#اقناع_مخاطب
زبان اقناع چیست؟
هدف اغلب پیام های رسانه ای این است که مخاطب خود را قانع کنند که به چیزی اعتقاد پیدا کنند و یا کاری را انجام دهند. بنابراین متقاعدسازی در ذات رسانه نهفته است و اگر در رسیدن به این هدف موفق نشود، عملا در انجام وظیفه ذاتی خود شکست خورده است.
مجموع این قانع کنندگان از تکنیک ها و روش های گوناگونی برای :
1. جلب توجه و نظر ما
2. پدید آوردن اعتبار و اعتماد برای خودشان
3. شبیه سازی آمال و آرزوهای خودشان در وجود ما
4. تحریک ما برای انجام یک عمل (خرید، رای دادن، سرمایه گذاری و...)
استفاده می کنند که این روش ها و تکنیک ها، «زبان اقناع» نامیده می شود.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅
🔔سواد خبری
🔻 بنیاد مک کورمیک سواد خبری را اینگونه تعریف می کند:
◀️ «توانایی بکارگیری مهارت های تفکر انتقادی برای قضاوت درباره اعتبار اخبار و گزارش های خبری و منابع اطلاعاتی. سواد خبری شهروندان را قادر می سازد تا مصرف کنندگان و نیز تولیدکنندگان هوشمند اطلاعات مبتنی بر حقیقت باشند.»
🗞👌 در سواد خبری باید به 7 سوال زیر پاسخ داده شود:
1⃣ نکته اصلی که گزارش یا خبر می خواهد بگوید چیست؟
2⃣ آیا مدارک و شواهدی دال بر درستی یا نادرستی آنچه گزارش می خواهد بگوید وجود دارد یا خیر؟
3⃣ آیا گزارشگر برای یافتن اصل واقعیت نهایت تلاش خود را کرده است؟
4⃣ منابعی که گزارشگر در گزارش نامبرده است از اعتبار کافی برخوردار هستند؟
5⃣ آیا گزارشگر گزارش شفافی ارائه کرده است؟
6⃣ آیا به کلیه عناصر خبری در گزارش پاسخ داده شده است؟
7⃣ آیا در گزارش جانب انصاف و عدالت رعایت شده است؟
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔺 تفاوت مدیریت رسانه با سواد رسانه
🔹مدیریت رسانه، جنبهی عرضه (Supply) را در فضای رسانه مورد توجه قرار میدهد.
🔹اما سواد رسانه، بخش تقاضا (Demand) را مورد توجه قرار میدهد.
به عبارتی، عرضهکنندگان محتوا و مدیران رسانهها، باید مدیریت رسانه بدانند و مخاطبان، باید سواد رسانه را بیاموزند تا در دام فعالیتهای غیرعلمی و غیراخلاقی رسانهها گرفتار نشوند.
#مدیریت_رسانه
#سواد_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🚦چه کسانی بیشتر به شبکه های اجتماعی پناه می آوردند?!
🔸کسانی که #اعتماد_به_نفس پایینی دارند و احساس میکنند اگر در دنیای واقعی بخواهند ارتباط برقرار کنند احتمالاً مورد قبول قرار نخواهند گرفت و این باعث میشود به دنیای مجازی رو بیاورند.
🔸افرادی که به شدت احساس #تنهایی می کنند و افرادی که دلایلی برای #شاد_زیستن در دنیای حقیقی ندارند. شماری از آنها با استفاده مکرر از سیستم دنیای مجازی اصطلاحاً دچار اعتیاد به اینترنت میشوند بهطوری که واژه ای تحت عنوان «#سایبر_فوبیا» برای آنها در نظر میگیریم که نشانههایی شبیه نشانههای #اعتیاد و نشانههای ترک آن مانند سندروم خماری، سندروم نرسیدن مواد مخدر که فرد را بیقرار میکند و التهاب و اضطراب را به همراه دارد.
#سواد_سایبری
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💢 10 ویژگی #رسانههای_اجتماعی:
1️⃣ گفت و گوی #دوطرفه: اساس رسانههای اجتماعی بر پایه گفتوگو بنا نهاده شده است. ایجاد دیالوگها به وسیله #مخاطبان (کاربران) همیشه مولد یک گفتوگو به شمار میروند.
2️⃣ ایجاد #درگیری: درگیر بودن کاربران در رسانههای اجتماعی، یکی از راههای بازگشت آنها به این رسانهها است.
3️⃣ تشویق به #مشارکت: در رسانههای اجتماعی همیشه کاربران را تشویق به مشارکت در فرایندها میکنند.
4️⃣ فعال کردن #همکاری: همکاری و کمک کردن مخاطبان به یکدیگر یکی از عوامل توسعه کاربران رسانههای اجتماعی است.
5️⃣ #برانگیختن_شخصیت: هویت کاربران در رسانههای اجتماعی استحکام مییابد.
6️⃣ #گران_نبودن: تولید محتوا در رسانههای اجتماعی در قیاس با رسانههای جمعی، بسیار ارزان تمام میشود؛ به عبارت بهتر، تولید محتوا رایگان است.
7️⃣ از وظایف کم تا وظایف زیاد: #وظایف کاربران در رسانههای اجتماعی از وظایف آسان و کوچک، به وظایف بزرگ و پیچیده تبدیل میشود.
8️⃣ #افزایش_اعتبار: رسانههای اجتماعی، فضایی برای ایجاد اعتبار توسط اشخاص، شرکتها و سازمانها است.
9️⃣ اعتدال و #برابری: امکانات رسانههای اجتماعی برای تمام کاربران یکسان است.
🔟 #تولید_محتوا توسط کاربر: بنیان اصلی رسانههای اجتماعی بر تولید محتوا توسط #کاربران قرار گرفته است.
✏️ منبع: مقاله "بازی وار سازی و نقش آفرینی آن در فضای مجازی" به اهتمام سیاوش صلواتیان
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔶جوانان و دالان های مجازی
🔻🔺شبکه های اجتماعی به عنوان رسانه های جدید و سرگرم کننده، مامنی برای تعدادی از افراد جامعه مهیا کرده اند که در دنیای واقعی انکار و یا تنها رها شده اند که بدین وسیله هیجانات روحی و روانی خود را ارضاء می کنند.
🔸 افرادی که در ارتباط گرفتن با دیگران از فضای مجازی بیشتر استفاده میکنند نسبت به کسانی که به صورت حضوری و در دنیای واقعی با افراد دیگر در ارتباط هستند #اعتماد_به_نفس کمتری دارند.
🔹 استفاده بیشتر از فضای مجازی مانع توجه افراد به اجتماع واقعی میشود و لذا تعاملات شبکهای از میزان ارتباطات حضوری و مستقیم پیشی می گیرد، که این #پیوند_های_اینترنتی به ندرت به ترویج دوستی های عمیق و حمایت های عاطفی تاثیر گذار منتهی شده و از این منظر کار با شبکه های اجتماعی زمان پرداختن به سایر فعالیتها را کاهش و مانع توجه افراد به محیط واقعی اطراف خود می شود.
🔸لذا فضای مجازی بر نحوه ارتباط گرفتن جوانان تاثیر مستقیم دارد و حضور این قشر مهم و تاثیرگذار جامعه در #دالانهای_مجازی به آنها این امکان را میدهد تا برای خودشان هویتی متفاوت از دنیای واقعی خود که به دلیل نداشتن اعتماد به نفس و محدودیتهای اجتماعی توان بروز آن را ندارند خلق کنند، که همین امر منجر به رشد خیال بافی و دور شدن از پذیرش شرایط حقیقی زندگی و تغییر رفتار و روابط اجتماعی آنها می شود.
🔺بنابراین ایجاد انگیزه در میان جوانان و فراهم آوردن زمینه حضور مفید و موثر در فضای جامعه و تشویق آنان به فعالیت و تشکیل تشکل های گروهی و ایجاد نهادهای اجتماعی می توانند مانع از حضور دائمی و مضر جوانان در فضای مجازی شود.
🔺🔺 از طرفی به نظر میرسد لازم است مسئولان با فرهنگ سازی و ارائه الگوهای فرهنگی مناسب و به روز به جوانان برای #تقویت_رفتارهای_عقلانی در فضای واقعی، که بر اعتماد به نفس آنان تاثیر زیادی دارد تلاش کنند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✔️به سوی سواد رسانه های اجتماعی
🔸 می توانیم بگوییم، فردی که سواد رسانه ای بالاتری دارد، بیناتر است.
🔺 از قدیم در ایران #افراد_بی_سواد را نابینا تلقی می کردند و بنابراین در نقطة مقابل آن، افراد باسواد بینا بودند.
🔹 منظور از بینایی در اینجا #سواد_رسانه ای معطوف به مصرف انتقادی رسانه هاست که به فرد قدرت #خوانش_صحیح_رسانه ها را می دهد.
لذا دسترسی به رسانه شرط لازم برای شکل گیری مفهوم سواد رسانه ای است.
🔸پس از دسترسی به رسانه، فرد باید بتواند شکاف بین بازنمایی رسانه ای با واقعیت را تشخیص دهد و انگیزه ها و دلایل را شناسایی و تحلیل کند.
🔻🔺 در مرحله بعد، هرگاه فرد خودش قادر باشد که دست به #تولید_محتوا زده و خود به تولید کنندة پیام تبدیل شود، به سطح جدیدی از سواد رسانه ای دست یافته است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💠قاعده این است که ما در فضای حقیقی کارهایمان را با بسم الله شروع کنیم.
با گفتن بسم الله الرحمن الرحیم.زندگی ما باید این قالب را داشته باشد. خب این چه ارتباطی با فضای مجازی می تواند داشته باشد؟
📲فضای حقیقی زندگی ما جای خود ولی ما یک زندگی مجازی هم داریم.
مثلا ممکن است یک فضای تجاری در فضای مجازی داشته باشیم،
یا ممکن است اقدام کنیم برای خرید یک محصول. یا اقدام کنیم به ایجاد یک وبسایت یا یک اپلیکیشن.
👈 تمام این ها بخشی از ساختار زندگی ماست ولو در فضای مجازی. به همین دلیل این کار ها باید با بسم الله الرحمن الرحیم شروع شوند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🧠فلسفه برای #کودکان فرصتهایی را برای پرورش مهارتهای زیر فراهم میکند:
🌀 مهارت های #پردازش_اطلاعات: از طریق خواندن، بحث و نوشتن برای ایجاد معنا از متونی که می خوانند، شناسایی آنچه می فهمند و نمی فهمند، تأمل در آنچه میخوانند و بحث می کنند، و تفسیر اطلاعات تا نشان دهند که مفاهیم و ایده های مرتبط را درک می کنند
🌀 مهارت های #کندوکاو: از طریق خواندن، بحث و نوشتن است تا سوالات مرتبطی بپرسند، مسائلی را مطرح کنند، در فرایند تحقیق درگیر شوند و راه حل های ممکنی را بیابند و حوزه های جدیدی از کندوکاو را بگشایند.
🌀 مهارت های #استدلال: از طریق خواندن، بحث و نوشتن برای استنتاج و استنباط کردن، ارائه دلایل برای عقاید، استفاده از زبان دقیق برای توضیح آنچه که فکر می کنند، و قضاوت و تصمیم گیری آگاهانه با استفاده از دلایل و / یا شواهد.
🌀مهارت های #تفکر_خلاق: از طریق خواندن، بحث و نوشتن برای تولید ایده ها، پیشنهاد فرضیه های ممکن ، استفاده از تخیل برای تفکر خود و برای یافتن توضیحات و ایده های جایگزین.
🌀 مهارت های #ارزیابی: از طریق خواندن، بحث و نوشتن برای اعمال قضاوت خود نسبت به مسائل قابل اعتراض، ایجاد معیار برای قضاوت ارزش ایده ها، ارزیابی ایده های دیگران، و خود انتقادی و خود تصحیح بودن.
منبع (Fisher R. (2001) Philosophy in Primary Schools)
یکی از اصول #آموزش_سواد_رسانهای_به_کودکان، تقویت مهارتهای تفکری در آنهاست. آموزههای فلسفه برای کودکان این امکان را میسر میکند.
#فلسفه_برای_کودکان_و_نوجوانان
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan