🚦عکس خندهداری از بچهتان گرفتهاید؟ لطفاً منتشرش نکنید!
📍بچهها وقتی اولینبار اسمشان را در اینترنت سرچ میکنند، چه احساسی پیدا میکنند؟
🔸تصور کنید اسمتان را جستوجو میکنید، و بلافاصله فیلمی بالا میآید که در آن دارید به خاطر موضوعی مضحک گریه میکنید، یا عکسی ظاهر میشود که در آن انگشتتان را توی سوراخ دماغتان کردهاید. این تجربهای است که ما کمتر داشتهایم اما بچههایمان کاملاً با آن درگیرند. شاید آنها با خودشان فکر کنند: یک لحظه پدر و مادرم فکر کردهاند عکسی که گرفتهاند خیلی بامزه است، اما من تا آخر عمر، شدهام «آن بچهای که توی دماغش انگشت کرده بود».
🔰نسرا استان سمنان
@nasra_semnan
♦️سال نو مبارک
🔹سال ۹۸ با همه اتفاقات عجیب و غریبی که داشت، سپری شد و گذشت. امیدواریم سال پیشرو سرشار از خیر و نیکی برای همگی ایرانیان باشد.
🎁 هدیه نوروزی ما
تحلیلهای مبتنی بر کلان داده از شبکههای اجتماعی سال ۹۸
1️⃣ ردهبندی برترین کاربران اینستاگرام
▪️پرمخاطبترین کاربران
▪️محبوبترین کاربران
2️⃣ ردهبندی برترین کاربران توییتر
▪️پرمخاطبترین توییتریها
▪️پرلایکترینتوییتریها
3️⃣ ردهبندی برترین کانالهای تلگرام
▪️پرمخاطبترین کانالها
▪️پربازدیدترین کانالها
4️⃣ردهبندی برترین بازیگران ایرانی اینستاگرام
5️⃣ ردهبندی برترین کسب و کارها در اینستاگرام
▪️پرمخاطبترین کسبوکارها
▪️ پرلایکترین کسب و کارها
@dataakcom
✅ Data Is Talking...
♦️رهبر انقلاب: فضای مجازی امروز حاکم بر زندگی مردم دنیا است و قوت در این زمینه حیاتی است
🔹امروز حفظ جمعیت جوان کشور یکی از ابزارهای قدرت است. کشورما کشور جوانی است و اگر موالید در این کشور به قدر کافی تولید نشوند -که الان نیست- چند صباح دیگر نسل جوان در کشور کمیاب می شود.
🔹فضای مجازی امروز بر زندگی همه مردم دنیا حاکم است و قوت در آن حیاتی است. و یا در بهداشت و درمان که الحمدلله محققان و پزشکان و خبرگان ما کار زیادی در این زمینه کردند.
🔹جهش تولید که مطرح کردیم نیز از ابزارهای قدرت است
#سخن_رهبری
🔰نسرا استان سمنان
@nasra_semnan
🚦۱۵ نکته کاربردی ارتباطی_رسانهای برای ایام خانهنشینی #کرونایی
📍 #بخش_دوم
۶: ارتباط تلفنی با بستگان و دوستان و آشنایان و احوالپرسی از آنها فراموش نشود. روزی به یک یا دو تا از آنها تماس بگیرید. حتی با برخی که نزدیکتراند و بزرگتر مکالمه تصویری هم داشته باشید. توجه: آنانکه آشناها و اقوام کمتری دارند را بیشتر دریابید.
۷: اکثر ما عضو چندین گروه یا کانال در پیامرسانهای اجتماعی هستیم. ولی برخی از اینها به شکل رگباری خبر منفی میفرستند و اساساً علاقهای به دیدن خبرهای خوب و مثبت ندارند. شاید هم فکر میکنند که مشغول آگاهیبخشی اند. اما واقعیت این است که این نوع کانالها و گروهها در شبکههای اجتماعی که فقط بر اخبار بد و منفی متمرکز میشوند – خصوصاً وقتی که راست و دروغ را قاطی هم میکنند- بمب اضطراب و آشفتگی روحیاند. پیشنهاد میدهم از عضویت در آنها خارج شوید. ما باید هم خبرهای منفی و هم خبرهای مثبت را با هم دریافت کنیم.
۸: حتماً برگهای روی یخچال یا جایی در آشپزخانه بگذارید و به محض آنکه به کالایی نیاز پیدا شد یا رو به اتمام بود اسم آن را بنویسید. این کار ساده باعث میشود دفعات مراجعه شما به بیرونِ خانه برای خرید کمتر شود. ضمن آنکه از برخی بگو مگوها هم پیشگیری میکند. خصوصاً مردان خانه را کمتر ولی با بهرهوری بیشتر برای خرید به بیرون بفرستید!
۹: هنگام استفاده از تلویزیون یا پخش موسیقی یا رادیو یا … مراقب همسایهها باشید. یعنی صدا را کنترل کنید. حتماً دقت کردهاید که ساعات خواب و بیداری اکثر خانوادهها به هم ریخته. معلوم نیست اوقاتی که شما بیدارید دیگران هم بیدار باشند یا برعکس!
۱۰: میدانم برخی از ما و شما ممکن است گلههایی به صداوسیمای خودمان داشته باشید. مثلاً گاهی حس میکنید یکطرفه است یا حرفهای عمل نمیکند یا هرچه؛ قبول! بالاخره رسانه رسمی خودمان است و حق داریم انتظارمان هم از آن بالا باشد. او هم باید خودش را مدام اصلاح کند و ارتقا دهد. اینها را میفهمم. ولی به یک نکته دیگر هم دقت کنیم. من بعید میدانم شما قبول داشته باشید که مثلاً رسانههای انگلیس و عربستان دلسوز ما هستند و خیلی خیرخواه ما باشند. نه الان، که هرچه تاریخ چند صدساله اخیر را میبینیم، میفهمیم چنین نبوده. دست کم «مدیریت شناخت و ادراک» خودتان را به اینها واگذار نکنید. تجربه بیستساله رسانهای من که اینطور میگوید. شما را نمیدانم.
✍ #خیامی
🔰نسرا استان سمنان
@nasra_semnan
⭕️ کرونا تبدیل به جنگ شناختی-ادراکی ترکیبی شده است
✍️ سید علیرضا آل داود
▪️یکی از مولفه های اصلی جنگ شناختی ادراکی ترکیبی، پاشیدن بذر بی اعتمادی با تولید گسترده فیک نیوزها از طریق رسانه های ارتباطی و اجتماعی برای افکار عمومی است.
▪️در یک ماه اخیر که موضوع کرونا ویروس (کویید-۱۹) در کشور مطرح شده، بارها شاهد این موضوع در کنار خطرات و تلفات این ویروس بوده ایم و این در حالی است که رهاشدگی فضای مجازی و میزان تولید اخبار جعلی، ناامنی روانی بسیار خطرناکی را در کشور بوجود آورده است و هرچقدر جریان مومن انقلابی در این فضا با آن مقابله میکند، تمامی ندارد و دلیل اصلی آن نیز سرمایه گذاری و برنامه ریزی دقیق دشمن با هماهنگی جریان نفوذ در داخل بر روی فضای مجازی است.
▪️برای شناخت ماهیت جنگ شناختی بر بستر فضای مجازی چند مولفه مهم وجود دارد:
🔵 چرخه جریان اطلاعات (تولید bigdata ) توسط مردم و سرقت آن توسط دشمن با ابزارهای هوشمند، سرویس ها و خدمات مانند پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی...و سپس تولید پیام با تحلیل آن و انتشار گسترده در این فضا
🔴 مختل شدن چرخه تصمیم سازی با نفوذ جریانی و شبکه سازی درون مردم برای مدیران، مسئولان و تصمیم گیران
🔵 اختلال در قابلیت شناختی افراد؛ که پس از تحلیل و آنالیز bigdata و احصا کردن نقاط ضعف، قوت، تهدید و فرصت و طراحی مدل شناختی اتفاق می افتاد.
❌ جنگ شناختی 3 سطح بسیار مهم دارد:
1️⃣ سطح راهبردی یعنی اثر گذاری در باورها و اندیشه های جامعه
2️⃣ سطح عملیاتی و اثر گذاری بر روی ارزش ها و هنجارهای جامعه
3️⃣ سطح تاکیکی و اثر گذاری در تصمیم ها و انتخاب ها
▪️در موضوع کرونا ویروس، دشمن از هر سه سطح بصورت هیبریدی استفاده کرده است؛ مانند نشانه رفتن قم به عنوان منشا شروع ویروس درست ۲ روز پیش از انتخاباتِ تحریم شده توسط جریان غربگرا؛که منجر به حمله شدید منافقین، ضد انقلاب و سلطنت طلبان، شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی به ارزش ها، باور ها و عقاید اصیل اسلامی در کشور شد.
یا تبلیغات جعلی بسیار خطرناک با فراگیر شدن استفاده از الکل سفید جهت ضدعفونی برای مصرف این نوع الکل برای کشتن کرونا در داخل بدن!!! که تاکنون تلفات سنگینی به کشور تحمیل کرده است که اوج جهل نوین که نتیجه مستقیم عدم توانایی و آگاهی مردم در پردازش اطلاعات و پیام هایی است که توسط آن بمباران شده اند را نشان می دهد.
▪️نقش فضای مجازی رها شده، بی ضابطه و بی قانون و مدیریت غربگرا در کشور شرایط را کمی خطرناک تر کرده است و مردم عزیز ما باید خود با افزایش هوشیاری، سواد رسانه ای و سواد فضای مجازی، خود و خانواده و جامعه را از ویروس فیک نیوز (کویید-۲۰) که هزاران بار خطرناکتر از کرونا ویروس (کویید-۱۹) است دور نگه دارند.
▪️ رعایت بهداشت روانی در کنار بهداشت فردی رمز شکست کروناویروس و کروناهای بنفش است. پزشکان، پرستاران و کادر درمانی هم انسان هستند! با رعایت کردن شرایط، آنها را خسته نکنیم؛ چراکه عدم رعایت ما در طولانی مدت تاب آوری جامعه و خودمان را کم خواهد کرد و جامعه بستر آسیب های جدی روحی، روانی، فرهنگی و اجتماعی و چه بسا امنیتی خواهد شد.
#کروناویروس
#جنگ_شناختی
#عملیات_روانی
@nasraa_ir
🚦۱۵ نکته کاربردی ارتباطی_رسانهای برای ایام خانهنشینی #کرونایی
📍 #بخش_اول
🔸 #یک: قبول دارم که الان توصیههای پزشکی مهمترین هستند. ولی همین پزشکان عزیز و زحمتکش گفتهاند آرامش روحی و روانی به حفظ و ارتقای ایمنی بدن کمک شایانی میکند و برعکس، اضطراب و افسردگی و تنش، مقاومتش را شدیداً در مقابل ویروس و بیماری ضعیف میکند. پس همه ما به توصیههای دیگری غیر از پزشکی هم نیاز داریم. بهویژه الان که بیشتر در خانهایم، بیشتر رسانه مصرف میکنیم، بیشتر در معرض بیحوصلگی هستیم، بیشتر در معرض اخبار بد هستیم و... .
🔸 #دو: یادمان باشد که ما در منزل انواع رسانهها را در اختیار داریم. وقتتان را بین همه آنها توزیع کنید و به یکی-دو تا بسنده نکنید. مثلاً همهاش سرتان در تلفن همراه نباشد. تلویزیون، رادیو، کتاب، لوحهای فشرده فیلم سینمایی، تلویزیونهای تعاملی، موسیقی، ویدئوهای درخواستی اینترنتی، بازیهای ویدئویی، ….البته نمیگویم مساوی، ولی میگویم #متنوع مصرف کنید. راستی! به کتابهای دستنخورده اما مورد علاقهتان هم سری بزنید در این روزها.
🔸 #سه: دقت کنید هریک از اعضای خانواده، در طول شبانهروز به اوقاتی برای خلوت فردی نیاز دارند. در چنین اوقاتی اجازه دهید سر در کار خود داشته باشند و مزاحم نشوید! بسته به سن و سال و یا جنسیت و یا سطح تحصیلی، مدت نیاز به این خلوتها متفاوت است. البته نسل دیجیتال، خلوت و تنهایی را مثل نسل قبل بهدرستی نیاموختهاند یا با آنها متفاوتاند. ولی بههرحال تا زمانی که این اوقات تنهایی به صورت غیرمتعارف زیاد نشده، امری طبیعی و حتی مثبتاند.
🔸 #چهار: یک وقتهایی هم فقط و فقط برای هم باشیم. بدون هیچ رسانهای و هیچ تلفن همراه روشنی! مثلاً ما خودمان دیشب در منزل دور هم نشستیم و حافظ خواندیم. برای هر یک از افراد خانه هم جداگانه تفألی زدیم و خواندیم. ما ایرانیها هم که اهل حالیم با حافظ و دلدادگیهایش!
🔸 #پنج: این روزها برخی مؤسسات توزیع اینترنتی فیلم و سریال و انیمیشن و… تخفیفهای بسیار خوبی ارائه کردهاند تا خانوادههای خانهنشین، با خیال آسوده از آنها استفاده کنند. خوب است. دستشان درد نکند. فقط مراقب باشید در مصرف آنها افراط نکنید تا ذائقه رسانهای اعضای خانواده بهخصوص فرزندان به آنها عادت نکند. بالاخره فضای محتواهای این قبیل رسانهها متفاوت و بازتر است و قدرت انتخاب هم بالا. در ضمن قرار نیست همیشه رایگان باشند.
#ادامه_دارد
🔰نسرا استان سمنان
@nasra_semnan
⭕️ دروغپراکنی رسانههای معاند درباره درگذشت معاون نهاد رهبری در دانشگاهها
🔹برخی رسانههای معاند تلاش دارند درگذشت «حجت الاسلام محمد مهدی صالحی» را به موضوع کرونا ارتباط دهند ولی همه چیز گواه آن است مرحوم صالحی به علت سانحه رانندگی درگذشته است.
🔸این رسانهها از همان ابتدای شیوع کرونا هم همواره سعی کردند تا با انتشار آمار و اخبار کذب از تعداد فوتی ها و مبتلایان به کرونا در ایران، در میان مردم وحشت ایجاد کنند.
#اخبار_جعلی
🔰نسرا استان سمنان
@nasra_semnan
🔺#وزیر_ارتباطات چند نتیجه گیری را که از بررسی مصرف اینترنت و میزان ترافیک شبکه به دست آمده، در توییترش منتشر کرده است.
⚠️حال به نظرتان دشمن که بستر اینترنت و #فضای_مجازی را در اختیار دارد و بر روی داده های شبکه های اجتماعی نظارت دارد، چه اطلاعات و نتایجی را در اختیار دارد؟؟؟
❓خوب است جناب وزیر در کنار فعالیت مستمرشان در #توییتر، به این سوالات پاسخ دهند که تاکنون برای راه اندازی #شبکه_ملی_اطلاعات، کنار زدن سلطه دشمن بر فضای مجازی و حمایت از شبکه های اجتماعی #ایرانی چه اقداماتی انجام دادهاند؟
#بیگ_دیتا
#مطالبه_گری
#جنگ_نرم
#جنگ_رسانه_ای
🔰نسرا استان سمنان
@nasra_semnan
💢 قوی شدن در فضای مجازی (1)
1️⃣ مسأله شناس باشیم. به جای تمرکز بر حواشی، زنجیره ها و مسائل را دقیق بشناسیم.
2️⃣ روایت ساز باشیم نه روایت گر. این یعنی یک قدم جلوتر بودن، یعنی کنشگری نه واکنش داشتن.
3️⃣ ورود سریع و جذاب به موضوعات دو اصل ضروری و حیاتی هستند
4️⃣ آشنایی با الزامات، روش ها و تکنیک های تولید محتوا در فضای مجازی. با شیوه سنتی در فضای مدرن کار کردن یعنی خداحافظ مخاطب.
5️⃣ برای قوی شدن در فضای مجازی باید مخاطب قوی نیز داشت. مخاطبان با آموزش و ارتقای #سوادرسانهای و هوشمند شدن قوی خواهند شد. جهش مخاطب در فضای رسانهای با سواد رسانهای محقق خواهد شد.
#باید_قوی_شویم
#سواد_رسانه_اي
🔰نسرااستان سمنان
@nasra_semnan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شایعات مجازی
#کرونای_مجازی
از تکذیب ابتلای روحانی به کرونا تا دستگیری پرستار قلابی
🔅به شایعات توجه نکنیم!
🔰نسرااستان سمنان
@nasra_semnan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺آنها قهرمان میسازد، ما قهرمان داریم
🔅در برنامه «کودکشو» هنگامی که مجری برنامه، از پدر و مادر یک کودک پرسید:« قهرمان کودک شما کیست؟» آنها اعلام کردند: « قاسم سلیمانی»
🔅از کودک هم همین سوال پرسیده شد؛ او هم با شیرین زبانی کودکانه گفت قاسم سلیمانی.
🔅چندی پیش اعلام شد آمریکا تا امروز 70 هیرو یا قهرمان ساخته است و ژاپن تنها کشوری که تمام قهرمانان مورد علاقه کودکانش را خودش ساخته است.
🔅نکته: آنها قهرمان #ساخته_اند، ما قهرمان #داریم.
@nasra_semnan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به تازگی کلیپی در شبکه های اجتماعی دست به دست میچرخد از اینکه ماسک های تولیدی در ایران به دیگر کشور ها صادر میشود! نکته قابل توجه اینکه ایران از جمله کشور های تولید کننده و صادر کننده انواع ماسک بوده با بررسی دقیق ویدیو مشاهده میکنید برچسب تاریخ تولید ماسک ها مربوط به 1 بهمن 1397 تاریخ شیوع کرونا در ایران مربوط به ۳۰ بهمن ۹۸ است. یعنی زمانی که هنوز هیچ کس از کرونا خبر نداشته. در قاعده صادرات تاریخ تولید محصولات باید به روز باشد نه مربوط به دوسال قبل
#سواد_رسانهای
#اخبار_جعلی
🔰نسرا استان سمنان
@nasra_semnan
🔴 باز هم شبهه...
👈 وقتی سواد رسانه نباشد شعور مخاطب به بازی گرفته میشود
🔻 کانالی عکسی را منتشر کرده و ادعا کرده که بهرام ناجی مامور سپاه در آبان ماه مردم را با گلوله هدف میگرفته است و عده ای او را پیدا کردند و گوشمالی دادند
🔺 در صورتی که عکس وسط و ادعا شده مربوط به آقای امیردهقان حسن زاده یک طلبه و آنهم در تاریخ ۳۰ تیر ۹۸ است...!!!
📌 اینگونه افکارتان را بازی میدهند و شما فکر میکنید که در تصمیم گیری آزاد هستید
🔸🔹🔸🔹
#سواد_رسانه_ای
🔰نسرا استان سمنان
@nasra_semnan
🛑 کرونا چه چیزی را آزاد کرد؟
🔹 لیستی از شرکتهایی که دادهها و کتابهای خود را رایگان کردند
🔹 دانشگاه تهران:
انتشارات دانشگاه تهران کتابخانه الکترونیک خود را رایگان کرد. برای دسترسی به کتابهای این انتشارات میتوانید در موبایل اپلیکیشن فیدیبو استفاده کنید یا نسخه ویندوز آن را از سایت انتشارات دانلود کنید.
🔹بخش کودک کتابخانه ملی است ۲۳هزار عنوان کتاب کودک و نوجوان را با هماهنگی ناشرها روی سایت گذاشته است. کتابها به صورت فایل تصویری درآمدهاند و باید روی مرورگر اینترنت خوانده شوند.
icnl.nlai.ir/default.aspx
🔹 اتاق بازرگانی تهران ۲۰ کتاب ترجمهشده در انتشارات خود را به صورت فایل pdf روی سایت قرار داده است.
tccim.ir/PublishedOutlets.aspx?id=1
🔹 انتشارات دانشگاه کمبریج تمام ۷۰۰ عنوان کتاب الکترونیک خودش را تا آخر ماه می ۲۰۲۰ (۱۱ خرداد) رایگان ارایه میکند. این آثار با فرمت HTML هستند.
www.cambridge.org/core/what-we-publish/textbooks
🔹 پایگاه JSTOR، منابع علمی خود را در دسترس عموم قرار داد. این منابع شامل ۶۰۰۰ کتاب الکترونیک و بیش از ۱۵۰ ژورنال علمی است که نیاز به هیچ گونه ثبت نام و یا ورود آنلاین ندارد و طبق گفته سایت در تلاش هستند که تعداد کتابها را بالاتر ببرند. (لینک خبر)
www.jstor.org
🔹 پروژه MUSE طبق صحبتهایی که با دانشگاههای طرف قراردادش داشتهاست، ژورنالها و کتابهای بسیاری را به رایگان در سایت خود عرضه کردهاست. لیست انتشارات طرف قرارداد این پروژه و خبر آن را میتوانید اینجا ببینید.
muse.jhu.edu
🔹 450 دوره دانشگاه Ivy League رایگان شدهاست. این دورهها مربوط به دانشگاههای زیادی است که در این مجموعه عرضه شدهاست. لیست دورهها را میتوانید اینجا ببینید.
www.classcentral.com
🔹 سایت آموزشی فرادرس 500 ساعت آموزش رایگان و #فارسی را در اختیار کاربران قرار دادهاست. این آموزشها در زمینههای مختلف هستند.
faradars.org/ev/fredu98
🔹 نهاد «آرشیو اینترنت» با حمایت و کمک بیش از صد دانشگاه و نهاد و فرد آمریکایی، تعداد ۱٫۴ میلیون جلد کتاب دانشگاهی رو در «کتابخانۀ اضطرار ملی» به صورت رایگان در اختیار عموم گذاشته. این کتابخونه تا آخر ماه جون امسال یا پایان وضعیت اظطراری در آمریکا (هر کدوم که دیرتر فرا برسه) برقراره.
archive.org/nel
🔹مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری اعلام کرد که تا پایان فروردین دسترسی به مقالات پایگاههای علمی این مرکز، برای همه رایگان است. (بدون نیاز به کدشناسایی و کلمه عبور
#کروناویروس
#رسانه_کتاب
#دنیای_الکترونیک
@nasraa_ir
#سواد_رسانه ای باعث دفع خطر پزشکان بدون مرز فرانسوی شد
✳️ورود پزشکان بدون مرز فرانسوی مثل همه کارهای دیگر با تبلیغات وسیع و مشکوک همراه بود سواد رسانه مردم سبب شد بجای خوشحالی و خوش خیالی، اطلاعات دقیق تری از این تیم پزشکی را مطالبه کنند که معلوم شد حتی یک پزشک متخصص هم بین آنها نیست، تعداد تخت ها فقط ۴۸ تاست و از طرفی دولت فرانسه خود در حال کمک خواهی از دیگر کشورهاست
✳️با مشخص شدن ابعاد ماجرا عملا یک تهدید زیستی از سر ما رفع شد حالا سواد رسانه ای مردم باید مطالبه کند دعوت کننده ها چه کسانی بودند؟ آیا پیش از این هم چنین اعتمادی سادلوحانه شده و از همه مهمتر کدام خبرگزاری ها در این ماجرا جاده صاف کن این تیم پزشکی بودند خبرگزاری هایی که قطعا پیش از این هم جاده صاف کن دیگر گروه های خارجی بوده اند، باید در لیست سیاه بی اعتمادی مردم قرار گیرند
یادداشت احمد ملاشاهی
🔰نسرااستان سمنان
@nasra_semnan
⭕️ شش توصیه روانشناسان برای مقابله با اضطراب و نگرانی در طول بحران کرونا
۱. از اضطراب و نگرانی خود آگاه باشید و آن را انکار نکنید
۲. اطلاعات را کامل و جامع دریافت کنید و تنها به اعداد و آمار تکیه نکنید
۳. گاهی از اخبار و شبکههای اجتماعی فاصله بگیرید
۴. از نظر فیزیکی فعال باشید
۵. تعادل تغذیه خود را حفظ کنید و شب زود بخوابید
۶. با دوستان و اقوام در تماس باشید
🔰نسرا استان سمنان
@nasra_semnan
🔘 چرا شبکههای اجتماعی در هشدارهای کرونا ناکام بودند؟
👤 علی شاکر
⬅️ با توجه به سفر 8.5 میلیون مسافر نوروزی با وجود هشدارهای زیاد دربارهی خطر گسترش کرونا، این یادداشت سعی میکند از منظر ارتباط شبکهای پاسخ دهد که چرا کاربران به هشدارها توجه نکردهاند.
🔺ما در شبکههای اجتماعی به جای ارتباط با پیوند مواجهایم. همین باعث میشود تا به جای اینکه به یک اجتماع تعلق داشته باشید، شبکه از آنِ شما باشد و حس کنترل آن را داشته باشید. بنابراین دوستانی را انتخاب میکنیم که بیشتر همفکر ما باشند، از آنان لایک میگیریم و حس آرامش داریم.
🔺همین اتفاق باعث پدید «اتاقهای پژواک» میشود. یعنی پیام هشدار برای کسانی میفرستیم که شبیه خودمان در قرنطینهاند. در حالی که باید چرخهی اطلاعرسانی ناقص در شبکه را شکست و هشدارها را برای کسانی فرستاد که در هماتاقی ما نیستند.
🔺ارتباط شبکهای شکافهای اجتماعی میان ما را پر نمیکند و فقط به ما امکان میدهد بهراحتی این شکافها را نبینیم. برای همین ما در شبکهها نتوانستهایم هشدارها را به گوش همگان برسانیم.
📍اگر میخواهید بدانید چارهی کار چیست اصل یادداشت را در #همشهری_آنلاین بخوانید:
https://www.hamshahrionline.ir/news/495130
#کروناویروس
#شبکههای_اجتماعی
#اثرگذاری_رسانه
@nasraa_ir
💢دو پیشنهاد راهبردی برای ارتقای سواد رسانهای
❇️همه ما باید نسبت به ارتقای سواد رسانهای خود اقدام کنیم که نیازمند مطالعه و تمرین است. برای شروع به این دو اصل کلیدی پایبند باشیم:
1️⃣طراحی #رژیم_مصرف_رسانه_ای: به اینکه چه میزان اطلاعاتمان را از کدام رسانه دریافت میکنیم، حساس باشیم. کسانی که سواد رسانه ای دارند، رژیم مصرف متعادلی دارند و از منابع و رسانه های مختلف به میزان مشخصی اطلاعات دریافت میکنند. اگر رژیم مصرف رسانه ای به درستی طراحی نشود، در فضای اشباع رسانه ای و بمباران اطلاعاتی خفه خواهیم شد.
2️⃣ تبدیل شدن از #مخاطب_منفعل به #مخاطب_فعال و منتقد: اگر بدانیم رسانه ها واقعیت را می سازند، از این به بعد استراتژی مطالعه و تماشای انتقادی را در مواجهه با رسانه ها در پیش خواهیم گرفت.
❇️برای تبدیل شدن به خواننده/بیننده/شنونده فعال رسانهها همیشه این سه سوال را از خود بپرسید:
۱.چه کسی این پیام را خلق کرده است و چرا این پیام ارسال شده است؟(هدف او چه بوده است؟)
۲.چه ارزشها و دیدگاههایی را در این پیام به صورت پنهان جاسازی و تبلیغ کرده اند؟
۳.احتمالا چه بخش هایی از واقعیت حذف شده و چه بخش هایی از واقعیت برجسته سازی شده است؟
🔰نسرااستان سمنان
@nasra_semnan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آفات فضای مجازی
🔸شایعات #کرونا در فضای مجازی به حدی زیاد است که ضمن اینکه اخبار واقعی بین آنها گم می شود، در روند مقابله با بیماری اخلال ایجاد می کند و آرامش روانی جامعه را به هم می ریزد.
#اخبار_جعلی
#شایعات
🔰نسرااستان سمنان
@nasra_semnan
🔻 ایرانیها درزمان کرونا بیشترین فشار را به زیرساختهای اینترنت آوردهاند.
🔹 بر اساس تحقیق موسسه استرالیایی KASPR datahaus کاربران ایرانی به دلیل خانه نشین شدن ناشی از کروناویروس بیشترین فشار را به زیرساختهای اینترنت آوردهاند.
🔹 پخش آنلاین و استریمینگ، انجام بازی آنلاین و به طور کلی ساعات استفاده از اینترنت پرسرعت باعث شده تا محققان مذکور در بازه زمانی مربوط به شیوع کرونا میزان فشار به اینترنت را سنجیده و نقشه فشار به اینترنت را تهیه کنند
❓ حال وزارت ارتباطات برای تسهیل این فضا چه انجام داده است ...!؟؟
🔸🔹🔸🔹
#سواد_رسانه_ای
🔰نسرا استان سمنان
@nasra_semnan