📚 #برشی_از_یک_کتاب
🔹چرا باید سواد رسانهای را ترویج کنیم؟
◽️آموزش سواد رسانهای شامل پس گرفتن حقوق ذاتی ما در زمینه آزادی افکار است، آنهم از رسانهای که همواره تلاش میکند ذهن ما را رصد، ترغیب و شرطی کند.
◽️ما باید سواد رسانهای خود را بالا ببریم که در برابر احساس "انتخاب گری" که رسانهها به ما القا میکنند، آگاهانه ظاهر شده و بتوانیم واقعاً نقش فعالانهای در گزینشگری و تأثیرات رسانهای ایفا کنیم. رسانه، شما را چنان برنامهریزی کرده است که فکر کنید حق انتخاب دارید، حالآنکه درواقع دایره انتخاب شما بهشدت محدود است.
◽️سواد رسانهای به ما کمک خواهد کرد جای مخاطب و رسانه عوض شده و بتوانیم تصمیم بگیریم چه چیزی را ببینیم و چه چیزی را بشنویم. ترویج سواد رسانهای ما را به خواندن نانوشتهها و دیدن آنچه در تصویر نیست، مسلط میکند. پس ترویج سواد رسانهای از چرا و اما عبور کرده و به باید و حتماً رسیده است.
🔹سواد رسانهای کمک میکند تا مخاطبان:
🔻استفادهکنندگانی متفکر در برخورد با رسانهها باشند.
🔻مدیریت اطلاعات داشته باشند و تسلیم ابزارهای چندرسانهای قدرتمند فرهنگ رسانهای جهانی نشوند.
🔻تفکر انتقادی نسبت به محیط رسانهای داشته باشند و خود را تسلیم هر پیامی نکنند. زمانی که این رویکرد درونی میشود تفکر انتقادی حتی میتواند ماهیت زندگی را شکل دهد.
🔻فرصتی را برای ترکیب موضوعات و مدیریت اطلاعات برای مخاطبان فراهم میکند تا در زمان نیاز از اطلاعات دستهبندیشده خود در برخورد با مسائل مختلف استفاده کنند.
🔻توانایی و مهارت مخاطبان را افزایش میدهد تا بتوانند ارتباطی دوسویه و تعاملی با محتوای پیامهای رسانهای برقرار کنند.
📚کتاب: #اصول_آموزش_سوادرسانهای_به_کودکان
✍️به قلم: #معصومه_نصیری و #سیدعلی_موسوی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔳 از الزامات تربیت رسانهای است:
1️⃣ بدون اجازه وارد گوشی همراه فرزندانتان نشوید!
2️⃣ با فرزندان خود در فضای مجازی همراهی کنید اما نه برای مچگیری
3️⃣ برای زمان استفاده از رسانه فرزندانتان قانون تعیین کنید.
4️⃣ برای اوقات فراغت فرزندانتان برنامهریزی کنید تا صرفا سرگرم رسانه نباشند.
5️⃣ قبل از هر امر و نهیای برای مصرف رسانه خودتان عملکننده به آن باشید.
6️⃣ گناه یا خطای رسانهای فرزندتان را در لفافه و غیرمستقیم تذکر بدهید.
#تربیت_رسانهای
#آداب_مصرف
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💯مشاغلی که، هوش مصنوعی آن ها را تصاحب خواهد کرد :
پیشخدمت (۷۲ درصد)
چیدمان اجناس در قفسه ها (۷۲ درصد)
مشاغل فروش سطح پایین (۷۱ درصد)
کار در کافه (۷۱ درصد)
دستیار آشپز (۶۹ درصد)
✔مشاغلی که هوش مصنوعی به رشد آن ها کمک می کند:
دندانپزشک (۲۱ درصد)
آموزگار مدارس متوسطه (۲۱ درصد)
متخصص حرفهای در زمینه آموزش (۲۱ درصد)
مدارس آموزش عالی (۲۰ درصد)
پزشکی (۱۸ درصد)
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦عینک #واقعیت_مجازی
🔸تکنولوژی به سرعت داره پیش میره و تنها راه برای کاهش آسیبهای احتمالی، ارتقا سواد رسانهای جامعه ست؛ البته قبل از اینکه دیر بشه!
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
◾️پشتبامهای اجارهای و چند نکته
✍️معصومه نصیری ـ کارشناس و مدرس سواد رسانهای
🔸ما فقط چند عکس کلی با نمای دور دیدهایم؛ از جسد قاضی منصوری تا پشتبامهای اجارهای صحبت میکنم. عکسهایی که هیچ نشانهای مبنی بر صحتشان در دست نیست و هیچ مؤلفهای برای راستی آزمایی آنها وجود ندارد. حتی تنها آگهی منتشرشده روی سایت دیوار در زمینه اجاره پشتبام نیز همزمانی جالبی با اعلام خبر در رسانهها دارد! این نکات یعنی ابهام، بی سندی و البته جریان رسانهای که با کلیدواژه فقر و در سطح رسانههای خارجی با عنوان جنبش پابرهنگان و ...پیگیری میشود.
🔸 این مسائل تلنگری است که دقت کنیم علیرغم اینکه همه ما از وضعیت نامطلوب اقتصادی آگاه هستیم و این موضوع غیرقابل کتمان بوده و قطعاً نابسامانی اقتصادی فشارهای جدی را به اقشار کمدرآمد جامعه وارد کرده است، اما مصادیق مطروحه رسانهای به نظر دارای #سوگیری هستند. یک عکس و آگهی دلایل کافی برای پذیرش یک موضوع نیستند.
🔸درعینحال باید حواسمان به کلان روایت و خرده روایتها باشد. رسانههای جناحهای مختلف از این خبر برای محکوم کردن گروههای رقیب بهره جستند اما همگی غافل بودیم که این خط رسانهای همان است که در راستای کلان روایت ناکارآمدی جمهوری اسلامی در حال فعالیت است. حواسمان باشد پرداخت رسانهای بدون توجه به زنجیره خبر و پیگیری چندوجهی موضوعات، یعنی ناخواسته وارد بازی رسانهای میشویم که هنوز برایش استراتژی تعیین نکردهایم.
🔸همه ما یادمان است چندی قبر «گورخوابی» مثل همین «پشتبامهای اجارهای» سعی در تعمیم امری غیرمبتلابه به عموم داشت. موضوعاتی که بهشدت احساسات مخاطب را درگیر میکند و هر جا مخاطب احساساتی شود احتمال ناامید شدن، باور موضوعات غیرمستند، واکنشهای دفعتی و... نیز در او بالا میرود.
🔹این موضوعات را از #سه_وجه میتوان موردتوجه قرار داد:
1️⃣مخاطبانی که نباید هیجانزده خبرها را باور کنند. دقیقه منظورم این است در عصر انبوه رسانه و محتوا، بیشتر شک کنید تا باور.
2️⃣رسانههایی که موظف به تهیه و اطلاعرسانی دقیق موضوعات اجتماعی اینچنینی که در نگاه نخست یک خبر به نظر میرسند اما در عمل ردی از ناامیدی را به جامعه القا میکند، هستند. رسانههایی که باید بهعنوان چشمان ناظر افکار عمومی موضوعات مهم اقتصادی، اجتماعی و... را بهموقع پیگیری کرده باشند؛ رسانههایی که باید مطالبه گر باشند نه راوی.
3️⃣مسئولانی که در بزنگاهها و البته با تأخیر و پس از غالب شدن روایتهای گوناگون در افکار عمومی تازه یادشان میافتد مسکن مهم است، ساماندهی حوزه اقتصاد مهم بوده و نباید در حد شعار رأی آور به آن اکتفا میکردند. مسئولانی که گویی از رخدادها هم دور هستند و هم دیر به موضوعات مطروحه در رسانهها و افکار عمومی برمیخوردند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
♨️ کاربران ایرانی در کدام شبکههای اجتماعی بیشترین فعالیت را دارند؟
🔸بر اساس آماری که استارتاپ «نوینهاب» (پلتفرم مدیریت شبکههای اجتماعی) منتشر کرده، تلگرام و واتساپ پرجمعیتترین پیامرسانهای داخل ایران هستند و از آن سو پیامرسانی مانند سروش در جایگاهی بالاتر از توییتر و فیسبوک در میان کاربران ایرانی قرار دارد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🚦#مهارت_های_فعالیت_رسانه_ای :
📍مهارت گفتگو در گروه های مجازی
🔰ميل غريزی انسان به گفتگو و ابراز وجود، شايد يكی از دلايل مهم انباشتگی اطلاعات در فضای مجازی است.
🔰گفتگو كردن؛ روشی مهم و كارآمد برای تخليه روانی و رهايی از ناراحتی است.
🔸 رشد سريع گروه ها و تالارهای گفتگو، بيانگر وجود نوعی نياز به ارتباط در فضايی است كه این امكان را به افراد مي دهد تا ضمن بيان دغدغه ها، علائق و تجربيات خود، در خصوص تجربيات افراد ديگری كه گاهاً ناشناس نيز هستند، اطلاعاتی را كسب كنند.
🔹 دنیای مجازی فضایی برای ناخودآگاه فرد ایجاد می کند تا تمایلات، تعارضات و دغدغه های خویش را در قالب نوشته، عکس و استیکرها، بروز دهد و بنابراین باید مراقب این ترواش بی مهابای ناخودآگاه بود!
🚨متاسفانه چت كردن، مشاركت مجازی را جایگزین مشارکت های عاطفی، خانوادگی، سياسی و معاشرت رو در روی اجتماعی كرده و نوعی رابطه غير حقيقی را بر فضای مناسبات ميان افراد حاكم كرده است. كه اين امر پيامدهايی چون:
كاهش سرمايه های اجتماعی، انزوا و بريدگی از مشاركت های محسوس و عينی را در بر داشته است.
🔰 برای انتقال مناسب پیام در دنیای مجازی چه نکاتی را باید مد نظر داشت:
▪️1) کلام برای "منعقد شدن" به عناصر: زمان، موقعیت، شخص، شکل و محتوی سخن، صوت، لحن، تماس چشمی(بویژه)، زبان بدن و گفتگوی چهره به چهره نیاز دارد.
بهترین حالت برای "انعقاد کلام" این چنین است:
▫️- انتخاب زمان مناسب
▫️- لحاظ موقعیتی بجا و سنجیده
▫️- گوینده آگاه به موضوع با بیان شیوا، سخن صحیح و در جریان گفتگویی پویا و البته کوتاه.
ماهیت دنیای مجازی، بصورتی است که اصولاً شکل گیری این پیوستار، امکان پذیر نیست!
بنابراین؛
بحث و جدل و مناظره در چنین فضایی ( که اصولاً در شرایط گفتگوی دنیای واقعی، امکان پذیر است) کاری است بدون نتیجه! که عموماً باعث دلخوری و رنجش افراد می شود.
▪️2) ساختار دنیای چت موبایل، جایی است برای پست ها، صوت، فیلم و کلیپ های کوتاه و اشاره به لینک و مآخذ مطالب عمیق تر و بلندتر. همچنین کاربرد مناسبی دارد برای تبلیغ و اطلاع رسانی و تبادل لینک های سودمند.
▪️3) در دنیای مجازی حداکثر تمرکز آدمی، به اشارت و لمس انگشت یکی از دستان مان است! یعنی: سرعت بالا، سیالی و زمان محدود و بنابراین مطالب کوتاه بهتر پاسخ می دهد.
▪️4) همچون دنیای واقعی "مدیریت زمان" یک ضرورت برای فضای مجازی ست.
🚨متاسفانه اکثر کاربران در طول شبانه روز و در هر موقعیتی مطلب خود را بارگذاری میکنند! در حالیکه کسی در رختخواب است! فردی دیگر در پشت میز کار، آقایی در حال رانندگی! و خانمی در کنار خانواده، همه در کلافی در هم تنیده به بحث و جدل و گفتگو مشغولند!
غافل از آنکه هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد..!
▪️5) در فضای مجازی در عرض ثانیه ای، هزاران مطلب بی سند و مدرک در حال پخش است و کسی هم مسئولیت آنرا قبول نمی کند!
مراقب باشیم ما نیز به اشاعه بیشتر "شایعه" دامن نزنیم!
6) شکل و محتوی پست های دنیای مجازی، منجر به یک ادراک منسجم و مفهوم از موضوع نمیشود.
بلکه مجموعهای از مطالب مجزا و ناهماهنگ در کنار یکدیگر قرار میگیرد که نمیتواند دید کلی فراگیر و علمی را به کاربران بدهد و در این مورد مطلقا با "کتاب" قابل مقایسه نیست.
▪️7) گاهی سکوت در گروه، بهترین شکل پاسخ است.
▪️8) گاهی لازم است که خود را در شرایط گوینده یا نویسنده گذاشت تا با همدلی گفتگو ادامه یابد.
▪️9) یاد بگیریم که در مورد هر موضوعی اظهارنظر نباید کرد و ارائه نظر و پست قاعدتاً بر اساس نظر کارشناسی باشد.
▪️10) برخی چالش های گفتگوهای مجازی عبارتند از:
- وجود اطلاعات غلط و گمراه کننده.
- اعتیاد آوری.
- عدم تحرک و بروز مشکلات جسمی و روانی.
- بروز هیجانات زیاد و استرس ناشی از آن.
- بی حوصلگی و اشکالات اجتماعی ناشی از ضعف تعامل با افراد در جامعه.
- سرعت بالای دنیای دیجیتال بطور کلی سبب گردیده است تا تمرکز و اندیشه ژرف در افراد دچار نقصان شود.
- تشدید پرخاشگری.
- فرو رفتن در دنیای مجازی و فاصله گرفتن با دنیای واقعی و طبیعت.
#دکتر_علیرضا_سفیدچیان / روانپزشک
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️ ما معتادهای شیکپوش ادکلنزده هستیم!
🔻چند ساعت که از گوشیمان دور میشویم، احساس میکنیم داریم فرصتهای بزرگی را از دست میدهیم.
🔻 بیقرار میشویم که نکند درخواست دوستیای را به موقع نبینیم یا پیام مهمی آمده باشد که ندیدنش ضرر بزرگی داشته باشد یا خبر مهمی باشد که ما از آن عقب بمانیم.
🔻 واقعیت آن است که هیچ ضرری متوجه دور بودن ما از اینترنت و گوشی نیست؛ ما معتاد شدهایم به بودن گوشی همراه. در نبود آن مانند همان معتادان خماری هستیم که آرام و قرار ندارند و گمان میکنند اگر مصرف نکنند، میمیرند.
#اعتیاد_رسانهای
#آداب_مصرف_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
کودکان و #تکنولوژی
🧒 استفاده زیاد کودکان از وسایلی همچون تبلت وموبایل میتواند خلاقیت کودک را از بین ببرد، چرا که خلاقیت از سنین کودکی شکل میگیرد و کودک باید بیاموزد آنچه را که میخواهد با آن سرگرم شود خودش بسازد، اما تکنولوژی همه چیز را آماده در اختیار کودک قرار میدهد و به او اجازه فکر کردن نمیدهد.
🙇تمرکز کودکانی که زیاد از تکنولوژی استفاده میکنند در آینده روی دروس کم خواهد بود و دچار افت تحصیلی میشوند. قبل از اینکه کودکان سنین پایین با تکنولوژیهایی مثل موبایل و تبلت آشنا شوند، باید حسهای آنها مثل حس دیداری، شنوایی و ... تقویت شود، بعد از آن باید روابط بین اندامها مثل ارتباط چشم و دست توسط بازیهای تقویتی شکل گیرد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅ چالش های شبکه های مجازی در زندگی کاربران
✔️نقض حریم خصوصی افراد
▫️دسترسی غیر مجاز به زندگی افراد
▫️عدم اطمینان از حقیقی بودن کاربران
▫️عدم رعایت احترام متقابل
▫️ورود به حریم خصوصی دیگران
▫️تهدید آبروی شخصی کاربران
▫️ایجاد مزاحمت برای دیگران
✔️کاهش اعتماد در روابط اجتماعی
▫️کاهش اعتماد به رسانه های رسمی و سنتی
▫️کاهش اعتماد به دیگران
▫️سوءاستفاده از احساسات افراد
✔️استفاده از هویت جعلی
▫️معرفی خود با هویت ناشناس
▫️معرفی خود با هویت جعلی
▫️معرفی خود با هویت دیگری
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
شوآف در اينستاگرام
✍شوهای فراواقعی یا شوآف در شبكه اجتماعي اينستاگرام بازار گرم و پر رونقی پيدا كرده است. در این بازار مکاره نان عده ای هم در مبالغه و وارونه سازی واقعیات است. بر خلاف شوهای دنیای واقعی که امکان شناخت آن تا انداره ای برای شهروندان میسر است، استفاده از تکنیک های صنعت دیجیتال امکان شناخت فریب های شوهای مجازی را بسیار پیچیده کرده است.
✍ شاخ های اینستاگرامی که مبادرت به شوآف می کنند، پيوستار یا طیف طويلي را تشكيل مي دهند. يك سر این طیف، لاف زن ها و دروغگویان که ناتوانی ها خود را با رنگ و لعاب و تکنیک های صنعت دیجیتال پوشانده و نقطه قوت نشان می دهند و سر ديگر طیف، افراد خلاق هستند که البته بدرستی توانمندی واقعی خود را به نمایش می گذارند.
✍شوآف در اینستاگرام به اشكال فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادی رواج دارد. شوآف فرهنگي در شبکه های اجتماعی مانند تظاهر به باكلاس سخن گفتن و فرهنگ متفاوت داشتن بدون مابه ازای واقعی است. شوآف اجتماعي مانند به نمایش گذاشتن سبك خاص زندگي و پز دادن پاره ای از سلبریتی های ایرانی با مناسبت هايی خاصی مانند كريسمس، ولنتاين و همچنین پوشش های خاص و مواردي از اين دست است. شواف سياسي مانند پروپاگاندا و تبليغات سياسي و بلوف هاي بازيگران سياسي در عرصه سياست داخلی و خارجی است. شوآف اقتصادي مانند نمايش ويلاها و ماشين هاي لاکچری است.
✍شوآف هاي اينستاگرامي موج هاي هيجاني و گذرایی هستند كه يكباره سر برآورده و به سرعت فروكش مي كنند. شوآف از جهاتي با تظاهر و فريب، خالي بندي، زياده فروشي، بزرگنمايي و فراواقعيت سازي همپوشاني پيدا می کند.
✍انسداد در رسانه هاي جريان اصلي و کاهش اعتماد عمومی به آنها، کم توجهی به نیازهای مخاطبان، تغییر سبک زندگی، تغییرات فناورانه و خودمختاری کاربران در رسانه های اجتماعی از جمله علل رونق گرفتن خودنمایی و پز دادن در شبکه های اجتماعی است.
✍قابليت استوري پلتفرم اينستاگرام براي نمايش عكس، ويدئو و بويژه لايو اينستا، فرصت مناسبي براي پز دادن عده ای از کاربران شده است. جذب فالوئر، ديدن پيج ها، لايك كردن و كامنت گذاشتن و تشكيل سياهي لشگر با هدف جلب توجه و كسب درآمد از جمله اهداف شوآف شاخ های اینستاگرامی است.
#حجت اله عباسی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
«امروز مهمترین ابزار جنگ بین قدرتها در دنیا رسانه است و امروز حتی قدرتهای بزرگ هم با رسانهها دارند كار میكنند. امروز تأثیر رسانهها و تلویزیونها و هنرها و این شبكههای عظیم اطلاعرسانیِ اینترنتی و... از سلاح و از موشك و از بمب اتم بیشتر است. امروز دنیا، یك چنین دنیایی است. روزبهروز هم دارند این میدان را گسترش میدهند.»
(بیانات رهبر معظم انقلاب
پس از بازدید از سازمان صدا و سیما - ۲۸/۰۲/۱۳۸۳)
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
چه #بازی_های_کامپیوتری برای فرزندتان مفید است؟
🎮نکته اول: اصرار برای حذف کامل بازی های کامپیوتری از دایره سرگرمی های کودک، صحیح نیست. برخلاف تصور عموم والدین، این نفس بازیهای کامپیوتری و ویدئویی به شکل کلی نیست که برای بچه ها مضر و مخرب است، بلکه #نوع_بازی_انتخاب شده است که می تواند همراستا یا در تضاد با تربیت و خلاقیت کودک باشد. بازی های زیادی وجود دارند که نه تنها زیانبار نیستند، بلکه می توان از آنها برای آموزش و توسعه خلاقیت در کودک استفاده کرد.
🎮نکته دوم: خانواده ها در کنار #کنترل_زمان انجام این بازی ها توسط بچه ها، بیشتر باید نگران #انتخاب_بازی مناسب باشند، تا اینکه بخواهند تصمیم بگیرند که این بازی ها اساسا در زندگی کودک باشد یا نباشد. این دیدگاه هم به واقعیت نزدیکتر است.
🎮نکته سوم: بازی هایی که در آنها کودک برای رفتن به مرحله بعد مساله ای را حل کند، یا برای خروج از آن مرحله نیازمند چیدمان یا ترتیب خاصی است، به مهارت حل مساله کودک کمک می کنند. بعضی دیگر از بازی ها در واقع نسخه نرم افزاری همان بازی هایی هستند که کودک در وسایل کمک آموزشی خود دارد، مانند پازل ها، مازها و بازی با کلمات. همچنین این بازی ها در واقع زاییده تخیل سازندگان آن هستند و همین که با تخیل و به کمک تکنولوژی می توان دنیایی کاملا نو "خلق کرد" ، بسیار برای کودک الهام بخش است.
🎮نکته چهارم: بازي هايي را انتخاب كنيد كه بازي بيش از يك بازيكن در آنها تشويق شده و باعث مي شود كه دو يا سه نفر با هم بازي كنند. به توصيه مركز ملي رسانه ها و خانواده ها، بهتر است خانواده ها كامپيوتر را به يك وسيله اجتماعي تبديل كنند. بهترين نرم افزار موجود در اين خصوص Lapware ذكر شده است كه به شما و كودكتان اجازه مي دهد تجربه اي مشترك از كامپيوتر داشته باشيد .
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💠 سلام
شاید الان وقتش باشد!
.
.
.
بچه که بودم، هر کسی می پرسید:
"پدر و مادرت رو چقدر دوست داری؟!"
بلافاصله می گفتم: "دو تا"
چون 2⃣ بزرگترین عدد زندگیم بود. البته بعدها تا 3⃣ و 4⃣ و 5⃣ و 🔟 و صد و هزار و ... پیشرفت کردم و بزرگ شدم! به قدری بزرگ شدم که فهمیدم دوست داشتن هیچ کسی را نمی شود با عدد نشان داد، چون مهر و محبت، حساب و کتاب ندارد و مقیاسش رتبه ای است، پس نه جمع و تفریق می شود و نه ✖ و ➗ (اما گاهی تضعیف یا تشدید می شود)
پس چه اهمیتی دارد که تعداد 👍های فلان پست و بهمان عکسم چقدر است و چند تا فالوور دارم، وقتی که دلتنگم و هیچ کدامشان نیستند؟!
چه اهمیتی دارد که گروه یا کانالم چند عضو دارد، وقتی که با اضافه شدن هر کدامشان، فاصله افتاده میان من و پدر و مادر و خواهر و برادر و همسر و همسایه و همکارم؟!
وقتی که سست و کسل و بی حوصله و بی تابم، چه فرقی می کند که چند تا 😂 دارم یا ❤️ یا 🌹 یا 👏 یا هر شکلک مزخرف دیگری؟! شکلک های بی خاصیت و بی عرضه ای که گاهی اینطوری: 😜 و گاهی اینطوری: 😳 تنها شاهد کوفتن انگشت اشاره بر صفحه ای شیشه ای هستند و جز این، کاری از دستشان بر نمی آید.
البته شاید هم آنقدرها بی خاصیت و بی عرضه نباشند، چون با تمام مضحکی شان، می بینند و می فهمند انزوای ما و ابتذال "رابطه" را...
کاش بیشتر از دلخوش بودن به عدد و رقم پای نوشته و عکسهای مان در جهان مجازی، نگاه گرم همخانه و عشق واقعی را حس و حفظ و تقویت کنیم.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅ برخی از توانایی هایی که میتوان در سایۀ سواد رسانه ای کسب کرد:
🔸توانایی استفاده از تکنولوژی روز برای پردازش و تولید اطاعات؛
🔹توانایی نتیجه گیری در مورد روابط علی و معلولی، میان گزارش های رسانه ها و واکنش
عمومی
🔸توانایی تشخیص تأثیر تحریف، کلیشه سازی، تبلیغات و خشونت در رسانه های دیداری
🔹توانایی تشخیص تفسیر و به وجود آوردن تصویرهای بصری
🔸توانایی مصرف انتقادی و نه منفعلانه از رسانه ها؛
🔹توانایی اتخاذ رژیم مصرف رسانه ای؛ کسی که از سواد رسانه ای برخوردار است میتواند
به درستی تصمیم بگیرد؛ که چه مقدار و چگونه از غذاهای رسانه ای استفاده کرده و در معرض چه بخش هایی از رسانه قرار بگیرد
🔸توانایی تجزیه و تحلیل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی رسانه ها
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
📌 #ویژگی_های_اصلی_رسانه_های_جدید
1⃣ تعاملی بودن (interactivity) :
در رسانه هایی مثل رادیو و تلویزیون ، ما صرفا بیننده هستیم و در تغییر برنامه ها نقشی نداریم ، اما در بازی های رایانه ای ، در تعامل مستقیم با آن هستیم . برای شروع و انجام یک بازی رایانه ای برخلاف برنامه های تلویزیونی فعالیت شما لازم است .
2⃣ جمع زدایی (demassification) :
رسانه های نوین در مقابل رسانه های جمعی قرار میگیرند و کنترل رسانه از تولید کننده پیام به مصرف کننده آن منتقل شده است.
هر فردی متناسب با روحیات خود از بازی های رایانه ای استفاده مطلوب خود را میکند ، اما یک برنامه تلویزیونی ممکن است بینندگان بیشماری که از نظر سن ، جنس و میزان تحصیلات متفاوتند را دارا باشد.
3⃣ ناهمزمانی (asynchronous) :
شما در هر ساعت از شبانه روز که اراده کنید میتوانید بازی دلخواه خود را انجام دهید ، اما تماشای برنامه تلویزیونی دلخواه فقط در ساعاتی خاصی امکان پذیر است.
#بازی_های_رایانه_ای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅ #درک_رسانه ای و مواجهه هوشمندانه با رسانه ها
🔸رشد تکنولوژی های نوین ارتباطی، معنای با سواد بودن را در دنیای امروز تغییر داده است و در قرن جدید تنها به فردی که خواندن و نوشتن می داند، با سواد اطلاق نمی شود. بلکه #توانایی_تعبیر_و_تفسیر پیام های رسانه ای، به همان اندازه سواد محسوب میشود که خواندن و نوشتن ضروری و مهم است.
🔹 ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که آشنایی هر چه بیشتر با مفهوم سواد رسانه ای موجب می شود که رسانه در خدمت افراد جامعه باشد نه اینکه آن ها در خدمت رسانه باشند.
🔸 اصولا سواد رسانه ای را برخورداری از مهارت های کافی برای دریافت سودمند اطلاعات و پیام های رسانه ای تعریف می کنند و مفهوم گسترده تر آن، به معنای دریافت، تجزیه و تحلیل، ارزشیابی و پردازش اطلاعات رسانه ای است .
🔹سطح سواد رسانه ای یک جامعه مهم ترین عاملی است که افراد را در مواجهه با رسانه ها در حالت #انتخاب یا #انفعال قرار می دهد.
🔺درک سواد رسانه ای موجب می شود که مخاطبان رسانه ها با توانایی درک پیام های رسانه ای، به تعبیر و تفسیر آن ها پرداخته و از وضعیت مصرف کننده #منفعل به مصرف کننده #هوشیار و #انتقادی رسانه ها تبدیل شوند و این همان مواجهه هوشمندانه با دنیای رسانه ای است.
🔻🔻 از همین منظر باید گفت که سواد رسانه ای، #نهضتی_علیه_رسانه_ها_نیست بلکه این پدیده عادات رسانه ای افراد را تغییر داده و با هوشیار کردن مخاطب به او می آموزد که چطور از رسانه ها استفاده کند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔴محبوبترین شبکههای اجتماعی در ایران کداماند؟
🔸براساس آمارهای نوینهاب ( پلتفرم مدیریت شبکههای اجتماعی و پیامرسانها در ایران) واتساپ و تلگرام هر کدام با بیش از ۴۷ میلیون کاربر محبوبترین شبکههای اجتماعی ایرانیان هستند.
🔸در این میان واتساپ با داشتن ۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزارنفر در صدر پیامرسانهای مورد استفاده ایرانیان است و تلگرام با ۴۷ میلیون و ۲۵۰ هزار کاربر با اختلاف کمی در جایگاه دوم است.
🔸اینستاگرام سومین اپلیکیشن محبوب ایرانیان است. این اپلیکیشن که این روزها بحث پیرامون فیلترینگ آن بهخصوص در میان برخی نمایندگان مجلس بسیار بالا گرفته ۴۴میلیون کاربر دارد.
🔸لینکدین و فیسبوک هم با ۲ میلیون و ۷۰۰هزار و ۲ میلیون و ۴۰۰ هزارکاربر با فاصله زیاد جزو شبکههای اجتماعی نسبتا موردتوجه ایرانیان هستند.
🔸سروش پلاس پیامرسان ایرانی با ۲ میلیون و ۸۰۰ هزارکاربر تنها شبکه اجتماعی محلی است که در کنار شبکههای خارجی حضور دارد.
🔸به فاصله نزدیکی از سروش پلاس، شبکه اجتماعی توییتر با ۲ میلیون کاربر حضور دارد./دنیای اقتصاد
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
پوست اندازی فرهنگی برخی چهره های رسانه ای در پرتو اینستاگرام
محمد مهدی فتوره چی
مهمترین تاثیرات فناوری های نوین ارتباطی در حوزه فرهنگی کشور، تغییرهنجارهای جامعه و مناسبات و تحول در روابط و هنجارهای اجتماعی است؛ از این منظر در جوامعی که رفتارهایشان بر اساس هنجارهایی تنظیم شده، آن هنجارها نقش تعیین کننده ای در مناسبات و روابطمان داشته و الگوهای عمل را به مردم نشان می دهند؛ البته بسیاری از این هنجارها و آنچه به عنوان سبک زندگی اسلامی یاد می شود اعم از مثبت یا منفی بهتدریج تحت تاثیر میزان نفوذ رسانه ها و قدرت روانی گروه های مرجع و محبوب مردم تغییر خواهد یافت.
امروزه در عصر اطلاعات و توسعه جامعه شبکه ای و نهادینه شدن فرهنگ استفاده از شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام که بیشتر مبتنی بر ارسال و نشر تصاویر و کلیپ های کوتاه کنشگران و وبمندان است هر روز به موازات گسترش رفتار و گفتارهای هنجار شکنانه شاخ های اینستاگرامی و بروز رفتار و کردارهای عجیب و تاملبرانگیز برخی سلبریتی های محبوب جوانان و … در این شبکه پر طرفدار هر از گاهی شاهد و ناظر پیدایش سبک جدید و غیر متعارفی از خود اظهاری و کنش های هنجار شکنانه و یا غیر متعارف فرهنگی از سوی برخی چهره های شناخته شده و موجه از جمله مداحان، مجریان سیما و واعظان کشور هستیم و از همین روست که هر از گاهی زمزمه فیلترینگ این شبکه محبوب جوان ها و حتی میانسال ها به گوش می رسد و به نظر می رسد جامعه در حال تجربه نوعی شوک فرهنگی و به تعبیری نوعی پوست اندازی در عصر گذار به جامعه اطلاعاتی است؛ بهگونه ای که هر از گاهی در شبکه های اجتماعی چون اینستاگرام شاهد تغییر و تحولی در بینش، گفتار و کنش اجتماعی برخی چهره های نام آشنا وگروه های مرجع موجه و محبوب می باشیم.
در طی روزهای اخیر به مناسبت سالروز میلاد حضرت معصومه س و روز دختر در اقدامی تامل برانگیز و متهورانه مداح و حماسه سرای خوش الحان دوران جنگ و مدیحه سرای اهل بیت ع غلامعلی کویتی پور[۱] فایل و کلیپی را از خود منتشر کرد که در آن با دختر نوجوانی ۱۳ ساله ای به نام پریچهر قطعه آهنگی را به سبک پاپ اجرا کرد که با نقدهای تند و تحسین های بسیاری از سوی شخصیت های سیاسی، مذهبی و هنری و علاقمندان به این نوع موسیقی همراه بود. پیش تر از آن حیاتی، مجری سرشناس اخبارشبکه یک نیز نسبت به صدای یک خواننده لس انجلسی ابراز علاقه کرد که با واکنش شدید مدیران مافوقش مواجه و تهدید به اخراج از سازمان شد و یا تغییر پوشش و رفتار مهناز شیرازی، مجری خبر سیما در پیج اینستاگرامی اش، که موجبات تعجب، و یا سئوال کاربران و هوادارانش شد…. در این گفتار تلاش خواهم کرد در حد بضاعت به این پرسش پاسخ دهم که چه علل و عواملی در این عصر و زمان موجب چنین تغییر رویکرد و بینشی یک باره در بین برخی از چهره های موجه سیما و یا شخصیت های انقلابی شده است؟
برای پاسخ به این سئوال علل و عوامل مختلفی قابل طرح و بررسی اند که از مهم ترین آنها می توان به وجود ساختارهای نامطلوب فرهنگی و اجتماعی و بهویژه تربیتی و حیات چند زیسته هموطنانمان در اثر فرهنگ پذیری در نظام های اجتماعی مختلف رسانه های نوین بهویژه ماهواره و شبکه های اجتماعی مجازی و حفظ موقعیت و اعتبار رسمی و اداری افراد به منظور برخورداری از منافع مادی و منزلتی شغل و موقعیتی در مقطعی خاص اشاره کرد. به نظر می رسد از یک سو از بین رفتن رویای جمعی در کشور در اثر گسترش فقر و فساد در جامعه که به کاهش صبوری، خوش بینی و اعتماد آحاد مردم منجر می شود و از سوی دیگر عدم اعتقاد به عملکرد برخی مدیران عالی نظام و فقدان فضای گفتمانی صاحبان اندیشه و خرد در طرح شفاف مسائل و دغدغه های هموطنان موجب شده تا پرداختن به این مهم به زبان و سبک های دیگر اعتراضی و کنشی از سوی سلبریتی ها و چهره های محبوب و شناخته شده هموارگردد تا بدین طریق فرهنگ گفتاری و رفتاری ایشان در چرخش از رسانه های رسمی و دولتی به رسانه های اجتماعی چون اینستاگرام و …دستخوش تحول گردد. شواهد و قرائن نشان می دهد که امروزه در پرتو بکارگیری گسترده پیام رسان های محبوب و پر مخاطبی چون اینستاگرام برخی چهره های بازنشسته و یا از یاد رفته که گویا تاریخ مصرف و یا دوران بازنمایی چهره انقلابی و رسانه ای شان به پایان رسیده است در پی یافتن سوژه ای اجتماعی، یا بهانه ای با هدف برساخت هویت دیگری از خود و با عبور از کلیشه های متعارف پذیرفته شده برای جلب هواداران و دوستداران بیشتر در زمانی اند که پیروز شدن در رقابت های مذموم شبکه ای( به هر قیمت و بها) که به تعبیر هابرماس موجد فرهنگ بورژوازی است، گویا اولویت کنشگری این افراد است؛ تا جایی که گاهی مبلغان ارزش های دینی و مدیحه سرایانی با.... ادامه یادداشت👇
https://www.roozannews.ir/fa/news/26796/
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔻نکتهای که همه مخاطبان باید بدانند
🔹دالاس اسمایت با توجه به عملکردهای اقتصادی وسایل ارتباط جمعی در نظام سرمایهداری میگوید: «نقش مهم رسانههای جمعی، فروش بستههای ایدئولوژی به مصرفکنندگان نیست، بلکه هدف آنها فروش مخاطبان به تبلیغات و صاحبان آگهیهای تجاری است.
🔹او خاطرنشان میکند که مخاطبان عملاً برای صاحبان تبلیغات (یعنی استثمارگران اصلی خود) کار میکنند، چراکه وقت خود را به طور رایگان به رسانه ها اختصاص می دهند و رسانه ها نیز وقت آن ها را یک جا و بهعنوان یک کالا به صاحبان تبلیغات میفروشند.»
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
فیلترینگ بر تعداد کاربران #تلگرام تاثیر چندانی نداشت!
در گزارش سالانه نوینهاب که به تازگی منتشر شده، برآورد شده که تلگرام در ایران بعد از واتس آپ با بیش از ۴۷ میلیون کاربر فعال در رتبهی دوم شبکههای اجتماعی قرار دارد و ۲۶٪ مطالب تولیدی شبکههای اجتماعی را به خود اختصاص داده است!
+ همچنین اینستاگرام با ۴۴ میلیون کاربر فعال در ایران ۵۳٪ از سهم مطالب تولیدی شبکه های اجتماعی رو به خودش اختصاص داده که نشان از علاقهی مردم به محتوای تصویری بیشتر از محتوای مکتوب است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💠اقناع چیست؟
#قسمت_اول
🔸 #اقناع عبارت است از “تلاش صادقانه برای مجاب ساختن مخاطبین به پذیرش موضوع و خواستهای، به وسیله ارائه مناسب #اطلاعات مربوط”.
🔹 بیشترین هدف از زندگی اجتماعی و تفهیم و تفاهم با دیگران و ارسال پیام، تشویق گیرنده به تغییر رفتار، نگرش، باور، ارزش یا دیدگاه افراد، مطابق نظر فرستنده است که به آن اقناع می گویند. رسانهها نیز با استفاده از شیوه های اقناع ای سعی می کنند از طریق عقل (منطق) و احساس و یا هر دوی آنها روی ما تاثیر بگذارند.
🔸آثار رسانه ها بر ذهن و قلب مخاطب دقیق ماهرانه و پیچیده است. این کار مهم توسط فنون و روش هایی برای جلب توجه و نظر ما، پدید آوردن اعتبار و اعتماد برای خودشان، شبیهسازی آمار و آرزوهای خودشان در وجود ما، تحریک ما برای انجام یک عمل مانند خرید، رای دادن، سرمایه گذاری و ... و در مجموع قانع کردن ما انجام میشود. این روشها و فنون « #زبان_اقناع » نامیده می شود.
🔹آموختن زبان اقناع از مهم ترین مهارت های سواد رسانه ای است. اگر درک کنید که رسانه چطور و به چه روشی سعی می کند پیام خود را بفرستد تا شما را قانع کند و به چیزی اعتقاد پیدا کنید یا کاری را انجام دهید، آن وقت شما بهتر و با چشمان باز تر می توانید تصمیم بگیرید.
#اقناع
#تکنیکهای_اقناع
✏️ منبع: “افکار عمومی و شیوههای اقناع” به اهتمام کاظم متولی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
#زنده_باد_خودم
🔹یکی از پیامهای سلفی، توجه بیش از حد به خود و نزدیک شدن به مشکل خودشیفتگی است.
🔹از زمانی که دنیای فناوری با هدف فرورفتن آدمها در پیلههای تنیده به دور خود در فضای مجازی و ذهنی ساخته شد، هر روز شاهد تنگتر شدن حلقه محاصره شدیم تا جایی که شما هم نوجوانان زیادی را سراغ دارید که مدت زیادی را در دنیای ساختگی در تلفن همراه خود و صفحات شخصیشان میگذرانند و از توجه به دیگران بازماندهاند.
🔹عکس از خود نیز، پدیده تازهای است که روانشناسان معتقدند افرادی زیاد به این رویه روی میآورند که از خودشیفتگی رنج میبرند. این گروه ممکن است به دیگران توجه زیادی نداشته باشند.
🔹البته یادمان باشد این یافته روانشناسان برای کسانی است که در این زمینه زیادهروی میکنند نه هر کسی که با این کار به ثبت خاطرات میپردازد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
آسیبهای بازیهای آنلاین را بشناسید!
🔹بازیهای آنلاین به بخش جدایی ناپذیری از زندگی کودکان و نوجوانان تبدیل شدهاند. محتوای برخی از این بازیها ممکن است برای کودکان مضر باشد و موجب شود به دلیل خشونت، هیجان زیاد، نمایش تصاویر و شخصیت های نامناسب تاثیرات روحی، روانی و تربیتی بدی بر روی آنها بگذارد.
🔸بازیهای آنلاین اعتیادآور هستند و کاربر خود را از شرایط عادی زندگی دور میکند، این موضوع به خصوص در کودکان میتواند باعث افت تحصیلی، مشکلات رفتاری و آسیبهای جسمی شود. بیماریهای جسمی متعددی مرتبط با استفاده بیش از حد موبایل در دنیا به وجود آمدهاند بیماریهای مثل گردن درد، درد انگشت شصت، درد در ناحیه ساعد، ضعیف شدن چشم، اختلال رشد به دلیل بهم خوردن نظم خواب و..
بسیاری از بازیهای آنلاین مانند شبکههای اجتماعی قابلیت ارتباط بین بازیکنها را فراهم میکنند با این تفاوت که امکان گمنامی و پنهان کردن هویت در آنها بسیار زیاد است و این خطر نقض حریم خصوصی کودکان را افزایش میدهد.
#آسیب_بازی_آنلاین
#رژیم_مصرف
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔴ردی که از خودمان روی #اینترنت باقی میگذاریم
#قسمت_اول
🔻بسیاری عادتها و علایقمان را برملا میکند. اینها اطلاعاتی هستند که خیلیها دنبالش هستند. هر روز که میگذرد، فواید تحلیل دادههای شخصی افراد روشنتر میشود،
و آنها که از این دادهها سود میبرند شبانهروز مشغول تحلیل هستند.
🇬🇧در بریتانیا، حدود چهل میلیون بزرگسال (یعنی ۷۸ درصد بزرگسالان) هر روز یا تقریبا هر روز از اینترنت استفاده میکنند. یکی عکس روی فیسبوک میگذارد، یکی بلیت هواپیما میخرد، یکی دیویدی سفارش میدهد. هر کدام دارند به سهم خود به ۲.۳ میلیارد گیگابایت اطلاعاتی که هر روز به اینترنت اضافه میشود، کمک میکنند.
⁉️اما آیا لازم است سعی کنیم ردی از ما نماند؟ آیا همه افرادی که رفتار اینترنتی ما را رصد میکنند، خطرناک هستند؟ یا ممکن است بعضا کمکحالمان باشند؟
#ادامه_دارد
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan