🎉🌸بـر پیکر عالـم وجـود، جـان آمد
🌸🎉صد شکر که امتحان به پایان آمد
🎉🌸از لطف خداوند خلیل الـرحمن
🌸🎉یک عید بزرگ به نام قربان آمد
🎉🌸عـید سعید قربان بر شما مبارک
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🚚 اضافهبار ممنوع: ⛔️
📱 هر يك از #شبکه_های_اجتماعی در هر ساعتی از شبانهروز خبر، جوک، عکس یا مطلب جالب جدیدی برای ما دارند. درنتیجه ما با حجم بیشازحدی از اطلاعات در شبکههای اجتماعی روبرو هستیم که وقت زیادی از ما میگیرند و امکان تحلیل دقیق و حتی مطالعه و مشاهده ی بسیاری از مطالب آن را نداریم.
😰 در این شرایط هرچه تلاش کنیم بهروز و باخبر باشیم بازهم نمیشود و دچار حالتی به نام #اضطراب_اطلاعاتی میشویم. اضطراب از اینکه از پستهای جدید دیگران و اتفاقات در حال وقوع در شبکههای اجتماعی بیخبر مانده ایم.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
این روزها اغلب گمان خیلی ها بر پایان تلویزیون و یا به نوعی مرگ رسانه های سنتی صوتی و تصویر است، با این توجیه که تلویزیون بخش زیادی از مخاطبان خود را از دست داده و نتوانسته است که مخاطب خود را نگه دارد؛ و برخی دیگر نیز بر این باورند که اگر تلویزیون برنامههایش را جذاب کند میتواند به مخاطبان سابق بازگردد؛ درصورتیکه این تصوری اشتباه است.
ریزش مخاطبان تلویزیون فقط مختص کشور ایران نیست چرا که از طرفی زیاد شدن شبکههای تلویزیونی و تنوع آنها، و از سوی دیگر گسترش اینترنت پرسرعت و پا به عرصه گذاشتن شبکههای اجتماعی باعث #محدود_شدن #وقت_مخاطب شده و لذا زمان فراغت افراد، بین رسانههای مختلف تقسیم شده است.
البته باید توجه داشت که مدتها پیش تلویزیون ما یک شبکه عام بود و مخاطب عام داشت اما اکنون از ارتباط جمعی عبور کرده و به شبکههای موضوعی مبدل و به سمت ارتباط های خود گزین رفته است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
سلبریتی ها گاهی بشدت خطرناکند با احتیاط ازکنار آنها بگذرید.
#سلبریتی یا همان ستاره ها افراد مشهور و یا محبوب جامعه هستند که در زمینه های مثبت یا منفی به شهرت خاصی رسیده و امروزه در تمام حوزه های سیاسی،اجتماعی، فرهنگی و حتی مذهبی و اقتصادی #خود_صاحب_نطر_پندار شده و با سوار بر مدار شبکه های اجتماعی و مجازی خودنمایی می کنند.
اصولا آنها مورد توجه مردم جامعه بوده و در هر شرایط زمانی و مکانی که مردم با آنها رو به رو شوند از خود ابراز احساسات مرتبط بروز میدهند و با تغییر #مسیر_ذهنی افراد، آنان را دنباله رو خود میکنند.
اما جامعهشناسان به #ایجاد_انحطاط_در_جامعه توسط سلبریتیها تاکید دارند. چرا که معتقدند آنها در عرصههای مختلفی که صاحبنظر نیستند ورود کرده و جامعه را از ریل واقعیت ها خارج می کنند.
شاید دلیل مهم جامعه شناسان برای ورود سلبریتی ها در حوزه های غیرتخصصی این است که جامعه نتوانسته به هنگام و در وقت مناسب، #نخبگان_حوزه های مختلف خودش را تربیت کند، بشناساند و به آنها میدان بدهد.
نکته اینجاست که چرا جامعه خودش را گرفتار توجه به این چهرهها کرده ؟؛و آیا خوراک و تغذیه علمی، روحی و فرهنگی مردم تنها از مواضعاین قشر تامین می شود؟ آیا رسیدن به وحدت ملی و انسجام تنها از طریق سلبربتی ها میسر است؟
و آیا خود همین ستاره پندارها زندگی شخصی موفقی داشته اند تا جامعه بتواند از آنها الگو گیری مناسبی داشته باشد؟
واقعیت های موجود براین است که #سلبریتی_ها اغلب یا #کم_سوادند و یا در حوزه تخصصی که ابرار نظر میکنند بی سواد. و اصل و شیوه #رفتارشان نیز به گونهای است که هر #وحدت_منسجمی را منقطع میکند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅10 گونه از جریان تحریف
فرمودند جریان تحریف شکست بخورد شکست تحریم قطعی است.
این تعبیر یعنی جنگ اقتصادی نیز بهانه ای است برای جنگ ذهنی.
جنگ ذهنی هدفش چیست؟ مردم برای هیچ حرکت و اصلاحی اقدام نکنند. چطور ممکن است؟ اینکه از راه طی شده 40 ساله پشیمان شوند و آینده را سیاه و تلخ ببینند. غایت جنگ ذهنی یا ادراکی "پشیمانی از گذشته" و "ناامیدی از آینده" است.
اما 10 گونه در جریان تحریف سهم دارند، البته بجز سهم "مخاطب" و "مسوولین".
🔻یکم. افرادی که قلب واقع می کنند. دروغ می گویند مثل آب خوردن؛ روشن است و عبور می کنیم.
🔻دوم. افرادی که بزرگنمایی می کنند. آنچه می گویند کذب نیست، اما فراتر از اندازه خودش است.
🔻سوم. افرادی که جای اصل و فرع امور را عوض می کنند. امر فرعی را جای اصلی جا می زنند.
🔻چهارم. فقط سیاهی ها را می بینند و حاضر نمی شوند دارائی ها و فضائل را به زبان بیاورند.
🔻پنجم. فضائل را یا کتمان می کنند یا کوچک بحساب می آورند و یا به تمسخر می گیرند.
🔻ششم. مخاطب را بمباران سیاهی می کنند. هجمه خبرهای تلخ، تصویر سیاه می سازد.
🔻هفتم. ضعف ها را تعمیم می دهند. خطا را در جزءمی بینند وبه کل نسبت می دهند.
🔻هشتم. با تلخی ها سلفی می گیرند. کسانی که حیات شان در سیاهی ها است و شهرت می گیرند، جریان تحریف اند.
🔻نهم. بت من می شوند. کسانی که تلاش می کنند نشان دهند همه از جمله حکومت خواب است و تنها آنها قهرمان اصلاح هستند.
🔻دهم. هیجان سازها. غوغاسالارهایی که با تحریک احساسات مخاطب اجازه نمی دهند عقل مخاطب منطقی مسائل را تحلیل کند.
🔻مخاطب هم سهم دارد؟ بله.
مخاطبی که کورکورانه محتوای دیگران را لایک و ریشیر و ریتوئیت می کند و متن و خبر بدون بررسی از این گروه به آن گروه می برد در این جریان وارونه نما سهم دارد.
🔻مسوولین چطور؟ حتما.
مسوولین با پنهان کاری زمینه ساز جریان تحریف هستند. همچنین مسوولی که مردم را جهت پاسخگوئی و روشنگری به حساب نمی آورد بیرق دار جریان تحریف است.
خلاصه تصور نکنیم جریان تحریف فقط آنسوی آب هاست.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💢جریان #تحریف چگونه شکست می خورد؟
✍️معصومه نصیری_کارشناس رسانه
🔻میدان و عرصه اصلی جریان تحریف، #رسانه است. تحریف به معنی بگردانیدن سخن؛ تغییر هر چیز به گونهای است که آن را در گوشهای از احتمال قرار دهی که بتوان به دو وجه حمل کرد.
🔻هدف از «تحریف واقعیت»، #تحریک_احساسات مخاطب و #دادن_اطلاعات_جایگزین به مخاطب است.
🔻جریان تحریف از طریق «جنگ رسانهای»، «جنگ روایتها»، «جنگ هشتگ ها» و «نبرد نمادها و نشانه ها» و... پیگیری میشود. در این نبرد، هر طرف به دنبال شکلدهی ترجیحات، سلایق، تفکرات و بینش افراد جامعهٔ مقابل است. تئوریسینهای غربی این جنگها معتقدند هرگاه بتوانیم طوری عمل کنیم که دولتمردان و مردم کشورهای دیگر آن طور فکر کنند که ما میخواهیم، جنگ را بردهایم. آنها به این منظور غولهای رسانهای خود را فعال میکنند.
🔻برای غلبه بر جریان تحریف، نیازمند سازماندهی رسانهای، مهارت افزایی و ارتقا دانش سواد رسانهای همه گروه های جامعه، شناسایی و کور کردن حفره های زمینه ساز تحریف، تاکید بر واقعیات و توانمندی ها و مطالبه گری جهت رفع اشکالات و نواقص هستیم. جریان تحریف درصدد کوچک شمردن دستاوردهای بزرگ و بزرگنمایی اشکالات کوچک است. رسانههای هوشمند و دقیق، مخاطبان آگاه و مسوولانی که دغدغه حرکت به سوی پیشرفت ملی را دارند، میتواند جریان تحریف را در نبرد اراده ها، شکست دهند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
📚 جای کتاب را هیچچیز پر نمیکند:
📍 این روزها که رایانه و تلفن همراه و اینترنت به ابزار اصلی انتقال اطلاعات بدل شده، ممکن است خیال کنیم دیگر نیازی به #کتاب نیست
✍ اما انتقال برخی پیامها تنها از طریق همنشینی واژهها در فصول یک کتاب انجام میشود و توسط رسانههای دیگر امکانپذیر نیست.
📖 ازاینرو هیچچیز جای کتاب را پر نمیکند.
بریده ای از فصل #کتاب/ کتاب 150 هشتگ
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
👀 دوباره ببینید:
📍 یکی دیگر از خصوصیاتی که موجب میشود پیام رسانهای اثر ماندگاری بر مخاطب داشته باشد تکرارپذیری پیام است.
📌 اگر در طول روز فقط یکبار تبلیغی در مورد یک کالای خاص را ببینیم احتمال اینکه به خرید آن کالا قانع شویم یا حتی اسمورسم کالا یادمان بماند بسیار کم است، اما اگر تبلیغ همان کالا سه بار در روز به انواع مختلف برایمان تکرار شود نام کالا در ذهنمان ماندگار میشود.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
امروزه بازنمایی واقعیتهای جهان خارج بیشتر به وسیلۀ رسانهها ایجاد میشود، به طوری که نتیجۀ کارکرد آنها ذهنیتسازی، انگارهپردازی، متقاعدسازی، گفتمانسازی و معماری افکار عمومی از محیط و در کل، تصویرسازی از موقعیت، ویژگیها و محتوای فضاهای جغرافیایی برای حکومتها و فعالان تصمیمگیر است.
بنابراین اهمیت کانونهای رسانهای در قابلیت اثربخشی، ایجاد تصمیم و تغییر در سایر فضاهای جغرافیایی نهفته است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
رسانهها چنان در زندگی روزمره نفوذ کردهاند که در واقع به یکی از عناصر مهم تفکیک ناپذیر فضای جغرافیایی در عصر مدرنیته تبدیل شده اند؛ به طوری که بخش مهمی از مباحث مربوط به هویت، آیندهنگری، استانداردسازی تعیین مطلوببودن و مطلوبنبودن فضا، سبک زندگی و... که جزء فرایندها و نمادهای فضاساز محسوب میشوند، به دست افراد و حکومتها و از طریق مصرف متون و تصاویر رسانهها مفهومپردازی و اجرا میشوند.
این رسانهها با توجه به شکلدهی به خواستها و ادراکات محیطی مردم و حکومتها تأثیر مهمی در شکل دهی به آینده بک فضای جغرافیایی دارند.
بنابراین توسعۀ فزایندۀ ارتباطات و تأثیر آن بر تصمیمهای سیاسی حکومتها سبب شده است که اهمیت جغرافیای ارتباطات و نقش رسانههای جمعی در انتقال جریان اخبار و اطلاعات در تغییرات فضایی بیش از پیش افزایش یابد.
بنابر این رسانه ها نقش بیبدیلی در ایجاد اقناع، تبلیغ و ادراڪ ذهنی مردمان نقاط مختلف جغرافیایی دارند لذا با درڪ درستی از رسانه و ماهیت آن و بویژه رسانه های نوظهور میتوان به این نکته رسید که ابزارها، توانایی تولید فرایندها و جریانات مهم در گستره های مختلف منطقه ای ، ملی و بین مللی را دارند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💻 برای پیشگیری از عوارض جسمی کار با #رایانه نکات ساده و مهم زیر را هنگام کار با کامپیوتر رعایت کنید:
1⃣ از میز رایانه و صندلی ارگونومیک قابل تنظیم ارتفاع استفاده کنید.
2⃣هر نیم ساعت یکبار از جای خود بلند شده و با حرکات کششی بدن خود را نرمش داده یا برای چند دقيقه قدم بزنید.
3⃣ در طول روز برنامه پیادهروی، دو یا ورزشهای دیگر را داشتهاشید. در اوقات فراغت خود در طول روز، ورزشهای مخصوص کمر، پشت و گردن را انجام دهید تا این عضلات استحکام خود را حفظ کنند.
4⃣سطح صفحهکلید، تقریباً همارتفاع با دسته صندلی و آرنج باشد و مچها بهطور عادی (5تا10درجه) روی صفحهکلید قرار گیرد،
5⃣ صفحه نمایش را طوری تنظیم کنید تا ستون فقرات شما بهصورت مستقیم قرار گيرد و چشمان شما با قسمت بالائی صفحهنمایش در یک خط مستقیم باشد.
6⃣ هر ۳۰ دقیقه به اشیائی که در فاصله ۶ متری قرار دارند، چند دقیقه چشم بدوزید.
7⃣ روشنایی محل کار باید مخلوطی از نور سفید و زرد بوده (ترجیحاً از لامپ مهتابی استفاده شود) و شدت آن در حدود ۳۰۰ لوکس باشد.
8⃣لپتاپ را روی پایتان نگذارید. حرارت بالای لپتاپ هنگام کار میتواند بهخصوص برای مردان آسیبزا باشد.
بریده ای از فصل #رایانه/ کتاب 150 هشتگ
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
👨👩👧👦 با فرزندان همگام شوید:
🏃 واقعیت این است که در دنیای #رایانه، فرزندان همیشه چند گام جلوتر از والدین هستند.
🚩اگر والدین در آگاهی دادن و همراهی كردن در فضای مجازی تلاش نکنند و از رسانههای نوین چیزی ندانند علاوه بر اینکه ممکن است اقتدار و نظارت بر تربیت فرزندانشان را از دست بدهند پس از مدتی در برقراری ارتباط با فرزندان و درک نيازهاي آنان عقب میمانند و مشکلات و تعارضاتشان بیشتر میشود.
📌 فرزندان باید تحت نظارت و هدایت والدین، کاربری رایانه را بیاموزند تا ضمن استفاده ی مفید، از آسیبهای آن در امان بمانند.
پس:
1⃣مهارتهای رایانهای را یاد بگیرید. با این کار علاوه بر اینکه معلومات خود و خانواده را بالا میبرید؛ ميتوانيد با حضور فعال در کنار فرزندان جلوی آسیبهای احتمالی را گرفته و با آنها همدل و همزبان شوید.
2⃣لزومی ندارد حتماً شما هم همان کاری که فرزندتان با رایانه انجام میدهد تكرار كنيد، اما با فضای ذهنی و علاقههاي وی در دنیای سایبري آشنا باشید و درباره آنها با فرزندتان صحبت کنید.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan