند را شنود میکند
🔹نشریه نیویورک پُست: بر اساس اسناد بهدست آمده، شرکت رسانهای «سی جی اِم» با شنود تلفنهای هوشمند از طریق هوش مصنوعی، از مکالمات روزانه کاربران اطلاعات لازم را برای تبلیغات جمع میکند و آنها را با دادههای رفتاری هر کاربر تطبیق میدهد تا تبلیغات هدفمندتر باشد.
🔹بعد از انتشار این مطلب، گوگل نام «سی جی ام» را از فهرست شرکای خود حذف کرده است.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
حذف محتوای پورنوگرافی از تلگرام در پی درخواست مقامات کره جنوبی
🔹شرکت پیام رسان تلگرام در پاسخ به درخواست مقام نظارتی رسانه های کره جنوبی، برخی از محتوای هرزه نگاری را حذف کرد.
🔹در پایان ماه اوت، "هانکیوره" رسانه کره جنوبی ادعا کرد دانشآموزان یک گروه، گفتگوی تلگرامی را اداره میکنند که در آن دیپ فیکهای هرزه نگاری همکلاسیهای دخترشان در حال پخش است، موضوعی که باعث رسوایی شد.
🔹به نوشته لوپاریزین، پلیس کره جنوبی روز دوشنبه اعلام کرد تحقیقاتی را علیه تلگرام آغاز کرده که آنها را به "تشویق" انتشار چنین محتوای پورنوگرافی جعلی، به ویژه با استفاده از تصاویر افراد زیر سن قانونی متهم می کند.
🔹دیپ فیک های هرزه نگاری، مونتاژهایی هستند که با استفاده از هوش مصنوعی تولید و در آن صورت افراد روی عکس ها یا فیلم های جنسی قرار می گیرد.
🔹به گزارش یونهاپ کره جنوبی، تلگرام پس از درخواست مرجع نظارتی کره جنوبی اعلام کرد ۲۵ محتوا از چندین هزار مورد را حذف کرده که ماهیت بهره کشی جنسی داشته.
🔹تلگرام همچنین به دلیل ارتباط نادرست در این زمینه عذرخواهی کرد و یک آدرس ایمیل مشخص برای ارتباطات آینده با مرجع تنظیم کننده رسانه کره جنوبی ارائه کرد.
🔹به گفته فعالان، جرم آنلاین در کره جنوبی بسیار گسترده است و به طور خاص، به بهره برداری از دوربین های جاسوسی و انتشار محتوای پورنوگرافی خصوصی که بدون رضایت به منظور انتقام به اشتراک گذاشته شده است اشاره می کنند.
🔹پس از اعلام تحقیقات پلیس در کره جنوبی، سرویس پیامرسان تلگرام اطمینان داد که «به طور فعال محتوای مضر در پلتفرم خود، از جمله پورنوگرافی غیرقانونی را رصد میکند».
✍🏼مهدی حیدری
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 دیوار سفید دل را دست کدام نقاش میسپریم؟
⁉️منبع افکار و عقاید ما چیست؟
🔺وقتی که گوشی به دست میگیریم و در #فضای_مجازی و شبکههای اجتماعی مشغول گشت و گذار میشویم، پستهای مختلف را تند و تند رد میکنیم و همهاش در انتظاریم به پایانِ بی پایانش برسیم؛ همان وقت هاست که هر پیج و صفحه ای رنگی به روح ما میزند...
یکی سیاه، یکی قرمز، یکی خاکستری، یکی سفید …
🔺ذهن سفیدمان را به دست #رسانهها میسپاریم و با مطالب مختلف آن را رنگ میکنیم؛ اگر چیزی که در آخر تحویل میگیریم سیاه و زشت باشد درست کردنش سخت میشود...
‼️در دنیای امروز که شبکهها و رسانههای مختلف هر یک از منظر خود اخبار و رویدادها را #روایت میکنند، مهم است که بدانیم به کدام یک اعتماد کنیم و دلمان را به دست کدام بسپاریم.
‼️#دو_قطبیسازیهای_کاذب، قضاوتهای اشتباه، شایعه پراکنی و نشر اخبار کاذب چیزی نیست که به راحتی بتوان آن ها را پس گرفت و انکار کرد.
تصمیمگیری در فضای مجازی را جدی بگیریم و بر دوراهیهای شک و تردید در دنیای رسانه عجولانه قضاوت نکنیم.
⚠️ جهت افزایش امنیت خود برای حضور در فضای مجازی بهتر است جریان های فکری این فضا را کنترل کنید...
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 همه به اینفلوئنسر سفر تبدیل شدهاند
— سفرهای اینستاگرامی پر از پژواکهای استعماریاند
📍امروزه خیلیها برای سفر از اینفلوئنسرها الهام میگیرند یا مقصد سفرشان را براساس محتواهای رسانههای اجتماعی دوستان و اطرافیان انتخاب میکنند. مهمترین انگیزهٔ این افراد برای سفر این است که جایی که میروند «اینستاگرامی» باشد و «تعداد بازدیدها و لایکهای احتمالیِ ویدیوهای سفرشان» مهمترین عامل اثرگذار در انتخاب مقصد سفر است. اما این ایده که مقصد سفر باید جایی باشد که آن را در پروفایل اینستاگرام خود به رخ دیگران بکشیم، انتقادهایی جدی در پی داشته است: این ژانر علاوه بر این که به محیط زیست آسیب میزند، استعمار را تداوم میبخشد یا، بدتر از آن، استعمار جدیدی پدید میآورد.
🔖 ۱۰۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۶ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/f53228
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔸 اینفوگرافیک /آخرین وضعیت سند راهبردی فضای مجازی کشور
▫️مرکز ملی فضای مجازی آخرین وضعیت دستگاههای فعال و غیر فعال در پیشبرد سند راهبردی فضای مجازی را اعلام کرد.
▫️سیدمحمدامین آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در گفتگوی ویژه خبری آخرین وضعیت تحقق سند راهبردی فضای مجازی کشور را تشریح کرد.
▫️این سند در سال ۱۴۰۱ در شورای عالی فضای مجازی کشور برای ترسیم افق فضای مجازی کشور تا ۱۴۱۰ تصویب و براساس آن تقسیم کار ملی برای تهیه اسناد مربوطه توسط دستگاه های متولی و ارایه به مرکز ملی فضای مجازی صورت گرفت.
در ذیل اسامی دستگاه های فعال و دستگاه هایی که در این زمینه اقدامی نکرده اند را مشاهده می کنید. /پایگاه اطلاع رسانی مرکز ملی فضای مجازی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⭕️ تلفنهای هوشمند به گفتگوهای شما گوش میدهند
♦️رسانه ۴۰۴ گزارش داده است که شرکتهای بازاریابی با استفاده از میکروفونهای تلفنهای هوشمند به شنود گفتگوهای کاربران پرداخته و تبلیغات مبتنی بر این اطلاعات را نمایش میدهند.
گروه رسانهای کاکس، با بکارگیری نرمافزار «شنود فعال»، اعتراف کرده که از هوش مصنوعی برای جمعآوری دادههای صوتی استفاده میکند و این دادهها را با رفتار کاربران ترکیب میکند تا تبلیغات هدفمند ارائه دهد.
متا (شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام) در حال بررسی است که آیا کاکس با استفاده از این روشها، شرایط و ضوابط آنها را نقض کرده است. متا تاکید کرده که خود از میکروفونهای تلفنها برای تبلیغات استفاده نمیکند و در حال رایزنی با کاکس برای روشنسازی این موضوع است.
پس از افشاگری ۴۰۴ مدیا، گوگل کاکس را از برنامه وابسته خود حذف کرده است. آمازون نیز اعلام کرد که هرگز با کاکس در این برنامه همکاری نکرده و با هر شریکی که قوانین آنها را نقض کند برخورد خواهد کرد.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢اختلالات ناشی از نگاه کردن مداوم به تلفن همراه
🔻راه های جلوگیری از بروز آسیب های چشمی
#اینفوگرافیک
#آداب_مصرف
#آسیب_مجازی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan